Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid verovert 36ste landstitel na nederlaag van FC Barcelona bij Girona

Laatste update:

Real Madrid is zaterdagavond voor de 36ste keer in de clubgeschiedenis landskampioen van Spanje geworden. De Madrilenen waren zeker van de titel als nummer twee FC Barcelona punten zou laten liggen, en dat gebeurde: Barça verloor met 4-2 op bezoek bij Girona. Laatstgenoemde club klimt door de zege bovendien over Barcelona heen op de ranglijst, en staat nu dus tweede. Daarnaast is Girona nu definitief zeker van het hoofdtoernooi van de Champions League volgend seizoen.

Aan de kant van Girona was er zoals gebruikelijk een basisplaats voor Daley Blind, die het hart van de verdediging vormde met David López. Barcelona moest het op het middenveld doen zonder Frenkie de Jong, die de rest van het seizoen mist vanwege een enkelblessure.

Het duel kende een bizarre start, want al na vier minuten hadden beide ploegen één keer gescoord. Het was Barcelona dat de score opende, in de persoon van Andreas Christensen.

En die openingstreffer was van grote schoonheid. Lamine Yamal gaf een lange pass door de lucht op Christensen, die de bal met de borst aannam en daarna meteen vanuit de lucht raakschoot: 0-1 voor de bezoekers.

Barcelona was nog maar nauwelijks klaar met het vieren van de openingstreffer, of het stond alweer gelijk. Artem Dovbyk, de topscorer van LaLiga, maakte zijn twintigste competitietreffer van het seizoen met een kopbal van dichtbij.

In de fase daarna waren het vooral de bezoekers die kansen kregen op de voorsprong. Zo werd een kopbal van Christensen fraai gekeerd door doelman Paulo Gazzaniga en schampte een kopbal van Ilkay Gündogan de lat.

Vlak voor rust kreeg Barcelona een strafschop. Miguel Gutiérrez beging een overtreding op Yamal en na inmenging van de VAR kwam de bal op de stip te liggen. Robert Lewandowski benutte het buitenkansje feilloos: 1-2.

Barcelona was zo op weg om het titelfeest van rivaal Real Madrid nog even uit te stellen, en was ook in het begin van de tweede helft de betere ploeg. Toch ging het uiteindelijk helemaal mis.

Halverwege het tweede bedrijf kwam Girona in een tijdsbestek van drie minuten plots op een 3-2 voorsprong. Eerst schoof Portu binnen na breed leggen van Dovbyk, enkele minuten later hobbelde een schot van Gutiérrez binnen na terugleggen van Portu.

Girona had de smaak te pakken en besliste het duel een kwartier voor tijd via een schitterende, Van Basten-achtige volley van Portu: 4-2. Daarmee was puntenverlies voor Barcelona, en dus de landstitel voor Real Madrid, wel zeker.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gefeliciteerd Madrid fans jullie zijn de terechte kampioen helaas konden wij dit seizoen voor weinig uitdaging zorgen hopelijk komt daar volgens seizoen verandering in maar ook dat moet ik nog maar zien maak er een mooi feestje van

4 mei 2024 om 20:39

@blaugrana1899, Om volgend jaar verandering te zien zou ik echt een nieuwe keeper halen. Een keeper waar je simpelweg niet meer op kan bouwen.

Xavi, C* saluda al campeon! Zijn vieze uitspraken jegens Real Madrid week in week uit kwamen mijn strot uit. Heerlijk om dan kampioen te worden!

Ik verwacht bij Barcelona volgend seizoen ook geen beterschap, er is geen budget en Xavi blijft. Dus ik weet niet wat zij anders gaan doen.

Madridistas, geniet van de kampioenschap! Helaas gaat onze ploeg niet vieren, ook niet volgende week, pas de week erop.

Overigens is mijn reactie geen aanval of provocatie naar Barcelona of hun fans, meer een reactie op Xavi, mijn excuses alvast!

Real Madrid moet nu ook de inhaalrace inzetten met Mbappe en Endrick La Liga compleet domineren. Inhaalrace inzitten die Barca met generatie Messi en co wat terugkwamen deinzen.

4 mei 2024 om 20:36

Haha geen probleem man. Gefeliciteerd met jullie titel! Hopelijk (voor mij dan) wordt het volgend jaar weer wat spannender.

4 mei 2024 om 21:32

Je reactie is geen aanval op Barcelona en hun fans maar je hebt wel je eerste twee alinea's nodig om naar hen naar beneden te trappen. De haat en wrok is groter voor de ander dan liefde voor je eigen club. Gefeliciteerd met het kampioenschap.

4 mei 2024 om 21:40

Ah krijg je weer de haat en wrok reactie hoor.

Xavi heeft ook het hele jaar door opmerkingen gemaakt en lopen janken. Dat hij daar iets over zegt neemt zijn liefde voor Real Madrid niet af. Goedkoop ..

4 mei 2024 om 21:56

Heeft Xavi al een uitspraak gedaan over de titel? Hij moet wel oppassen dat ie niet te laat is met vermelden dat Perez scheidsrechters heeft omgekocht. Of dat Tebas en LaLiga niet willen dat Barca kampioen word. Of dat alle Liga teams een slecht veld hebben. Dat de zon alleen schijnt als Barca speelt. Of dat het nalatenschap van Franco invloed heeft uitgeoefend.

5 mei 2024 om 07:40

Gefeliciteerd, hoop dat Real Madrid TV (heb het gelukkig nooit gezien, maar lees er veel op er in Spaanse media) volgend seizoen niet de arbitrage week in week uit onder druk zet, het is een kleine club waardig.

Hoop dat wij volgend seizoen wat meer ziel hebben. Gavi is uberbelangrijk voor ons, maar het kan niet zo zijn dat een team zodra het een 20(?) jarige speler mist, mentaal instort en dan bovendien afhankelijk is van een 16-jarige speler.

Zou Xavi zich nu weer bedenken en aankondigen dat hij toch maar wel gaat vertrekken?

Hoe gaat Girona dat trouwens volgend seizoen doen? Ze vallen onder dezelfde eigenaar als Manchester City toch? Hebben zij ook een Red Bull constructie?

4 mei 2024 om 20:38

Als echte Culer moet je denken aan de club, nou Xavi denkt toch aan de club en laat de eer aan je zelf. Neem dan Sergi Roberto en je gelieve Cancelo mee.

Ik hou mijn hart vast voor volgend seizoen. Je ziet gewoon geen vooruitgang.

4 mei 2024 om 20:41

Geen vooruitgang is een understatement. Je ziet een achteruitgang ten opzichte van vorig seizoen. Daar speelde je saai voetbal, maar stond het wel als een huis en deed je weinig gekke dingen.


Dit seizoen staat er niks meer van organisatie. Van het collectief drukzetten, tot de aanvallende patronen. Er staat niks om je aan vast te houden. Het is echt diep bedroevend. Barcelona is ook geen ster in aankopen doen, dus ook daar verwacht ik niks van.

4 mei 2024 om 20:43

Gaat Barcelona nu echt Joao Felix en Cancelo kopen? Ik bedoel ze zijn niet slecht maar hebben niet echt overtuigd. Zeker Cancelo niet, Felix was hier en daar wel belangrijk.

4 mei 2024 om 20:47

Felix gaan ze niet doen vermoed ik. Misschien wagen ze een poging om hem te huren.

Cancelo lijkt mee een heel stuk realistischer dat ze die gaan kopen. Al zullen ze misschien ook hier voor een huur gaan eerst.

5 mei 2024 om 00:49

In de spaanse voetbalkranten hier, AS en Marca melden ze dat Barca in principe beide spelers wel wil maar niet voor de afgesproken koopopties

5 mei 2024 om 03:52

Europees is er toch een enorme vooruitgang geboekt, de vorige twee jaren waren een totale blamage waar zelfs de Europa League te zwaar was, dit jaar is Xavi toch onverwacht heel ver gekomen: Napoli uitgeschakeld en PSG verrassend goed tegenstand kunnen bieden.

In La Liga moet je toch altijd een beetje mazzel hebben dat Real afgeleid wordt door de CL of uit vorm is. Dat gebeurt op zich best vaak, maar je hebt het niet echt in eigen hand.

5 mei 2024 om 10:29

Vorig seizoen had je het wel in eigen hand. Je verloor in de eerste seizoenshelft praktisch niet. Barcelona was gewoon op weg naar 90+ punten, maar ze lieten het liggen in de wedstrijden nadat ze al kampioen waren. Het kampioenschap vorig jaar had echt niks van doen met Real Madrid dat afgeleid was, dat was gewoon een Barcelona dat zelden de fout in ging.

Europees is er als je puur naar resultaat kijkt vooruitgang geboekt ja, maar als je naar de tegenstanders gaat kijken absoluut niet.

Barcelona kwam de poule niet door met Inter en Bayern. Nu werd Barcelona nipt eerste in een poule met Porto, Antwerp, en Shakthar. Het was praktisch onmogelijk om in die poule niet door te gaan.

Vervolgens kom je Napoli tegen, die dit seizoen echt compleet dramatisch zijn. Napoli ontsloeg hun trainer één dag voor de wedstrijd tegen Barcelona. Dat zegt alles over hoe lekker het daaro ging. Dat is gewoon middenmoot serie A. En ja, je moet alsnog maar zien door te komen, dat hebben ze goed gedaan, maar was dat nou echt een hele goede prestatie? Vind ik niet.

Vervolgens tegen PSG uit inderdaad prima gespeeld, thuis ga je door eigen fouten “gewoon” 1-4 keihard af.

5 mei 2024 om 11:18

Een seizoen is nooit alleen maar hoogtepunten tegen topploegen. Ik ben geen supporter dus mijn verwachtingen zijn misschien wat minder optimistisch, maar als je die selectie vooraf het seizoen bekijkt, dan is resultaat kwartfinale CL en top 3 La Liga een OK prestatie. Niet geweldig, maar zeker ook niet slecht.

Vooraf had ik Barcelona kwalitatief iets boven Atletico ingeschat en toch wel duidelijk onder Real, en dat zie je eigenlijk na (bijna) een heel seizoen exact terug in de resultaten in zowel La Liga als de CL.

De grote verrassing is dat Girona bizar veel punten pakt en in bloedvorm zit, maar dat heeft uiteindelijk over een heel seizoen weinig met Barcelona te maken.

4 mei 2024 om 23:50

De UEFA heeft eerder al geoordeeld dat dat geen probleem is. Dat komt omdat City Football Group geen grootaandeelhouder in Girona is (49%).

gefeliciteerd mede madridistas voor het behalen van de 36e landstitel hala madrid

Lekker hoor, de 36e is binnen. ¡Hala Madrid!

Kampioen van Spanje! La Liga nummer 36 is binnen. Bedankt Girona! Hebben een heerlijke comeback neergezet. Xavi zijn team zoals altijd zakken door het ijs als ze een tegendoelpunt krijgen. Ook Vitor Roque niet gebruiken terwijl je daar grof geld voor hebt betaald is wel bizar.

4 mei 2024 om 20:38

Gefeliciteerd Amigo! Verdiend kampioen. Ongelofelijk consistent geweest!

Verder lijkt het negeren van Roque inmiddels op pesten. Geruchten gaan dat Barcelona hem wilt verhuren, maar hij zelf niet wilt. Ik kan dat niet los zien van het opzichtig negeren van Roque.

4 mei 2024 om 21:12

Thanks man! Bizar ook dat je liever Romeu het veld instuurt dan Roque erin voor Lewandowski. Alles om die laatstgenoemde koste wat het kost in te zetten. Die kerel wordt 36 jaar en gaat alleen maar aftakelen op die leeftijd. Je zou denken als je toch om niks speelt dat je die kerel regelmatig minuten geeft. Zelfs Arda Gã¼ler speelt veel meer.

Beetje jammer dat je hem niet wint door een eigen wedstrijd, maar toch: Campeones!!

Gefeliciteerd Madridistas!!

Door naar de CL!

4 mei 2024 om 21:10

Ik snap wat je bedoelt maar we hebben hem toch met onze eigen wedstrijden gewonnen. Maximale punten tegen zowel Barcelona en Girona dit seizoen.

Hier is je wraak xavi terug 4-2 verloren en je rivaal kampioen worden😂

Hala Madrid y nada mas!

De orde is hersteld in Spanje

Nu maar hopen dat ze langs Bayern komen en wellicht die 15e CL winnen.

Yessssiirrrrrr.

Gefeliciteerd aan alle Madridistas!🤍. De terechte kampioen.

Fascinerend was het om te zien hoe 1 speler in de tweede helft de hele wedstrijd op zijn kop zet. Daarvoor was het gewoon echt wachten op de 1-3. Bizar, en dan het zo weggeven omdat Portu de wedstrijd van zijn leven speelt met een Van Basten achtige goal. Maar goed. Girona weer op plek 2, en het zou prachtig zijn mochten ze tweede worden, waardoor ze volgend jaar de Super Copa mogen spelen.

Heerlijk, kampioen! Hopelijk vieren de spelers niet teveel, want woensdag staat een belangrijke pot te wachten.

Gefeliciteerd aan alle Madrid fans terechte kampioen

Barcelona dat weer eens binnen enkele minuten de wedstrijd totaal uit handen geeft. Dat heb ik nog niet eerder gezien… oh wacht. (Die terugspeelbal van Roberto.. manmanman)

Man wat is dit een vermoeiende ploeg om naar te kijken. Het is allemaal zo slap en ongeconcentreerd. Elke aftrap van de tegenstander is gevaarlijk omdat Barcelona niet aan verdedigen doet na een aftrap. Mijn vertrouwen in volgend seizoen is echt heel erg laag. De geruchten omtrent de aankopen zijn tot nu toe verschrikkelijk. (Oa Kimmich, Bernardo, Olmo zijn voorbeelden van verschrikkelijk dure spelers die de problemen niet gaan oplossen)

tot slot Xavi.. tja ik weet het gewoon niet bij hem. Hij lijkt het team gewoon niet scherp te krijgen. Alles stort bij een tegenslag in een keer als een kaartenhuis in elkaar. Hij heeft met deze selectie één maand goed voetbal laten zien, en de rest was echt verschrikkelijk. Het lijkt alsof de spelers hem heel erg mogen en respecteren, maar dat ze niet door hem geprikkeld worden. Het moet echt anders volgend seizoen.. maar wie gaat daarvoor zorgen? Ik weet het niet. Ik ben bang dat Xavi en zijn staf ,bestaande uit vriendjes uit Qatar, de ommekeer niet gaan inzetten. Een nieuwe assistent wordt genoemd (Torrents, ex Guardiola assistent) misschien dat hij iets van scherpte in de ploeg kan krijgen. Maar ik ben er bang voor.

4 mei 2024 om 20:49

Zolang het bestuur en Xavi spelers als Roberto, Torres, Felix, Cancelo etc goed genoeg vinden om te spelen voor Barca zal er niets veranderen. Met alleen transfers wordt helemaal niets opgelost, en al helemaal hoe jij aangeeft de namen die we te horen krijgen. Real zal zich versterken met Kylian Mbappe, en wij gaan Atletico waarschijnlijk smeken om Felix nog een jaar te huren. Xavi kreeg lang m’n steun, maar hij heeft dit seizoen gewoon aangetoond niet goed genoeg te zijn. Nooit fout van onze spelers waardoor ze inderdaad niet geprikkeld worden, en altijd zeggen dat we benadeeld worden, maar goed waarschijnlijk 1 seizoen nog met hem en dan kunnen we hopelijk weer een echte toptrainer verwelkomen in het Camp Nou.

4 mei 2024 om 21:01

Weetje.. Xavi zei herhaaldelijk in het begin van het seizoen “losing has consequences”. Dat lijkt echter een flinke leugen, daar waar Barcelona eerder een vriendenclubje lijkt dan een topploeg qua mentaliteit.

Een Cancelo gaat tegen PSG gruwelijk in de fout, start tegen Real Madrid en maakt tegen Madrid exact dezelfde fout weer. Gewoon een kopie van de fout tegen PSG. Toch staat hij daarna doodleuk weer basis. Lewandowski heeft in november en december echt ongelofelijk slecht gespeeld, maar hij stond elke fucking week weer in de basis. Xavi durft grote namen niet te straffen na een reeks wanprestaties. “Losing has consequences” is complete bullshit, want iedereen mag blijven aanmodderen. Roque wordt gestraft. Die jongen wordt opzichtig genegeerd, zelfs als het nergens om gaat.

Wat je zegt- het constant slachtoffertje spelen en naar de scheidsrechter wijzen- plus het niet durven straffen van de ervaren spelers zorgt ervoor dat dit team de meest simpele basisdingen (zoals goed staan bij een aftrap) al fout doet. De mentaliteit van dit team is echt verrot. Gündogan is de enige die snapt hoe het werkt in de top.

Gündogan sprak zich uit na de eerste Classico, en na de blamage tijdens PSG. Echter kwam daar kritiek op “want zoiets moet je binnenskamers houden”. Had maar het hele team de mentaliteit van Gündogan, in plaats daarvan staan er een paar Xavi-lights in het veld die nooit naar zichzelf kijken na een zoveelste wanpartij.


4 mei 2024 om 21:06

Precies, Gündogan heeft als enige de juiste mentaliteit. Dan moet je nagaan dat clubs als Madrid en City etc. 23+ spelers hebben met zo een mentaliteit.

5 mei 2024 om 03:54

Je kan Mbappe of Haaland wel willen hebben, maar als je alleen budget hebt voor Torres en Felix dan zijn dat de spelers die je hebt.

4 mei 2024 om 20:54

Ik zie het helaas, voor de concurrentie, ook somber in hoor. Laporta en zijn ego is gewoon niet de man die Barca er weer bovenop gaat krijgen. Die man is meer bezig met externe zaken dan met zijn club. Qua transfer ook altijd opvallend dat hij voor grote namen gaan. Alsof hij ermee wil pronken van ‘kijk nou ons topspeler X halen’. Lijkt bijna alsof hij ontkent dat er een crisis is bij Barca.

Dat Xavi mocht aanblijven snap ik bijvoorbeeld ook niet. Xavi is qua gedrag een kopie van laporta. Het ligt altijd aan externe factoren. Tja als je beter wilt worden, moet je ook kritisch op het team durven zijn en de harde waarheid durven te benoemen.

Sterkte in ieder geval.

4 mei 2024 om 21:10

Ik was voor het aanblijven van Xavi, maar daar begin ik nu op terug te komen. Mijn gedachtegang was eigenlijk dat Barcelona geen betere coach kon veroorloven, dus dat Xavi eigenlijk de minst slechte is. Alleen zie je gewoon aan alles dat hij niks gaat veranderen. Er moet echt een frisse wind komen. Ik hoop van harte dat er in 2025 een behoorlijke trainer binnenkomt die dit team weer laat groeien. Volgend jaar zie ik als een jaar van stilstand. Het is volgend jaar uitzitten, oudjes als Lewandowski uitzwaaien en weer opnieuw beginnen.

Wat je zegt over Laporta ben ik het mee eens. Hij lijkt liever te pronken met een Bernardo Silva dan dat hij een aankoop doet voor de lange termijn met een idee erachter. En laten we eerlijk zijn, het werkt wel. Je ziet het hier op VZ ook dat er Barcelona fans heel vrolijk worden van het gelinkt worden aan zo’n grote naam. Als je verder kijkt dan de naam zie je gewoon al van ver aankomen dat Bernardo geen problemen gaat oplossen.

Jullie kochten Endrick, waar ook Barcelona achteraan zat. Vervolgens raakt Laporta in een soort van Paniek en koopt hij het tweede grote Braziliaanse spitstalent. Hierdoor kwam er een soort idee dat Roque echt een wereldtalent is, wat het in mijn ogen gewoon niet is. Endrick is echt heel bijzonder, Roque is een leuke afmaker, maar meer niet. Met Endrick koop je wereldklasse potentie (net als jullie met Vini, Rodri deden) Roque heeft echt nog geen 50% van het talent van de bovengenoemde heren. Dus het was gewoon een domme aankoop, alweer.

4 mei 2024 om 22:36

Ja, ik snap je. Veel opties heb je niet. Maar met dezelfde man doorgaan die er overduidelijk toch niets van kan maken, vind ik ook geen optie. Wat jij zegt: er moet een frisse wind komen.

Om de weg omhoog in te slaan heb je twee belangrijke veranderingen nodig.

Ten eerste moet je zo snel mogelijk van Laporta af zien te komen. Die beste man vernielt de club van binnenuit. Hij heeft niet de business skills a la Perez (dat hebben er heel weinig), maar wat is hij enorm slecht in zaken doen zeg. Ook zijn uitstraling en visie zijn drie keer niets. Nog in februari riep hij heel hoogmoedig dat Barca de topfavoriet is voor de CL… zelfs Perez waagt zich niet aan zulke uitspraken. Wat betreft zijn handelen: alles is gericht op de buitenwereld en alles is kort termijn. Grote namen halen (die richting hun ouwe dag gaan), vanwege grote namen. Btw, ik kwam er pas achter dat Lena gewoon een dikke vette 27 miljoen per jaar opstrijkt. Men had het wel over de vorige president die financieel een ramp was, maar als je het salaris van Lewa dan ziet, dan is Laporta geen haar beter. Overigens die aankoop van de tweede toptalent van Brazilië was zoals je zegt heel opvallend en eigenlijk ook meteen tekenend voor hem als persoon.

Het ontbreekt ook volledig aan visie. Die ‘ouwetje’ die meneer Laporta haalt kunnen aan het eind van de rit Barca op hun CV zetten… ondertussen cashen ze gewoon dik bij Barca. Ik dacht dat veel van die spelers soort van bijna gratis daar kwamen ballen, dan had ik het nog een heel klein beetje begrepen. Maar ze vragen lekker veel salaris hoor. Als laporta de aangewezen man was had hij, in het kader van de wederopbouw van de club, nog eens wat kunnen leren van Perez. Investeer in toptalenten en wees er vroeg bij en vertrouw op het proces. Dan bouw je aan de toekomst.

Ten tweede moet Xavi weg. Daar ga ik niet al te lang bij stilstaan. Zijn karaktereigenschappen maken dat hij onmogelijk ooit een toptrainer kan worden. Bij Xavi ligt het altijd aan alles behalve aan het spel van Barca. Als je niet kritisch durft te zijn op je spelers en je club, dan ben je niet de juiste man om een Barca in zware tijden uit de dal te helpen.

Ik heb het gevoel dat men dacht dat Xavi Zidane in het kwadraat ging zijn. Xavi zou de feeling met de jongens wel hebben net als Zidane, maar Xavi was op het veld tactisch ook heel sterk… dus zal die dat als trainer ook wel zijn.

Ik hoop op betere tijden voor jullie.

4 mei 2024 om 22:05

Ik ben vooral huiverig voor de komende seizoenen. Dit seizoen had ik al ingecalculeerd naar verloop van tijd, maar wat gaan we doen in het komend seizoen? Kapitaal is er niet, dus worden het weer ‘afdankertjes’ of huurconstructies. Geen leuke tijd zo.

4 mei 2024 om 22:24

Ik voorspel de aankoop van Guido Rodriguez (transfervrij), de huur van Cancelo, een poging om Kimmich te halen maar het niet voor elkaar krijgen, en de aankoop van Bernardo. Dat is dan direct al het geld dat we hebben verspild aan een 30-jarige.

Vervolgens starten we het seizoen met de basisopstelling van dit seizoen, met als verschil Bernardo Silva op linksvoorin. Hierdoor is er nog minder diepgang dan dit jaar. Vervolgens spelen we enkele kutpotten en zal Xavi rond december ontslagen worden en wordt Rafa Marquez als interim aangesteld. Tot slot komen we niet in de buurt van een prijs, en komen we tot de conclusie dat we in 2025 opnieuw kunnen beginnen Bouwen.

Tot zover mijn erg positieve glazen bol!

Bedankt Girona en bedankt Barca! Persoonlijk was ik liever kampioen geworden thuis tegen Alaves, maar desondanks zeer blij met wederom een kampioenschap uiteraard.

Heerlijke 2e goal van Portu trouwens

Heerlijk zeg, kampioen. Meer dan terecht.

De komende jaren gaan wij het bayern van spanje worden.

4 mei 2024 om 20:48

Nou dan wordt je volgend seizoen dus geen kampioen, benieuwd wie het Leverkusen van Spanje gaat worden volgend seizoen.

4 mei 2024 om 21:13

Volgensmij is bayern een keer of 10 op rij kampioen geworden, daar doel ik op.

Maar dat begreep je zelf ook al wel.

Opvallend hoe Girona dit seizoen tot twee keer toe Barcelona te kakken zet, terwijl Real Madrid hetzelfde Girona tot twee keer toe met speels gemak opzij heeft gezet. Zonder daar een oordeel aan te hangen, is dit toch bizar om te constateren.

4 mei 2024 om 20:44

Jullie winnen over 2 duels 7-0. Wij verliezen met 8-4. Dat is inderdaad zeer opvallend.

Los van het feit dat jullie beter zijn, vermoed ik dat de speelstijl van beiden ploegen ook hierin meespeelt. Real Madrid is toch vaak zakelijk, daar waar Barcelona een poging waagt om mee te voetballen.

5 mei 2024 om 00:08

Hmm, die moet je me even uitleggen, want ik heb het over jullie tweeluik tegen Girona en ons tweeluik tegen hen. Meevoetballen... we hebben Girona in beide wedstrijden alle hoeken en gaten van het veld laten zien en helemaal dolgedraaid. Het waren onze twee beste wedstrijden van het seizoen qua spel.

5 mei 2024 om 01:10

Slecht uitgelegd vanuit mijn kant. Zakelijk dekt de lading niet.

Ik bedoel dat Barcelona kinderlijk gaat proberen mee te tikken met Girona, en half slap druk zet. Hier speelt Girona vervolgens makkelijk onderuit, en vanuit daar gaat Girona heel erg direct de aanval zoeken. Vandaag was het Savio, en Portu. Vorige wedstrijd was het voor Miguel Guttierez die zo heel Barcelona op een hoopje speelde. Barcelona verliest duels, gaat geen acties aan en versneld het spel niet. Het is allemaal zo vrijblijvend en slap.

Real daarentegen geeft Girona geen seconde het gevoel dat er wat te halen valt. Real wint hun duels, staat defensief gewoon gefocust te spelen. Zij zetten wél fatsoenlijk druk. Zij spelen wel direct voetbal. Ik meen dat Girona niet eens tot een schot op doel kwam in Bernabeu.

Met zakelijk doel ik vooral op de professionele wijze waarop een Madrid zo’n team als Girona ontmanteld. Daar waar Barcelona zonder plan aan de aftrap begint en maar wat doet, en we hebben gezien dat als je Girona lekker laat voetballen dat ze dan ook vrij goed kunnen voetballen.

4 mei 2024 om 20:47

Volgens mij kan het duidelijke oordeel dan zijn dat Real behoorlijk was stappen verder is dan Barcelona. Hopelijk kunnen we dat aanstaande woensdag nog beter bevestigd zien worden.

Slechts 1x verloren. Meestercoach Ancelotti!. Enige coach die in alle topcompetities kampioen werd en kan Real voor 3e(?) Europees kampioen maken. Wat z’n totaal zou brengen op 5 CL bekers als trainer en 3 als speler. ONGEKEND!

4 mei 2024 om 21:13

Ik snap ook dat gezeur op ancelotti hier totaal niet. Wat heb ik afgelopen jaar veel gezeik gelezen. Die man domineert la liga en de CL met een prima team, maar zonder echte top spits.
Hij speelt echt naar het kunnen van het team en dat is heel knap.

Campeonesss!!! Nummer 36 is binnen! Super gedaan van jongens en Carlo! Trots op de ploeg en onze club! Op naar nummer 37, en nu volledig focussen op de CL! Twee potjes en Ancelotti kan zichzelf onsterfelijk maken!

Hala Madrid y Nada Mas!

@Barca: tja, het is dit seizoen om z’n zacht gezegd niet zo best. Ik kan er nog steeds niet met mij verstand bij dat Xavi mag aanblijven. Ik heb heel veel reacties gelezen van Barca supporters die daar heel blij mee waren… dat snap ik even niet hoor. Als Barca weer gezond wil worden moeten Xavi en Laporta dumpen.

Dit is heerlijk! Nummer 36 is binnen. Hala Madrid. Nu op naar woensdag.

Gefeliciteerd Real Madrid, wellicht nog meer in juni?

Al bij al een simpele landstitel voor Real. Barca en Atletico zijn dit jaar een schim geweest. En Girona heeft er nog iets leuk van gemaakt, maar qua spanning en voetbal van hoog niveau was het dit jaar in La Liga weer een enorme teleurstelling. De drie grote clubs moeten en kunnen beter.

5 mei 2024 om 08:17

Ik snap wat je bedoelt: het voelt een beetje als de kampioen van de armoede. Maar daar kan Real niets aan doen, die spelen fris en leuk voetbal, met een idee erachter. In de CL tonen zij hun echte kracht, maar de kwaliteit van La Liga top wordt wel minder. Dan ligt echter niet aan Real Madrid.

FCB is dit seizoen echt heel inconsistent geweest, zowel in de competitiewedstrijden als in de toernooien. Vooral aan het begin van het seizoen was het echt zoeken. Na de aankondiging van Xavi over zijn vertrek ging het weer lekker, maar vervolgens, nadat ze waren uitgeschakeld in de UCL, presteerden ze als team drastisch slechter.

Ondanks de slechte beslissingen van de scheidsrechters en de VAR bij vele wedstrijden, lieten de spelers en Xavi zich weer makkelijk gek maken en verloren ze de focus op het spel. Xavi moet zijn liefde voor Lewa bijvoorbeeld even opzij zetten en betere keuzes maken met zijn wissels. Hoe kan het dat de La Masia-spelers veel beter presteren met de minuten die ze krijgen dan de spelers met veel meer ervaring?

Jarenlang zie je waar het uiteindelijk toch misgaat, en dat begint achterin bij de verdediging. Op Cubarsi na is het een gatenkaas. Araujo is sterk en snel en is éã©n op éã©n heel sterk, maar maakt soms te domme beslissingen. Kounde en Cubarsi doen hun werk, en Cancelo heeft meer een aanvallend denkvermogen, waardoor hij verdedigend te nalatig is. Enfin, ik ben benieuwd wat Xavi en de spelers volgend seizoen gaan doen. Ik vind dat er enige vorm van concurrentie moet ontstaan tussen de spelers, en dat ontbreekt op dit moment, waardoor de spelers niet echt willen vechten voor hun plek. Vitor mag wat mij betreft ook wel meer minuten maken.

Real Madrid is terecht de kampioen, ondanks dat ik totaal niet van hun speelstijl houd dit seizoen, waarbij er vaak totaal geen beleving in zit (park the bus en meer op de counter). Maar wanneer het moet, spelen ze als team tot het einde echt ijzersterk, iets waar Barã£â§a ook van kan leren.

Felicidades!

4 mei 2024 om 22:00

Ik kan me niet vinden in je betoog over Cubarsi, Araujo en Koundé. Cubarsi was zijn eerste maand echt indrukwekkend. De afgelopen drie wedstrijden maakte hij echter genoeg foutjes hoor. Ook vandaag zit hij mis bij de 1-1. Nu verwacht ik niet dat iemand die zo jong is foutloos speelt, maar er wordt echt gedaan alsof hij de enige is die foutloos is. Dat klopt niet ik mijn ogen.

Ook Koundé wordt vandaag echt weggespeeld door Savio. Koundé in vorm is top, maar hij heeft toch wel één keer per maand zo’n wedstrijd als vandaag erbij zitten. Dan lijkt het alsof hij er gewoon niet bij is met zijn hoofd.

“Vooral aan het begin van het seizoen was het wel echt zoeken” ook niet mee eens. Althans, het was wel zoeken, maar niet alleen in het begin van het seizoen. Tussen 13 september en midden januari is er in Laliga precies 0x met meer dan één goal verschil gewonnen. Het was dus langer zoeken. Pas in februari speelden we acceptabel, maar toen waren we al 5 maanden diep in het seizoen. Vervolgens heb je één maand een opleving en daarna zak je weer weg. Waar moet je dan conclusies uit trekken? Is die ene maand representatief? Of was dat gewoon een indicentele uitschieter en is de rest van het seizoen het daadwerkelijke niveau van dit team?

Dat laatste ben ik het wel volledig mee eens. Ik ben stikjaloers op de discipline waarmee Real speelt. Niet met hun speelstijl, ik vind het namelijk een tikkeltje saai soms, maar het gemak waarmee ze op halve kracht een potje in Laliga beslissen. Of hoe ze in de CL verweren. Wij daarentegen laten bij de eerste beste tegenslag ons koppie hangen, en dan ga je er keihard af.

Gefeliciteerd aan de Madrid-fans. Pfff wat gaat het voor ons de komende seizoenen worden, damn. Daar ben ik best huiverig voor.

4 mei 2024 om 22:39

Het positieve is dat het in het voetbal heel snel kan gaan. Een goede trainer kan al een wereld van verschil betekenen.

Je hebt met Gavi, Pedri, Baldé, Cubarsi, Yamal, Fermín, Marc Bernal, Guille Fernandez, Roque, Guiu, Faye, Darvich, Fort een hele jonge kern die nog flink kunnen groeien. Zullen ze allemaal wereldtop worden? Absoluut niet, maar het merendeel hiervan kan wel een rol van betekenis spelen.

Dan heb je nog Araujo, Frenkie, Koundé die jong zat zijn om nog door te groeien. Ze zijn ook alle drie vrij veel geld waard, dus mocht je ze doorselecteren verdien je er toch iets aan.

Koop dit jaar Nico Williams en een defensieve middenvelder en je staat er al een héél stuk beter voor. We hebben eigenlijk een linksbuiten nodig, en een back up linksbuiten met snelheid. Ferran/Raphinha en Yamal volstaat op rechtsbuiten voor nu wel.

5 mei 2024 om 02:10

Hoezo word de naam Ansu Fati nergens genoemd? Die zou de rol van Felix toch wel op zich kunnen nemen?

5 mei 2024 om 10:35

Omdat hij niet eens meer kan versnellen. Die is echt diep weggezakt.

Het was nooit een dribbelaar, maar nu is dat al helemaal verdwenen. Zijn sterkste punten waren zijn vernselling, positionering en rust voor de goal. Dat is allemaal weg.

Doordat hij het zo slecht doet bij Brighton is zijn zelfvertrouwen tot een nul-punt gezakt. Bij een speler als Ansu Fati betekent dat dat hij geen oog meer voor de medespelers heeft omdat hij zó wanhopig op zoek gaat naar een goal. De Zerbi laat hem hooguit een kwartiertje invallen bij Brighton, en hierin zie je een onzekere, ietwat voorzichtige buitenspeler erin komen die echt 0 toevoegt. Hij speelt hooguit de bal naar de goede kleur, maar hij doet niks extras.

Nee, Ansu lijkt me klaar. De rol van Felix als bankzitter mag hij op zich nemen van me. (Al sta ik ook achter een verkoop, hij verdient 6 miljoen (!) per jaar) we moeten niet vergeten dat Felix het grootste deel van het seizoen basisspeler op linksbuiten was, die rol kan Andu echt niet op zich nemen ben ik bang.

Wat een heerlijk seizoen. 36e landstitel is binnen. Hala Madrid! Gefeliciteerd mede real fans!

Wat een rare bond zeg. Waarom speelden ze niet op hetzelfde tijdstip, zodat ze het samen met de fans in de stadion konden vieren?

Siuuuuuu Hala Madrid!!! Mooi voor girona dat ze van barca hebben gewonnen!!!

Hala Madrid Y nada Mas!!

Vamos! Gefeliciteerd madridistas! Een zeer terechte titel. Niets op af te dingen.

Wel knap met zoveel geblesseerde. Hala madrid dik en dik verdiend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren