Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV’er kan Eindhoven na 73 officiële wedstrijden verlaten voor Bundesliga

Laatste update:

Philipp Mwene kan terugkeren bij 1. FSV Mainz 05, zo melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De Duitsers willen de 29-jarige vleugelverdediger definitief overnemen van PSV, dat echter pas meewerkt indien Sergiño Dest (FC Barcelona) naar het Philips Stadion komt. Mwene, die twee zomers geleden transfervrij overkwam van Mainz, ligt in Eindhoven nog tot volgende zomer vast. Volgens Transfermarkt is hij momenteel zo’n 3 miljoen euro waard.

De Oostenrijkse Mwene, die zowel op de linker- als rechterflank uit de voeten kan, heeft in Eindhoven weinig perspectief op speeltijd. Tot dusver krijgt Jordan Teze veel minuten als rechtsback, terwijl ook Shurandy Sambo terug is van een blessure. Op de linksbackpositie moet Mwene de onomstreden Patrick van Aanholt voor zich dulden. Door blessures van Mauro Júnior en Fredrik Oppegard lijkt Mwene op die flank nog wel de tweede keus van Peter Bosz te zijn. Bij Mainz heeft men meer vertrouwen in de oudgediende. In de Bundesliga zou hij wegens een blessure van Silvan Widmer direct de eerste rechtsback zijn.

Met Bosz aan het roer kwam Mwene nog geen enkele minuut in actie tijdens de eerste vier officiële wedstrijden. Toch wil de 59-jarige Apeldoorner de zevenvoudig international niet zomaar laten gaan. De clubleiding van PSV ziet in Mwene een fijne roulatiespeler voor de vele duels die eraan gaan komen. In zijn eerste twee seizoenen bij PSV kwam Mwene tot 73 officiële wedstrijden voor de club. Daarin was hij goed voor 3 doelpunten en 5 assists. Omdat Mwene over een aflopend contract beschikt kan hij PSV deze zomer wel nog een transfersom opleveren. In Nederland voegde de vleugelverdediger tweemaal de TOTO KNVB Beker en driemaal de Johan Cruijff Schaal toe aan zijn palmares.

Mwene speelde tussen 2018 en 2021 al drie seizoenen voor Mainz. Veel speelde hij destijds echter niet, want de rechtspoot heeft pas 31 duels voor de club achter zijn naam staan. Pas in zijn laatste seizoen werd Mwene regelmatig gebruikt, waarna hij eieren voor zijn geld koos en gebruik maakte van zijn transfervrije status door in Eindhoven te tekenen. In Duitsland speelde Mwene naast Mainz eerder ook voor VfB Stuttgart en 1. FC Kaiserlautern.

Moet PSV afscheid nemen van Phillipp Mwene?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Doen, als je geen gelijkwaardige kwaliteit uit de jeugdteams kan halen. Dan kan je net zo goed de herdgang afbreken.

Met een 1 jarig contract kan psv wellicht nog een miljoen of 2 pakken. Dan is het al met al een prima deal geweest, gezien zijn transfervrije komst

17 augustus 2023 om 12:16

Wat een populistisch gelul.
Mwene is geen wereldtop, maar ook geen koekebakker.
Wordt echt niet constant overlopen. Is technisch redelijk begaafd.

90% van de backs in de ED is slechter, maar op de Herdgang moeten ze voor het oprapen liggen.

17 augustus 2023 om 12:18

Ik merk dat je het oneens bent, dat is goed.

Ik zie Sambo graag op die positie.

17 augustus 2023 om 12:29

Ik snap ook niet waarom ze dan Dest nog moet aantrekken voor die positie, geef dan Sambo de kans

17 augustus 2023 om 12:33

@luca,
Zeker gezien het feit dat hij op beide backs posities uit de voeten kan vind ik hem een ideale speler in je selectie. Geen wereldtop maar zoals jij ook schrijft geen koekenbakker.

17 augustus 2023 om 12:45

Dest kan op beide kanten. + Sambo lijkt niet bij te willen tekenen.

17 augustus 2023 om 13:55

Sambo heeft het niveau niet. Leuk voor Sparta. Maar geen top Eredivisie. Weet in balbezit niet wat hij moet doen. En verdedigend matig. Is wel snel en kan daardoor wat corrigeren.

17 augustus 2023 om 13:15

"doen, als je geen gelijkwaardige kwaliteit uit de jeugdteams kan halen. Dan kan je net zo goed de herdgang afbreken."

De Herdgang heeft de afgelopen jaren o.a. Gakpo, Madueke, Malen en Bakayoko opgeleverd, dus laten we dat nog maar even niet doen. Wel opvallend dat PSV alleen aanvallende topspelers op lijkt te kunnen leiden en dat het met de verdedigers maar niet wil lukken.

17 augustus 2023 om 13:28

PSV schijnt sowieso niets met verdedigers te hebben want die hele verdediging is niet CL waardig m.u.v. Boscagli. PSV is volgens mij goed bezig deze transferperiode, maar zoals al jarenlang hangt de verdediging er maar een beetje bij. En of je nu blij moet worden van de verdedigende kwaliteiten van Dest weet ik niet. Past dan weer wel goed in de speelwijze van Bosz.

17 augustus 2023 om 14:02

En Ajax lijkt juist weer alleen verdedigers te kunnen opleiden en geen aanvallers momenteel. Gaat altijd een beetje in vloeiende bewegingen.

Wel lekker lijstje wat je zo even snel opnoemt, praat je toch over zo'n 150 tot 200 miljoen wat gratis uit je jeugdopleiding komt lopen.

17 augustus 2023 om 20:26

Met of zonder strik mag hij gaan. Beste tijd gehad. Ik vond hem altijd redelijk speler.

Moet je toch gelijk doen! Deze jongen is net niet goed genoeg voor psv. En dat is geen schande maar als je nu de kans krijgt om er nog wat geld aan te verdienen en je kunt gelijk door schakelen naar wat jeugd zou ik het wel weten.

Is Mwene 29??? Wow. Ik dacht dat hij nog best jong was.

17 augustus 2023 om 12:11

Is dat oud dan? 😥

17 augustus 2023 om 12:13

Zo, dat is even confronterend op de donderdagmiddag zeg.

17 augustus 2023 om 12:14

Alles is relatief😉

17 augustus 2023 om 12:34

Je bent zo oud als je je voelt Messibazoer.

17 augustus 2023 om 12:13

ik dacht precies hetzelfde haha. Dacht dat het een talentje uit de jeugd was van een jaar of 21. Dan zou ik hem helemaal weg doen, restwaarde wordt ook steeds minder.

17 augustus 2023 om 12:16

Bedankt dat ik mij nu een ouwe lul voel Feye !

17 augustus 2023 om 12:32

Hahaha dat zou betekenen dat ik zelf ook een opa ben, maar zo bedoel ik t natuurlijk niet. De 88 in mn naam slaat op mn geboortejaar (in tegenstelling tot wat sommige wappies hier op t forum hebben geïnsinueerd) Ik dacht dat hij en Teze ong. dezelfde leeftijd hadden.

17 augustus 2023 om 13:14

Oh dat zijn dan wel weer lekkere insinuaties zeg ... Maar klopt verder hoor wat je zegt, dacht ook dat Mwene eerder onder de 25 zat haha.

Nooit echt een vaste waarde kunnen worden helaas.

Goede deal. Heeft altijd flink inzet, maar komt gewoonweg te kort.

Mwene of Dest, het is allebei niet best.

17 augustus 2023 om 12:25

Niet in de basis staan bij Barca of Milan, betekent niet dat je niet voetballen kan

17 augustus 2023 om 12:30

Dest of Mwene, kunnen het in de top allebei niet bijbenen

17 augustus 2023 om 12:30

Klopt, aanvallend kan hij wel wat brengen. Verdedigend is het gewoon niet best. Laat dat nou belangrijk zijn als je vol op de aanval wil spelen

17 augustus 2023 om 12:38

Bij Barca en Milan onder contract te hebben gestaan hoeft niet te betekenen dat je een goeie voetballer bent. Dest is gewoon een parodie op een back en qua niveau te vergelijken met deze mwene

17 augustus 2023 om 13:35

Dat kan wel wezen, maar ze zitten toch op de bank achter Jorden Teze

Strik erom heen. Sambo kan dat prima invullen

17 augustus 2023 om 12:16

Lijkt mij een primma deal komt hij daar misschien weer aan voetballen toe bij psv zit hij maar te verpieteren op de bank ja en destijds dat zullen we moeten afwachten of hij zich kan aansluiten bij de hoofdmacht wens hem toch sukses bij zijn nieuwe club Philip Mwene het ga je goed.

Ik ben benieuwd of PSV’er hiervoor gaat kiezen.

Geweldig nieuws! Wat een ondermaatse back is dat. Ben geen fan van Dest, maar dan kies ik toch liever 100 x voor Dest halen en Mwene verkopen dan verder aanmodderen.

Heb toch liever Mwene dan Dest, Mwene kan wel verdedigen en zowel links als rechts. Het is nooit bijzonder wat hij laat zien maar liever altijd een 6je en wel een beetje kunnen verdedigen dan Dest die niet kan verdedigen en eens in de 5 wedstrijden een leuk trucje laat zien.

17 augustus 2023 om 14:26

Met Dest haal je een zwakke plek binnen, dat zou een heel vreemde keuze zijn. Ik hoop dat die interesse uit de lucht gegrepen is omdat Stewart Amerikaan is. Wat je zegt, Mwene kan tenminste verdedigen, maar ook voetballend is Dest maar marginaal beter. Op een goede dag.

Goed idee, PSV zit al zo ruim in de verdedigers.

Mits er een vervanger komt doen lijkt me. Heeft nooit echt een onuitwisbare indruk weten achter te laten.

Meteen laten gaan, waardeloze back!

Ik zal een van de weinigen zijn maar ik vind Mwene een prima speler, hij is geen hoogvlieger maar doet nooit rare dingen. Hij kan op links en op rechts spelen en is zowel aanvallend als verdedigend best redelijk. Mwene is dan misschien geen basismateriaal maar wel iemand die er staat wanneer je hem nodig hebt.

17 augustus 2023 om 12:25

Ik heb exact hetzelfde.
Prima 12e man.
Alleen laten gaan, als je een vervanger hebt.
Liever houden.

17 augustus 2023 om 14:29

Daarbij zal hij weinig opleveren. Een adequate vervanger zal al snel het driedubbele kosten. En tot Mauro Jr terug is hebben we geen backup voor Van Aanholt. Want Oppegard is het niet. Mwene houden is veel logischer.

Prima back maar niet het niveau wat PSV moet hebben. Maar om dan Dest te halen.. Die werd afgelopen december nog helemaal weggespeeld door Madueke.

17 augustus 2023 om 12:31

Dest werd toen inderdaad helemaal zoekgespeeld, dat was gewoon zielig. Maar Madueke was die wedstrijd ook wel echt weergaloos, ondanks dat het een oefenwedstrijd was een van de beste individuele performances die ik ooit in het Philips Stadion gezien heb. Wat een klasse

Dit zou ik 100 procent zeker doen.met Teze en Sambo is de RB prima bezet.
Dest is na mijn mening ook niet nodig.

Mwene is een prima back up gebleken. Ik zou hem houden.

Mwene verkopen en Dest huren zou top zijn voor PSV

Daarom willen we Dest dus. Voor als Mwene vertrekt

Dus als tijdelijke oplossing ivm de blessure van aanvoerder Widmer. Zal na zijn blessure dus voornamelijk wisselspeler worden bij Mainz. Als back up prima voor Mainz.

zou het toch wel jammer vinden. geen wereldtop maar wel echt een bijtertje. moet je 4x langs wil je er echt langs zijn. kan ook beide positie achterin bekleden. verder ook hele sympathieke gast naast het veld.

Voor Mwene 5 miljoen vragen, genoegen nemen met 4 en strik erom, en dan Teze en Sambo het uit laten vechten op de RB positie.

Uitstekend gekozen foto van nagenoeg de gehele selectie van PSV behalve Mwene.

Ben ik dan echt de enige die mwene serieus goed vond spelen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren