Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rensch en Akpom redden punt voor Ajax na rode kaart voor Bergwijn

Laatste update:

Ajax heeft woensdagavond ternauwernood een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Amsterdammers kwamen op voorsprong dankzij een goal van Devyne Rensch, maar door een rode kaart voor Steven Bergwijn kwam Ajax in de problemen. Julian Baas (penalty) en Lazaros Lamprou leken Excelsior aan een zege te helpen, maar Chuba Akpom tikte vlak voor tijd na een uitstekende actie van Rensch de gelijkmaker binnen: 2-2. Ajax behoudt de cruciale plek vijf in de Eredivisie, maar kan die deze speelronde kwijtraken aan NEC. Excelsior baalt verschrikkelijk van het uit handen geven van de zege en blijft op de vijftiende plek in degradatiezorgen.

John van 't Schip switchte terug van het 5-3-2-systeem naar 4-3-3, waarmee Ajax in de tweede helft had afgerekend met FC Twente. Branco van den Boomen raakte zijn basisplaats kwijt aan Sivert Mannsverk.

In de twaalfde minuut zorgde Mika Godts voor het eerste gevaar. De buitenspeler van Ajax, die op rechts stond geposteerd, zette een indrukwekkende dribbel in richting het doel van Stijn van Gassel. Godts stuitte vanuit een lastige hoek op de keeper van Excelsior.

Excelsior deed direct daarna van zich spreken met een nog grotere kans voor Baas. De middenvelder werd totaal over het hoofd gezien en kon in alle vrijheid uithalen, maar schoot recht op Ajax-doelman Gerónimo Rulli.

In de 27ste minuut kwam Ajax op voorsprong. Een lage voorzet van Kenneth Taylor kwam terecht bij Rensch, die met links aannam en met rechts vernietigend binnenschoot: 1-0.

Vijf minuten daarna kantelde de wedstrijd volledig door het meest besproken moment van de wedstrijd. Mimeirhel Benita dreigde in kansrijke positie in balbezit te komen in het strafschopgebied bij Ajax, totdat Bergwijn de rechtsback van Excelsior licht vasthield.

Sander van der Eijk gaf direct een penalty, maar werd na een minutenlange VAR-check naar de zijlijn geroepen. Daar kwam de scheidsrechter blijkbaar tot de conclusie dat Benita een doorgebroken speler vormde. Bergwijn deed geen poging om de bal te spelen en dus volgde rood voor de aanvoerder van Ajax.

De penalty werd feilloos binnengeschoten door Baas: 1-1. Tot overmaat van ramp voor Ajax moest Brian Brobbey zich vlak voor rust laten vervangen, naar alle waarschijnlijkheid vanwege een blessure. De spits was net terug van hamstringproblemen.

Acht minuten na rust kwam Excelsior op voorsprong. Een perfecte voorzet van Goudmijn belandde op het hoofd bij Lazaros Lamprou, die Rulli kansloos liet met zijn kopbal: 1-2.

In ondertal had Ajax moeite om grote druk op Excelsior te creëren, al kreeg Taylor twee goede kansen. In de 72ste minuut schoot de middenvelder uit een lastige hoek vrij ver over, vlak voor tijd kopte Taylor de bal tegen de lat.

Een individuele actie van Rensch leverde Ajax in de 89ste minuut een punt op. De rechtsback stoomde met de bal aan de voet knap op richting Van Gassel, die het schot van Rensch keerde. In de rebound reageerde Akpom uiterst alert met een intikker: 2-2.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar was onze aanvoerder toch weer mee bezig, het is zo een ongelukkig huwelijk! Van de zomer kan hij beter als eerste een transfer maken.

Ik ben de eerste die kritiek heeft op Rensch, maar ik hij had twee prachtige stijlvolle cruciale acties.

Ons martelseizoen is bijna ten einde. 😑

24 april 2024 om 22:57

Pff ik snak inderdaad ook echt naar het einde. Ik kan er wel om lachen maar het doet ook echt pijn hoe slecht we zijn. Man man man, wat een troosteloze bende..

24 april 2024 om 23:11

MessiBazoer ik weet niet meer, of ik moet lachen of huilen. Wat zijn we slecht, en volgend seizoen moeten we nergens op rekenen dat is duidelijk.

24 april 2024 om 23:41

Bergwijn tot aanvoerder bombarderen is ook echt een bizarre beslissing geweest.

24 april 2024 om 23:59

Dat kon toch ook letterlijk iedereen van te voren wel zeggen.

25 april 2024 om 00:01

Sulejmanii.

Ik lees dat Potter is benaderd, als dat waar is, zou dat een goede keus zijn. Met een paar gerichte aankopen gaat het volgende seizoen wel goed komen en doen jullie weer mee met de bovenste plekken.

Komt goed..

25 april 2024 om 00:08

Ja klopt, maar wel knap hoe hij al die penalties er in schoot dat wel. Maar voor de rest matig.

25 april 2024 om 00:39

Een stuk of 10 gerichte aankopen, zul je bedoelen. Dan is deze nachtmerrie over.

25 april 2024 om 01:05

Pinko, klopt maar dat gaat niet lukken vrees ik.

25 april 2024 om 01:10

Pinko.
Lekker pessimistisch blijven.
Fijne avond

25 april 2024 om 04:58

Het einde is weer een stukje verder weg op deze manier helaas… zo ga je geen 5e worden en moet je ook nog play offs spelen straks.

24 april 2024 om 22:57

Met een beetje geluk plakken we er nog een paar wedstrijden aan vast.

24 april 2024 om 23:15

Nou KingB dat is wel geheel volgens de verwachting ja, gelukkig zullen we nog in het linkerrijtje eindigen. 🤦🏾‍♂️

24 april 2024 om 22:57

Rensch op 6, voetballend veel beter dan Manssverk.

24 april 2024 om 23:02

Maar daar is ook niet veel voor nodig. Man wat een houthakker. Daar moet een voetballer naast. Kan die Godts niet op 10?

24 april 2024 om 23:04

Godts kan zeker op 10 spelen, probleem is alleen dat je dan rechtsbuiten niemand hebt.. hoewel ik zou voorstellen om Gaeei daar gewoon een paar wedstrijden neer te zetten

24 april 2024 om 23:42

Godts lijdt toch veels te veel balverlies voor op 10? Hij is echt wel een leuke speler om naar te kijken, maar wel vrij jeugdig. Hij loopt zich regelmatig vast.

24 april 2024 om 23:43

Asjeblieft zeg. Die Godts heeft toch amper wat gepresteerd. Ook vanavond zich telkens vast lopend, en die moet op 10? Ajax moet een creatieve 10 halen! Het zijn eenheidsworsten op het middenveld bij Ajax. Maar Godts hoort daar absoluut niet. Veel te veel balverlies.

25 april 2024 om 00:37

Het gaat een aantal keer mis. Maar hij was de enige die 1 a 2 man passeerde zodat er in ieder geval gevaar vanuit de aanval kwam. Kijken wij gewoon naar een hele andere speler ofzo? Godts is een frisse wind vergeleken met Hlynsson op de flank man!

Op een gegeven moment stonden ze hem hele tijd dubbel te dekken. Alleen nog stukje overzicht en scorend vermogen erbij, en je hebt echt een topper!

25 april 2024 om 01:35

Ja, maar wel aan de buitenkant. Niet op 10. Zo iemand op 10 is echt zelfmoord in dit Ajax. Leuk dat hij mensen voorbij dribbelt, maar hij geeft er geen vervolg aan en loopt zich telkens vast. Op 10 gaat hij dan counter na counter na counter inleiden. Zo iemand moet veilig op de vleugel staan.


Overigens vind ik Godts vrij overschat. Dit Ajax is zo belachelijk slecht dat je al blij wordt van vrij weinig. Hetzelfde gebeurde met Kaplan. Dat is echt (nog) een vrij matige verdediger die zat fouten maakt. Toch werd hij een tijdje echt gezien als dé speler die rust bracht in de defensie.

Dit zie je al het hele jaar trouwens. Van Hlynsson tot Mannsverk tot Sosa tot Martha. Ze werden allemaal in hun eerste 3/4 wedstrijden gezien als een verademing. naarmate de tijd vorderde was de “honeymoon” fase wel over, en zag iedereen dat het gewoon pure middelmaat is.

24 april 2024 om 22:57

Uiteindelijk is het toch ook geen rood. Hoe kan je daar nou van een doorgebroken speler spreken vanuit die hoek, kom op zeg..

Humor dat omgekeerd de laatste man regel geen reden voor rood is. En dan was dat nog niet een soort "double punishment" geweest.

24 april 2024 om 22:59

Wat was het dan volgens jou? Stond niemand tussen hem en de keeper in, hij had gewoon die bal kunnen aannemen. De hoek was inderdaad wat lastiger dan wanneer hij recht voor de goal stond.
Gewoon erg dom van Bergwijn dus om de scheids uberhaupt de kans te geven hem er vanaf te sturen.
Daarnaast kom je goed weg met die gele kaart van Gaaei (uiteraard veel later in de wedstrijd)

24 april 2024 om 23:00

Het is wel rood gewoon een idiote actie van Bergwijn. Evenals die overtreding van Gaaei die had ook rood moeten hebben.

24 april 2024 om 23:01

Hij had de bal nooit aan kunnen nemen. Keeper had hem makkelijk opgepakt. Die rode sloeg nergens op net als de gele van Gaaei

24 april 2024 om 23:02

@FR-Berend - Vind je dat echt, van Bergwijn. Het is gewoon dom en 100% een penalty. Maar de 3 dubbele straf vind ik bij zo’n ‘kleine’ overtreding pas idioot. De scheids doet het volgens het boekje, maar de regel vind ik echt te zwaar.

24 april 2024 om 23:02

"had gewoon die bal kunnen aannemen."

En dan? Hem in het zijnet schieten? Een voorzet proberen te geven? Die hoek is toch geen directe doelkans. Zelfs een Haaland of Mbappe schiet ze niet binnen vanuit die hoek. Laat staan een speler van Excelsior. De enige manier dat hij daar kan scoren is als hij de bal met mazzel totaal verkeerd raakt.

24 april 2024 om 23:04

Het was niet slim, maar de speler doet het juist goed om bij de eerste de beste contact meteen te gaan liggen. Bergwijn schrok gewoon dat hij te laat was en greep lichtelijk naar de speler.

Tja, als je niet voor de bal gaat in de 16, maakt niet uit of het een harde of een zachte overtreding is, dan is het rood. Dat zijn de nieuwe harde regels. 🤷🏽‍♂️

24 april 2024 om 23:06

Volgens mij schoot die Japanner van Az hem prachtig binnen van die hoek 2 weken geleden. Maar Kaplan moest dan kiezen.

24 april 2024 om 23:07

Dit vindt FR-Berend alleen omdat het een Ajax speler betreft. Tuurlijk is deze overtreding gen tripple punishment. Onmogelijk.

24 april 2024 om 23:07

Het is dat Bergwijn hem ook vast hielt daardoor een rode kaart

24 april 2024 om 23:08

De speler van Excelsior ook. Godts was er ook door geweest

24 april 2024 om 23:10

Ik vind het idioot dat Bergwijn 1. te laat is, en 2. zo vroeg in de wedstrijd het risico op een rode kaart neemt. Dat is dan je aanvoerder. Toch onbegrijpelijk?

24 april 2024 om 23:11

dat is geen afweging "of hij kan schieten vanuit die hoek", het is een doorgebroken speler die op doel kan schieten. een overtreding in de zestien is dan gewoon penalty en rood. zo zijn de regels

24 april 2024 om 23:14

Ik ben het echt met je eens. Het is gewoon de regel op zicht. Wie verzint dit nou. Of die teen die buitenspel stond van laatst bij manchester. Dit zijn van die dingen die het voetbal verpesten. Wat voor soort mensen bedenken dit of doen ze er niet wat.

24 april 2024 om 23:17

@Fairplay1. Jij noemt het slim, maar ik zag laatst een actie van del piero terug tegen, ik dacht real madrid. Ze probeerden hem 3x neer te trappen in de 16 en hij ging door en schoot de bal binnen. Ik wist niet wat ik zag. Blijkbaar uit mijn geheugen geschrapt met al die duikelpartijen van tegenwoordig. Ieder contact is voortaan een overtreding en dus een penalty. Slim of matenaaierij. Ik erger mezelf wekelijk kapot aan de VAR die 26x moet kijken of er misschien contact is geweest en er een penalty voor moet worden gegeven. Ik snap wel dat het echt moeilijk is en ik weet de oplossing ook niet, maar een hand op je rug/schouder is geen reden om te vallen. Niet ieder contact is een overtreding bij een contactsport, maar tegenwoordig in de 16 bij het voetbal blijkbaar wel.

24 april 2024 om 23:24

"De enige manier dat hij daar kan scoren is als hij de bal met mazzel totaal verkeerd raakt."
Je weet toch wel dat de regels niet alleen toepasbaar zijn als het om wereldspelers gaat? Dit is volgens de regels gewoon rood. Deal with it en wees dankbaar voor dat gestolen punt.

24 april 2024 om 23:34

Dat kan dus niet FR- Berend gaaei gaat duidelijk voor de bal, dus geen rood.

24 april 2024 om 23:35

Of geef zelf toe dat een “tripple punishment” een beetje overdreven is in dit geval he?

Opeens zijn we het allemaal compleet met de regels eens, maar een 1% kans op goal, want je kan het amper kans noemen , een 90% kans op goal (penalty) in je schoot geworpen krijgen door een stomme actie, daar had iedereen hier vrede mee gehad.

Had dit in de CL halve finale gebeurd, dan had er een regel aanpassing gekomen.

24 april 2024 om 23:58

Zeker wel. Alleen de tripple zat nog in het meppen 2 wedstrijdjes terug.

25 april 2024 om 00:05

Haha FR-Berend jij bent echt zo ongelooflijk hypocriet. Bij de niet gegeven rode kaart aan Hartman in een identieke situatie riep je nog dat triple punishment was afgeschaft.

25 april 2024 om 00:52

Nou heb jij 0 objectiviteit,maar alsnog moet je dit gewoon snappen: terecht rood

25 april 2024 om 07:12

Damsterdam ik heb nooit iets over Hartman gezegd, dus weet niet waar je het over hebt. Ik vind triple punishment ook zwaar maar zoals het nu in de regels staat is het gewoon onwijs dom van Bergwijn en dus rood. Wel geinig dat niemand hier reageert op die belachelijke actie van Gaaei, duidelijk rood en komt Ajax goed weg.

25 april 2024 om 09:01

Al was het een speler van Hercules. Voor iedereen geldt toch gewoon de zelfde regel. Is het geen overtreding waarbij de intentie is om de bal te spelen dan is het een rode kaart hoor

24 april 2024 om 23:01

3 voor Rensch, ook een redelijk cruciale actie voor Excelsior bij de 1-2

24 april 2024 om 23:02

Niets persoonlijks hoor, maar dit soort reacties tonen ook wel aan hoe verwend Ajax-supporters eigenlijk zijn. Ook wel begrijpelijk gezien het verleden, maar het lijkt zo al snel dat je vooral voor Ajax wordt omdat je wat te juichen wilt hebben.

24 april 2024 om 23:07

Dit is wel een seizoen van uitersten vind je niet? Werkelijk waar alles wat mis kan gaan, gaat mis. Het is niet zo dat het alleen sportief wat tegenzit. Hoe zou jij dit anders omschrijven?

24 april 2024 om 23:08

Wat is dit nou weer voor treurige reactie? Dit is voor Ajax toch ook een martelseizoen? We winnen meer dan de helft van de wedstrijden niet. Mijn hemel. De suggestie wekken dat iemand een successupporter is tijdens dit seizoen. Ja, precies.

24 april 2024 om 23:10

Vind dit te makkelijk gezegd. Je 'wordt' niet zomaar even voor een ploeg, dat is iets wat de meesten met de paplepel krijgen ingegoten. Dat je als Ajax fan niet gewend bent aan zulke dramatische sportieve tijden heeft alles te maken met het feit dat Ajax de grootste en meest succesvolle ploeg is van Nederland, er zullen best wat successupporters tussen zitten, maar die vind je overal. Zo zal een PSV fan ook minder gewend zijn aan verlies dan een fan van Excelsior.

24 april 2024 om 23:11

Ach hou op hoor. We staan zesde en eerder zelfs laatste, elke week grafvoetbal van ongemotiveerde spelers en staf, spelers ontwikkelen zich niet, er is een complete bestuurscrisis waar ze in Somalië nog van schrikken, en we vliegen uit het bekertoernooi door een stel postbodes, studenten, en banketbakkers. Maar als we klagen zijn we successupporters 😂

24 april 2024 om 23:22

lees je laatste zin eens na de komma. Meen je dit nu echt? Zit wel een behoorlijk gat tussen juichen en klagen he?

25 april 2024 om 00:55

@leidsehood: het merendeel van de Ajax supporters is ook gewoon succes supporter en dat is ook logisch want zo werkt het

25 april 2024 om 01:06

Sirius wat is jouw omschrijving dan voor dit seizoen?

25 april 2024 om 01:08

Tuurlijk Marcel, jij weet het natuurlijk wel weer allemaal. Jammer dat je weer om te provoceren, en dat net na de bekerwinst.

25 april 2024 om 07:28

Gisteren liepen de spelers een "ereronde" en ik zag de hele arena klappen voor de spelers.. Dan spreken we zeker weten niet over successupporters na een 2-2 tegen excelsior.

25 april 2024 om 09:36

Het is toch zo? Of denk je dat al die kinderen in de jaren 90 Ajax supporter zijn geworden vanwege het mooie stadion? Die zijn supporter geworden vanwege het succes

25 april 2024 om 11:47

Nee ik ben ajax supporter geworden vanwege de filosofie met de vele toppers uit de eigen jeugd en vanwege Jari Litmanen, daar heb ik zo'n beetje alle beelden van teruggekeken via videobanden en later dvd's als klein jongetje. Vandaar dat ik als 'successupporter' het momenteel ook zo zwaar heb omdat alles waar ajax voor staat momenteel ergens in de bezemkast is weggestopt. En nee dan laat ik niet ineens mijn club vallen omdat ik dan pas een successupporter zou zijn.

24 april 2024 om 23:04

Die is al een tijd de weg kwijt.
3 wedstrijden op rij rood horen krijgen en dan vandaag weer een moment waar hij rood kan krijgen. Nu kreeg hij hem dan ook..

25 april 2024 om 07:44

Berghuis, Bergwijn is één pot nat. Als het slecht gaat kun je ze beter niet in je team hebben. Of ze saboteren de boel, of ze spelen verstoppertje of ze pakken uit pure frustratie rood zodat ze bij weer een afgang kunnen zeggen dat zij toen al niet meer op het veld stonden. En dan is Bergwijn ook nog eens je aanvoerder nota bene.

25 april 2024 om 00:04

Ik heb verassing voor je want de seizoen is nog lang niet voorbij. Ze moeten nog play offs spelen.

25 april 2024 om 05:44

Echt een van de beste twee spelers van de Eredivisie die Bergwijn...

25 april 2024 om 07:24

Hij mag blij zijn dat die nog een doelpunt en een assist af geeft. Het 2e doelpunt was namelijk volledig op zijn conto te schrijven van Excelsior. De beste man springt niet eens bij de voorzet die wordt gegeven. Zijn directe tegenstander is die al een tijdje kwijt en kan vrij inkoppen...

Rensch gaat het Ajax niveau nooit aantikken, wat een verschrikking is hij zeg.

Je ziet overigens ook gewoon in het interview terug met van 't Schip dat hij het ook niet meer weet en totaal nog onmachtig is om er ook maar iets van te maken...

Wat mij betreft maar geen europees voetbal en lekker schriftelijk af doen dit seizoen, niemand is meer gemotiveerd anders had je die wedstrijd gister wel gewonnen, ook met 10 man

25 april 2024 om 07:51

Wat vond je van Rensch bij de 1-2? Zijn man kwijt en hij springt niet eens....als hij springt komt die bal op zijn kop.

Ook Rensch js gewoon een slapzak

Los van het feit dat een bizar regelboekje klaarblijkelijk grond geeft om hier een rode kaart voor te geven gaat er natuurlijk veel meer mis. De impact van zo’n rode kaart moet je natuurlijk niet bagataliseren, maar ik vind de keuzes nadien van Schip ook weer erg (of eigenlijk totaal niet) bijzonder. Wat zou Boomen hem misdaan hebben? Lijkt mij nou net de speler die opportunistisch nog eens een speler kan wegsteken of middels standaardsituaties iets kan forceren. En die hou je dan tot de 80e op de bank voor nonvoetballers als Mannsverk en Tahirovic. Ook na de 2-1 gewoon meer spelers achter de bal houden dan ervoor; Akpom die solo’s tegen 4 verdedigers mag uitvechten met zijn fantastische dribbels. Zoals je de laatste 10 minuten speelt met diepgang van Gaaei (of evt zelfs een pannenkoek als Forbs) en wat meer mensen voor de bal had je de hele 2e helft kunnen spelen. Als je tegen Excelsior gaat voetballen met ogenschijnlijk de opvatting de schade te willen beperken, waarom dan niet gewoon direct van het veld stappen? Erg laf helaas. Begint het EK al bijna ?

Om te eindigen met een positieve noot: schitterende goal weer van Akpom.

24 april 2024 om 22:58

Ik vind dat je gelijk hebt. Volgens het boekje rood, gevoelsmatig geel.

25 april 2024 om 00:27

Ja vond die van Bergwijn zwaar, maar volgens de regels helaas terecht, maar Gaaei had wel rood moeten hebben.

24 april 2024 om 22:58

Hoe kan je het zo hebben over de terechte rode kaart voor Bergwijn. Geen intentie om de bal te spelen. En de niet gegeven rode kaart voor Gaaei sla je over in je betoog?

24 april 2024 om 23:01

Vind het wel makkelijk dat er gesproken word over geen intentie om de bal te spelen, maar was er dan wel een intentie om een overtreding te maken? Dit was gewoon een duel wat 99x per wedstrijd gebeurd..
Overtreding ja zeker, penalty ja zeker maar rood slaat nergens op.

24 april 2024 om 23:03

Gaaei komt te laat en raakt de enkel. Doet hij erg ongelukkig, kun je ook rood voor geven inderdaad. Als je zelf gevoetbald hebt weet je wel dat zo’n overtreding gemakkelijk kan gebeuren zonder die intentie. Neemt niet weg dat hij inderdaad goed weg komt zonder rood. Wel is dat al ver richting het eind van de wedstrijd. Heeft toch een minder grote impact op de wedstrijd. Ik geloof niet dat jij dit rood zou vinden voor een club waar je zelf sympathisant van bent.

24 april 2024 om 23:05

Gaaei had juist wel de intentie om te bal te spelen. Hij wil de bal met de punt van de schoen wegtikken, maar is te laat en komt daarom op de voet van de tegenstander.

24 april 2024 om 23:47

Het maakt niet uit wat nu exact de intentie was. Hij was te laat en raakte vol op de enkel. Deze Excelsior speler had geblesseerd kunnen raken. Gewoon een rooie kaart.

24 april 2024 om 23:48

Kom op zeg, waar was de intentie dan? Je ziet toch duidelijk dat hij bewust over de bal gaat. Dat is gewoon diep donker rood. Ajax werd gespaard.

24 april 2024 om 22:59

Inmiddels is het bijna drie (!) jaar geleden dat een tegenstander van Ajax een rode kaart heeft gekregen. Waarom mag er steevast tegen Ajax meer dan tegen andere ploegen? Stelselmatig worden tegenstanders gespaard. Feyenoord en PSV hebben in die tijd 24 (!) rode kaarten meegekregen.

24 april 2024 om 23:01

Ik weet niet hoeveel het er zijn, maar laatste twee potjes die ik heb gezien van ajax heb ik Bergwijn iemand zien neerslaan en vandaag Gaaei iemand zijn enkel proberen te breken. Dus tel je zegeningen zou ik zeggen

24 april 2024 om 23:03

Zag ik hartman ook doen en wat kreeg die? Geel toch?

24 april 2024 om 23:06

Probeer je een verband te vinden mbt arbitrage versus Ajax, door te kijken naar het aantal rode kaarten van de tegenstander versus het aantal rode voor Ajax?

Bijzonder. Dat kan toch met vanalles te maken hebben.

24 april 2024 om 23:07

Maar die mocht ook wel rood, net als deze

24 april 2024 om 23:11

Dorpel, even uit het hoofd, maar toen tegen Aston Villa kregen zij toch rood? Hoe lang is dat terug, twee maanden ofzo?

24 april 2024 om 23:14

En toen tegen die Noren, was ook dit jaar, ook rood voor Bødo toch?

24 april 2024 om 23:15

Aston Villa hadden ze er 2 moeten krijgen maar kreeg uiteindelijk Ajax hem. Ik denk dat je Bodo Glimt bedoelt. En ik denk dat Dorpel doelt op de rode kaarten in competitie verband.

24 april 2024 om 23:17

Konsa kreeg ook rood, die speelt toch echt bij Aston Villa. Maar goed, het gaat dus om competitie. Tja, er zal vast een reden voor zijn, en ik denk niet een complot. Waarschijnlijk kunnen tegenstanders het wel zonder zware overtredingen af tegen ajax, best plausibel gezien de stand op de ranglijst toch?

24 april 2024 om 23:21

Jep en bodo glimt heeft ook 2x rood gepakt in 2 wedstrijden. Klein beetje selectief dus.

Over rood gesproken. Het is echt werkelijk bizar hoeveel lege stoeltjes te zien waren vandaag.

24 april 2024 om 23:23

@youngbull; vind je dat werkelijk bizar? Op een doordeweekse dag om 21 uur in een seizoen als deze. En dan nog steeds meer dan 50.000 supporters in het stadion. Kaartje kost gemiddeld rond de 70 euro ofzo. Klinkt vooral alsof je graag even wilt doen alsof de Ajax supporters tegenvallen. Toch zijn ze elke week in grote getalen aanwezig om Ajax te supporten. Nice try

24 april 2024 om 23:34

Ik vind dat wel bizar voor een club waar je onmogelijk aan een seizoenskaart komt ja.

Als het een champions league wedstrijd op dinsdag om 21:00 (met een nog duurder kaartje) zit het toch wel vol? Dus mensen komen blijkbaar in minder grote getallen om Ajax elke week te supporten. Maar nice try

24 april 2024 om 23:49

Hahahahaha gozer, ik weet niet wat ik lees. Er waren 800 lege stoelen. Maar er waren dus alsnog ruim 55.000 mensen in het stadion. Kun je mij helpen herinneren welke Nederlandse club dat aantal ooit heeft gehaald voor een kampioenswedstrijd of Champions League wedstrijd ? Laat staan voor een wedstrijd tegen Excelsior om 21 uur in de regen terwijl je 5e staat en het hele jaar nog niks klaarspeelt. Je wilt te graag bashen, maar het is gewoon ronduit zieligjes wat je doet.

24 april 2024 om 23:59

Wel toevallig dat precies die 800 stoeltjes op tv zichtbaar waren. Werd dat omgeroepen door die stadion speaker of iemand met een megafoon die zogenaamde sfeer moet maken?

25 april 2024 om 00:05

Ik zie het al. Jaloezie uit Rotterdam. Kan er maar één de grootste zijn en daar verandert een 6-0, helaas voor jou, ook niets aan. Blijft bijzonder dat zelfs in zulke mooie tijden voor je eigen club, je nog steeds drukker kan zijn met Ajax.

25 april 2024 om 00:20

Laat gaan joh.
Ieder weldenkend mens snapt dat je op zo’n late, doordeweekse avond, een nietszeggend potje een keer laat gaan. Dat zie ik als ik in De Kuip zit ook wel eens.

Wordt vanuit alle kampen altijd hetzelfde geroepen over de supporters van de concurrent. Het is inderdaad gewoon weer stoken.

25 april 2024 om 00:42

Kan het kloppen dat je supporter bent van Feijenoord? Want die zijn altijd zo genuanceerd! Je merkt in de post nooit clubvoorkeur. Hulde!;-))))

25 april 2024 om 11:02

Ajax heeft ook het grootste stadion in de Eredivisie he... Er passen 20.000 meer in dan bijvoorbeeld het PSV Stadion. Geen enkele club in de Eredivisie zou het lukken om elke wedstrijd het Ajax stadion 100% te vullen.

Iedereen roept altijd dat Feyenoord de beste sfeer heeft maar ook daar merk ik laatste tijd niet veel. NEC had in de bekerfinale duidelijk de luidste sfeer. Het stelt in Nederland gewoon niet heel veel voor als je het vergelijkt met sommige Duitse of oostblok clubs.

Gaaei werd nog even gespaard door de VAR.

24 april 2024 om 22:58

Ongekend toch… kost Excelsior 2 punten.

24 april 2024 om 23:33

Excelsior had het zelf gewoon af kunnen maken tegen 10 man en heeft dat nagelaten.

En ze hadden zelf ook prima in de 67e minuut met 10 man kunnen komen te staan want dat was ook gewoon een doorgebroken speler en de bal met de hand tegengehouden.

24 april 2024 om 22:58

Horemans had net zo goed rood moeten krijgen

24 april 2024 om 22:58

Compensatie voor die andere schandalige kaart

24 april 2024 om 22:58

Excelsior ook dat scheelt dan weer he

24 april 2024 om 23:00

Wanneer dan? Heb geen potentiële rode kaart voor Excelsior gezien…

24 april 2024 om 23:02

Was het moment dat vgm Godts er door heen leek te zijn en de speler van Excelsior een overtreding maakte en op de bal viel. Was meer “rood” omdat ie hem aan Bergwijn gaf verder viel het allemaal wel mee.

24 april 2024 om 23:05

Dat was natuurlijk geen rood voor Excelsior. Ook reglementair niet. Bergwijn reglementair wel, maar dat vond ik ook wel heel zwaar gestraft… Ik vind niet dat je hier rood voor moet geven namelijk. Gaaei daarentegen kwam wel heel goed weg.

24 april 2024 om 23:07

Horemins voorkomt toch dat Godts 1-op-1 gaat. Had je toen toevallig even je ogen dicht?

24 april 2024 om 23:09

Hoezo is een doorgebroken speler van ajax geen rood dan?? Haha staat dat in de regels ofzo?

24 april 2024 om 23:36

Damsterdam. Die jongen glijd uit en dan komt toevallig de bal tegen zijn arm. Kom op zeg. Het zou wel komen omdat je door een Ajax bril kijkt… Ik kan dit in ieder geval serieus nemen dat je dat een rode kaart vind.

24 april 2024 om 23:37

Ongekend dat je kan beweren dat dat 'natuurlijk geen rood was' en daar nog 11 duimpjes op krijgt ook. Zit er een legertje anti-Ajax bots op deze site vandaag ofzo? Zelden zo'n bizarre lezing van een wedstrijd gezien waar zo veel gasten roepen dat Ajax gespaard is na een zeer zeer makkelijk gegeven rode kaart, geen rood voor het met de hand stoppen van een bal richting een doorgebroken speler en dan een mogelijke rode kaart tegen het einde van de wedstrijd als enige cruciale moment eruit plukken.

Absurd. Wat zetten jullie jezelf allemaal voor lul zeg.

24 april 2024 om 23:57

Je hebt jezelf met deze reactie zelf genoeg ‘voor lul’ gezet. Er is ook niemand die de mogelijke rode kaart als cruciaal moment beschouwd volgens mij.

24 april 2024 om 23:59

Je kunt slecht zeggen dat Horemans de bal niet probeerde te spelen, wat de reden van de rode kaart van Bergwijn was. Had hem zelfs bijna klemvast.

25 april 2024 om 00:12

-NEC- een rode kaart en 10 tegen 10 in de 67e minuut is niet een cruciaal moment volgens jou? Nee maar ik zet mijzelf voor lul hier

Chuck: een bal met de hand afstoppen en daarmee voorkomen dat een aanvaller 1 op 1 op de keeper af kan gaan is altijd rood. Behalve vandaag dan...

25 april 2024 om 00:46

Het is maar voor wie je bent. Gaaei was ongelukkig, maar had rood kunnen krijgen. Bergwijn correct rood, maar ook de Excelsior speler die, weliswaar wat ongelukkig, met handspel Godts een vrije doortocht belemmert, had ook gewoon rood moeten krijgen. Nu zijn we er!

25 april 2024 om 00:50

Ik bedoelde uiteraard met de mogelijke rode kaart op een cruciaal moment het moment van Gaaei. Aangezien daar de discussie over begon. Klein misverstand daarover dus. Maar je weet zelf best wel dat dit reglementair helemaal geen rode kaart is. Je zou je daar even in moeten verdiepen wanneer het namelijk verdedigend hands is en wanneer je daar een gele of rode kaart voor krijgt. Wat dat betreft blijf je jezelf inderdaad voor lul zetten. Je reactie op Chuck is daarmee lachwekkend, dat staat namelijk echt nergens in de spelregels, zeker de insinuatie ‘is altijd rood’. Maar goed, ik geef je de tijd om je eens te verdiepen in de spelregels wat betreft hands.

25 april 2024 om 07:28

Haha heb jij je eigen spelregelboekje? Een overtreding op een doorgebroken speler is altijd rood, behalve als deze overtreding een voetbal actie binnen de 16 betreft.

24 april 2024 om 22:59

Als dat bewust zou zijn geweest allicht, maar Gaaei werd zelf behoorlijk uit balans gebracht en was daardoor die fractie te laat.
Alle intentie voor de bal, dus nee.

24 april 2024 om 23:45

En toen Godts alleen door ging op de keeper? Gestuit door hands van Excelsior speler. Zo ken ik er ook nog wel eentje....

Dit wordt ' m gewoon niet met deze coach. De koek is al weken op. Leuk zo' n kleine opleving tegen Twente maar zonder die pingel had je die ook gewoon gelijk gespeeld. Je kunt op dit moment volgens mij nog beter Jordan Henderson player-coach maken dan dat je John nog 1 seconde over de tactiek laat gaan. Klaar met dat apathische gestaar van de zijkant.

Bijzonder dat hij bereid was om Ajax te komen helpen maar ik heb het gevoel dat we er niet echt veel beter zijn geworden helaas.

Ik durf oprecht te beweren dat een gemiddeld VZ lid nog meer voetbal in dit team zou kunnen krijgen dan onze John doet momenteel.

Ik zie hem serieus nu op ESPN beweren dat het alsnog wel knap is waar ze nu staan vergeleken met het begin van het seizoen. Wat een schandalige instelling, dat zie je ook terug op het veld bij de spelers. Je hebt verdomme voor 100 miljoen aan spelers gekocht en je laat ze voeballen alsof je een degradatie kandidaat bent. Die spelers kunnen echt wel beter dan dit maar er is geen enkele tactiek op het veld te bekennen.

Ongekend dit.

24 april 2024 om 23:03

Nou ja, opleving? Het was een driepunter, maar daar is toch ook wel alles mee gezegd? Ajax was verre van goed en FC Twente speelde 1 van z'n slechtste wedstrijden dit seizoen, zowel qua niveau als op tactisch vlak.

24 april 2024 om 23:05

De tweede helft speelde Ajax tegen Twente wel iets wat in elk geval weer een klein beetje op voetbal leek. Dat hebben we al weken niet gezien in de Arena

24 april 2024 om 23:47

Na iedere wedstrijd zeg ik: zet de hele technische staf van Ajax op straat. Vanavond weer als zombies op de bank. Tien minuten voor tijd wakker. Eindelijk wisselen.

Gered door de VAR door geen 2e rood te geven.

24 april 2024 om 22:58

Gered door de VAR .... die daarvoor ook geen rood gaf aan Excelsior?

Dat mensen hier nog de moeite nemen om neer te kwakken dat Ajax gemazzeld heeft vandaag. Mijn hemel. En nog 9 duimpjes erop ook

24 april 2024 om 23:03

De hoogste bomen vangen de meeste wind. Laat die mensen hun lolletje hebben, als t straks weer goed gaat zie je ze niet meer.

24 april 2024 om 23:08

Fcbami och och toch andersom zijn de ajacieden altijd zo zoetjes he als slecht gaat met psv en/of Feyenoord en altijd zonder enige arrogantie.

24 april 2024 om 23:08

Ajax had moeten winnen en Excelsior heeft gemazzeld?

24 april 2024 om 23:14

Ajax kreeg vroeg in de wedstrijd een nogal ongelukkige rode kaart en penalty tegen, vervolgens wordt er in de tweede helft een overduidelijke rode kaart de andere kant op niet gegeven. Excelsior was ook niet bij machte om dit zelfs tegen 10 man over de streep te trekken. Het gelijkspel is een terechte afspiegeling van de verhouding op het veld (zelfs met 10 tegen 11, kijk de statistieken maar even na) en Ajax is absoluut niet 'gered' door de VAR als er halverwege de tweede helft al geen rode kaart is gegeven aan Excelsior.

24 april 2024 om 23:51

Jammer dat sommige Ajaxieden niet kunnen accepteren dat ze hier geluk hebben gehad, thuis tegen Excelsior. De Ajax speler was te laat en raakte vol op de enkel. Deze Excelsior speler had geblesseerd kunnen raken. Gewoon een rooie kaart. Verder speelde Ajax gewoon echt niet goed dus een verlies was niet gek geweest.

25 april 2024 om 00:00

En je negeert alsnog maar gewoon even dat er al 100 keer is gezegd dat Ajax in de 67e minuut ook gewoon genaaid is door de VAR en dat je 10 tegen 10 als Ajax zijnde veel grote kans hebt de wedstrijd alsnog te winnen?

Ajax heeft geen geluk gehad. Van 3 cruciale momenten is er 1 in het voordeel van Ajax uitgevallen, en twee niet. Dat is niet 'geluk hebben'.

24 april 2024 om 23:40

Genaaid door de var bedoel je. Dit was gewoon geen rode kaart.

Schandalig dat gaaie mocht blijven staan, is gewoon verantwoordelijk voor actie voor de solo van Rensch die tot een goal leidt.

24 april 2024 om 22:59

Tsja, aan de andere kant is de rode kaart + penalty voor Bergwijn weer belachelijk. Dus wat dat betreft kun je die 2 dan weer tegen elkaar wegstrepen. Neemt niks weg dat deze hele wedstrijd gewoon ronduit schandalig was. En ondanks dat de scheidsrechter niet de oorzaak is voor het vertoonde spel verdient hij zelf ook een rode kaart. Wat een belabberde scheidsrechter zeg, ongekend.

24 april 2024 om 23:42

Kun je niet rechttrekken. Zonder die rode kaart had Ajax met gemak uitgebouwd richting 3-0. En had een rode kaartt voor ajax (wat het niet was) niets meer uitgemaakt.

25 april 2024 om 08:06

Zonder die rode kaart was het alsnog een penalty, Musi.

24 april 2024 om 23:00

Gast, alsjeblieft zeg. Meten met 2 maten?

Bedankt Bergwijn. Slappe hap

Vond slotfase excelsior bijkans ontluisterender dan spel ajax. Zo laf, er was zoveel te halen. Overigens geen rood Gaaei? Bijzonder

24 april 2024 om 22:59

Natuurlijk is dat geen rood. Komt ongelukkig uit en stapt op een voet. Nou, poeh poeh. Houdt je misschien een blauwe plek aan over. Maar werkelijk nul risico op blessure. Belachelijk dat er voor dit soort dingen geregeld wel onterecht rood wordt gegeven.

24 april 2024 om 23:01

Martijn

Gestrekt been noppen vooruit op enkel is gewoon rood hoor. Dat jij het niet vindt is irrelevant in deze.

24 april 2024 om 23:03

Nul risico op een blessure? Volgens mij heb je zelf nooit gevoetbald. Als hij iets harder op die enkel doorgaat dan scheurt hij de hele boel af. Gestrekt been met de noppen er bovenop.

24 april 2024 om 23:04

Gestrekt been? Hij stapt zijwaarts. Het is geen sliding met gestrekt been naar voren..

24 april 2024 om 23:05

Nul risico, ik hoop dat dit sarcastisch is. Hij raakt vol de enkel van de Excelsior speler, die vervolgens dubbelklapt. Kans dat hij iets afscheurt of breekt is juist hoog in zo'n situatie.

Ik was van mijn mening dat tackle op de voet geel was en alles daarboven rood?

24 april 2024 om 23:18

Dat was echt never nooit een gestrekt been van Gaaei
Die werd overigens zelf behoorlijk uit balans gebracht door die 2 spelers van excelsior eerder in het duel. Zal ook meegewogen hebben, ging namelijk vol voor de bal.

25 april 2024 om 00:31

Wil je zeggen dat hij die speler niet vol op de enkel raakt. Is toch rood? Kom op zeg

24 april 2024 om 23:00

Volledig eens met je, maar waarom noemt niemand het Excelsior moment? Godts is er dan toch doorheen?

24 april 2024 om 23:02

Zeker, er zal vast een uitleg voor zijn maar of het is niets of het is rood. Als hij opzettelijk hands maakt is het toch duidelijk?

24 april 2024 om 23:04

Gedacht vanuit het voetbal: Gaaei en de verdediger van Excelsior wel rood, Bergwijn geen rood. In de wedstrijd en volgens de KNVB precies andersom..

De regels zijn m.i. totaal niet meer functioneel en komen het spelletje absoluut niet meer ten goede.

Dit voelt als een nederlaag wederom schandalig gespeeld. Die regel moetrn ze zsm aanpassen een trieste regel. Doorgebroken godts tellen we gewoon niet mee. Ongelooflijk de scheids was van ajax niveau met een voorkeur.

Zou fijn zijn als de spelers op het veld eens doen waar ze er voor staan. Rensch goed doelpunt en goede assist, maar verdedigen kan hij niet. Bergwijn kan overigens niks.

Laffe trainer die Dijkhuizen zeg. Excelcior bewust anti voetbal laten spelen in de 2e helft, terwijl dit ajax, met 10 man gewoon te winnen viel. Als excelcior degradeert mogen ze echt naar hem kijken. Pas bij de 2-2 gingen ze weer voetballen.

24 april 2024 om 23:19

Hij doet het toch knap met zon klein clubje al jaren in de eredivisie.

25 april 2024 om 07:36

Ja vindt je? Zon kunstgras veld expres niet sproeien tegen goed voetballende clubs. Heeft gewoon redelijk goede elftallen, goed gescout, of gehuurd.

Nou. 12 tegen 10. Niet heel slecht van Ajax. Best schandalig dat excelsior dit niet gewonnen heeft. Gewoon 60 minuten met een man meer en een gratis goal.

24 april 2024 om 22:59

Hoe kan je spreken van 12 tegen 10 als Ajax keihard is gespaard door die donkerrode kaart aan Gaaei niet te geven?

24 april 2024 om 23:21

Nou keihard gespaard valt ook wel mee toch. Tuurlijk had dat rood moeten zijn maar daarvoor had Horemans ook allang mogen douchen en dan weet je niet eens hoe de wedstrijd verder zou zijn verlopen en of Gaaei er uberhaupt in was gekomen.

24 april 2024 om 23:22

Hou op donkerrood. Duidelijke intentie om de bal te spelen. Geen enkele kwade bedoeling. Ongelukkig contact. Voor de impact kun je geel geven. Maar echt niks meer. Als er een team vandaag pech had met de arbitrage. Een scheidsrechter die niks snapt van voetbal. Belachelijk om naast een penalty ook rood te geven. Zo’n lichte overtreding (als het er al een was) kan nooit reden zijn om de wedstrijd zo onderste boven te gooien.

24 april 2024 om 23:28

De VAR had bij Bergwijn niet moeten ingrijpen vind ik ook. Rood kon je geven, maar geel ook. Geen overduidelijk fout. Daar had Ajax pech.

Wat mij triggert is het kinderachtige "12 tegen 10". Terwijl je hand in eigen boezem steken moet. Ajax had de scheidsrechter verder helemaal niet tegen. Er was 1 discutabel moment. Het andere moment, met Gaaei, was aanzienlijk minder discutabel en daar heeft Ajax geen klagen. Integendeel. Het streept elkaar niet weg, maar het maakt de eerste "dwaling" aanzienlijk minder erg.

24 april 2024 om 23:42

Het is niet een 'discutabel' moment. Een speler die met de hand een bal tegenhoudt die anders in de loop komt bij een tegenstander die in zijn eentje op de keeper afgaat is gewoon rood. Dat is nu zo en dat is altijd zo geweest. Of het nou bewust was of niet. Je kan daar al helemaal geen geel voor geven, of je mist 'm en de VAR roept je naar het scherm, of je geeft rood. Geel slaat nergens op.

Eens dat het niet alleen aan de scheids lag vandaag (12 tegen 10 is gewoon een domme opmerking inderdaad), maar dat mensen hier nu roepen dat Ajax mazzel heeft gehad met de scheids is gewoon genant. Ajax heeft in het begin van de wedstrijd de zwaarst mogelijke intepretatie van de regels te verwerken gekregen en had halverwege de tweede helft volgens de regels ook tegen 10 man moeten komen te staan.

24 april 2024 om 23:44

Ik een simpele redendst het totaal geen rode kaart voor Gaaei was.

Fantastische pot. Hoogstaand voetbal. Combinaties. Driehoekjes. Bijna zelfs nog met een omhoog gescoort. Oh wacht, ik was vergeten dat ik Fifa nog aan had staan.

Schaam je je toch volkomen verrot. Wat mij betreft aftellen naar de dag dat deze gehele selectie en de 4e waardeloze coach op rij niet meer in beeld zijn. Niet om aan te gluren.

VAR en daarna nog de scheidsrechter 8 minuten kijken om een club die al volledig op zijn reet ligt een extra oor aan te naaien. 8 minuten lang zoeken....
Ik kan er alleen nog maar om lachen, wat je dit seizoen allemaal moet slikken echt ongekend gewoon.

24 april 2024 om 23:01

Je bedoeld dat de Var je nog spaart ook met geen rood voor Gaaei

24 april 2024 om 23:46

Je kunt niet iemand sparen indien het gewoon geen rood was.

25 april 2024 om 06:51

Sparen ja die verdediger van excelsior is gespaard

Ajax had 2 keer rood moeten hebben. Komen ze goed mee weg.

24 april 2024 om 22:59

Excelsior had rood moeten hebben zijn goed weggekomen

24 april 2024 om 23:00

In eerste instantie had Bergwijn al nooit rood moeten krijgen dus die 2 keer rood van jou slaat sowieso al nergens op. Maar geniet ervan zou ik zeggen, drink er nog eentje op.

24 april 2024 om 23:08

Wat een rare gefrustreerde reactie.

24 april 2024 om 23:26

Ik ben blij dat je je eigen reactie ook gefrustreerd vind. Goed dat je kritisch naar je eigen uitspraken kunt kijken als je wat afgekoeld bent. Dat kan niet iedereen.

24 april 2024 om 23:59

Ik denk dat jij moet afkoelen. Je mag toch van mening verschillen. Ik vond het rood, jij niet, prima toch. Snap niet dat mensen meteen op de persoon spelen als ze het oneens zijn met een reactie,

Ik kan niet wachten op een nieuwe trainer bij Ajax. En op nieuwe spelers. Op van alles, zo lang er maar een flinke bezem door deze ellende gaat.

24 april 2024 om 23:38

Boven in de boom beginnen: nieuwe ad, td, rvc (deels), en Hendriks toedeledokie. Absoluut ook een nieuwe trainer en met name wat spelers wegdoen uiteraard. Maar een nieuwe trainer gaat ook niet werken als we weer zo'n transferzomer hebben.

25 april 2024 om 10:03

Een nieuwe trainer zal misschien wat meer avontuurlijk spel laten zien. Van de vier verdedigers heeft enkel Rensch wat diepgang, voor de rest is het allemaal statig. Daarvoor staan twee middenvelders die ook niet bepaald spannend spel laten zien. Dat zijn gewoon keuzes van Schip. En daar ben ik onderhand wel op uitgekeken.

Potter met gierende banden terug naar Engeland als hij dit gezien heeft, wat een armoede weer. Met mazzel een punt thuis tegen Excelsior, meer kunnen we er niet van maken.

Tja. Hoeveel geluk kun je dan toch nog hebben.... Een tweede rode kaart krijg je niet en dan loop je onbewust de 2-2 nog binnen...

24 april 2024 om 23:00

Hoeveel pech kun je hebben... excelsior moet rood krijgen doorgebroken speler en krijgt het niet.

24 april 2024 om 23:47

Geluk; onterechte rode kaart, geen rood excelsior. En die tweede rode kaart waar jij het over hebt was gewoon geen rode kaart.

John 2 weken getraind met dit als resultaat die heeft gewoon 2 weken aan z'n zak staan krabben, geen enkele speler die weet wat hij moet doen. Iedereen die constant verkeerd gepositioneerd staat met name aan de linkerkant met Hato/taylor/bergwijn waaruit ook de rode kaart komt die gewoon terecht was.

2e helft mist de scheids/var nog 2 rode kaarten, Gaaei en de speler die hands maakte hadden er beide af gemoeten. Overigens var ingreep van bijna 8 minuten en dan 4 min extra tijd geven kom op zeg.

24 april 2024 om 23:04

En dan gaat hij Head of Coach worden, wat een verschrikkelijk vooruitzicht. Maar bij Ajax denken ze dat ze echt goed bezig zijn...

24 april 2024 om 23:04

Kan jij jouw naam en profielplaatje aub aanpassen? Ik durf jou nooit tegen te spreken

Excelsior had het wel verdient! Veel meer voetbal gezien van Excelsior dan van Ajax, Bergwijn is weer een top speler die echt de europese top kan halen! Kuch kuch

24 april 2024 om 23:02

Excelsior had het verdiend? Ze lieten Ajax met 10 man het spel maken. Ze roepen het over zichzelf af met angsthazen voetbal en dan nog roepen dat ze het wel verdiend hadden. Moet niet gekker worden.

25 april 2024 om 00:38

Perceptie. Ajax had meer balbexit, meer passes, meer succesvolle passes, meer doelpogingen en minder overtredingen. In welke wereld verdient de andere club dan de overwinning?

Zo zonde dat tegen het einde Excelsior zo in paniek raakte en daardoor de winst liet glippen... dit was de kans op 3 punten in Amsterdam voor het eerst in de geschiedenis. Desondanks blij met de punt, iedere punt is mooi meegenomen

Tjah

Ontzettend dom natuurlijk van Bergwijn. Snapte het Live meepraten niet zo, dit is volgens de regels gewoon rood.

Dat Gaaei hem niet krijgt is niet uit te leggen, ook Excelsior had er 1 kunnen hebben.

Al met al veels te statisch, geen kansen gecreëerd op de goal na. Nee, dit worden playoffs.

24 april 2024 om 23:00

Het is volgens de regel wel rood voor Bergwijn, maar het voelt toch erg zwaar. Gaaei had idd wel ook rood moeten hebben, maar die kerel van Excelsior ook wel vind ik.

24 april 2024 om 23:10

Het gaat er meer om dat die regel gewoon achterlijk is, en dat die regels elk seizoen veranderen

24 april 2024 om 23:49

Volgend de regels is dit geen rode kaart. Gaaei is volgens de regels ook geen rood.

Komt Ajax nog goed weg. Het is wel heel erg triest gesteld daar in Amsterdam op dit moment.

24 april 2024 om 23:07

Daar weten ze in Enschede ook wel van alles af toch? Weet niet hoe oud je bent maar zij kennen dit soort dramatische periodes qua veldspel, beleid en zelfs degradatie als geen ander. Het klopt overigens wel hoor.

25 april 2024 om 00:34

Inderdaad stel je eens voor dat je verliest van dit Ajax, hoe triest het dan wel niet is gesteld met die clubs.

Voor iedereen die zei dat Taylor lekker bezig was mag de wedstrijd nog een keer bekijken! Wat was hij raar bezig met zn te korte balletjes terug. Maar alle eer aan Rensch die neemt het team even op sleeptouw! Maar wat ik niet begrijp is waarom hij niet veel eerder Rijkhoff brengt. Zit zoveel energie in die jongen, ja Akpom belangrijk maar loopt rond als een lamme zoutzak. Al met al mag je echt van geluk spreken met dit gelijk spel!

24 april 2024 om 23:09

Niet helemaal mee eens. Vind Akpom niet eens een verkeerde aankoop. Verder is het leuk dat Rensch nu een aardige pot heeft gespeeld maar volgende week is het weer huilen met de pet op. Taylor was tegen Twente de man, en vandaag?

25 april 2024 om 01:14

Een Cosmo, als supersub mag hij blijven.

24 april 2024 om 23:16

Rensch neemt even het team op sleeptouw. Ik weet dan alleen niet welk team je bedoeld. Want hij geeft bij de 1-2 excelsior ook praktisch een goal...

Wat maakt Excelcior het zichzelf onnodig moeilijk zeg. Maar moeten we eigenlijk nog iets zeggen over de VAR? Onbegrijpelijk…

Onterecht punt voor ajax excelcior speelt dit wel heel slecht uit

Dat Gaaei geen rood heeft gekregen, geeft maar eens aan dat Ajax zelf in een seizoen waar alles tegen zit ze alsnog de VAR mee hebben. In elk ander stadion zou er rood worden gegeven

24 april 2024 om 23:02

Dat excelsior geen rood kreeg geeft aan net zoals het 8 minuten zoeken naar rood voor bergwijn hoe het tegen zit. 1 meevaller met gaaei

24 april 2024 om 23:13

Jij ziet ook echt wat je wilt zien. Ajax heeft dit seizoen de VAR totaal niet mee, op de wedstrijd tegenFeyenoord na, maar daar maakte het qua uitslag niet echt uit

24 april 2024 om 23:14

Je doet je naam eer aan.

24 april 2024 om 23:19

Ajax had de Var mee 😂😂😂😂

wat deden die excelsior spelers op het einde nou weer? sta je met een man meer en rond de 16 van ajax lopen tijdrekken terwijl je gewoon een kans hebt om te scoren. ik vergat op een gegeven moment dat ajax met een man minder stond. bizar.

Ik heb slachtofferhulp nodig.. wat een ellende dit seizoen..

Iedereen benoemd hier dat Gaaei rood had moeten krijgen (was het ook), maar over Horemans hoor je ze niet. Lekker objectief hier.

Nee, Ajax mag het nooit zo ver laten komen tegen Excelsior, maar ik krijg intussen echt chronische pfeiffer van bepaalde arbitraire dwalingen dit seizoen. Taylor die in Almere bijna over de boarding wordt gegooid en van, hoe kan het ook anders, Nijhuis geen penalty krijgt. De 2-2 van Zwolle die nooit had mogen tellen en nu dit weer. Absolute penalty, maar nooit een rode kaart. Het hoort allemaal bij de bodemloze gifbeker, of zeg maar gerust jerrycan, die dit seizoen heet, maar dit soort dwaze beslissingen kosten je hele dure punten in de strijd om Europees voetbal.

Toch grappig dat mensen het over de 2de evt rode kaart van gaai hebben terwijl gotz erdoor is als die gozer hands maakt maar daar word geel voor gegeven

De dopamine boost wanneer er over een paar weken berichten komen over een vertrek van grotendeels de hele selectie en staf, maar het vertrek van Rensch zal toch wel ongekende euforie opleveren waar je een volledige rave mee doorkunt.

2x in een seizoen de betere tegen ajax en 2x ongeslagen

Dit is historisch😍😍😍

24 april 2024 om 23:11

Eigenlijk gewoon matig hoor. Bijna iedere club maakt het Ajax moeilijk.. Hercules, die waren historisch

24 april 2024 om 23:30

Matig of niet, historisch is het wel voor Excelsior

24 april 2024 om 23:42

Jij vond Excelsior oprecht "beter" dan Ajax, wat een uur lang met een man minder speelde? Ik denk dat het interview na afloop met de keeper van Excelsior genoeg zei: Het voelde als verlies.
Excelsior heeft toch gewoon geen reet gecreeerd terwijl Ajax met een man minder stond. Dit was gewoon een wedstrijd van amateur, gelukkig raak je daar als Ajacied dit seizoen heel snel aan gewend.

iedere keer hetzelfde liedje ontiegelijk slap beginnen, en dan op achterstand komen, met hangen en wurgen word het nog 2-2, maar ook
Hoe je de doelpunten tegen krijgt, met name de 1-2. ze kijken er gewoon naar en doen verder niks, dit is niet alleen een kwaliteits probleem
Maar ook mentaliteit, nee er moet veel gebeuren bij Ajax deze zomer, maar ook daar heb ik een hard hoofd in, omdat na 21 mei pas weten wie er verder mag kroes of van Praag,

Rensch redt Ajax??? Zeker de 1-2 niet goed bekeken. Het zoveelste slaapmoment van Rensch leidt tot de 1-2. ook Hato als linksback mislukt experiment. Jammer dat we eigenlijk altijd met handicap spelen, want iedere tegenstander heeft een veel betere coach. Lekker aan vasthouden, jongens!

Ik snap de regels rond het voorkomen van een kans niet. Waarom kreeg die Excelsior speler die de bal die door z'n benen heen zou rollen en hem daarom met de arm tegen hield toen (volgens mij) Godts werd weggestoken en één op één op Van Gassel door had kunnen lopen alleen maar een gele kaart? Dat was toch net zo goed een voetballende kans en ondanks dat hij de bal speelt, lijkt het me ook niet bepaald een voetballende overtreding om hem met je handen tegen te houden?

Ben ook blij als het seizoen er op zit. Bergwijn moet dat natuurlijk nooit doen dan ging de wedstrijd misschien wat makkelijker. Gelukkig is het nig 2-2 geworden anders was RKC wel zeker van de nacompetitie.

Wat moeten we nog met de var ipv de sport eerlijker te maken , zien we wekelijks deze onkunde, en scheidsrechters hoeven ook hun onkunde te delen , misschien maar eens tijd dat het tijd wordt voor een andere scheidsrechters baas. Want gaaie geen rood en bergwijn onlangs in de klassieker dat is gewoon competitie vervalsing.

24 april 2024 om 23:40

Mogen de Ajacieden dan ook een boekje open doen hoe vaak de scheidsrechter/var ons hebben benadeeld, of is dat dan weer niet de bedoeling?

Man man man, lees alle reacties hier.
Maar het hele seizoen is het al niks bij Ajax. Bijna alle gewonnen wedstrijden zijn meer geluk dan wijsheid. Waar ze gewoon slechter waren en toch de punten pakken.

Normaal als Ajax zijnde moet je 2 of 3 van die wedstrijden winnen. Dit jaar 6 of 7 keer om niet in de buurt van degradatie te komen..

Nee, we hopen voor het Nederlandse voetbal en kijk plesier dat Ajax snel weer op zijn oude niveau komt. Maar dit huidige Ajax staat veel hoger dan hun apel doet lijken.

24 april 2024 om 23:36

Dat het helemaal niks is dat deel ik volkomen, maar te doen alsof we tegen degradatie hadden horen te spelen door alle zeges op een soort geluk te gooien gaat wel iets te ver. Door pech en wat late goals winnen wat punten, maar we hebben er zo ook een aantal verloren. NEC, Almere, Go Ahead, PEC, Heerenveen en Utrecht verlies je zo 10 punten. En met het nodige fortuin pak je er tegen Sparta, Excelsior, Fortuna, Go Ahead en Twente ook een stuk of 8.

Ik denk dat we gewoon staan waar we horen, bovenkant van de subtop en op gepaste afstand achter die 4 boven ons. In de subtop is het altijd een beetje stuivertje wisselen. Ploegen verliezen daar zoveel punten, bijna het hele rechterrijtje kan van je winnen als je een slechte dag hebt.

Het is een realiteit waar ik als Ajax supporter maar moeilijk aan kan wennen. We staan waar we horen te staan, het had zeker slechter gekund en ook wat beter. Maar per saldo is dit het.

25 april 2024 om 04:08

Op dit soort onzin moet je helemaal niet reageren joh.

Nog maar 3 wedstrijden (met een reele kans op play offs) dan is de ellende voorbij. Bergwijn mag je de aanvoerdersband wel afpakken nu lijkt mij. Wisseleid heb ik ook wel mn mening over. Je creeert niks, komt met 1-2 achter dus moet wat foreceren maar tot aan de 80e was het maar breien. Laatste 10 minuten gebeurde er eindelijk iets. Gaaei viel gretig in en gebeurde wel wat met zn komst. Ging natuurlijk niet alles goed (heeft ook wel iets met zn voetballende kwaliteiten te maken) en had denk ik wel rood moeten hebben. Godts was 1 van de weinige die een actie durfde te maken.

2 fouten van de VAR wat mij betreft. Bergwijn had geen rood mogen krijgen en Gaaie wel.

Maargoed. Seizoen zit er bijna op.

Was geen doorgebroken speler Rensch stond er nog, hij had ook rood moeten geven aan die verdediger die hands maakte anders was Gods er doorheen en die was er echt alleen doorheen geweest.
Zo gebeuren er nog wel 100 gevallen die een kaart verdienen in een wedstrijd, helaas niet ons seizoen.. 23/24 snel vergeten.

Excelsior is wel benadeeld vandaag. Natuurlijk moet Ajax met 9 man komen te staan. Dan valt die 2-2 echt niet meer en gaar Excelsior met 3 punten weg. Zou niet onverdiend zijn geweest. Ze hebben ontzettend hard gewerkt. En ik heb Ajax weer dramatisch zien spelen

25 april 2024 om 06:54

Ajax is benadeeld bij godts moet er rood komen voor excelsior doorgebroken speler. Dan ga je er gewoon weer over heen 10-10

Ik kom net uit het stadion…. Wat een energieloos Ajax heb ik gezien de eerste 80 minuten of zoals slot dat laatst zij dat z’n spelers heel de tijd de urgentie niet aanvoelden kies maar. Mij is nog duidelijker geworden dat Bergwijn en Sutalo echt weg moeten! Mansverk ook maar weg! Maar hoe kan je een middenveld zonder creativiteit het veld in sturen? Van der Boomen moet toch gewoon vanaf het begin spelen? Nog 3 potjes en dan zomerstop wat snak ik daar naar……

Als Ajax supporter moet je dit seizoen SM bestendig zijn bij het kijken. Met makkelijk einde van het seizoen weer een beschamend gelijkspel met grote moeite. De vijfde plaats wordt nog lastig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren