Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Reprimande voor tegenstander na selfie met Neymar: ‘Een typische fout’

Laatste update:

Paris Saint-Germain staat fier aan kop in de Ligue 1 en afgelopen zaterdag werd er met klinkende cijfers gewonnen van Girondins Bordeaux (6-2). Na afloop van het duel besloot Bordeaux-aanvaller Malcom, die het laatste doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening nam, een selfie te maken met zijn familie én Neymar. Trainer Jocelyn Gourvennec zegt dat het fotomoment niet door de beugel kon.

De twintigjarige Braziliaan besloot samen met de aanvaller van PSG lachend op de foto te gaan. Tijdens de rust wilde Malcom, samen met zijn 21-jarige teamgenoot Valentin Vada, ook shirtjes wisselen met de voormalig ster van Barcelona. De Franse oefenmeester van Bordeaux is daar allerminst blij mee: "Het was een typische fout van een jongeling", aldus Gourvennec in gesprek met Sud Ouest.

"We hebben uitgelegd dat we niet naar Parijs zouden afreizen om foto's te maken of shirtjes te ruilen. We zullen onder vier ogen een gesprek voeren, zodat deze fouten niet worden herhaald. Het is overdreven om jonge spelers te veroordelen voor jeugdige fouten. Wie heeft ze niet gemaakt? Iedereen maakt fouten in zijn carrière, ongeacht in welke sector iemand werkt. De kunst is om ze niet te herhalen", aldus Gourvennec.

Vind jij dat een tegenstander een selfie met Neymar moet kunnen maken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beetje raar dat je niet met een andere voetballer op de foto mag, dat moet los staan van de prestaties op het veld.

5 oktober 2017 om 17:01

Nouja daar vind ik niet veel raars aan. Vind het ten eerste respectloos tegen jou eigen club en teamgenoten. En ten tweede als supporter zou ik hier totaal niet blij mee zijn. Wat zou jij er zelf van vinden als een PSV'er per se met een Ajacied op de foto zou willen?!

5 oktober 2017 om 17:06

Maar je mag wel gewoon je shirt wisselen na een wedstrijd met een speler van een ander team? Om op je laatste opmerking terug te komen: mij zou het echt niet uitmaken als een PSV speler dat zou doen.

5 oktober 2017 om 17:11

Natuurlijk is ajax psv een beetje een slecht voorbeeld... Maar als er een of andere prut speler van pak 'm beet rjc op de foto wil met huntelaar dan vind ik dat minder vreemd

5 oktober 2017 om 19:58

Ik zou het ook niet vreemd vinden als een Lammers met Huntelaar op de foto wilt hoor. Man, wat mij part gaat Onana op de foto met Kramer - het maakt mij niets uit. Maarja, ik ben niet de enige voetbalsupporter en er zijn nou eenmaal mensen die dit niet vinden kunnen. Zelf vind ik dat je naar de reden moet kijken en in dat geval wou deze jongen gewoon graag op de foto met een van zijn helden (op een wat ongelukkig moment. Lees 6-2 nederlaag).

6 oktober 2017 om 08:14

Shirt wisselen na afloop geen enkel probleem inderdaad.. In de tekst gaat het erom dat ze daar in de rust al mee bezig waren. Nou niet echt een teken van volledige focus op de wedstrijd vind je niet?

5 oktober 2017 om 18:26

Het gaat om het feit dat je net met 6-2 ben afgedroogd en het eerste waar je aan denkt een foto nemen is met de tegenstander...

Het is niet slim om dit te doen na een 6-2 nederlaag en zeker niet als het stadion nog halfvol is... Doe dit dan als iedereen weg is en vraag aan Ney of hij even naar buiten een foto wil maken met zijn familie. Zal hij heus niet afwijzen, zeker voor een Braziliaanse collega.

5 oktober 2017 om 17:51

Probleem is dat het hen gewoonweg niet interesseert, ze doen waar ze zin in hebben. Ze willen zichzelf zo graag op foto zien verschijnen in de media. Het geeft een soort kick.

Gourvennec kan zeggen wat hij wil, maar hij heeft Malcom toch hard nodig. Deze 'jongeling' is veruit de beste speler van Bordeaux. Ik kan enorm genieten van zijn spel en dan vooral van zijn afstandsschoten. Maarja afspraken zijn afspraken. In de rust shirtjes willen wisselen vind ik maar vreemd.

Ik zou als speler denken waar maak je je druk om coach? Mij vertellen dat het niet erg is om fouten als deze te maken, maar ik mag ze niet herhalen. Oke prima, maar om dit dan in de media te brengen als coach, dat vind ik belachelijk. Wanneer een speler zoiets doet moet het binnenkamers blijven, maar een coach mag dat wel en veroordeeld dan de speler. Laat die jongen toch lekker een foto maken van een zijn Braziliaanse idool.

5 oktober 2017 om 16:56

Jij denkt zeker dat de coach speciaal een persconferentie heeft belegd om dit naar buiten te brengen. Man man man als je nou nog niet weer hoe sensatiejournalistiek werkt ga dan maar weer snel de Telegraaf lezen

5 oktober 2017 om 17:56

En dat is precies wat Kaj uitlegt. Het had dus binnenkamers moeten blijven.. hoe dit nieuws naar buiten is gekomen is al een verkeerd beeld schetsen over wat wel en niet mag. Wat mij betreft is dit prima. Mensen reageren uit emotie, want als je 2-0 wint van PSG mag het wel. Los daarvan vind ik nogmaals dat het moet kunnen want een minuut later zit je alweer met de jongens in de kleedkamer te bespreken wat er allemaal mis is gegaan als team tegen psg. nieuwtje: PSG is veel beter. no brainer.

5 oktober 2017 om 20:05

De coach kan toch ook gewoon zeggen: “geen commentaar”? Hij hoeft niet op die vraag in te gaan. Voor de rest bent ik het met Dani Milano boven mij eens. Mensen doen alsof deze jongen alleen na de wedstrijd met zn kop naar beneden richting de kleedkamer mag lopen. Hij moet er verslagen uitzien en mag niet een andere emotie dan verdriet uitstralen. Ik geloof dat deze jongen vast niet blij was met de nederlaag en hij heeft in de kleedkamer vast genoeg gebaald.

Is nou eenmaal het resultaat van die belachelijke scheefgroei in de competitie. De linksbuiten van Parijs is een camerageile popster, en een speler van middenmoter een broodvoetballer. Die neymar hype is waanzin, mag van mij ook wel een onsje minder

Perfect gedaan door de coach. Natuurlijk moet zo'n jongen dat niet doen. Dat maakt de tegenstander groter dan ze (al) zijn. Als je laat zien dat je tegen ze op kijkt dan is het einde zoek en dicht je nooit dat gat. De coach geeft aan dat het KAN gebeuren en dat het niet nog een keer moet gebeuren. Geen straf, wel een les. Dan weet hij dat het volgende keer wel tot straf/boete/schorsing leidt.

Het zijn prof voetballers...geen groupies van een popartiest.

Voor mijn part geeft hij Neymar een volle tongzoen, zolang hij maar zijn best doet op het veld. Tijdens de wedstrijd is het je vijand, maar na de wedstrijd moet je gewoon met elkaar kunnen lachen en op de foto gaan.

5 oktober 2017 om 17:20

Ben ik helemaal met je eens. Snap ook wel dat hij op de foto wil met neymar, alleen het is niet zo slim om dat meteen na de wedstrijd te doen, dat kun je beter wat later na afloop doen. De reactie van de coach van Bordeaux is ook een beetje overdreven. Ps: wie is die speler op je pf? Of is hij überhaupt wel een voetballer?

Ik dacht dat voetbal ook sportiviteit en verbroedering moet opleveren. Nee laten we inderdaad elk contact met de tegenstander vermijden. Alleen strijd. Alleen gevecht. No mercy

Ik denk dat je als coach ook echt moedeloos wordt van zulke jongens als je duidelijk afspraken hebt gemaakt voor de wedstrijd over deze kwestie. En dan nog doe je dat. Ze hebben echt lak aan wat de trainers zeggen, de mentaliteit van "en wie ben jij om mij te zeggen dat dit en dat niet mag". Dat je zelfs afspraken moet maken tegenwoordig is al te gek voor woorden. En dat je als speler zelfs denkt aan een selfie na een wedstrijd, onvoorstelbaar eigenlijk. Ik ga niet ouderwets doen en de jeugd de les spellen want ik ben zelf nog redelijk jong, maar ik vind dit echt irritant gedrag.

5 oktober 2017 om 20:11

Maak je niet zo druk, man. Elke nieuwe generatie wordt gezien als een hopeloos geval en dat sommige jongeren niet alles meteen overnemen van iemand die boven hun staat is natuurlijk niks nieuws; de jaren 70 is daar wel een goed voorbeeld van. Het vergaat een beetje met de tijd, maar zulke voetballers zullen er vroeger ook wel geweest zijn die gerust een biertje dronken terwijl het niet mocht van de coach. Dan vind ik een onschuldige selfie nog wel mee vallen.

7 oktober 2017 om 03:11

Het heeft juist niets met nieuwe generaties te maken, dat gaf ik zelf al aan. Ik ben van deze generatie en erger me er aan, het is gewoon irritant gedrag. Lak hebben aan afspraken en professionaliteit, niks te maken met de nieuwe generatie si en la.

Los van het artikel: benieuwd wat deze Malcom allemaal kan laten zien in Europa. Een enorm talent en ik vind het vreemd dat er nooit belangstelling was van grotere clubs. Op fm16 was ie iig een van m'n favorieten

5 oktober 2017 om 19:46

Speelt al sinds januari 2016 in Europa hoor. Is een talent, maar niet van het kaliber Gabriel Jesus of Mbappe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren