Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rüdiger weigert zijn handtekening op specifieke foto van Duitse fan te zetten

Laatste update:

Antonio Rüdiger heeft geweigerd een foto van een fan te ondertekenen, zo schrijft GOAL dinsdag. Het gaat om een teamfoto van het Duitse elftal op het WK in Qatar.

Toen de spelers van het nationale elftal van Duitsland zich in Frankfurt meldden voorafgaand aan de reis naar de Verenigde Staten, waar twee interlands worden afgewerkt, stonden fans buiten te wachten op een handtekening.

De foto in kwestie.

Ook Rüdiger deelde krabbels uit, maar weigerde één foto te ondertekenen. Het ging om de elftalfoto die werd gemaakt voorafgaand aan het WK-duel met Japan (1-2 verlies).

De Duitse spelers deden op de teamfoto allemaal de hand voor de mond, waarmee ze een statement maakten tegen het WK in Qatar. Tijdens de voorbereidingen op het wereldkampioenschap leefden gastarbeiders in erbarmelijke omstandigheden en lieten sommigen het leven.

Rüdiger zou tegen de fan met de foto hebben gezegd: “Dat onderteken ik niet.” De verdediger van Real Madrid was naar verluidt op het WK al tegenstander van het idee om het gebaar te maken.

Na het gebaar verloor Duitsland dus van Japan. Vervolgens won de ploeg van Costa Rica en werd er gelijkgespeeld tegen Spanje. Vier punten waren echter niet genoeg voor een plekje bij de laatste zestien van het toernooi.

Zaterdag 14 oktober neemt de ploeg van kersverse bondscoach Julian Nagelsmann het eerst op tegen de VS, waarna Duitsland vier dagen later in Philadelphia speelt tegen Mexico.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wie bedenkt ook zo'n domme actie. De spelers hebben daar gewoon voor schut gestaan. Politiek en voetbal moet gescheiden blijven!

10 oktober 2023 om 14:50

Je ziet steeds meer dat songfestival minder politiek wordt en voetbal juist meer... Zorgwekkende ontwikkeling. Ook het hele vriendjespolitiek in Oranje levert tot nu toe echt veel succes op *sarcasme*

10 oktober 2023 om 18:43

Sport en politiek zijn altijd al verbonden geweest. Alleen wanneer het ongemakelijk is vinden we dat politiek en sport gescheiden moeten zijn

10 oktober 2023 om 21:07

Waarom denk jij dat Zuid Afrika het WK in 2010 mocht organiseren? Dat had zeker ook niets met politiek te maken? Voetbal en politiek is altijd al verbonden geweest. Denk ook aan het WK '78 (uit mn hoofd) in Argentinië.

10 oktober 2023 om 14:54

Meer de meeste landen willen juist het WK binnenhalen om er een 'politieke' gram uit te halen... en er naar buiten toe er beter op te komen staan.

Voetbal en politiek is dat opzicht bijna nooit gescheiden.

10 oktober 2023 om 15:20

Wanneer staten tegenover elkaar staan om te voetballen, is politiek automatisch verbonden aan sport. Iemand kan dat niet willen zien, maar dan steekt ie z'n kop heel diep in de grond.

10 oktober 2023 om 16:11

Klopt, politiek en voetbal moet gescheiden blijven. Mensenrechten en het schenden daarvan zijn echter geen politiek.

10 oktober 2023 om 19:57

Gescheiden*worden* neem ik aan dat je bedoelt dan? Sport (en dus ook voetbal) is nooit gescheiden geweest van politiek.

11 oktober 2023 om 09:52

Het hele WK houden in Qatar was al mogelijk door politiek gekonkel bij de Fifa. Dat was de domme actie die de rest in gang zette.

Dat is zijn goed recht. Je mag als mens zelf bepalen wat je wel of niet wil, zolang je de regels niet overtreed. Om overal maar mee in te stemmen omdat de publieke opinie dat wil getuigd van kuddegedrag, lafheid en het hebben van geen ruggengraat.

10 oktober 2023 om 14:45

Het daar ter plekke niet durven uit te voeren maar wel als er een kind voor je neus staat vind ik zelf vooral getuigen van lafheid.

10 oktober 2023 om 14:51

Misschien koppelde de Duitse bond er straffen aan als je niet meedeed?

10 oktober 2023 om 14:53

Ik hoorde inderdaad dat op het niet meedoen met de actie een gevangenisstraf van vijf jaar stond.

10 oktober 2023 om 14:53

Is het dan geen kuddegedrag volgens de definitie van hierboven?

10 oktober 2023 om 14:53

Precies dit! Rudiger is juist degene die kuddegedrag vertoonde door destijds mee te doen met de actie en nu zogenaamd een statement wilt maken ten koste van een kind.

10 oktober 2023 om 14:54

Wat zou er dan gebeuren? Accepteert de bond dat? Wat doet de media? Hoe zal het de sfeer beïnvloeden? Hij was er duidelijk op tegen maar zo een beslissing is niet zo snel gemaakt. Twee situaties die niet goed met elkaar te vergelijken. Lachwekkende statement verder.

10 oktober 2023 om 14:56

Dus dan was hij toch een kuddedier zonder ruggengraat volgens jou omdat hij het doet uit angst voor de bond en de publieke opinie?

10 oktober 2023 om 14:59

Je spreekt jezelf wel een beetje tegen. Je zegt hierboven: 'om overal maar mee in te stemmen omdat de publieke opinie dat wil getuigd van kuddegedrag, lafheid en het hebben van geen ruggengraat'.

Dit is toch precies wat Rudiger doet?

10 oktober 2023 om 14:59

Lees mijn bovenstaande reactie

10 oktober 2023 om 15:15

Als je er echt tegen bent, dan laat je je niet voor dat karretje spannen.

10 oktober 2023 om 15:17

Lierse,

Dat is te zwart wit natuurlijk.
Zo vind ik het bijvorbeeld belachelijk dat het woord ''koelie'' in Nederland strafbaar is gesteld.
Ondanks dat ik het belachelijk vind wilt het niet zeggen dat ik koelies koelies ga noemen en hierdoor een boete/ontslag riskeer.
Je waarden moet je afwegen tegen de consequenties.

Moet ik in dit geval maar iedereen koelie noemen en iedere keer een boete van 150 euro betalen/riskeren, want anders ben ik een kuddedier?

(Je krijgt btw geen sticker meer, want je hebt het geen 5 discussie topics volgehouden zonder suggestieve vragen ).

10 oktober 2023 om 15:23

Zou misschien het hele punt van mijn reactie zijn dat het niet zo zwart/wit is als @STORING doet uitschijnen?

10 oktober 2023 om 15:31

Geen idee, misschien is het handig om je reactie uit te schrijven ipv enkel suggestieve vragen te stellen?

(You see what I did there?)

10 oktober 2023 om 15:38

Van mensen die heel de tijd met termen als suggestive vragen lopen rond te gooien, zou je toch mogen verwachten dat ze ietwat begrijpend kunnen lezen?

Ik ben trouwens wel fan van de Sokratische dialoogvorm, maar die zal jij dan ook maar slecht vinden. Matig filosoofje ook maar die Platon hè…

Ik wil even voorop stellen dat ik niet zeker ben of ik mijn eigen idee zou doordrukken als alle camera's op me gericht zijn.
Echter, om vervolgens op je strepen te staan over een onschuldig handtekeningetje voor een kind is wel bijzonder zielig.

Wellicht ga ik van het goede van de mens uit, maar het zou toch kunnen zijn dat het kind gewoon heeft gezocht naar een teamfoto van het Duitse elftal. Je krijgt als eerste vier afbeeldingen deze foto te zien, wanneer je zoekt op "teamfoto Duitsland". Alsof je met het tekenen hiervan nou zo erg laat merken dat je achter dit statement zou staan. Wellicht had Rudiger zich beter kunnen focussen op zijn gedrag op het veld tijdens deze wedstrijd, waardoor hij niet voor lul zou staan tijdens deze verliespartij met zijn rare loopje.

Sowieso een enorme kneus deze Rudiger. Overschatte verdediger die vooral allemaal rare fratsen uithaalt in het veld. Of je het eens bent met een gebaar vind ik een ander ding maar een foto van een jochie onderteken je toch gewoon? Die is toch helemaal niet bezig met dat statement.

Een statement willen maken maar niet je handtekening onder willen zetten? Duidelijk.. of je had destijds bij de Duits bond je ongenoegen moeten uiten en niet je hand voor je mond moeten doen, maar dat deed meneer ook niet..beetje ballen tonen mag wel. Zeker met naamsbekendheid als Rudiger. Maar alles draait om geld.

Beetje sneu, dat jochie wil gewoon een handtekening van zijn helden. Ik zou op alles een handtekening zetten, zelfs een collage van mijn grootste flaters.

Rudiger is een praktiserende Moslim en weet dat de stereotypen over Qatar. Als je kijkt naar de interviews met de arbeidsmigranten uit een India of Bangladesh hebben ze nooit gezegd ontevreden te zijn en geven ze juist aan tevreden te zijn. Sneijder zei het ook al.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren