Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldo laat zien waarom hij nog altijd onmisbaar is; Gavi onttroont Ansu Fati

Laatste update:

Cristiano Ronaldo heeft zondagavond op de best mogelijke wijze revanche genomen op zijn reserverol van afgelopen donderdag. In het Nations League-duel met Zwitserland was de steraanvaller persoonlijk verantwoordelijk voor de tweede en derde treffer in een afgetekende 4-0 zege. Daarmee verstevigt de Portugees zijn positie van internationaal topscorer aller tijden: Ronaldo staat nu op 117 treffers. In dezelfde groep ging Spanje bijna pijnlijk onderuit tegen Tsjechië, maar la Roja wist op de valreep een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen.

Portugal - Zwitserland 4-0
De Zwitsers dachten in de zevende minuut op voorsprong te komen. Na een kopduel tussen Pepe en Fabian Schär kwam de bal terecht bij Haris Seferovic, die van dichtbij scoorde. Uit een check van de VAR bleek echter dat Schär hands had gemaakt, waardoor er een streep ging door zijn doelpunt. De Zwitserse verdediger trok even later aan de noodrem net buiten zijn eigen strafschopgebied om zo Otávio de doorgang te beletten. Het leverde hem een gele kaart op en Portugal een vrije trap. De vrije trap van Cristiano Ronaldo werd gestopt door doelman Gregor Kobel, maar in de rebound wist Carvalho van dichtbij alsnog de 1-0 aan te tekenen.

Portugal was na 34 minuten spelen dicht bij verdubbeling van de voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Ronaldo Otávio via een Zwitserse voet maar net naast. Desondanks kreeg het thuisland geen hoekschop toegekend. Een minuut later was het wel raak. Bruno Fernandes wist de bal met een tackle nog mee te geven aan Diogo Jota, die uit de draai Ronaldo wist te bereiken. De 37-jarige aanvaller knalde de bal vervolgens onberispelijk in de linkerhoek: 2-0. Enkele minuten later wist de ontketende Ronaldo opnieuw het net te vinden. Jota werd nog gestuit door Kobel, maar in de rebound en van dichtbij was de Portugese vedette trefzeker: 3-0. Ronaldo had met een hattrick de kleedkamer kunnen ingaan, maar kort voor rust schoot hij net naast, na een goede voorzet vanaf de zijkant van João Cancelo.

Vlak na de onderbreking werd er opnieuw een treffer van Portugese kant afgekeurd. Wéér was Ronaldo het eindstation, maar Otávio bevond zich in buitenspelpositie tijdens de aanval. Ronaldo's hattrick bleef uit; wél werd de marge nog opgeschroefd naar vier. Bernardo Silva en João Cancelo combineerden in een heus 'Manchester City'-onderonsje richting een uitbraak van laatstgenoemde. Kobel zat volledig mis, waardoor Cancelo voor open doel kon binnentikken: 4-0.

Tsjechië - Spanje 2-2
De Spaanse formatie kende een dramatische start van de ontmoeting in Praag. In de vierde minuut wist Jan Kuchta de buitenspelval te ontlopen, waarna de aanvaller de bal breed legde op Jakub Pesek. De vleugelaanvaller van Sparta Praag kon bij de tweede paal binnentikken langs de kansloze Unai Simón: 1-0. Spanje rechtte de rug en zocht na de vroege tegenvaller de aanval op. Pablo Sarabia was na 26 minuten spelen dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van de rechtsbuiten ging helaas voor hem net naast. In de derde minuut van blessuretijd wist Spanje de stand gelijk te trekken. Gavi werd op maat bediend door Rodri en de middenvelder van Barcelona was trefzeker met een knal in de hoek: 1-1. Gavi is met 17 jaar en 304 dagen de jongste doelpuntenmaker van Spanje ooit. Het record was tot nu toe in handen van ploeggenoot Ansu Fati: 17 jaar en 311 dagen.

Waar Spanje nadrukkelijk op zoek ging naar de voorsprong, waren het toch weer de Tsjechen die de stand richting hun voordeel stuwden. Daarvoor mocht Vaclav Cerny bedankt worden. De aanvaller van FC Twente gaf een splijtende pass op Jan Kuchta, die Simón met een fraaie chip verschalkte: 2-1. Opnieuw zette Tsjechië het op een verdedigen; een tactiek die het team van Luis Enrique na negentig minuten bijna te machtig bleek. Íñigo Martínez wist in de slotminuut echter toch nog een punt veilig te stellen met een kopbal die nog maar nét over de lijn ging.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan niet wachten op het WK. Hopelijk kan Portugal eindelijk die WK-droogte stoppen.

5 juni 2022 om 22:44

*Hopelijk kan Portugal tot de finale komen om door Nederland verslagen te worden 😉

5 juni 2022 om 22:55

Als je denkt dat Nederland überhaupt de finale gaat halen wens ik je nog veel droomplezier.

5 juni 2022 om 22:58

We hebben met een slechter team dan dit de finale gehaald.

5 juni 2022 om 22:59

@AK1905 bedankt! Als we het met iemand kunnen redden, is het wel met Louis. Zonder een gezonde dosis optimisme is je land supporten überhaupt onnodig lijkt me..

5 juni 2022 om 23:03

@jonkero Het zou fantastisch zijn mocht het gebeuren. Optimistisch zijn is een mooi iets. Maar ik hou het liever realistisch. Zoals ik Portugal vandaag aan het werk heb gezien, en Argentinië laatst tegen Italië, vrees ik dat Nederland niet tot de favorieten behoort. Als Nederland echt in goede doen blijkt kunnen ze wel een gevaarlijke outsider worden zoals Denemarken op het EK.

5 juni 2022 om 23:08

Dat wil ik dus echt totaal niet jonkero, maar ik snap dat jij dat wel leuk zou vinden haha

5 juni 2022 om 23:23

Een slechter team? Bedoel je dan 2010? Dat zou ik geen slechter team noemen. Alleen de verdediging is beter nu.

5 juni 2022 om 23:30

Nederland is qua selectie nu heel sterk en met Van GAal tactisch ook heel sterk. Dit is een ware WK outsider waar in 2014 en 2010 je vooraf gezien heel veel geluk nodig zou hebben gehad (zou je hebben gedacht)

6 juni 2022 om 00:58

Alleen frenkie de jong en onze centrale verdedigers zouden gegarandeerd een basisplek hebben in 2010. Dumfries wss ook wel. Over de linksback valt te twisten. Maar de aanvallende spelers van de huidige generatie mogen nog nieteens de veters strikken van robben, van persie, huntelaar, sneijder, vd vaart, en misschien zelfs kuyt

6 juni 2022 om 01:19

Lol kuyt @realamsterdam
Je zit behoorlijk goed, maar frenkie is niet beter dan nigel de Jong of van bommel, en depay ipv van persie omwille van zijn rendement. Kuyt banken, louter handig "voor in de kleedkamer "

6 juni 2022 om 06:50

Bochherief

Ik neem aan dat je een grapje maakt toen je zei " maar Frenkie is niet beter dan Nigel de Jong of van Bommel"

6 juni 2022 om 07:17

Vond dat blok van Nigel en v Bommel echt top toen. Hebben toch de verdediging weten te ontlasten als twee stofzuigers. Vind het daarom moeilijk te vergelijken omdat je dat nu minder nodig hebt. Nigel was overigens in 2014 een van de drijvende krachten achter het succes van NL.

6 juni 2022 om 10:06

Wat dacht je van Depay ipv RvP, sorry hoor maar echt niet gewoon.

6 juni 2022 om 10:30

Weer iets typisch Nederlands. Portugal en Argentinië spelen eindelijk weer eens een leuke wedstrijd en Nederland, die ongeveer 300 miljoen euro in de verdediging heeft rondlopen, (ster)spelers van Barcelona en PSG heeft om het middenveld met een paar sterkhouders van Ajax en dan een aanval welke gewoon mondiale subtop is. Maar nee, dat is (enkel in goede doen!) een gevaarlijke outsider a la…Denemarken, wiens beste speler je in de middenmoot van de PL ziet.

Nederlanders moeten eens kappen met die liters van azijn, wellicht winnen ze ooit nog eens wat als ze een beetje in zichzelf geloven.

6 juni 2022 om 12:17

@ericvanloo/frberend
Frenkie zou niet basis staan in de finale van 2010, hij haalt de balans uit elkaar op het middenveld.
En van persie had weinig rendement in het NL, maar daarvoor moet je veel van zijn wedstrijden hebben gezien en niet kijken naar topscorerslijst

Portugal aanvallend en frivool, Zwitserland wat zeker geen B land is…Laten we blij zijn dat er voetbal op tv is, in plaats dat geklets van onder andere Debruyne met teveel wedstrijden, zegt degene die elke week 6 ton kan bijschrijven, dan moet ie maar om de Bundesliga gaan voetballen met 34 wedstrijden en 1 bekertoernooi waar je na 4 wedstrijden in de finale staat..wat kan mij het nu schelen.. wat hebben jullie het zwaar zeg!!stel je voor geen voetbal nu, dan ben je verplicht om
Boer zoekt vrouw te gaan kijken..mij niet gezien.. lekker potjes voetbal kijken

5 juni 2022 om 22:43

Stel je voor geen voetbal op tv, wat heb je het dan zwaar zeg!!

5 juni 2022 om 22:47

Entertainment nummer 1

5 juni 2022 om 23:05

Helemaal mee eens. Wat mij betreft is er 365 dagen pw topvoetbal besxhikbaar. Ze krijgen genoeg betaald en het is echt de beste entertainment die er is.

6 juni 2022 om 01:18

Je probeert cynisch te zijn, maar inderdaad stel je voor. Niet iedereen heeft een sociale leven of genoeg geld en tijd om leuke dingen te doen, te gaan reizen, vrienden te maken, uit eten te gaan etc. Zo een voetbal wedstrijd is voor veel mensen de hoogtepunt van de avond, en zonder mis je toch een belangrijke vorm van entertainment. Ik heb zo een fase gehad. Nu speel ik het liever dan het te kijken, maar zonder, zoals tijdens de lockdowns, was gewoon moeilijk

6 juni 2022 om 02:37

Leuke wedstrijden kijken is toch een hobby van velen of heb ik dat verkeerd? Paar teams volgen een seizoen lang is toch wel fijne entertainment imo.

5 juni 2022 om 22:45

De Bruyne kan toch ook nee zeggen of maf dat niet als speler ? En ja Portugal heeft veel aanvallend talent. Maar hun zwakte is hun centrale verdediging want valt Pepe aardig op leeftijd of Dia's weg die ik blessure gevoelig lijkt dan hebben ze niet echt back ups van dat zelfde niveau

5 juni 2022 om 22:48

Ik piep altijd op de nations league, maar als je dan de grote landen weer aan het werk mag zien met vanavond een sterk Portugal, tja dan is mijn piepen snel voorbij. Genieten. Zolang ze met hun sterkste elftal komen en niet zoals Italië een veredeld Jong Italië gaan opstellen, ben ik altijd voor. Zolang het natuurlijk niet midden in het seizoen is want dan is het, om het maar netjes te zeggen, vervelend..

5 juni 2022 om 23:04

Vanwaar piep je op de Nations League? Deze timing na het seizoen is natuurlijk waardeloos, absoluut eens. Maar het doel was om de zinloze oefenwedstrijden te vervangen. Dat gebeurt met verve. En dan die geniale promotie/degradatie regeling. Wat heerlijk. Hoe gek worden de Engelse tabloids als ze degraderen, Frankrijk mag niet verliezen van Kroatie morgen en kan Belgie zich nog oppakken? Ik vind het echt een fenomenaal format. En nogmaals, de timing is nu even slecht, wat natuurlijk ook door het WK in de winter komt. Maar ik geniet, absoluut!

5 juni 2022 om 23:06

Lees je punt over het Italiaanse team, dat ben ik wel met je eens. Maar aan de Duitsers de taak om dat af te straffen en ze naar divisie B te schieten. Nu pakken ze een verdiend punt, en dan heeft de ‘winnende’ trainer altijd gelijk..

5 juni 2022 om 23:17

Probleem is dat dit soort landen een Nations League of Poulefase nooit zo serieus nemen. Die willen pieken op het juiste moment dus gaan pas gas geven vanaf de KO rondes op een eindtoernooi

5 juni 2022 om 23:39

@hangover96 Dat ben ik niet helemaal met je eens. Als je de reacties zag na de wedstrijd tegen Hongarije, dan waren er wel degelijk een hoop grote namen die er iets over te zeggen hadden. Komt bij; tuurlijk zeg je zelf dat het toernooi niks waard is, maar als je volgend jaar in een groep B tegen Albanie, Bosnie en een Israel moet, schaam je je ka-pot.

En @japie_krekel, serieus nemen of niet. Het is ook een prestige. Dit toernooi kan je niet winnen, maar je kan zeker weten wel verliezen.

Die Kuchta is een leuke spits zeg. 2 wedstrijden en 3 goals denk ik goed bezig. Jammer dat we Tsjechië niet zullen op het WK een stugge ploeg dat compleet werd bestolen in hun playoff wedstrijd

5 juni 2022 om 22:57

Ah joh.. Qatar is te warm voor ons :D

Mooi man. Vaak opzoek naar die 3e, maar had veel pech. Helaas keek ik niet de hele wedstrijd, keek de switch vanwege Spanje. Maar Zwitserland leek me wel erg zwak!

Messi scoort vijf goals, Ronaldo jast er twee in... Zijn we weer terug in 2015? Het blijft geweldig dat twee legendes op hun oude dag statistieken neerzetten waarmee hedendaagse topspelers tevreden mee zouden zijn.

5 juni 2022 om 23:03

Over 30 jaar zullen wij daadwerkelijk beseffen dat wij de gouden eeuw van het voetbal hebben meegemaakt. Wat een tijd was het 13 jaar lang genieten van Messi en Ronaldo. Ben God dankbaar dat ik op tijd geboren ben hahahaha.

5 juni 2022 om 23:52

Langer dan 13 jaar zelfs.. al waren de jaren 1998-2004 ook echt fantastisch.

6 juni 2022 om 12:40

Shiraz

Pff inderdaad! Het vertellen aan je kinderen hoe buitenaards Ronaldo was of hoe grandioos Messi was. Mooi man. En besef dat je daarachter nog jongens als Suarez, Modric, Iniesta, Xavi, Benzema, Ramos, Chiellini, Aguero, Rooney. En nog veel meer. Ik voel me al oud omdat Tevez gestopt is.

6 juni 2022 om 00:54

Ben echt blij dat ik ze allebei gewoon kan meemaken haha

Ah man, Bernardo Silva speelde maar 23 minuten maar wat kan die gast voetballen hè? Ongekend. ALLES naar voren en elke pass levert gevaar op. Alsjeblieft Portugal; ga aub op het WK met Bernardo Silva, Ronaldo,Cancelo en Leao spelen, want die 4 gasten brengen zo ongekend veel gevaar en passen allles naar voren ipv passje breed..
En dan heb je met William,Pépé en Danilo ook nog het fysiek en defens op orde en kan dit team ver komen.
Zie net dat Bernardo pas 27, heb echt het gevoel dat die al 15 jaar meeloopt in het topvoetbal.
Genoten van deze wedstrijd!

5 juni 2022 om 22:48

Die trainer van Portugal heeft echt is los in zijn hoofd en gaat zoals gewoonlijk Silva na 50 minuten al wisselen. Hij heeft ook een persoonlijke vendetta met Jao felix gozer moet bijna op zijn knieën gaan voor speelminuten

5 juni 2022 om 22:57

@Maurootje

Het is eigenlijk oneerlijk hoeveel aanvallende kwaliteit Portugal in de selectie heeft. Te bizar voor woorden.

5 juni 2022 om 23:02

Eerder Jota of Felix voor Leao

5 juni 2022 om 23:10

Is te verwachten gezien hun status maar hoop het niet. Leao is veel explosief dan die 2. Maar Jota en Felix meer ervaren en doelgerichter. Maar Leao op links is een feest. Je weet dat hij er langs gaat komen. Dat is voor vele al een berg te beklimmen. En moeten ze ook nog eens iets goeds afleveren. Leao hoeft zich alleen te concentreren op het eind product

Lekker gespeeld otavio!

Toch weer een mooi avondje voetbal. Genoeg landen met spelers die er een mooie pot van willen maken. Die Tsjechen klapten er bovenop, ook Portugal zeer overtuigend. Ondanks dat niet elk land het serieus neemt is de nation league een enorme vooruitgang tov de niets zeggende oefenwedstrijden.

Mooi voor Gavi. Nog een jeugdspeler in principe maar heeft veel ervaring opgedaan dit seizoen. Iets ruwer diamantje dan Pedri, wel geweldig hoeveel minuten die ook krijgen bij het Spaanse 11tal wat toch altijd over genoeg andere goede middenvelders kan beschikken. Hoop ten eerste dat hij bijtekent en ten tweede dat hij om kan gaan met het internet dat vol staat met grappen zijn moeder en Pique, wat er van dat verhaal ook waar is.

5 juni 2022 om 23:54

Heb wel het gevoel dat Luis Enrique echt biased is met z’n selecties. Nu was de Gea bijvoorbeeld niet opgeroepen..

6 juni 2022 om 00:29

Welverdiende vakantie voor hem na weer een seizoen Harry Maguire proberen onschadelijk te maken.

6 juni 2022 om 00:49

Die heeft vast Ter Stegen opgeroepen, of niet?

6 juni 2022 om 02:46

Daphim en Tilburg013. Ik vind hem ook biased. Trekt bijvoorbeeld duidelijk Eric Garcia voor, terwijl Nacho lekker thuis mag blijven. Erg spijtig voor Nacho, aangezien hij het tweede topseizoen op rij draait. Zo’n De Gea die thuisblijft idd. Verder vind ik het wel leuk en terecht dat Gavi erbij is, doet het vaak erg goed bij Spanje. Ondanks het feit dat ik kritiek had op zijn uitverkiezing, heeft mijn ongelijk met verve bewezen (tot nu toe). Zo’n middenveld met Busquets, Pedri en Koke is absoluut niet verkeerd met Gavi erachter. Jammer dat ie geen Canales oproept.

Blijf het zo dom vinden dat PSV Sadilek voor een spotprijsje van de hand heeft gedaan. Is gewoon een uitstekende stofzuiger die zich ijzersterk ontwikkelt. Sterkhouder bij de nummer 4 van Nederland en blijft ook weer soeverein overeind tegen een land als Spanje. Nog maar net 23 jaar ook. Zo zonde

5 juni 2022 om 23:54

Ik had hem liever ook nog een extra jaartje verhuurd en dan pas geoordeeld. Kleine neiging naar dat het hem niet gaat worden maar de potentie even afwachten

6 juni 2022 om 00:01

Sadílek en Souček zijn echt onze motor midden in. Echt een werkpaard

6 juni 2022 om 00:14

Haha mooi om te zien. Ik waardeer de waardering op Sadi enorm want het lijkt mij een ontzettend sympathieke gast

Liever 2 doelpunten tegen Zwitserland, dan 5 tegen ESTLAND.

6 juni 2022 om 00:08

Tot dat de rollen waren omgedraaid. Dan had je 5 tegen Estland opeens indrukwekkender gevonden lol.

6 juni 2022 om 10:08

Op Wikipedia kan je leuk zien tegen wie beide heren hun goals hebben gemaakt en tijdens welke wedstrijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren