Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Reiziger maakt eerste opstelling als bondscoach van Jong Oranje bekend

Laatste update:

Michael Reiziger heeft zijn eerste opstelling als bondscoach van Jong Oranje wereldkundig gemaakt. De vijftigjarige oefenmeester uit Amstelveen geeft in het Mandemakers Stadion zeven spelers de kans om hun basisdebuut te maken in het Nederlandse beloftenelftal. Onder meer PSV'er Isaac Babadi en AZ-aanvaller Ruben van Bommel mogen direct starten. Ajacied Devyne Rensch is de kersverse aanvoerder van Jong Oranje. De wedstrijd begint vrijdagavond om 18:30 uur en is live te zien op ESPN.

Onder de lat krijgt doelman Calvin Raatsie (FC Utrecht) de voorkeur boven Hugo Wentges (ADO Den Haag) en Dani van den Heuvel (Leeds United). Voor zich ziet de doelman een defensie met Rensch, Rav van den Berg, Jorrel Hato en Anass Salah-Eddine. Hato behoort tot een van de acht basisdebutanten bij Jong Oranje vrijdag. Het middenveld wordt gevormd door Dirk Proper, Babadi en Kenneth Taylor. Ryan Gravenberch werd door Reiziger opgeroepen voor deze interlandperiode, maar heeft afgezegd vanwege zijn transfer naar Liverpool.

Voorin kiest Reiziger voor Sontje Hansen, Emmanuel Emegha en Van Bommel. Brian Brobbey heeft zich vanwege een blessure niet gemeld in Zeist deze week. Mocht de kersverse bondscoach van Jong Oranje nog iets moeten forceren tegen Moldavië, zal hij dat moeten doen met wisselspelers Noah Ohio en Million Manhoef. Verder zitten Youri Regeer, Youri Baas, Finn van Breemen, Ki-Jana Hoever, Fedde de Jong en Calvin Twigt nog op de bank.

Jong Oranje start in Waalwijk aan de EK-kwalificatiecyclus richting het EK 2025 in Slowakije. Na de wedstrijd van vrijdag tegen de leeftijdsgenoten uit Moldavië reist het team van Reiziger af naar Macedonië. Dinsdagmiddag om 15:30 uur wacht daar het tweede kwalificatieduel van deze interlandperiode. Tijdens het jeugd-EK van 2021 in Hongarije en Slovenië werd Jong Oranje in de halve finale uitgeschakeld door Duitsland (1-2). Florian Wirtz deed de Nederlandse talenten destijds met twee treffers de das om.

Opstelling Jong Oranje: Raatsie; Rensch, Van den Berg, Hato, Salah-Eddine; Proper, Babadi, Taylor; Hansen, Emegha, Van Bommel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Rensch je aanvoerder, dan weet je ook direct hoe 'goed' deze selectie is. Hoop middelmaat staat erin.

8 september 2023 om 17:25

Ben ik benieuwd wie jij wel goed vindt in deze selectie

8 september 2023 om 17:27

Als ik naar dit team kijk zie ik alleen potentie in Hato, Babadi en Van Bommel en in mindere mate Proper. De rest zijn leuke spelers voor middenmoot eredivisie of kkd. Ook op de langere termijn.

8 september 2023 om 17:56

Waar is van ewijk. Doet het nu ook dik prima bij coventry. Vind ik in alles beter dan rensch

8 september 2023 om 18:00

Tja er zal vast een onverwachte parel tussen zitten. bijv een v Breemen of Ohio. Desondanks niet direct een aansprekende selectie. Leuk team voor een NEC oid, maar geen tot weinig echt bekende talenten.

Al hebben de "grote" talenten afgelopen jaren ook weinig laten zien..

8 september 2023 om 18:03

Proper en vdBerg zie ik ook nog wel wat stappen maken en we vergeten wel eens dat Rensch nog maar 20 is. Al is zijn gebrek aan progressie wel zorgelijk. Maar voor een jong Oranje is het allemaal ook weer niet zo gek toch? Verwacht je daar een veel hoger niveau?

8 september 2023 om 18:05

@D.Pranjic: vEwijk is al 23. Volgens mij bevat deze selectie alleen spelers met geboortejaar 2002 of later. vEwijk is van 2000.

8 september 2023 om 17:26

De voetafdruk van Reiziger is goed merkbaar

8 september 2023 om 17:33

Maar wat had hij anders moeten doen dan?

8 september 2023 om 17:28

Is echt in niets een aanvoerder, maar zal wel door zijn 'bagage' komen. Hato, van Bommel en Babadi degene met potentie en Emegha is nog wel een leuke speler. Verder echt bijzonder matig

8 september 2023 om 18:06

Aanvoerder zijn is geen voetbaltechnische kwaliteit, dus wat zegt het dan precies? De beste speler is niet altijd ook de beste aanvoerder.... Hoe komen mensen toch steeds bij zo'n fabel?

Wat zien ze nou in die Salah Edinne? Is toch ook niet goed genoeg voor jong Oranje

8 september 2023 om 17:31

Welke links back voor Jong zou je er dan zetten?

8 september 2023 om 17:53

Normaal gesproken Maatsen of Meijer denk ik.

Lekker hoor, Dirk en Sontje allebei basis. Wat mij betreft ook zeker terecht, vooral Dirk is echt al een jaar lang elke wedstrijd de beste man op 't veld bij NEC.

Goede opstelling. Benieuwd naar Reiziger.



Paar leuke spelers. Jammere aan Jong Oranje vind ik altijd, dat het echt jong jong Oranje is, aangevuld met spelers die het grote Oranje nooit gaan halen. Als je bij de grote mannen al veel potentie laat zien, zit je al snel bij het grote Oranje. Een jong Frankrijk ofzo is echt een beloftenteam.

Pfoee dir is wel de slechtste opstelling van Jong Oranje sinds hele lange tijd.

8 september 2023 om 17:35

Kom er maar in dan. Geef ons met al jou wijsheid de ultieme opstelling. Verras ons.

8 september 2023 om 17:54

Hij heeft toch gelijk... ook gewoon gebrek aan beter want echt andere/betere opties zijn er niet.

8 september 2023 om 18:04

Die zijn er wel, maar zijn nu afgehaakt (oa Brobbey/Gravenberch/Maatsen/Meijer) of moeten al met het grote Oranje mee (Simons/vd Ven/Verbruggen). Oranje 1 is namelijk ook van bedenkelijk niveau momenteel..

Zou het leuk vinden als een Dirk Proper of Finn van Breemen de aansluiting vindt. Toch vrij onbekende talenten die op deze manier kunnen laten zien een stap hoger aan te kunnen.

8 september 2023 om 19:19

RicottoFC, hij heeft dus geen gelijk. Want als er geen andere/betere opties zijn zoals jij zelf aangeeft, is het de best denkbare opstelling.

8 september 2023 om 19:22

Tyuin, als je met onbekende spelers gaat spelen krijg je weer die discussie dat het juist spelers zijn die niemand kent. De kreten van hoe kom je daar nu weer aan zullen niet van de lucht zijn. Er wordt nu al geklaagd door al die zelfbenoemde bondscoaches dat er te weinig materiaal in zit dat het grote oranje kan halen. Blijkbaar moet er perse geklaagd worden.

8 september 2023 om 19:52

Het kan toch prima de best denkbare opstelling zijn op dit moment, maar wel het slechtste jong Oranje elftal in jaren. Want ik denk niet dat ik de afgelopen jaren een jong Oranje elftal met zo weinig kwaliteit heb gezien.

Ik had Q.Timber toch wel basis verwacht. En is Gravenberch nog geblesseerd?

8 september 2023 om 17:35

Timber is denk ik te oud inmiddels en Gravenberch zit in Liverpool

8 september 2023 om 17:39

Oja dat zou natuurlijk wel kunnen. Ik dacht hij deed mee aan het EK dus zal vast nog wel selecteerbaar zijn.

8 september 2023 om 17:50

Gravenberch had bedankt voor Jong Oranje, Quinten geen idee, volgens mij te oud

Tja, het ziet allemaal niet zo bijzonder uit, maar er loopt verder ook niet veel bijzonders rond. Veel sterker kan je de opstelling ook niet maken. Ik had wellicht alleen Baas op linksback gezet.

Even los van de kwaliteit. Als die foto's ziet van de opstelling op Twitter. Alleen Hato lacht nog en de rest kijkt alsof ze voor onbepaalde tijd huisarrest hebben gekregen. Het zijn maar details, maar dit is toch behoorlijk typerend voor de nieuwe generatie. Lach toch eens wat meer, het is toch een voorrecht om te mogen spelen??

8 september 2023 om 20:16

Tis maar waar je wat achter zoekt. Ze maken meerdere foto’s voor zoiets en dat de KNVB dan een niet lachende foto kiest kunnen zij als spelers weinig aan doen denk ik dan zo.

Rensch, Salah-Edine en Taylor van Ajax. Hoe bedenk je het..,..

Tof dat Emegha erin staat, ga nu toch maar live kijken.

8 september 2023 om 18:45

Waar wordt dit uitgezonden?

8 september 2023 om 18:54

ESPN 1

Rench is totaal niet geschikt voor de rechtsachter elke trainer die hem daar neer blijft zetten acht ik niet capabel om zijn functie uit te voeren. Hij is simpel weg niet goed genoeg en twijfel of hij dat ooit gaat worden. Terwijl ik in de jeugd (toen hij nog centraal speelde) een hele hoog dunk van hem had. Maar staat al tijden stil in zijn ontwikkeling en misschien wel erger hij is zeer kwetsbaar. Persoonlijke fouten, tactisch verkeerde positie kieze, verkeerde momenten instappen etc

Doe allemaal maar negatief (uitzondering daargelaten) maar Dirkie gaat NEC een hoop centjes opleveren.

Geen Wentges op doel. Dat is best vreemd!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren