Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda JC derde en laatste koploper van de dag na knappe zege op NAC Breda

Laatste update:

Roda JC Kerkrade heeft zich uitstekend hersteld van de nederlaag tegen Jong FC Utrecht (1-0). De ploeg van trainer Bas Sibum won zaterdag na een vliegende start met 1-3 bij NAC Breda. Enrique Peña Zauner en Maximilian Schmid zorgden al snel voor een 0-2 voorsprong. NAC vocht zich terug, kwam via Roy Kuijpers terug tot 1-2 en kreeg de nodige grote kansen, maar kwam niet meer tot scoren. Alleen Arjen van der Heide, diep in blessuretijd, wist namens Roda nog het net te vinden. Dankzij de zege is Roda de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie met twaalf punten. Eerder op de dag stonden VVV-Venlo en SC Cambuur al even aan de top.

NAC Breda - Roda JC Kerkrade 1-3
Roda JC kwam al in de derde minuut op voorsprong. Peña Zauner had een subtiele voorzet in huis, die door niemand aangeraakt werd en achter NAC-goalie Roy Kortsmit in het doel belandde: 0-1. Diezelfde Peña Zauner was ook dicht bij de 0-2, maar dit keer had Kortsmit wel een antwoord. De Limburgers bleven domineren, terwijl NAC nergens te bekennen was. De 0-2 na een kwartier kwam dan ook niet als een verrassing. Schmid kreeg de bal in de zestien met zijn rug naar de goal toe, draaide open en rondde af: 0-2. Na een klein half uur legde NAC plots een prima aanval op de lat. Na een overstapje van Sigurd Haugen werd het schot van Martin Koscelnik geblokt, waarna Haugen de rebound naast kopte. Ogenblikken later was het alsnog raak.

Een afvallende bal kwam voor de voeten van Kuijpers, die onberispelijk raak schoot in de bovenhoek: 1-2. Clint Leemans zag zijn snoeiharde poging vervolgens gekeerd worden door Koen Bucker. NAC zette aan en werd de betere ploeg, maar het ontbrak aan geluk bij onder meer Javier Vet. Na de onderbreking zette NAC verder aan en reeg het de kansen aaneen. Zo trof Haugen de paal, voorkwam Bucker treffers van Haugen en Janosek en werd een schot van Kuijpers ternauwernood geblokt door een Roda-verdediger. De wedstrijd werd twintig minuten voor tijd tijdelijk gestaakt nadat er iets op het veld werd gegooid. Na de hervatting werd Roda dreigend op de counter, wat leidde tot een reuzenkans voor Lennerd Daneels. Hij schoot echter naast. In blessuretijd maakte Van der Heide alsnog een einde aan alle illusies bij het afgepeigerde NAC: 1-3.

SC Cambuur - FC Den Bosch 3-1
Cambuur kende een droomstart: al na zestien minuten stond het op een dubbele voorsprong. Allereerst stuurde Daniël van Kaam Michael Breij diep. Hij kopte uitstekend door op Balk, die met links de verre hoek vond: 1-0. Ook bij de tweede treffer leverde Breij uitstekend werk. Dit keer vond hij met een pass de ruimte bij Balk, die andermaal vanaf links de verre hoek vond: 2-0. Toch kwamen de Bosschenaren een kleine tien minuten voor rust op gelijke hoogte. Yanick van Osch blunderde opzichtig door de bal zomaar in de voeten van Kacper Kostorz te spelen. De Pool legde keurig af op Rik Mulders, die binnenschoof: 2-1. Luttele minuten later zette Mulders goed voor op Kostorz, die rakelings naast kopte. Wegens een op het veld gegooid bekertje werd het duel tijdelijk gestaakt, na de hervatting was het vrijwel direct rust.

Den Bosch kwam uitstekend uit de kleedkamer en dat leidde tot tweemaal toe bijna tot de gelijkmaker. Allereerst zette Mulders voor op Nick de Groot, wiens voorzet via Van Osch tegen de paal belandde. Diezelfde paal stond enkele minuten later opnieuw een Bossche treffer in de weg. Ditmaal was het Kostorz die het aluminium raakte. Den Bosch overtuigde, maar kwam plots toch op achterstand. Balk werd diep gestuurd en in de zestien getorpedeerd door Den Bosch-goalie Jakub Ojrzynski. De Pool moest vervolgens toezien hoe Milan Smit de toegekende strafschop in de kruising jaagde: 3-1. Het verzet van Den Bosch was daarmee gebroken. Cambuur zocht nog een aantal keren de aanval, maar gescoord zou er niet meer worden.

Telstar - VVV-Venlo 1-2
Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de voet van Magnus Kaastrup, die zijn schot een meter over het doel zag vliegen. Telstar bleek uiterst effectief, want de eerste grote kans leverde direct een doelpunt op. Een lage voorzet vanaf rechts kwam terecht bij Turfkruier, die zijn inzet via een Limburgs been binnen zag vallen: 1-0. VVV dacht niet veel later op gelijke hoogte te komen. Simon Janssens schot werd slecht verwerkt door Telstar-goalie Joey Houweling, waarna Levi Smans binnengleed. De middenvelder beging echter een overtreding op Houweling: treffer afgekeurd. Het was Telstar dat de gevaarlijkere ploeg bleek in het restant van de eerste helft. Zo stuitte Danzell Gravenberch van dichtbij op Jan de Boer en schoot Zakaria Eddahchouri keihard tegen de paal.

Kruys besloot na een uur liefst drie wissels door te voeren: Doesburg, Berden en Dylan Timber betraden het veld voor respectievelijk Smans, Kaastrup en Roel Janssen. VVV ging er niet direct beter van voetballen, al werd het af en toe dreigend rondom de zestien van de thuisploeg. Telstar leek op twee gedachten te hinken en dat kwam het uiteindelijk duur te staan. Houweling kon eerst nog wel redding brengen op een schot van Robin Lathouwers, maar was kansloos toen de rebound voor de voeten van Doesburg belandde: 1-1. Het was zijn eerste treffer in de Keuken Kampioen Divisie sinds 3 februari. Het duel werd na de treffer even stilgelegd nadat er een plastic beker op het veld terechtkwam. VVV drong aan en werd in blessuretijd beloond. Houweling dook onder een voorzet door en Berden tikte binnen: 1-2.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Willem II3622954175
2Roda JC Kerkrade36201243572
3FC Groningen3621873971
4FC Dordrecht36181352367
5De Graafschap36195121062
6ADO Den Haag35161182159
7Jong AZ Alkmaar3615813-153
8NAC Breda3514912551
9MVV Maastricht3614814150
10FC Emmen3514615-648
11Helmond Sport3513814-247
12SC Cambuur3613716-146
13VVV-Venlo3612915-545
14Jong Ajax36101016-1040
15FC Eindhoven3681612-1240
16Jong PSV359719-2034
17Telstar369720-2034
18FC Den Bosch368919-2733
19TOP Oss3610323-3133
20Jong FC Utrecht355921-4024

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er gaat toch iets flink mis bij Telstar hoor.. 0 uit 5, 3 rode kaarten en keer op keer de winst uit handen geven.. Ik heb totaal niet het idee dat Snoei de club vooruit kan helpen, onder Jonker werd al nauwelijks vooruitgang geboekt maar onder Snoei vind ik echt dat je bij de slechtste teams uit de KKD hoort.De kanttekening moet wel geplaatst worden dat het budget van Telstar nog steeds vreselijk laag is, de club heeft echt moeite om mensen in de buurt zo gek te krijgen om naar het stadion te komen..

9 september 2023 om 19:09

Dit is puur gebasseerd op de statistieken, wat ik snap, maar als je de wedstrijden analyseert valt het in mijn optiek wel mee. Tegen Jong PSV gewoon gelijk opgaand, ondanks daar een speler van Bayern op 10 staat. Ook tegen Eindhoven verloren maar zeker niet minder. Tegen Cambuur ‘kan’ je gewoon verliezen maar krijg je 2 penalties tegen. Ik weet dat het beter moet bij Telstar en die kaarten zijn echt een probleem, maar vaak valt het kwartje ook net de verkeerde kant op.

9 september 2023 om 19:22

Ik heb alle wedstrijden gezien, maar helaas valt het kwartje net te vaak niet de kant van Telstar op. Ik denk dat dat ook een stukje kwaliteit is.

Ik ben het met je eens dat ze zeker niet noodzakelijk de mindere waren, maar ze verliezen ze wel allemaal. Ja, Cambuur wordt in het zadel geholpen maar uiteindelijk maak je zelf te weinig goals uit kansen die er best in mogen. Vandaag toch ook? Ik vond die nummer 19 goed spelen, maar de bal wilde er maar niet in. Ik hoop dat ze het tij snel kunnen keren!

9 september 2023 om 21:01

Alle wedstrijden van telstar gezien? Dan ben je wel een echte haha

Mooi, weer winst in de laatste minuten. Waren ze vorig jaar ook sterk in. Even genieten van de koppositie, ze doen het momenteel beter dan verwacht.

Hopelijk lukt het dit jaar om terug te keren naar de ED, op tijd met het nieuwe stadium

9 september 2023 om 22:48

Ik was vorige week nog bij denbosch, (gratis kaartjes) tegen jong psv.
De nummer 9 van den bosch en hun keeper (die vandaag niet speelde) waren toch wel goed hoor. Die Japanse middenvelder ook wel. Toch grappig dat ik al hun namen echt voor geen goud weet hahaha.. maar goed ze vielen positief op! Voor de rest is het echt dramatisch.

Cambuur gaat VVV voorbij? Serieus? Op basis van punten? Hmmm... Nee. Op basis van gewonnen wedstrijden. Hmmm... Nee. Op basis van doelsaldo dan? Hmmm... Nee. Oh. Wacht. Op basis van het alfabet. Want ze staan namelijk precies gelijk. Goed verhaal weer.

10 september 2023 om 06:47

Als alles aan het eind van de rit precies gelijk is geeft het alfabet ook de doorslag. Daarom koos men er in 1967 ook voor om de club AZ te noemen, en niet ZA.

Wat een machtige wedstrijd van Didden en Reith! Verder prima overwinning van Roda, tweede helft achter de feiten aanlopen maar toch overleven. NAC heeft er alles aan gedaan, zonde van die onderbreking. De fysieke ongemakken bij NAC laten zien dat je niet de lange wedstrijd kunt drukken.

Leuke pot bij nac en Roda.. hoog tempo en 2 aanvallend ingestelde ploegen; dat met dit weer. 2 tegengoals die heel makkelijk vallen bij nac.. ze liepen allemaal naar voren en vergeten te verdedigen. Verder Roda gewoon goede ploeg, Kongolo is echt een aanwinst voor zeNac speelde echt volle bak de 2e helft maar t viel niet.. was pot op goed niveau van beide kanten

Zo, NAC uit is altijd een vervelende wedstrijd. Ik was vooraf tevreden geweest met een punt, dus ben uiteraard enorm blij met deze overwinning. Roda begon sterk aan de wedstrijd, maar viel in de tweede helft erg ver weg in aanvallend opzicht. De 2-2 hing heel lang in de lucht, maar het is knap hoe ze stand hebben gehouden. Ik wil nog wat meer van dit Roda zien voordat ik ga zeggen of ze een grote titelkandidaat zijn, maar dat er muziek in deze ploeg zit is zeker.

En wat een beest van een verdediger is die Didden, Die zou bij een Eredivisieclub zo in de basis staan. Verdedigend fel en sterk maar vooral zó verschrikkelijk goed in de opbouw. Die kun je in zowat iedere positie in de voeten aanspelen, want ook onder druk weet hij altijd de juiste oplossing te vinden. Ik hoop dat Roda zijn contract nog voor de winter kan openbreken, want deze jongen kan veel geld opleveren.

10 september 2023 om 00:24

5 wedstrijden, 3 tegen. Dat zijn geweldige cijfers, vooral gezien het feit dat de verdediging vaak de zwakke plek was bij Roda de afgelopen seizoenen. Koglin, Didden is een solide defensie, met een goede keeper erachter!

Jammer. Als nac fan ben ik niet boos hard gewerkt. Gefeliciteerd roda fans

Wij moeten echt nodig een nieuwe keeper. Die eerste twee goals hoort volgens mij een keeper gewoon te hebben. Nu moet ik eerlijk toegeven, ik denk nog steeds terug naar de tijden van Nick Olij, maar dit kon echt niet. Zeker niet las je net de derby heb gewonnen en zo vroeg in de wedstrijd zit.

Over het spel ben ik opzich wel tevreden. nog geen 3 weken trainen deze gasten met elkaar in deze formatie en een 2-2 was meer dan verdiend geweest. Wij komen er dit seizoen wel!

10 september 2023 om 06:35

Die eerste lijkt een fout maar is echt een klote bal voor n keeper.. als die spits m aanraakt vliegt ie de andere kant erin.. t ziet er knullig uit maar toen ik t in de herhaling zag vond ik t geen fout van Kortsmit..

10 september 2023 om 15:11

Vond 1stw inschattingsfout maar als die geraakt word is het ook.goal. 2 de goal bizar slecht verdedigd

Cambuur krijgt weer makkelijk een penalty mee, waar heb ik dat eerder gezien? Aldus Snoei...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren