Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman deelt complimenten uit: ‘Hij timmert ongelooflijk aan de weg’

Laatste update:

Phillip Cocu won vrijdag de Rinus Michels Award voor beste trainer in de Eredivisie. De coach van PSV troefde Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) en John van den Brom (AZ) af bij de verkiezing. Cocu, die de Eindhovenaren naar de landstitel leidde maar vroegtijd in Europa en de KNVB Beker werd geëlimineerd, won de prijs in 2015 ook al. Hij volgt Peter Bosz op, die vorig jaar werd onderscheiden voor zijn prestaties met Ajax.

De winnaar van de Rinus Michels Award wordt gekozen door alle hoofdtrainers uit het betaald voetbal. Ronald Koeman is zeer lovend over Cocu, die hij goed kent uit hun gezamenlijke periode bij PSV, en vindt geen verrassing dat hij door zijn collega’s tot de beste trainer is verkozen. “Hij is tactisch enorm goed onderlegd. Maar hij is ook een trainer die heel realistisch is, die perfect heeft gekeken naar zijn groep. Uiteindelijk gaat het wel om resultaat, prijzen, kampioenschappen”, vertelt de bondscoach in De Telegraaf.

“Gaat dat gepaard met heel goed en aanvallend voetbal, dan is dat mooi, maar dat kan niet altijd. Als je andere type spelers hebt of 4-4-2 moet spelen: altijd geldt dat je het maximale uit je groep moet halen. Als er één dat doet, is hij dat.” De vraag is of Cocu, die een contract tot medio 2019 met PSV heeft, zijn trainersloopbaan binnen afzienbare tijd in het buitenland gaat vervolgen. “Hij zit bij een geweldige club, is daar succesvol en als hij daar nog genoeg uitdaging ziet… Maar dat hij er klaar voor is, dat wel”, oordeelt Koeman.

“Hij is een trainer die ook een verleden als speler heeft in het buitenland. Hij bewijst dat hij ongelooflijk aan de weg timmert. Als je dat combineert met het winnen van prijzen, dan is dat altijd interessant voor het buitenland. Maar het is zijn beslissing.” Guus Hiddink omschrijft Cocu als een man die ‘niet ergens binnenkomt en iets zal opdringen omdat wij het allemaal beter weten in Nederland’. “Hij is iemand die een mix van andere culturen wil meenemen en uitdragen. Je moet natuurlijk je eigen principes houden, maar dat is belangrijk om in een andere voetbalcultuur uit de voeten te kunnen.”

“Ik wil niet zeggen dat hij weg moet, maar in potentie is hij wel rijp om elders te werken. Die bagage heeft hij wel.” Foppe de Haan hoopt dat Cocu in dat geval een verstandige keuze maakt. “Of hij er klaar voor is, hangt helemaal van de omstandigheden af. Als je naar Frank de Boer kijkt, dan vraagt dat toch andere dingen. Of hij koos de verkeerde clubs. Je moet in een omgeving terechtkomen, net als nu bij PSV, waar je denkt dat je het daar prima kunt doen.”

Denk jij dat Phillip Cocu ooit voor een buitenlandse topclub zal werken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cocu is gewoon een Duitser; degelijkheid ten top

Overigens hoop ik wel dat hij komend seizoen Europees wat laat zien. Dat hij het kan heeft hij laten zien in de CL. Het kan mij niet zo veel schelen of het met mooi voetbal gaat, als we er maar weer bij zijn.

12 mei 2018 om 09:08

Wat dat betreft zijn we allemaal Duitsers moge we ons volkslied geloven heb liever resultaat dan mooi voetbal uiteraard, zowel nationaal als internationaal.

12 mei 2018 om 09:41

Het volkslied bestaat langer dan het land Duitsland, waarbij duits de betekenis van volks heeft (zie ook namen als Diederik=dirk), en vandaar ook de term Dutch. Kon het niet laten dit even recht te zetten.

12 mei 2018 om 10:00

Geloof er niets van, of moet duits een verbastering van.diets zijn..

12 mei 2018 om 10:14

Geloof wat je wilt geloven en uiteraard zijn er meerdere verbasteringen in de loop der eeuwen, vandaar in eerder bericht de termen Dutch en Diederik gebruikte. Het land Duitsland bestaat sinds 1876 (daarvoor waren het losse keurvorsten als Pruissen of Beieren), het Wilhelmus bestaat sinds 1570, scheelt 300 jaar.

12 mei 2018 om 13:47

Dat is inderdaad het originele woord: Diets

Als ik het goed heb begrepen was het in de originele versie van het volkslied ook "ben ik van Dietsen bloed"

Het probleem in het buitenland is dat je weinig tijd hebt om iets op te bouwen. Je moet er meter staan vanaf dag 1. Het is weinig trainers gelukt in het buitenland zie o.a. De Boer, Bosz, Rutte. Ik verwacht ook dat Cocu het niet zal redden. Voor NL begrippen een prima trainer.

12 mei 2018 om 11:06

Dat zou kunnen inderdaad. Toch zie ik Cocu niet snel de typische fouten maken die andere Nederlandse trainers vaak gemaakt hebben: teveel je eigen stempel erop willen drukken in de beginfase. Cocu lijkt mij zeer pragmatisch en sociaal intelligent.

Ik persoonlijk heb het gevoel dat cocu niet de ballen heeft om een topclub te leiden. Bij PSV heeft hij al teveel hulplijnen en geluk nodig gehad.
Daarnaast is dit het eerste seizoen dat hij enigzins terecht dwz met afstand kampioen is geworden, de.overige keren was toch met de hakken over de sloot.
Aardige.kerel maar ook geen charisma of gunfactor en als stille willie trek je het meestal niet als toptrainer...

Heb ook na.al die jaren nog geen helder beeld van wat zijn eigen speelstijl eigenlijk is.

12 mei 2018 om 09:19

De overige keren met de hakken over de sloot? Het eerste seizoen met o.a. Memphis en Wijnaldum is PSV toch zeer overtuigend kampioen geworden. Alleen de tweede keer, toen Ajax het in Doetinchem liet liggen, zou je kunnen interpreteren als met de hakken over de sloot. Maar ook dat vind ik niet terecht want PSV speelde toen ook gewoon een erg goed seizoen, daarom stonden ze ook zo dicht op Ajax.

En dat je het als stille Willie niet zou redden? Er zijn genoeg voorbeelden van trainers die erg succesvol zijn en niet als doorgedraaiden voor de dugout staan. Geen bijster sterke post dit.

12 mei 2018 om 09:56

Noem de voorbeelden even van trainers die amper uit hun woorden.kunnen komen, te verlegen voor de.pers zijn geen herkenbare speelstijl hebben.en.het toch gemaakt hebben?
Noem daarnaast even het herkenbare voetbal waar cocu met zijn.stijl van trainen voor staat,
Niet erg sterk antwoord als je.mijn.post neersabelt met een minstens.net zo slecht antwoord.
Overigens zit er nog wel een gradatie tussen een stulle willie.of als een.doorgedraaide voor.je.dugout te ataan.

12 mei 2018 om 10:22

Bij deze zal ik sommige hier even uitleggen waarom hij wil de kwaliteiten heeft om in de top te werken.

Ik lees hier woorden zoals stille Willie, komt niet uit zijn woorden, straalt niks uit, heeft het niet goed gedaan. Dan denk ik; bla bla bla bla. Met @TheBrightOne voorop.

Cocu straalt rust uit, cocu is een rustig persoon, analyseert dingen eerst voordat spreekt of een actie uitviert. Daarhecht daar kom je verder mee dan een blaaskaak zoals @TheBrightOne graag wil zien.
Het niet uit de woorden komen is natuurlijk ook de grootst mogelijke onzin.
Cocu komt altijd uit zijn worden sterker ID altijd duidelijk en zegt dingen die realistisch zijn. Ja idd het is niet altijd spannend wat hij verteld maar moet dat dan? Tijdens interviews is hij zoals ik hier weer boven aangeef rustig!
Geloof me cocu kan heus wel boos worden en een kleedkamer en dat is het gene wat jullie graag willen zien. Maar dat is het mooie ervan dat krijgen jullie niet te zien. Hij houd dat soort dingen binnenskamers net zoals de directie van PSV. En dat is nou net de kracht van het seizoen. Tuurlijk zijn er harden woorden gevallen op het begin van het seizoen na de uitschakeling. Maar je bent als club zijne een team die moet presteren. Ze houden het binnen en lossen het met goed overleg op.

Daarnaast heeft cocu een zeer sterk tactisch vermogen. Ik hoop dat ik dit niet hoef uit te leggen. Anders zou ik zeggen kijk de wedstrijden van PSV dit seizoen en cl van 2 jaar geleden.

Dan het kopje; straalt niks uit
Ja wel hij straalt wel iets uit! Namelijk; rust! Dat is ook het gene waarvan ik denk dat PSV vaak nog in de laatste fase van de wedstrijden de overwinning heeft binnen weten halen. Rustig aan , door blijven voetballen , niet in paniek schieten , we krijgen nog wel een kans!

Ook heeft cocu het met PSV meer dan verdienstelijk gedaan 3 kampioenschappen in 5 jaar tijd met een overwintering in de cl wat al jaren niet meer was gelukt voor de Nederlandse topclubs.
Ook dit jaar met dit materiaal en geld dan is het weer een goede prestatie.

13 mei 2018 om 11:13

Waarom moet je een stijl van trainen hebben? Je moet gewoon spelen naar de kwaliteiten van het team en dat heeft hij tot nu toe heel behoorlijk gedaan. En peter bosz is dan volgens jou dus een betere trainer dan cocu, omdat bosz een eigen stijl heeft? Bosz is juist te eigenwijs, of niet de kwaliteiten om anders te spelen. Dat is pas slecht eigenlijk. En cocu is niet geweldig en niet slecht in de media. Hij is altijd rustig en behandelt de media met respect

12 mei 2018 om 10:19

"heb ook na al die jaren nog geen helder beeld van wat zijn eigen speelstijl eigenlijk is."

Heb je dat van managers als Ancelotti, Zidane, Allegri wel dan? Volgens mij is het juist een sterk punt dat je niet één tactiek hebt waar je aan vasthoud.

12 mei 2018 om 10:19

"heb ook na al die jaren nog geen helder beeld van wat zijn eigen speelstijl eigenlijk is."

Heb je dat van managers als Ancelotti, Zidane, Allegri wel dan? Volgens mij is het juist een sterk punt dat je niet één tactiek hebt waar je aan vasthoud.

12 mei 2018 om 11:01

Het sterke punt van Cocu is dat hij niet vasthoudt aan een stijl. De mogelijkheden of onmogelijkheden vd selectie bepaalt hoe hij wil spelen. Vind ik juist een sterk punt.

Ik zie cocu ook geen stap naar het buitenland maken. Ik vind dat cocu het dit jaar voor het eerst super gedaan heeft. 3 titels in 5 jaar is een goed gemiddelde maar je moet er ook bij vernoemen dat hij zijn eerste jaar 4e is geworden en vorig jaar 3e. Daarbij het kampioenschap uit 2016 maar net behaald werd.

Daarbij vind ik het heel apart om elk jaar te zien dat de topwedstrijden na een europese wedstrijd is (omdat ajax en psv al uitgeschakeld waren dit jaar toevallig niet). De club die al uitgeschakeld is heeft daarbij voordeel. Dit zou ik graag anders zien

12 mei 2018 om 10:34

Waarom zou Cocu, een Psver in hart en nieren, in godsnaam een zijwaartse stap naar Ajax maken.

12 mei 2018 om 10:34

Waarom zou Cocu, een Psver in hart en nieren, in godsnaam een zijwaartse stap naar Ajax maken.

12 mei 2018 om 11:09

Lijkt me ook onwaarschijnlijk. Maar hoewel in Eindhoven geboren is Cocu voor mijn geval geen echte Brabander. Zijn vader werkte geloof ik voor Philips en op jonge leeftijd is hij dacht ik al naar Noord-Holland verhuisd. Wel heeft hij bij PSV al met al natuurlijk al heel wat dienstjaren, dat is zeker waar.

12 mei 2018 om 13:56

Deze Ajacied verwerpt dit idee bij voorbaat

Never!

Saaie man, saaie interviews, saai voetbal

Geen greintje avontuur te bespeuren

Past dus goed bij PSV en de Herdgang

Inderdaad op zijn Duits

Zolang je wint heb je gelijk, maar geen prijs waardig

12 mei 2018 om 18:41

Ik denk eigenlijk dat Cocu gewoon een goede trainer is. Is in zijn 1e seizoen keihard op zijn muil gegaan maar heeft zich daarna goed herpakt. Het aanvallende voetbal van zijn 1e seizoen met als resultaat een 8e of 9e plek is natuurlijk ook redelijk traumatiserend. Daarna heeft hij als uitgangspunt genomen dat er het best gekeken kan worden naar de kracht van de spelers en dat zie je terug in de tactiek. Vorig jaar met Propper heeft PSV in sommige fases van wedstrijden best mooi voetbal laten zien maar was er geen zilverwaar en was dat best wel onderbelicht. Nu met geen enkele vedette krijg je kritiek omdat je voor het resultaat speelt. Daarnaast heb ik qua spanning op het puntje van mijn stoel gezeten; hoe bedoel je geen avontuur. Je zou verder kunnen kijken dan alleen zijn optredens voor de camera. Maar dan nog...Ik vind hem best sympathiek. Het zou me niet verbazen als Cocu in de toekomst een mooie buitenlandse club krijgt en daar slaagt. Gewoon omdat hij voetbalintelligentie heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren