Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

RKC blijft punten sprokkelen en boekt tweede zege van seizoen

Laatste update:

RKC Waalwijk heeft zondagmiddag belangrijke punten in de Eredivisie gepakt. Voor de derde keer in de laatste vier duels stapte het team van Fred Grim niet als verliezer van het veld. Na de zege op Heracles Almelo (2-0) en de remise tegen FC Emmen (1-1) was de hekkensluiter dit keer te sterk voor FC Utrecht: 0-1. Door de overwinning bedraagt de achterstand op nummer zeventien ADO Den Haag nog maar drie punten.

In een bijzonder saaie eerste helft kwamen de ploegen van John van den Brom en Grim niet tot scoren. Er waren dan ook na het rustsignaal de nodige fluitconcerten te horen. FC Utrecht, de enige club die in de voorbije twee speelrondes in de Eredivisie niet scoorde, speelde in de eerste helft slordig voetbal en kwam niet verder dan mislukte pogingen van Leon Guwara en Adam Maher. Het slordige spel bood RKC zelfs uitzicht op een doelpunt.

Na iets meer dan tien minuten spelen was er sprake van een misverstand achterin bij FC Utrecht, waarna een van richting veranderd schot van Stijn Spierings maar net naast het doel ging. Op slag van rust had ook Sylla Sow de 0-1 op zijn schoen, maar Maarten Paes voorkwam met een redding dat de Domstedelingen met een achterstand de kleedkamers moesten betreden.

Ook na de onderbreking bleef het thuispubliek, met een reden, ontevreden over het spel van FC Utrecht. De ploeg van Van den Brom leek aanvankelijk een versnelling hoger te gaan spelen, met dreiging van Guwara en Gyrano Kerk, maar de fluitconcerten waren na een uur spelen wederom hoorbaar. De onvrede onder de fans werd twintig minuten voor tijd echter nog erger. Melle Meulensteen kopte raak uit een vrije trap van Clint Leemans en zette zodoende een verrassende tussenstand van 0-1 op het scorebord. Ook daar had FC Utrecht geen antwoord op, al had Vaessen wel een belangrijk aandeel in de overwinning. De doelman keerde dertien minuten voor tijd een schot van Maher en daarna ook de rebound van invaller Simon Makienok.

Denk jij dat RKC Waalwijk de laatste plaats gaat verlaten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel knap van RKC! Het is ze gegund. Op basis van hun spel, hadden ze veel hoger moeten staan. Als ze deze trend vasthouden, komen ze langzaam maar zeker richting de promotie/degradatiestreep! Gefeliciteerd Waalwijkers!

1 december 2019 om 16:37

Inderdaad, ADO en VVV spelen echt veel minder goed voetbal dan RKC dit jaar. Ik denk dat plek 16 er zeker in moet zitten voor de Waalwijkers.

RKC speelt al het hele jaar goed voetbal. Mooi dat ze het goede spel nu ook kunnen omzetten in punten. Als je kijkt naar de wedstrijden tegen de traditionele topdrie dan zag je al hoe sterk RKC kon zijn, het was het enige team dit seizoen in de Eredivisie dat een overwinning verdiende tegen Ajax, het was een uur lang beter dan PSV en het speelde bij vlagen Feyenoord weg in de Kuip (al kwam RKC in bepaalde periodes die wedstrijd wel goed weg).

Knappe overwinning van een sympathieke ploeg. Van mij mogen ADO en VVV degraderen en blijft RKC erin. Ook omdat zij tenminste op echt gras spelen terwijl ze veel minder geld hebben! Spelen best aardig voetbal maar erg veel pech gehad!

1 december 2019 om 16:30

Ik hoop dat Rkc en Ado er beide inblijven vind dat een stad als den Haag wel in de eredivisie moet spelen. Van mij mogen Vvv en Fortuna er wel uit (en dan mag Roda wel terugkomen)

1 december 2019 om 17:48

Geef mij maar clubs als De Graafschap en Go Ahead. Natuurgras, Engels-uitziende stadions en beiden een fanatieke achterban.

2 december 2019 om 14:06

Precies, de Graafschap, NAC of Eagles. ADO hoort qua stad natuurlijk wel in de eredivisie daar heb je gelijk in. Fortuna vind ik ook maar een nietszeggende club. Heel het stadion is zowat leeg net zoals bij VVV en dan dat verschrikkelijke kunstgras..

1 december 2019 om 17:57

Ado speelt volgend seizoen ook weer op echt gras.

Om je kapot te schamen weer word eens tijd dat vd Brom ze aanpakt en laat werken voor hun centen. Wat een slap zooitje zeg met 0,0 karakter. Rkc fans gefeliciteerd!

Prachtig dat RKC Weet te winnen bij Utrecht door deze zege doen wij weer helemaal mee.

Een schande dat Utrecht met hun kwaliteiten met 0-1 van RKC hebben verloren. RKC is vanwege de huidige stand op de ranglijst en hun kwaliteiten degradatiekandidaat nummer 1 dus Utrecht had vandaag moeten winnen. Ik hoop dat Utrecht dit seizoen in de top 3 gaat eindigen maar na de onnodige nederlaag tegen RKC gaat dat nog moeilijk worden.

1 december 2019 om 16:32

Ik zou de azijn effe laten staan voortaan kunt ook vermelden dat wij (RKC) gewoon lekker meevoetballen en Utrecht zeer matig was en dus verdiend wint

Knappe overwinning. Vond dat RKC op basis van wat ik gezien heb van het spel ook gewoon de terechte winnaar is. Wat speelde Utrecht idee-loos en ongeïnspireerd.

Wat een heerlijke overwinning. Zelf geen kansen gehad maar Utrecht speelde ook echt armetierig. Als je ziet wat die op het veld hebben staan, en je brengt vervolgens dit, dan wordt je als supporter helemaal gek! RKC heeft eindelijk door hoe ze moeten spelen, laatste 4 potjes winst tegen Heracles en Utrecht, gelijk tegen Emmen en je verliest van Feyenoord na een fout van de scheidsrechter. Na 6 speelrondes waren wij al z.g.a. gedegradeerd volgens de kenners maar ik denk dat ze in Venlo en Den Haag toch aardig het zweet op hun voorhoofd krijgen.

1 december 2019 om 16:33

We zijn er nog lang niet maar de punten beginnen eindelijk binnen te komen hoop dat ze dit door kunnen zetten en dat bilate snel fit word, want buiten werklust hebben we letterlijk niets aan vente. Snap niet dat die onder contract staat bij Feyenoord.

1 december 2019 om 16:44

Ik gun het jullie ook. RKC speelt leuk voetbal en ik hoop dat jullie in de Eredivisie zullen blijven. Jullie verdienen het op basis van het spel ook.

Knappe zege van Rkc. Winnen in Utrecht is niet zo makkelijk. Nu had de thuisploeg ook wel een hele slechte dag, maar dan moet je toch maar de boel dichthouden. Dat lukt een RKC normaal gesproken ook niet vaak.

Dank u Sinterklaasje. Wat heerlijk om de 3 punten te pakken. Wederom zal een tegenstander van RKC de slechtste wedstrijd van het seizoen gespeeld hebben maar wat maakt ons het uit. Hoppa

Veel mensen voorspelden het al, door het positieve en dappere spel van Rkc. Kunnen de punten niet uitblijven, het is jullie gegund Rkc fans en Fredje Grim.

Drama vooral Kerk totaal geen overzicht oogkleppen voormiddenveld te traag geen diepgang

Acht RKC toch wel sterk genoeg om niet als laatste te eindigen. Of ze er uiteindelijk inblijven is een tweede, daar er 2 direct degraderen

Spelers moeten het doen maar voor de zoveelste keer maar een hoofdschuldige, Laat die van de Brom in godsnaam oprotten. die snapt er helemaal niets van. Nu snap ik die reacties van Az supporters dat men blij was dat hij weg was want volgens hun was Slot de tacticus achter die middelmatige trainer.als je met deze selectie niet kan winnen van met alle respect een RKC is er maar een verantwoordelijk. Van den Brom is zijn naam.maar goed dat is mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren