Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern is bereid zeer diep in de buidel te tasten voor basiskracht FC Barcelona

Laatste update:

Bayern München wil Ronald Araújo koste wat kost overnemen van FC Barcelona. Dat meldt Florian Plettenberg, journalist van de Duitse tak van Sky Sports. De interesse van der Rekordmeister in de 24-jarige verdediger was al enige tijd bekend, maar Plettenberg benadrukt nu dat Araújo hét transferdoelwit van Bayern is, ongeacht z’n prijskaartje.

“Araújo is absoluut het transferdoelwit van Bayern”, schrijft Plettenberg op X. “Vrijdag hebben Tuchel (trainer van Bayern, red.) en Freund (sportief directeur van Bayern, red.) gebeld met Araújo.”

“Tuchel heeft hem duidelijk gemaakt dat hij hem heel graag wil, het liefst al in de winter of anders komende zomer, ongeacht zijn prijskaartje. Bayern is bereid om een enorm bedrag te betalen. Het is nu aan Araújo om te beslissen.”

Bayern maakt er geen geheim van dat de club in de winterse transferperiode een nieuwe centrumverdediger wil toevoegen aan de selectie. Met enkel Matthijs de Ligt, Kim Min-jae en Dayot Upamecano is de spoeling volgens trainer Thomas Tuchel te dun. De Ligt is daarnaast ook veelvuldig geblesseerd geweest dit seizoen.

Barcelona wil echter voorkomen dat de verdediger vertrekt. Fabrizio Romano meldde vorige week dat de club het contract van Araújo zelfs wil verlengen. De Uruguyaan ligt momenteel tot medio 2026 vast bij Barcelona, dat zijn verbintenis vorig jaar april nog verlengde.

Ondanks dat Barça veel zou kunnen verdienen aan een mogelijke transfer van Araújo, zijn de Catalanen dus niet van plan hem te verkopen. Hij speelt een belangrijke rol in de toekomstplannen van trainer Xavi voor de komende jaren.

De 24-jarige mandekker kan onder Xavi rekenen op een vaste basisplaats bij zijn club en wordt gezien als een van de beste verdedigers van Spanje. Hij kwam in totaal al tot 126 wedstrijden voor Barça, waarin hij acht doelpunten en drie assists noteerde. Araújo kan ook als rechtsachter prima uit de voeten en droeg al meermaals de aanvoerdersband van zijn club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op papier kan ik me niet meteen inbeelden dat Araujo zou staan te springen om de overstap te maken. Het is nu op korte termijn uiteraard een stap vooruit maar het geloof bij Barca is natuurlijk dat ze binnen 2-3 jaar weer op datzelfde niveau zijn als Bayern.

De enige reden waarom ik het wellicht toch mogelijk acht is omdat Araujo, net als de meeste spelers van de jongere garde, de afgelopen jaren onderbetaald worden bij Barca als je het vergelijkt met spelers van hun niveau en potentieel in de rest van Europa. Bayern zal hem financieel een stuk meer kunnen bieden en ik weet niet of Barca in staat zal zijn dat te matchen en zelfs als ze het kunnen is het nog de vraag of ze dat willen. Dan krijg je immers morgen de agenten van Balde, Pedri, Gavi etc over de vloer die allemaal in hetzelfde schuitje zitten als Araujo.

9 december 2023 om 17:24

Is het nog wel een stap vooruit nu? Bayern draait voor geen meter en ik moet het nog maar zien als ze elkaar tegenkomen in de CL, ik denk dat Barcelona dan wint. Het enige wat nu ontbreekt bij Barcelona zijn topaanvallers. Lewandowski op leeftijd en die anderen kunnen er weinig van, zoals Torres en Raphinha. Lopen wel mooie talenten rond zoals Yamal natuurlijk. Als Barcelona nog 2 toppers voorin erbij kan halen dan zie ik ze wel weer de CL winnen komende 5 jaar.

9 december 2023 om 17:26

Lol moeten er de onderlingen resultaten even bekijken de laatdte 10 jaar? Wat zal het zijn 30 om 3 en 8 overwinningen voor Bayern en 0 voor Barca. Zelfs Frankfurt geeft meer tegengas tegen Bayern, logisch ook die wonnen notabene ook nog van Barca.

9 december 2023 om 17:29

Kom op kerel, Bayern is toch gewoon een stuk beter dan Barca momenteel nu ze Kane hebben? Het is niet eens nipt. Bayern is na City imo gewoon het beste team in Europa momenteel. Zelfs nu het nog niet helemaal van een leien dakje loopt, moet je je inbeelden wanneer het wel allemaal begint te klikken.

9 december 2023 om 17:45

Inderdaad keurig uitgelegd real8madrid

9 december 2023 om 17:51

We gaan het wellicht zien. Ik vind dit echt een heel kwetsbare ploeg, Upamecano is geen topper en Kim kan het niet alleen. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor het heden en de toekomst.

9 december 2023 om 17:54

Ik denk zelf dat over 2 duels Arsenal, Liverpool, City, Real & Barcelona allemaal Bayern zouden elimineren. Maar dat zullen we pas later dit seizoen meemaken, wie weet is Bayern dan in vorm. Maar momenteel is het gewoon erg zwak.

9 december 2023 om 17:55

@DerKaiser Ik word net wakker van een middag dutje maar wat wil je nou zeggen? Laatste 10 jaar 30 om 3 waarvan 8 overwinningen voor Bayern en 0 voor Barca? Ik snap er niks van, je klinkt een beetje als Aad de Mos. Maar het kan ook aan mij liggen gezien ik net wakker word.

9 december 2023 om 18:07

Goede samenvatting maat en dat na een nachtje doorhalen.

9 december 2023 om 18:08

Ja Leipzig en Leverkusen kunnen Bayern over 2 potten ook elimineren het blijft immers voetbal. Geen een ploeg is onaantastbaar.

9 december 2023 om 19:06

@DerKaiser haha ja het lag aan mij, ben wat meer wakker en ik snap hem nu.

10 december 2023 om 01:21

Het elftal is niet zozeer het zwakke punt van Bayern, ik vind Tuchel namelijk niet de man voor Bayern. Wat kwaliteit betreft vind ik het ook reuze meevallen, enige die ik bij Barca van Bayern in de basis zou zetten zijn Davies, Kimmich, Kane en Sane. Voor de rest is het om het even, de verdediging van Barca vind ik bijvoorbeeld een stuk beter.

Derkaiser, waarom moeten onderlinge* resultaten van de laatste 10 jaar leidend zijn voor de transferkeus van Araujo? Hij spreekt Spaans, geen Duits. Als je 99% van de gemiddelde Europeaan vraagt of diegene liever in Barcelona of München woont, weet je je antwoord. Barcelona is ook qua status een veel grotere club dan Bayern, dat is eenmaal zo.

Driehonderd miljoen. Of 250 + de Ligt. Ook dat is goed. Anders kunnen ze gedag zeggen.

Die gaat natuurlijk niet. Araujo wil slagen bij Barça en voelt de club. Bij hem geloof ik het wel i.t.t. heel veel spelers die het zeggen maar het weinig uitstralen (wat volledig legitiem is). Hij is publiekslieveling, heeft Barça in z'n hart gesloten en is onbetwiste basiskracht. Die vertrekt niet.

9 december 2023 om 17:25

Wahaha dan kan je net zo goed niemand kopen en blijven spelen met De Ligt, Kim en Upa.

9 december 2023 om 17:31

Uiteraard, en dat is ook het punt. Niemand zegt dat Araujo dat waard is maar ofwel betaal je idiote sommen ofwel willen ze hem niet kwijt en dat is hun goed recht. Enige kans die Bayern heeft is als Araujo zelf echt wil maar zoals ik hierboven aangeef lijkt die kans me niet bijster groot.

9 december 2023 om 17:25

Is ook een van de captains. En niet vergeten, heeft een clausule van een miljard in zijn contract.

Bayern gaat qua beleid steeds meer achteruit. Aan Hernandez, De Ligt, Kim en Upamecano is bijna 300m uitgegeven, maar die verdediging is nog steeds lek.

9 december 2023 om 20:26

@almogaver

Precies dit kon het niet beter verwoorden, zelfs voor 500 miljoen zal ik Araujo nooit laten gaan hij is voor mij ook gewoon nu de beste CV ter wereld. is ook aan de bal enorm verbeterd vergeleken met een paar jaar geleden, echt een Puyol type is hij. groot sterk leiderschap zo,n complete verdediger is hij ook, die kan bij iedere topclub met gemak in de basisspelen.

9 december 2023 om 20:40

Voor 500 miljoen zou ik het wel doen hoor, kun je aardig wat andere goede spelers van halen, en dan komt tie naar 5 jaar gewoon voor niks weer terug ;-)

9 december 2023 om 20:44

@eirompelineas

Haha klopt maar dan moet ie niet zijn contract verlengen dan, en alleen terug naar Barca willen.

9 december 2023 om 20:46

Probleem is dan dat alles ook duur voor jou wordt. Als clubs weten dat je het geld hebt, gaan die prijzen vliegen.

9 december 2023 om 20:54

@H27-22

Hoe bedoel je dat alles duur wordt voor mij?

Ik zal Araujo gewoon nooit laten gaan, zelfs voor zon bedrag niet.

10 december 2023 om 01:22

Bedoelde meer dat scenario met Neymar. Door 222m te vangen, wat andere clubs ook weten, gaan prijzen x2. Dan kost een verdediger als Saliba geen 80 maar 170 miljoen.

Wat is koste wat het kost dan?

150M + de Ligt? Zo ja, dan strik eromheen en verkopen. We hebben geld nodig.

Zie het niet gebeuren .. vooral na die soap tussen Bayern en barca mbt lewandowski.. die gaan araujo echt niet laten gaan … araujo heeft zelf ook meerdere keren aangegeven prijzen te willen winnen met barca ..

Gaat nooit gebeuren, Araujo is ook nog onze beste verdediger en de belangrijkste man achterin ook en heeft al heel vaak aangegeven heel gelukkig te zijn bij Barca en zijn daar ook voor altijd wilt spelen. zodra Ter Stegen stopt word Araujo onze aanvoerder ik zie in hem een Puyol voorbeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren