Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Romano sluit definitief vertrek Van de Beek bij Manchester United niet uit

Laatste update:

Donny van de Beek verkent de komende weken zijn opties op de transfermarkt, zo onthult Fabrizio Romano dinsdag. De 26-jarige middenvelder beschikt bij Manchester United over een contract tot medio 2025, met de optie op een seizoen extra. De kans bestaat echter dat Van de Beek nog deze zomer van club wisselt. De voormalig Ajacied lijkt namelijk niet als basisspeler van the Red Devils aan het nieuwe seizoen te beginnen en denkt hierdoor na over een mogelijk vertrek.

Van de Beek komt al sinds 3 januari van dit jaar niet meer in actie. Op die datum liep de middenvelder een zware knieblessure op in de thuiswedstrijd tegen Bournemouth (3-0 overwinning). Hij verliet toen zichtbaar geëmotioneerd het veld op Old Trafford, om vervolgens te beginnen aan een maandenlange revalidatie. Romano meldt dat het herstel voorspoedig verloopt en dat Van de Beek normaal gesproken begin juli aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan beginnen.

De transfermarktexpert meldt voorts dat Van de Beek een diepe liefde koestert voor Manchester United en dat zijn relatie met manager Erik ten Hag uitstekend is. Aan de andere kant wil de negentienvoudig international van het Nederlands elftal regelmatig aan spelen toekomen, wat in Manchester een probleem kan vormen. De in 2020 van Ajax overgenomen middenvelder wist bij de EFL Cup-winnaar mede door blessureleed geen vaste plaats te veroveren en werd in het seizoen 2021/22 zelfs tijdelijk uitgeleend aan Everton.

Volgens de berichtgeving van Romano is Van de Beek niet wanhopig op zoek naar een zomerse transfer, maar eventuele aanbiedingen zal hij zeker in overweging nemen. De Nederlander in Engelse dienst wil in ieder geval de tijd nemen om tot de beste oplossing te komen. Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad noemde hem onlangs nog bij PSV. "En de meest interessante naam van allemaal: Donny van de Beek. 26 is hij nu. Bijna weer fit na een zware blessure en verloren jaren bij Manchester United. Over een kruispunt in een carrière gesproken… "

Donny van de Beek kan beter vertrekken bij Manchester United

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cristiano heeft ook 3 jaar gebankt bij United. Heel veel grote voetballers hebben eerst gebankt bij United. Het zegt helemaal niks en ik vind dat Donny gewoon voor zijn plek altijd moet vechten.

6 juni 2023 om 22:57

Cristiano heeft 8 jaar gebankt toch?

7 juni 2023 om 07:49

Het was vooraf al duidelijk dat hij te kort komt en heeft dat continu laten zien. Het is voor beide partijen beter als hij vertrekt

Vd Beek overweegt zijn opties....echt? Te licht voor de subtop bevonden bij United. Misschien een Duitse middenmoter?

6 juni 2023 om 23:15

Dat vind ik nog niet eens zo'n gekke gedachte. Zou perfect bij een club als Leverkusen passen. Ik weet dat Wirtz op 'zijn plek' speelt, maar die is geregeld geblesseerd, Donny zou dus prima aan minuten komen. Daarnaast speelt Leverkusen op een prima niveau. Freiburg, Union, Frankfurt etc. zouden ook een prima niveau zijn voor hem.

7 juni 2023 om 12:15

Ik weet het niet, Donny kon vorig jaar bij Everton niet echt mee qua niveau, en zijn die zoveel beter dan Leverkusen?

7 juni 2023 om 14:45

Everton is geen goede graadmeter, aangezien deze ploeg het elk jaar verpest.

6 juni 2023 om 23:29

Lijkt mij ook het beste voor hem. Dat je het bij Man U niet redt is geen schande en hij had ook wel pech met blessures.

In Duitsland kun je nog op een prima niveau spelen, maar bij een middenmoter is de druk veel lager en kan hij weer wat van z'n cariere maken.

26 alweer, heeft echt stil gestaan de voorbije twee jaar. Ook door blessureleed natuurlijk. Zie 'm graag terug bij Ajax en weer het plezier terug vinden. Wie weet komt er nog ooit een mooie optie dan maar de absolute top gaat het nooit worden.

6 juni 2023 om 23:22

Ik zou het een hele mooie stap vinden. Op dit forum lees ik vaak de vergelijking met Klaassen en spelers als Taylor en Siem de Jong, maar in zijn drie seizoenen als basisspeler heeft Van de Beek een veel hoger niveau aangetikt als al deze spelers. Goals tegen Juventus, Chelsea en Spurs, assists tegen Real Madrid en Bayern en ook echt heel goed in al die duels... Met een goede 6 erachter zouden hij en Berghuis een lekker middenveld vormen.

7 juni 2023 om 07:35

Volgens mij heb je juist gemist dat hij naast die goals compleet onzichtbaar was? Dat is altijd het verwijt geweest aan Donny. Dat hij dus zonder goals weinig goeds doet en je dus met 10 man speelt.

7 juni 2023 om 07:48

Arsenal, dat is meer de Klaassen rol. Donny kon het spel prima versnellen. Daarnaast paste het destijds ook in het elftal, veel voetballers en een goede loper met scorend vermogen.

7 juni 2023 om 09:41

Spel prima versnellen? Het is geen Frenkie. Donny is vrij identiek aan spelers als Klaassen en til

7 juni 2023 om 12:00

@arsenal, het is inderdaad een loper, en heeft ook het scorend vermogen van de andere twee. Technisch is hij wel veel beter dan die andere 2, zijn passing is ook veel beter. Veel completere speler dan die 2. Ook qua spelinzicht stuk beter. Werd op een gegeven moment ook vele malen hoger gewaardeerd dan die andere 2, dat is imo ook terecht.

Hij speelt alleen al heel lang heel weinig, ik zou er daarom geen 15m voor betalen wat United denk ik wel er voor zou willen hebben. Als Ajax hem kan huren met koopoptie, zie ik hem graag ipv Klaassen. Die kan niet meer mee in het gewenste niveau ondanks dat hij nog steeds regelmatig goede en belangrijke goals maakt. Dat hij 3m verdient speelt ook mee, dat is veel te veel voor n 12-15e man.

7 juni 2023 om 12:13

Huren is geen gek idee. Een koopoptie heeft weinig zin, United zal m volgend jaar (wanneer hij nog maar 1 jaar heeft) zonder transfersom ook wel weg doen.

7 juni 2023 om 17:48

Het probleem is dat Siem de Jong en Klaassen en ook Van de Beek gewoon echte nummers 10 zijn/waren die excelleren als ze goede spelers om zich heen hebben. Vind Siem de Jong in 2009/2010 misschien nog wel het beste van die 3. Die heeft na zn 20en enkel terugslagen gehad. In 18/19 zovaak betrokken zijn en scoren bij gevaarlijke spelmomenten als van De Beek in de Champions league lukt ook niet als je geen goede voetballer bent. Ze hebben voor de goal best wel wat dreiging. Als het team eromheen echter niet klopt kunnen zij het spel niet maken en de kar niet trekken. Van de Beek, Taylor en Klaassen zijn samen echt een aanslag op je fysieke kracht en creativiteit op het middenveld.

7 juni 2023 om 23:08

Echt complete onzin Arsenal890. In duels tegen Spurs en Real was hij voetballend heel erg goed. Bekijk eens even die combinaties met Tadic terug. Dat het niet jouw type speler is, oke, maar als je Van de Beek vergelijkt met Klaassen heb je er mijns inziens weinig kijk op. Ja, beide blond en op dezelfde positie gespeeld, maar Van de Beek is zoveel technischer en handiger in de combinatie.

Zou wel PSV worden Bosz achterna gaan

6 juni 2023 om 22:43

Tijd om te gaan tukken zo maat.

6 juni 2023 om 22:49

Haha, Slaaplekker

6 juni 2023 om 22:43

Droom lekker verder lampje

6 juni 2023 om 22:53

Ik krijg oprecht liever jicht, v.d. Beek is een enorm overschatte speler, lekker buiten Eindhoven houden.

6 juni 2023 om 23:36

Metalhead

Haha het zou een gigantische upgrade voor jullie zijn.

Sowieso beter dan Til en ook op plek van Veerman zou hij klassen beter zijn.

7 juni 2023 om 06:58

Hij is vele, vele maanden minder dan Veerman. Echt overduidelijk. Ik snap PSVers wel. Je haalt een nogal kleurloze speler binnen. Inderdaad een iets betere Til. Dat is het. Daar moet je niet aan willen beginnen.

6 juni 2023 om 23:10

Vd Beek, Ziyech, Dolberg, El Ghazi, dat wordt nog een gezellige boel

6 juni 2023 om 23:13

Misschien Veltman nog

Tuurlijk sluit hij dat niet uit. Die guy is nooit goed genoeg voor Man Utd. Kan beter op zoek naar een andere club.

Een middenveld met Klaassen, vd Beek, Siem de Jong en voor de toekomst alvast Taylor.
Allemaal spelers die 1 goed seizoen hebben gedraaid bij Ajax en vervolgens gigantisch floppen in het buitenland. Komen ze weer terug en zijn ineens toch niet zo speciaal als ze dachten...
Vd Beek, heel veel succes maar kom maar niet terug naar ajax

6 juni 2023 om 23:20

Nu heeft Van de Beek in de Champions League gescoord tegen Juventus, Chelsea en Spurs, assists geleverd tegen Real Madrid en Bayern en in al die wedstrijden zeer uitstekend gespeeld. Zelfs in een goedlopend team zouden spelers als Taylor, Klaassen en ook Siem de Jong nooit het niveau halen wat Van de Beek heeft gehaald.

7 juni 2023 om 02:56

Gekke reactie.

Klaassen en Siem de Jong hebben samen jarenlang uitgeblonken voor Ajax. Was het vaak als 'best of the rest'? Zeker. Maar 1 seizoen? Nee.

Taylor heeft nooit uitgeblonken. Van de Beek was eigenlijk pas net goed doorgebroken, maar heeft een hoger niveau gehaald dan Taylor of Siem de Jong ooit heeft gedaan.

Valt er iets te overwegen dan? Als hij niet vertrekt, speelt hij niet of nauwelijks. Het lijkt mij dat Van De Beek inmiddels staat te springen om te vertrekken. Die moet gewoon lekker naar de top van een middelgrote competitie, al kan het salaris dan een probleem worden. Echter lijkt het me niet dat hij hier gelukkig van wordt.

7 juni 2023 om 09:01

Ik denk dat United ook nog wel iets terug wil zien van dat veel te hoge bedrag en dat Donny nu iedere maand een mooi bedrag opstrijkt. Dat zal ook geen enkele club gaan bieden. Kortom, ik zie hem omwille van geldredenen nog wel een jaar trainen in Manchester.

7 juni 2023 om 12:17



Ik denk juist eerder dat ze van dat salaris af willen. Volgens mij verdient hij iets van 6 miljoen per jaar. Het zou mecht heel erg verbazen mochten er ploegen zijn die een transfersom voor van de Beek gaan neertellen. Mij lijkt het juist dat Ten Hag er nog het beste van gaat proberen te maken.

7 juni 2023 om 13:54

En welke club gaat in de buurt van dat salaris zitten voor hem? In Europa verwacht ik daar weinig clubs voor en hij heeft ook te weinig status om naar de VS of SA te gaan en het geld binnen te harken. Manchester United snap ik wel, dat ze van dit salaris afwillen, is alleen makkelijker gezegd, dan gedaan.

7 juni 2023 om 15:18

Die kan echt wel naar de VS hoor. De vraag is vooral of Van De Beek daar zelf op zit te wachten.

Bij Ajax heeft ie geen CL en PSV moet ook nog maar het hoofdtoernooi halen.

Ik zie Antwerp wel een poging wagen, voor Donny niet slecht om weer aan spelen toe te komen. De vraag is of hij dat zelf ziet zitten.

6 juni 2023 om 22:59

Goede suggestie dat Antwerp, CL voetbal en een leuke Belgische competitie. Belangrijk is dat hij weer wekelijks op het veld staat

7 juni 2023 om 12:19

De vraag is of hij zelf ook zo realistisch is. Dat mag je wel hopen na lang blessureleed. Als je echt van jezelf overtuigd bent, kan je ook na dat jaar een goede club vinden en je prioriteit bij veel spelen leggen en evt weer in beeld komen voor Oranje.

7 juni 2023 om 06:21

Bij Antwerp moet ook nog zien te plaatsen voor CL, gezien België zijn directe plaatsing voor CL kwijt is geraakt. Dus…..

7 juni 2023 om 12:15

Die had ik even niet op de radar. Ik zie hem niet snel voor PSV spelen, dan wel eerder voor Antwerp als de beginsituatie (voorronde CL) hetzelfde is. Maar dat is meer gevoel dan ergens anders op gebaseerd.

26 alweer zeg. Wat een waardeloze stap is het geweest naar United en dan ook nog eens zoveel pech met blessures. Gewoon lekker terug naar de Eredivisie. AZ of Ajax kan hem nog goed gebruiken als hij zijn oude niveau nog weet te halen.

Donny vd Beek kan beter zo snel mogelijk vertrekken bij ManU en nog proberen wat te maken van zijn carrière. Zou mij niks verbazen als hij goed mee zou draaien bij een club als Eintracht Frankfurt of Leverkusen (qua niveau). Ik gun het Donny dat hij ooit zijn niveau weer eens kan aantikken die hij had tijdens de CL bij Ajax.

Zoals in het begin al meteen werd gezegd. Hij is niet goed genoeg voor United. Enorm gehyped. Er zijn geen spelers uit de ED goed genoeg voor de Engelse top. Dat blijkt keer op keer de laatste jaren. Misschien een enkele uitzondering daargelaten. Maar dat zijn geen Nederlandse spelers.

7 juni 2023 om 09:05

Lekker generaliserend. Overigens ook weinig van waar. Gakpo bewijst je tegendeel momenteel. Frenkie de Jong zou ook direct basisstaan bij de top in PL, ook toen die van Ajax naar Barcelona ging. En verder genoeg Nederlandse spelers die in top spelen (ake, Van Dijk) of speelden (wijnaldum) die daar via een tussenstap zijn gekomen. Dat niet iedere speler het haalt, omdat die boven zijn kunnen lijkt te spelen in een goedlopend elftal, doet daar weinig aan af.

Gooit jaren aan carrière weg, zou me niks verbazen als die gewoon blijft haha

Logisch toch. Hij moet zo snel mogelijk weg daar. Leuke speler voor de subtop denk ik, maar meer niet.
Ik denk zelfs dat hij bij een Sevilla enz moeite zou hebben om in de basis te komen.

Kies gewoon een lekker land uit met een leuke club. Een Valencia, Torino, Fiorentina. Dat soort clubs. Ga minuten maken ipv te banken telkens bij United.

7 juni 2023 om 12:11

Hij heeft het geprobeerd met een verhuurperiode bij Everton vorig jaar, maar dat was geen succes.

7 juni 2023 om 13:47

Absoluut met je eens hoor. Maar dat vond ik dan ook niet echt een club voor hem. Tevens had hij daar volgens mij ook weer vaker te maken met blessures, meen ik.

Ik zou als ik hem was gewoon een lager aangeschreven club proberen. En als je dan toch gaat, inderdaad proberen een club in een land met mooi weer ook. Spanje of Italië is toch lekker vertoeven. Je krijgt je centjes en hopelijk kan hij dan ook zijn minuten gaan maken.

Valencia zou ik bijvoorbeeld wel prima vinden. Speelt met Kluivert nog een Nederlander, die kan hem de weg wijzen (of is die gehuurd?)

Vd Beek moet gewoon lekker terug naar Ajax.
Aan alles bij hem zie je dat hij buiten NL gewoon niet gaat functioneren.

Lekker terug naar Ajax voor de rest van je carrière, aantal keer kampioen worden, CL spelen, weer international worden en gewoon prima salaris binnenharken.

Gaat vast naar PSV haha
En dan paar keer scoren tegen Ajax maar verder niets

Na Ajax nooit meer gezien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren