Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ribéry: ‘Het is treurig om die clubs in zo’n situatie te zien'

Laatste update:

Het is nog niet heel lang geleden dat AC Milan en Internazionale zowel in de Serie A als in Europa meededen om de prijzen, maar na het onderlinge gelijkspel van afgelopen zondag in de stadsderby vinden de clubs uit Milaan zich terug op de zevende en negende plaats in de Italiaanse competitie.

/

In gesprek met La Gazzetta dello Sport kijkt Bayern München-aanvaller Franck Ribéry naar de Serie A in het algemeen en naar Milan en Inter in het bijzonder. “Ooit was jullie competitie de aantrekkelijkste van allemaal”, herinnert de Fransman zich nog. “Iedereen keek naar de wedstrijden. Maar nu hebben clubs met een grote historie, zoals Milan en Inter, het moeilijk.”

“Op dit moment zijn het eerder Juventus en AS Roma die toonaangevend zijn”, doelt Ribéry op de kampioen van Italië en i Giallorossi, die in de Champions League met 1-7 werden vernederd door Bayern. “Het is treurig om de clubs uit Milaan in zo’n situatie te zien, zo laag op de ranglijst en zonder Europees voetbal. Het is treurig voor de fans, voor de competitie en voor de geschiedenis van de clubs.”

Ben je het met Franck Ribéry eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind het ook zo jammer dat ze zo slecht zijn geworden, het doet me gewoon pijn

25 november 2014 om 13:12

Tuurlijk doet dit pijn aan je ogen, dit zijn een van de grootste clubs ter wereld. Toch denk ik dat ze er weer boven op kunnen komen, Milan heeft financiële beperkingen, Berlusconi kan het AC Milan verkopen. Ik weet nog vroeger hoe ze iedereen kochten zodat andere clubs ze maar niet konden hebben. Met de aankomst van Thoir dacht ik dat Inter weer mee kon doen in Europa. Raar genoeg is er daar nog niets veranderd.

Tja. De Sjeiks en Russen gingen naar Engeland om noodlijdende clubs te redden, daarna naar Frankrijk. Dus ik zie ze ook wel in Italie terecht komen.

25 november 2014 om 13:21

Internazionale is toch al een speelbal van een Indonesische miljardair? Italie heeft sowieso niet meer de aantrekkingskracht van het verleden. In ieder geval niet voor de echt grote namen. Al speelt er bij Juve en Roma nog wel wat moois op het veld.

25 november 2014 om 13:29

Roma heeft ook een Amerikaanse eigenaar. Daarnaast was Milan ook het speeltje van bellusconi

25 november 2014 om 14:12

Italiaans Amerikaanse eigenaar.*

25 november 2014 om 15:12

Denk niet dat je kan spreken over een speelbal. Die Indonees heeft tot nu toe niets geks gedaan en lijkt juist wel een voorzitter die geen gekke dingen doet.

Wat geld wel niet doet met het voetbal..

25 november 2014 om 13:26

Wat voetbal wel niet doet.met geld

25 november 2014 om 13:32

Als AC Milan nou het geld van al die successen goed geïnvesteerd had zouden ze nu een club als Bayern München kunnen zijn. Maar ik denk toch dat het omkoopschandaal de grootste reden is geweest voor de afzakking van het Italiaanse voetbal.

25 november 2014 om 14:28

Daar heb je gelijk in, de clubeigenaren in Italië zijn ook vaak het probleem. Oude mannen als Galliani en Berlusconi die de boel verzieken.

25 november 2014 om 14:50

Sabrireyiz;

Het omkoopschandaal zal inderdaad een van de redenen zijn geweest, echter denk ik dat de vaak antieke stadions waar clubs in spelen een belangrijkere reden zijn voor het in verval raken van de competitie. Mensen zitten liever thuis op de bank voetbal te kijken dan in een oud stadion.

Dan vraag ik me af hoe het kan dat er mensen Nee stemmen op de poll?

Natuurlijk is het doodzonde dat Inter en AC niet meer op top niveau zijn! Dat waren een aantal jaren geleden leuke wedstrijden tegen Italiaanse toppers!

25 november 2014 om 15:13

Mja ik mis die clubs gewoon niet echt. Wat er voor in de plaats gekomen is (dortmund, Atletico, Psg) vind ik leuker. Alleen City vind ik niks.

Ik kijk weinig buitenlands voetbal, maar statistisch gezien is er geen verbetering na het bedanken van Seedorf bij Milan.
Politiek spelletje geweest.
Jammer.

De serie A heeft niet meer de charme van weleer. Toen de competitie nog als zwaarste ter wereld werd betiteld. Mooie tijden waren dat. Spitsen als van Basten, Rossi, Baggio en later Batistuta, Crespo en Chiesa die menig defensie dol draaiden. Iedereen wilde er spelen. Helaas heeft de financiële crisis er flink in gehakt. Clubs hebben hoge schulden en genereren te weinig omzet door een chronisch gebrek aan toeschouwers. Hierdoor worden topvoetballers en talenten onbetaalbaar en mijden ze de Italiaanse competitie. De enige oplossing om het Italiaanse voetbal te redden, is de focus te leggen op de jeugdopleiding en deze volledig te herzien. Alleen dan zal er toekomstperspectief zijn. Of je moet je clubs van de hand doen aan een Rus of Arabier. Alleen denk ik dat Italianen daar te trots voor zijn. Bovendien denk ik dat de fascistische hooligans van alle clubs al helemaal niet zitten te wachten daarop.

Ach dit gebeurd met elke competitie. Het verschil is dat Italië geen achterlijke buitelandse eigenaren heeft. Zoals in Engeland. En Real en Barça hebben hun zaken altijd op orde gehad. Serie A heeft een aantal jaren stil gestaan. Maar krabbelt langzaam weer op. Elke serie A liefhebber zal geduld moeten hebben. Maar we komen er wel.

25 november 2014 om 20:19

Serie A kan nooit meer aanhaken zonder buitenlandse investeerders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren