Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman: ‘Hij haalde een niveau bij Barcelona, dat paste niet bij zijn leeftijd’

Laatste update:

Ronald Koeman heeft in gesprek met Relevo teruggeblikt op zijn dienstverband als trainer van Barcelona. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal was ruim een jaar in dienst bij de Catalaanse grootmacht, toen hij in het najaar van 2021 zijn congé kreeg na de uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano. Koeman liet als trainer van Barça een groot aantal groeibriljanten debuteren. Een daarvan is hem in het bijzonder bijgebleven.

Gavi, Ronald Araújo, Óscar Mingueza, Alejandro Baldé en Pedri maakten allen hun eerste minuten onder Koeman. Laatstgenoemde maakte bijzonder veel indruk op de bondscoach van Oranje. "Ik kende hem niet zo goed. Hij is een speler die me het meest verraste, omdat hij vanaf de eerste dag al op een niveau zat dat niet bij zijn leeftijd paste", aldus Koeman. "Op trainingen was hij indrukwekkend. Hij is bescheiden, professioneel, heeft veel kwaliteit, voetbalt met beide benen en heeft de rust en het overzicht."

De stormachtige ontwikkeling van Pedri ging ook aan andere Europese topclubs niet voorbij. "Een week na de training met het eerste team vroeg de club me wat ik van plan was met Pedri, Bayern was erg geïnteresseerd. Ik vertelde hen dat hij moest blijven, dat hij binnenkort zou spelen. En zo is het ook gegaan. Alle talenten, zoals Araújo, Mingueza, Nico, Gavi en Baldé hadden een fenomenale instelling. Ik kan over niemand van hen iets negatiefs bedenken. Ze wisten ook dat ik een coach was die hen, als ze goed zouden spelen, kansen zou geven."

Ook bij Ajax stond Koeman erom bekend spelers op jonge leeftijd te laten debuteren. Zo maakte onder meer Zlatan Ibrahimovic op zijn negentiende zijn eerste speelminuten onder de zestigjarige Zaandammer. "Van der Vaart, Sneijder... Dat zijn allemaal spelers wiens talent je snel genoeg ziet", aldus Koeman. "Hen het nieuws meedelen dat ze gaan debuteren, is het mooiste wat er is als coach. In Nederland zijn we daar meer aan gewend, omdat hier niet veel voetballers zijn en zij de toekomst zijn."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het feit dat je hem niet zo goed kende betekent mijn inziens voor een stuk dat je niet genoeg voorbereidend werk had gedaan alvorens te beginnen. Iedereen in Spanje was al lyrisch over Pedri voor zijn stap. Natuurlijk heeft hij alsnog de verwachtingen overtroffen maar de kwaliteiten die hij hier benoemt dat wist de gemiddelde Spaanse voetbalfan al wel dat Pedri die bezat. Het was enkel de vraag of hij die snel genoeg op het hoogste niveau kon etaleren.

1 april 2023 om 18:40

Dat wij (Real) hem niet wilden kopen voor 5mil.. ik werd er toen best triest van. Ja Kroos en Modric waren een stuk jonger maar Real had hem nooit moeten laten gaan. Nu denk ik dat Real Veiga moet halen. Liever 30-40mil voor Veiga dan 150 voor Bellingham imo.

1 april 2023 om 20:16

Haha inderdaad. Je begint aan een klus bij Barcelona, maar je kent de spelers niet. Wat een toewijding ook zeg.

Het lijkt me niet onbelangrijk om even te benoemen dat Pedri in zijn periode bij Las Palmas op de linkerflank werd gebruikt, maar onder Ronald Koeman eigenlijk voor het eerst als centrale middenvelder speelde. Niet alleen herkende hij het talent al in een vroeg stadium (wat niet direct opvallend hoeft te zijn), maar door hem meteen in de 'juiste' linie te gebruiken heeft hij wel degelijk iets gezien wat niet iedereen direct heeft gezien. Had trouwens ook wel graag willen horen over Ilaix Moriba, dat was namelijk een talent dat de kans kreeg van Ronald Koeman en het uiteindelijk niet lijkt te halen door een gebrek aan houding, gedrag en begeleiding.

1 april 2023 om 20:44

Denk jijzelf dat Nico uiteindelijk weer aanschuift bij de selectie? Ik heb hem maar een paar keer gezien bij Valencia en was benieuwd of hij zich goed ontwikkelt in een vrij slecht draaiend elftal..

1 april 2023 om 20:53

Waarschijnlijk hangt dat af van de toekomst van Sergio Busquets. Verlengt hij zijn contract, dan zal Nico González nog een seizoen verhuurd worden. Vertrekt hij, dan moet hij afwachten of de club de financiële middelen heeft om een directe vervanger als Martín Zubimendi aan te trekken. Kortom, het lijkt me logisch als hij nog een seizoen wordt uitgeleend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren