Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV neemt na twee jaar afscheid van verdediger met 44 Eredivisie-duels

Laatste update:

PSV heeft definitief afscheid genomen van Phillipp Mwene. De vleugelverdediger keert terug naar 1. FSV Mainz 05, de club waar PSV hem in de zomer van 2021 vandaan haalde. Mwene kwam uiteindelijk tot 73 wedstrijden voor de Eindhovenaren, waarvan 44 in de Eredivisie. Een onbetwiste basiskracht werd hij echter nooit.

Het vertrek van Mwene zat er al even aan te komen. Het Eindhovens Dagblad meldde maandagavond al dat de Oostenrijker als overbodig werd gezien, daar Sergiño Dest toen op het punt stond zijn transfer naar PSV af te ronden. Dest is inmiddels officieel gecontracteerd en heeft zijn debuut al achter de rug. PSV kan voor de linksbackpositie naast de Amerikaan ook kiezen voor de momenteel (licht) geblesseerden Patrick van Aanholt, Mauro Júnior en Fredrik Oppegård. De 29-jarige Mwene kiest eieren voor zijn geld en keert terug naar Mainz, waarvoor hij tussen 2018 en 2021 31 keer uitkwam.

Mwene tekende bij zijn transfervrije komst naar PSV een contract tot medio 2024, waardoor er waarschijnlijk een transfersom gemoeid is met de transfer. De eventuele hoogte daarvan maakt PSV niet bekend. Wel werd het bedrag geschat op ongeveer één miljoen euro. Het ED verwachtte al geen problemen tussen Mainz en Mwene en dat blijkt nu ook het geval te zijn. "PSV bedankt hem voor de bewezen diensten en wenst hem alle succes met het vervolg van zijn carrière", laten de Eindhovenaren weten. Mwene tekent in Mainz een contract tot en met medio 2026.

"Met Phillipp Mwene halen we een speler binnen die we goed kennen en die zowel qua kwaliteit als persoonlijkheid uitstekend bij ons past, dus we hebben lang en geduldig aan deze aanwinst gewerkt", laat technisch directeur Christian Heidel van Mainz weten via de officiële kanalen. "Je hoeft Phillipp niet uit te leggen wat Mainz 05 voor hem betekent. Hij identificeert zich volledig met de speelstijl hier en heeft geen tijd nodig om eraan te wennen. Met zijn variabiliteit en zijn voetballende kwaliteiten, maar ook als man, zal hij ons team optimaal versterken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lood om oud ijzer met dest, mark my words. Ze hebben beide echt wel wat kwaliteiten maar onvoldoende om met psv de CL in te gaan.

23 augustus 2023 om 17:13

Meh, dest is wel beter vind ik. Heeft nu een tijdje onregelmatig gespeeld maar dest is eigenlijk aanvallend wel sterk, technisch, snel en tweebenig. Verdedigend laat het soms te wensen over maar bij mwene vond ik het aanvallend en verdedigend niet veel.

23 augustus 2023 om 17:21

Dest zal toch als eerste keus voor zijn positie gehaald zijn denk ik. Met dat vertrouwen en genoeg speeltijd/wedstrijd ritme, zie ik Dest wel belangrijk worden voor PSV.

23 augustus 2023 om 17:22

Nou ik denk zelfs dat Mwene nog de betere optie was. Ik houd me hart vast met Dest die wilt dollen als laatste man, ros die bal gewoon naar voren.

23 augustus 2023 om 17:40

Laten we eerst hopen dat PSV daadwerkelijk de CL in gaat..

Jammer een van de meest sympathieke PSV-ers.

Hoop dat het lukt en daar wel slaagt.

23 augustus 2023 om 19:16

Ik vind hem bij PSV ook best geslaagd, verder inderdaad een speler die nooit zeurde, erg sportief was en er altijd stond wanneer je hem nodig had. Jammer dat ie vertrekt.

PSV en spelers voor een habbekrats laten vertrekken gaat natuurlijk volledig hand in hand. Deze multifunctionele verdediger had je er prima bij kunnen hebben vooral kijkend naar de diepte van de selectie. Maar PSV maakt natuurlijk met iedereen afspraakjes dat ze bij het minste of geringste kunnen vertrekken voor wat pepernoten en speculaas

23 augustus 2023 om 17:14

Als 6e back in de selectie? Je zou ‘m nauwelijks gebruiken en volgend jaar loopt ie gratis de deur uit.

23 augustus 2023 om 17:17

Hij kwam ook transfervrij over...

23 augustus 2023 om 17:24

maar nu krijg je er dus nog wat pepernoten voor lees ik net

23 augustus 2023 om 18:01

Nou prima toch. Dit is toch ook geen speler die miljoenen op gaat leveren. Wees eens realistisch! Hij had 0 toegevoegde waarde meer want PSV had al 4 betere backs en met Dest erbij zelfs 5.

Nuttige voetballer geweest. Prima aankoop destijds, transfervrij.

Er blijven niet veel verdedigers over in Eindhoven zo.
Hopelijk krijgen ze er nog een paar aangetrokken, zeker met het oog op de internationale competitie

23 augustus 2023 om 17:27

*niet veel fitte verdedigers* Kwantitatief zitten we best ruim op het eerste oog, met Dest, Sambo, Teze, Ramalho, Boscagli, Obispo, Mauro, vaanholt. Alleen jammer dat de helft geblesseerd is. Daar kan je niet tegenop blijven boxen. Denk wel dat er nog minstens één centrale verdediger bij gaat komen en dan hopen dat t blessurespook achterin een keertje weggejaagd wordt (niet naar andere posities ook, gewoon weg van de club).

23 augustus 2023 om 17:40

@Rubentje En dan vergeet je Oppegard nog. Kwantitatief zitten we inderdaad wel goed als we de blessures vergeten. Ik denk dat je met Dest en Mauro straks wel prima backs hebt, van Aanholt vind ik dit seizoen nogal zwak maar wie weet veranderd dat nog. Voor Ramalho en Obispo zie ik het liefst vertrekken en vervangers voor komen, dan zit je centraal ook goed met Teze en Boscagli erbij.

23 augustus 2023 om 17:42

Kwantitatief wel maar kwalitatief is het niet best gesteld...

23 augustus 2023 om 18:17

Oppegaard lekker laten gaan, niet meetellen, dat is echt helemaal niks. Het is echt hopen op Mauro en vooral het moment dat ramalho op de bank zit. Liefst nu al want Sambo komt best aardig over.

Lol laten we er weer een gaan voor een appel en een ei jammer.
.

Toch nog een miljoentje, mooi meegenomen. Ik vind het wel jammer dat hij vertrekt, ik neem aan dat Dest zijn vervanger is maar met al die blessures was Mwene geen overbodige luxe geweest.

En nu doorpakken in de verdediging. Gisteren weer gezien dat het achterin nog niet is zoals het moet zijn. WAAR BLIJFT DIE BEUL ??

Was een prima speler voor de breedte. Echter ook best wel vaak niet inzetbaar door blessures. Daarom goed dat hij nu vertrekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren