Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Real verzoekt toptarget om contract bij huidige club niet te verlengen’

Laatste update:

Real Madrid gaat serieus werk maken van de komst van Alphonso Davies, zo meldt Sky Sport. Terwijl Bayern München achter de schermen druk is met een contractverlenging voor de 23-jarige verdediger, dringt de Koninklijke er bij de Canadees juist op aan om niet te verlengen.

De Duitse tak van Sky Sport weet dinsdag te melden dat Real een duidelijk voorstel heeft neergelegd bij Davies. Meesterscout Juni Calafat zou het target bovendien duidelijk hebben gemaakt dat hij zijn contract bij Bayern niet mag verlengen.

Davies heeft nog een contract tot medio 2025 bij Bayern. De Duitse recordkampioen ziet hem graag langer blijven, maar hikt aan tegen de hoge salariseisen.

Volgens Sky Sport eist Davies tussen de tien en dertien miljoen euro per jaar, een bedrag waar Bayern niet aan wil voldoen.

Davies denkt na over zijn toekomst, zo klinkt het, maar lijkt zich goed te voelen in het zuiden van Duitsland. Indien hij zijn contract niet verlengt bij Bayern, ligt een verkoop in de zomer in de lijn der verwachtingen. Real loert op dat laatste.

Bayern wil Davies onder geen beding verkopen, zo benadrukte president Herbert Hainer in november. "Het is een van de beste linksbacks ter wereld en hij staat bij ons tot 2025 onder contract. We willen hem graag behouden en hopen dat hij ons trouw blijft."

Davies begeeft zich ongeveer in dezelfde situatie als Jude Bellingham eerder, analyseerde Marca onlangs. De aanvallende middenvelder kon bij andere clubs meer verdienen, maar koos er bewust voor om Borussia Dortmund in te ruilen voor Real. Bij de Koninklijke hoopt men dat Davies dezelfde afweging maakt.

Davies is in ieder geval een toptarget voor de grootmacht uit Madrid. Als Kylian Mbappé en Erling Braut Haaland niet zo prominent in beeld waren geweest, dan was er waarschijnlijk al veel meer werk gemaakt van de komst van de linksback, zo klinkt het vanuit de Spaanse hoofdstad.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben hem al een tijdje uit het oog een jaar of 2 geleden was hij echt een machine. Erna zwaar geblesseerd geweest? Zo te lezen wordt er voor hem nog steeds een grote toekomst voorspeld.

9 januari 2024 om 14:07

Heb hetzelfde. Ik dacht dat hij inmiddels al 28 jaar oid was... Schrok ervan toen ik 23 las. Komt waarschijnlijk omdat hij heel jong gedebuteerd is.

Wanneer Mbappe en Davies komen begint Real wel echt een monsterlijk team te worden die echt nog jaren kunnen heersen

9 januari 2024 om 13:28

Ja dat zou echt oneerlijk zijn haha. Stel je voor dat Vinicius de actie aangaat met Mbappe en Davies er vervolgens overheen dendert. Word je gewoon eng van.

9 januari 2024 om 13:40

Eigenlijk moet je dan een gele kaart geven wegens onsportief gedrag haha

9 januari 2024 om 14:54

Ik denk dat Real dan het verzoek indiend om de voetbalvelden 10 meter langer te maken..

On; een extra/goede linksback is wel echt nog welkom natuurlijk bij Real

9 januari 2024 om 13:33

Jaren? Volgens mij hebben ze dan helemaal geen concurrentie meer over. Als ze Mbappe en Davies aantrekken dan hoeven we geen CL of El Clasico meer te kijken. De spelers die eigenlijk bij Barca hadden moeten zitten zijn nu bij Real.

9 januari 2024 om 13:36

@rambokolombo

Hoewel ik zeker mee wil gaan met het feit dat Real een monsterlijk team ga hebben, wil het nog altijd niet zeggen dat ze daardoor geen concurrentie meer zullen hebben.

Het Galactico-tijdperk was volgens velen ook een team dat niet te kloppen zou zijn, uiteindelijk viel het vanaf 2004 als een kaartenhuisje in elkaar.

9 januari 2024 om 13:41

In theorie heb je gelijk. Maar op papier ziet het er wel heel eng uit!! En dan hebben ze ook nog een trainer die vooral goed is om met sterren en ego's om te gaan. Ik ben meer barca fan, maar ik zie dit met angst en beven tegemoet

9 januari 2024 om 16:01

Het beste team allertijden, Barca rond 2008-2012, won ook niet elk jaar de competitie en CL.

9 januari 2024 om 17:19

Daar is een logische reden voor: het was namelijk niet de beste team aller tijden.

9 januari 2024 om 19:46

@sitostick

Zoals al werd aangegeven, was dat Barcelona dus niet het beste team. Het mooist spelend dat misschien wel.

9 januari 2024 om 19:58

Of het saaist spelend team.

9 januari 2024 om 21:24

@Binsider1899
Tijden van Galacticos, toen had je R9 die veel te dik en veel te blessuregevoelig was dan had je Beckham die meer ging modellen dan voetballen. Met 3 waardige galacticos ga je niet de oorlog winnen. Roberto Carlos, Figo en Zidane. Als je weet dat Man United en Valencia in die tijd kilometervreters waren. Dan had je nog AC Milan, Juventus en Inter Milan met de beste spelers van de wereld. Je praat over Galacticos terwijl er bij Juve Nedved, Del Piero, Canavarro, Zambrotta en Thuram liepen die ook net zo goed Galacticos hadden kunnen zijn. Laat me niet beginnen over AC Milan die veruit de allerbeste team had. Real kwam niet eens voor in dit verhaal. Als je nu kijkt watvoor team en watvoor spel Real speelt en welke spelers ze willen aantrekken dan is iedereen gewoon kansloos tegen deze Real. Het is gewoon super goed gescout, met een supergoeie staf en trainer. In de tijd van de Galacticos hadden ze niet eens een waardige trainer.

9 januari 2024 om 21:50

Die clasicos waren eentonig en saai ja. Je wist al van tevoren dat Barca ze scheel zou tikken. Enige wat je niet wist was met hoeveel ze zouden winnen. En wat ik nooit verwacht had was Pepe op het middenveld te zien spelen.

9 januari 2024 om 15:05

Wat mij betreft mag Mbappe na 15 januari lekker in parijs blijven.

9 januari 2024 om 15:10

Begint? Vind ze dat nu al hebben, met die 2 zal RM de term monster al wel voorbij gestreefd zijn!

Vinicius of Mbappe die op de back af dribbelt en dan een Davies die er over heen stormt. Dat is toch een fenomenale linkerkant.

Zou een goede back zijn. Mendy is constant geblesseerd. Garcia is aardige speler, maar (nog niet) Real kwaliteit in mijn ogen.
Gutierrez van Girona is ook een optie. Vind ik ook zeer stevig en kan Madrid ook relatief goedkoop terugkopen.

Dit mag toch gewoon niet wat Real doet?
En nu verbaast het me niet dat het toch gebeurd maar als je zoiets doet zorg je er toch voor dat niemand dat komt te weten?

9 januari 2024 om 13:37

Waarom mag het niet volgens jou? In januari is de transfer window open en dan mag je volgens mij met alle spelers onderhandelen. Ik kan me vergissen hoor, maar volgens mij is dit gewoon legaal.

9 januari 2024 om 13:51

Je mag op papier wel pas met spelers onderhandelen over een contract als de club daar toestemming voor geeft of het contract binnen 6 maanden afloopt (vanaf een bepaalde leeftijd).

Al is het in de werkelijkheid een stuk grijzer natuurlijk.

9 januari 2024 om 14:11

Dan vergis ik mij dus en is het niet legaal. Ik zie behoorlijk prominente trainers en voorzitters dit doen (zelfs buiten de transfer window) dat ik er automatisch van uitging dat het binnen de window legaal was. My bad.

Edit: dat gezegd hebbende, Sky Sport beweerd dit, maar dat hoeft nog geen waarheid te betekenen uiteraard.

9 januari 2024 om 14:14

Dit mag niet. Je kan niet een speler van een ander team verzoeken om zijn contract niet te verlengen. Naast dat het niet mag is het ook best asociaal.

9 januari 2024 om 14:16

En dan zijn daar tussenpersonen die 'informeel' contact hebben met zaakwaarnemers en informatie doorspelen. Die regel kan vrij makkelijk omzeilt worden

9 januari 2024 om 14:25

Ja die regel is matuurlijk makkelijk te omzijlen maar ook makkelijk stil te houden lijkt me. Dit voelt verzonnen al heeft Sky die reputatie niet volgens mij.

9 januari 2024 om 14:30

Ja klopt, net als met Griezmann, Suarez en Van Dijk. Volgens mij Pogba ook. Best asociaal inderdaad. Xavi Hernandez heeft daar overigens ook een handje van om dat voor de camera buiten de transfer window te doen. Volgens mij is hij inmiddels daarover teruggefloten inmiddels, maar hij deed dat regelmatig, samen met zijn voorzitter. Tapping up heet dat in het Engels. Dit wat Sky Sport roept, roept Sky Sport, ik heb er geen bewijs van gezien en weet niet of dat er uberhaupt is.

9 januari 2024 om 14:33

Sowieso is enige redelijkheid ook logisch. Natuurlijk bespreek je als club even met de zaakwaarnemer van een speler de voorwaarden die hij wil voor een nieuw contract. Als die belachelijke bedragen verlangt dan stop je niet al die moeite in de onderhandelingen natuurlijk.

Maar echt dingen afspreken en op papier zetten is wel gewoon verboden.

9 januari 2024 om 15:11

@rm1335

Alle clubs doen het, ook RM. Juni Calafat doet geen bezoekjes aan huis om daar enkel een koffietje te drinken hoor ;-)

9 januari 2024 om 15:10

@scummyman

Niemand die dit aanklaagt hoor, aangezien elke topclub (en zelfs lager) het doet. Het is een regel die eigenlijk iedereen aan zijn lap laarst en daar nooit consequenties aan gegeven wordt.

Je hoort namelijk eerst altijd bij de speler of hij interesse heeft om te komen en uiteraard worden dan zulke voorwaarden besproken. Dan pas wordt er echt officieel bij de club aangeklopt.

9 januari 2024 om 16:47

@FCBinsider1899 klopt ook. Maar vind het zo raar dat het zovaak uitlekt. Als je een speler of zaakwaarnemer belt met het verhaal dat je hem graag wil hebben en dat het beter is als hij zijn contract niet verlengt dan eindig je toch met dit houden we onder ons.

Enige voordeel wat zo’n speler kan hebben is het te laten vallen bij de onderhandelingen om er meer uit te slepen. Maar wie heeft er baat bij om dit naar de media te lekken?

Ik heb niks niks met Real maar een Bayern die een topper verliest aan een ander team vind ik altijd leuk. Jammer voor andere Duitse teams die waarschijnlijk een linksback gaan moeten inleveren aan Bayern, maar die zijn na 50 jaar het zelfde verhaal t’ inmiddels wel gewend.

9 januari 2024 om 14:09

Dortmund haalt veel meer spelers weg bij concurrenten dan Bayern hoor. Da's zo'n dooddoener.

9 januari 2024 om 14:53

Het gaat mij om de intentie. Dortmund koopt om te bouwen. Bayern kaapt om de concurrentie zwakker te maken. Het feit dat ze al 11 keer achter elkaar non stop kampioen zijn geworden zegt genoeg. Heel die competitie is door Bayern kapot gemaakt doordat ze de spelers wagkapen bij teams die hun monopolie bedreigen. Toen Dortmund eindelijk begon mee te concurreren ruim 10 jaar geleden werden hun 3 beste spelers weg gekaapt en sindsdien wint Bayern alles. Zelfde verhaal met Leipzig die hun beste spelers aan bayern verloren de afgelopen seizoenen.

9 januari 2024 om 19:49

Dat vind ik veel te simplistisch. Alsof Bayern zomaar 40 miljoen euro kan spenderen om enkel een concurrent zwakker te maken. Daarbij is Bayern zo vaak kampioen geworden omdat ze als enige Duitse club tot de wereldtop behoren en van daaruit ook beleid voeren.

Dortmund spendeert inmiddels ook al aardig wat jaren genoeg, maar het beleid is gewoon niet geweldig. Er zitten parels als Haaland en Bellingham tussen, maar daar spelen ook genoeg spelers omheen die al worstelen om consistent een Europees subtop-niveau aan te kunnen. Daar zit het echte probleem.

Buiten dat is alles onder Bayern ook zo wisselvallig als het weer. Het feit dat de afstand tussen Bayern en de rest zo groot is, moet je dan ook vooral wijten aan de concurrenten. De Bundesliga heeft gewoon 4 CL-plaatsen, het is een groot voetballand met veel inwoners en de omzet van de clubs is ernaar om progressie te boeken.

Sowieso vind ik jouw argument te eentonig. Als je sterkhouders van andere clubs in dezelfde competitie koopt, maak je de concurrenten bij voorbaat zwakker. Wat de intentie ook is, je kunt niet stellen dat Dortmund niet erger doet wat Bayern doet. Ik heb er overigens sowieso geen problemen mee. Als het beleid van Dortmund stabieler was geweest, was het gat nooit zo groot geweest. Vergeet ook niet dat Dortmund mede door Bayern nog bestaat.

Zou mooi zijn als je een speler als Davies kan binnenhalen. Vooral aanvallend is die kerel echt uitstekend. En met de snelheid die hij heeft samen met Vini zou dat echt bizar zijn. Kijken of je Mendy of Fran Garcia dan kan verkopen. Voor de rest is een aanvaller natuurlijk prioriteit nummer 1. Want je hebt Benzema laten gaan zonder er een capabele vervanger is gekomen. Mbappé zit weer in de geruchtenmolen. Maar ja dat is al jaren zo. Hopelijk dat er inderdaad deze januari een antwoord komt...

Volgens mij is dit illegaal toch?

Dit is natuurlijk gedrag wat past bij de Spaanse top. In persconferenties uitgebreid over je targets spreken en achter de schermen alles doen om mensen tegen de huidige club op te zetten of vooral tegen een minder groot bedrag aan te kunnen trekken.

Het contract van Davies loopt tot 2025, dus elke poging van Real Madrid om contact te hebben met Davies zonder toestemming van Bayern zou moeten resulteren in een flinke boete.

9 januari 2024 om 14:50

Het past ook bij de Engelse middenmoot Yoeri. Chelsea is er niet bepaald vies van gebleken.

9 januari 2024 om 15:59

Nou, vertel? Wanneer heeft Chelsea dit gedaan in de afgelopen jaren? Nee, laten we zeggen 10 jaar aangezien het niet gebeurd is.. Ik neem aan dat je nu niet met dat verhaal van Ashley Cole gaat komen toch? Want als je een verhaal uit 2006 moet oprakelen dan denk ik niet dat je erg sterk staat...

9 januari 2024 om 16:12

De geluiden betreffen onder andere Olise, Fofana en jonge spelers onder de 18, genoeg voer om te zeggen dat het gedrag is dat past bij Chelsea, net zoveel als dat het gedrag in jouw ogen past bij Real Madrid aan de hand van een bericht wat Sky lanceert.

Oh ja, Ashley Cole, die affaire was ik al bijna vergeten zelfs.

9 januari 2024 om 16:23

Vragen naar interesse in een eventuele transfer is iets heel anders dan een speler vragen om zijn contract niet te verlengen terwijl je geen contact mag hebben met die speler. Als Chelsea (zonder toestemming) met Fofana of Olise zou hebben gesproken en dit soort vragen gesteld zou hebben dan zou er een officiële klacht ingediend zijn bij de Premier league. Dit is overduidelijk niet gebeurd.

Daarbij is er nogal een verschil of een verhaal voorbij komt uit de hand van SKY of dat een verhaal geschreven staat in de Daily Mail..

Bij Real Madrid zijn dit soort verhalen schering en inslag en wordt het gewoon in de openbaarheid besproken op persconferenties. Kijk er de persconferenties rondom de transfers van Courtois en bijvoorbeeld Hazard maar op na. Jarenlang heeft Zidane iedere kans die hij kreeg gegrepen om te zeggen dat hij Hazard zo graag bij Real zag spelen. Dat zul je managers in Engeland of Duitsland zelden horen doen.

9 januari 2024 om 16:55

Och ja, hoe het in het straatje past uiteraard. Je hebt een termijn van 10 jaar bepaald dus ik mag Hazard en Courtois niet negeren. Ik zal dus maar wachten op de officiele aanklacht van Bayern. tegen Real Madrid. En natuurlijk is er onomstotelijk bewijs dat Madrid aan Davies heeft gezegd om niet te verlengen. Want Sky zegt het. Terwijl Chelsea alleen maar gepraat heeft met Olise en Fofana, dus niks aan de hand daar. Yeah right :-)

Davies is natuurlijk een geweldige voetballer die zich heeft bewezen in de absolute top. Wat mij betreft een versterking voor de linkerkant. Heb je m echt nodig? Geen idee, je kunt er ook voor kiezen om Gutierrez terug te halen van Girona.. die heeft inmiddels de nodige meters gemaakt om er te kunnen staan. Dan heb je Fran Garcia die als 2e back kan fungeren, dit natuurlijk als Mendy vertrekt anders zit je met 3 sterke backs, 1 teveel.

Wel mooi dat ze tegen davies durven te zeggen je mag je contract niet verlengen en bij mbappe zeiden ze er niks over. Als die scout dat heeft gezegd toont ook weinig respect voor bayrn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren