Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Rode Duivel Denayer wekt grote verbazing door wandeling in het park met tijger

Laatste update:

Jason Denayer heeft een opvallend filmpje gedeeld op zijn sociale media. Op zijn Instagram-pagina is te zien hoe de Belgisch international in Dubai een wandeling op straat met een tijger aan een ketting maakt. “Walking my cat", schrijft hij als bijschrift. World Animal Protection Nederland spreekt in een reactie op de het filmpje zijn afkeer uit.

Denayer speelde in het verleden voor clubs als Celtic, Sunderland, Galatasaray en Olympique Lyon. Dit seizoen is hij in Dubai actief bij FC Shabab Al-Ahli. De 27-jarige verdediger komt er niet veel aan spelen toe, maar heeft daardoor wel tijd voor andere dingen. Aan zijn volgers op Instagram toont hij vol trots een wandeling met een tijger. Collega-internationals Alexis Saelemaekers en Albert Sambi Lokonga reageren enthousiast op het door Denayer geposte filmpje.

Sanne Kuijpers, campagnemanager Wilde dieren bij World Animal Protection Nederland, laat in een reactie aan Voetbalzone weten het filmpje ‘ten zeerste af te keuren’. “Op de video zien we hoe voetballer Jason Denayer naast een tijger aan een ketting loopt. We zien vaker voetballers en bekende Nederlanders poseren met wilde dieren, of privé-dierentuinen bezoeken in de Verenigde Arabische Emiraten, waar dit mogelijk is. Ze posten dat op sociale media en creëren daarmee het beeld dat direct contact met een wild dier oké is, maar dat is nooit het geval.”

“Ze zijn zich vaak onbewust van het dierenleed dat hierachter schuilt”, vervolgt Kuijpers. “We raden hen aan hier vooral weg van te blijven en alleen dieren, van gepaste afstand, in het wild te bekijken – waar ze thuishoren. Deze tijger zal zijn leven lang in gevangenschap leven, alleen maar omdat 'wij mensen' dat leuk vinden. Dat is geen leven voor een tijger. Tijgers zijn geen entertainers, het zijn wilde dieren die in het wild horen.”

Memphis Depay kreeg in 2020 ook al eens bakken met kritiek toen hij op Instagram foto’s deelde, waarop hij was te zien met een lijger, een kruising tussen een mannetjesleeuw en een vrouwtjestijger. Dierenrechtenorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) ging destijds in een statement vol in de aanval op de Oranje-international. “Een voorbeeld van onzekere mannen die zich groter willen voelen door andere wezens te 'domineren' en vervolgens te poseren met hun veroveringen", zo werd campagne-adviseur Mimi Bekhechi geciteerd door De Telegraaf.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sommige voetballers weten ook van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen

17 mei 2023 om 13:33

Zou gaaf zijn als deze foto is gemaakt door AI, echter denk ik niet dat voetballers al zo ver zijn.
ot: Ik snap de commotie nooit zo, gaan al die azijnzeikers ook nooit naar de dierentuin dan? Waar is het protest tegen hen?

17 mei 2023 om 13:37

Kritiek op dierentuinen valt ook wat voor te zeggen, maar dat vind ik nog wel wat anders. Doorgaans leven die beesten daar nog relatief in het wild en worden ze niet platgespoten. Althans, zolang die dierentuinen zich aan de regels houden.

17 mei 2023 om 13:39

Protesten tegen de dierentuin zijn er zeker. Die kun je vrij gemakkelijk vinden als je even op google zoekt. Er zit nog steeds wel een groot verschil tussen dieren in de dierentuin en dit soort dieren. Een dier in de dierentuin groeit op in gevangenschap in een omgeving die het wild na bootst. Daar kun je (terecht) iets van vinden, maar dat zijn hele andere omstandigheden dan dieren die attracties zijn. Om die beesten 'tam' te houden worden ze platgespoten met verdovende middelen, als welp ondervoed, mishandeld en eigenlijk gevangen gehouden in hun eigen lichaam.

17 mei 2023 om 14:13

Dieren in de dierentuin worden tenminste met liefde en zorg behandeld. Deze dieren zijn afgericht voor kunstjes zoals deze zodat meneer Denayer een leuk instagram fotootje heeft.

17 mei 2023 om 16:07

Vergeet ook niet dat er ook zeker dierentuinen bestaan die ethisch te verantwoorden zijn. Veel dieren in dierentuinen zijn gevallen die in het wild niet zouden overleven, bijvoorbeeld omdat zij ooit lange tijd zijn mishandeld in gevangenschap of omdat ze zelf zijn verstoten als pasgeborene. Het is in ieder geval zeker niet meer het geval dat de meeste dierentuinen actief jagen op dieren en die uit hun natuurlijke leefomstandigheden halen puur om ze elders tentoon te kunnen stellen. Dierentuinen met ethisch besef zijn ook een van de belangrijkste factoren in het conserveren van bedreigde soorten. Verder is er een onderling verbond tussen dierentuinen waarbij dieren worden geruild, niet gekocht en verkocht. Bij zo'n privé dierentuin zal dat waarschijnlijk anders liggen. Helemaal in dit bovenstaande geval waarbij het gaat om pronken met exotische dieren voor iemands eigen publiek.

18 mei 2023 om 19:25

Blijft hypocriet om zomaar iets te roepen, zonder dat je weet waar en hoe deze dieren leven, maar tegelijkertijd de dierentuinen wel verdedigen.

Beetje Memphis vibes. Dit moet ook overal gedeeld worden, want daar gaat het uiteindelijk om. Beest is waarschijnljk nog half gedrogeerd ook. Lekker met voetbal bezig zijn en dit soort clowns niet te veel aandacht geven zou het mooiste zijn.

Schandalig. Dit betreft een bedreigde diersoort en deze klasseloze rijke stinkerd loopt er mee te pronken.
De handel in (bedreigde) dieren is gruwelijk, net zoals mensenhandel (waarvan 30% kinderhandel betreft). Deze tijger dient hem direct afgenomen te worden en hij zou een flinke boete moeten betalen en dat geld zou dan ten goede moeten komen van een organisatie die strijd voert tegen dit soort achterlijk gedrag.

Wat een dierenmishandelaar. Dit laat toch ook maar weer eens zien wat veel geld met mensen doet.

17 mei 2023 om 22:48

Ik ben hier fel op tegen, maar alles maar op geld afschuiven vind ik ook zo vermoeiend en feitelijk onjuist. Er zijn hele hordes (financieel) normale mensen die dit soort dingen doen.

los dat hij een beetje doordraait, maar waarom moet een nederlandse organisatie zich hier over uitspreken, moeten we ons nu echt overal tegenaan bemoeien???

17 mei 2023 om 13:44

Die doen het na navraag van voetbalzone. Denk met name dat VZ graag een extra alineatje bij het artikel toe wilde voegen. Kan me ook niet voorstellen dat die Nederlandse organisatie het instagramaccount van Denayer volgt km te kijken wat hij allemaal uitspookt in zijn vrije tijd.

17 mei 2023 om 14:03

Ook met best slechte argumenten. ''het dier leeft zijn leven in gevangenschap en heeft vrijheid nodig''. Ja dat hebben toch alle dieren nodig? Een konijn in een mini kooi opsluiten vindt iedereen dan wel weer prima, of een vis in een kleine kom.

17 mei 2023 om 22:49

Dat vind helemaal niet iedereen prima.

“Een voorbeeld van onzekere mannen die zich groter willen voelen door andere wezens te 'domineren' en vervolgens te poseren met hun veroveringen"

Dit vat het wel enigszins goed samen. Domineren is het eigenlijk niet eens. Ze wekken alleen de perceptie dat ze groot, stoer en sterk zijn bij mensen die erin trappen. Komen ze een tijger tegen die niet platgespoten is en/of gevangen zit in z'n eigen lichaam, schijten ze drie kleuren in de broek en lijken het bange kinderen. Wil je een grote jongen zijn, probeer zo'n riempje dan maar eens om te doen bij een wilde tijger. Eens zien hoe stoer ze dan zijn. Zielig gedoe.

Ik zou graag zien dat we in dit soort gevallen niet direct de voetballer aan de social media schandpaal nagelen, maar dit juist gebruiken om uit te leggen waarom dit geen goed idee is (naar mijn mening dan). Veel mensen zien er oprecht het kwaad niet van in, en als je dan gelijk een bak stront over je heen krijgt wordt je zelf defensief en dat helpt niemand. Als zo'n organisatie goed uit zou leggen dat dit soort 'tamme' tijgers heel erg mishandeld worden als welp, nu nog steeds een ellendig leven hebbe etc. Dan krijg je misschien mensen die hun mening bijstellen.

17 mei 2023 om 15:15

Dat soort dingen zijn toch al lang heel goed uitgelegd? Inmiddels weet toch iedereen dat dit een bedreigde diersoort is en dat ze behoorlijk pijn moet lijden voordat ze toeristen kunnen entertainen. Als je dan nog altijd met dit soort foto's pronkt, dan heb je dus helemaal schijt aan de pijn die die beesten ondergaan

17 mei 2023 om 15:36

Ik denk dat je de stupiditeit van een groot deel van de bevolking onderschat hoor. Veel mensen moeten iets 12x uitgelegd krijgen in kleutertaal voor een lichtje gaat branden.

Hanlons scheermes: "schrijf nooit aan kwade opzet toe wat afdoende verklaard kan worden door domheid."

Wat een loser van een kerel zeg, en dan ook nog pronken op het internet dat je zo bent. Gatver, die lui weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen.

De uitspraak van die vrouw vind ik wel echt tenenkrommend. 'Dat is geen leven voor een tijger'. Volgens mij kan een tijger een prima leven hebben in gevangenschap, misschien wel beter dan in het wild. Het hele leven van zo'n dier in het wild draait om overleven. De zoektocht naar voedsel en de zoektocht naar water. Dat is in gevangenschap vaak prima geregeld. Bij zo'n uitspraak vraag ik me af of zo'n type dat ook zei toen de eerste mens het land ging bebouwen en toen de eerste huizen gebouwd werden, dat wij mensen jagers/verzamelaars zijn en dat geen leven voor ons is. En natuurlijk is dit geen vrijbrief om maar lekker tijgers te gaan houden als huisdier, maar nuance mag prima.

Walgelijk. Dit krijg je dan wanneer mensen door toeval vanwege een specifiek talent plots meer geld dan verstand hebben.

17 mei 2023 om 22:52

Weer iemand die denkt dat het iets met geld te maken heeft, maar niet nadenkt over alle mensen die niet veel geld hebben die ook wilde dieren houden, naar zoo's gaan of op vakantie zich laten verleiden door dit soort onzin.

19 mei 2023 om 04:41

Ik ken weinig arme mensen die een tijger aan de lijn hebben hoor...

19 mei 2023 om 08:22

Op vakantie nemen veel mensen fotos met allemaal wilde dieren in dit soort situaties in oa azie, amerika en midden-oosten. De overgrote meerderheid hiervan is niet rijk.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren