Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV’er erkent: ‘Tijd voor een avontuur in een betere competitie’

Laatste update:

De kans dat Santiago Arias zijn laatste wedstrijd voor PSV gespeeld heeft, lijkt groot te zijn. De 26-jarige rechtsback houdt er rekening mee dat hij na vijf seizoenen gaat vertrekken uit het Philips Stadion, vertelt hij in gesprek met BLU Radio.

“Ik ben gelukkig en heb veel in Nederland bereikt, maar ik denk dat het moment nu is aangebroken om op zoek te gaan naar een avontuur in een betere competitie om mijn carrière verder te ontwikkelen”, aldus Arias, die echter niet wil ingaan op eventuele interesse en noemt dus ook geen namen van clubs.

De 38-voudig international van Colombia kwam in de zomer van 2013 voor bijna zeven ton over van Sporting Portugal en speelde tot dusverre 172 wedstrijden in Eindhoven. Daarin was de verdediger, die nog tot medio 2019 vastligt, goed voor 10 doelpunten en 21 assists.

In januari gaf Arias al te kennen dat hij een zomerse transfer overweegt. Eerst wil hij echter schitteren in Rusland: “Dat WK is heel belangrijk voor mij. Het is het mooiste toernooi dat een voetballer kan spelen. Ik moet nu zorgen dat ik op het WK in topvorm ben. Tot nu gaat het goed, dus ik hoop dat het zo blijft.”

Denk jij dat Santiago Arias volgend seizoen in een Europese topcompetitie speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind het geen wereld verdediger maar hij heeft zeker zijn steentje bijgedragen aan het succes van PSV van de afgelopen jaren. Vind het ook knap hoe PSV zulke spelers wél langer kan behouden zonder dat de spelers beginnen te morren. Arias, Guardado en Hector Moreno als voorbeeld.

Als back schat ik Tagliafico wel een klasse beter in maar ik hoop dat mijn club het ook lukt om zo’n speler voor minimaal 3 jaar te behouden.

10 mei 2018 om 07:53

Ik krijg een beetje het gevoel dat je niet veel PSV kijkt. Arias had een nadrukkelijke rol in het succes van PSV de afgelopen jaren hoor. Dit seizoen ook nog verkozen tot speler van het jaar bij PSV. Ik vind het knap dat je na een half jaar Tagliafico aan het werk te hebben gezien al aangeeft dat hij een klasse beter is dan Arias.

10 mei 2018 om 08:05

Hij geeft gewoon aan dat hij Arias geen wereldverdediger vindt en Tagliafico hoger inschat. Is toch niks mee? Zijn persoonlijk mening die je prima na een aantal wedstrijden Tagliafico zien kunt vormen...

10 mei 2018 om 08:28

Precies wat ik zeg. Ik schat Tagliafico hoger in. Het kan zijn dat dat lastig te zeggen is na een half jaar. Maar de kwaliteiten die hij heeft verdwijnen lijkt me niet zomaar. Dus ja, in dat half jaar dat ik Tagliafico volg schat ik hem zeker hoger in dan Arias die ik al 5 seizoenen volg. Daarbij geef ik ook aan dat Arias een rol heeft bij het succes van PSV. Maar dat veranderd mijn mening verder niet. Ik vind Arias geen wereld verdediger en denk dat ie het zelfs moeilijk krijgt in de subtop van Europa.

10 mei 2018 om 09:11

Het is inderdaad wel mooi om te zien dat dit soort spelers toch een aantal jaren in Eindhoven spelen. Ik denk niet dat de salarissen veel verschillen met Ajax, dus ligt het aan wat anders. Ik heb ook niet het idee dat transfers worden tegengehouden door het bestuur; een speler die daarna zijn kont tegen de krib gooit zoals je bij Ajax wel eens ziet, gebeurt in Eindhoven eigenlijk niet (oke, Labyad daargelaten). Zouden deze Zuid-en Midden Amerikaanse spelers zich dan toch fijner voelen bij het toch meer gemoedelijke PSV dan het wat hardere Ajax? Ik denk het wel.

10 mei 2018 om 10:52

Op basis van wat Tagliafico dit halve seizoen heeft laten zien en Arias dit seizoen kan je nooit zeggen dat hij beter is. Arias is aanvallend echt een veel betere back dan Tagliafico. Verdedigend is Tagliafico misschien de betere maar hij pakt wel echt veel te veel kaarten.

10 mei 2018 om 10:56

Het ligt aan CL voetbal. Die jongens spelen graag CL en dat trekt ze dan vaak over de streep om toch nog een seizoen te blijven. Daarnaast zitten jongens als Arias, Moreno en Guardado ook wel in een andere fase als jongens als Ziyech, Kluivert, de Ligt.

10 mei 2018 om 11:15

Toivonen en Bakkali waren anders ook niet echt spelers die voor veel rust in de kleedkamer zorgden haha. Maar ik bergijp je standpunt wel. De sterkhouders houden zich in Eindhoven wel koest.

10 mei 2018 om 11:30

@Davey:
Tuurlijk is jou mening. Maar je onderschat Arias echt wel hier. En wat heeft de back van Ajax hier mee te maken? Ook nog eens andere posities. En zo denderen vind ik die juist niet. Arias is ook in de CL heel goed geweest en net als bij zijn land.

10 mei 2018 om 08:01

En waarom direct wereld verdediger? Is gewoon een goeie back die ergens anders zeker makkelijk minuten gaat maken. Die vergelijkingen ook altijd, klasse beter, veel beter’ nergens voor nodig. Het gaat hem goed. Zie bem overigens in Spanje spelen, bij een middenmoter.

10 mei 2018 om 08:28

Oke. En dat zeg je over verreweg de beste back van de eredivisie of verwacht je nog een Marcelo in de eredivisie? En dan die vergelijking met Tagliafico. Hoe dan?

10 mei 2018 om 09:36

Arias is echt klasse beter dan Tagliafico.
Zeker in aanvallend opzicht vele malen sterker.
Tagliafico is geen wereldspeler en wordt het ook niet.

10 mei 2018 om 11:07

Mwa ik ben persoonlijk best onder de indruk van wat Tagliafico heeft laten zien. Echter komt hij (nog) niet in de buurt van Arias. Arias hoort naar mijn mening bij de beste 3 spelers van PSV en is ook een vaste waarde bij Colombia. Arias wordt niet voor niets gezien als de beste back in de eredivisie.

Een van de beste aankoop die marcel ooit voor ons heeft gemaakt. Hopelijk speelt hij een goed WK en gaat hij hier na naar een mooie club. Als we hem voor zo'n 15 miljoen verkopen ben ik tevreden.

10 mei 2018 om 09:12

7 ton maar, dat wist ik eigenlijk niet. Was hij zo mislukt dan in Portugal?

10 mei 2018 om 09:34

Nee ik dacht dat de reden was dat in die tijd Sporting in geld zorgen zat en ze daarom spelers met dure contracten wilden lossen. Arias en Schaars zijn toen voor een bedrag rond de 1.5 miljoen gezamenlijk gehaald volgens mij. Weet niet of Arias toen speelde of mislukt was verder. Ik dacht niet dat hij een onbetwiste basisspeler daar was.

10 mei 2018 om 09:42

Absoluut niet mislukt hoor, was destijds 21 naar mijn idee en had iets minder dan 10 wedstrijden in het eerste gespeeld voor sporting maar was gewoon de jonge backup daar. Toen kregen ze daar volgens mij wat financiële problemen en hij had best een groot contract voor zo´n klein ventje .

Ik ben eigenlijk verbaasd dat hij niet al twee seizoenen geleden vertrok. Twee maal kampioen geworden destijds, een wk gespeeld en zich laten gelden in de CL dat seizoen. Ik snap ook niet dat een club als Sevilla eerder naar Brenet kijkt dan dat ze Arias oppikken. Hij zal waarschijnlijk ook niet al te duur zijn.

Het siert Arias dat hij dit seizoen gebleven is, want hij heeft een hele grote rol gespeeld in het kampioenschap. Hij verlaat de Eredivisie als de beste back die daar dit seizoen heeft rondgelopen. Als het kon zou ik hem natuurlijk willen zien blijven, maar zo werkt het in Nederland helaas niet. Bedankt voor de bewezen diensten en als je vertrekt hoop ik dat je een mooie som oplevert

arias wens ik alle succes goeie rustige speler. zie hem graag bij schalke komend seizoen.

10 mei 2018 om 08:24

Grappig, want hij stond nog geen twee seizoenen geleden juist bekend om zijn overtredingen en aggressie. Ik herinner mij nog goed hoe hij glas (en zijn hand) aan gort sloeg in de catacombe

10 mei 2018 om 10:14

Hij sloeg een ster in dat flutruitje inderdaad, hij sloeg er nieteens hard (en zeker niet overdreven agressief) tegenaan. Zwaait gewoon in de loop zijn arm achteruit. Sloeg ook totaal zijn hand niet kapot (dat was wel Pieters), glas brak er namelijk ook helemaal niet uit ofzo. Verder gewoon een rustige speler, pakt weinig kaarten, geen idee waarom jij dit ene momentje er bij haalt om aan te geven 'hoe hij bekend staat'?

Dit zei hij vorig jaar ookal. En toen was hij ookal klaar voor de stap. Toen had hij alleen de pech dat PSV in een exodus zat waarvan zelfs Mozes zou denken "wow, gaan ze nu echt allemaal tegelijk weg" en toen is er dus besloten om Santi er wel bij te houden. Ik hoop voor hem dat er dit jaar wel een mooie club komt. Een middenmotor uit een topcompetitie moet hij zeker aankunnen. Ik denk dat hij het meest geschikt is voor het Spaanse of Duitse voetbal. Met zijn voetballend vermogen, zijn loopvermogen en zijn verdedigende kwaliteiten denk ik dat hij kan uitgroeien tot een vaste basisspeler bij clubs als Herta BSC, Borrusia Münchengladbach, Villareal en noem het maar op. Ik weet alleen niet helemaal uit m'n hoofd welke club een rechtsback nodig heeft want zo goed volg ik de middenmoot/subtop in de topcompetities ook weer niet.

10 mei 2018 om 08:35

Het komt ons uiteindelijk niet verkeerd uit, want hij is dit seizoen erg belangrijk geweest en zal dus ook wel wat beter op de radar staan.

10 mei 2018 om 08:40

Voor "ons" PSV was het inderdaad niet verkeerd dat hij bleef. Door hem, Zoet en Schwaab uiteindelijk ook wel hadden we gewoon een goede verdediging. En dat was zeker nodig aangezien we momenten hebben gehad dat we er niet 3 of meer maakte per wedstrijd. En aanvallend heeft hij ook genoeg toegevoegd.

10 mei 2018 om 08:43

3 goals, 6 assists. Niet slecht voor een back.

10 mei 2018 om 09:27

De clubs die jij noemt zijn too low (vergeet niet hij is international) en gaan ook echt geen 15 miljoen betalen voor een back. Zie hem eerder naar Sevilla, Valencia of Schalke gaan!

10 mei 2018 om 09:51

Dat zou inderdaad ook kunnen. Echte topclubs gaan hem waarschijnlijk niet halen maar alles wat daar onder zit en een (opkomende) back nodig heeft zou prima bij Arias aan kunnen kloppen. Zeker als Colombia straks een goed WK speelt (sluit ik trouwens niet uit. Prima team met een paar jonge talenten, een topspeler en wat ervaren krachten).

Heeft hij nog maar een jaar contract? Dan krijgen we er weer niet al te veel voor. 10 miljoen zal max zijn. Was mooi geweest als hij nog bij had getekend tot 2020/2021. Dan hadden we er na een goed wk 25 miljoen voor kunnen krijgen.

aanvallend erg sterk je vind na Dani alves en kimmich niet veel rechtsbacks die aanvallend zo sterk zijn. Arsenal is een mooie club voor hem mocht Bellerin vertrekken. Hij kan daar zo mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren