Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ribéry: 'Bij de Ballon d'Or gaat het allemaal om politiek'

Laatste update:

Het kalenderjaar 2013 was bijzonder succesvol voor Bayern München, dat voor het eerst in de geschiedenis van de club de 'treble' won en ook nog wereldkampioen werd. Franck Ribéry had een groot aandeel in het succes van de Duitsers en gold daarom als een belangrijke kandidaat om de Ballon d'Or te winnen. De prijs voor de beste speler van de wereld ging echter aan zijn neus voorbij.

/

Ribéry moest de Ballon d'Or aan Cristiano Ronaldo laten en staat voor dit jaar niet op de shortlist van 23 spelers. De Fransman is daar niet rouwig om, beweert hij. "Bij het vorige Ballon d'Or-gala heb ik veel geleerd", zegt Ribéry tegen BILD. "Direct toen ik daar arriveerde, zei ik tegen mijn vrouw dat ik niet zou gaan winnen. Ik zag Joseph Blatter knuffelen met Ronaldo, die zijn hele familie had meegenomen. Ik ben natuurlijk niet stom."

"Het was duidelijk dat Ronaldo de prijs moest winnen", vervolgt Ribéry. "Hij zou niet zijn hele familie meenemen als het anders zou zijn. Dit jaar zal het weer precies hetzelfde zijn. De Ballon d'Or moet eigenlijk naar Manuel Neuer of Arjen Robben gaan. Daar kan toch niemand het mee oneens zijn? Manu heeft alles gewonnen, is een geweldige jongen en absoluut niet arrogant. Arjen heeft een ongelooflijk seizoen in de Bundesliga gespeeld en een fantastisch WK."

Volgens Ribéry zijn de twee Bayern-spelers echter kansloos: "Ik vrees dat het weer een politiek spelletje wordt", baalt de Fransman. "De Ballon d'Or is niet meer de prijs voor de beste speler, het gaat allemaal om politiek. Ik ben niet jaloers, want deze prijs betekent gewoon niets meer voor mij. Ik ben blij met wat ik heb in München. Wanneer 70.000 fans in de Allianz Arena mijn naam schreeuwen, krijg ik kippenvel en kan ik tevreden naar huis gaan."

Franck Ribery heeft gelijk

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoeso alleen politiek? Niemand kan ontkennen dat Ronaldo en Messi de 2 beste voetballende wezens zijn die we nu op aarde hebben lopen, maar hij heeft wel een punt, vraag me af of ze ook tot beste speler ter wereld verkozen zouden worden als ze bij een Man Utd. of Arsenal zouden spelen, ze spelen nu met zoveel goede jongens om zich heen waardoor het scoren ook makkelijker is. Uiteindelijk gaat het niet alleen om hoeveel prijzen je met je club gewonnen heb maar ook om wat je individueel gepresteerd heb, als je jaarlijks 40 a 60 doelpunten maakt lijkt het me logisch dat je eens de Ballon d'or wint.

Messi en Ronaldo zijn Aliens, niemand kan daar in de buurt komen, Robben/neymar/suarez/hazard en dergelijke zijn ook van hoog niveau maar Ronaldo en Messi zijn toch even iets anders, misschien wel beste 2 voetballers ooit naast Maradona/pele en Cruijf.

26 november 2014 om 13:43

Iedereen kan ontkennen dat Messi en Ronaldo de beste zijn, ik kan dat bijvoorbeeld nu meteen doen, en er is niemand die mij dat kan verbieden.

26 november 2014 om 13:46

Jij begrijp volgens mij niet wat ik bedoel, maarja vooruit ontken het lekker maar, jij je zin he

26 november 2014 om 13:48

@ Gooner4eva

Wat een nutteloze reactie seg. Je heb soms toch van die mensen die reageren om maar te kunnen reageren.

On: Ze zijn gewoon veruit de 2 beste. Ribery moet stoppen met zagen.

26 november 2014 om 13:55

Ja seg dat hé, kansloos.

On: prijs is voor de beste speler van dit jaar, in dat geval zou ik Ronaldo, Neuer en Robben kiezen. Om daar één uit te kiezen is niet gemakkelijk.

26 november 2014 om 14:13

Ribery snap het niet, alle BDO winnaars waren tercht.

26 november 2014 om 13:59

De prijs is voor de beste voetballer afgelopen jaar. Dan kun je prima beredeneren dat Robben een grotere kans zou moeten maken dan Messi.

26 november 2014 om 14:05

Ronaldo won deze bal toen hij nog bij Manchester United speelde.

26 november 2014 om 15:44

Ik denk dat hij het over het Manchester van nu heeft..

26 november 2014 om 16:10

Nee Manu is Manuel Neuer.

"manu heeft alles gewonnen, is een geweldige jongen en absoluut niet arrogant. Arjen heeft een ongelooflijk seizoen in de Bundesliga gespeeld en een fantastisch Wk."

Fantastische argumenten..... Niet dus. Dus omdat een speler een goede jongen is en niet arrogant en de andere een fantastisch WK heeft gespeeld verdienen ze gouden bal?

Niemand kwam in de buurt van Ronaldo, hij was de beste individu.

26 november 2014 om 13:38

Op basis van wat vind je Ronaldo de beste individu?
Daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Waarom is Ronaldo beter geweest als individu dan bijvoorbeeld Neuer... en dat is een serieuze vraag..
Want hoe bepaal je de beste individu als je moet vergelijken met een keeper of verdediger.

26 november 2014 om 13:44

Ik denk dat je dat moet baseren op Acties/doelpunten/pases/assisten etc. daar draait het uiteindelijk om, het is idd moeilijk om een verdediger te vergelijken met een aanvaller, maar uiteindelijk gaat het om de resultaat, een verdediger die elke aanvaller uit weet schakkelen en fantastisch weet op te bouwen en ook alle kop duels etc. weet te winnen verdient zo,n prijs naar mijn mening ook, maar ik kan er op dit moment niet 1,2,3 zo,n verdediger op te noemen.

26 november 2014 om 13:45

Qua je club en land naar de winst brengen.

17 goals van Ronaldo hebben een aandeel gespeeld dat Real Madrid de CL-won, Ronaldo heeft de Super-cup in zijn eentje gewonnen. Ronaldo bracht Portugal naar het WK.

Dat zie je dus niet terug bij Neuer, oké voor een doelman is het ingewikkeld maar bekijk het zo : Courtouis maakte Atletico kampioen tegen Real Madrid, Iker maakte Spanje wereldkampioen tegen Nederland.

Waarin komt Neuer echt terug dat hij een belangrijk rol in speelt?

26 november 2014 om 13:58

Kijk jij wel voetbal? Op alle fronten kwam hij er in terug. Kampioen en beker in Duitsland. En Wk titel zegt toch genoeg.

Als Ronaldo zijn team zo op sleeptouw neemt, waar was Portugal dan het afgelopen Wk?

26 november 2014 om 14:05

Neuer is toch ook kampioen van Duitsland en wereldkampioen met Duitsland? Daar heeft hij wel een groot aandeel in gehad. Helaas kun je geen objectief standpunt vormen over dit scenario gezien je club voorkeur. Ik zal ook altijd proberen de acties van Jasper Cillessen goed te praten, omdat ik dan van hem ben. Maar als men niet objectief zou zijn in dit soort gevallen, dan gaat het fout. Helaas gaat het ook fout want Ribery heeft hier gelijk. Alles wat met de UEFA en FIFA te maken heeft is één pot nat, en dat weten we allemaal.

26 november 2014 om 14:07

@ ryjuu "
Als Ronaldo zijn team zo op sleeptouw neemt, waar was Portugal dan het afgelopen Wk?"

juist em door ronaldo waren ze uberhaupt aanwezig , als ronaldo er niet was zat zweden bij het wk en niet ronaldo.

26 november 2014 om 14:19

Sorry.. we voeren deze discussie nu op 2 plekken en we gaan het niet eens worden. En ik krijg beetje het idee dat alles wel heel erg Madrid gerelateerd is.

De CL-finale was ook wel gewonnen zonder Ronaldo.
Ronaldo besliste de super-cup met zijn goals maar absoluut niet in zijn eentje.
Courtois heeft fantastisch gekeept in die wedstrijd tegen Madrid, maar hij heeft Atletico kampioen gemaakt tegen Real, 13 wedstrijden voor het einde?
Iker heeft 1 redding met zijn teen en daardoor en dan ben je een beter individu?

Je club en land naar winst leiden.. Ronaldo heeft net zoveel gewonnen als Neuer heeft. Ronaldo heeft gescoord Neuer heeft tegen gehouden. De volledige speelwijze van Real is niet meer afgestemd op Ronaldo, terwijl de volledge speelwijze van Bayern mogelijk is, omdat de Neuer in de goal hebben staan.

Edit met dank aan Nikes.

26 november 2014 om 14:30

Jdg84

Weet je zeker dat de CL wel was gewonnen zonder Ronaldo? Kan ik je er dan aan helpen herinneren dat hij er dat jaar (17)! inschoot?!

26 november 2014 om 14:32

Vind jij het WK toernooi zelf niet wat zwaarder wegen dan 2 kwalificatiewedstrijden tegen (een heel matig) Zweden? Ik gun Ronaldo de prijs, maar je kunt het WK niet afdoen als een of ander fluttoernooitje dat geen rol speelt bij de Ballon d'Or.

26 november 2014 om 14:44

Sorry, heb direct een klein nuance verschil aangebracht..er moest staan, de CL-finale was ook wel gewonnen zonder Ronaldo.

Aan de andere kant was Real Madrid zo oppermachtig, dat is ik persoonlijk denk dat een Ronaldo-loos Real Madrid ook had gewonnen.

26 november 2014 om 13:41

leer lezen. Hij zegt toch eerst dat Neuer alles heeft gewonnen.

26 november 2014 om 13:46

Afgelopen jaar was Ronaldo ongetwijfeld beter dan Ribery, die vooral door zijn eigen teamgenoten en de bestuurders van Bayern de hemel wordt ingeprezen en zelf die onzin ook gelooft.
Wat eigenlijk de vraag is, maar wat je niet kunt vergelijken: is Ronaldo of Messi een betere aanvaller dan dat Neuer een keeper is bijvoorbeeld?
Omdat zulke vragen niet te beantwoorden zijn zou je de verkiezing gewoon per positie of linie moeten houden.

26 november 2014 om 13:47

Volgens mij is voetbal een teamsport.

Maar goed kijkend naar je naam snap ik je reactie ook wel.

Begrijp me niet verkeerd, Ronaldo is natuurlijk buiten-categorie. Maar goed dat is Neuer ook. Alleen wordt deze Ballon meestal uitgereikt aan aanvallers/ aanvallende middenvelders.

26 november 2014 om 13:53

Voetbal is een teamsport ja, beker met de grote oren, competitie beker, etc worden gegeven aan het beste team. Gouden bal is voor de beste individu jonge man

26 november 2014 om 14:31

Ze kunnen zo'n prijs beter afschaffen omdat het om een teamsport gaat.
Zo'n prijs kan je dan beter geven aan de hand van statistieken (aantal doelpunten / assists / clean sheets, etc) per aanvaller/middenvelder/verdediger/keeper.

26 november 2014 om 14:51

Spelers worden zo vaak afgerekend op arrogantie. Kijk maar naar Hamdaoui. Dus makkelijke karakters worden echt wel gewaardeerd.

Of de genomineerde waren gewoon betere voetballers dan jij Ribery? Overigens was hij vorig jaar niet eens de beste bij Bayern. Robben, Lahm of Schweinsteiger bijvoorbeeld waren minstens even goed.

26 november 2014 om 14:16

Ja haha, de enige reden dat ribery toen in die top 3 zat was om politieke redenen a la platini. Hij hoorde drstijds niet eens jn de top 25. Net zoals nu.

Het is allemaal politiek en dus interesseert het hem niet. Maar toch zelf ook nog stukje politieke uiting voor Robben en Neuer. Ronaldo zou niet onverdiend zijn op basis van wat hij presteert, zelfde geldt voor Neuer trouwens. Robben heeft een fantastisch jaar gehad, maar zou ik niet zo snel als echte winnaar zien. Ronaldo was de beste aanvaller en Neuer de beste sweeper-keeper.
De keuze is op basis van voorkeur en zal dus waarschijnlijk naar Ronaldo gaan.

Persoonlijk zou ik dat begrijpen, al gun ik het aan Neuer, omdat het niet vaak voorkomt dat een keeper een heel jaar zo'n prominente rol inneemt binnen een team. En het is een keeper waarvoor je naar stadion zou kunnen komen. Dat heb ik bij de andere grote keepers nog nooit gehad. Vandaar mijn voorkeur voor Neuer... lach de b....n uit me broek om die man.

26 november 2014 om 13:41

Als je hem Neuer geeft dan doe je de doelmannen ervoor te kort, Keepers als Buffon en Iker Casillas waren in mijn ogen veel en veel belangrijker dan Neuer.

Iker en Buffon hebben jaren lang gedomineerd en domineren nog, dat zij nu een paar foutjes maken maakt ze niet slecht. Zij hebben persoonlijk hun club/land punten bezorgd dat heb ik Neuer nog niet zien doen, hij speelt bij een land en club waar men balbezit voetbal hanteert en hij zelden word getest, ik zeg niet dat Neuer slecht is, nee hij is fantastisch en de nummer 1 op de wereld maar zo doe je zoals ik al zei Iker en Buffon te kort ermee en dat verdienen ze niet.

Robben was fantastisch maar stond er niet wanneer hij er moest staan, met name tegen Real Madrid hij kon een Coentrao niet aan.

26 november 2014 om 13:53

Hahah je reacties worden nu wel heel erg "eigen" club gerelateerd.

Robben stond er niet toen hij er moest staan? Volgens mij heeft Robben er voor gezorgd dat Nederland derde is geworden op het Wk.

Ik ben overigens van mening dat Robben hem niet verdiend, maar om te zeggen dat hij er niet stond wanneer hij er moest staan????
Dan kan je dat ook van Ronaldo zeggen. Ook niet gezien op het WK. Terwijl zowel selectie van NL niet veel beter was dan die van Portugal.
Ook in de CL finale vrij weinig van Ronaldo gezien. Ja een pingel maken bij 3-1 voorsprong!!

26 november 2014 om 13:54

Dus omdat je andere spelers te kort zou doen, kan je de huidige generatie niet belonen.. sorry, maar dat slaat nergens op. Cassilas was een topkeeper, zelfde als Buffon.. maar ik geef ook aan waarom ik Neuer een voorkeur geef. Het is een speler die iets extra's aan een team geeft, keepend uitmuntend is, verdedigend overal te vinden is.. Het is een speler waarvoor je naar het stadion zou komen. Ik heb Buffon en Cassilas beide live gezien, maar om nou te zeggen dat ik daarom stond te springen..
Daarnaast moet je kijken naar wat er verder rondloopt. Ronaldo was wederom fantastisch, Robben was goed.. en verder.. van de geselecteerde... Alleen Neuer springt eruit.. Fantastisch gekeept, alles gewonnen en geeft een hele nieuwe dimensie aan het voor-je-doel-verdedigen. De volledige wijze van spelen van Bayern is mogelijk omdat deze keeper daar in het veld staan.
Door de de invloed die hij op het team heeft, schaar ik hem dus specialer in dan Buffon en Cassilas.
Ronaldo was individueel absoluut fantastisch, maar de CL finale bijvoorbeeld, die hadden ze zonder Ronaldo ook gewoon gewonnen, want daar was die niet bijzonder in.. eigenlijk niet eens zo goed als normaal.
Ronaldo heeft hem nu 2 keer gewonnen, heeft alle mogelijke prijzen ontvangen.
Is het dan niet gewoon eens tijd om een speler te eren die op een andere manier van grote invloed is geweest voor zijn team en land.. Dus bijvoorbeeld een verdediger of keeper. Misschien moet Ronaldo winnen, maar de ego van 2 oud keepers sparen om het museum van 1 speler te vullen vind ik vreemd. Als het 50/50 is.. geef hem lekker aan Neuer..

26 november 2014 om 14:01

Ja man, mooie prijs 3e worden op het WK. Zal vast herinnerd worden.

James bijvoorbeeld speelde een betere WK dan Robben, dus als je dan toch het WK wilt bij halen.

26 november 2014 om 14:11

Maar Robben en neuer waren de enigen die goed voor hun club speelden het hele jaar én goed presteerden op het wk.

26 november 2014 om 14:15

De combinatie van Robben's geweldige prestaties bij Bayern en bij Nederland maakt dat Robben een top 3-nominatie verdient. James was uitzonderlijk op het WK, maar bij AS Monaco heeft hij zoveel minder gepresteerd dan Robben bij Bayern.

26 november 2014 om 16:56

En wie is Cassilas?

26 november 2014 om 17:48

@jdg

Je leest over punt heen wat hij wilt vermelden. Neuer heeft de waan van de dag mee omdat hij iets doet wat weinig keepers hebben gedaan en dat is 'sweeping'. Als we het puur over het keepersgedeelte hebben wordt hij nou eenmaal in beide ekftallen minder getest puur op het keepende gedeelte. Dat hij een sweeper is moet niet eens meegenomen worden aangezien de gemiddelde speler ook als sweeper keeper kan spelen. Probleem zou zijn dat ze niet kunnen keepen. Daarmee kom je dus op het punt dat Neuer niks vernieuwends heeft op keepers in de geschiedenis en al zeker niet om een Gouden Bal te winnen.

Vooral ten opzichte van Ronaldo die dingen neerzet die maar enkeke voetballers in de historie hebben gedaan, en er zijn veel merer voetballers.

Ribery is een wat rancuneuze en zelfingenomen jongen. Dat hij vorig seizoen bij de beste drie zat, was echt een groot cadeau. Ook toen kwam bijvoorbeeld Robben veel meer in aanmerking. De Fifa en Nederlanders echter, JA, dat is volgens mij wel een kwestie van politiek. Want Messi beste speler van het WK noemen, is natuurlijk een grote grap.

Hopelijk zit Arjen dit jaar bij de beste drie, dat heeft hij verdiend. Niemand zou Neuer op de plek van Robben willen zien. Messi en Ronaldo staat dan terecht op plek 2 & 1, wat mij betreft.

Ribery, niet zo zuren, Ronaldo robben en Messi zijn veeeeeeeeeeel beter je komt er niet voor in aanmerking gewoon accepteren

Dat Ribery daar nu pas achterkomt... De Gouden Bal is allang niet meer serieus te nemen met als toppunt of naja dieptepunt natuurlijk vorig jaar. Ik snap dan ook niet dat zoveel voetballers uitspreken dat ze graag deze prijs willen winnen en het een eer is.

Waarom riep hij dat vorig jaar niet toen hij ten onrechte bij de beste 3 zat?

26 november 2014 om 13:47

Wie had volgens jou er dan moeten staan in plaats van Ribery?

26 november 2014 om 14:05

Robben,Lahm,Lewandowski was ook belangrijker voor Dortmund dan Ribery was voor Bayern. Dat zijn er al 3

26 november 2014 om 14:19

Ja kan ik me wel in vinden, al vind ik dat Ribery en Robben dat seizoen ongeveer hetzelfde niveau hebben gehaald. Vind dat Lahm er eerder had moeten staan, maar de Fifa kiest, helaas, liever voor spectaculaire spelers in plaats van constante.

26 november 2014 om 14:54

Ja denk dat Robben onze voorkeur heeft en de Fransen Ribery maar ja een lahm had er zeker bij moeten staan,eigenlijk dit jaar ook.

nu zegt meneertje ribery dat neuer of robben hem verdiend ...vorig jaar verdiende robben het ook meer dan ribery...ribery is een goede speler maar wel een 1e klas huilebalk....argumenten van goede jongen en arrogantie wil hij een steek geven aan ronaldo die hem dit jaar weer wint

dag Riberytje

Politiek. Propaganda. Het is in ieder geval niet meer serieus te nemen sinds vorig jaar toen men om duistere redenen het stemtermijn ineens verlengden. Het is nu gewoon een prijs geworden voor degene die het hardst schreeuwt dat hij hem verdiend. En sommige krijgen dan hulp van team- en landgenoten. Nope, dit gala valt helemaal niet meer serieus te nemen.

Deze man is de arrogantste kwal van het voetbal. Neuer of Robben kunnen hem misschien nog krijgen maar Ribery al zeker niet. Ook niet vorig jaar. En het is een individuele prijs geen teamprijs . Hij is gewoon rancuneus omdat hij hem niet krijg terwijl hij blij moet zijn met het podium waar hij onterecht opstond. Als je geen enkele x scoort in de champions league is je aandeel niet echt groot

26 november 2014 om 14:06

Aandeel aan overwinningen en successen is niet alleen in goals uit te drukken. Er spelen ook andere dingen die een rol van betekenis hebben. Ribery had zeker een groot aandeel aan het succes van Bayern.

Maar dat snappen de meeste niet. Ik heb je geen enkel keer kunnen betrappen dat jij iets goeds over een speler van Bayern wist te zeggen.

Als je Bayern haat en ze überhaupt niet volgt. Waarom dan de moeite nemen om iets over hun en hun spelers te zeggen?

26 november 2014 om 14:13

Ik ben inderdaad geen Bayern fan klopt. Maar ik kan gerust zeggen dat Bayern een sterke machine is en dat ze geweldige spelers hebben. Maar Ribery zijn aandeel wordt groter gemaakt dan het is. En kwa team steekt Bayern er bovenuit. Maar als je geen enkele keer scoort in de champions league moet je ook geen individuele prijs krijgen Ribery zijnde.

26 november 2014 om 14:22

Zo arrogant dat Ribery vorig jaar de Goudenbal opeiste, en hele jaar door om de Goudenbal smeekte, sneu en zielig was dat, te gênant voor woorden. Toen hij verloor zo snel mogelijk weg vluchten. Slecht verliezen bovendien. In dat jaar sprong bij Bayern ook niet echt iemand bovenuit, Ribery was ene van de vele, vervangbaar.

Wat een jankert zeg, wauw.
Die gast denkt echt dat hij iets voorstelt. Hij mag echt blij zijn dat hij uberhaut op het podium stond. Robben had veel meer impact in dat jaar dan deze waardeloze speler. Wie scoorde alle belangerijke doelpunten voor Bayern?

Daarnaast nog de reactie erbij waarmee hij insinueert dat Ronaldo wel arrogant is:
"manu heeft alles gewonnen, is een geweldige jongen en absoluut niet arrogant"
Ach Ribery, blijf jij maar teren op de mooie herinnering dat de Allianz-arena jou toezong, want dat zal je niet meer overkomen. Frankrijk is je zat, nu de wereld ook, en Bayer supporters zullen ook volgen door je arrogante en jaloerse trekjes!

26 november 2014 om 13:48

Robben was in dat seizoen eerst lang geblesseerd en zat daarna nog op de bank. Pas eind 2013, begin 2014 begon Robben weer alles te spelen.

Ronaldo verdiend hem meer dan ooit dit jaar. Hij was veruit de beste en ik ben geen Real Madrid fan. Messi was enorm bagger voor zijn doen en dit geld ook voor Barca. Messi kwam ook als beste speler uit de bus op het WK, wat totaal niet klopte. Blatter is gewoon een enorme Pro Messi supporter en dat blijkt gewoon uit alles. Nee jongens dit jaar word het Ronaldo en geef toe DIK en DIK verdiend. Als hij dit jaar doorgaat als nu dan gaat hij ook zijn vierde winnen!!!

Deze gekke Fransoos ziet ze echt vlliegen...

Denkend dat ie vorig jaar een kans kon maken tegen Ronaldo of Messi. Hij had toen niet eens in de top 3 moeten staan maar dat is mijn mening...

Beetje op zn teamprestatie teren. Dit is geen teamprijs Ribery !!

Als Neuer de ballon d'or wint op basis van competitie dat hij wint in Maart. En WK.

Dan is het zeker dat de ballon d'or van 2010 en 2012 nooit naar messi mocht gaan.

Want nu opeens tellen team prijzen wel.
Ronaldo heeft 3 bekers gepakt dit jaar en december waarschijnlijk nummer 4. En dat ook nog met individueel enge statistieken en cijfers. Dan heb je het nu zelfs meer verdiend dan vorig jaar.

OT: ik snap Ribery wel ik vind ook dat het tijd word dat iemand los van front linie ballosn d'or verdiend. Laatste verdediger was Cannavaro en middenvelder zelfs Ronaldinho geloof ik (als je hem op zijn CAM) positie beootdeeld.

Maar nu is het hoe dan ook Ronaldo die man is abnormaal sterk dit seizoen.

Ik hoop niet dat mensen serieus denken dat Robben net zo goed is als die 2 andere ! Die zijn namelijk van een hele andere grote. Robben is eerder een top 10 van de wereld speler.

Ben het gedeeltelijk wel eens met Ribery des ondanks vond ik niet dat hij recht had op de Ballon d'or!

Een nare vent kan ook gelijk hebben!

Ribery is altijd al een zeikerd geweest.. maar hij heeft wel gelijk.. Neuer verdient de prijs. Daarnaast slechts 3 goals tot op heden in de Bundesliga.

Neuer is gewoon de beste!

Tja gelijk heeft hij..

Er speelt veel meer dan alleen het kijken naar de voetballende kwaliteit van een speler. Het lijkt er zelfs op dat die aspecten helemaal niet meer mee worden genomen. Als je ziet waar mensen nu ook over discussiëren dan kom je in 99 van de 100 reactie niet verder dan goals en assists.

Kijk terug naar de winnaars in het verleden. Zidane, Nedved, Kaka, Ronaldinho etc. Dat waren allemaal geen doelpunten machines. Toen keek men niet naar hoeveel goals iemand had en hoeveel assists. Andere aspecten waren toen toon aangevend.

Nu gaat het alleen maar om populariteit en de media bepaalt wie het wordt. Jaren lang werd Ronaldo door de media afgeschilderd als "the bad guy" en Messi als de ideale schoonzoon. En natuurlijk de wereld zit vol van domme mensen die alles geloven wat de media hun voor aan het kauwen is. Nu zijn de rollen omgedraaid en is Ronaldo veranderd in een publiekslieveling en is Messi voorzien van wat slechtere publiciteit.

Maar goed, los van al dat gene wat de media van Ronaldo en Messi maakt zijn hun twee ook gewoon fenomenale spelers. Maar hebben zij een Gouden Bal nodig om aan te tonnen dat zij echt wereldtop zijn?
In mijn ogen absoluut niet. Al hadden geen enkel Gouden Bal waren zij aangezien hun prestaties nu ook gewoon de fenomenen die ze zijn. De aantekening krijg je op een andere manier zoals Ribery hier ook als voorbeeld geeft. En neem bijvoorbeeld Ibra. Die man weet ook zonder Gouden Bal dat hij een fenomeen is.

Dat men überhaupt zoveel waarde hecht aan die Gouden Bal is belachelijk. Ik zou dat eerder boycotten, want zo een prijs hoort in het voetbal ook absoluut niet thuis. Kies je er één uit als de beste doet je er 10 andere mee tekort. Het is een teamsport waar je afhankelijk bent van 11 spelers op 11 verschillende posities met allemaal verschillende taken.

26 november 2014 om 14:14

Jij hebt een sterke voetbalkennis. Spelers als Zizou, Ronaldinho,nedved vergelijken met aanvallers die op doelpunten beoordeeld moeten worden. Sterk

26 november 2014 om 14:34

Is dat alles wat je te melden hebt?

Waar vergelijk ik ze?

Ik zeg alleen dat nu de focus te veel ligt op doelpunten terwijl dat in het verleden juist anders was. Ik noem maar eens een naam. Ruud van Nistelrooy, scoorde ook aan de lopende band voor Man U. Die man kwam niet eens voor in de top 3 voor de Gouden Bal verkiezing.

Tegenwoordig wordt elke speler (niet alleen een aanvaller) beoordeeld op doelpunten.
Als ik nou zeg een Lahm verdiend de Gouden Bal. Dan is de eerste reactie die ik krijg een lijst met aantal doelpunten en assists van Lahm met daarnaast de cijfers van Ronaldo en Messi.

Jij zelf zegt hierboven net dat Ribery geen aandeel had in het succes van Bayern omdat hij geen goals had. Een "vleugelaanvaller" sinds wanneer moet een vleugelaanvaller worden afgerekend op doelpunten? Er zijn verschillende types. Ribery is iemand die eerder voor de assists gaat. Ronaldo iemand die eerder het net probeert te vinden.

Verschillen moeten er toch zijn en gelukkig zijn ze er ook

26 november 2014 om 15:49

Uiteraard maar we leven nu eenmaal in een tijd waar 2 fenomenen het voetbal bepalen op individueel niveau. En daar kan je niet omheen. Een Lahm of Ribery halen gewoon niet het niveau van Messi of Ronaldo wat wil zeggen uitzonderlijk zijn in je prestaties. Dat is mijn mening en ik vind de gouden ballen van Messi en Ronaldo oververdiend

26 november 2014 om 14:20

Je vergeet dat niet het publiek stemt, maar de coaches, bondscoaches en journalisten.
Dus dat Ronaldo de bad guy was en nu de good guy is voor het grote publiek is van geen enkel belang voor de uitslag van de verkiezing.

Ik ben al jaren voorstander van een verkiezing per linie. Beste doelman, verdediger, middenvelder en aanvaller. En dat mag ruim genomen worden zolang er maar duidelijke criteria afgesproken zijn wat nu het geval niet is.

26 november 2014 om 14:46

Nou ik denk zeker dat het "slechte" beeld wat de media van Ronaldo heeft gemaakt ook invloed had op de uitslagen van de verkiezingen.

Het was toch altijd de arrogantie tegen de bescheidenheid. Ronaldo werd een lange tijd gezien als een "diva". Ik denk echt dat de meerderheid van de coaches, aanvoerders of deden die niet mee in deze verkiezing? en vooral ook journalisten (want die mensen verkopen ons die fantasieverhalen allemaal) Ronaldo uit aan het kotsen was.

En ik ben het verder helemaal met je eens. Een verkiezing per linie zou idd het beste zijn en dat hebben ze nu ook eigenlijk met het team van het jaar. En daar zouden ze het eigenlijk bij moeten houden. Lekker vechten voor een plek in dat team en dat zou het hoogst haalbare moeten zijn.

26 november 2014 om 17:54

@acolinho

Maar scoorden die aanvallers toentertijd ook gemiddeld 50-60 doelpunten per seizoen? Ik snap wel wat je bedoelt maar kijk je niet geheel over het feit dat alle topaanvallers van rond die periode elk seizoen zo'n 20-30 keer minder scoorden dan Ronaldo en Messi en ook zo'n 10 assists minder gaven?

Ik ben het eens dat vooral de media er een populairteits prijs van maakt maar dat die prijs tussen Ronaldo en Messi gaat is niks raars.

Gouden Bal is geen bal meer waard sinds Messi hem om dubieuze redenen tweemaal teveel won.

26 november 2014 om 14:38

Om dubieuze redenen hem 2maal won? Jij bent echt ziek in je hoofd.. heb je Messi in 2010 wel zien voetballen? 2012 was ook dubieus met die 91 goals? Man man man wie had er dan moeten winnen Sneijder? Lachwekkend hoe men dit durft vol te houden. Sneijder was voetballend helemaal nergens in 2010 gaf een paar belangrijke ballen thats it. Is qua voetballer altijd te hoog op waarde geschat.

26 november 2014 om 15:50

Haha Snejder was geweldig kleuter

26 november 2014 om 16:31

Sneijder won de treble, maar goed, daar ging het niet over. De dubieuze redenen sloegen op de motivatie achter de overwinning. Het ene jaar was het omdat hij topscorer werd en het andere jaar omdat hij de prijzen won, terwijl Ronaldo (maar anderen ook) het in de omgekeerde volgorde deden en zij te horen kregen dat prijzen niet telden en later dat doelpunten niet veel uitmaken.

Blijft Ribery nog steeds janken, wat ene arrogante Fransman is het. Ronaldo verdiende de Ballon Dor gewoon. Hij was individueel de beste. Wat een slecht verliezer, na een jaar blijft hij nog door janken..

Vorig jaar dacht hij toch dat hij de Ballon Dor wel even ging winnen, hij zag het niet aankomen, hij vluchten niet voor niets uit het hotel razend snel vluchten hij van Journalisten, zeer respectloos.

Kan mij goed herinneren hoe hij hele jaar zat te smeken om de Goudenbal, hij wist het zeker hij moest en ging de Goudenbal winnen.. Dat hij dat zag aankomen liegt hij gewoon. Het blijft een kwal van een persoon.

Ik weet niet waar deze gast het over heeft, maar de Ballon d'Or is de enige voetbalprijs in de wereld waarvan na de uitreiking een zeer overzichtelijk stemresultaat wordt gepubliceerd. Iedereen kan gewoon zien welke speler/trainer op wie heeft gestemd, dus dit is zeker geen politiek spelletje. Het is gewoon de enige prijs van de FIFA die eerlijk wordt bepaald door stemmen van de spelers en bondscoaches, in tegenstelling tot andere onzin prijzen zoals de Gouden Bal op het WK die zonder reden naar Messi ging. Dat was helemaal nergens op gebaseerd. Dat noem ik een politiek spelletje, maar de Ballon d'Or is gewoon een eerlijke publieksprijs.

26 november 2014 om 15:05

De enige prijs die eerlijk wordt bepaald?

Leuk en aardig dat je kunt zien wie voor welke speler heeft gestemd. Maar je weet niet waarom hij dat heeft gedaan. Vond hij hem echt zo goed? Is het omdat het twee landsmannen zijn?

Het mag toch wel duidelijk zijn dat het in eerste instantie gewoon een grote vriendjespolitiek is.
Als ik men niet vergis waren er in de afgelopen jaren reacties van trainers die dat duidelijk bevestigd hebben. Volgens mij vorig jaar Del Bosque, niet 100% zeker maar er was zeker weten wel iets.

Over een heel jaar gezien is het spannend te raden wie van Ronaldo of Messi de prijs krijgt.
Wel is het triest om te zien dat het voor prijzen over een korte periode als een WK, dat nauwelijks anders is, terwijl er aantoonbaar voetballers in bloedvorm beter waren.
Messi blijft jaarlijks 1 van de allerbeste, maar was bij lange niet de beste van het toernooi.

Mensen snappen nogsteeds niet waarvoor de Ballon d'or is. Het gaat niet om wie het meeste wint qua prijzen maar om wie individueel de beste was. Heel raar dat zelfs voetballers dit niet weten..
Ribery komt zelf met onzin argumenten: ''manu is een goede jongen en niet arrogant en won alles'' Ten eerste het is geen persoonlijke prijs, en hij won niet alles.

ronaldo gezien het jaar 2014 gewoon het sterkste dan robben en dan Messi in mijn ogen.

FIFA haat Ronaldo toch had hij gewonnen ^^

26 november 2014 om 14:57

Dat was ook politiek een zogenaamde goedmakertje met Ronaldo zodat hij niet boos blijft op de Fifa

Nou Fanck waarom?
Omdat jij m vorig jaar niet hebt gewonnen?

Totale onzin dat mats weidenfeller niet eens genomineerd is, de beste keeper van dit jaar als je het mij vraagt.

Als Ribery iets zegt dan klopt dat gewoon. Ik snap dat iedereen helemaal weg is van Ronaldo en Messi, maar je kunt de WK prestaties echt niet voorbij laten. Goals scoren is leuk, maar dat doe je met een team en niet in je eentje/ of met eendjes.

Robben???? Ik hoop dat hij een grapje maakt!!

Hij kan er gewoon niet tegen dat hij niet wint...

Ik zeg een beetje jaloers mar ook waar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren