Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid heeft plotseling geen enkele centrale verdediger meer over

Laatste update:

Carlo Ancelotti kan zaterdagavond niet beschikken over Antonio Rüdiger, zo meldt Real Madrid in de aanloop naar de topper tegen Girona. De mandekker kampt met een dijbeenblessure. Het nieuws is een hard gelag voor Ancelotti, aangezien Rüdiger de enige fitte centrumverdediger had moeten zijn waarover de Italiaanse trainer kon beschikken.

"De tests die vandaag (zaterdag, red.) door de medische staf van Real Madrid zijn uitgevoerd hebben een spierblessure bij Antonio Rüdiger vastgesteld", schrijft de koploper van LaLiga op de clubwebsite. Hoewel de precieze duur van de afwezigheid van de Duitser niet wordt genoemd, staat het vast dat Rüdiger niet inzetbaar is in de wedstrijd van zaterdag.

De boomlange voorstopper is de zoveelste centrale verdediger van Real Madrid die te kampen krijgt met een blessure. Éder Militão, normaliter verzekerd van een basisplek, staat al sinds augustus 2023 aan de kant met een kwetsuur, terwijl David Alaba na december 2023 niet meer in actie kwam.

De andere optie in het hart van de verdediging voor Ancelotti is Nacho Fernández. De Spanjaard was, in tegenstelling tot Rüdiger, nog beschikbaar tegen Atlético Madrid afgelopen zondag (1-1), maar moet het duel met Girona ook aan zich voorbij laten gaan door een blessure.

Real Madrid neemt het om 18.30 uur in eigen huis op tegen de stuntploeg. De wedstrijd ligt onder een flink vergrootglas: het duel betreft een clash tussen de nummers één en twee van de Spaanse competitie. Mocht Girona in Madrid weten te verrassen en een overwinning over de streep trekken, neemt de werkgever van Daley Blind de koppositie over van Real Madrid. Het gat bedraagt nu twee punten.

Blind zal zelf overigens niet in actie komen. De voormalig Ajacied kreeg na afloop van het duel met Real Sociedad (0-0) zijn vijfde gele kaart van het seizoen, omdat hij scheidsrechter Jesús Gil Manzano in de slotfase vroeg waarom hij niet twee minuten extra bijtrok wegens een blessurebehandeling. Ook trainer Míchel is tegen Real Madrid niet van de partij bij Girona. Hij kreeg tegen Real Sociedad rood omdat hij de leidsman zou hebben beledigd.

Real Madrid start zaterdagavond naar alle waarschijnlijkheid met een centraal verdedigingsduo bestaande uit Daniel Carvajal en Aurélien Tchouaméni. Beide spelers zijn van origine geen centrale verdedigers, maar hebben wel eerder op die positie gespeeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oei, dit kan ze nog wel eens gaan opbreken tegen de spits in vorm, Dovbyk. Knap dat ze met zoveel blessureleed alsnog 'gewoon' bovenaan staan, alhoewel het bij Barca ook niet bepaald mee zit op dit vlak

10 februari 2024 om 14:42

Verwacht toch dat Real Madrid dit wint, Real Madrid staat er vrijwel altijd als het er écht om draait. Ondanks de omstandigheden spelen ze dan gewoon zakelijk en trekken ze hem over de streep. Girona mist ook wat spelers overigens.

Mocht Real Madrid verliezen is Barcelona ondanks hun dramatische vorm toch terug in de titelrace. (Als ze zelf ook winnen van Granada uiteraard) Ik verwacht echter niet dat het zover komt en Real Madrid hier een grote stap naar de titel gaat zetten.

10 februari 2024 om 16:43

Toch loopt Madrid ver voor op Barcelona op het moment, want ze pakken de punten al zit het kwa geblesseerde achterin niet mee dit jaar. Maar goed, alles is beter dan Barcelona geregeld, en denk ook dat ze vandaag girona gaan pakken

10 februari 2024 om 16:44

Bij Barcelona zit het qua geblesseerden ook absoluut niet mee. Daarbij komt dat Barcelona geen spelers als Bellingham en Vinicius heeft die een wedstrijd zomaar kunnen beslissen. Als Real deze verliest (wat ze niet doen verwacht ik) dan is Barcelona toch terug in de race. Ondanks dat ze maximaal 3 echt goede wedstrijden in Laliga op de mat hebben gelegd.

Real heeft heel het seizoen al problemen achterin sinds Courtois en Militao! En toch zo een reeks zetten! Vandaag wordt het waarschijnlijk Tchouameni en Carvajal als duo.

Een club als Real Madrid heeft een voldoende brede selectie en dat blijkt want Carvajal met Tchouameni is nog steeds een prima centrumverdediging. Bij gebrek aan centrale verdedigers zou ik Ancelotti willen adviseren vooral aan te vallen en in ieder geval zo ver mogelijk van het eigen doel te spelen. De aanval is de beste verdediging zeg maar. Real Madrid speelt thuis en moet gewoon orde op zaken stellen voor wat betreft de titelrace, veel blessures centraal achterin mogen geen excuus zijn voor het treffen met Girona.

10 februari 2024 om 14:44

Carvajal en Tchouameni een prima centrumverdediging, really? Tchouameni maakt genoeg fouten op die plek, en carvajal is koppend veel te zwak zeker tegen dovbyk. Ik zie madrid wel puntem verspelen.

10 februari 2024 om 15:00

Kijk, Carvajal en Tchouameni zijn natuurlijk niet de beoogde centrumverdedigers maar hebben voldoende voetballende kwaliteiten om toch redelijk te kunnen verdedigen en de opbouw te verzorgen. Het blijft natuurlijk een noodoplossing maar Real Madrid moet thuis in staat zijn Girona zoveel mogelijk op eigen helft te houden. Maar ja, als straks Daley Blind door de defensie van Real Madrid slalomt en in de kruising knalt heb ik niets gezegd.



En bedankt voor de passiviteit op de transfermarkt Perez, vooral alle aandacht van de club op Mbappe blijven richten! Dat je na de kruisband blessure van Militao al geen tijdelijke vervanger haalt is apart, maar om afgelopen winter geen nieuwe centrumverdediger te halen nadat ook Alaba zijn kruisband heeft afgescheurd is gewoon bezopen. Je mist al het hele seizoen basis-waardige centrumverdedigers, en wordt nu afgestraft voor wanbeleid zodat je in een cruciale wedstrijd om het kampioenschap lekker mag aantreden met een make-shift centrum van Tchouameni en Carvajal tegen de beste spits uit La Liga dit seizoen. Ancelotti geeft de jeugd namelijk nooit de kans tenzij hij geen andere optie heeft, en zal dat al helemaal niet doen in een pot met de belangen van vandaag.

10 februari 2024 om 14:48

Ze hadden gewoon Ramos moeten terug halen.

10 februari 2024 om 15:57

Beetje story of madrid, bepaalde posities niet genoeg in de breedte versterken en daarna er veel blessures krijgen. Gebeurde eerder ook met spits, rechtsmid en rechtsback positie

10 februari 2024 om 16:38

@joshua

Tegelijkertijd komt het vrijwel nooit voor dat een team 4 centrale verdedigers mist aan blessures. Dan moet je een verdediger halen die goed genoeg is om bij Real in de basis te staan maar de 4-5de verdediger van Madrid wilt zijn. Het wordt al lastig genoeg een keuze te maken tussen Militao, Rudiger en Alaba.

Dat komt dus ook bijna niet voor. Huur voor een half jaar? Dat misschien maar kopen? Als ik het niveau heb om bij Real Madrid te starten, ga ik niet de 5de verdediger zijn als iedereen terug is. Nacho doet het omdat hij van Madrid houdt.

Ik denk niet dat kopen hier het probleem is, maar eerder uitzoeken waarom zoveel spelers geblesseerd zijn geraakt/raken. Dit is al langer een probleem en je selectie breder maken, gaat daarin het symptoom niet oplossen.

10 februari 2024 om 17:50

Idd, dan krijg je de situatie zoals bij Manchester United waar ze telkens extra centrumverdedigers halen zodra er eentje uit vorm is of geblesseerd is. En nu iedereen weer fit is, zitten ze met allemaal dure en ontevreden verdedigers die te weinig spelen.

Waarom niet een centrum met Tchouameni en Mendy Carvajak op rechts en Camavinga op linksback?

De beste verdediging is de aanval. Paar aanvallers erbij en 6-5 winnen ook leuk voor de tv kijkers

10 februari 2024 om 15:26

En het probleem voorin, ze hebben bijna geen aanvallers.

De verdediging centraal moet maar worden opgelost met het materiaal dat beschikbaar is. Zonder Blind is hun verdediging ook gelijk een stuk minder en daar moeten we dan aanvallend gebruik van maken. Qua voetbal kan het beide kanten opgaan, maar we hebben een goeie kans om een stap te maken.

Plus, was ik verheugd om gisteren te zien dat De Burgos de wedstrijd van Cadiz - Betis floot, dus kon hij onmogelijk vandaag in Madrid fluiten. Maar wat blijkt? Juan Martinez Munuera is de scheidsrechter deze pot, die is zo mogelijk nog erger. Het zal moeilijk worden.

10 februari 2024 om 16:11

De Burgos werd ook genoemd in de hele zaak rond het selectief gebruiken van beeldmateriaal als VAR (waar gek genoeg nog geen artikel van is gepasseerd op VZ) dus het zou me verbazen als die in het kort nog een Madrid wedstrijd fluit voor die zaak is opgelost.

10 februari 2024 om 16:19

Ja klopt, helaas heeft hij zijn duit al in het zakje gedaan toen we tegen Getafe speelden, o.a. met zijn gele kaart voor Tchou die tot de schorsing leidde, waardoor Tchou niet beschikbaar was tegen Atleti. Zijn opzet was daarmee geslaagd.

We hebben Abdulkerim Bardakci en Viktor Nelsson per stuk 40 miljoen speciale prijs voor Real Madrid

Niet zo moeilijk doen madridistas. Perez knows best. ‘T wordt strijden maar we worden kampioen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren