Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Raakt Ajax deze zomer Berghuis kwijt? ‘Club overweegt nieuwe poging te wagen’

Laatste update:

Besiktas overweegt deze zomer opnieuw een poging te gaan wagen om Steven Berghuis over te nemen van Ajax. Dat schrijft Fanatik. De 32-jarige aanvaller van de Amsterdammers stond afgelopen zomer en in januari ook al in de nadrukkelijke belangstelling van de Turkse club, maar tot een overgang kwam het niet.

Berghuis kent wederom een zwaar seizoen met Ajax. Waar de Amsterdammers vorig seizoen op plek drie eindigden, moeten ze deze campagne alles op alles zetten om de vijfde plaats vast te houden. Berghuis zelf kampt sinds februari met een blessure.

De 46-voudig international van het Nederlands elftal raakte geblesseerd in het terugduel met FK Bodø/Glimt (1-2 winst) in de Conference League en moest vervolgens zes wedstrijden aan zich voorbij laten gaan.

Ajax won slechts één van de vier competitieduels waarin Berghuis ontbrak: thuis tegen FC Utrecht (2-0). Er werd gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam (beide 2-2) en verloren van AZ (2-0). Ajax wist zonder de linkspoot ook niet te winnen van Aston Villa in de achtste finale van de Conference League (0-0 en 4-0).

Mocht Ajax nog iets willen verdienen aan Berghuis, dan is deze zomer het moment om de linkspoot van de hand te doen. De rechtsbuiten ligt namelijk nog tot medio 2025 vast in de Johan Cruijff ArenA. Het Algemeen Dagblad meldde ruim twee weken geleden dat Berghuis ‘zijn opties openhoudt’. “Wel wil hij weer perspectief zien om voor de prijzen te spelen”, klonk het.

Fernando Santos, de ex-bondscoach van Portugal, staat sinds januari aan het roer bij Besiktas. De club bezet momenteel de vierde plaats in de Süper Lig. Met onder anderen Jonas Svensson (ex-AZ) en Milot Rashica (ex-Vitesse) heeft Besiktas bovendien twee spelers onder contract staan met een verleden in de Eredivisie.

Blijven Bergwijn en Brobbey?


Berghuis vormt, als iedereen fit is, doorgaans met Steven Bergwijn en Brian Brobbey de aanval bij Ajax. Van de twee laatstgenoemden is het niet zeker of ze na de zomer ook nog in Amsterdam voetballen. Dat bleek uit een analyse van het Algemeen Dagblad onlangs.

“Steeds meer topclubs omcirkelen de naam van Brobbey. Daar komt bij dat hij zich als één van de weinige Nederlandse Ajax-spelers serieus mag verheugen op het EK. Dat geldt ook voor Steven Bergwijn, die bij zijn komst anderhalf jaar geleden intern liet doorsijpelen na twee jaar de balans op te willen maken”, aldus clubwatcher Johan Inan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

is voor het huidige ajax soms nog belangrijk, maar hij gaat niet beter worden.
als je er nu nog geld voor kan krijgen, gelijk verkopen. In mijn optiek niet zo belangrijk als destijds Tadic of Blind bijv. die voor een appel en een ei weg werden gedaan (om verschillende redenen).

met of zonder berghuis redt je het volgend jaar ook nog wel.

25 maart 2024 om 13:04

Beetje dubbel sta ik d’r in. Je komt ervaring te kort en dan verkoop je iemand die dat juist wel heeft. Zet hem maar op 10 en Conceicao op rechts.

25 maart 2024 om 13:08

Kans is heel klein dat Conceicao terugkeert. Ook omdat hij maar een koopoptie heeft van 10 miljoen euro. En dat gaat Porto sowieso al lichten. Daarnaast werd die clausule volgens mij ook verplicht te betalen als die aan een aantal eisen voldeed qua speeltijd. En dat heeft die volgens mij wel gehaald omdat hij tegenwoordig ook basisspeler is daar.

25 maart 2024 om 13:36

Het is een automatische optie tot koop van €10 miljoen, als Conceição in 25 wedstrijden minmaal 45 minuten in actie komt

25 maart 2024 om 13:37

Conceicao ben je gewoon kwijt. Als je die zo makkelijk wegdoet ondanks geen enkel geschikt alternatief op rechts moet je als Ajax zijnde maar op de blaren zitten nu blijkt dat hij toch wel behoorlijk wat in z'n mars heeft.

25 maart 2024 om 15:21

Zit nu aan 19 wedstrijden verdeeld over competitie, beide bekers en Europees voetbal. Gaat het alleen om competitiewedstrijden, dan komt ie maar tot 13.

26 maart 2024 om 03:20

19 wedstrijden, 4 goals en 3 assists. Met 8 gele kaarten overigens, pakt bijna 50% van de wedstrijden geel..

Uiteraard zou hij in dit Ajax wel een toevoeging zijn.. Maar er zijn ook wel spelers te halen die nog meer kunnen toevoegen. Vooral meer rendement.

25 maart 2024 om 13:23

Gelijk doen. Is al lang niet meer goed genoeg voor Ajax. Heeft ook het heilige vuur niet meer. Doorselecteren is ook een te dure jongen. Met zijn salarisbesparing kunnen ze ook een betere aantrekken

25 maart 2024 om 14:07

We hebben afgelopen zomer kunnen zien dat het wegdoen van de dure jongens (met goede statistieken) Ajax veel heeft gebracht

25 maart 2024 om 14:24

Dat vind ik echt te simpel gesteld. Tadic verdiende een vermogen en is inmiddels 35 jaar. Bovendien wou hij zelf ook vertrekken. Dan heb je als club vooral op papier nog een kans, maar in principe ben je de speler dan wel kwijt.

Blind kon centraal niet meer in een viermansverdediging en als back begon hij ook steeds meer te schutteren. En tja, dat Ajax vervolgens een puur gebrek aan kwaliteit binnenhaalt om zo'n iemand te vervangen, dat maakt het niet dat Blind onmisbaar was. Blind verdiende namelijk ook behoorlijk veel.

Het probleem is niet per se dat ze werden doorgeselecteerd (voor zover dat een eigen keuze van de club uit was), maar hoe ze werden doorgeselecteerd.

Had helaas meer verwacht van Berghuis. Toen die met jongens als Tadic en Antony speelde, blonk hij ook niet echt uit, dus dat het elftal gewoon ruk is, maakt niet uit. Ik zou het jammer vinden als hij verkocht wordt, maar hij is niet onvervangbaar.

25 maart 2024 om 12:50

Je gaat je geld wat je ervoor betaald heb niet terug krijgen. Leeftijd en een jaar contract dat zal 1 a 2 mil worden

25 maart 2024 om 15:17

Berghuis is in 2021 voor 5.5 miljoen euro overgenomen en tekende een 4-jarig contract; die staat aankomende zomer dus voor 1.375 miljoen op de balans. Lijkt me stug dat hij -ondanks slechts eenjarig contract- voor minder zal vertrekken. Boekhoudkundig zal hij dus geen verlies opleveren in ieder geval. Om bij spelers op die leeftijd te refereren aan "geld wat je ervoor betaald hebt" is compleet irrelevant. Een 29-jarige Berghuis werd sowieso niet gecontracteerd met het idee om er eens even flink winst op te gaan maken.

25 maart 2024 om 20:39

Aan de andere kant, balanswaarde zegt helemaal niets over werkelijke waarde.

25 maart 2024 om 12:52

Heeft toen dat seizoen op dat hij op 8 speelde wel echt sterke periode gehad hoor

25 maart 2024 om 13:04

Teken van Berghuis,

Deed het volgens mij niet onaardig toen Ajax het goed deed. Als het niet loopt, dan is hij ook niet diegene die de voortouw neemt.

25 maart 2024 om 13:05

Wel leuk dat 'het bayern van nl' bergwijn en berghuis (indirect) van de concurrenten koopt en ze beiden weinig hebben laten zien.

25 maart 2024 om 13:25

Hazardinho: en sommige van de 'uitblinkers' bij PSV en Feyenoord hebben juist een recent verleden bij Ajax. Zegt dat misschien dat het niveau dat Ajax over het algemeen nastreeft hoger is dan die andere 2? Of wat wil je eigenlijk precies zeggen hiermee?

Vind het ook een beetje onzin wat je impliceert. Zowel Bergwijn als Berghuis hebben echt prima statistieken, je kunt je vraagtekens zetten bij het prijskaartje van Bergwijn maar verder zijn het over de laatste twee seizoenen wel zeer belangrijke spelers geweest in goals en assist.

25 maart 2024 om 13:39

Berghuis heeft genoeg laten zien. Zeker voor het bedrag waarvoor hij gehaald is.

Bergwijn is, zoals je zelf al aangeeft, niet bij PSV weggehaald. Bovendien was hij oorspronkelijk een jeugdspeler van Ajax. Overigens heeft ook Bergwijn zijn kwaliteiten getoond. Alleen niet wat zijn aankoopbedrag rechtvaardigt.

Verder komt dat ‘Bayern van Nederland’ wel mijn strot uit. Een term verzonnen door de media en nu eigenlijk wordt gebruikt om Ajacieden te stangen alsof we er zelf mee begonnen zijn.

25 maart 2024 om 14:22

Wijndal reken ik daar ook bij. Dat was ook zo'n spierballentransfer.

25 maart 2024 om 16:18

Ik denk dat berghuis soms wel eens denk dat Feyenoord alleen maar beter is geworden en zijn club Ajax steeds slechter. Verkeerde keus om te vertrekken uit rotterdam

25 maart 2024 om 13:16

Mwah, van Berghuis kon je denk ik ook niet verwachten dat hij een echte 'uitblinker' bij Ajax zou worden. Toen hij kwam zag ik hem vooral als een niet al te dure Nederlandse kwaliteitsimpuls. Waar hij in dat Feyenoord met kop en schouders boven de rest uitstak was het duidelijk dat hij bij Ajax gewoon een van de 11 zou zijn, en hij kon een lange periode ook moeiteloos meedraaien op het middenveld dus voor 5 miljoen is dat een prima gok en aankoop gebleken.

25 maart 2024 om 14:25

Al met al tevreden geweest met zijn aankoop daar hij ook niet te veel heeft gekost en echt wel z'n waarde heeft gehad. Ben het wel met je eens dat we meer hadden verwacht. Hij is zowel in een sterk als minder Ajax nooit super constant geweest en dwingend zoals bij Feyenoord. Ik denk dat het tijd is om door te selecteren. Nog even ergens cashen of een mooi avontuur aan

Grootverdiener, niet geweldig op rechts, problemen met fitheid. Hij is gewoon vervangbaar ook al is het de laatste speler voorin met een beetje creativiteit. Nu hij wat meer naar voren is geschoven in een leidende rol komen de maniertjes en gebrek aan werkethiek ook weer naar boven.

25 maart 2024 om 12:59

Het probleem is volgens mij juist dat hij op dit moment niet vervangbaar is. Maar eigenlijk zou je gezien zijn salaris, fitheid en als de verhalen kloppen ook zijn instelling wel afscheid van hem moeten nemen, zeker als je nog een transfersom voor hem kunt krijgen.
Echter zal het wel geld kosten een vervanger te halen en is het nog maar de vraag hoeveel geld Ajax te besteden heeft aan transfers.

25 maart 2024 om 14:20

In een transferperiode moet je de huidige Berghuis wel moeiteloos op kunnen vangen hoor. Die is qua niveau echt niet meer onvervangbaar. Het financiele plaatje is meer een issue. Je geeft het zelf al aan: Het is echt afwachten wat er allemaal mogelijk is bij Ajax in financieel opzicht.

25 maart 2024 om 14:26

Als je puur naar de (mogelijke) kwaliteiten van een speler kijkt vind ik Berghuis toch 1 van de beste spelers in de ED. Als hij in goede doen is kan hij gewoon in het Nederlands Elftal spelen. Dat je zo'n speler zomaar vervangt vind ik wel te makkelijk gedacht.

‘club overweegt nieuwe poging te wagen’

Of Besiktas waagt een nieuwe poging of Besiktas overweegt een nieuwe poging. Maar niet dit.

In een tijd dat Ajax geld nodig heeft en duurdere jongens moet gaan lozen is dit een no-brainer. Francisco Conceição komt in principe ook nog terug (als je die al niet voor veel geld kan verkopen), die zou ik liever zien dat Berghuis volgend jaar.

25 maart 2024 om 13:27

Sowieso gewoon lozen. In principe mogen ervaren krachten zoals bergwijn en Berghuis vertrekken tegen de juiste prijs. Scheelt echt een flink salaris en hebben nu twee seizoenen op rij laten zien dat dit niet het type ervaren jongens zijn waar je het nieuwe Ajax omheen gaat bouwen. Ik zie deze spelers meer in de categorie Klaassen dan in de categorie Tadic/blind.
Hopelijk kan Henderson die rol op zich nemen, je ziet hem igg een stuk meer coachen dan Bergwijn en Berghuis samen. En met de ruimte die het in het salarishuis oplevert, kun je makkelijk 4 a 5 versterkingen halen (qua salaris) die Ajax ook gewoon verder gaan helpen. Stel je haalt 2 rechtsbuitens en een linksbuiten in de leeftijdscategorie 22+ dan heb je drie spelers die fysiek ver genoeg zijn om twee keer per week 90 minuten vol te maken en hongerig genoeg zijn om zich elke wedstrijd weer te willen bewijzen. En als klap op de vuurpijl heb je gelijk twee posities dubbel bezet, die nu juist super zwak bezet zijn. Kan je de rest van het vrij gekomen salaris mooi gebruiken voor een technische 10.

Strik er omheen en vervangen door Ziyech.
Dat zou een verlossing van jewelste zijn.

25 maart 2024 om 13:11

Ziyech heeft 29 minuten gespeeld voor Galatasaray in 2024. Úberhaupt nog geen hele wedstrijd gespeeld voor de club sinds zijn komst. Hij is een absolute held maar we hebben wel iemand nodig die een beetje fit is.

25 maart 2024 om 13:27

Als Ziyech de medische keuring doorkomt

25 maart 2024 om 14:12

Ziyech in 2024 tja. Die kerel begint steeds minder en minder te spelen. Ook is zijn lichaam niet meer wat het was toen die bij Ajax zat. En heeft alsnog een enorm salaris. Het tijdperk Ziyech zou gewoon voorbij moeten zijn bij Ajax.

Alhoewel ik persoonlijk echt een fan ben geweest van Berghuis sinds zijn komst naar Feyenoord en er echt van baalde dat hij vertrek is het echt een zegen geweest voor Feyenoord. Hiermee kunnen investeren in mannen als Trauner en Aursnes en mindere mate in Pedersen. Een nieuw elftal kunnen bouwen en succesen ermee halen.

Berghuis die zich bij Feyenoord niet kon opladen om voor de 5e plek te spelen en vertrek naar Ajax voor de prijzen om vervolgens voor het 2e jaar op rij voor plek 5 te strijden. Bestaat ironie?

25 maart 2024 om 13:36

"2e jaar op rij voor plek 5 te strijden."

Je kunt ook overdrijven zeg. Ajax werd vorig jaar derde en kon op de laatste speeldag zelfs nog tweede worden. Worden jullie kampioen dit jaar? Nee. Dan had hij bij jullie in deze periode net zo vaak kampioen kunnen worden als dat hij met Ajax kampioen is geweest. En heeft hij bij Ajax ook nog een ongeslagen groepsfase CL meegepakt.

25 maart 2024 om 14:18

Vorig seizoen 3e geworden met 6 punten achterstand op nummer 2 PSV en ''maar'' 3 punten voorsprong op nummer 5 FC Twente. Dus op welke laatste speeldag konden jullie 2e worden met een nederlaag die dag en dat PSV won?

Hij was dan ook ''maar'' 1x kampioen geworden maar wel een geweldig Europees seizoen mogen mee beleven met een helaas verloren finale als gevolg en een bekerfinale dit jaar. Toch nog meer voor de prijzen als zijn Ajax periode.

Allemaal leuk een aardig die ongeslagen CL groepsfase maar wat heb je eraan behalve dat je doorgaat en het voor de statisieken is? De ronde erna kansloos eruit tegen een matig Benfica.

25 maart 2024 om 14:51

Bijzonder creatieve wijze van cijfers interpreteren heb jij zeg. Als Ajax had gewonnen van Twente en PSV verloren van AZ was Ajax tweede geworden. Dat is niet gebeurd, maar had wel kunnen gebeuren. Dan ben je niet aan het strijden om plek 5.

Ajax werd het seizoen daarvoor kampioen met twee punten voorsprong op PSV. Was Ajax dan dat seizoen aan het strijden om plek twee (jouw logica) of was het een kampioenskandidaat? 😂

Als je niet begrijpt dat een ongeslagen CL groepsfase een vrij unieke ervaring is om mee te maken als Eredivisie club dan weet ik het ook niet meer. Allemaal leuk en aardig die Conference League finale, maar wat heb je eraan als je kansloos onderuit gaat tegen een matig Roma? Zie je hoe dat werkt (jouw eigen woorden)?

Je hebt door dat Ajax in de afgelopen twee bekerfinales stond en tot dit seizoen gewoon nog meedeed om de titel?

Ik snap dat je heel graag wil dat Berghuis de verkeerde keuze heeft gemaakt en het allemaal slecht heeft uitgepakt. Ik denk alleen dat hij daar zelf totaal anders over denkt... Leuk hoor een Conference League finale. Daartegenover staat een heleboel positiefs dat hij bij Ajax heeft meegemaakt wat hij bij jullie niet had gehad, en waarschijnlijk ook nog een veel hoger salaris.

25 maart 2024 om 15:47

Wat voor creatieve wijze is dat dan? Want je suggereert wel heel erg met het woordje ''als''. Nou iets wat ik heb geleerd in het leven en zeker met het voetbal is dat het woordje als niet bestaat.

Lijkt me dat het een ander verhaal als je ruim bovenaan staat in het seizoen en dat tegen het einde je dit nog bijna verspilt (maar je wilt heel graag sarcastisch of iets dergelijks doen)

Ongeslagen een CL groepsfase doorkomen kan vrij uniek zijn als Eredivisie slub zijnde maar in mijn ogen is een Europese finale halen (welk niveau dat maakt niet uit) vele malen unieker als Eredivisieclub zijnde.

Dat Ajax de afgelopen 2 bekerfinales heeft gehaald maar niet gewonnen heeft is natuurlijk niet de hoofdreden dat Berghuis naar Ajax wilde gaan want die had hij bij Feyenoord ook kunnen behalen. En Ajax vorig seizoen mee deed om de titel, is dit serieus?

Persoonlijk wilde ik Berghuis helemaal niet zien vertrekken bij Feyenoord eerlijk gezegd alleen begreep ik zijn redenen wel waarom die het deed. /maar ik weet vrij wel zeker dat het voor hem niet helemaal heeft uitgepakt zoals die heeft gehoopt of voor ogen had. Dat zal die nooit publieklijk zeggen of toe gaan geven. Want zoveel positiefs heeft die niet meegemaakt bij Ajax op zijn 1e seizoen na.

Jammer om te zien dat je zo denigerend over de Conference League doet en de prestaties van Feyenoord zo bagataliseert. Je stond zeker wel op de banken toen Ajax 0-0 speelde tegen Aston Villa toen er een soort van hoop onstond om naar de kwartfinale van datzelfde toernooi te mogen?

25 maart 2024 om 16:26

"Wat voor creatieve wijze is dat dan? Want je suggereert wel heel erg met het woordje ''als''."

Je vraagt mij hoe Ajax mee kon spelen om plek 2 op de laatste speeldag. Ik leg aan je uit dat dat zeker nog wel een realistisch scenario was ondanks dat het niet zo is geeindigd. Je bent voor mijn gevoel enorm aan het zoeken om Ajax en Berghuis te kakken te zetten. Een ploeg die op de laatste speeldag nog tweede kan worden is niet aan het strijden om plek 5.

"en Ajax vorig seizoen mee deed om de titel, is dit serieus?"

Ben je vergeten dat de Klassieker vorig jaar de allesbepalende wedstrijd was in de race om het kampioenschap? Had Ajax die gewonnen dan waren ze over Feyenoord heen gegaan. Je mocht je handjes dichtknijpen dat Hartman er niet af ging met rood en dat Kudus die bal niet gewoon in de hoek schoof op het einde. Ajax kwam de mentale dreun van die pot niet meer te boven, maar was het andersom geweest dan weet je helemaal niet hoe Feyenoord het seizoen had uitgespeeld. En ja, dat zijn een hoop aannames. Toch was voor die wedstrijd bij een hoop analisten Ajax opeens weer de favoriet voor de titel en zag iedereen dat als de beslissing van dat seizoen. Toch bijzonder hoor, voor een ploeg die "strijdt om plek 5".

Een verloren finale Conference League vind ik persoonlijk niet heel veel verschillen van ongeslagen overwintering in de Champions League qua hoogtepunt, maar misschien zegt dat iets over het verschil in verwachtingspatroon dat wij hebben van onze clubs. Zo zou je ook kunnen stellen dat de KKD winnen een betere prestatie is dan 10e worden in de Eredivisie. Dat vind ik persoonlijk niet.

k vind het prachtig dat je mij wegzet als denigrerend en dan wel zelf nog even aankomt zetten met die laatste zin. Als je ook maar een beetje inzicht hebt in mijn postgedrag hier in plaats van aannames te doen dan weet je zelf ook wel dat ik 1. de prestaties van Feyenoord nooit bagatelliseer, integendeel, je zal mij niet zo snel iets negatiefs over Feyenoord onder Slot horen zeggen. 2. Al helemaal niet op de banken sta als Ajax Europees 0-0 speelt in eigen huis.

Misschien wordt het tijd om eens een spiegel aan te schaffen.

25 maart 2024 om 16:50

Ik ben niet aan het zoeken om Ajax noch Berghuis proberen te kakken te zetten maar je probeert het wel heel positief te brengen allemaal over vorig seizoen. Want met een beetje pech hadden ze zeker met AZ & Twente om plek 4 en 5 moeten strijden en met wat meer geluk waren ze met PSV aan het strijden om plek 2.

Die allesbepalende wedstrijd waarbij vooral alle analisten en TV zenders dat Ajax probeerde aan te praten dat dat de allesbepalende wedstrijd voor hen was. Had niet perse het gevoel dat dat voor Feyenoord gelde. En de rode kaart voor Hartman, die had hij kunnen krijgen maar vergeet niet dat zijn 1e gele kaart die het warrige fluiten van Makkelie toe kwam daar Timber daar als eerst de overtreding maakte waar Makkelie niet voor floot en plots geel voor Hartman gaf.

Maar gaan we nu landelijke prestaties met elkaar vergelijken om het vergelijken of? Want ik benoem namelijk specifiek op Europees gebied dat ik persoonlijker het halen van een Europese finale unieker vind dat een groepsfase ongeslagen doorkomen als Eredivisieclub zijnde. In een groepsfase ben je van meerdere dingen afhankelijk dan een route naar een finale. als Nederlands voetbalvolger is het extreem bijzonder om een Europese finale te halen met alle financieel geweld in de omringende competities.

25 maart 2024 om 17:23

Ik vind persoonlijk dat met de komst van de Conference League het behalen van een Europese finale een stuk makkelijker is geworden, getuige ook het feit dat het AZ een jaar later ook op een haar na gelukt was.

Maar goed. Daar kunnen de meningen over verschillen. Ik vind onderdeel zijn van de beste 16 van Europa (en daarbij je tegenstanders allemaal oprollen in de groepsfase) bijzonderder is dan in de finale staan van de derderangs Europese competitie. Jullie hoogtepunt dit seizoen was notabene een wedstrijd thuis tegen Lazio in de Champions League, Ajax speelde 6 zulke potten op het hoogste niveau. Europa League maar vooral Conference League zal mij nooit zo hard doen juichen als een Champions League avontuur. En met alle respect: jullie Europese prestaties werden consequent minder naarmate het niveau omhoog ging, is dat toeval, of bevestigt dat juist mijn punt dat het niet met elkaar te vergelijken is?

Je kan zeggen wat je wil over die allesbepalende wedstrijd, maar het was nogal duidelijk dat het voor de spelers van Feyenoord juist wel gelde als de ultieme boost die ze nodig hadden voor de eindsprint. Dat is volgens mij zelfs letterlijk gezegd door een aantal Feyenoorders. Het neemt niet weg dat jullie uiteindelijk meer dan terecht kampioen werden, maar daar gaat onze discussie ook niet over. Het gaat erover over Ajax een titelkandidaat was of aan het strijden was om plek 5. Als je een paar wedstrijden voor het einde nog de eerste plek kan bemachtigen met een eventuele overwinning op de toenmalige nummer 1 dan ben je gewoon een titelkandidaat. De titel ging vorig jaar tussen Feyenoord, PSV en Ajax. De strijd om plek 5 ging tussen AZ, Twente en Sparta.

Berghuis is er over de afgelopen 3 jaar gezien niet op achteruit gegaan, en Feyenoord is er niet minder op geworden sinds zijn vertrek. Het is m.i. totaal niet nodig om Berghuis, Ajax of Feyenoord omlaag te praten vanwege deze transfer en het lijkt mij heel erg sterk dat Berghuis, Ajax of Feyenoord er spijt van heeft.

25 maart 2024 om 14:18

Dat moet je wel los van elkaar zien. Spelers als Trauner en Aursnes hebben dermate weinig gekost dat ze die ook met Berghuis wel konden betalen. Het vertrek van Berghuis was in sportief opzicht wel een aderlating. Feyenoord heeft het in de breedte echter gewoon goed op kunnen vangen. Het viel gewoon op z'n plek, maar met Berghuis was je wel beter geweest. Zeker als je ziet dat de flanken al wel twee jaar op rij minder zijn. Niet slecht, maar wel minder in aanvallend opzicht.

25 maart 2024 om 14:47

Waar haal jij vandaan dat trauner en aursnes zonder berghuis z'n vertrek mogelijk waren? Feyenoord had toen 0 middelen zowel qua geld als salarispot. De 1,5 miljoen die goor die 2 is betaald kwam letterlijk van de transfer van Berghuis en dat is ook wel eens zo uitgelegd. Daarbij verdiende die voor feyenoord begrippen een godsvermogen

25 maart 2024 om 15:11

Dit dus. Het is volgens mij ook algemeen bekend dat het fundament van het eerste team van Slot is gebouwd met de transferopbrengsten van Berghuis zijn verkoop. Een klassieke win-win situatie. Ajax kreeg een NL international voor een klein prijsje die de afgelopen 3 jaar van prima waarde is geweest voor de club. Feyenoord kreeg een financiele impuls waarmee ze zelf hebben kunnen bouwen aan een goed fundament waarmee ze nu financieel gezien weer helemaal terug zijn aan de NLe top.

Mensen die zeggen dat Feyenoord, Ajax of Berghuis minder zijn geworden van deze keuze snappen het gewoon niet. Het huidige verval van Ajax heeft niks met Berghuis te maken, en het huidige succes van Feyenoord is gedeeltelijk te danken aan die transfer. Voor alle partijen een prima keuze gebleken.

Was in zijn eerste seizoen een prima aanvulling op het middenveld. Maar in tegenstelling tot iemand als Tadic, niet een type die het team bij de hand neemt in mindere tijden. Dit seizoen werd hem die rol erg uit noodzaak toegedicht vanwege zijn leeftijd, maar is daar het type niet voor.
Al zou ik Berghuis pas wegdoen als je al een competente vervanger klaar hebt staan. Want zonder hem heb je geen enkele speler over op de rechtsbuiten positie.

Als je als ajax zijnde helemaal opnieuw (moet) beginnen is dit het moment om hem weg te doen. Brobbey en Bergwijn verkopen voor de financiele stabiliteit. Als je opnieuw wil beginnen dan wordt het een aanval met Godts, Rijkhoff en Forbs. In theorie een aanval die alles heeft. Een goaltjesdief, snelheid en creativiteit. Middenveld met Henderson, Mannsverk en Hlynnson. Verdediging met aankoop, Hato, Kaplan en aankoop. Het centrum is jong, maar voor de toekomst een heel goed centrum. Dit team speelt volgend jaar niet om te titel, maar hiermee bouw je wel kapitaal op het veld op. Wat ik zelf zou doen is een spits halen waardoor Rijkhoff langzaam naar eerste spits kan toegroeien, een speler die zowel op rechts als linksbuiten uit de voeten kan zodat Forbs en Godts niet alles hoeven te spelen. Het middenveld met Taylor en Vos erachter lijkt mij prima! Achterin houd je Sutalo en Rensch erachter dan een nieuwe linksback en je hebt een aardig team staan denk ik.

Waarom zou Berghuis met alle respect naar Turkije gaan. Hoeft niet meer te werken voor het geld, aangezien hij een zéér vermogende vrouw heeft. Dan blijf je toch met je gezin lekker in Nederland in plaats van naar die heksenketel.

25 maart 2024 om 13:31

De meeste voetballers vermaken zich prima in Istanbul

Ik denk wel dat het een goed moment is om door te selecteren. Berghuis komt nu al voor het tweede seizoen op rij minder uit de verf en is inmiddels 32 jaar. Het is wel gebleken dat zijn ervaring in het veld niet per se onmisbaar is. Niets tegen de speler Berghuis uiteraard, maar ik vraag me af of je moet voortborduren op een 32-jarige speler die zich niet meer echt onderscheidt terwijl je aan een nieuwe ploeg moet gaan bouwen.

25 maart 2024 om 14:58

Ik denk dat hem nu een rol wordt toebedeeld die hij helemaal niet kan en wil hebben. Voetballend brengt hij een hoop, zijn statistieken zijn gewoon goed. Met betere spelers om hem heen heb je een hele goede aan hem en hij kan echt nog wel eventjes mee, Nederlander, snapt wat Ajax is. Heb je een middenveld dat gewoon staat dan valt het ook minder op als je buitenspelers wat minder meeverdedigen. En zelfs op 10 kun je hem nog goed gebruiken met zijn creativiteit.

Maar het is geen leider/aanvoerder die even iedereen bij de hand neemt als het wat minder loopt. Heeft zelf al begin dit seizoen aangegeven dat hij dat zelf dondersgoed weet en daarom ook geen aanvoerder wilde zijn dit jaar.

Laten we hem vooral gewoon beoordelen op wat hij toevoegt. 8 assists in dit Ajax is gewoon heel erg goed. Dat is net zoveel als Bakayoko bij PSV (En PSV heeft in totaal 81 goals gemaakt, Ajax 57). Ik zou hem gewoon lekker binnenboord houden, het is geen Klaassen die tussen de bank en basis hangt.

Ik hoop dat mogelijke clubs heel kritisch kijken want waar Berghuis speelt weet je in ieder geval een ding zeker...prijzen worden niet gepakt waar Berghuis speelt of op de bank zit!

25 maart 2024 om 15:23

Berghuis heeft tweemaal het kampioenschap (met Ajax en Feyenoord), driemaal de beker (met Feyenoord en tweemaal met AZ) en driemaal de JC Schaal (met Twente en tweemaal met Feyenoord) gewonnen. Toch best knap dan hahah!

25 maart 2024 om 15:27

Volgens mij is Skylab even vergeten dat zijn eigen club in 2017 nog kampioen werd met Berghuis in de basis 😂

26 maart 2024 om 08:55

Ja, sorry ..wat een topper is die Berghuis toch...dan maar gewoon bij Ajax blijven...zo'n wereld spelert

27 maart 2024 om 16:07

Zeer matige comeback, Skylab. Je zit er gewoon compleet naast met je initiele post, wat een onzin zeg.. Rap op weg naar een leeg balkje op deze manier.

Meteen afscheid nemen van Berghuis. Ja Berghuis is een goede speler die iets kan creëren. Kan een doelpunt maken en een assist geven. Maar hij is al 32 en ik heb de indruk dat Berghuis niet bepaald goed in de groep ligt. En nu druk ik me nog voorzichtig uit.

Voorbeeld zijn uitspraken dat hij zichzelf en Bergwijn tot de beste spelers van de eredivisie vind behoren maar er ook bijverteld dat een groot deel van de selectie te weinig kwaliteit heeft. Dat is heel slecht voor het moraal van het team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren