Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Rabiot is klaar met Deschamps en schrijft brief naar Franse voetbalbond’

Laatste update:

Adrien Rabiot is niet opgenomen in de WK-selectie van Frankrijk en is door bondscoach Didier Deschamps op de schaduwlijst geplaatst. De 23-jarige middenvelder van Paris Saint-Germain is absoluut niet blij met de gang van zaken en heeft een brief gestuurd naar de Franse voetbalbond om duidelijk te maken dat hij zich hoe dan ook niet beschikbaar stelt voor het WK.

Onder meer Le Parisien en L’Équipe melden dat Rabiot stevig baalt van het feit dat Deschamps onder anderen Steven N'Zonzi van Sevilla de voorkeur geeft. Rabiot, die de afgelopen jaren vaste klant was in de selectie van les Bleus, zit niet te wachten op een oproep als er blessures voordoen bij de WK-gangers en heeft dat kenbaar gemaakt aan de Franse bond.

Rabiot is een van de weinige middenvelders op de reservelijst van Frankrijk; verder staat alleen Moussa Sissoko op de lijst. Woensdag geeft Deschamps een persconferentie om zijn keuzes aangaande de WK-selectie te verhelderen. Naar verluidt riskeert Rabiot uitsluiting van de nationale ploeg vanwege zijn beslissing, aangezien de bond niet blij zou zijn met de mededeling.

Een begrijpelijke reactie van Adrien Rabiot?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bondscoaches moeten normaal beginnen doen, tegenwoordig willen ze allemaal speciaal doen. Hou het gewoon simpel, de beste spelers gaan mee en in dit geval waren Benzema en zeker Rabiot de beste spelers. Zelfde geld voor Naingolan, Icardi etc..

23 mei 2018 om 10:19

Benzema heeft dit seizoen maar 5 goals gemaakt in de competitie, dus bij de beste spelers hoort hij zeker niet. Bovendien gaat het gewoon nog steeds om dat schandaal, dat hij niet meegaat uiteindelijk.

23 mei 2018 om 10:47

Wat een verwaand kind je bent pas 23 man, nzonzi heeft een geweldig seizoem achter de rug die verdient het ook

23 mei 2018 om 11:58

Geweldig seizoen?? Ruzie met de coach, slechte resultaten in la Liga.. nou ook niet echt geweldig..

23 mei 2018 om 14:11

Saidbakal

"benzema beste spits van frankrijk en de meest succesvolle franse speler ooit"

Uiteraard heeft iedereen recht op zijn of haar mening. Maar met spelers als Just Fontaine, Michel Platini, Zinedine Zidane, Eric Cantona, Jean Pierre Papin, Jean Tigana, Marcel Desailly en Laurent Blanc is het discutabel, op zijn minst, om te stellen dat Benzema de meest succesvolle Franse speler ooit was. Hij won nooit een EK of WK.

23 mei 2018 om 15:35

Ben het 100% met je eens maar wil toch nog wel even Thierry bij dat mooie lijstje zien staan . Denk persoonlijk dat dit Benz zijn slechtste seizoen is geweest van zijn carrière. Hij voetbalt nog wel leuk mee maar dat is het ook.

23 mei 2018 om 15:40

U vergeet de beste Franse spelers ooit genaamd Henry en Vieira.

23 mei 2018 om 18:50

Meest succesvolle franse speler (samen met varane) vann de Cl sowieso. En gewoon de beste franse spits. Dus raar dat hij nog joet opgeroepennworden ontdanks zijn vrijspraak.

23 mei 2018 om 10:26

Begin nou niet over Benzema, zinloze discussie. Betreft Rabiot: hij moet zich gewoon gedeisd houden man. Opeens wil elke speler zich afmelden als ze niet mee mogen. Waar komt dit opeens vandaan? Voelt Rabiot zich nu opeens te goed. Als je echt voor je land gaat dan zul je je altijr beschikbaar stellen. En niet alles weggooien omdat de bondscoach je ego heeft aangetast. Het gaat er niet om of hij wel of niet mee moest, vind je dit niet sneu? Hoop dat t niet waar is hoor.

23 mei 2018 om 11:01

Ja ja je moet altijd maar alles pikken van elke trainer want dat zou jij ook doen....
Ik vind dat Deschamps zich al sinds zn aantreden opstelt als een rare gast. Hij denkt dat ie de keizer van Frankrijk is, speelt relletjes uit in de media en doet openlijk denigrerend. Hij heeft misschien wel de meest talentvolle selectie en heeft wat betreft prijzen en spel nog geen moer laten zien. Tijd dat ie er uitvliegt in de eerste ronde, en er heel hard uitgetrapt wordt.

23 mei 2018 om 13:44

Je mag het ergens altijd mee oneens zijn. Maar het gaat hier toch om Rabiot? Of zou Rabiot deze actie ook gedaan hebben omdat hij het hiernaast ook niet eens is met andere zaken opeens? Alle andere keuzes van Deschamps zouden normaal geen invloed moeten hebben op Rabiot, zeker niet aangezien hij hiervoor wel zonder klagen onder deze coach speelde. Als je kijkt naar de selectie dan kun je er dingen over zrggen maar Rabiot kan er net zo goed wel of niet bijzitten. Ik vind het erg aandoenlijk dat een speler zichzelf zo groot vind terwijl hij voor de begrippen van deze selectie echt alles behalve een ster is.

23 mei 2018 om 20:19

Frankrijk speelt structureel voetbal onder Deschamps, en was heel dichtbij EK winst in 2016.

Rabiot is goed maar heeft veel concurrentie. Zo gek is het niet dat hij er niet bij zit.

23 mei 2018 om 10:26

@medalofhonor niet helemaal natuurlijk...je moet het beste team selecteren.
Je kunt wel de 3 beste rechtsbacks ter wereld hebben, maar 2 is meer dan genoeg in je selectie.

Frankrijk kan zonder problemen 2 wereld selecties maken, dus het is logisch dat er mensen afvallen die bij veel andere landen zelfs een basisplek zouden hebben.

23 mei 2018 om 10:26

Je hebt helemaal gelijk. Behalve Icardi.Topspeler maar ze concurrenten spelen gwn bij een betere club en zijn ook echt beter. Miss die pavon niet, maar dat is geen echte Spits

23 mei 2018 om 10:28

Pardon? Benzema? Waarom? Het middenveld is simpelweg te sterk vooral bij Frankrijk en dan kan je natuurlijk niet iedereen meenemen.

23 mei 2018 om 10:33

Moeten bondscoaches normaal doen, of moeten de spelers dit doen? Het zal vast een combinatie van beiden zijn. Ik snap dat coaches sommige spelers niet selecteren omdat deze niet in hun tactiek passen. In het geval van Nainggolan snap ik het wat minder aangezien het een van je betere spelers is.

Wat ik een rare ontwikkeling vind de laatste jaren is het aantal spelers dat op hun pik getrapt is na niet opgeroepen te worden voor hun land. Zoveel spelers dreigen met stoppen van hun interland carriere of doen het ook daadwerkelijk. Ziyech wou niet meer spelen onder Renard, Nainggolan wilt niet meer spelen voor Belgie, nu heb je Rabiot die er geen zin meer in heeft.

Zo zijn er de laatste jaren nog meer spelers geweest die niet meer voor hun land zijn uitgekomen, omdat zij het niet eens waren met hun bondscoach. Ik kom nu alleen niet op de namen.

23 mei 2018 om 10:43

Medalofhonor

"bondscoaches moeten normaal beginnen doen, tegenwoordig willen ze allemaal speciaal doen. Hou het gewoon simpel, de beste spelers gaan mee"

Leuk bedacht. Maar ik ga er 100 vanuit dat Didier Deschamps gewoon de beste spelers meeneemt. Oftewel, hij heeft een andere visie op wie de besten zijn. Dus ja, wie is er dan normaal? Deschamps, of jij? Dat lijkt mij een lastig dilemma.

Los daarvan, een bondscoach moet geen spelers selecteren, hij moet het beste team samenstellen. De, potentieel, beste elf spelers vormen niet noodzakelijkerwijs het beste team.

23 mei 2018 om 10:48

"Moeten gewoon normaal doen". Zo'n gruwelijke hekel aan dit soort uitspraken. Een bondscoach beschikt over veel en veel informatie dan dat wij ooit gaan krijgen. Het is geinig om 23 van de beste spelers op te roepen, maar we hebben al eerder gezien hoe belangrijk het is dat die 23 spelers ook met elkaar kunnen. Niet alleen op het veld, maar ook ernaast. Kijk naar het verleden van Frankrijk (Evra, Anelka...) en kijk naar het selectiebeleid van Van Gaal voor de wk 2014.

23 mei 2018 om 11:40

Ja maar deschamps heeft de beste selectie van de wereld en presteert niks. Zelfs de kwalificatie was niet zo sterk. Laat hem eerst prijzen paken voordat hij denkt dat hij een toptrainer is.

23 mei 2018 om 13:49

Meen je dit? Landenvoetbal kun je toch niet op basis van prijzen beoordelen? Er worden twee prijzen in 4 jaar weggeven terwijl het daarbij heel sterk gaat om momentopnames en vorm van de dag. Het is hypocriet om dit als wanprestaties af te doen, want dit zei je niet over Low voordat ze de finale wonnen in 2014, terwijl Duitsland ook altijd een mega sterke selectie had. Geef maar toe jongen. 😂

23 mei 2018 om 12:32

Deschamps heeft gewoon keus in overvloed en dat is het voornaamste probleem. Het liefst zou hij ze natuurlijk ook allemaal meenemen maar dat gaat nu eenmaal niet. Nainggolan is een ander verhaal. Dat is een van de betere spelers. Rabiot is ook goed begrijp me niet verkeerd maar de concurrentie op het middenveld is gewoon moordend bij Frankrijk.

23 mei 2018 om 16:49

@medalofhonor dat komt omdat de bonden alles maar pikken en te laf zijn om in te grijpen als een coach totaal onlogische beslissingen neemt. door dit soort capriolen van een incapabele coach zijn wij in Nederland onze enige creatieve voetballer Ziyech kwijt geraakt aan Marokko

nu is Blind na een dienstverband van twee jaar weg waar we nog zeker 7 jaar lang hadden kunnen profiteren van de geniale passes van Ziyech. de keuzes van een simpele passant wegen dus blijkbaar zwaarder dan het landsbelang. echt onbegrijpelijk dat dat nog mogelijk is tegenwoordig.

waar zijn de mensen die de lange termijn bewaken en ingrijpen als een coach tot de orde roepen als hij de verkeerde keuzes maakt?

Even serieus, het spelen voor je land zal een eer moeten zijn. Je moet het verdienen en een bondscoach maakt ook taktische beslissingen. Als je 20 Ronaldo's hebt neem je ze ook niet alle 20 mee. Je hebt bepaalde soort spelers nodig. Hard trainen, volgend jaar NOG beter presteren en Hopen dat je voor je land mag uitkomen.

23 mei 2018 om 10:24

Je kan zeggen wat je wilt. Maar die deschams is gewoon een verschrikkelijke coach. Laporte die al jaren 100% genegeerd word, Giroud die steeds maar in de basis staat, spelers zoals rami die de voorkeur krijgen afeglopen ek, spelers als sagna en evra nog in de basis staan op het el 2 jaar geleden terwijl het niveau toen al niet meer om aan te gluren was van hun en nu weer spelers zoals lacazette en rabiot niet opgeroepem.....

23 mei 2018 om 10:52

Mee eens. Ik zou persoonlijk net als veel anderen inderdaad ook hele andere keuzes maken in de selectie van de spelers.

Maar dit is dat meer de schuld van de bond dan van de trainer. Iedere coach heeft nou namelijk gewoon een andere manier van denken over het spel. Misschien wilt die verdedigender/aanvallender spelen en heeft hij daar andere spelers voor nodig.

Maarja, we zullen het horen wanneer hij zijn selectie verduidelijkt.

23 mei 2018 om 11:41

fc barcalona u

"maar die deschams is gewoon een verschrikkelijke coach."

Dat heeft die Deschamps dan waarschijnljik geleerd van Aimé Jacquet. Dat was, twintig jaar geleden, ook al zo'n verschrikkelijke coach. Die in Frankrijk werd gehaat, beschimpt en bespuugd. Want Jacquet had het gewaagd om de beste spelers van Frankrijk, op dat moment Eric Cantona, Jean-Pierre Papin en David Ginola, niet meer te selecteren voor Frankrijk en zijn team voor het EK 1996 op te bouwen rond de nieuwe generatie voetballers die eraan zat te komen met onder andere Zinedine Zidane, Christoff Dugarry, Karembue, Djorkaeff, Desailly, Blanc etc.

Er werd geroepen om het hoofd van Jacquet. Hoe kon die idioot het in zijn hoofd halen om niet 'de beste spelers' op te roepen en met die onzin te komen over teamprestaties, balans en dergelijken. Kielhalen die man!

Enfin, na een halve finale op het EK 1996 pakte Frankrijk de Wereldtitel in 1998 en daarna ook nog de Europese titel in 2000. Waarmee Aimé Jacquet één van de beste coaches aller tijden werd. Terwil hij amper een paar jaar eerdervoor 'vreselijke coach' was uitgemaakt. Het kan verkeren dus.

23 mei 2018 om 11:49

Goed punt, zo kun je ieder verhaal Relativeren met een mooi voorbeeld.

23 mei 2018 om 12:08

Mooi voorbeeld, dank voor de info. Dit wist ik namelijk niet

23 mei 2018 om 12:34

Giroud doet het anders altijd uitstekend bij Frankrijk. Heeft een beter moyenne dan Benzema bij Les Bleus. Het is dan ook gewoon logisch dat ie erbij zit.

23 mei 2018 om 12:40

Leuk verhaal, maar Deschamps heeft al 4 jaar verpest van de goude lichting. Het zal dit jaar ook niks worden geloof ik. Hoop dus ook dat Frankrijk dan snel opzoek gaat naar een nieuwe coach, misschien Wenger, om de gouden lichting toch de successen te bezorgen die zij verdienen.

23 mei 2018 om 12:52

@lesgones Ik heb het ook niet over benzema hoor ðÿ˜‰

23 mei 2018 om 13:02

Nee ik denk ik zeg het maar. Omdat je zei dat Giroud altijd in de basis staat. Dat verdiend ie als je ziet hoe hij presteert bij het nationale elftal.

23 mei 2018 om 13:30

Nou ja ik zou alleen giroud gebruiken als je de heletijd in het 16 meter gebied van de tegenstander bent of in de laatste 15 minuten. Maar als basisspeler ga ik toch echt liever voor grizi in de spits of lacazette

23 mei 2018 om 15:09

fc barcalona u

Ja, met mooie voorbeelden kun je inderdaad ieder verhaal relativeren. Maar met treffende voorbeelden, die ook nog eens to-the-point zijn kan je zelfs ook een verhaal, althans de daarin getrokken conclusie, volledig ter discussie stellen. Of, om maar een klein voorschot te nemen, je kunt een ingenomen stelling (dat een trainer een vreselijke coach is) laten wankelen en daar een wat genuanceerdere mening naast zetten!

Nzonzi hoort gewoon op die lijst, punt uit. Geweldig seizoen gedraaid, verdient het ook om opgeroepen te worden. Ik zou me eerder afvragen, wat matuidi daar keer op keer doet. Had ooit een discussie met iemand die matuidi beter vond dan david silva, dat zou dan puur een fifa mening moeten zijn. David silva is zo niet 5 klassen beter dan matuidi, dan druk ik het ook nog is zacht uit. Met andere woorden matuidi is de zwakste middenvelder op de lijst.

23 mei 2018 om 10:26

Als je Matuidi met David Silva gaat vergelijken dan begrijp je er naar mijn mening sowieso vrij weinig van. Dat zijn 2 totaal verschillende spelers met een totaal verschillende speelstijl en rol.

23 mei 2018 om 10:27

Matuidi is een compleet andere middenvelder dan David Silva. Matuidi is meer een defensief ingestelde box-to-box middenvelder, terwijl David Silva meer een spelmaker/spelverdeler is. Beiden spelers zijn totaal niet vergelijkbaar. Had je beter Fernandinho en Matuidi kunnen vergelijken.

23 mei 2018 om 20:22

Matuidi is niet defensief, hij heeft weliswaar een andere stijl dan Silva maar beiden kunnen bijvoorbeeld linksbuiten spelen.

23 mei 2018 om 10:30

Goede vergelijking wel tussen twee compleet andere middenvelders.

23 mei 2018 om 10:39

Matuidi is misschien niet de beste voetballer maar ben er zeker van dat elke coach deze speler in zijn ploeg wilt. Heeft 10 longen en goede bal recuperatie.

23 mei 2018 om 12:33

Maar dat heeft Nzonzi ook. Vind dat Nzonzi ook een veel beter seizoen doormaakt. Daarnaast maakt een Rabiot ook bizar veel meters. Ik had Rabiot wel meegenomen ipv Matuidi

De mentale weerbaarheid van een hoop voetballers is vandaag de dag blijkbaar echt nihil zeg. Verongelijkte kinderen zodra het niet gaat zoals ze willen.

Lol Nzonzi heeft een fantastisch jaar gespeeld bij Sevilla en is terecht opgeroepen. Tja Frankrijk heeft gewoon zoveel goeie spelers dat spelers buiten de boot vallen.

Rabiot had in mijn part gewoon in de basis gestaan. Is totaal niet overhyped en zelfs onderschat.

Groot gelijk heeft ie.. niet mee naar het wk is prima, maar dan heeft ie ook de vrijheid om zn eigen zomervakantie te plannen en zodoende niet meer beschikbaar te zijn voor het wk deze zomer.

23 mei 2018 om 11:39

Plus hij weet dat hij in dat geval sowieso als 23e man mee gaat en niet als basisspeler of eerste of 2e wissel. Minuten ga je dan niet veel maken.

Wat een onze van Rabiot!! Frankrijk kan wel 3 waardige WK selecties samenstellen. Dus er moeten keuzes gemaakt worden, en er vallen altijd grote namen af daar.

Wat een kleuter, er zijn gewoon heel veel goede middenvelders voor Frankrijk die een ijzersterk seizoen hebben gedraaid of altijd goed spelen in het nationale elftal. Deze knaap moet zich niet zo arrogant opstellen.

Holy smokes, dit werd al eerder gezegd op VZ maar Dost is echt een trend begonnen. Het is toch eigenlijk van de zotte dat spelers zichzelf belangrijk genoeg achten om te spelen. Zelfreflectie en inzicht in de situatie qua selectie breedte moet toch aantonen dat de kans gewoon groot is dat je buiten de boot valt.

Wat een jankerds allemaal. Seedorf, één van onze beste spelers aller tijden. Is jaren lang niet opgeroepen. Maar wat is Seedorf dan toch echt een kerel vergeleken met jankerds zoals nangiolan en rabiot!

Wat een kleuter zeg. Het is niet dat hij achterblijft terwijl jongens als Chadli, Fellaini en Dendoncker mee gaan. De spelers in de selectie zijn stuk voor stuk toppers, N'zonzi is ook een geweldige middenvelder en een heel ander type dan Rabiot

23 mei 2018 om 12:37

Ik snap hem wel deels. Ze nemen 6(!) centrale verdedigers mee, terwijl spelers als Pogba en Matuidi de selectie wel halen. Dan zou ik als Rabiot ook balen

23 mei 2018 om 14:00

Varane, Umtiti, Rami en Kimpembe. Verder dan 4 centrale verdedigers kom ik niet hoor.

Overigens niet de 4 jongens die ik had meegenomen, wat doet Rami daar toch? Maar dat terzijde.

23 mei 2018 om 16:36

@arsenal Pogba is ook een klasse beter als Rabiot. over Matuidi kan je twisten maar zoveel minder als Rabiot vind ik hem ook weer niet

23 mei 2018 om 20:36

Real8madrid, Pavard van Stuttgart speelt normaal gesproken centraal (ene keer links andere keer rechts). En dacht dat Lucas van Atletico ook centraal speelt, maar dat zal jij ongetwijfeld beter weten.

Japie Krekel, die klasse wellicht in zn tijd bij Juve. Nu vind ik Rabiot toch echt beter.

Sowieso bizar om de reserve lijst van Frankrijk met onze a-selectie te vergelijken.. misschien dat wij 1 of 2 spelers hebben die bij Frankrijk op de reserve lijst zouden staan.. Meer ook niet

Misschien moet rabiot dan maar zelf bondscoach worden.
Wat een misplaatste arrogantie en weinig collegiaal.

Wat een lafaard en slechte verliezer. Ook nog niet professioneel om te zeggen dat hij moet gaan en niet N'Zonzi. Je moet blij zijn dat je nog kans maakt om er naartoe te gaan. De bond zou hem gewoon moeten straffen hiervoor. Onbegrijpelijk ook dat meer dan 60 procent hier op voetbalzone hem 'begrijpt'

Pogba meenemen en Rabbiot thuislaten?

23 mei 2018 om 12:47

Ander type speler en Pogba rendeert eigenlijk altijd bij Frankrijk.

23 mei 2018 om 16:38

@jamieds je gaat een geweldenaar als Pogba toch niet thuis laten voor Rabiot. kom op hoor

Misschien een onpopulaire mening maar ik ben het ergens wel eens met Rabiot, al was het maar dat 'vrijblijvend' op een schaduwlijst gezet worden en "misschien bellen we je wel als we je nodig hebben blijf maar naast de telefoon wachten" niet echt een goede manier is om de zomer door te komen.
Als ik Rabiot was zou ik gewoon een vakantie boeken en me nergens druk om maken.

23 mei 2018 om 20:26

Je kan toch ook de vakantie boeken en zo nodig annuleren?

Rabiot is nog jong, zijn tijd in het Franse team komt nog wel.

23 mei 2018 om 20:38

Vliegtickets niet. Al zal een voetballer van Psg daar niet zo snel wakker om liggen. Tenzij je een vakantie boekt met je gezin

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren