Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Araújo maakt excuses voor spottend gebaar tijdens derby van Barcelona

Laatste update:

Ronald Araújo heeft via social media zijn excuses moeten maken voor een gebaar dat hij in de slotfase van het duel tussen Espanyol en Barcelona (2-2) maakte. De Uruguayaanse verdediger stak twee vingers op en riep dat Espanyol terug zou moeten gaan naar de Segunda División. Araújo noemt dat ‘een gevolg van de spanning’ in de slotfase van de stadsderby.

De slotfase van het duel tussen Espanyol en Barcelona verliep hectisch. Het incident met Araújo deed zich voor in de tweede minuut van de blessuretijd, nadat Nicolás Melamed Ribaudo en Gerard Piqué allebei hun tweede gele kaart kregen voorgehouden en daarmee het veld moesten verlaten. Luuk de Jong zou later in de blessuretijd nog voor de gelijkmaker zorgen, waarna ook Manu Morlanes van Espanyol nog een rode kaart ontving.

Araújo had zich daarvoor al provocerend uitgelaten richting de bank van Espanyol. “Terug naar de Segunda División. Vamos. Terug naar de Segunda División”, schreeuwde Aráujo, terwijl hij twee vingers opstak. Espanyol degradeerde in 2020 na vijftien jaar uit LaLiga, maar werd vorig seizoen kampioen in de Segunda División en keerde daardoor direct terug op het hoogste niveau. Daar wordt momenteel een plek in de middenmoot bezet, aangezien Espanyol dertiende staat en een voorsprong van acht punten heeft op de eerste degradatieplek die door Alavés wordt bezet.

“Ik wil mijn excuses maken aan alle mensen voor het ongelukkige gebaar dat ik heb gemaakt. Alles was een gevolg van de spanning tijdens de derby”, zo schrijft Araújo in een statement op social media. “Ik beschouw mezelf als iemand die respectvol is naar andere clubs, dat is de reden dat ik niet trots ben op wat er gebeurd is.” Xavi had het gebaar van Araújo niet gezien, zo vertelde hij op de persconferentie. "We moeten de tegenstander, de scheidsrechter en de fans van de tegenstander respecteren. De spanning kan soms de overhand nemen. Als dit gebeurd is, bied ik mijn excuses aan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Spanning of niet zulke gebaren moet je als speler niet doen. Totaal onnodig en komt alleen maar weer commotie over. Je gezond verstand gebruiken en hierboven staan laat je niet zo snel uit de tent lokken

14 februari 2022 om 08:40

Haha we doen hier graag alsof voetballers anders zijn dan een gemiddeld mens. Het is toch niet zo gek dat Araujo zich laat gaan in zo’n verhitte derby. Lekker boeien ook. Hij maakt een gebaar en Espanyol reageert weer met iets. Dat hij hier sorry voor moet zeggen vind ik vager dan het gebaar.

14 februari 2022 om 15:04

Hoezo niet ???? Twee vingers en zeggen dat ze een niveautje lager moeten spelen? Wat is hier kwetsend? Verkeerd? Of is het nu dat die. Een hele bevolkingsgroep heeft gekwetst boehoe ik word zo moe van dit politiek correcte gedrag daar en hier in Nederland man als je een bidon iets te hard terug gooit moet je al je excuses aanbieden aan de klootschiet vereniging omdat je de verkeerde worp gebruikt. Stop met op je kleine teentjes getrapt te worden. Man waar gaat het heen

Ok statement is gemaakt, volgende keer niet meer doen en weer lekker verder.

14 februari 2022 om 10:36

Waarom niet? Als je de wedstrijd keek, zag je een verhitte derby. Dit is best onschuldig.

Hahahaha, lekker man. Hoort toch gewoon bij zo'n derby.

14 februari 2022 om 07:56

Precies.
Dit soort dingen maken de sport juist mooi.

14 februari 2022 om 08:06



Volledig mee eens! Moet zeker kunnen. Vind Espanyol trouwens een harstikke leuke club voor La Liga. Ben blij dat ze 2-3 jaar geleden net niet degradeerde. Zelfs na de Chinese overname nog steeds met 95 Spaanse spelers op het veld, uniek.

14 februari 2022 om 08:22

Wow, 95 spaanse spelers op het veld en dan nog niet winnen van Barcelona. Met zo'n overwicht zou het toch moeten lukken denk je. 😉

14 februari 2022 om 08:39

Haha, de VZ reactie-pagina is slecht met speciale tekens. Het procent-teken wordt niet weergegeven, helaas!

Waarom excuses aanbieden, Espanyol deed niks anders dan provoceren tijdens de wedstrijd.
Das ook hun manier van spelen tegen Barca, provoceren, en vuil spelen.

14 februari 2022 om 08:24

Waarom zou je dat zeggen, als het je als top club heel veel moeite kost om in de top 4 te blijven? Ik zou zeggen kijk eerst naar jezelf. De kans is namelijk groter dat Espanyol erin blijft, dan dat Barca in de top 4 eindigt. Alhoewel ik ze het allebei wel zie halen, maar als ik eventjes nu naar de stand kijk is die kans momenteel groter.

14 februari 2022 om 10:39

Rare vergelijking. Dit is gewoon onschuldig provoceren naar de rivaal in een verhitte derby. Vind het wel iets komisch hebben.

Netjes dat hij zijn excuses aanbiedt. Fouten maken we allemaal, maar we zijn niet allemaal mans genoeg om ze toe te geven. Daarom mooi deze zelfreflectie van hem.

14 februari 2022 om 10:41

Hoezo een fout? Hij provoceerde even naar de rivaal in een verhitte derby. Dat hoort er enigszins bij.

Haha, arrogant wezen naar de tegenstander terwijl hij zelf als een natte krant speelt en bij een modale ploeg speelt. Sommige spelers dienen toch eens eerst naar hunzelf te kijken.

14 februari 2022 om 09:31

Haha, je hebt de wedstrijd niet gekeken hè? Araujo is de beste verdediger die barca heeft. Hij speelt vaak heel goed dus begrijp niet zo goed dat je hem als een natte krant ziet. Verder is barca natuurlijk nog steeds 10x beter dan espanol.

Sommige mensen dienen toch eerst naar hun zelf te kijken vooraleer ze domme comments plaatsen.

Gisteren zat ik deze wedstrijd toevallig met een vriend van me te kijken. Ik zei toen tegen hem: Dit Spaans voetbal op zijn best. Zuigen, vallen, provoceren, individuele fouten, onrustige scheids en een bizarre ontknoping. Nu was die opmerking ook sarcastisch bedoelt, was het voor de neutrale kijker niet heel saai (al was het veldspel van beide ploegen matig (barca) tot erg slecht (Espanyol).

14 februari 2022 om 15:05

Espanyol voetbalde nog aardig, maar die gingen massaal terug de zestien in om alles maar weg te peren in staat van paniek alles blind wegschieten in plaats van te voetballen, had Espanyol gewoon gewonnen zo dom gedaan. Kennelijk hebben ze gene geloof dat ze van barca kunnen winnen.

14 februari 2022 om 18:05

Ik heb vanaf de 30ste minuut echt aandachtig gekeken en het blinde wegschieten van ballen moest me denken aan wedstrijden van Groningen als ze uit vorm waren. Die konden dan ook niet 3x de bal naar dezelfde kleur spelen. Ze gaven Traore ook veel te veel ruimte.

Gewoon een beetje jennen.
Dit is niet erg, moet wel kunnen. Het is niet alsof hij z'n middelvinger opsteekt of een ander obsceen gebaar maakt.

echt er mag helemaal niets meer tegenwoordig. Ik had hier zeker mn excuus niet voor aangeboden. Dit hoort bij voetbal: de passie, de provocaties, beetje vlammen van de andere teams

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren