Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Robben steunt landgenoot: 'Talent is er, hij heeft alles om daar te slagen'

Laatste update:

Manchester United moet Memphis Depay de noodzakelijke tijd gunnen om te wennen aan het niveau van de Premier League. Dat zegt Arjen Robben, die de jonge aanvaller al diverse keren meemaakte bij het Nederlands elftal en overtuigd is van zijn kwaliteiten. United nam Depay afgelopen zomer over van PSV, maar heeft daar vooralsnog weinig plezier van.

/

Robben heeft er echter vertrouwen in dat zijn landgenoot het alsnog gaat redden op Old Trafford. “Hij is een zeer getalenteerde speler, maar je mag niet onderschatten hoe groot de stap naar de Premier League is, zeker naar zo’n grote club als Manchester United”, zegt de buitenspeler van Bayern München in de Daily Mail. “Memphis is nog jong, je moet hem de tijd geven.”

Op den duur zal United volgens Robben plezier gaan beleven aan de zomeraanwinst. “Het talent is aanwezig, Memphis heeft alles wat nodig is om een succes te worden in Engeland.” Depay kwam dit seizoen tot 27 optredens in de Premier League, waarin hij slechts 2 keer het net wist te vinden. Ook kwam de international niet verder dan één assist.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik moet zeggen dat de stap bij Robben (psv naar Chelsea volgens mij) iets makkelijker ging dan bij Mephis nu. En ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat dit ook met mentaliteit te maken heeft. Ik betwijfel soms of Mephis voor zijn sport leeft en alles opzij zet om het maximale uit zichzelf te halen.

4 mei 2016 om 14:21

Denk dat stap naar Chelsea destijds niet te vergelijken is met stap naar een topclub wat niet lekker loopt. United kwam net uit een dramatisch tijdperk en moest gelijk weer top presteren.

4 mei 2016 om 14:30

Buiten het feit dat het team niet lekker loopt snap ik je vergelijking niet. Robben ging naar een team die dat seizoen kampioen werd. Hij was daar in zijn eerste seizoen meteen een dragende speler. Dat zegt wel iets over de manier hoe hij zich aanpaste aan het hogere niveau. Op dit moment is de aanpassing van Memphis naar het hogere niveau nog niet zo gegaan als menigeen waaronder hijzelf had gehoopt. Hopelijk kan hij volgend seizoen wat meer van zijn talent laten zien.

4 mei 2016 om 14:26

Ik raad je aan om onderstaande video te bekijken. Die jongen werkt keihard dat is het probleem niet. Hij heeft de laatste tijd ook geweldige invalbeurten waarin hij het team helpt en zoals afgelopen zondag veel vrije trappen versiert en het team daarmee echt verder helpt. Het probleem van deze jongen op dit moment is dat hij te geconcentreerd speelt en daardoor niet meer met gevoel speelt en fouten maakt.

Hier de video: https://www.youtube.com/watch?v=5QjwGZ6bW-E

4 mei 2016 om 14:30

Dat Memphis niet alles voor spoor geeft is onzin, kijk alleen al naar alle uren hij in de gym zit puur om fysiek sterk te zijn, was op 20 jarige leeftijd al de sterkste aanvaller in de Eredivisie zowat, js zeker niet vanzelf gekomen. Ook van Gaal, Blind hebben gezegd dat hij heel hard werkt, hij is op dit moment gewoon niet klaar voor de PL.

4 mei 2016 om 14:42

Hij moet zich gewoon aanpassen aan de snelheid in de premier league zoals zo veel spelers, In de laatste invalbeurten speelde hij zoals ik al zei gewoon echt heel goed en scheelde het ook niet veel of hij had gescoord. Deze man die komt er wel alleen je moet hem tijd geven, Ik durf ook wel te wedden dat hij volgend jaar zijn basis plaats gewoon weer terug krijgt en dat hij weer gaat scoren. Bij psv had hij het eerst ook lastig en zei ook iedereen dat hij de top toch niet kon halen en toen speelde hij opeens als een kei en kwam hij in het eerste elftal terecht.

4 mei 2016 om 14:45

@ajaxcunian

Dat zijn kreten van Johan Derksen die iedereen maar gauw overnemen. Heel vaak roept die rare duif dingen zonder echt in iemands schoenen te staan. Ik denk trouwens dat hij technische, fysiek etc. wel klaar is voor de PL, maar hij moet ergens het vertrouwen krijgen en met zekerheid gaan spelen.

Ik heb idee dat als van Gaal hem in de basis zou zetten, hij ene week zou uitblinken en andere week weer de slechtste zou zijn. Depay moet constant zien te worden in zijn spel en daar is waar hij in moet gaan groeien. Heb het idee dat hij af en toe te graag wilt en dan gekke acties gaat maken waarbij het fout gaat.

4 mei 2016 om 15:07

Hij speelt te geconcentreerd waardoor hij fouten maakt en te lang wacht omdat hij geen risico wil nemen. Als hij een basisplaats zou krijgen zou hij minder geconcentreerd spelen en daardoor meer risico nemen waardoor de laatste stap beter gaat. Je zag tegen Leicester trouwens ook dat hij veel sneller rondspeelde en goed in dat snelle spel in de kleine ruimtes paste, dit is iets wat ik van te voren niet verwachtte en wat mij nog optimistischer maakt. Hij maakt geen gekke acties alleen hij voert ze op het verkeerde moment uit, Hij is het aankomend seizoen al een beest dat beloof ik.

5 mei 2016 om 01:16

Dan is zn keuze voor vGaal dus niet zo gelukkig geweest. Bijzonder, want iedereen weet dat vGaal voetbal een denkspel vindt en niet een spel dat je met je hart speelt

4 mei 2016 om 14:32

Vind enorm overdreven hoe sommige reageren na 1 jaar PL van Depay. Wat hadden jullie verwacht dat hij gelijk als een of andere Ronaldo daar zou gaan uitblinken? Ik ben ervan overtuigd dat het nog wel goed komt met Depay, reacties als ''hij kan beter in China gaan cashen want het wordt niks meer'' is gewoon lachwekkend. Die jongen is nog 21 jaar en speelde in het begin van het seizoen nog aantal aardige wedstrijden, dus voetballen kan hij wel. Alleen moet hij het mentaal op orde zien te krijgen, bij Psv was Depay een van de enige die tot laat overbleef om de krachthonk in te duiken of te trainen op zijn afstandsschoten. Dus die winnaarsmentaliteit heeft hij wel, alleen is het duidelijk dat er in de PL andere dingen van je verwacht wordt dan een eredivisie.

4 mei 2016 om 15:40

Maar Martial fungeert het best vanaf links, de positie van Depay. En met Rashford lijkt United een spits te hebben, die ze serieus de kans willen gaan geven.
Waar zou Depay moeten spelen?

4 mei 2016 om 16:02

martial op rechts is een goede optie, daar heeft hij vaker gespeelt. Ook kan depay achter of naast Rashford spelen, op beide posities heeft hij eerder ook al gespeelt.
Helaas kan je maar een opstelling per reactie plaatsen dus daarom zal ik er meerdere plaatsen, ik hoop dat voetbalzone dit goedkeurt.

de gea
fosu-mensah
smalling
blind
shaw
schweini
schneiderlin
martial
rooney
memphis
rashford
4 mei 2016 om 16:08

opstelling #2

de gea
fosu-mensah
smalling
blind
shaw
lingard
schneiderlin
rooney
martial
rashford
memphis
4 mei 2016 om 16:10

opstelling #3

david de gea
fosu-mensah
smalling
blind
shaw
lingard
schneiderlin
rooney
martial
memphis
rashford
4 mei 2016 om 16:12

opstelling #4

david de gea
fosu-mensah
smalling
blind
shaw
schneiderlin
lingard
rooney
rashford
memphis
martial
4 mei 2016 om 16:26

Gezien de selectie is dit geen verkeerde opstelling.

Maar als je zo die opstelling ziet dan is het eigenlijk geen verrassing dat Man Utd zo slap speelt. Alleen De Gea is wereldtop! Rooney mwoah net aan misschien. Waar zijn de mannen van het kaliber Keane, Vidic, Ferdinand, Ronaldo, Scholes, Giggs, etc gebleven?! Arme Man Utd. Slecht aankoopbeleid. Schweini was wereldtop maar nu niet meer, Schneiderlin is subtop, Fellaini is subtop, Martial kan lekker ballen maar (nog) geen wereldtop... en zo kan je nog wel even doorgaan. Man Utd streeft toch naar wereldtop zou je zeggen.

4 mei 2016 om 17:52

Dit laat zien hoe weinig jij united kijkt. Alle spelers die united heeft en die onder de vijfentwintig zitten zijn potentieel wereldtop. Toen van gaal werd aangenomen bij man united was het doel dat er een team werd gesmeed dat de tien daarop volgende jaren wereldtop kon zijn. Het smeden van een team dat er nog tien jaar staat heeft tijd nodig en daarbij kan je niet verwachten dat dat team de eerste twee jaar al de premier league wint echter waren we kampioen geweest als we die zes opeenvolgende verliespartijen niet hadden gehad. Deze slechte reeks kwam overigens doordat er 13 blessures in het team waren. Wij stonden daarvoor aan kop en hebben daarna niet meer punten verspilt dan bijvoorbeeld arsenal, city of Leicester. Als we die blessures dus niet hadden gehad waren we kampioen geweest. Op het moment dat je rashford, martial, fosu-mensah, blind, shaw, Rooney, schweinsteiger, Memphis en schneiderlin geen (potentiele) wereldtop noemt laat je alleen maar zien dat je niks van voetbal weet en geen wedstrijden kijkt.

4 mei 2016 om 14:35

Ik denk dat Memphis enerzijds zeker hard werkt om een topspeler te worden. Ik denk juist dat hij zichzelf te veel druk oplegt. En als je dan 6,5 miljoen per jaar verdient, dure autos en kleren koopt en leeft als een wereldster, dan krijg ja natuurlijk kritiek als je minder speelt. En doordat hij zoveel van zichzelf eist, gaat dat dan meespelen denk ik. Maar ik denk dat als hij volgend jaar zou beginnen als basisspeler aan het seizoen, dat hij zomaar er vijftien in kan leggen en dat iedereen hem weer ziet als de nieuwe Ronaldo. Ik denk echt dat het muntje gewoon een keer de goede kant op moet vallen voor hem, dat het elftal dan lekker gaat lopen en dan kan hij zich ontwikkelen

4 mei 2016 om 14:41

Het verschil was toen ook kleiner natuurlijk. PSV had met o.a. Kezman, van Bommel, Vogel nog wat meer te vertellen. Inmiddels is de Nederlandse competitie ver achteruit gegaan. Spelers spelen liever bij een degradatiekandidaat in Engeland dan bij een topper in Nederland. Buiten dat was Robben natuurlijk een exceptioneel talent, waarmee je eigenlijk niemand mee moet vergelijken.

4 mei 2016 om 14:54

@filip het is echter ook gewoon zo dat eigenlijk Memphis bij Manchester United gekomen is tijdens de opbouw. Robben zal toen hij op hoger niveau kwam vast en zeker al een prima team hebben gehad. Memphis daarintegen werd al gelijk gezien als de speler die het team moest dragen terwijl hij pas net kwam.


Het megalomane prijskaartje om zijn nek weegt duidelijk veel en vele te zwaar. Desalniettemin vind ik het nogal ver gaan om van een speler van net 22 jaar te verwachten dat die eventjes een zeer zwak en matig draaiend elftal als United bij de hand neemt en naar een hoger niveau tilt.

Want laten we wel zijn. Hij heeft natuurlijk nauwelijks goede wedstrijden gespeeld, maar is het een soort garantie dat iedere speler die een dergelijke stap maakt meteen de pannen van het dak speelt? Of is zoiets juist eerder een uitzondering?

Die vergelijking met Robben vind ik ook niet helemaal terecht. Robben kwam destijds ook op jonge leeftijd maar die kwam vanuit een PSV dat een veel hoger niveau had én hij kwam in een elftal terecht dat als een tierelier draaide met een aantal gevestigde sterren die midden of eind 20 waren. Je kan van United veel zeggen maar niet dat het team gevestigde sterren heeft (op Rooney na) die iedere week de kar trekken. En draaien doet United ook het hele seizoen al niet.

Dus ik ben bereid om Depay nog wat tijd te gunnen om zich te ontwikkelen. Wat mij betreft is het nog veel en veels te vroeg hem al af te fakkelen.

4 mei 2016 om 14:55

Beter had ik het niet kunnen verwoorden! Gelijk heb je! Gewoon geduld hebben.

4 mei 2016 om 15:14

we hebben drie kwart van het jaar slecht gespeelt maar nu de laatste twee maanden spelen we snel en aanvallend voetbal wat jij dus zegt over een slecht draaiend elftal klopt dus niet helemaal. Memphis zou het nu prima doen in de basis, Hij heeft geweldige invalbeurten die laten zien dat hij er klaar voor is. Hij moet vertrouwen krijgen dat is het enige. In feiten zeg jij het zelfde als ik alleen je onderbouwing klopt totaal niet.

4 mei 2016 om 15:44

@florisvdniet

Manchester United is heel erg lang heel erg een bolwerk van excellentie en topvoetbal geweest. Binnen United zou tot voor kort de suggestie dat het wel prima is om acht maanden waardeloos te spelen en dan twee maanden wel 'snel en aanvallend voetbal' te spelen als onprofessionele prietpraat keihard worden weggelachen. Alleen het allerbeste en dat een heel seizoen lang was goed genoeg!

En okay, die tijden zijn even voorbij. United zit in een overgangsfase. En hoewel ik jou iets te optimistisch vind in je visie over het voetbal van dit moment, erken ik zonder meer dat het momenteel veel beter is dan eerder dit seizoen. Ik wil daar op zich verder niet negatief over doen. Het is een logische beweging dat je in sportieve zin nu eenmaal na een hele goeie periode ook een mindere fase door moet. Maar het gaat er mij vooral om dat het voor een jonge speler als Memphis gewoon veel en veel lastiger is om zich in een maandenlang slecht draaiend team (daar zijn we het wel over eens volgens mij) te ontwikkelen dan in een goed draaiend team. En als het in een seizoen vooral meestal heel matig was, is het in mijn ogen gewoon bijzonder lastig om dat ineens om te draaien na één of twee maanden met redelijk voetbal.

Anyway, ik wil hem in het volgende seizoen bij United gewoon zien verbeteren. Als United ook beter draait zou dat ook zomaar kunnen.

United was niet klaar om een talent op weg te helpen. United zit in een overgangs fase en heeft de pech dat er ook nog zoveel blessures zijn. Depay gaat het zeker wel redden en als United geen geduld met hem zal hebben, dan gaan ze daar spijt van krijgen. Iemand als Robben heeft er zeker kijk op en zal niet zomaar iets roepen.

4 mei 2016 om 15:02

Ja klopt. Ik moet wel zeggen dat Memphis misschien wel in een ongelukkige fase zit, want als hij bij een club als Manchester City ofzo speelde dan had hij gelijk goede passen gekregen en was hij al veel beter uit zijn voeten gekomen. Nu kampt hij met een team dat met regelmaat goed speelt en daar kun je toch minder van worden als individuele speler. Ik denk dat een speler als Messi of Ronaldo ook slechter kan spelen als ze bij een team komen als Manchester United, omdat er veel passen dan verkeerd zullen gaan. Het ligt puur aan die ontwikkeling en dat heeft tijd nodig. Het zal Memphis zijn die volgend seizoen of misschien pas over 2 jaar alle kritische reacties de grond in zal slaan met zijn geweldige performance.

In potentie is depay wel een topspeler, het probleem is dat hij met heel hoge verwachtingen werd binnengehaald bij een kwakkelend united in een overgangsperiode. Hij heeft gewoon vertrouwen nodig, dan volgt het zelfvertrouwen en dan is hij op zijn best.

Vind de kritiek allemaal wat overdreven. Natuurlijk zijn er dingen geweest waar kritiek op mocht zijn, maar op genoeg dingen was het niet zo nodig. Die jongen komt op 20/21-jarige leeftijd van Psv naar United, die stap alleen is al enorm. Wat het nog lastiger maakt is dat United in een tussenfase zit waarin er enorm veel druk op ze staat, maar ze elkaar allemaal nog niet kennen en nog niet goed presteren. Als hij bij een United kwam dat gewoon goed draaide etc., was het ook veel makkelijker geweest.

Die jongen komt er wel. Misschien een jaar verhuren, maar dat is afwachten wat er komt deze zomer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren