Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Real deed Spaanse kranten opmerkelijk verzoek na ‘Ronaldo-schandaal’’

Laatste update:

Cristiano Ronaldo was afgelopen week een veelbesproken persoon. Niet vanwege zijn prestaties op het veld, maar omdat hij verdacht wordt van belastingontduiking. Real Madrid heeft er alles aan gedaan om het gezichtsverlies voor de club zo klein mogelijk te houden, zo schrijft El Confidencial.

De Koninklijke zou dinsdag, nadat het nieuws naar buiten kwam, namelijk naar diverse redacties gebeld hebben. Real Madrid verzocht om bij het nieuws over Ronaldo geen foto te gebruiken van de Portugees in het shirt van de club. Als vanzelfsprekend willen Real Madrid en zijn sponsors niet in verband gebracht worden met fraude en zelfs een foto van Ronaldo in het shirt van de club zou al op een dergelijk verband kunnen wijzen.

De club schaarde zich eerder deze week in een officiële verklaring wél achter de Portugees. “Real Madrid heeft het volste vertrouwen in Cristiano Ronaldo, die, voor zover wij begrijpen, volgens de regels heeft gehandeld”, liet de Koninklijke weten in een statement. Ronaldo wordt ervan verdacht voor 14,7 miljoen euro gefraudeerd te hebben, door tussen 2011 en 2014 de inkomsten uit zijn portretrechten verborgen te houden voor de Spaanse fiscus.

“Sinds hij hier in juli 2009 arriveerde, heeft hij altijd laten zien bereid te zijn om aan zijn belastingverplichtingen te voldoen”, vervolgt zijn club. “Real Madrid is er absoluut van overtuigd dat Ronaldo zijn totale onschuld zal bewijzen. Real Madrid hoopt dat er zo snel mogelijk gerechtigheid zal komen zodat zijn onschuld ook zo snel mogelijk bewezen kan worden.”

Snap jij het verzoek van Real Madrid?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja lijkt lullig maar onbewust als mensen hem in zo'n shirt zien met Fly Emirates erop en het Real madrid logo en je hoort honderd keer fraude fraude dan snap ik wel wat ze bedoelen.

Apart? Mwa niks mis mee. Real Madrid is een groot merk dat zichzelf probeert te beschermen, Ronaldo is een ander verhaal.

Als je niet in verband gebracht wil worden met mogelijke fraude, moet je natuurlijk ook geen statement de wereld in helpen waarin je aangeeft dat er niets aan de hand is. Ik snap wel dat men niet wil dat mensen de link leggen maar als je a) overtuigd bent van het feit dat er niets aan de hand is en b) zelf ook de publiciteit zoekt waardoor het verband wel gelegd moet worden, moet je ook niet moeilijk gaan doen over een foto.

15 juni 2017 om 16:18

C) grote kans dat dit dan ook verzonnen is. De mensen bij Real zijn de domste niet en zullen precies dezelfde gedachte hebben gehad.

Tsja er valt wat voor te zeggen. Damage Control vanuit de Spaanse hoofdstad lijkt me logisch maar het is sterker om in een statement te laten weten wanneer Ronaldo zich schuldig gemaakt heeft aan fraude, Real zich hier tegen uitspreekt en hiermee laat weten Not Amused te zijn vanwege negatieve publiciteit en aandacht. Je wilt werknemers en spelers niet dogen dat ze deze praktijken rondom de club uitoefenen. Tuurlijk, als club heb je er geen controle op maar je kunt er wel afstand van doen door te zeggen dat het niet juist is wat Ronaldo gedaan heeft. Daarmee keur je zijn gedrag af en dat voorbeeld moet Real Madrid wel stellen. Maar goed dat is mijn mening. Nu is het vooral je kop in het zand steken en wat niet weet, wat niet deert mentaliteit tentoonspreiden. En vooral jezelf niet laten schaden vanwege dit PR circus.

15 juni 2017 om 17:22

Hoe kan Real een statement maken dat wat CR7 heeft gedaan verkeerd is als hij zelf nog niet veroordeeld is geweest. Wat als zijn onschuld bewezen wordt???? Dan zitten ze mooi met rood op de wangen en ben je Ronaldo zeker kwijt.

16 juni 2017 om 08:35

Lees nog een keer mijn post. Ik geef al aan ''wanneer Ronaldo zich schuldig gemaakt heeft aan fraude". Daarmee geef ik indirect toch aan dat hij nog niet schuldig is bevonden?

15 juni 2017 om 18:04

Zolang hij nog niet schuldig is bewezen, moet Real achter zijn speler staan. Dat doen ze ook, terwijl ze ook de merknaam Real Madrid beschermen. Prima gehandeld

Zie hier het verschil in invloed bij de media van Real Madrid en bij Barcelona. Messi stond op alle voorpagina's in zijn Barcelonashirt en Ronaldo op meerdere voorpagina's in zijn Portugalshirt. Tevens hebben veel kranten onder invloed van Florentino Perez niet eens deze zaak op de voorpagina staan, terwijl deze zelfde kranten Messi wel op de voorpagina staan. Hier het bewijs dat Perez veel invloed heeft binnen Spanje.

Verder is het natuurlijk ook zeer dubieus dat alle Barcelona spelers tijdens het seizoen deze aanklacht aan hun broek en Ronaldo 2 weken na het seizoen. Ach ja, Florentino zorgt ervoor dat dezelfde officieren van justitie een lekker plekje hebben in het Santiago Bernabeu. Ik vraag me alleen af of de Real supporters dit nou echt niet zien of gewoon simpelweg niet willen zien...

15 juni 2017 om 15:26

Het zit wel heel erg diep bij jou hè, heerlijk! Jij bent een van de weinige die steeds hier terug komt om alleen maar op Real Madrid te bashen of zwart maken. Of die complottheorieën waar je steeds op doelt, ik lach mezelf kapot om steeds jouw reacties te lezen..
Ot. Zolang Ronaldo niet veroordeelt is, is hij gewoon nog onschuldig, een heerlijke cliché zinnetje die ik al te graag gebruik kn deze kwestie

15 juni 2017 om 15:31

Ik ben blij dat je vrolijk wordt van mijn reacties. Alleen ik benoem wel steeds de feiten. Feit is dat Messi en Ronaldo anders behandeld worden door de media en dat Ronaldo precies zijn aanklacht krijgt in de periode na het seizoen. Dit terwijl Messi hier tijdens het seizoen te maken kreeg. Feit is ook dat bekend is en op foto's staat dat de officier van justitie 2 rijen achter Florentino Perez zit in het Santiago Bernabeu. Toeval? Sommige mensen willen dat graag gelovem, maar ik niet.😉

15 juni 2017 om 15:36

Maar waarom is Ronaldo achteraf toch nog opgeroepen om voor te komen als (volgens jou) de officier van justitie 2 rijen achter Perez zit? Wat voor complottheorie heb je hiervoor bedacht?
Mochten al jou waanideeën waar zijn dan was Real nooit opgeroepen want Real en Perez hebben macht?
Beetje zielig LaMasia wat je nu allemaal aan het bedenken bent.
Kan me voorstellen dat vele hier jou of niet serieus nemen, of jou reacties u

15 juni 2017 om 15:37

Of jou reacties uitlachen, je maakt het er zelf naar.

Edit hij verstuurde al zonder dat ik klaar was.

15 juni 2017 om 15:38

Real=Ronaldo*

15 juni 2017 om 15:43

@s-madrid. De geruchten gaan al langer rondom Ronaldo qua belastingontduiking. Uiteindelijk gaat het om 3x zoveel als bij Messi het geval was. Dusja, dan ook als officier van justitie moet je er dan wat mee. Wat kun je dan nog doen om de schade te beperken? Dan maar vlak na het seizoen de aanklacht bekend maken. Maar wat ik al zei, sommige willen het gewoon niet zien en erkennen. Ik weet tot welke groep jij hoort.

15 juni 2017 om 16:38

Je begint wel een beetje dol te worden is de hitte naar je hoofd gestegen? Je zegt wel allemaal zogenaamd "feiten" op te noemen maar het is gewoon je mening, Zoals je zelf zegt het bedrag wat Ronaldo heeft ontdoken is 3x zo groot plus heeft een hele constructie er om heen, dat alleen al kan reden genoeg zijn dat er meer onderzoek nodig is dan bij messi, aangezien die niet al te slimme mensen zijn belasting laat doen(vandaar dat ie ook nu investeert 70/30)

15 juni 2017 om 16:49

Hoe dan ook dat Barcelona niks doet om Messi te beschermen dat is niet perez zijn schuld.. Hij beschermt tenminste zijn spelers nog, mooiste van alles is ik kan niet wachten welke (niet onderbouwd) onzin je dan gaat vertellen als Ronaldo onschuldig blijkt te zijn

15 juni 2017 om 17:02

En juist hier wordt Messi (of iig voorheen) neergezet als ideale schoonzoon. Ronaldo arrogant en egoïstisch.

Dat is geen kant kiezen maar gewoon de vooroordelen die kranten graag bevestigen en dat scoort. Zo zijn Spaanse kranten waarschijnlijk snel getriggerd om Catalonië negatief neer te zetten. Dat ligt echt niet aan de touwtjes van 1 persoon.

15 juni 2017 om 15:37

Rustig vriend. Als jij enkel komt met feiten, op basis van wat stel jij een feit dat real Madrid telefonisch contact heeft gezocht met die kranten? Op basis van dit artikel? Ik ben geen Messi hater of Ronaldo hater laat dat duidelijk zijn

15 juni 2017 om 15:46

@6milanello1899. Ik heb het nooit over telefonisch contact gehad, maar je kunt de daadwerkelijke pagina's vergelijken tussen Messi en Ronaldo. Dus hieruit kun je al uitmaken dat iemand de schade wilt beperken en kan beperken. Ik weet dat ik nogal anti-real overkom, maar ik benoem alleen de zichtbare feiten. Wel heb ik er mijn eigen ideeen bij.

15 juni 2017 om 16:36

Ik heb nochtans genoeg artikels gevonden met foto's van Ronaldo in een real Madrid tenue over dit onderwerp

15 juni 2017 om 18:25

Laat mij alsjeblieft 1 Madrileens krant zien waarin hij in een Real shirt staat. Gewoon een klein linkje is genoeg.

Heb ze allemaal gelezen vandaag, en geen enkele heeft een foto van Ronaldo in Real shirt. Waar Messi op de voorpagina onderuit gehaald werd, is het verhaal rondom Ronaldo voor sommige kranten pagina 34!!! nieuws.

Lamasia heeft hier mijn volledige steun. Dat mensen bepaalde dingen niet willen zien, zegt niet dat ze er niet zijn.

15 juni 2017 om 16:09

pff je kan ook achter elke boom een vijand zoeken. Als je enigzins de zaak gevolgd hebt, blijkt dat Messi niet alles ingevuld heeft. Is vrij makkelijk te controleren dus volgt de aanklacht sneller. Ronaldo heeft wel alles netjes ingevuld maar is het de vraag of het correct is. Zodoende meer tijd nodig om te kijken of er een zaak is. Daarnaast gaat het om portret rechten die internationaal verhandeld worden. Kan vrij complex zijn, dus wederom meer tijd nodig om een eventuele zaak op te bouwen. Dat real zich indekt vind ik niet meer dan logisch aangezien het een persoonlijke zaak van Ronaldo betreft en reputieschade enorme economische schade tot gevolg kan hebben.

15 juni 2017 om 17:11

Kerel toch, jij bent nou werkelijk een van de grootste grapjes op dit forum. Ik denk dat het eerder is omdat de kranten waar Real een band mee heeft (marca en AS) veel groter zijn en meer verkocht worden dan de kranten waar Barca een band mee heeft. Die zie je bijna nergens buiten Catalonie, zo simpel als wat.

Geloof je nou echt dat Ronaldo die zaak nu pas aan de broek heeft omdat ome Florentino een raatje is gaan maken met de aanklagers? Lieve hemel zeg, wat zie jij ze vliegen. Dus hij heeft genoeg invloed om het uit te stellen tot na het seizoen maar niet genoeg om het in de doofpot te stoppen? Daarnaast heeft Ronaldo hier al maandenlang gezeik mee, hij wordt al een tijdje onderzocht maar nu komt de aanklacht pas. Ga je zo zien dat hij onschuldig wordt bevonden en dat jij zonder enig idee te hebben of het een correcte uitspraak was of niet weer met zo'n betoog komt.

Die blinde haat en afgunst van jou, zou je daar eens geen hulp mee zoeken kerel? Het leven is zoveel mooier als je dat los kunt laten

15 juni 2017 om 18:11

De grootste grapjas ben jij nu zo te zien. Zoals je jezelf zegt: "hij wordt al een tijdje onderzocht maar nu komt de aanklacht pas." Precies tussen de 2 seizoenen in. Verder vertel ik alleen maar feiten en geen meningen. Bij dit artikel heb ik zelfs mijn mening niet eens gegeven, dus uit jullie reacties laten jullie blijken dat jullie ook weten waar de feiten naar toe wijzen. Verder heb ik echt het idee dat Florentino Perez zelf en het bestuur er geen moeite mee hebben dat dit allemaal open en bloot gebeurd en bekend is. Als we alles er is bij pakken van de afgelopen periode: CAS uitspraak verschil tussen Real en Atleti/Barca, verschil in media bij Messi en Ronaldo, officier van justitie in de box in het Santiago Bernabeu achter Perez en alle kwalijke beslissingen in de La Liga van scheidsrechters. Alles is afgelopen periode in het voordeel van Real gegaan. Real Madrid staat ook bekend om deze macht en heeft het altijd al gehad. Je zou denken dat het anno 2017 niet meer zou kunnen, maar de feiten zeggen wat anders. Of alles moet toeval zijn...

15 juni 2017 om 18:12

Exact dit! Ik begin zorgen te krijgen over de mentale toestand van mijnheer la masia. Ronaldo is nog steeds onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Real verdedigt zijn speler en beschermt het imago van de club. Fantasietjes van complotten en macht en Franco en dit en dat, tonen enkel maar aan dat er maar 1 club de grootste is in Spanje en altijd zal zijn. De Calimero's zijn indirect aan het buigen voor het grootse Real Madrid, met dergelijke onzin uitlatingen.

15 juni 2017 om 18:30

Ik begin zorgen te krijgen over de mentale toestand van sommige madrid supporters. Feiten zijn feiten. En ik snap dat Florentino Perez de imago van de club wilt beschermen, maar het laat ook meteen zien hoe ver de macht rijkt van Florentino Perez. Ook dit is een feit. Begrijpelijk, maar kwalijk dat de 'onafhankelijke' media hier ook gehoor aan geeft. En als het bij de media al zo is, wie zegt mij dat de 'toevaligheden' rondom Ronaldo en de scheidsrechterlijke dwalingen ook louter toevalligheden waren. Nee, deze casus laat juist zien waartoe Florentino Perez in staat is.

16 juni 2017 om 00:17

Wat een onzin allemaal en jij durft het woord feiten in de mond te nemen? Schaamteloos.

Wederom dat gehuil over de beslissingen van de scheidsrechters, wordt je daar zelf niet moe van. Verder absolute onzin om te janken over het verschil in uitspraak van het Cas, er was ook gewoon een duidelijk en erg groot verschil tussen beide zaken, doe alsjeblieft je opzoek werk voor je dat foliehoedje weer opzet zeg. Ga je nou echt beweren dat Perez daar ook een vinger in de pap heeft? Volgens mij fluistert hij Trump en Poetin ook wat in het oor wanneer hem dat uitkomt

Gek he dat een man uit de hoofdstad af en toe een wedstrijdje in de hoofdstad meepikt? Diezelfde man is ook al enkele keren in het Calderon gespot, maar ach das minder sappig toch? Natuurlijk vaker in het Bernabeu maar zo gek is dat toch niet? Of zijn er geen Catalaanse politici of mensen uit het rechtsysteem te vinden in het Camp Nou van tijd tot tijd.

Ik las gisteren dat er een agent in het Camp Nou gespot was die laatst Ronaldo een boete voor verkeerd parkeren gaf. Toeval? Ik denk het niet. Illuminati bevestigd! En dan 'verschil in de media tussen Messi en Ronaldo'? Waar moet dat nou weer op slaan? Alsof Messi niet overal ter wereld in de media op handen wordt gedragen? Echt kerel, laat die knikker van je nakijken.

Hou alsjeblieft op met dat gezeik over feiten want je hebt er geen. Het sneue is ook gewoon dat je een volwassen vent bent en niet een van die 15-jarige jochies die hier op vz vaak met dat soort gewauwel komen. Neem alsjeblieft een voorbeeld aan je beteren. Er zijn genoeg Barca-fans hier op vz waar je nog wat van kan leren

15 juni 2017 om 18:58

Ga jij ook bekennen dat de wedstrijd tegen psg ook maffia praktijken was? Of blijf je bij het verhaal dat het knap was na zo'n achterstand? Ontken ook niet meer de cl titels door maffia praktijken tegen chelsea en arsenal enz enz enz? Oke real madrid had dit jaar maffia praktijken in de cl ben ik helemaal mee eens!

15 juni 2017 om 19:11

Of ik erbij blijf dat dat de 'Remontada' knap was? Ja. Was de penalty van Suarez onterecht? Ja. Dan hebben we het nu inderdaad over de wedstrijd die Real supporters elke keer aandragen. Mooi, maar is niets in vergelijking dat Real Madrid stelselmatig bevoordeeld werd in La Liga tegen Villareal uit, Las Palmas thuis, Sevilla thuis, Celta de Vigo uit etc etc. Dusja, je geeft toe dat, in jouw woorden, real madrid "maffiapraktijken" had. Ach ja, zijn mijn woorden niet, maar een ieder weet en begrijpt wat je bedoelt.😉

15 juni 2017 om 19:58

En dan vergeet je nog de schandalige vertoning in de CL tegen Bayern, waar Casimero tot 2 keer toe geen rood kreeg en er twee zuivere buitenspeldoelpunten goedgekeurd werden...

15 juni 2017 om 20:02

Ik denk dat wel elke Barca fan weet dat Real terecht de liga en cl gewonnen heeft. In mijn omgevig wel iig.

15 juni 2017 om 20:01

Dat betekent dat Real dus betere zaken doet dan Barca qua dit betreft. Real of uberhaupt een club heeft het recht om zo een verzoek te doen. Kranten luisteren hier wel naar omdat het nieuws er niet minder aantrekkelijk op wordt door het verzoek. Barca heeft dit wsl niet gedaan. Therefor, Perez is soms een rare piechum maar die heeft keiharde verstand van zaken

15 juni 2017 om 20:27

@LaPaisa. Als jij denkt dat zo'n verzoek een simpele vraag betreft, dan is dat wel naief gedacht van je. Maar wat betreft dat Perez dit beter voor elkaar heeft dan Barca heb je helemaal gelijk in. Alleen als dezelfde media wel Messi afbrand en Perez heeft kennelijk zeer grote invloed aldaar, dan komt het wel over alsof de media niet zo onafhankelijk is als het zou moeten zijn.

15 juni 2017 om 21:30

Alle eerste resultaat op Google als googled op Cristiano Ronaldo marca tax is een krantenartikel met een foto van cr7 in real Madrid shirt.

Einde theorie

17 juni 2017 om 09:54

Hahahahahahahaha. Wat een clown ben jij zeg, ff serieus. Je zegt dat Perez veel invloed heeft in de media, constateert dat Messi wel op de voorpagina's heeft gestaan, en dit dus het bewijs is dat Perez veel invloed heeft. Uhhh Oke? Dus eerst gooi je zomaar een aanname de lucht in en probeer je dit af te doen als een feit? Vervolgens link je de Messi-voorpagina's aan deze 'feit'. Waar heb jij leren beredeneren knul?


Zo heb ik er ook een, precies hoe jij het doet: Barcelona is een maffiaclub en koopt elk jaar de UEFA om, dit is een feit. De wedstrijd tegen PSG is het bewijs dat de voorzitter van Barcelona alles en iedereen hebben omgekocht om door te gaan in de ko-fase. En vervolgens zeggen dat je zelfs je mening achterwege laat, en alleen de feiten laat spreken. Man man man

Mocht Ronaldo schuldig worden bevonden dan staan velen vooraan om een vingertje te wijzen naar 'de crimineel'.

Wordt Ronaldo niet vervolgd dan wordt er naar Perez gewijzen vanwege zijn macht.

Oftewel, voor de anti's is de situatie een win-win en vanuit Reals oogpunt een verlies-verlies.

17 juni 2017 om 09:59

Precies, dus wat we moeten doen mocht Ronaldo vrijgesproken worden, is de mensen uitlachen die met complottheorieën zullen komen. En de traantjes van hun wangen aflikken. Heerlijk😂

De Spaanse en vooral Madrileense media hebben zich op het gebied van serieuze journalistiek volledig gediskwalificeerd. Toen Messi terechtstond, wat overigens terecht was, werd de link met Barcelona maar erg graag gelegd.
Nu dat het om de sterspeler van Real gaat heb ik nog geen link met Madrid gelezen of gezien. Er wordt met geen woord gerept over de club, waar in het geval van Messi bijna in iedere zin wel een verband werd gelegd met Barça. Ook de foto's zijn lachwekkend; Messi altijd in zijn clubshirt en Ronaldo alleen maar in trainings- of wedstrijdkledij van alles behalve Real.
Ook de reacties op het zogenaamde belastingtrucje zijn bij Ronaldo poeslief in vergelijking met hoe Messi gekielhaald werd.

Er zijn hier best veel mensen die vrij weinig weten van Spanje en haar geschiedenis. Het is daar algemeen bekend dat na Franco het nog business as usual "lite" is, daar in Madrid wordt door veel mensen nog steeds heel veel ontkent, en ga maar eens tegen die mensen die hun overleden geliefden nog steeds geen eigen rust plaats kunnen geven zeggen dat dit complot theorieën zijn. Real was en is nog steeds een verleng stuk van dit bolwerk, of je het nou wil geloven of niet.

Dat gezegd hebbende, is het toch duidelijk dat als Ronaldo de volgende dag in zijn Portugal shirt op de cover staat er bij een aantal redacties gewoon ja en amen is geknikt na een telefoontje van iemand uit Madrid? Of denken jullie dat ze dat uit eigen beweging hebben gedaan? Als je objectief kijkt naar Spaanse media dan kun je enkel concluderen dat het slechts een politiek spelletje is, en Real is daarbij hun parade paardje, propaganda 101.

Het is niet voor niets dat Baskenland en Catalonië zich willen afscheiden van Spanje al zo lang zo fel. Dat doen ze niet omdat ze nou zo'n hekel aan Ramos hebben of zo.

Disclaimer: ik heb niets tegen de Ronaldo of de spelers van Real, het lijk me sterk dat zij daar bewust aan meedoen. Ik heb ook zelf geen insteek in het bashen van Real, ik kan er gewoon slecht tegen wanneer mensen dit soort dingen afdoen als complot theorieën en het dan vervolgens verdedigen. Prima als je voor Real bent, maar wees je bewust van de situatie.

Laat de Real fans maar komen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren