Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman wacht een atypische eerste trainingsweek bij Barcelona

Laatste update:

Ronald Koeman en Barcelona starten maandag de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Alle spelers en stafleden van de Spaanse topclub moesten zich zondag na een korte vakantie voor de eerste keer in de Ciudad Deportiva Joan Gamper, het trainingscomplex in San Juan Despí, melden om een coronatest en andere medische testen te ondergaan. Vanwege besmettingsgevaar had elke speler een tijdslot gekregen, zodat iedereen gespreid zou aankomen. Hoe ziet de eerste trainingsweek van Koeman als hoofdtrainer van Barcelona eruit?

De eerste werkdag van de A-selectie gaat maandag om 17.30 uur van start en dat is voorlopig de enige keer dat Barcelona in de avonduren traint. Volgens de coronavoorschriften van LaLiga moeten de voetballers in de eerste werkweek individueel of in kleine groepjes trainen: dit zal gebeuren op de diverse velden van het trainingscomplex, dat een oppervlakte van 163.000 vierkante meter heeft. De spelers trainen de rest van de week in de ochtenduren: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag vanaf 09.30 uur. Koeman heeft zijn selectie donderdag en zondag vrijgegeven en houdt het voorlopig bij één sessie per dag.

Koeman kan in zijn eerste trainingsweek echter niet over het merendeel van zijn selectie beschikken en het zijn niet de minste spelers. De internationale verplichtingen zorgen ervoor dat Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Ansu Fati, Antoine Griezmann, Clément Lenglet, Trincao, Nélson Semedo en Martin Braithwaite zullen ontbreken. Iñaki Peña, Miranda, Riqui Puig, Pedri en Carles Aleñá maken deel uit van de selectie van Spanje Onder-21. Marc-André ter Stegen onderging eerder deze maand een operatie aan zijn rechterknie en zal pas in een later stadium kunnen aansluiten bij de selectie.

Lionel Messi zal eveneens verstek laten gaan. De vedette kwam zondag niet opdagen voor de tests omdat hij de club nog deze zomer wil verlaten. Messi beroept zich op een clausule in zijn nog een jaar doorlopende contract, waardoor hij denkt transfervrij weg te kunnen. In navolging van Barcelona liet ook LaLiga zondag echter weten dat de desbetreffende clausule niet meer geldig is en dat Messi alleen kan vertrekken als een geïnteresseerde club de transferclausule van zevenhonderd miljoen euro betaalt. Dat lijkt uitgesloten en zodoende is het wachten op een eerste reactie vanuit het kamp-Messi.

De vier descartes van Koeman, Luis Suárez, Ivan Rakitic, Samuel Umtiti en Arturo Vidal, zullen zich maandag gewoon melden voor de eerste training van Barcelona. De vier kregen in een persoonlijk gesprek met de Nederlander te horen dat hij geen plaats voor hen heeft en/of dat de club alle seinen voor een uitgaande transfer op groen licht heeft gezet. Enkele spelers van Barcelona B zullen eveneens de voorbereiding meemaken: doelman Arnau Tenas, verdedigers Jorge Cuenca en Sergio Akieme, middenvelders Oriol Busquets, Monchu en Ilaix Moriba en aanvaller Konrad de la Fuente.

Tenas zal onder Koeman de derde doelman zijn zolang Ter Stegen aan de kant staat, vermoedelijk tot november. Neto en Peña zullen als eerste en tweede doelman fungeren. Met Cuenca heeft Koeman een extra linksbenige centrumverdediger tot zijn beschikking. Umtiti is de enige, maar hij komt niet in de plannen van de Nederlander voor. Akieme vergroot de mogelijkheden op de positie van linksback, achter Jordi Alba en Junior Firpo. Laatstgenoemde is echter niet verzekerd van zijn continuïteit in het Camp Nou.

Lokale media verzekeren dat Koeman vooral benieuwd is naar het potentieel van Moriba, die in april vorig jaar zijn handtekening zette onder een driejarig contract à twee miljoen euro per seizoen. De pas zeventienjarige middenvelder liet vorig seizoen bij Barcelona B een goede indruk achter en is vanwege zijn kracht een typische box-to-box-speler. Busquets werd afgelopen seizoen aan FC Twente verhuurd en hoopt snel duidelijkheid over zijn toekomst te hebben. De la Fuente is met zijn snelheid en goede passeerbewegingen een garantie op diepgang aan de zijkanten. Hoewel LaLiga op 12 september weer van start gaat, komt Barcelona vanwege de deelname aan de Champions League eerder deze maand in Lissabon pas vanaf de derde speeldag in actie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lopen wel een paar 16/17 jarige pareltjes rond in de opleiding. Komt een zeer leuke lichting aan. Daarnaast denk ik persoonlijk dat ze de juiste personen op de transferlijst hebben geplaatst en hoop ik op een aantal leuke aankopen.

30 augustus 2020 om 21:29

Koeman is niet de coach voor de pareltjes , die maakt spelers niet beter , die kan enkel spelers afsnauwen en zijn gedacht zeggen wanneer het niet gaat !!!

30 augustus 2020 om 22:00

Denk ik ook. Ik vind dat Koeman veel weg heeft van Hiddink en kiest ook vaak voor de zekerheid achterin, zonder risico. Ik heb hem nooit het elftal die hoog druk speelt zien voetballen. Maar ik hoop dat Koeman mij alsnog verrast.

31 augustus 2020 om 10:55

In zijn Vitesse, Ajax en Southampton tijd heeft hij wel degelijk laten zien spelers beter te maken en ook jeugd een kans te geven. Ben het daarin dus niet met je eens. Kijk alleen al eens af het NL elftal.

31 augustus 2020 om 11:17

Dit is natuurlijk onzin. Heeft bij Ajax Sneijder, Heitinga, Stekelenburg, Nigel de Jong en nog heel wat anderen laten debuteren. Jonge spelers die er al waren voor zijn komst- Zlatan, Van der Vaart, Maxwell bijvoorbeeld- kenden allemaal hun beste periode bij Ajax onder Koeman. Bij Feyenoord heeft hij ook enorm ingezet op talent en dat heeft de club er enorm bovenop geholpen. Lukaku heeft heel nadrukkelijk gezegd dat hij onder Koeman zich heeft ontwikkeld van talent naar topspeler, juist door hoe Koeman hem prikkelde. Bij Oranje heeft hij als bondscoach ook flink doorgeselecteerd en bij Valenica werd hij zelfs ontslagen omdat hij dat te rigoureus zou doen.

Een selectie van om en bij 31 spelers , dat is wat Bartomeu heeft gecreã«erd en daar moet Koeman nu in gaan slopen !!! Suarez wacht op zijn volledig jaarloon vooraleer hij vertrekt en Messi vertrekt gratis !!! er staat nog een motie van wantrouwen op de planning en er moeten nog minstens 5 spelers verkocht worden en verschillende talenten verhuurd worden !!! Dan zouden ze nog graag willen kopen maar er is geen geld , Van de Beek naar Manu en Aouar naar Arsenal, een club in verval en wiens tijd om kop boven water te houden met de dag vermindert !!! Clubs zijn op bestuurlijk vlak al zeer ver voorbij Barca geraakt !!!!

31 augustus 2020 om 01:02

Het is zeker geen fijne tijd om in te stappen voor Koeman. Maar ik ben minder pessimistisch. Dit hoeft helemaal niet zo negatief te zijn allemaal. Messi is best bereid om voor een redelijk bedrag verkocht te worden, en City is ook best bereid om dat te betalen (volgens mij hadden ze zelf 150 miljoen in gedachte + 2 spelers: Garcia en Angelino). Zo heeft Barca meteen verdedigend meer opties. Met Coutinho en Pijanic heeft Barca 2 opties erbij voor komend seizoen, en dus ook wat creativiteit. Mogelijk komt Wijnaldum erbij. Naar mijn mening kun je hier een goed, creatief en stabiel middenveld van maken. Voorin zijn al Dembele en Griezemann gewoon goede namen. Als Barca serieus hier Depay aan toevoegt, hebben ze een goede aanval. Je wint misschien niet meteen de CL hiermee, maar het is zeker een ploeg die kan strijden om het kampioenschap en die kan groeien. Persoonlijk denk ik dat er nog een goede rechtsback toegevoegd moet worden aan de selectie. En mogelijk een technische rechtsbuiten. Ik denk dan wel aan Bernardo Silva. En ja, pijnlijk, maar dit betekent wel het einde van een tijdperk met Messi bij Barca. Iedereen had dit anders willen zien, maar als de partijen nu zover uit elkaar liggen, kun je het beste de knop omdraaien en verder. Is voor iedereen beter. En het hoeft niet per se slecht uit te pakken.

Vraag me af wat de toekomst nog is bij Barcelona voor Koeman. Dat heeft hij niet slim aangepakt, Suarez even afgeserveerd, Messi boos en die wil niet meer spelen. Had dat niet tactischer gekund? Ik dacht wat een gans. Van deze ellende ben je niet zomaar af.

30 augustus 2020 om 21:40

Messi is al sinds vertrek van Neymar met zijn gedachten buiten Barca , na de verschillende desastreuze vernederingen in champions league zat hij met 1 voet buiten de club dan komt die Koeman eventjes de boodschap van Bartomeu aan Messi door communiceren en toen was het hek van dam !!! Nu mag die bestuur op de blaren gaan zitten !!! Ik hoop van harte dat Messi gratis vertrekt , Bartomeu verdient het om geen rotte euro cent over te houden aan een clublegende als Messi wiens beste jaren van zijn carriere hij eigenhandig heeft verpest met zijn zwak en incompetent bestuur !!!

30 augustus 2020 om 21:44

Niet alles wat de media schrijft geloven. Denk je nou echt dat Koeman Suarez heeft gebeld en "rot maar op" geroepen heeft ofzo. Waarschijnlijk gewoon gezegd dat hij waarschijlijk geen basis speler wordt. Dat lijkt me juist wel netjes zodat Suarez op zoek kan naar een club waar hij wel speeltijd kan krijgen als hij dat wil. Messi heeft koeman natuurlijk weinig mee te maken, dat snap je zelf ook wel. Verder snap ik best dat Koeman wil doorselecteren. Is het ook gewoon tijd voor bij Barca. Teveel, te dure, oude spelers die niet meer brengen wat ze ooit konden

30 augustus 2020 om 22:08

Dat zal hjij niet zo gezegd hebben maar dat Suarez kon gaan was al duidelijk. Dat was al voor het gesprek duidelijk toen hij met een kwinkslag duidelijk maakte naar Ajax? Hij mag gaan. Dan ligt Messi al moeilijk en dan mag buurman en vakantiemaat Suarez wieberen. Dat zal Messi niet leuk gevonden hebben. Ben bang dat hij nu tussenpaus is totdat Xavi komt.

30 augustus 2020 om 22:10

@cajum; snap ook dat gebash op Koeman niet. We weten niet eens de exact knows en hows. Lees ook wel eens dat Koeman Suarez persoonlijk had moeten spreken. Wie weet was Luis wel op vakantie? Zie je al voor je... kom je even van je vakantie naar Barca om in 5 minuten te horen: 'je wordt geen basisspeler meer sorry'. Zit je als speler ook niet op te wachten.

30 augustus 2020 om 22:06

Met 700 miljoen kunnen ze 14 spelers halen van 50 miljoen zoals Johan Boskamp eerder zei. Dat is nodig om van Barca een Bayern te kunnen maken.

31 augustus 2020 om 11:49

Ik denk juist bij jou, wat een gans. Dat je er allemaal zo makkelijk in tuint zeg. Nu in de media duidelijk geworden is dat Messi 750 miljoen euro kan gaan verdienen, is het wel duidelijk dat het alleen maar om geld draait. Nu Messi zelf aangeeft, het is puur zakelijk. En dan wil je dat afschuiven op de nieuwe trainer Koeman? Let wel, 8-2 op de broek van Bayern, geen enkele prijs gewonnen dit seizoen. En dan gaan wijzen naar de nieuwe trainer?

31 augustus 2020 om 12:14

Dat Messi boos is heeft niks met Koeman te maken. Messi is gewoon klaar met de directie.

Wat een ongekend moeilijk karwei gaat dit worden voor Koeman. Mag dan zijn droomclub zijn maar als Messi echt weg gaat zal de sfeer bij de club echt verziekt zijn. Fans die protesteren nu al bij Camp Nou. Dan is er weinig lol aan voor Koeman. Elftal zal verdeelt zijn. Spelers die weg moeten opeens maar misschien niet willen. Anderen zullen het daar wel weer niet mee eens zijn. Bijna onmogelijk om hier een team van te smeden dat voor elkaar en de trainer door het vuur wil gaan. Zo veel belangen en sentimenten. De druk is gigantisch. Dit zou zo maar op een ramp kunnen uitdraaien voor Koeman.

30 augustus 2020 om 21:44

Daarom dat de cruciale verantwoordelijkheid ligt bij het huidig bestuur omdat zij door zowel spelers als fans gezien worden als de ware zwakke schakel in de club en dat al jaren lang , er zijn 4 bestuurders bij Barca die het voor het zeggen hebben maar totaal niks afweten van voetbal , het zijn pure zakenmensen die geen kennis hebben inzake voetbaltechnische aspecten van de club !! De reden waarom Laporta succesvol was omdat hij Johan Cruijff zijn adviseur was die hem wees op Rijkaard en Guardiola verkiesde boven Mourinho , Johan Cruijff ligt ook aan de basis van de hele omwenteling bij Ajax al willen mensen dat niet toegeven !!! Ze hebben geen kennis van zaken !!!

Het is wel smullen dit.
2 jaar geleden riep iedereen dat Real Madrid helemaal niks meer was zonder CR7. En toch staat er een team die op alle fronten mee kan. Maar dit Barcelona gaat de komende 3 jaar misschien wel langer geen indruk maken... succes Koeman. Je hebt het zonder maar 1 training te geven al je beste speler wellicht allertijden opgefokt.

30 augustus 2020 om 21:51

U bent gewoon de zoveelste dramaqueen, probleem bij Barca is structureel , zodra het bestuur vertrekt en er een sterk technisch bestuur komt met een technisch leiding die voetbaltechnisch weten wat ze doen , dan komt Barca terug aan de top , La Masia is draaiende , de talenten zijn , de selectie heeft 1 a 2 transferperiodes nodig om te verjongen en te vernieuwen en ze staan er weer !!!dembele, Trincao , Ansu, Pedri, Puig , De jong, Garcia , Araujo en nog enkele aanvullingen !!! Wees geen ramptoerist , Barca staat bestuurlijk reeds 5 jaar stil en is qua bestuur en technisch leiding voorbij gestreefd door andere clubs maar zodra een Laporta of Font aan de leiding komt zal er snel een inhaalbeweging gemaakt worden !!! Messi of geen Messi

30 augustus 2020 om 23:33

Dit madrid stelt ook nog maar bar weinig voor. Sterker nog, als dit Barã§a alsnog kampioen had geworden (want dat hadden ze moeten zijn, ze hebben het helemaal verspeeld), dan had ik de merengues wel willen zien. Dit Barã§a is nog een stuk slechter dan dat van 2007-2008. Zelfs daar je kampioenschap van verliezen zou net zo makkelijk de kop van Zidane kunnen kosten.

31 augustus 2020 om 00:03

Rosell moest zijn positie opgeven die seizoen werd de treble gewonnen en koos Bartomeu om de verkiezing te vervroegen om zeker te zijn van de winst !!!! Op die manier is hij aan de macht gekomen die incompetent boekhouder !!!! Madrid heeft laatst nog de meubelen kunnen redden als zij dezelfde niveau spelen als vorig seizoen dan is La Liga alsnog haalbaar als Barca tenminste proberen vast te houden aan wat ze hebben enkele posities versterken !!!

31 augustus 2020 om 10:55

Niks met dramaquen te maken kerel. Dit barca heeft veelste lang op Messi geleund. En de aankopen zijn bizaat slecht. Er zat geen visie in. En dit kan je niet in 1 of 2 transfer periodes recht zetten. Daar heeft barca het geld niet voor. Madrid is op tijd gaan verjongen. Om de mix tussen de jonkies en de grote jongens in balans te houden. Je kan hoog of laag springen. Barca gaat gewoon spelen om elke jaar CL te halen meer zit er niet in.

30 augustus 2020 om 21:54

Met alle respect, maar Real Madrid heeft ook nog een lange weg te gaan. Speelt enorm saai voetbal. Spelers als Modric, Ramos, Marcelo en later Kroos en Benzema vervangen zal ook een lastige opgave worden voor Zidane. Dat zal ook een jaar of 2 kosten, en dan maar eens zien hoeveel geduld de echte supporters hebben.

31 augustus 2020 om 10:58

Jij hebt blijkbaar niet opgelet wat Madrid de laatste jaren heeft gekocht. Vervanging van marcelo loopt er al. Modric en kroos zijn al reeds binnen. Enige wat madrid nu nog moet aan trekken zijn jongens die benzema en ramos in de komende 2 jaar kunnen vervangen. Al denk ik dat Ramos in zijn huidige doen nog zeker 3 jaar mee kan.

31 augustus 2020 om 11:18

Ik heb zeker goed gezien wat Real heeft ingekocht, en net daarom zeg ik dat het een tijdje zal duren voor die jongens kunnen presteren op het hoogste niveau. Straks staan ze er alleen voor en dan moet je geduld hebben. Vervanger van Marcelo is niets speciaal. En Ramos nog 3 jaar mee? Dat geloof je zelf toch ook niet. En zoals ik al zei, het voetbal lijkt helaas nergens op.

30 augustus 2020 om 22:24

Ronaldo vervangen is 1. Maar het gaat om een heel succesteam. Een team met Xavi, Iniesta, Busquets, Neymar, Dani Alves, Jordi Alba, Piqué en Suárez op hun top, zonder Messi, had ook op alle fronten meegedaan. Bij Real vertrok dé superster als eerste en stond er daarna nog steeds een deel van een sterk, goed ingespeeld team. Dát vervangen gaat ook lastig worden. Al vind ik Real goed bezig met het beleid van jonge, talentvolle spelers aantrekken. De toekomst is er. Die is er bij Barca echter ook. Met Riqui, Ansu, Frenkie, Trinçao, en Pedri zijn er ook genoeg spelers met potentie. Het gaat dus niet om het vervangen van die ene superster, maar om het hele team. Al zal het uiteraard lastig worden voor Barça zonder de enorme productie van Leo.

Zal Koeman zich nu wel aan de Covidregels gehouden hebben . Nee flauw, maar ik denk dat de sjeu er wel een beetje af is. Klinkt bijna als de witte broodsweken of de roze wolk na een bevalling, soms lijkt het mooier dan je hoopt. Succes Ronald

Koeman gaat Nederlandse enclave inluiden bij Barcelona. Depay, Wijnaldum en Dumfries zouden leuke spelers zijn

30 augustus 2020 om 21:44

Dat zou meteen zijn ondergang zijn

30 augustus 2020 om 22:00

het gaat niet om de spelers het gaat om een herkenbare Barca stijl te hanteren maar ook kunnen omgaan met fysieke en conditionele teams die op de counter spelen , we hebben spelers nodig die op hoog tempo kunnen combineren, de bal circuleren en kunnen renderen in kleine ruimtes, daarnaast hebben 2 box to box fysiek sterke middenvelders nodig en een die hard centrale verdediger die dient als slot op de deur die naast een libero staat !!!

Koeman herres. Zou Koeman dit doen omdat hij gelooft dat dit verhaal toch niet lang gaat duren maar jaartje barca trainen altijd leuk toch? Hij moet echt een prestatie van jewelste neerzetten wil de volgende president hem niet ontslaan. Want victor en laporta zullen wel helemaal niets met het project van bartomeu te maken willen hebben.

Hij is niet al te slim / goed begonnen in zijn eerste weken als manager van Barcelona. Tuurlijk, verjongen moet het elftal zeker. Maar Messi in het harnas jagen lijkt me nou niet bepaald handig als je op korte termijn resultaat moet boeken. Een halve Messi is nog altijd 2 keer zo goed als een ieder ander.het zijn nog altijd de spelers die bepalen of een trainer het goed doet, en niet andersom.

31 augustus 2020 om 14:13

Een halve Messi 2x zo goed dan een ieder ander?? Haha, laat mij niet lachen. Dan krijg je de Messi tegen Bayern, nou dat is echt genieten! Grapjas

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren