Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV neemt na binnenhalen van Sergiño Dest afscheid van andere back

Laatste update:

Phillipp Mwene gaat PSV verlaten, zo meldt het Eindhovens Dagblad maandagavond. Met de komst van Sergiño Dest wordt het aanblijven van Mwene overbodig geacht. De 29-jarige vleugelverdediger verhuist terug naar FSV Mainz 05, de club waar hij speelde voordat hij de Eindhovenaren versterkte.

Met de transfer is waarschijnlijk een transfersom gemoeid. Het is niet precies duidelijk hoeveel die bedraagt, maar eerder werd deze geschat op ongeveer een miljoen euro. Mwene lag nog tot volgend jaar zomer vast in het Philips Stadion, waar hij in 2021 tekende. Hij kwam destijds transfervrij over van de Duitse club.

Het dagblad verwacht dat er geen obstakels zijn tussen beide partijen en dat de transfer snel afgerond zal worden. De ploeg van Peter Bosz is met de komst van Dest nu voorzien op de backposities, waardoor het bereid is om mee te werken aan een transfer van de Oostenrijker. Ook Mwene zelf zou graag de stap maken, daar er in Mainz wel voldoende perspectief op speeltijd lonkt.

Naast Dest beschikt Bosz namelijk nog over Jordan Teze en Shurandy Sambo op de rechtsbackpositie. Op links heeft de oefenmeester nog de keuze tussen Patrick van Aanholt, de geblesseerde Mauro Júnior en Fredrik Oppegard. Ook Dest kan op de linksbackpositie geposteerd worden. In de voorbereiding leek Mwene nog te mogen rekenen op een serieuze kans in de selectie van Bosz, maar daar lijkt nu dus geen sprake meer van.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dest of mwene is qua niveau denk ik echt een beetje lood om oud ijzer. Dest is redelijk snel en technisch, maar komt verder denk ik gewoon tekort voor het niveau wat psv na wil streven.

21 augustus 2023 om 21:23

Dest heb ik best vertrouwen in, maar eerst zien dan geloven.

21 augustus 2023 om 21:26

Ja misschien krijg ik hartstikke ongelijk hoor. Maar denk dat subtop nl meer zijn niveau is

21 augustus 2023 om 22:20

Subtop NL hou toch op man.
Dest zou bij alle 3 de topclubs in NL basis staan.

21 augustus 2023 om 21:27

Hmhm, en waar is dit op gebaseerd?
Allereerst was dest basisspeler bij ajax onder ten hag, hij hield mazraoui op de bank en wist een transfer naar barca af te dwingen. Daar deed hij het onder koeman aanvankelijk ook prima.
Daarnaast is dest een typische boszball speler. Aanvallend ingesteld, halve winger. Boszball betekent bal in de ploeg en zsm richting goal. Dan heb je aanvallende backs nodig. Dest past perfect in het plaatje mijns inziens

22 augustus 2023 om 01:01

@bochherief,

Je zegt: Basisspeler, hield Nous op de bank en dwong een transfer naar Barcelona. Je zou zeggen een supertalent. Maar je hebt het echt over Dest.

Bij Barcelona was zijn concurrent Minqueza die hij makkelijk won. Het was gewoon gebrek aan beter.
Liep ook vaak blind naar voren en terwijl hij aanwijzingen krijgt om niet te gaan. Over blind gesproken.

Op het WK was Dest nergens te bekennen tegen Blind die niet eens zo snel is. Blind die notabene een doelpunt en een assist levert, omdat Dest zeer matig verdedigde en overal te laat was. Dat hij op snelheid kan herstellen kan je wel in de prullenbak gooien. Zelfs dat is hem niet eens gelukt tegen Blind.

Dest hobbelt soms leuk mee, omdat hij goed met een bal kan. In plaats dat je het simpel houdt, strooit hij regelmatig Akka's bij een achterstand. Feit is wel dat Dest geen intelligente voetballer is. Zoals je leest ben ik totaal niet gecharmeerd van hem.

21 augustus 2023 om 21:30

Ik vond Dest een uitstekende back bij Ajax, als hij dat niveau weer aan kan tikken is hij zeker een versterking voor PSV. Echter, gezien zijn avonturen bij Barca en AC Milan ben ik benieuwd op welk niveau hij momenteel zit. Daarnaast ben ik benieuwd hoe fit hij is. Over Mwene heb ik altijd het idee gehad dat het een prima back voor PSV was/is maar dat hij sinds zijn komst al de schijn tegen heeft. Een wat mindere wedstrijd in het begin heeft hem een negatief imago opgebouwd in Eindhoven waar hij nooit meer van af is gekomen. Daarom is het voor hem en PSV ook beter dat hij vertrekt!

Het houdt niet over op de back posities.
Dest en Sambo hebben nog veel te bewijzen.
Van Anholt moet stabieler worden.
Mauro geblesseerd en straks geen ritme.
Oppegard is eigenlijk te licht.

Als je al zo dun in de verdedigers zit, lijkt me dit niet heel slim

21 augustus 2023 om 21:33

Psv zit juist niet dun in de verdedigers. Nu even pech dat er veel geblesseerd zijn maar voor de backs heb je van Aanholt, Dest, Sambo, Mauro jr., Oppegard en Teze. Dat moet meer dan genoeg zijn

Mwene was een prima back up. Leuke transfer voor hem.

Logisch, hij is de zwakste schakel in boszball. Dan kan je beter een stapje terug doen waar je wel zal spelen

Mwene was niet geweldig maar heeft zo af en toe best goed potten gespeeld. Was een prima back up voor zowel links als rechts, ik zie niet waarom Dest een vooruitgang zou zijn.

Mwene was ook niet zo van het klagen, das ook wel wat waard.

21 augustus 2023 om 21:43

Jij ziet niet in waarom een Amerikaans international die bij Barca, Milan en Ajax heeft gevoetbald op 22 jarige leeftijd een vooruitgang zou zijn. Vind ik erg raar.

22 augustus 2023 om 15:08

Dat mag je raar vinden. Geen probleem.

Ik kijk gewoon naar wat er op het veld wordt gepresteerd en daar heeft Dest, ondanks alle clubs waar hij alle shirts van heeft mogen dragen, op mij iig geen enkele indruk achter gelaten. Dus ik verwacht idd niet dat hij ons veel verder gaat helpen, maar laat me ook graag verrassen.

Hoop voor PSV dat Dest een echte vooruitgang blijkt te zijn. Mwene was wel een ideale teamspeler. Weinig geklaagd en een prima back up voor als er eentje een keer niet kon.

Zo moe van boszball, brobbey en ramalho kunnen er niks van. Tijd voor wat nieuws mensen. Stop hier aub mee. On topic verwacht ik veel van Dest. Plek bij de 1e twee moet mogelijk zijn

Eigenlijk is Mwene, in zekere zin net zoals Vertessen, een ideale nummer 12 voor het team, nooit klagen op de bank en minimaal een kleine voldoende als hij speelt. Voor de transfersom hoeft PSV hem niet te laten gaan maar als Phillipp Mwene zelf liever terugkeert bij Mainz zie ik ook geen reden hem bij PSV te houden. PSV heeft de beide back posities driedubbel bezet als alle backs beschikbaar zijn.

21 augustus 2023 om 22:39

Ideale selectie speler inderdaad. Vind 1 miljoen ook erg weinig, zou 3 tot 4 miljoen veel reëler vinden

Tja dubbel,

Mocht van mij weg, maar 1 miljoen is wel magertjes.

Mwene is beter dan Dest. Niet goed genoeg voor de basis, maar zelfs met een JDJ salaris zal hij niet de 1m per jaar aantikken (toch?). Tegelijkertijd is een JDJ salaris de enige reden die ik kan verzinnen waarom Mainz niet meer hoeft te betalen dan 1 miljoen.

Dest blijf ik zo'n vreemde huur vinden. Betalen we nou echt de helft van zijn 6 miljoen salaris? Dat is gekkenwerk. Die optie tot koop voor 10 miljoen met behoud van dat salaris gaat ook nooit gebeuren. Dan slaat ons salarishuis meteen nergens meer op.

Vind dit echt een dubbele mispeer.

Ik denk andere links achter zou kopen eerlijk Dest is rechtsachter is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren