Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Reus houdt zich niet in: ‘Elke week moet ik hetzelfde gezeik aanhoren’

Laatste update:

Borussia Dortmund gaf zondag tegen Eintracht Frankfurt (2-2) tot tweemaal toe een voorsprong weg en na afloop werden er in de Duitse media wederom vraagtekens gesteld bij de mentaliteit van de spelers van BVB. Marco Reus is de kritiek op Dortmund meer dan zat en de spelmaker benadrukt dat er geen sprake is van een mentaliteitsprobleem bij de huidige nummer drie van de Bundesliga.

“Het begint op mijn zenuwen te werken”, geeft Reus ruiterlijk toe in een onderhoud met Sky Deutschland. “Het eigen doelpunt (van Thomas Delaney, red.) zou een mentaliteitsprobleem moeten zijn? Het was inderdaad niet best van ons in verdedigend opzicht, maar kom alsjeblieft niet weer met dat gezeik over mentaliteit aanzetten.” Het eigen doelpunt van Delaney viel twee minuten voor tijd, waardoor Dortmund twee punten morste.

Door een eigen doelpunt van Delaney speelde Borussia Dortmund met 2-2 gelijk tegen Eintracht Frankfurt

“Elke week moet ik hetzelfde gezeik aanhoren”, gaat de boze Reus verder met zijn betoog. “Het is louter een kwestie van goed verdedigen, zeker omdat Frankfurt de kwaliteiten heeft om een 1-2 achterstand weg te poetsen. We hadden het beter moeten doen in de laatste vijf minuten, maar helaas lukte ons dat niet. We stonden te slapen bij een ingooi van Eintracht, dat mag ons eenvoudigweg niet overkomen. Maar dat heeft niets met een gebrek aan mentaliteit te maken.”

Trainer Lucien Favre is het roerend eens met Reus. “Mijn spelers hebben zeker geen mentaliteitsprobleem, we hadden gewoon meer doelpunten moeten maken. Je kunt echter niet negentig minuten lang dominant zijn, dat is onmogelijk. Ik volg het voetbal op de voet en geen enkele ploeg kan dat wél opbrengen.” Dortmund, drie punten achter koploper RB Leipzig, krijgt zaterdag bezoek van Werder Bremen.

Zie jij Borussia Dortmund als titelkandidaat in de Bundesliga?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Offtopic: De Boze Reus klinkt wel heel leuk On: Ik weet niet of het een mentaliteitsprobleem is bij Dortmund, het heeft in ieder geval wel met druk te maken. Het is namelijk niet de eerste keer dat ze het weggeven, dat gebeurt namelijk systematisch. Of je bent dan kwalitatief niet goed genoeg, of er gaat iets anders mis. PS: VZ - Jullie alinea's in de comments werken niet meer.

Het eigen doelpunt van Delaney heeft inderdaad niks met mentaliteit te maken maar iedereen in het uitvak zag het een paar minuten van te voren al weer gebeuren. Een groot deel (met Reus voorop!) liep ongemotiveerd op het veld en leek niet door te hebben dat ze volledig op inzet overtroefd werden door Frankfurt.dus Marco kan boos worden maar misschien moet hij er eens over na gaan denken waarom het zo vaak op dezelfde manier fout gaat in uitwedstrijden. En zijn eigen mentaliteit is van alle spelers de laatste weken wel het slechtst!

Het is juist wel mentaliteit. Dat eigen doelpunt heeft inderdaad niets mentaliteit te maken. Maar wel als je vorig jaar zo de titel vergooit met zo een voorsprong. Sowieso is het typisch Dortmund om door de mand te vallen op moment dat ze er moeten staan, ook in Europees verband.

Daarnaast moet ik stiekem wel lachen, de euforie in Duitsland en Europa over het aankopen. Maar als je die aankopen ontleed valt het allemaal wel mee. Bovendien ook geen spelers die de kar zullen trekken (lees mentaliteit tonen). Op papier leuk maar in praktijk niet. Dat maakt voetbal zo geweldig.

23 september 2019 om 13:45

Tja als je Brandt op de bank zet. Daarnaast vraag ik me af wat Favre allemaal aan het doen is. Als je die Nagelsmann bijv eens ziet, die 45 min wordt weggetikt door Bayern, maar vervolgens met een tactische omzetting de wedstrijd kantelt. Ik denk dat Red Bull de grootste concurrent van Bayern is.

23 september 2019 om 15:00

Nagelsmann heeft zijn enthousiasme en mentaliteit heel goed overgebracht op Leipzig.

Brandt is leuk, maar die komt in een team waarin ook hij door de mand zou vallen op moment dat het minder is. Niemand die hem aan de arm kan nemen. Enige die nog wat laat zien op dat gebied is Witsel. En laten we verder eerlijk zijn. Spelers als Hazard zijn mooiweer voetballers. Die aankopen vallen allemaal mee als je ze ontleed. Als Dortmund kampioen wilt worden moeten ze spelers kopen die niet breken op belangrijke momenten.

23 september 2019 om 14:07

Je kunt toch niet ontkennen dat Dortmund er gewoon beter op is geworden door die aankopen? Kwaliteit is het probleem ook niet bij Dortmund, maar ze zijn vergeten hoe je kampioen word en dat is toch echt het om kunnen gaan met de druk van zo'n potentieel kampioenschap. Dat ging vorig jaar mis in de tweede seizoenshelft en ook nu geven ze alweer onnodig punten weg in wedstrijden waarin dat helemaal niet nodig is. Op dit moment staan ze 'slechts' 3 punten achter dus er is nog niet veel aan de hand, maar ze zullen het wel snel moeten leren.

23 september 2019 om 14:51

Alles wat je nu goed verwoord is mentaliteit. Voor mij is dat ook onderdeel van kwaliteit van een speler. Op moment dat het in het veld niet loopt heb je spelers nodig die op hun mentaliteit zo een pot kunnen winnen. Dat heeft Dortmund niet, waardoor ook vorig seizoen het elftal als een kaarthouders in elkaar is gestort toen het even niet liep. Bayern is kampioen geworden vorig jaar puur op mentaliteit.

23 september 2019 om 23:00

Hard work beats talent, if talent doesn’t work hard.

23 september 2019 om 15:01

Ik vind het ook mentaliteit. Deze mentaliteit mist al sinds Klopp weg is. Denk dat Dortmund geen kampioen wordt vooral als je doorgaat met de huidige speelstijl. Namelijk gokken op bevliegingen en ėėn goede helft en dan inzakken en counteren. Dortmund kan namelijk niet verdedigen en zoals gister ook te zien was laat bvb Frankfurt komen waardoor die de druk kunnen opvoeren waar bvb niet mee kan omgaan. Deze speelstijl (halve kracht) daar kom je niet mee weg en vooral niet in uitwedstrijden. Kortom in mijn ogen is het een mentaliteitskwestie.

Tja en ik vraag me af waarom Reus dit seizoen als een natte kranr speelt. En dat zon Brandt daarvoor op de bank moet zitten is misschien nog wel belachelijker. Dortmund heeft net als vorig jaar weer dat ze regelmatig een voorsprong weggeven.

Ik denk vooral dat Dortmund maar moeilijk met de druk van een potentieel kampioenschap om kan gaan. Ook tegen Frankfurt sluipt er dan toch angst in de ploeg, terwijl ze op bijna elke positie een betere speler hebben lopen en er eigenlijk niet zo heel veel aan de hand is.

Het is een mentaliteitsprobleem. Kom op. Je speelt al twee seizoenen voor het kampioenschap en geeft het onnodig uit handen. Wanneer de druk te veel wordt begint het falen. Kwalitatief vind ik ze echt niet onder doen aan Bayern maar Bayern is gewend om te winnen.

Hij zegt zelf dat ze stonden te slapen, nou dat 'slapen' komt door gebrek aan concentratie. Dan kan je niet ontkennen dat het mentaal beter kan/moet!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren