Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real vergeet stadsderby te beslissen en ziet Atlético in extremis langszij komen

Laatste update:

Real Madrid en Atlético Madrid hebben El Derbi Madrileño zondag onbeslist gelaten. De Koninklijke leek lange tijd met 1-0 te zegevieren, maar zag de stadgenoot in extremis langszij komen via Marcos Llorente: 1-1. Memphis Depay speelde een sleutelrol, door als invaller de assist te geven op Llorente.

Real Madrid kreeg nog voor het duel een fikse domper te verwerken: Vinícius Júnior raakte geblesseerd tijdens de warming-up en moest vervangen worden door Brahim Díaz. Memphis Depay, basisspeler én matchwinner woensdag bij Atlético - Rayo Vallecano (2-1), werd tot zijn frustratie naar de bank verwezen voor de Madrileense clash.

Vanaf daar zag de Nederlander beide ploegen een behouden eerste kwartier op de mat leggen. De openingstreffer kwam dan ook vanuit het luchtledige. Díaz kreeg de bal met geluk bij Lucas Vázquez en kreeg hem vervolgens met evenveel fortuin weer terug, waardoor hij Jan Oblak van dichtbij kon verschalken: 1-0.

Real Madrid hield het daarop redelijk dicht, maar kon niet voorkomen dat Atlético er somtijds gevaarlijk uitkwam. Zo moest Andrey Lunin – vervanger van de nog altijd geblesseerde Thibaut Courtois – ingrijpen op een kopbal van Axel Witsel, en zag hij een kopstoot van Saúl Níguez net naast vliegen.

Desondanks ging Real met een goed gevoel de rust in. Vlak ná de onderbreking leek dat een flinke deuk op te lopen.

Alles wees namelijk op de 1-1 van Stefan Savic in minuut 49. Alles behalve de VAR, die tijdens het het moment van koppen buitenspel van Saúl constateerde.

Zonder gelijkmaker en zonder echt overwicht voelde Diego Simeone zich genoodzaakt tot actie. Dat betekende de entree van Memphis, de man in vorm de afgelopen weken.

De Moordrechter had het echter moeilijk tegenover de Real Madrid-defensie en zag de gastheren de betere partij blijven. Dat kwam tot uitdrukking in een schitterende actie van Díaz, die een man het bos in stuurde, nog een andere passeerde, maar zijn schot vervolgens op niets zag uitlopen.

Het duel leek daarna als een nachtkaars uit te gaan, totdat Llorente toesloeg. De voormalig Real Madrid-speler kopte raak na verlengen van Memphis, die dat eveneens met het hoofd deed. Koploper Real Madrid vergrootte de voorsprong op Girona zo tot slechts twee punten in plaats van vier. Atléti blijft vierde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Girona gaat natuurlijk weer de koppositie overnemen.. we zijn slecht in de lead behouden. Moeten het hebben van comebacks, helaas.

4 februari 2024 om 23:06

Girona heeft al gespeeld, willen ze hem overnemen moeten ze volgende week van Real winnen. Denk eerder dat het gat 5 punten is na volgend weekend.

4 februari 2024 om 23:17

Als we spelen zoals vandaag en Vinicius, Rudiger en Tchouameni terug hebben, zie ik ons inderdaad makkelijk winnen van Girona.

5 februari 2024 om 04:47

Zeg nou niet makkelijk onderschatting kan zo dodelijk zijn… staan niks voor niks 2de

5 februari 2024 om 07:46

Verschil tussen onderschatting en van eigen kracht uit gaan. We spelen thuis, lijken beter in vorm te komen, lijken belangrijke spelers tijdig terug te krijgen en Girona is toch iets wisselvalliger dit kalenderjaar van start gegaan. Daarnaast zijn wij de enige tegenstander geweest dit seizoen die Girona compleet kapot heeft gespeeld.

Je bent aan je stand verplicht dit te winnen.

Jammer dat simeone niet met de sterkste 11 begint, dan was het anders gelopen denk ik… lekker einde met correa die enorm gretig inviel. Denk dat focus op de Copa ligt voor Simeone. Gefeliciteerd Real fans met (gok ik) de titel.

Heel jammer dat we uiteindelijk een doelpunt slikken op het einde. Het lijkt alsof Simeone altijd wel een oplossing heeft tegen Ancelotti.

Wij speelden eigenlijk een top wedstrijd. Vond alleen de wissels heel matig tot slecht, Joselu viel goed in maar was niet diegene die nodig was, aangezien je met snelheid en diepgang Atletico pijn deed. Snap ook niet waarom Vinicius een halfuur lang mag opwarmen maar uiteindelijk niet erin komt.

Modric en Ceballos vielen ook matig in. Ik heb het gevoel dat je Modric beter niet kan laten invallen dit seizoen, tegen zijn motor in gang slaat is de wedstrijd vaak afgelopen en heb je in die tussentijd niks aan hem gehad.

Camavinga imo man of the match, zure puntenverlies maar goed.

4 februari 2024 om 23:04

Modric invallen is prima maar niet in een topwedstrijd en al helemaal niet wanneer Kroos nog tussen de lijnen staat.

4 februari 2024 om 23:07

Brahim was MOTM vandaag , maar camavinfa en Mendy erg goed inderdaad.

Zal ook eens niet; een ex-speler van real die scoort tegen ze. Hele wedstrijd de bovenliggende partij maar toch wordt dat anti-voetbal weer beloond. Echt doodzonde. Dit had je gewoon niet mogen verliezen.. Iedereen was goed, alleen die 2-0 had gemaakt moeten worden. Rudiger had door alles en iedereen heen gebeukt bij die 1-1. Echt balen dat ie er niet bij was. Nu is er geen marge met Girona wat wel jammer is!

4 februari 2024 om 23:07

Ik keek vanaf de 40e minuut maar heb dus totaal niks gemerkt van anti voetbal ?? Vooral de 2e helft had zelf atletico veel vaker de bal.. Het ging op en neer was heerlijk om te zien.

4 februari 2024 om 23:10

Het zijn echt alleen maar voorzetten en 5-3-2 wat eigenlijk een 5-4-1 is met griezmann die constant inzakt. Ik vind het gewoon bizar dat real nooit eens comfortabel kan winnen en altijd van die aparte goals tegen krijgt tegen atleti.. maargoed; ik heb natuurlijk wel een real-bril op

4 februari 2024 om 23:20

Nou was Atletico altijd een zuigploeg maar dit seizoen valt dat echt heel erg mee hoor. Spelen gewoon prima voetbal. Opstelling varieert tussen verdedigend 5-3-2 en aanvallend 3-5-2. Beetje zoals Inter speelt. Tuurlijk zijn er nog zat spelers met het oude Atleti-DNA, maar dit seizoen is het echt niet zo extreem hoor. Ook zeker deze wedstrijd niet.

4 februari 2024 om 23:41

Klopt, ik bedoelde ook niet het zuigen en schoppen, maar de spelopvatting. Heb weinig uitgespeelde kansen gezien en uiteindelijk valt die goal ook weer uit een voorzet. Maar ik ben vooral gewoon gefrustreerd over het puntverlies haha..

5 februari 2024 om 00:52

Maak je geen zorgen, jullie winnen ongetwijfeld van Girona, dat best wel gemankeerd richting de spaanse hoofdstad gaat. De titel is toch wel voor jullie. Sterker nog, als jullie 'm niet winnen, kan het alleen maar verloren worden door jullie. Zelfs als Barã§a kampioen wordt, dan is het nog een verloren titel van de merengues.

Huppa goed om te zien, hopelijk girona kampioen dit jaar. Memphis ook steeds beter in vorm Aupa atleti

Dat het hier nog 1-1 wordt. We moesten het al lang hebben afgemaakt. Rodrygo dramatisch in zijn afronding ook brahim moest die bal op goal schieten na die prachtige actie. We hebben gewoon geen echte killer voorin die gewoon zijn kansen afmaakt. Maar ja van te voren wist je dat het heel lastig gaat worden met zoveel afwezigen. En dan nog voor de wedstrijd vini kwijtraken. Brahim verdiend gewoon een basisplek. Rodrygo is gewoon veel te wisselvallig.

Met dank aan:1: Perez, het elftal schreeuwt om versterkingen nu je weet dat een groot deel van je verdediging er lange tijd uit ligt, maar jij haalt he-le-maal niemand!2: Ancelotti, hoe flik je het x op x om de volledige controle door je belabberde wissels uit handen te geven…

4 februari 2024 om 23:16

Hahaha holy shit zeg. Je bent fan van een buitenlandse club, de allergrootste ploeg ter wereld met een selectie waar 99 procent van de teams op aarde alleen van kan dromen en jij zegt "de selectie schreeuwt om versterkingen". Overdrijven is ook een vak

4 februari 2024 om 23:30

Als iedereen fit is valt het mee. Hoewel er absoluut een topspits ontbreekt. Als je afgelopen winter echter ziet dat je de rest van het seizoen maar over 2 centrum verdedigers kan beschikken en dan nog niet kan zeggen dat je versterkingen nodig hebt wanneer dan wel?

5 februari 2024 om 00:29

Met jouw logica kan je nooit vragen om versterkingen... Wat een dooddoener. Alaba en Militao liggen er nog maanden uit (Militao is al het hele seizoen geblesseerd). Nu Rüdiger ook geblesseerd, dan moet je een middenvelder daar zetten (Tchouaméni). Die is geschorst. Dus moet je je beste rechtsback daar zetten. Overigens een van de beste spelers dit seizoen. Als twee centrale verdedigers er vrijwel het hele seizoen uitliggen, kun je toch wel een extra centrale verdediger verwachten (desnoods op huurbasis)?

5 februari 2024 om 07:37

@R.Madridista

Of je zet er iemand van La Fabrica in? Waarom zoveel switchen in je verdediging als je een CV uit de jeugd kan doorschuiven?

Wij spelen ook met een 16 jarige Cubarsi.

5 februari 2024 om 08:46

Nee nee, zo bedoel ik het niet R.madridista en real8madrid. Natuurlijk is er -ook bij een club als Real Madrid- weleens een gerichte versterking nodig en moet er optijd doorgeselecteerd worden (naar mijn mening is Real overigens al sinds jaar en dag de meester in doorselecteren, zelfs van grote supersterren). Maar de manier hoe Gtore7 het bracht vond ik stevig overdreven: "de selectie schreeuwt om versterkingen" (het gedeelte over groot gedeelte verdediging wat lang uitgeschakeld is werd later pas toegevoegd volgens mij). Tuurlijk is er nu wel wat pech met het ontbreken van enkele Cv's maar dan zal er een jongen van Castilla mee moeten voor op de bank, zo doet elke club dat toch.

5 februari 2024 om 16:00

Klopt, en in essentie is dat ook prima maar wanneer de 2 beste verdedigers van Castilla er ook beide met een meniscus blessure uitliggen neemt het wel absurde vormen aan

5 februari 2024 om 16:28

Ah, ja dat wordt wel een vervelende situatie dan langzaamaan inderdaad. Zo ver reikt mijn kennis betreft Real Madrid niet haha!

Ik wil het niet wederom over Ancelotti hebben, maar man wat haalt hij de controle weer eruit met z’n verdedigende wissels ongelofelijk.

5 februari 2024 om 08:09

Het is zo'n ouderwets Italiaanse manier van denken, je roept het echt over jezelf af met die behouden wissels.

Zuur heel erg zuur dit. Real Madrid heer en meester en dan de 92 min krijg je dit Daarnaast 2 penalty’s niet gekregen . Overtreding van Savic was overduidelijk en bewust. Verder Brahim diaz man of the match. Wat een geweldenaar is dat. Snelheid , techniek , overzicht. Hoe hij daar hermoso poorten .. Zal hem zeker tegen girona opstellen

Atleti onverdiend maarja als je niet meer dan 1 kan scoren dan krijg je weer deksel op de neus zeker tegen Atleti die dan ervan profiteert

Wat zuur dit zeg. Hele wedstrijd controle en leek het erop dat je ondanks deze opstelling toch de 3 punten ging halen. De absurde wissels van Carlo en de scheidsrechter+var beslissen echter anders. Ongelooflijk dat ze tot 2x toe nalaten een duidelijke strafschop niet te geven terwijl een Atleti speler nooit bij de bal kan maar er wel alles aan doet de aanvaller neer te halen. Vooral die van Jude kon niet duidelijker. Wat zijn de scheidsrechters in Spanje toch dramatisch.

Goed, alsnog een punt uitgelopen en dat terwijl je maar 1 verdediger had vanavond. Hopelijk zijn Vini en Rudiger er volgende week weer bij en kan de voorsprong uitgebouwd worden naar 5 punten volgende week. Hadden er 7 moeten zijn maar het zij zo.

4 februari 2024 om 23:03

Oh en die ref op het laatst. Hele wedstrijd goed voordeel fluiten maar dan in de laatste actie dat vertikken zodat ie kan affluiten. Om gek van te worden.

4 februari 2024 om 23:05

Scheids was dramatisch. Oa die penal situaties maar zoveel fouten. Weet niet of je die sliding van Saul nog kan herinneren, maar die was perfect. Toch geel.

4 februari 2024 om 23:09

Klopt zei ik toen ook. Zuivere tackle.

Onnodig maar past wel in de wedstrijden tegen Atletico dit seizoen. Gat met Girona volgende week dan maar maken…

Wat een drama scheidsrechters heb je toch in Spanje. Twee duidelijke penalty’s ontnomen.

Overigens is Brahim een heerlijke voetballer zeg. Zou hem boven Rodrygo nu kiezen.

4 februari 2024 om 23:08

Wat dacht je van gisteren bij barca. Lijkt wel alsof deze twee clubs altijd benadeeld worden

Wat is Atletico toch een verschrikkelijke ploeg buiten dat moet je het gewoon eerder afmaken… Rodrygo moet die bal gewoon geven op Bellingham. De scheids was ook weer lachwekkend zoals elke wedstrijd in La Liga 2 zuivere strafschoppen niet gegeven. Ancelotti moet ook stoppen om Modric er in te brengen dit soort wedstrijden zeker als Kroos speelt. Je weet dat Atletico voor de 1-1 gaat. Ik hou van Luka maar Real
Had nooit moeten verlengen afgelopen zomer.

Zo gigantisch zuur. Dan ben je zo dichtbij de overwinning, met een achterhoede die bestaat uit Vazquez, Carvajal, Nacho en Mendy. En dan geef je in de laatste minuut zo knullig doelpunt weg. Ik ben die Nacho ook zo ontzettend zat. Gozer is aanvoerder van Real Madrid, maar hij kost je zoveel doelpunten. Waarom ga je in godsnaam heletijd naar achteren lopen en laat je Llorente lekker koppen? Gooi je kont erin man. Man, ik kan niet wachten totdat Militao weer terug is. Hopelijk is Rudiger volgende week ook weer fit.

Zo zuur man. Alles klopte aan dit wedstrijd. We weten dat we beperkt stonden op het veld zonder 3 centrale verdedigers, en geen Vinicius en Tchouameni. Zo dichtbij de overwinning maar dan op zo manier nog weggeven. Waar ik al de hele wedstrijd bang voor was. Lange ballen of voorzetten vanaf de zijkanten, omdat we Carvajal en Nacho niet de grootste zijn.

De deksel op je neus toch wel. Ancelotti die verdedigend gaat wisselen. We hadden het eerder in de counters ook moeten afmaken. Rodrygo is echt uitvorm, niet meer in de basis gooien. Brahim wisselen snapte ik niet, tenzij die echt moe was.

En oh. Iedereen was denk ik gaan janken als Atletico hier had verloren door die buitenspel goal, wat gewoon 100% een terechte beslissing was. Maar zeker 2 penalty's niet gegeven aan Real. Die van Vazquez was er duidelijk 1, en ook die van Savic op Bellingham kon je hem geven.

Maar goed. Vooraf had je getekend om niet te verliezen. Maar dat je de overwinning in de slotfase nog weggeeft is echt heel zuur.

Goed. Volgende week Girona thuis. Dan maar die wedstrijd winnen en 5 punten los zijn. Nog niks aan de hand natuurlijk. Vinicius en Tchouameni en hopelijk Rudiger zien we volgende week weer in de basis.

4 februari 2024 om 23:24

Mijn persoonlijke mening ik ben Mendy echt zat maakt echt een onzekere indruk en paniekerig aan de bal net zoals die fout waardoo Griezmann bijna had gescoord. En Ancelotti met ze belabberde wissels zou Brahim laten staan en Vini gewoon erin brengen voor Rodrygo. En op het eind ja Nacho wat moet ik ervan zeggen heb respect voor die man maar vind echt niet dat hij basis hoort echt heel zuur dat je de overwinning weggeeft in de laatste seconden

4 februari 2024 om 23:31

Ik vond Mendy vandaag 1 van de beste van het veld. En ja, nacho had misschien meer kunnen doen, maar het is gewoon een klo***goal. Zo’n bal die er half tussenvalt. Als je dan rudiger hebt gebeurt dit niet. Daar ben ik echt van overtuigd

5 februari 2024 om 10:44

Mendy leek een goede pot te spelen, maar je ziet dat hij echt flink te kort komt. Moet je maar eens opletten hoe vaak bijvoorbeeld een Kroos met zijn handen in de lucht staat omdat Mendy zich niet aan afspraken houdt, te laat start met lopen of ruimtes juist dichtloopt. Doe mij maar Camavinga op LB als we het met dit team moeten doen.

Atlético is voor Real Madrid een soort kryptonite de laatste tijd;

Dit seizoen heeft Real Madrid in alle competities slechts 2x verloren en 4x gelijkgespeeld, waarvan 3 wedstrijden tegen Atlético waren

4 februari 2024 om 23:21

Komt omdat Atletico houd van om met de kont na achter te spelen dus er is geen ruimte achter de verdediging. Real speelt zonder echte nummer 9 deze wedstrijden en vaak zijn de 2 die voorin staan diepgaande spelers met veel snelheid maar met de voorzet niet alles. Daarom ben ik meer fan van een echte nummer 9 tegen Atletico. Daarom gaat Real het dit jaar nog vaak moeilijk krijgen tegen ploegen in de onderste regionen. Ik zie Benzema veel spelen in Saudi Arabië en hij is niet alles meer maar zo typische spits mist Real nu... Gaat ze echt opbreken na mijn mening.

Altijd lastig tegen 12 man. Op naar woensdag voor de Copa❤️🤍

4 februari 2024 om 23:20

Lastig he. Of ken je de spelregels niet. Of niet gezien dat Vazquez duidelijke penalty had moeten hebben, en dat Savic goed weg komt met die beuk op Bellingham.

Jankerd. De grootste moeite nog hebben tegen een kwetsbare verdediging die bestond uit Vazquez, Carvajal, Nacho en Mendy. Haha.

4 februari 2024 om 23:21

Lastig tegen 12 man??? Loop je te provoceren ofso?. Real had minimaal 2 zuivere penalty’s moeten krijgen. En doelpunt van Atletico terecht afgekeurd

4 februari 2024 om 23:22

12 man? Real had 2 penalties moeten hebben😂

4 februari 2024 om 23:32

Ontsnapt aan 2 strafschoppen en is dan nog dom genoeg om te denken dat ie benadeeld wordt…

Zelfs Simeone gaf aan dat dat afgekeurde doelpunt 100 terecht was. Schaam jij je niet?

Ancelotti gaat hier weer helemaal de mist in. Brahim Diaz, beste speler op het plein, vervangen ipv Rodrygo. Daarna Modric brengen, wat jammer genoeg niet meer zo slim is in topwedstrijden en dan nog samen met Kroos. En dan Bellingham vervangen, terwijl die nog altijd overal ging storen. Nu gaf je de controle helemaal weg. Jammer, op voorhand was ik met dit punt tevreden geweest, gezien onze belabberde verdediging. Maar achteraf bekeken zijn het toch 2 verloren punten. Volgende week dan maar de kloof uitdiepen.

Zonde om zo de winst weg te geven, maar als je 3 strafschoppen niet krijgt is dat niet verwonderlijk. We zijn het inmiddels wel gewend. Girona is gewoon een must-win, dus dat moet maar.

5 februari 2024 om 00:59

Drie strafschoppen zelfs! Heb in de EA Liga samenvatting daar niets van gezien. Om welke situaties gaat het? Dan weet ik waar ik op moet letten in de samenvatting van Ziggo.

5 februari 2024 om 01:29

Bellingham neergebeukt door Savic, Vazquez sandwich met heupworp, Bellingham met beide armen om hem heengeslagen naar de grond gewerkt. Ik bedoel als Gundogan die penalty laatst kreeg voor die fopduik, dan waren dit meer dan 100% penalties. Maar uiteindelijk maken we het zelf niet af. We zijn het inmiddels wel gewend, zoals ik zei.

5 februari 2024 om 01:31

Vazquez driibelt Saul voorbij en wordt neergehaald. Saul steekt zelfs zijn been nog verder uit nadat de bal al gepasseerd is om zeker de man te hebben. Bellingham loopt de 16 in op een steekpass en Savic kijkt niet eens naar de bal en geeft hem een beuk zodat Jude niet aan de bal kan.

Die derde weet ik ook niet zo goed waar hij op doelt.

5 februari 2024 om 01:58

Die derde was van Llorente die Bellingham met beide armen geheel omklemde en naar de grond werkte op de achterlijn.

5 februari 2024 om 02:01

En over de vier aanslagen van achteren op Camavinga, daar praten we maar niet over. Nacho kreeg voor dat soort acties onverbiddelijk rood. Deze scheids gaf nog geen mondelinge waarschuwing.

Helaas geen overwinning voor Atletico.
Maar mooi dat het Real nu eens overkomt een goal in de laatste minuten tegen te krijgen.

Memphis laat me niet lachen, is weer eens een weekje fit, scoort 1 keer en denkt meteen dat ie weer onmisbaar is. Je bent niet in Nederland daar denkt iedereen dat je onmisbaar bent. Nou ????

5 februari 2024 om 09:08

Memphis heeft dit kalenderjaar 3x gescoord en 1x assist in circa 220 minuten speeltijd (verdeeld over 6 wedstrijden) - je kan best kritiek op m hebben dat hij een beetje een egotripper is en “maar een invaller”, maar dat is gewoon een uitstekende prestatie voor een invaller?

Ik bedoel, als je Simeone bent, en je moet in de 60e minuut Griezmann of Morata wisselen, wie breng je dan in? In deze vorm is dat gewoon altijd Memphis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren