Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Reus zet superreeks door en stuurt Dortmund naar bekerfinale

Laatste update:

Borussia Dortmund is zonder al teveel moeite als eerste club doorgedrongen tot de finale van de DFB-Pokal. Die Schwarz-Gelben wonnen dinsdagavond in het eigen Signal Iduna Park met 2-0 van VfL Wolfsburg, door twee doelpunten in de eerste helft. Henrikh Mkhitaryan en Robert Lewandowski scoorden op aangeven van Marco Reus, die bezig is aan een voortreffelijke serie: hij was rechtstreeks betrokken bij twaalf van de laatste dertien doelpunten van Dortmund.

/

Dortmund is al een paar jaar nationaal en internationaal goed bezig, maar speelde in de voorbije zeven seizoenen ‘slechts’ twee bekerfinales: in 2008 werd verloren van Bayern München en in 2012 won het wél van die tegenstander. De kans is groot dat de finale straks ook tussen de twee dominantste clubs van Duitsland zal gaan, maar dat moet woensdag nog blijken. Dan bindt Bayern de strijd aan met 1. FC Kaiserslautern. Dortmund is in ieder geval vast zeker van de finaleplaats in Berlijn.

Het team van Jürgen Klopp was sterk en snel in de eerste helft en na dik tien minuten stond het reeds 1-0. Lewandowski kreeg de bal net over de middenlijn en zag dat Reus tussen twee tegenstanders in wegsnelde. Reus moest ver uitwijken, tot buiten de zestien meter van Wolfsburg, maar kreeg Mkhitaryan met zich mee. De Armeniër speelde zijn man uit en schoot vervolgens knap raak tussen een kluwen van benen: 1-0. VfL Wolfsburg rechtte de rug en kreeg een kans, maar benutte die niet.

/

Kevin De Bruyne schoot op de benen van Roman Weidenfeller en liet de mogelijkheid op de 1-1 zo liggen. Ook de tweede kans ging er niet in voor die Wölfe, een paar minuten voor de helftwissel. Een kopbal van Junior Malanda vloog tegen de paal en in de rebound mikte De Bruyne net naast. Aan de overkant was het een minuut later wél raak: Reus speelde Lewandowski in het midden aan, de Pool bewaarde de rust en maakte vervolgens beheerst zijn honderdste doelpunt voor Dortmund.

Vroeg in de tweede helft kwam nummer 101 er ook bijna. Lewandowski ging alleen af op Max Grün, maar mikte op de paal en stelde de 3-0 daarmee uit. De tegenstander, die zonder de geblesseerde Bas Dost naar Dortmund was gereisd, had weinig in te brengen en zag de tijd verder en verder wegtikken. Borussia liet zich niet meer verrassen, al werd Malanda nog heel gevaarlijk met twee schoten van dichtbij (over en redding Weidenfeller). De club won eind juli de Duitse Super Cup, verloor na de winterstop de titelstrijd en vloog uit de Champions League, maar kan zich nu weer op gaan maken voor een echte finale.

Hoop jij dat Borussia Dortmund de Duitse beker wint?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat belooft weer een spetterende bekerfinale want Bayern gaat sowieso winnen van Kaiserslautern.

15 april 2014 om 22:44

Wanneer is de finale?

15 april 2014 om 22:58

17 mei.

Geweldenaar, absolute geweldenaar. Zo goed, zo top. En maar 35 miljoen. Verdomde clausule.. Hopen dat hij nog lang blijft, maar ik vrees dat hij weggekocht gaat worden (hoop niet door Bayern).

Bekerfinale bereikt, waarin waarschijnlijk Bayern de tegenstander gaat zijn. Tijd voor een volgende 3-0.

Forza Bvb!

15 april 2014 om 22:39

Is zijn clausule echt 35 miljoen? Dortmund heeft hem zelf toch al voor een 17 miljoen gehaald? Beetje stom om dan zo'n lage clausule in zijn contract te zetten, vooral na dat gebeuren met Götze.

15 april 2014 om 22:41

Jep, helaas wel. Maar ja, misschien dat Reus het ook zelf wilde..
Gelukkig gaat de clausule pas zomer 2015 in.

Hoop niet dat hij gaat, maar zowel dan graag naar het buitenland.

15 april 2014 om 23:52

Nee dit is allang veranderd ergens in december.

16 april 2014 om 05:29

Ik ben bang dat hij naar Real of Barca vertrekt. Op dit moment is Reus de beste Duitse voetballer die er is

15 april 2014 om 22:41

Als hij zegt dat hij niet naar Bayern gaat, moet je hem geloven. Ik zie het niet gebeuren.

Als hij gaat, zal het waarschijnlijk naar Real of Barca zijn (die laatste hebben grote interesse ondanks hun transferban, ookal hebben ze daar Neymar al...)

Hij mag gerust naar Arsenal komen is meer een directe versterking itt Draxler

16 april 2014 om 08:55

Ja, hij is een geweldenaar!

Maar we moeten niet vergeten dat die 6 maanden lang in een grot dip zat. Hij is pas in de laatste 6 wedstrijden terug op zijn oude niveau. Daarvoor heeft die ons zelf punten gekost door simple intikkers te missen. Tja, voetbal is een "day business". Binnen no time ben je weer de beste Duitse voetballer.

Ik gun Reus echt de beker, want heb het gevoel dat veel clubs interesse gaan hebben in Reus, pakt ie tenminste nog deze prijs

15 april 2014 om 22:35

hij kost 35 miljoen, die is echt zo weg hoor, voor de toekomst zou het wat voor real kunnen zijn, maar nu niet. United misschien iets voor hem?

15 april 2014 om 22:39

@michielho

Die clausule gaat vanaf zomer 2015 in. Daarnaast denk ik niet dat hij weggaat, hij heeft het volgens mij heel erg naar z'n zin in Dortmund.

15 april 2014 om 22:44

Klopt, en in tegenstelling tot die 2 overlopers lijkt deze jongen wel enig moraal besef te hebben en zijn club een warm hart toe te dragen.

15 april 2014 om 23:19

Hij gaat naar barca

15 april 2014 om 23:55

Die hebben een transfer verbod

Wanneer is de finale?

15 april 2014 om 22:40

17 mei in Berlijn.

Hele goede 1ste helft.
Aantal kansen bij elkaar geknutseld en 2 ervan afgemaakt. 2de helft was het heel slordig, vooral in de defensie. Konden de wedstrijd helemaal afmaken maar de laatste pass ontbrak. Op naar Berlijn nu, komop BVB!

Kan iemand ook hieronder reageren ivm de blessure(?) van Weidenfeller en het akkefietje tussen hem en Reus?

16 april 2014 om 08:30

Weidenfeiller noemde reus een kabouter. Het is inmiddels al opgelost.

Wolfsburg heeft ontzettend veel potentieel, volgend seizoen de underdog in de Bundesliga. De Bruyne en Malanda zijn er nog maar pas bij, kunnen zich nu inwerken en vlammen volgend seizoen. Dortmund gaat dit seizoen vast de tweed plaats halen.

15 april 2014 om 22:48

En dan heb je nog Rodriguez, Arnold en Knoche. Veel grote talenten. Met nog 2 a 3 goeie aankopen erbij kunnen ze wie weet wel een outsider zijn voor de titel ja.

Zolang reus niet weg wilt maakt het qua clausule ook niet uit, maar wel laag idd

Voetbalzone, die statistiek met de laatste 13 goals van Reus etc. klopt niet.

Stuttgart: 3 goals
Wolfsburg: 1 goal, 1 assist
Real: 2 goals
Bayern: 1 goal, 1 assist
Wolfsburg: 2 assists

Hij is rechtstreeks betrokken in elf van de laatste twaalf goals van Dortmund.

En voetbalzone ik weet niet waar jullie naar gekeken hebben, maar je mag het een wonder noemen dat Wolfsburg niet gescoord heeft.

16 april 2014 om 09:04

Inderdaad het hing aan een zijden draadje gisteravond. de spanning was bij iedereen te voelen.

Wij deden het goed in de eerste helft. Alhoewel Wolfsburg met slimme diagonale ballen zich altijd wist te bevrijden. De tweede helft, ondanks wat counter kansen, ging naar Wolfsburg. Nu, naar 5 Engelse weken zie je bij ons toch wat vermoeidheid. Malanda wordt een heel grote. Beresterk in de duellen.

Reus speelde krankzinnig goed. Leuk dat Jojic het heel goed deed in zijn eerste volledige 90 minuten. En weer kippenvel sfeer in het stadion. Elke wedstrijd van BVB een feest voor elke voetbal liefhebber.

17 april 2014 om 19:11

en nu hopen op een spetterende finale met veel doelpunten voor Dortmund.
Een herhaling van...hahah

Ik denk dat Bayern de finale sws wel aalt, kaiserslautern komt uit in de tweede bundesliga. De finale belooft een hele mooie pot te worden aangezien Bayern ook revenge wil voor de afgelopen pot in München. Ik denk dat Bayern de finale met 3-1 gaat winnen van Dortmund.

Reus had net voor en bij zen wissel discussie met z'n doelman, weet iemand de reden?

Hoop dat hij echt kan gekocht worden door Barca, zie hem daar wel bij passen.

16 april 2014 om 06:00

Gaat Messi of Neymar weg?

16 april 2014 om 10:39

Alexis wegdoen of op de plaats van iniesta

16 april 2014 om 20:22

Barca mag 2 transferperiodes niemand kopen, dus helaas.
Geld volgens mij ook voor Real en Atleti.

Dus nu moeten de Engelse de kans pakken. Hoop op Liverpool.

Verdiend vind ik een andere zaak. onverdiend is het zeker niet maar ze waren aan elkaar gewaagd en ik denk dat als wolfsburg had gescoord het een heel andere wedstrijd was. Ook was De Bruyne wat ongelukkig gisteren maar malanda speelde een geweldige pot! Spijtig maar nu focussen op champions league plaats en dan wat gerichte aankopen en volgend jaar vlammen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren