Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ronaldo bijt van zich af in belastingfraudezaak; ook Marcelo aangeklaagd’

Laatste update:

Cristiano Ronaldo is nog altijd in conflict met de openbare aanklager in Spanje aangaande zijn vermeende belastingfraude. De aanvaller van Real Madrid is al maanden een hoofdpijndossier van de Spaanse fiscus en nu meldt Mundo Deportivo dat de Portugees weigert (vooralsnog) te schikken. Naast Ronaldo is naar verluidt ook duidelijk geworden dat Marcelo voor belastingfraude is aangeklaagd.

Ronaldo kreeg in de zomer te horen dat hij zich tegenover de Spaanse rechtbank moest verantwoorden omdat hij ervan verdacht wordt voor 14,7 miljoen euro aan belasting te hebben ontdoken. De Portugees verweerde zich eind juli: "Als ik geen Cristiano Ronaldo had geheten, zat ik hier nu niet", zei de wereldster, die ook vermeldde dat hij dergelijke problemen nooit ondervond met de belastingdienst in Engeland.

Dinsdag komt Mundo Deportivo met het nieuws naar buiten dat Ronaldo nog altijd de beschuldigingen aan zijn adres bestrijdt. De verdediging van Ronaldo stelt dat het bedrag waar de aanklager melding van maakt 'ongefundeerd is en inconsistenties vertoont'. Ronaldo riskeert volgens verschillende Spaanse media een gevangenisstraf van 15 jaar en een boete van 75 miljoen euro als hij blijft ontkennen dat hij 14,7 miljoen euro aan belasting heeft ontdoken.

Naast Ronaldo moet ook Marcelo zich gaan verantwoorden bij de Spaanse belastingdienst, zo klinkt het. De linksback van de Koninklijke zou in het verleden voor 500.000 euro gefraudeerd hebben met betrekking tot zijn portretrechten. De financiële situatie van Marcelo werd eerder al onder de loep genomen door de Spaanse fiscus en dinsdag melden verschillende Spaanse media dat Marcelo zich definitief moet verantwoorden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Zo het niet mooi zijn als werelwijd er allerlei belastinginstructies niet mogelijk zouden zijn.
Enige schuldigen hieraan zijn alle overheden .Als alle multinationals geen cent belasting betalen is t niet vreemd dat iedereen zo weinig mogelijk belasting wil betalen .
Dus pak maar eerst alle Google s Apple s zara s Alieexpresses Windows aan dan mag CR7 ook betalen

17 oktober 2017 om 14:58

Laat die arme CR7 toch met rust. Hij probeert ook maar de eindjes aan elkaar te knopen. Nee. Gewoon aftikken die belasting. De groenteboer doet het ook. De schoonmaakster doet het ook. Cristiano? Nee, die hoeft dat niet van Ricardodasilva.

FYI Apple betaalde vorig jaar 16 miljoen (25.5) aan belasting. Dat is oneindig keer meer dan 0 cent.

17 oktober 2017 om 15:38

Dat is het verschil, cristiano heeft wel gewoon netjes de belasting betaald. Maar hij heeft een ander constructie gemaakt voor zijn portretrrechten die via een omweg betaald zouden worden zodat hij minder zou houven te betalen. Dit alles is gewoon legaal.. als de groenteboer en schoonmaker ook portretrechten hadden dan zou je misschien nog ergens kunnen komen met je zwakzinnige argument.. maar door te beweren dat hij helemaal geen belasting betaald bewijst al wel hoe onwetend jij bent.

17 oktober 2017 om 15:55

Zooooo hahahahaha dat is dus niks wat Apple betaalde en als je iets slimmer was dan had je door dat ik wil dat iedereen betaalt .
Ik zei dus dat er geen constructies moeten zijn .
Ik weet begrijpend lezen is n ondergewaardeerd vak op de basisschool .

17 oktober 2017 om 15:58

Verdedig jij Starbucks ook als zij nauwelijks belasting betalen via een legale constuctie in Nederland. Of gaat dat bij jou alleen op als we het over jouw voetbalsterretjes hebben? Legaal is heel wat anders dan moraal. Waar beweer ik trouwens dat hij geen belasting betaald? Hij moet gewoon zijn hele belastingplicht voldoen. Gewoon aftikken. BTW of het legaal is gaan we zien.

17 oktober 2017 om 16:02

25% is het maximale wat een BV in Nederland (VPB in USA ligt hoger, maar 25% is oneindig keer meer dan de 0 euro die jij beweerde) betaald dus ik weet niet wat je loopt te met je 'dat is dus niks'. Jij zei inderdaad dat er geen constructies moeten zijn. Daar zijn we het mee eens en daar reageerde ik ook niet op. Het gaat mij om het feit dat jij vind dat ze Ronaldo maar met rust moeten laten, ondanks dat hij gebruikt maakt van die constructies.

17 oktober 2017 om 16:25

Je oordeelt al zonder dat je alle feiten kent. Ronaldo ontkent dus zal de belastingdienst naar de rechter moeten stappen. Die zal vervolgens moeten gaan bekijken wie er gelijk heeft op basis van het aangeleverde bewijs.

De groenteboer doet het overigens niet, die heeft een eigen zaak, vaak een BV opgezet waarin het geld wordt verdiend. Vanuit de BV worden weer investeringen gedaan die allemaal belastingaftrekbaar zijn. Wordt de groenteboer erg succesvol en zet hij buitenlandse filialen op, waaronder een filiaal in Ierland en eentje op een belastingparadijs in de Caraibische zee, dan betaald de groenteboer helemaal geen belasting meer. En dat is precies wat CR7 ook gedaan heeft, zijn portretrechten ondergebracht in een belastingparadijs en vanuit daar licenties op zijn image en naam verkocht.

17 oktober 2017 om 16:26

Zulke constructies doen werkelijke alle rijke hoor. Alle grote bedrijven, alle bekende rijke, alle overheden zelf en alle bankiers ook. Die manieren zijn legaal en worden expres in stand gehouden. De rijke kunnen zo de belasting ontwijken. Alleen kan het soms verkeerd geanalyseerd worden door de belastingdienst of kan er een foutje gemaakt zijn in de constructie waardoor het illegaal lijkt of is. Dat kan gebeuren.

17 oktober 2017 om 17:12

Je spreekt jezelf wel tegen est-1913. Dus die BV's mogen wel gebruik maken van constructies om voordeliger uit te zijn hier in NL, maar voetballers niet? 🤔 hoe zit dat dan precies?

17 oktober 2017 om 19:25

Nee. Gaat om de dubbele moraal. Lees het nog eens anders.

17 oktober 2017 om 15:08

Alle multinationals geen cent belasting betalen gaat wat voor hoor. Althans, als je niet woont in een alles is een kapitalistischcomplotbubbel woont.

On:
Stel je voor dat ie echt 15 jaar de cel in zou gaan. Gebeurt natuurlijk nooit, maar dat zou toch te bizar voor woorden zijn. Gewoon accepteren en boete betalen. Hij kan dit nu wel roepen alsof ie er verstand van heeft, maar dat duidt er dan bij schuld op dat hij het moedwillig heeft gedaan.

17 oktober 2017 om 15:12

En wanneer zij het doen en vervolgens CR7, zijn er nog miljoenen anderen die eerst morten betalen voor dat wij moeten betalen. Goed idee!

17 oktober 2017 om 16:53

Volgens mij zijn er genoeg belastinginstructies, ze worden alleen niet altijd opgevolgd.

Als je het er niet mee eens bent zou je bijna een schikking treffen omdat de consequenties zo zwaar kunnen zijn.

Wat een onzin. Ze betalen genoeg belasting en hoeven echt geen half miljoentje te frauderen hoor. De kosten voor hun geldbandjes is nog hoger per jaar.

De reacties op artikelen over mogelijke belastingontduiking zijn qua humor te vergelijken met Arsenalfantv op Youtube. Als er weer een voetballer voor de rechter moet uitleggen welke fiscale trucs zijn fiscalisten hebben uitgehaald staat er weer een leger aan moraalridders, amateur-fiscalisten en zelfbenoemde rechters op om de speler/organisatie in kwestie met de grond gelijk te maken. Gelukkig kunnen specialisten op hun gebied er wél een genuanceerd en eerlijk oordeel over geven.

17 oktober 2017 om 16:48

En bij Messi stond jij vooraan te huilen. Maar dat zeg je er natuurlijk niet bij.

17 oktober 2017 om 17:11

Volgens mij begrijp je de reactie van Guaporta niet helemaal.

17 oktober 2017 om 17:18

Kijk, dit is nou exact wat ik bedoel. Emotie (in plaats van ratio en kunde) voert de boventoon.

17 oktober 2017 om 18:02

@Migi, ik snap zijn reactie heel goed, maar vind het nogal betweterig overkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren