Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real voorkomt afgang na wereldgoal Bale, ‘BVB’ door

Laatste update:

Legia Warschau heeft woensdagavond voor een stunt van formaat gezorgd tegen Real Madrid. In een leeg Wojska Polskiegostadion leek het team van Zinédine Zidane op weg naar een eenvoudige zege, na treffers van Gareth Bale en Karim Benzema. De Poolse hekkensluiter van Groep F in de Champions League knokte zich terug en kwam zelfs met 3-2 voor, maar het werd uiteindelijk 3-3. Door de remise is Real nog niet zeker van de achtste finales, wat wel geldt voor Borussia Dortmund. De Duitsers waren in eigen huis met 1-0 te sterk voor Sporting Portugal.

/

Legia Warschau - Real Madrid 3-3
Vanwege vergrijpen in de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund, zoals vechtpartijtjes op de tribune, het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen op het veld, werd Legia woensdagavond niet gesteund door het thuispubliek. Wat vooraf werd gezien als een schier onmogelijke opdracht werd zodoende nog moeilijker, zeker nadat Bale de score binnen 57 seconden opende. Het werd om meerdere redenen een onvergetelijke treffer: Bale maakte het snelste Champions League-doelpunt uit de clubgeschiedenis van Real en de wijze waarop was schitterend. Een voorzet van Fábio Coentrão werd door Cristiano Ronaldo verlengd met het hoofd, waarna Bale de bal vol op de slof nam vanaf een meter of twintig. Zijn verwoestende uithaal in de kruising liet keeper Arkadiusz Malarz volledig kansloos.

Miroslav Radovic had het fortuin niet aan zijn zijde, toen hij halverwege de eerste helft vergeefs om een strafschop vroeg. Verder had Legia weinig in de melk te brokkelen en leek een tweede treffer van Real onvermijdelijk. Die kwam er dan ook, via Benzema. Een geduldig uitgespeelde aanval leidde tot een geweldige pass van Mateo Kovacic op Bale, die zijn aanvalspartner vond in het strafschopgebied: 0-2. Benzema kwam op gelijke hoogte met Thierry Henry als enige Fransmannen die 35 keer scoorden in de Champions League voor dezelfde ploeg. De wedstrijd leek al gespeeld, maar Legia vond uit het niets toch de aansluiting. De Belg Vadis Odjidja-Ofoe stormde brutaal op de Madrileense defensie af en vond de ruimte voor een fraaie uithaal die via de paal binnenvloog.

/

Wat vrijwel niemand voor mogelijk hield, gebeurde: Legia kwam zelfs op gelijke hoogte. Miroslav Radovic dribbelde langs diverse verdedigers en punterde raak in de rechterhoek; doelman Keylor Navas zag er niet al te best uit. Vervolgens hield Legia de rijen gesloten, speelde het bijzonder gedisciplineerd en toonde Real tekenen van vermoeidheid. De frustratie sloeg eveneens toe bij de bezoekers. Legia rook bloed en kwam zelfs op 3-2, dankzij Thibault Moulin. Een gigantische stunt leek in de maak, maar via Kovacic stelde Real vrijwel direct orde op zaken. Daar bleef het bij in Warschau, waardoor Real voor het eerst sinds oktober 2002 niet won na een voorsprong van twee doelpunten in de Champions League.

Borussia Dortmund - Sporting Portugal 1-0
Jorge Jesus had in zijn opstelling plek voor Marvin Zeegelaar, terwijl Luc Castaignos verrassenderwijs de voorkeur kreeg boven Bas Dost. Nog opvallender was de absentie van Pierre-Emerick Aubameyang bij Dortmund: de sterspeler werd vlak voor de wedstrijd om 'interne redenen' uit de selectie gezet. Het zorgde direct voor veel speculatie, maar op het veld bleek aanvankelijk weinig van een verstoorde voorbereiding. Al binnen twaalf minuten greep Dortmund de leiding, nadat een foutloze aanval uitmondde in een fraaie kopbal van Adrián Ramos in de bovenhoek. Vlak voor die treffer was veel te doen om Danny Makkelie, doordat beide ploegen tevergeefs om een strafschop vroegen.

/

Christian Pulisic werd geraakt door Sebastián Coates, maar de Nederlander was onverbiddelijk. Ook toen landgenoot Castaignos aan de overzijde naar het gras ging na geduw en getrek met Marc Bartra wees Makkelie niet naar de stip. Gelson Martins liet vervolgens na de gelijkmaker te verzorgen en omdat Pulisic de lat trof en Raphaël Guerreiro vlak voor rust evenmin gelukkig was, werd 1-0 de ruststand. In de pauze werd Castaignos alsnog vervangen door Dost. Sporting begon veelbelovend aan het tweede bedrijf, maar bleek niet in staat om dat door te trekken. Dortmund wist de Portugezen vakkundig in bedwang te houden, waardoor de bezoekers zich veelal moesten beperken tot vruchteloze afstandsschoten. Die leverden niks op, waardoor BVB met tien punten verzekerd is van een plek bij de beste zestien van Europa.

Wie wint de poule?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
2 november 2016 om 22:44

Het is pas de groepsfase. Tuurlijk is dit niet het niveau dat men graag ziet van Real Madrid. Maar hetzelfde geldt voor een hoop andere topclubs. Dit jaar lijkt het niveau een stukje lager dan voorgaande jaren.

2 november 2016 om 22:44

Zo dachten we vorige seizoen ook en toch wonnen ze de CL. Er hangt zoveel af van hoe de spelers presteren en hier was winnen geen verplichting. Enige wat op spel komt is eerste plaats, iets wat ze in eigen huis kunnen beslissen tegen Dortmund. Er is dus weinig tot niks gespeeld. Blijft wel triest dat je tegen een ploeg als Legia van 0-2 naar 3-2 kunt zakken, maar dat is een verdediging probleem dat zowel Barcelona als Real Madrid mee kampen huidige seizoen. Te veel onnodige slordigheden achterin. Tegen topploegen speelt Real vaak wereld van verschil trouwens en vooral in de CL.

2 november 2016 om 22:46

Onzin. Dat werd vorig seizoen ook geroepen. Vergeet niet dat Real veel basisspelers mist door blessures.

2 november 2016 om 22:53

Barca verliest van Alaves, Altetico speelt gelijk tegen Leganes allebei promovendus zijn ze dan ook shit?
Elke topploeg heeft een zware off day,
en Real was vandaag ontzettend slecht alles ging nonchalant en dan krijg je verdient zo de deksel op de neus.
Hoop dat ze nu wakker worden, snel deze wedstrijd vergeten..

2 november 2016 om 22:56

Nog altijd ongeslagen in alle competities. In de competitie bovenaan. CL groepswinst in eigen hand. Zidane weet goed wanneer de prijzen worden verdeeld. Niet in november!

Lag niet alleen aan het slechte spel van real, legia warschow speelde echt goed, al die pases waren echt foutloos . Heel compact gespeeld en balbezit gehouden

2 november 2016 om 23:15

En geweldig in de afronding. Echt, heerlijke goals gezien.

Weet niet of het jullie op viel.
Supporters van Legia stonden buiten het stadion sfeer te maken. Geweldig!

Legiaaa Warsaaawaa. Gun het onze Poolse vrienden die wekelijks bij ons op bezoek komen!

Dortmund was weer om te huilen vanavond, echt dringend tijd dat het anders gaat. Desondanks, 3 punten, koploper in de poule en een gunstiger schema dan Real. Nur der Bvb!

Tja als je ziet dat Bayern en Juventus 2de staan in hun poule, dan is het beter om ook 2de te eindigen in je groep, dan ontloop je die ploegen.
Porto, Monaco, Leicester om maar een paar te noemen staan 1ste in hun poule dan loot je toch liever die clubs daan Bayern of Juve

2 november 2016 om 23:18

Zullen we net zien dat Arsenal een keer 1e wordt en Bayern loot haha.

2 november 2016 om 23:32

Ja zou goed kunnen.
Barca eindigt al jaren 1st in de groep en loot erna altijd een sterke tegenstander.
1st eindigen is niet altijd een voordeel

3 november 2016 om 08:39

Hopelijk loten Bayern en Barca elkaar. Dan is 1 van die 2 eruit en maakt Man City meer kans.

3 november 2016 om 13:28

Ochja, het is altijd geluk hebben. Gewoon die 1e plek proberen te pakken en hopen op iets anders dan Bayern.

3 november 2016 om 00:58

Porto en Leicester staan in dezelfde groep (leicester nog steeds leider), maar die zijn beide zeker haalbaar voor Real Madrid, of eender welke topclub.

3 november 2016 om 04:52

Porto zit bij Leicester in de groep

3 november 2016 om 08:44

Porto en Leicester zitten in dezelfde groep dus hoe kan dat?

Niet om aan te zien, maar dat kan de beste ploegen overkomen. Je begint met een opstelling die aanvallend gericht, waardoor het middenveld niet meer gebruikt word zoals het hoort in het systeem van Real Madrid. Het is toch een kwaliteit om aan te zetten en er als nog een gelijkspel uit te slepen, maar het is diep triest dat je maar een punt haalt hier.

Jammer dat Legia de voorsprong niet kon verdedigen, had het ze van harte gegund. Wel heel knap wat ze gepresteerd hebben.

Verder mooi dat Dortmund door is.

Wel leuk dat Ajax daar 0-3 wint en Real alle moeite van de wereld heeft. Had het Legia erg gegund, maar een puntje bleek maximaal.

3 november 2016 om 00:59

Real miste wel Pepe, Ramos en Casemiro. Dat is wel een groot verschil.

3 november 2016 om 03:41

Die mist Ajax ook.

3 november 2016 om 07:28

Hahaha

3 november 2016 om 08:41

Modric belangrijkste speler niet vergeten!

BVB zonder 3 vaste basisspelers Auba, Reus, Pisczek en met talenten als Mor, Puli, Passlack, Merino. Bvb behaalt de halve.finale!!!

2 november 2016 om 23:17

Denk je dat? Vandaag was het niet geweldig en de 2e helft enorm zwak. Mor, Pulisic en Passlack zijn grote talenten, maar die komen net kijken en daar kom je niet mee in de halve finale. Als iedereen fit is is het wel echt een leuke ploeg, maar nee geen halve finale materiaal.

3 november 2016 om 13:29

Natuurlijk ligt het aan de vorm, maar de kwaliteit van de spelers verandert niet ineens.

Zidane probeerde eens innovatief te zijn: mislukt. Trachtte zonder middenveld te spelen.

Juve mist echt Pogba en Pogba mist Juve. Ik voel me niet goed als ik naar dit Juve kijk, ze missen echt een speler als Pogba, echt waar. Pjanic brengt echt nog niet wat van hem verwacht word.

3 november 2016 om 01:13

Echt waar?

On: bijzonder zwak dortmund. Beetje een vormdip vanaf begin dit seizoen al helaas. Hopen dat tuchel dit recht trekt

3 november 2016 om 11:27

Ik meen me te herinneren dat ze een reeks hadden waarin ze 17 keer scoorden in 3 wedstrijden nietwaar?

3 november 2016 om 08:05

Juve mist vorm

Ja je kan ervan leren als dits eens gebeurd. Ik heb echter het gevoel dat het dit seizoen af n toe niet gebeurd dat ze het te laks opnemen. Schandalige vertoning en Ronaldo is compleet uit vorm. Hopelijk is dit tijdelijk maar hoe hij staat te spelen. Benzema vond ik dan weer gretiger dan de voorgaande wedstrijden. Blij dat Kovacic eindelijk ook wat minuten maakt. Soms nog te veel dribbelen, maar je ziet wel dat hij een wedstrijd kan versnellen.

Vorig jaar was de CL een leuke onverwachte bonus. Maar grootste frustratie is dat je totaal geen vooruitgang ziet, wat volgens mij ook niet gaat gebeuren met Zidane. Dat geluk gaan ze niet weer hebben in de CL. Meeste wedstrijden worden nog wel gewonnen op individuele kwaliteit, maar wat een tijdverlies om zoveel slechte wedstrijden te zien.

Als je dan ziet wat Dortmund soms van mooi samenspel speelt, en Madrid kan dat niet met in theorie zoveel betere spelers. Onbegrijpelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren