Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Robben wijst naar teamgenoot: ‘Waanzinnig, hij bracht ons de zege’

Laatste update:
/

Arjen Robben had een fors aandeel in de 4-1 overwinning, die Bayern München vrijdagavond behaalde tegen 1.FC Köln. De Nederlandse aanvaller gaf twee assists en scoorde zelf eenmaal, waarmee hij uitkwam op zeventien goals in de competitie. Toch beschouwde Robben zichzelf niet als de man of the match: die eer was in zijn ogen eerder weggelegd voor Manuel Neuer.

“Het was eigenlijk komisch, vandaag”, liet Robben na de zege weten. “We begonnen sterk, liepen snel uit naar 2-0 en dan denk je: zo gaat het verder. We speelden goed, agressief. Maar de laatste tien minuten voor rust ging het tempo eruit en dat tegendoelpunt kwam op het slechts denkbare moment”, aldus de aanvaller. Hij doelde daarmee op de 2-1 van Anthony Ujah, in de blessuretijd van de eerste helft.

“Dan ga je met een niet zo lekker gevoel de rust in. In de tweede helft begonnen we ook niet erg goed. Ik moet zeggen dat Manuel Neuer ons uiteindelijk de overwinning heeft gebracht, vanavond. Het was echt waanzinnig, hoe hij die ballen er allemaal uit wist te houden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond Robben juist de man van de wedstrijd, 3 assists en 1 goal.

27 februari 2015 om 23:59

2 assists en 1 goal, maar Robben was weer geweldig, hoewel ik hem wel hier gelijk geef, neuer heeft met die reddingen toch Bayern in leven gehouden, met 2-2 zou je misschien een andere wedstrijd krijgen.

28 februari 2015 om 10:21

Hij was niet zo geweldig als afgelopen weken vons ik juist. Maargoed, toch weer een goal en twee assists. Ik vond ribery of Neuer motm

Dat zie je verkeerd robben... Volgens veel mensen hier is neuer geen bijzondere keeper. Geen wereldtop

27 februari 2015 om 23:53

Ik zal zeggen kijk met je eigen ogen. Deze soort mensen volgen de statistieken nooit en baseren alles op 1 of 2 wedstrijden

27 februari 2015 om 23:57

Neuer word als beste beschouwd omdat er een enorm goede achterhoede voor hem staat (zowel bayern als duitsland). Daardoor krijgt hij weinig te doen/goals tegen. En zo nu en dan heeft ie een mooie redding of rent ie als een dwaas het veld over.

28 februari 2015 om 00:02

Neuer was bij Schalke ook uitstekend en die defensie is alles behalve lekker, nooit geweest ook. Bij Bayern zet hij die lijn gewoon door: heeft een uitstekende reflex, is voor zijn lengte snel naar de grond, is voetballend ijzersterk en zijn uitworpen komen absurd ver. Is daarnaast enorm snel van zijn lijn waardoor de defensie met veel ruimte in de rug kan spelen. Ik snap werkelijk niet dat je Neuer kan onderschatten: is op dit moment by far de beste keeper van de wereld. Daarachter komt een mooie groep met Cech, Sirigu, Handanovic, Courtois en De Gea, op gepaste afstand van Neuer. Het gebeurt eigenlijk zelden dat een keeper zo'n integraal onderdeel is van een spelsysteem, maar de manier waarop Bayern speelt is werkelijk afhankelijk van het functioneren van Bayern Munchen. Dat is vrijwel uniek.

28 februari 2015 om 00:04

Vind ik een beetje hetzelfde als zeggen dat Messi ook niet zo goed is omdat ie het alleen nog maar bij Barca heeft laten zien wat een topploeg is... Tuurlijk is Neuer echt wel een van de beste keepers op dit moment, hij kan het alleen minder vaak laten zien door die top verdediging.

28 februari 2015 om 00:07

Je overschat hem wel heel erg nu... je hebt op sommige punten gelijk maar ik vind op dít moment de gea en courtois toch echt beter

28 februari 2015 om 00:16

Waarom dan? In mijn ogen is Neuer voetballender zoveel beter. Courtois is natuurlijk een geweldige keeper, maar ik vind hem meevoetballend echt minder dan Neuer. De Gea valt op in een matig United als echte puntenpakker. Maar beter dan Manuel? Nee, dat (nog) niet.

28 februari 2015 om 00:32

Een keeper heeft het niet echt nodig om mee te voetballen. Natuurlijk is het mooi meegenomen maar ik heb toch liever een echte puntenpakker in mn doel staan

28 februari 2015 om 00:44

Geen betere puntenpakker in het doel dan Neuer momenteel. Die twee die jij noemt zijn ook niet slecht.

28 februari 2015 om 00:50

Het meevoetballen hoort dan ook niet bij de keepers als een keeper dat kan is het natuurlijk mooi meegenomen.

28 februari 2015 om 01:06

@tomasnecid Kan me nog een wedstrijd Schalke04 - Man United herinneren waar hij de ene naar de andere wereld redding maakte, met een zeer zwakke verdediging voor hem.

28 februari 2015 om 01:24

En juist door zijn meevoetballen kan het hele team zover naar voren spelen waardoor er continu druk om de tegenstander blijft.

28 februari 2015 om 03:33

Ik kan me voorstellen dat je als verdediger liever een keeper achter je hebt staan die effect achter je blijft en niet met het nodige geluk je eigen taken overneemt. Ik zou 10x liever een De Gea of Courtois achter me hebben dan een Neuer. Als hij zo blijft doordoen met z'n "sweeperkeeper" praktijken krijgt hij vroegt of laat toch weer een stankovic'sje tegen.

28 februari 2015 om 05:21

@ snowflake

Ja natuurlijk... Iedereen wacht op dat "stankovic moment"... Om dan te kunnen zeggen van zie je, dat onnodige uitkomen. Dat het vooraf zo'n 100x wel goed ging gaat men dan volop negeren. Wat natuurlijk gewoon belachelijk is, maar dat snappen sommige mensen niet.

@ tomas necid

Dude heb je nog meer onzin te vertellen?

Neuer wordt als beste gezien omdat hij een sterke verdediging voor zich heeft staan... wat een logica......

Dus een Casillas was ook nooit de beste keeper van de wereld? Die speelde toch ook altijd met topverdedigers voor zich... Grappig dat je ook Courtois noemt. Die speelde bij Atletico misschien niet met de beste 4 tal verdedigers voor zich, maar juist met een team dat ervan hield om de bus te parkeren. Ohja, nu heeft hij bij Chelsea een team dat totaal niet kan verdedigen met die koekenbakkers achterin of niet?

Dat wat De Gea nu bij een matig Man U deed, deed Neuer jaren geleden bij een nog slechter Schalke... Maar op een gegeven moment zal Man U de verdediging versterken en wat zeggen we dan? Dat De Gea maar een matige keeper met een sterke verdediging voor zich?

Deze onzin die mensen verzinnen om Neuer omlaag te praten gaan echt nergens over.

28 februari 2015 om 07:19

Als ik je een thumb up kon geven deed ik het 1000x. Sinds Neuer bij Bayern speelt en een de aandacht krijgt kunnen mensen dat niet accepteren. Dag in, dag uit proberen ze Neuer omlaag te halen.

28 februari 2015 om 08:07

Sinds Neuer als goede winnaar is genoemd voor de Gouden Bal van afgelopen jaar, heeft een groot deel van de Ronaldo/Real fans hem onmiddellijk de grond in geboord. Ineens kon de beste man niks meer. Blijkbaar werd het de Ronaldo / Real fans te heet onder de voeten.

Neuer is by far de beste keeper op dit moment.

28 februari 2015 om 10:09

Neuer en courtois zijn allebei erg goed, maar neuer heeft bij mij nog een streepje voor, die gast is zo compleet. Hij heeft ook het lef om ver voor zijn goal te spelen. Diepteballen inschatten is nog wel een van de moeilijkste dingen voor een keeper en dat beheerst hij. En op de lijn is hij ook geweldig.

28 februari 2015 om 10:12

Lijkt mij wel dat het erbij hoort want je helpt het met spel mee.

28 februari 2015 om 12:15

Een goede keeper is in mijn ogen iemand die er juist staat voor die 1 of 2 momenten per 90 minuten dat je hem nodig hebt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een de Gea, die 10 kansen per wedstrijd om de oren krijgt en er 8 op miraculeuze wijze tegen houdt.

Tuurlijk steelt iemand als de Gea dan de show met zijn mooie reddingen, maar ik verkies dan toch liever een Neuer die 90 minuten lang geconcentreerd kan zijn, kan meevoetballen en juist die ene bal tegen houdt.

28 februari 2015 om 15:53

Ik vind Neuer enorm goed en overall de beste keeper ter wereld maar dat hij bij de Gouden Bal betrokken werd is schandalig.

Dat het zo enorm belangerijk voor dit spel zou zijn dat hij zoveel uitkomt is natuurlijk een non-reason redenering. Valdes kwam ook niet zo enorm zijn doel uit terwijl juist bij Barcelona dat handiger geweest was dan bij Bayern die met vrijwel de snelste centrale verdedigers ter wereld speelt.

Neuer is gewoon spectaculair. Dat is de reden dat hij zoveel eer toegespeeld krijgt. Hij is de alom bekende vliegende keep die we vroeger allen hadden op het voetbalveldje verderop in de wijk en daarbij ook nog eens een bijzonder goede keeper is. Hij is gewoon een vreemde eend in de bijt op een positieve manier en krijgt daardoor een oneerlijke lof boven andere keepers. Diego Alves is misschien de meest technische speler van Valencia. Kan vrijwel alles met een bal en is een zeer goede keeper. Als hij dus naar een grotere club gaat kunnen we hem ook opgeven als Gouden Bal kanshebber, omdat hij mee kan voetballem.

Maar puur keepend zonder het hele plaatje zijn De Gea, Courtois en Cech beter waarvan Cech eigenlijl al jaren de beste keeper ter wereld was maar de pech had om keeper te zijn bij Chelsea en Tsjechië.

Misschien battegaliseer ik de kwaliteiten van Neuer iets teveel in deze reactie maar in ieder geval minder als dat mensen het overdrijven.

Is Neuer nou echt beter dan Casillas, Buffon, van der Sar en Cech waren in hun topjaren? Zeker nog niet. Simpelweg meer spectaculair.

En begrijp me niet verkeerd ik vind Neuer de meest interessante keeper aller tijden na Rogerio Ceni de man van +100 doelpunten.

Ik vind Bernat echt een goeie speler. Door hem kan Alaba op andere posities spelen en meer van zijn voetballende kwaliteiten laten zien. Robben was geweldig vandaag

28 februari 2015 om 12:33

Bernat kreeg gisteren rust en Alaba speelde weer linksback.

Respect voor Robben zijn reactie!

28 februari 2015 om 01:59

Zeker! Robben mag dan een echte egoist in het veld zijn, maar hij is de eerste die het aangeeft als iemand een goeie pot heeft gespeeld en cijfert zichzelf daarmee meestal weg. Op en top sport man!

Ik weet niet wat hierboven allemaal gezegd wordt over Neuer maar die heeft vandaag bewezen een topkeeper te zijn. Hij had genoeg te doen vandaag!

Jongens , jongens,wat heb ik gisteren weer genoten van Robben.
En nu gaan meschien de reacties los komen.
Ik begin te geloven dat Robben een betere voetballer is geworden dan J C.
Voor mij staat hij bij de top 5 aller tijden.
En daar heb ik Johan nooit in neer gezet.
Om genotspunten te geven ,geef ik Johan een 8 en Arjen een 9 op de schaal van 10.
Heer,laat mij nog lang genieten van Robben,amen.

1 maart 2015 om 01:21

Hahahahaa lol xd

Robben is dit jaar echt niet te stoppen. Wat een geweldige speler, deste ouder deste beter en sterker. Samen met Messi de beste op dit moment.

Op aanvallend vlak heeft Ribéry het meest bijgedragen aan het spel van gisteren.
Neuer was belangrijk bij de 2 reddingen in de tweede helft en Robben had een belang aan het doelpunt en de 2 assists.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren