Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roer gaat om bij FC Groningen: 'De spelers voelen zich er lekker bij'

Laatste update:

FC Groningen verloor voor de interlandbreak met 4-0 van Feyenoord en Erwin van de Looi heeft de voetballoze periode gebruikt om na te denken over de speelwijze van zijn ploeg. Er is nu besloten om per direct af te stappen van het systeem met drie aanvallers: FC Groningen speelt zondag tegen Excelsior met twee spitsen, in een 4-4-2-systeem dus.

/

Van de Looi zegt op de website van zijn club dat hij al langere tijd ontevreden was over het spel van zijn ploeg. "Vandaar dat we hebben gekozen voor een andere invulling van het systeem", legt hij uit. "Als technische staf ben je altijd bezig om te kijken welke manier het beste past bij je spelers. We hebben te maken met beperkingen en dan moet je kijken naar de beschikbare spelers. Het ziet er op de trainingen goed uit en de spelers voelen zich er lekker bij."

Van de Looi hoopt dat Groningen met het nieuwe systeem de fans kan vermaken. "De intenties zijn altijd aanvallend, of dat nu met drie spitsen is of met twee", meent de coach. "Het gaat daarbij om de uitvoering en we hopen dat die uitvoering zondag beter is dan de laatste weken. We willen heel graag winnen en het liefst met goed en aanvallend voetbal waarmee we het publiek kunnen vermaken. Daar gaan we vol voor."

Denk je dat FC Groningen inderdaad beter met twee aanvallers kan gaan spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoesen is nog steeds op zwemles in de spits dus er moet iets gebeuren. De resultaten vallen nog mee, maar het veldspel is niet om aan te gluren de laatste tijd.

Ben benieuwd in ieder geval. Goed dat er (eindelijk) iets gedaan wordt en dat Groningen hun best gaat doen om het publiek weer wat meer te vermaken. Dat de fans de laatste wedstrijden na het laatste fluitsignaal naar huis renden is dus niet onopgemerkt gebleven.

17 oktober 2014 om 16:30

Hoessen is een prima spits die wat meer steun nodig heeft. Hij is afhankelijk van de ballen doe hij krijgt. Met een partner in de spits en een goede aanvoer vanaf het middenveld komt dat helemaal goed.

17 oktober 2014 om 16:42

Hij heeft in 100 wedstrijden 24x gescoord, er zijn dit seizoen 8 wedstrijden gespeeld en hij heeft 0x gescoord, hoe kom je er dan bij dat het een prima spits is?

17 oktober 2014 om 21:26

Ga Hoessen niet verdedigen, hij is gewoon een heel matige spits. Denk dat er in de eerste divisie nog veel rondlopen die beter zijn.

17 oktober 2014 om 16:56

@ Ypuh,

Danny Hoesen is gewoon een prima spits voor FC Groningen, maar tot nu toe scoort hij niet en is hij nog zoekende naar zijn vorm.

Bij Ajax deed hij het over het algemeen, in de minuten die hij kreeg, gewoon prima en ik heb er vertrouwen in dat Hoesen alsnog ongeveer tien goals zal maken dit seizoen.

Verder ben ik benieuwd met welke spelers er dan in de 4-4-2 formatie wordt gespeeld. Ikzelf denk toch met deze spelers (zie opstelling).

Johan Kappelhof staat er niet bij omdat hij na zijn rode kaart tegen Feyenoord dus geschorst is.

Padt
Hateboer
vd.Laan
Botteghin
Burnet
Antonia
Kieftenbeld
Chery
vd.Velden
de Leeuw
Hoesen
17 oktober 2014 om 17:22

Vd laan en burnet zijn jammer genoeg nog steeds geblesseerd

17 oktober 2014 om 18:03

@ fc groningen,

O, dat wist ik niet, dan zal van Nieff waarschijnlijk als linksback gaan spelen en als centrale verdediger zou ik geen idee hebben wie de plek van Kappelhof kan overnemen.

17 oktober 2014 om 19:10

Lindgren kan het Baas jeugdspeler kan het en Hieriaj heeft daar ook al een keer gespeeld

17 oktober 2014 om 19:42

Het is te hopen dat Veendorp zich door ontwikkeld dat is 1 van de grootste talenten op zijn positie in Nederland. Verder is het erg jammer dat Bakker weg gevallen is wederom die kon de druk anders opvoeren. Kappelhof kan echt wel heel degelijk en goed zijn maar heeft amper concurrentie en zoals meer spelers bij de FC kruipt er dan snel nonchalant gedrag in het spel en de trainer kan dat blijkbaar ook niet voorkomen. 442 of 4411...met de instelling van de afgelopen weken maakt het geen donder uit ik hoop dat we ouderweds tegenstanders gaan opjagen en dat we bij een corner tegen minimaal 1 mannetje voorop durven neer te zetten. Ik word helemaal gek van de lafheid en tegenstanders de ruimte en tijd te geven om de Euroborg als speeltuin te gebruiken. Resultaat is bijzaak maar de FC tast de supporters al tijden in hun trots aan en dat is veel erger!

Ik heb er op de een of andere manier vertrouwen in. Zondag tegen Excelsior gaan we het zien.

Come on green white army!

Dus dit betekent dat De Leeuw een basisplaats krijgt, ik denk dat Van der Velden gepasseerd word en we zo gaan spelen.

Padt
Hateboer
Botteghin
Hiariej
Van Nieff
Antonia
Lindgren
Kieftenbeld
Chery
Hoesen
De Leeuw
17 oktober 2014 om 16:38

Dan bedoel ik dit..

Padt
Hateboer
Botteghin
Hiariej
Van Nieff
Antonia
Lindgren
Kieftenbeld
Chery
Hoesen
De Leeuw
17 oktober 2014 om 16:56

Op Hiariej in het centrum na ben ik het helemaal eens met deze opstelling.. Als zou ik zelf niet met de Leeuw in de spits spelen meer met Zeefuik. Ik weet zeker dat juist een spits als Hoesen met een bliksemafleider als Zeefuik naast hem perfect zou renderen. De Leeuw is natuurlijk ook een soort bliksemafleider maar op een andere manier.

desalwelteplus denk ik dat dit uitstekend is, temeer omdat ik al een jaar of 3 - 4 roep dat we met 2 spitsen moesten gaan spelen. Dan had je Zeefuik ook niet zo vroeg af hoeven schrijven..

17 oktober 2014 om 18:02

Dit is alleen voor de komende westrijd natuurlijk. Omdat Kappelhof geblesseerd is, heeft Van der Looi aangegeven dat Hiariej centraal speelt.

18 oktober 2014 om 10:22

Van der Velden zal wel gaan starten hoogstwaarschijnlijk, aangezien Antonia gepasseerd zal worden. Moeilijke keuze, want beide heren zijn hopeloos uit vorm..
Verder vraag ik me af of Hiariej centraal achterin zal starten of Lindgren, ik hoop eigenlijk de laatste. Eigenlijk wel heel erg kwalijk dat je op Kappelhof en Botteghin na op dit moment geen enkele centrale verdediger binnen je selectie hebt (op Baas na). Hoop dat Veendorp binnenkort ook kan aansluiten en dat Van der Laan snel fit wordt, dan heb je achterin al wat meer opties, zowel centraal als op de vleugels.

@jasongrunn

Zeefuik en Hoesen in de spits is teveel van het goede. Ik denk dat Hoesen juist de speler gaat worden die De Leeuw aan zijn doelpunten moet gaan helpen, en niet andersom. Hoesen kan een bal vasthouden, en is sterk in de combinatie. Tel daar De Leeuw's scorend vermogen bij op en je hebt misschien wel een leuk aanvallend duo. Maar goed, het moet zich natuurlijk eerst nog uitbetalen. We zullen het zondag zien.

Oei, dat klinkt als degradatiepraat, ik voorspel Groningen een paar zware maanden als dit echt wordt doorgezet

17 oktober 2014 om 17:18

Verklaar u nader...

17 oktober 2014 om 17:54

Midden in het seizoen wijzigen van tactiek klinkt als paniek in de tent en zodra er paniek is volgen er vrijwel altijd onnodig slechtere resultaten dan normaal.

17 oktober 2014 om 22:09

midden in het seizoen? hoeveel wedstrijden zijn we onderweg, kom op zeg

17 oktober 2014 om 22:22

Toch heeft hij wel een punt...grotendeels dezelfde selectie als vorig jaar en de aankopen gaan in technisch overleg samen met de staf (dus de nieuwe spelers kent hij). Dan had hij het eerder kunnen bedenken in plaats van vasthouden aan je systeem en bijv De Leeuw niet als linksbuiten gebruiken zoals tegen Willem2.
Maar zoals gezegd los van het systeem hij moet de voorhoede laten jagen en de achterhoede min 15/20 meter hoger op laten spelen thuis. We spelen al heel lang veel te ver terug op eigen helft en hebben amper tot geen opbouwend vermogen. Dan moet je de weg naar de vijandelijke 16 kort houden. Anders krijg je zoals nu dat Chery de bal op eigen helft moet halen en de afstand naar voren te groot word en Hoesen op een eiland staat.

18 oktober 2014 om 18:11

Wellicht moest hij het systeem aanhouden van de directie en mochten er (nog) geen veranderingen plaatsvinden? Ik ben zeer benieuwd hoe dit zich gaat uitpakken?! Het kan in ieder geval niet (veel) minder worden dan nu. Voordeel van de twijfel

17 oktober 2014 om 17:29

Dit team heeft de laatste weken ook gespeeld als een heuse degradatiekandidaat. Het is/was los zand zonder enig inzet

Dat het kant Hoesen en De Leeuw zeker samen in de spits? Lijkt me zeker voor De Leeuw ideaal om zo te spelen. Ik vraag me alleen af hoe het middenveld er dan uit gaan zien.

Vermoedelijke opstelling
Padt; Hateboer, Botteghin, Hiariej, Van Nieff; Lindgren, Kieftenbeld; Van der Velden, Chery; De Leeuw en Hoesen.

bron: rtvnoord

Groningen heeft veel opties en zeker op het middenveld, dus ik snap best dat Van der Looi er voor kiest om eens anders te gaan spelen.

Vind het wel lastig invullen. De Leeuw is mijn ogen nooit een spits geweest, maar altijd een speler die tussen de spits en eigenlijk de nummer 10 inhangt. Weet niet of dat een positie op zich is, maar hij is qua spel geen 10 maar ook geen volwaardig spits.

Daarnaast vind ik een 4-4-2 eigenlijk een hele rare opstelling voor een team als Groningen, want dit zou eigenlijk betekenen dat Hoesen en De Leeuw samen voorin gaan spelen. In mijn ogen twee spelers die teveel lopen om samen in de spits te staan.

Lijkt mij dat Antonia en Van der Velden dan de flanken gaan bespelen en in het centrum Chery met Hiariej/lindgren/kieftenbeld.

Ik zelf zou kiezen voor een 4-5-1 met De Leeuw spits, in dit geval kan hij wegtrekken voor de buitenspelers, of voor de voorzet gaan. Daarachter Chery op 10, Antonia op links om naar binnen te komen/ Van Nieff op links als je via buitenom wilt spelen, Van der Velden op rechts/ Antonia op rechts voor buiten, en op het blok Kieftenbeld en Lindgren.

Padt
Hateboer
Kappelhof
Botteghin
Nief/Burn
Lindgren
Kieftenbeld
Velden/Anto
Chery
Anto/Nief
De Leeuw

Eigenlijk is het meer een 4-2-2-2 opstelling:
padt
Hateboer hiariej/lindgren/blaas botteghin van nief
Kieftenbelt hiariej/lindgren
Vd velden chery
hoesen de leeuw

Zo hebben ze tot nu toe getraind dus zo zullen ze wel ongeveer spelen tegen excelsior

Antonia is gepasseerd

17 oktober 2014 om 21:34

De basis opstelling was nu wel redelijk duidelijk.

En als het goed is gaan ze zo spelen:

Padt;
Hateboer, Botteghin, Hiariej, Van Nieff. (Als Burnet niet weer geblesseerd was geraakt, had hij daar gestaan.)
Kieftenbeld, Lindgren,;
V.d. Velden, Chery
De leeuw, Hoesen

Een 4-2-2-2 formatie. Vind het vrij bizar, maar ben toch zeer benieuwd naar wat het gaat opleveren.

18 oktober 2014 om 10:16

Eigenlijk is het gewoon een 442 opstelling, niet veel bijzonders. De buitenste spelers spelen alleen iets dieper dan in een klassieke 442 opstelling. Vind het overigens wel een must om met twee controleurs te spelen in dit systeem, waarvan ik hoop dat Hiariej er ook eentje is (meer snelheid ten opzichte van Lindgren). Van der Velden en Chery zie ik niet veel verdedigend werk verzetten, dus heb je zeker een slot op de deur nodig op het middenveld in de vorm van twee controleurs. Erg jammer dat Burnet weer geblesseerd is geraakt, hoop dat hij er snel weer bij is, dan mag van mij Van Nieff doorschuiven naar het middenveld en passeer je een van de twee controleurs. Al mag van mij Hiariej er ook wel weer blijven staan gezien zijn recente prestaties. Speelt zich toch elk seizoen weer in de basis terwijl hij steeds weer vanaf het nulpunt moet beginnen. Enorm veel respect voor die jongen.

ben bang dat het weer niks gaat worden

hieraj als centrale verdediger???????? die had allang niet meer op de loonlijst mogen staan

weer met beide verdedigende middenvelders spelen, Kieftenbeld en Lindgren

1 van die 2 moet op de bank, zeker in thuiswedstrijden en dan een aanvallend ingestelde speler op die plaats

want dit word weer afwachtend voetbal worden , wachten op fout van tegenstander en is de kans weer groot dat het een kut wedstrijd gaat worden, of je nou wint of verliest

18 oktober 2014 om 10:04

Ik ga er eigenlijk van uit dat Lindgren centraal achterin zal gaan starten. Zowel Hiariej als Lindgren hebben de afgelopen tijd als CV getraind, maar lijkt mij dat Hiariej qua snelheid toch de voorkeur krijgt boven Lindgren op het middenveld. Maar als je nu 442 gaat spelen lijkt mij een systeem met twee controleurs wel een must. Beide backs hebben ook enorm aanvallend getraind, dus speel je eigenlijk met twee heel aanvallende backs en vleugelmiddenvelders, dan moet je daar wel een iets verdedigender centrum tegenover stellen natuurlijk.

18 oktober 2014 om 11:19

vd Looi heeft aangegeven dat Hieraj als centrale verdediger gaat spelen, lijkt me niet verstandig alleen al qua zijn lengte.

waarom dan niet de speler uit het 2e nou een kans geven, heeft net een 3 jarig contrakt getekend en is een centrale verdediger he.

zolang je elke keer blijft terugvallen op spelers als Hieraj heb je geen vooruitgang, maar val je steeds verder terug.

18 oktober 2014 om 11:26

Hiariej is zeker geen centrale verdediger nee.. En Veendorp heeft nog geen enkele keer bij de selectie gezeten, dat lijkt me dan ook wel een enorme stap om ineens een basisplaats in te nemen. Heeft wel meegetraind, maar meer ook niet, zie dan eerder Baas speelminuten maken. Hoop overigens wel dat Veendorp dit seizoen nog gaat aansluiten, want achterin hebben we niet veel opties, vooral nu Van der Laan en Burnet nog steeds geblesseerd zijn.

Ben het overigens niet met je eens over Hiariej. Dat hij zich keer op keer terugvecht in de basis is puur zijn eigen verdienste. Vind dat hij wel wat krediet verdient, als ik hem was geweest was ik allang vertrokken. En eerlijk is eerlijk. Als rechtsback heeft hij het helemaal niet onverdienstelijk gedaan dit seizoen.

Ik ben benieuwd, Van de Looi heeft spektakel voor het doel beloofd, dus hoop dat we dat kunnen gaan verwachten. Denk dat Hoesen in dit systeem beter zal gaan renderen. Iemand dicht bij hem om de combinatie aan te gaan (al twijfel ik nog steeds aan De Leeuw's voetballende capaciteiten). Voor de rest helpt dit De Leeuw natuurlijk ook in de hand. Kan in zijn eentje het ook niet aan voorin, maar met een speler naast hem kan hij nog wel eens van waarde zijn in doelpuntenaantal. Het middenveld is wel iets behoudender nu, je speelt eigenlijk niet met een echte vleugelspeler meer. Zowel Chery als Van der Velden zijn spelers die veel naar het centrum trekken om de combinatie aan te gaan, maar dat kan natuurlijk ook nu je twee spitsen hebt. Enig minpuntje is dat je meteen weer moet gaan wisselen binnen de opstelling vanwege een schorsing, dus Lindgren (waarschijnlijk) of Hiariej nu als centrale verdediger. Opstelling zoals ik hem afleid uit de laatste berichtgevingen:

Een verandering was natuurlijk wel nodig. Hoop dat het ook goed uitpakt. Volgens de mannen van fcgonline was de laatste training een van de beteren van het seizoen (qua afsluitingspartij) als je kijkt naar gevaar voor de goal. Enige angst die ik heb is dat het verdedigend ook wel goed moet staan, want ook de reserves schenen gevaarlijk te zijn. Daarnaast ben ik benieuwd welk plan er achter de opstelling zal zitten. Alle ballen naar voren zie ik ook niet zitten. Naast spektakel kom ik ook voor goed voetbal naar het stadion. Iets wat we de laatste weken zeker niet hebben gezien, maar in de periodes ervoor wel degelijk.

Padt
Hateboer
Botteghin
Lindgren
Van Nieff
V/D Velden
Hiariej
Kieft''belt
Chery
Hoesen
De Leeuw

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren