Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Robben droomt hardop: ‘Het zou wel leuk zijn als hij hierheen komt’

Laatste update:

Eljero Elia keert op korte termijn wellicht terug in de Eredivisie. De aanvaller van Istanbul Basaksehir is door Arjen Robben per WhatsApp al gepolst over een mogelijke overgang richting FC Groningen. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus bevestigde maandag tegenover RTV Noord dat er inderdaad contact is geweest tussen de beide aanvallers. Robben gaat tegenover hetzelfde medium dieper in over het bericht dat door hem onlangs is verstuurd aan Elia.

"Ik ken Eljero natuurlijk van het Nederlands elftal", aldus Robben, die in totaal 96 keer uitkwam voor Oranje en actief was op zes eindtoernooien. "Ik hoorde dat hij terug wilde keren naar Nederland, dus heb ik hem een berichtje gestuurd. Het zou mooi zijn om een speler als Elia bij de FC te verwelkomen. Ik weet niet wat hij gaat doen, hij komt natuurlijk niet uit deze regio, maar het zou wel leuk zijn."

Elia zelf praat met De Telegraaf over het WhatsApp-bericht dat hij ontving van Robben. "Natuurlijk is het heel eervol als Arjen je belt en met je wil samenspelen", zo stelt de trotse routinier. "Arjen is voor mij een voorbeeld qua manier van spelen, maar vooral qua leven voor de sport." Elia houdt desondanks een slag om de arm wat betreft zijn toekomst op clubniveau. "Ik houd alle opties open. Mijn zaakwaarnemer Frank Schouten en ik gaan nu even heel goed kijken wat het beste bij me past."

"Naast FC Groningen willen ook ADO Den Haag, FC Twente en een aantal andere Eredivisie-clubs me heel graag, maar er is ook veel concrete belangstelling uit Italië, Engeland en Duitsland. Dat voelt goed, omdat ik het met mijn spel en door niet op te geven zelf heb afgedwongen", zo besluit Elia, wiens contract bij Istanbul Basaksehir op 6 augustus afloopt, zijn relaas.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op deze manier wordt Robben misschien meer een PR-stunt dan een toevoeging als voetballer. Groningen gebruikt hem om andere spelers binnen te halen, wat mislukte met Diemers. Ik betwijfel of Elia daadwerkelijk naar Groningen gaat, maar Robben geeft dat zelf ook al aan.

20 juli 2020 om 14:37

Ik ben van mening dat ze in de verkeerde vijver aan het vissen zijn voor wat betreft Robben. Dan haal je nog een speler die op zijn retour is zonder restwaarde en zonder vastigheid qua blessures. Kijk naar Guardado (psv) bijvoorbeeld. Een relatief onbekende speler op een zijspoor die voor PSV behoorlijk belangrijk was. Dat soort spelers lopen bij Bayern (of in het netwerk van Robben) toch ook rond?

20 juli 2020 om 14:41

Maar dat soort spelers zijn nooit voor ons te betalen. We zijn maar een klein clubje met tot kort ontzettend teruglopende inkomsten.

20 juli 2020 om 14:51

Guardado staat tot PSV wat xxx staat tot Groningen. Je zal misschien niet precies hetzelfde binnen kunnen halen, maar wel het segment 'verbetering'. Guardado koste iets van 6 of 7 miljoen ofzo. Op het totale budget van PSV is dat een habbekrats en ze hebben daarmee de beste speler van de eredivisie binnen gehaald (athans volgens de prijzen). Groningen hoeft geen kampioen te worden, dus dan zoek je al heel anders. En spelers van die leeftijd en toevoeging, bestaan vast in het netwerk van Robben.

20 juli 2020 om 14:54

Robben heeft vooral met toppers gespeelt. Laatste 8 jaar volgens mij bij Bayern. Wij huurden een speler van de 2de bundesliga 2 seizoenen geleden. Ik denk dat je ons financieel echt overschat.

20 juli 2020 om 14:56

Het verschil is dat PSV wat meer aantrekkingskracht en budget heeft dan Groningen. Spelers in het netwerk van Robben zijn vaak alleen al te duur voor Groningen.

20 juli 2020 om 15:07

Dat zou ik dan een gemiste kans vinden. In plaats van het aantrekkingskracht van PSV kun je in deze gebruik maken van het aantrekkingskracht Robben. Dat zou voor sommige spelers een kans zijn. Bayern is een topclub, maar daar speler ook niet louter topspelers. Spelers als Zirkzee of Cuisance (bijvoorbeeld) hebben ze ook onder contract (en spelen niks). Ik en Bayern niet goed genoeg (en Robben wel), maar ook in het tweede lopen daar spelers die van toegevoegde waarde zijn voor kaliber Groningen.

21 juli 2020 om 10:11

Zirkzee krijgt volgens mij best veel speeltijd. Lijkt echt tweede spits te zijn achter Lewa. Anders zou hij een goede zijn voor de FC

20 juli 2020 om 14:38

Volgens mij geeft Robben heel duidelijk aan dat toen hij het las dat hij zelf een berichtje ging sturen. Hoezo gebruikt Groningen hem dan? Dat hij dat doet is leuk meegenomen maar de hoofdmoot is lekker voetballen en op het veld zijn meerwaarde tonen. Dat alles eromheen een dikke boost voor de club is dat is de wens van de club en Robben zelf want die heeft clubliefde. En ik hoop dat een speler als Elia uit zijn comfort zone stapt en de rust van het noorden weet te waarderen op zijn oude dag hehe. Zal me toch 2 flanken zijn zeg.

20 juli 2020 om 14:44

Je schrijft het alsof het verkeerd is om Robben op die manier te gebruiken? Daar is toch juist niks mis mee? Als je iemand binnen je selectie hebt met die aantrekkingskracht, zou ik dat altijd gebruiken.

Als je de aantrekkingskracht en het netwerk van Robben wil gebruiken, mik dan op wat jongere spelers die wat meer restwaarde hebben en minder blessuregevoelig zijn. Eventueel de klasse 25-30 jaar. Er zijn bij Bayern toch bijvoorbeeld wel genoeg spelers op een zijspoor die via Groningen de top weer kunnen halen?

20 juli 2020 om 14:43

Reageerde hierover al op je in een eerder bericht. We hebben al genoeg jonge gasten. We hebben naast robben alleen Van Hintum als 30 plusser. Onze gemiddelde leeftijd is 22,3 jaad oud. We hebben juist ervaring nodig. Ik denk niet dat Groningen oud bayern spelers kan halen omdat ze A veel salaris betalen (we zijn slechts een regioclub he, geen PSV of Ajax) en B deze spelers vaak in de bundesliga kunnen spelen.

20 juli 2020 om 15:10

Als je overal hetzelfde onder post, gaan we dan ook overal dezelfde discussie starten? Lets mix things up. Ander standpunt. Ik vind dat je met Elia nog onvoldoende ervaring binnen haalt en zou pleiten voor meer. Een goeie ouwe spits zoals Babel ofzo!

20 juli 2020 om 15:25

Babel verdient bij Galatasaray 2,5 miljoen netto. Dat kunnen wij nevernooit betalen. We hadden al moeite met de 4 ton salaris van Ritsu Doan. We moesten voor die transfer en dat salaris al eerst met stakeholders in gesprek. Zoals het nu lijkt zal de eerste spits Postema worden. Hij deed het erg goed in de jeugd maar ik ben zelf totaal niet overtuigd van hem. Ik vraag me zoals ik eerder zei ook af of Buijs af stapt van de 4-4-2. Je zou voor aanvallers voor ons eerder naar Pena van Emmen of Vuckic van Twente moeten kijken.

20 juli 2020 om 15:35

Wauw, de plank ligt in Zeeland en jij staat met je hamer te zwaaien in Groningen. Je slaat hem dus volledig mis. Mijn hele standpunt (waar je steeds hetzelfde op reageert) was: haal niet te uitgerangeerde oude spelers als ervaring voor precies dezelfde linie. Dat werkt niet. (dus met babel, 'hint hint', had je er nog een in dezelfde linie. Snap je?)

20 juli 2020 om 15:44

Voor ons is het simpel, we hebben voornamelijk kwaliteit nodig. Helemaal op specifieke plekken in de selectie. Ik denk zelf dat Elia qua voetbal heel veel kan toevoegen, iets wat we anders niet zouden halen. Ik denk zelf dat jet punt van oude spelers op 1 linie em aansluiting op de rest ontzettend afhankelijk is van de persoonlijkheid van zowel de jonge als oude spelers.

20 juli 2020 om 15:59

Met de beste persoonlijkheid van de wereld staat een aanvaller nog steeds voorin en een verdediger achterin... Nou ja, ik merk dat deze discussie nergens meer heen gaat. Succes volgend seizoen iig. Dat al je versterkingen maar mogen komen.

Nooit geschoten is altijd mis. Het is duidelijk dat we een ervaren aanvallende inpuls nodig hebben (ook met het oog op dat Robben niet alles kan en zal spelen). We hebben alleen Postema voor de spits en El Hankouri voor de flank. Hrustic is niet snel genoeg en mist de handelingssnelheid dus die kan er ook niet spelen. Misschien dat we anders Mahi kunnen terughalen?

20 juli 2020 om 16:08

Ik meende dat Utrecht bezig is met Mahi. Ik hoop in ieder geval dat we nog een leuke spits kunnen halen. Met Postema alleen komen we er niet.

Nou... Tussen hardop dromen en zeggen 'het is wel leuk ' zit toch wel een verschil...

Deze man gaat echt alle monden snoeren. Zal wel minimaal 15 goals maken komende seizoen daar ben ik van overtuigd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren