Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV wil waardig afsluiten: ‘Wij weten hoe we ons gepresenteerd hebben’

Laatste update:

PSV kan Europees niet meer overwinteren, maar hoopt het avontuur in de groepsfase van de Champions League wel waardig af te sluiten. De Eindhovenaren gaan dinsdag op bezoek bij Internazionale en Steven Bergwijn heeft vertrouwen in een goed resultaat, zo vertelt de aanvaller in een interview met De Telegraaf.

“We stappen niet zomaar in het vliegtuig.” Bergwijn en consorten hebben na vijf speelronden één punt verzameld in Groep B en volgens de buitenspeler had er meer ingezeten: “We hebben natuurlijk tegen betere teams gespeeld, maar ik heb niet het gevoel gehad dat we kansloos waren in deze poule.”

“Dat is ook wel weer positief, maar aan de andere kant is het dan heel frustrerend dat we maar één punt hebben. Maar wij weten als team hoe wij ons hebben gepresenteerd. Daar kunnen we mee verder.” De duels hebben Bergwijn in persoonlijk opzicht wel geholpen, want hij zegt dat hij beter wordt door te spelen op ‘topniveau’.

Bergwijn blijft echter kritisch: “Ik heb een paar goede wedstrijden gespeeld, maar ook een paar mindere. Dat is ook niet zo gek in deze poule, denk ik. Maar ik kijk naar het hele seizoen en niet alleen naar de Champions League.” De 21-jarige Bergwijn staat dit seizoen op 8 doelpunten en 7 assists in 21 officiële wedstrijden.

Selectie
Daniel Schwaab is niet met PSV mee afgereisd naar Milaan. De verdediger ontbreekt vanwege privéomstandigheden en ook Nicolas Isimat-Mirin en Bart Ramselaar zijn niet op het vliegtuig gestapt. Middenvelder Michel Sadilek zit wel in de Champions League-selectie voor het duel met Internazionale.

Internazionale - PSV eindigt in een ...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaan we weer met zijn allen roepen dat PSV het goed gedaan heeft zonder punten te halen. Ze hadden er gewoon meer uit moeten en kunnen halen, dus dat zichzelf op de schouders kloppen slaat nergens op. Je moet gewoon concluderen dat PSV te kort komt voor de Champions League, net als Feyenoord vorig jaar. Natuurlijk lootten ze een sterke poule, maar de echte poule des doods is die van Paris St Germain. Natuurlijk heeft Ajax het beter getroffen met de loting, maar ik weet zeker dat die in deze poule er meer van gemaakt hadden....

10 december 2018 om 08:43

Jammer dat je Ajax bij de discussie haalt, maar om daar dan toch even op door te gaan; welk duel van psv zou ajax sowieso wel in winst hebben omgezet? Andersom durf ik nml wel te beweren dat psv prima 2x van athene zou kunnen winnen en toch ook gelijkwaardig aan benfica kan zijn.
PSV heeft inderdaad niet veel punten behaald, maar kijkend naar de individuele wedstrijden an sich, vind ik dat ze zich sterk hebben verweerd.

10 december 2018 om 09:06

Mag ik even lachen... Kijk naar de behaalde resultaten kun je toch niet met droge ogen beweren dat ze zich sterk hebben verweerd?
Ze zullen vast hun best hebben gedaan maar soms is dat gewoon niet genoeg. Denk dat als de andere teams nog een tandje bijgeschakeld hadden de deceptie nog groter had kunnen zijn.
Nee nationaal kunnen we psv wel roemen en veren in de reet steken maar internationaal is het als een amateurelftal in de eredivisie.
Daarnaast heb je het over zou kunnen winnen van en gelijkwaardig kan zijn aan.. Ook dat is natuurlijk niet aantoonbaar.

10 december 2018 om 09:17

Scorebord journalistiek natuurlijk alleen naar de punten kijken. PSV heeft gewoon op bepaalde momenten heel goed voetbal laten zien in Europa, dat dan een team de beste speler aller tijde in de basis heeft staan die aan 2mm ruimte genoeg heeft om te scoren is natuurlijk jammer. Inter Milaan waar de laatste jaren miljoenen in zijn gepompt en gewoon op elke positie een betere speler hebben dan PSV, net zoals Tottenham Hotspur. Het was dweilen met de kraan open tegen deze topteams.

10 december 2018 om 09:18

Zit je iets dwars kerel? PSV heeft gewoon prima mee gedaan in de wedstrijden, alleen verloren. Hoort bij het spel. Doe eens even volwassen, zet je gekleurde bril af en zie in dat het spel zeker te pruimen was en dat dat ook als affiche word gezien voor NL voetbal. Koop je nu nog niet zo veel voor maar het is een verademing t.o.v. hoe NL clubs afgelopen jaren zich hebben gepresenteerd in Europa.

10 december 2018 om 09:51

Volwassen doen? Een trainer die zegt dat PSV prima op dit niveau mee kan en een speler die aangeeft dat ze zich prima gepresenteerd hebben. De stand laat hele andere dingen zien. In de eigen competities laten Barcelona, Inter en Tottenham overigens zien dat ze niet onoverwinnelijk zijn en resp. 6, 6 en 4 wedstrijden puntverlies hebben geleden. Daarnaast vergeet Keyboardheld een club v.w.b. de prestaties in de afgelopen jaren. Of stelt een Europa Leaque en dit seizoen overwinteren in de CL niet mee. By the way, dan hebben we het dus over een club die de afgelopen vier seizoenen geen prijzen heeft gepakt en momenteel slechts de nummer twee van Nederland is. Maar daarvan worden de prestaties in een mindere poule weggehoond. Het is dus maar net welke bril het merendeel opheeft.

10 december 2018 om 10:50

@crema: waarom de 'slechte' vorm van de tegenstanders van psv erbij halen en de extreem slechte vorm van de tegenstanders van ajax achterwege laten? Bayern, Benfica en Athene zijn in geen jaren zo zwak begonnen aan hun eigen competitie.
Mij maakt het verder weinig uit hoor, ik vind het alleen tenenkrommend als je er een argument bijhaalt zonder compleet te zijn.

10 december 2018 om 11:11

@ijsmuts: omdat de slechte vorm van Bayern en Benfica door alle Ajax-haters al genoeg is benadrukt, maar wat dat betreft heb je waarschijnlijk je ijsmuts even over je gekleurde ogen getrokken. En v.w.b. het niet compleet zijn, ook Barcelona kent een mindere start in de eigen competitie dan andere jaren. Maar dat was je waarschijnlijk ook even ontschoten.

10 december 2018 om 11:15

Ijsmuts,

Wat jij beweert zijn alleen veronderstellingen en je eigen aannames zoals jij het wilt zien. Ik denk niet dat PSV zo maar 2x van AEK ging winnen. Dat weet niemand. Als ik PSV in deze staat zie, ondanks de vele gewonnen wedstrijden, vind ik PSV m.u.v. Bergwijn, Lozano, Angelino en Dumfries, vind ik PSV maar een middelmatige club. Als PSV Bayern zou treffen dan weet ik wel zeker dat PSV door Bayern weggespeeld zou worden, want PSV heeft geen Ziyech en Frenkie.

Mayarood heeft grotendeels gelijk.

10 december 2018 om 11:17

@crema:
Waarom zou ik Barca erbij betrekken als jij dat al in jouw relaas hebt gedaan? Ik zie hierboven helemaal niemand die iets zegt over Bayern of Benfica trouwens, dus waarom haal je aan dat het al genoeg is benadrukt door Ajax-haters?

10 december 2018 om 11:21

@P. Jansen:
ik reageer met een hypothese op een hypothese van mayarood ... maar je pikt de mijne eruit om op dat idee te bashen... om het vervolgens zelf nog eens een hypothese als feit weg te zetten?

10 december 2018 om 11:28

@ Ijsmuts: aangepast!!

10 december 2018 om 11:37

Crema

"de stand laat hele andere dingen zien."

Tja Crema, als we alles dan maar weer terug moeten brengen tot puur de stand alleen wat krijgen we dan voor beeld? Precies! Want wilde jij mij wijs maken dat jij na de loting dacht 'wow, dat PSV dat heeft echt heel veel kans op succes en die gaan zeker heel erg goed presteren'? Welnee man, onzin, jij was, zonder twijfel, ook een van die mensen die PSV terecht vooraf geen enkele kans gaf op wat dan ook. En dan nu over 'de stand' beginnen?

Weet je wat, pas deze visie anders eens toe op de eredivisie. PSV wint drie landstitels in vier seizoenen, wint in paar maanden tijd twee keer met 3-0 van Ajax dus wat moeten we dan volgens jou concluderen? Dat de stand dus duidelijk laat zien dat PSV dé topclub van Nederland is en Ajax een goede tweede! Mooie bijdrage van je!

(of heb je dan vast wel weer een excuus of een uitzondering waarom in dát geval de stand niet 'hele andere dingen' aangeeft?)

10 december 2018 om 12:06

Benfica was gewoon bezig aan een sterke reeks toen ze tegen Ajax speelden. Tenenkrommend als je dingen verzint om iemands prestatie omlaag te praten.

Verder een onnodige discussie. We zullen simpelweg nooit weten wat Ajax had gedaan in deze poule, of PSV in die van Ajax. Feit is dat Ajax een Europees topseizoen draait, en PSV niet. Dan leest het toch wat vreemd weg dat PSV zich uitstekend gepresenteerd heeft en Ajax doet wat het moet doen in een onthutsend zwakke poule.

10 december 2018 om 12:26

Rombomcu

#het was dweilen met de kraan open tegen deze topteams#

Als ik deze zin goed tot me laat doordringen dan is er voor PSV in Europa geen voetbal toekomst meer. Het is dan ook een goede reden om als PSV zijnde een beleidswijziging in te voeren en maar proberen aanhaken aan de genoemde clubs, zit niks anders op.
De zin klinkt zo apathisch en wanhopig.
Stel dat PSV weer kampioen wordt wat wil PSV en de supporters dan zien ? Een poule met Bayern (want die is toch niet meer als vanouds), Celtic, en Anderlecht misschien ? Als je als voetbalclub een bepaald niveau wilt halen en wat in de CL wilt presteren dan moet er naar gehandeld worden want anders is de inschrijving van PSV voor de CL zinloos. PSV moet niet steeds achteraf zichzelf naar beneden halen als het niet lukt omdat de poule "te zwaar" was en zich wel voordoen als een topclub als alles wel lukte.

Vergeten wordt dat Ajax al vroeg in het seizoen eerst 3 kwalificatiewedstrijden moest afwerken voordat Ajax zich aan het CL-festival mocht deelnemen en nu toch maar met 11 punten2e in de poule staat en misschien staat Ajax na Bayern wel eerste en punten voor de coéfficiëntenlijst voor het Nederlandse voetbal gaat verdienen.

En die club uit Amsterdam is nu nog steeds 2e onder PSV in de ED. Wie is dan de betere club ?

10 december 2018 om 12:38

@p.jansen: gezien het feit dat PSV eerste staat en in het onderlinge duel met Ajax veruit de sterkste was, schat ik PSV in als de betere club om je vraag te beantwoorden.

10 december 2018 om 12:45

@ijsmuts: Hoe snel zou Van Bommel in Amsterdam staan als die 2 punten uit de Eredivisie in te ruilen zouden zijn voor 10 punten in de Champions League?!

Laat je toch niet zo kennen, geniet van de sterke reeks die je eigen club neerzet.

10 december 2018 om 12:48

Dat is nogal een open deur he? 2 punten inruilen en er 9 extra voor terug krijgen.
Dat zou ten Hag ook wel willen

10 december 2018 om 13:12

Kun je dan wel aantonen dat ajax het in de poule van PSV het beter zou hebben gedaan??

Ohh nee, dat dacht ik toch

10 december 2018 om 13:34

Ijsmuts,

Hier onderstaand de post van Mayarood:

#gaan we weer met zijn allen roepen dat PSV het goed gedaan heeft zonder punten te halen. Ze hadden er gewoon meer uit moeten en kunnen halen, dus dat zichzelf op de schouders kloppen slaat nergens op. Je moet gewoon concluderen dat PSV te kort komt voor de Champions League, net als Feyenoord vorig jaar. Natuurlijk lootten ze een sterke poule, maar de echte poule des doods is die van Paris St Germain. Natuurlijk heeft Ajax het beter getroffen met de loting, maar ik weet zeker dat die in deze poule er meer van
gemaakt hadden....#

Wijs mij de zin maar aan dat volgens jou hypothetisch is. Ik vind dat wat er in staat feitelijk is. Er staat zelfs een verzachtende omstandigheid over de zwakke poule van Ajax.

In jouw post hieronder:

#andersom durf ik nml wel te beweren dat psv prima 2x van athene zou kunnen winnen en toch ook gelijkwaardig aan benfica kan zijn#

staat een bewering die je niet met bewijs kan staven, dit is jouw hypothese die op geen feit gebaseerd is.

Neemt niet weg dat PSV is zoals een voetbalcommentator zei tijdens een wedstrijd:
"te groot voor de Eredivisie is en te klein voor de Cl".

10 december 2018 om 13:49

"als ik deze zin goed tot me laat doordringen dan is er voor PSV in Europa geen voetbal toekomst meer. "

Als je eens goed zou nadenken over het gegeven dat er in Europa, naast Barca, Spurs en Internazionale, nog een heleboel andere clubs bestaan, dan zou je denk ik heel snel deze bijzonder rare conclusie intrekken en je nader verklaren over hoe je tot deze wijsheid bent gekomen.

Want wát zeg je hier precies? Dat als PSV in een poule met deze genoemde clubs zo slecht presteert, ja dan is het logisch dat PSV verder tetgen geen enkele Europese tegenstander ooit nog enige kans maakt om welk resultaat dan ook ooit nog te bereiken? Oftewel, jij sluit uit dat PSV ooit nog van Celtic, Anderlecht, Rode Ster, Panathinaikos, of noem nog maar wat clubs op, zou kunnen winnen? Dát lijkt me 100% flauwekul.

10 december 2018 om 13:51

" Natuurlijk lootten ze een sterke poule, maar de echte poule des doods is die van Paris St Germain. "

Uiteraard en zonder daar nader op in te gaan kunnen we gewoon vaststellen dat wat hierboven staat natuurlijk gewoon een mening is. Een 'feit' is dit natuurlijk never nooit.

10 december 2018 om 13:54

@p.jansen: hier is de hypothese waar je structureel overheen leest:
'natuurlijk heeft Ajax het beter getroffen met de loting, maar ik weet zeker dat die in deze poule er meer van gemaakt hadden... '

10 december 2018 om 13:57

@alex_97: nee dat kan ik niet aantonen, net zo min als dat mayarood aan kan tonen dat Ajax het beter gedaan zou hebben in de poule van psv. Ik ageer namelijk tegen die stelling.

10 december 2018 om 16:24

@ Constant Cante: 't Is inderdaad niet zo moeilijk om vast te stellen wanneer je over de laatste vier jaren praat dat PSV het beter heeft gedaan. Volgens mij geef ik dat ook aan. Ajax was niet goed genoeg en daarom waren ze tweede!
Waar ik me aan stoor is dat ik al maanden lees dat PSV in zo'n sterke poule zit en Ajax mazzel heeft met tegenstanders uit vorm.
En als je mijn bericht goed had gelezen, had je opgemerkt dat ik de stand benoem o.a. in reactie op Van Bommel. Hij gaf toch aan dat PSV heeft laten zien dat ze meekunnen op dit niveau. Ik heb dat niet verzonnen hoor, dus je agressieve reactie naar mij toe is nergens voor nodig.
Achteraf kun je inderdaad een koe in de kont kijken, maar na de loting was ook iedereen er van overtuigd dat Ajax met Benfica om plek twee zou strijden. Als je dan na vijf wedstrijden al zeker bent van overwintering en zelfs nog kans maakt op poulewinst dan verdient dat wel een beetje respect! Ajax heeft het ook zelf laten zien en was niet alleen maar afhankelijk van de zwakte van haar tegenstanders.

10 december 2018 om 08:50

Gaan we weer met z'n allen roepen dat Ajax er meer van had gemaakt.. ik weet zeker van niet, maar we zullen het helaas nooit kunnen bewijzen. Zinloze discussie dus.

10 december 2018 om 09:04

Omdat het nooit te bewijzen valt lijkt het me sterk dat je het zeker kunt weten... Beetje contradictie..

10 december 2018 om 09:11

Ik weet ook zeker dat FC Emmen niet meer punten zou pakken in deze poule. Kan ik ook niet bewijzen.

10 december 2018 om 09:00

Inderdaad wat een ontzettend treurige reactie van Bergwijn. Zelfs na een afdroging van 4-0 tegen Barcelona werd geroepen dat ze het goed gedaan hadden. Een betere reactie zou zijn: Door de weerstand in de CL zijn we als team beter geworden en dit nemen we mee om volgend jaar beter voor de dag te komen. Tegen een Inter Milan kun je gewoon prima een resultaat halen en Tottenham wordt hier ook neergezet als een Bayern of Real Madrid. Ze hebben wel geteld 1 punt! Ter vergelijking Rode Ster Belgrado heeft er 4 in een vergelijkbare poule en het almachtige Young Boys heeft er ook 1 in een vergelijkbare poule. Ik vind het jammer maar het was bij lange na niet goed genoeg en PSV kon zich in November al gaan richten op enkel de competitie.

10 december 2018 om 09:00

Dit is de moeilijkste poule waar je in geloot kon worden... Maar jullie ajacieden geloven anders

10 december 2018 om 09:02

Blijven jullie Psv'ers jezelf maar voor de gek houden maar ik denk dat bovengenoemde poules tenminste zo zwaar zijn. Hoop voor jullie dat het kampioenschap wordt binnen gehaald anders is het echt een bedroevend seizoen.

10 december 2018 om 11:57

"hoop voor jullie dat het kampioenschap wordt binnen gehaald anders is het echt een bedroevend seizoen."

Natuurlijk, voor Ajax en PSV is elk seizoen zonder prijzen een mislukt seizoen. Maar bedroevend?

PSV gaat de beker niet winnen, maar dat heeft Ajax sinds 2010 ook al niet meer gedaan. PSV gaat niet overwinteren in de CL, maar dat doet Ajax nu ook pas voor het eerst sinds 2005-2006. En misschien wordt PSV geen kampioen, maar dat is Ajax sinds 2014 ook al niet meer geworden.

Ik begrijp dat je graag het woord "bedroevend" gebruikt als het over PSV gaat, maar kijk ook even naar je eigen clubje...

10 december 2018 om 12:27

"hoop voor jullie dat het kampioenschap wordt binnen gehaald anders is het echt een bedroevend seizoen."

Ik vind het juist bedroevend dat 1 van deze 2 uitstekend presterende clubs aan het eind van de rit met lege handen staat. Mits ze de huidige vorm vasthouden zou de nummer 2 met een ruim overschot aan punten kampioen zijn geworden in alle voorgaande jaren.

"psv gaat niet overwinteren in de CL, maar dat doet Ajax nu ook pas voor het eerst sinds 2005-2006."

Leven we nu of in het verleden? Zo verwarrend omdat bij iedere Ajax discussie het weer afhangt van wat het beste in iemands straatje past. Ajax draait een topseizoen en verdient daarvoor de credits.

10 december 2018 om 13:16

Als we dan toch zo gaan beginnen weet ik er ook nog wel eentje.
Volgens mij leeft 95 procent van de ajacieden ook in het verleden.
M.b.t. behaalde kampioenschappen die ze altijd erbij halen als ze de mond gesnoerd word en ze niks meer weten te zeggen.

10 december 2018 om 13:27

95 ajacieden valt wel mee dan toch?! Verder bevestig je alleen maar wat ik zei. Nu presteert ajax dus komen degene die meer met Ajax bezig zijn dan hun eigen club weer fijn naar het verleden wijzen. Lekker leventje zo, Alex.

10 december 2018 om 13:54

origineel

"leven we nu of in het verleden? "

Mooie vraag! Als ik de commentaren van sommige Ajaxfans hier op de site een beetje bestudeerd heb, vooral in het verleden. Want ja, 'ajax is de grootste, beste club', want 'ze hebben het meeste gewonnen'.

Kan je méér in het verleden leven dan dat, is dan mijn vraag aan jou?!

10 december 2018 om 14:51

@cabinessence Ik kijk graag naar mijn eigen club zeker dit seizoen Dit artikel gaat trouwens over PSV en Bergwijn is hier recht aan het lullen wat krom is.dat is dit seizoen iedere keer het geval met PSV als ze verliezen. Tegen Feyenoord verloren ze tegen zichzelf en nu hebben ze zich geweldig gepresenteerd, dat is toch bedroevend of niet? Ajax heeft 2 jaar geleden nog in een Europese finale gestaan dat is wat telt. Als topclub moet je gewoon strijden op meerdere fronten en niet al in November in Europa (1ptn) en voor de beker (tegen Rkc) zijn uitgeschakeld, ja ik noem dat bedroevend. Die schone schijn houden ze net zolang vol totdat ze geen 1e meer staan want let op dan breekt de hel los, dit is namelijk het enige waar ze zich nu nog achter kunnen verschuilen.

10 december 2018 om 15:14

Jij bestudeerd nogal wat hier ja. Hoe een moderator hier mag generaliseren als dat is mij een raadsel.

Bovendien was het een passende vraag op iemand die op Ajax neerpraat vanwege Europese prestaties in voorgaande jaren. Dit terwijl zijn eigen club dit jaar 1 schamel puntje heeft binnengehaald. Om over voorgaande jaren met zelfs het opstellen van een B ploeg in Europa nog maar te zwijgen.

Mijn vraag is dan: Als Ajax veruit Nederlands best presterende club is in de historie, en dit jaar veruit het beste presteert in Europa, in welke utopie is Ajax dan niet de grootste club?!

10 december 2018 om 09:27

Mayarood, hoe weet jij zeker dat Ajax meer punten zou hebben gehaald?

10 december 2018 om 09:30

"gaan we weer met zijn allen roepen dat PSV het goed gedaan heeft zonder punten te halen."

Ik blijf erbij, als je meteen na de loting had voorspeld dat PSV in deze poule maar één keer met meer dan één goal zou verliezen, dan zou je uit zijn gelachen.

10 december 2018 om 12:37

Maar je speelt toch niet om met zo weinig mogelijk doelpunten verschil te verliezen?!

PSV had mijn inziens voor meer punten moeten gaan, en 1 punt na 5 wedstrijden is gewoon erg weinig. Vind het opvallend hoe positief er word gedaan na toch matige prestaties.

Niemand had verwacht dat PSV zou overwinteren in de Champions League, maar overwintering in Europa uitspreken en voor knokken had best gemogen. Gebrek aan ambitie en karakter vind ik dat positieve geneuzel na de afgelopen 5 wedstrijden.

10 december 2018 om 12:47

"maar je speelt toch niet om met zo weinig mogelijk doelpunten verschil te verliezen?!"
Nee, natuurlijk niet. Maar het geeft wel aan dat PSV in vijf wedstrijden tegen veel grotere clubs maar 1 keer weggespeeld is. En dat PSV het dus lang niet zo slecht heeft gedaan als sommige mensen hier zeggen.

"niemand had verwacht dat PSV zou overwinteren in de Champions League, maar overwintering in Europa uitspreken en voor knokken had best gemogen."
Je kunt toch niet zeggen dat PSV er niet voor geknokt heeft? Aan de inzet heeft het naar mijn mening niet gelegen. Maar als je vijf keer speelt tegen een ploeg die op elke positie een betere speler heeft staan, dan valt er gewoon niet zoveel te halen.

Uiteraard zal PSV zeker de ambitie hebben gehad om minstens derde te worden, maar ja... Excelsior zal ook best de ambitie hebben om structureel in het linkerrijtje te eindigen, maar soms zit er gewoon een gat tussen willen en kunnen.

10 december 2018 om 13:06

Thuis tegen Inter en Spurs en uit tegen Inter hadden toch punten behaald kunnen worden. Ondanks dat dit Inter een stuk sterker is dan paar seizoenen terug is het ook geen Europese top hoor.

Het klopt inderdaad dat PSV niet verzaakt heeft in Europa. Stoort mij een beetje dat PSV het zo goed doet in Nederland en het mijn clubje ontzettend lastig weten te maken en dan zo positief praten na nederlagen. Ik zie dit jaar een sterk PSV en had gehoopt op meer resultaat in Europa. Dat uitspreken van je ambities en kritische kijken past misschien ook meer bij Ajax dan Psv.

Hoewel velen spreken van een saaie competitie is het voor mij al lang geleden dat ik het zo spannend vond. Ieder weekend heeft PSV de 3 punten al weer binnen en staat de druk er vol op. Ik geniet van het spektakel dat beide clubs bieden dit seizoen.

10 december 2018 om 13:10

"maar het geeft wel aan dat PSV in vijf wedstrijden tegen veel grotere clubs maar 1 keer weggespeeld is."

Helemaal mee eens. Maar je kan het ook omdraaien: als je maar 1x wordt weggespeeld mag je ook best kritisch zijn dat je er dan ook niet eentje wint. Dat zou je iig op papier kunnen zeggen maar de realiteit wees ook nog eens uit dat Psv echt heel veel 100% kansen mistte. Er viel dus, in tegenstelling tot wat jij zegt, wél iets te halen.

10 december 2018 om 14:42

Hahaha je eigen club vergelijken met excelsior alle respect voor hun maar triest hoor

10 december 2018 om 09:32

Eens, voetbal draait uiteindelijk om resultaat.
Dat bestaat mijns inziens uit de supporters vermaken en uit de punten die je haalt.
Het eerste is PSV aardig in geslaagd, het tweede hebben ze gewoon compleet gefaald.

Het voordeel aan doelstelling 1 is dat je op de lange termijn financiele middelenen binnen haalt en daarmee hopelijk ook het tweede realiseert.

Ik denk dat PSV zich absoluut tekort heeft gedaan, ze zullen dus in de toekomst nog beter moeten, goede instelling van Bergwijn om te zeggen dat ze gaan om te winnen.

10 december 2018 om 09:46

Och hemel, krijgen we deze discussie alweer?
PSV heeft het prima gedaan
Ajax is veel beter in de CL
3-0! PSV - Ajax en PSV staat eerste, dus PSV is beter!
Maar Rkc!! Haha!
Oke, dus RKC is beter dan Ajax, dus die moeten volgend jaar maar de CL in.

Zo klaar nu

10 december 2018 om 13:50

Och Jimmy, waar maak je je druk om? Ajax is dit jaar inderdaad beter in de CL, al is dat voornamelijk door de loting. Laat ze lekker genieten van het moment. Volgend jaar speelt PSV weer CL en dan in een normale poule. Dan wordt het vanzelf 1e en zijn de rollen omgedraaid.

10 december 2018 om 14:14

Het punt is juist, dat ik me niet druk maak en niet snap waarom iedereen hier zich er wel druk om maakt.
Ik dacht dat dit zelfs voor Jantje en Pietje wel duidelijk was op deze manier.
Mijn reactie is een opsomming van reacties die in de afgelopen weken/maanden over dit onderwerp, elke keer opnieuw te lezen waren.

Iemand zei ''psv heeft het prima gedaan'', dan zei Iemand weer dat Ajax beter is, of ze wel van RKC verliezen. enzovoort.

10 december 2018 om 11:01

Dit soort reacties snap ik dan nooit he, PSV heeft gwn pech gehad met de loting en heeft zich tegen 3 europese top clubs toch echt gewoon degelijk laten zien, met een beetje meer geluk had er miss nog wel meer in gezeten maar tis niet anders, en waarom moet ajax hier nou weer bij betrokken worden? En waar bazeer je het op dst ajsx het beter zou doen? Kun je absoluut niet zeggen. Kan je ook zeggen ja PSV speelt ajax van de mat in eindhoven dus die waren met 2 vingers in de neus eerste geworden in de poule van ajax, ook onzin natuurlijk.

Kunnen we niet gewoon blij zijn dat we gwn weer 2 nederlandse clubs hebben die allebei gewoon enigzins meedoen in europa en met een beetje een gelukkige loting allebei kunnen overwinteren in de CL?

10 december 2018 om 08:57

Hier grijze lucht en de hele dag regen, daar schijnt tenminste nog de zon. Ik kan me ergere dingen voorstellen dan een wedstrijdje in Milaan bezoeken.

10 december 2018 om 09:33

@panfluitspeler:

Als je zo redeneert, dan kun je je ook afvragen waarom supporters van clubs onder de top drie überhaupt nog naar het stadion gaan... Die kunnen immers ook al vrijwel zeker geen kampioen meer worden.

Ik snap dat Bergwijn niet veel anders kan zeggen, maar ik vind dat psv gewoon gefaald heeft. Als je weet dat je CL gaat spelen en je investeert niet genoeg dan krijg je dit. Souverein in de eredivisie en het lachertje van de CL.
En dan hoor ik mensen roepen dat je ajax er niet bij mag betrekken?
Ajax heeft geanticipeerd door gewoon de portemonnee te trekken en er een CL waardig elftal neer te zetten...
Wat doet psv? Die komt met een El team op de proppen. En dat is gewoon jammer want psv heeft dus gewoon niet aan de doelstelling voldaan van. Europees overwinteren en in het kielzog daarvan ook nog eens geen punten voor Nederland behaald.
We mogen in Nederland dus ajax erg dankbaar zijn dat we volgend jaar waarschijnlijk ons directe CL ticket terug hebben. Extra zuur voor ajax als psv dus kampioen wordt.

10 december 2018 om 09:22

Je vergeet hierbij te vertellen dat Ajax ook gewoon veel meer geld heeft dan PSV. PSV kan het zich niet veroorloven om 2 premier League spelers van een slordige 30 miljoen aan te trekken in een transferperiode en voor de bank spelers als labyad halen voor 6 miljoen. Waarom denk je anders dat na het behalen van de CL (extra geld) er opeens midden in de nacht 2 transfers van PSV bekend werden gemaakt?

10 december 2018 om 09:31

Daar heb je zeker een punt. Maar Ajax heeft er hard aan gewerkt om deze financiële status te bereiken.
Gelukkig zie je dat PSV ook naar meer wegen zoekt en nu ook meer markten probeert te bereiken en daarmee hopelijk financieel sterker wordt. Want het is leuk dat Ajax en PSV dit seizoen de vele extra miljoenen binnenhalen maar als ze beiden niet structureler mee kunnen in de cl blijft dit een incidentele boost. En zullen ze weer meer terugzakken in de grijze mist van net niet clubs.

10 december 2018 om 09:42

"maar Ajax heeft er hard aan gewerkt om deze financiële status te bereiken."

Deels dat, maar je moet natuurlijk ook gewoon wat mazzel hebben met transfers. Dat Kluivert en Klaassen als kleine jochies ooit je jeugdopleiding binnen zijn gewandeld en uiteindelijk voor tientallen miljoenen vertrekken, of dat een club zo gek is om 32 miljoen te betalen voor Milik, dat zijn gewoon meevallers.

10 december 2018 om 10:10

Haha als je Justin Kluivert bedoelt valt het met toeval wel mee hoor. Die heeft namelijk een vader die het meer dan verdienstelijk bij Ajax heeft gedaan.

10 december 2018 om 10:33

Mijn punt blijft staan: dat je een hoop geld overhoudt aan Kluivert is meer een meevallertje dan het gevolg van hard werk.

10 december 2018 om 15:17

Jeugdspelers wandelen niet zomaar clubs binnen. Die worden gescout en opgeleid. Beetje raar om dat als toeval te omschrijven, bovendien is de juiste prijs krijgen voor spelers ook een kwaliteit die niet iedereen gegeven is.

10 december 2018 om 15:57

Nog mooier om Milik te noemen. Opgehaald als bankzitter in Duitsland en ontwikkelt tot een transfer van 32 miljoen. Beter noem je voortaan de Ligt, die als supertalent minder te beïnvloeden door jeugdtrainer.

10 december 2018 om 11:04

PSV heeft gwn pech gehad met de loting, kan nou ook niet zeggen dat ajax zo top heeft in gekocht als je zoveel geld neerlegt voor blind... dus deze hele comment slaat natuurlijk ook weer nergens op, als ajax echt zoveel beter was dan psv waren ze niet zo makkelijk weggezet in eindhoven

10 december 2018 om 11:23

Oh omdat ik het niet met je eens ben slaat mijn hele comment nergens op,
Leuk dat je ook met argumenten komt ipv met als stellingen..

Lekker kul argument, Als psv zoveel beter was waren ze niet zo weggezet in Rotterdam waar Ajax wel won, dit is net zo een kulargument als wat jij net noemt. Zeg ook nergens dat ze veeeel beter zijn, zeg alleen dat ze eerder geanticipeerd hebben. Maar goed. Als jij in mijn comment puur een anti psv statement leest ligt dat meer aan jou dan aan mij.

PSV heeft gewoon ontzettend slecht geloot. Voor PSV is dit namelijk de poule des doods.

Ik lees dat veel mensen roepen dat andere poules minstens net zo moeilijk zijn, of zelfs moeilijker. Mensen vergeten echter dat PSV in pot 3 zat. Dus die poule van Psg, Napoli, Liverpool en Rode Ster had ik veel liever gehad als PSV fan. PSV zou dan namelijk de plek innemen Liverpool. Dat zou toch een aanzienlijk makkelijkere poule zijn om Europa League af te dwingen dan in de huidige poule.

PSV heeft het gewoon prima gedaan qua spel. Het enige wat je ze kan verwijten is dat ze dat 2e doelpunt te makkelijk weggeven tegen Inter en dat ze de vele kansen thuis tegen Barca niet afmaakte. Verder is er weinig op af te dingen, zeker doordat ze in de wedstrijden zelf niet altijd even gelukkig waren (denk aan geen rood voor Handanovic, buitenspelgoal Inter, ballen op de lat etc.)

Goed, ik ben me weer aan het verantwoorden en dat zou helemaal niet nodig moeten zijn. Wanneer een Nederlandse club matig presteert in Europa vallen fans van andere clubs daar overheen en spreken ze er schande van. Vind ik altijd een beetje jammer, maar goed, dat haal je er bij sommigen niet uit, die hopen er ook een beetje op.

10 december 2018 om 12:54

Er is toch ook niemand die hier ontkent dat PSV heel zwaar heeft geloot. En ik kan het zo ook niet echt kwalijk nemen dat ze 4e worden in deze poule. Maar al die Psv'ers die zo trots zijn op hun prestaties of die vertellen dat ze zich goed gepresenteerd hebben zijn toch lachwekkend?

10 december 2018 om 13:26

Ik zeg toch ook niet dat mensen dat ontkennen? Ik zeg enkel dat mensen andere poules zwaarder vonden, wat mij onjuist lijkt.

Wat betreft die trots. Tja, dat lijkt wellicht misplaatst, als je de stand in de poule bekijkt. Waarschijnlijk had men verwacht had iedere pot compleet weggespeeld te worden, terwijl ze, op de wedstrijd in Spanje na, nooit echt weggespeeld zijn, zeker qua uitslagen niet. Ik zeg hiermee niet dat dat het trotse gevoel bij sommige PSV fans rechtvaardigt, maar het is wel een reden. Het is natuurlijk logischer dat troste gevoel pas te hebben bij een 3e plaats of een wat hoger punten aantal.

Lachwekkend vind ik het dus niet, maar goed, dat mogen anderen wel vinden.

10 december 2018 om 16:02

Nja het is maar hoe je het bekijkt. Je geeft het zelf aan, op basis van de uitslagen deed PSV vaak mee. In werkelijkheid is PSV 3x weggespeeld, 1x door Barcelona en 2x door Tottenham. Weggespeeld wordt je nooit tegen Italianen, het zit daar in het DNA van de clubs om wedstrijden minimaal te winnen, vaak ongeacht tegenstander of spelbeeld. Dam blijft enkel de thuiswedstrijd tegen Barcelona over als prestatie. Dat is toch een ander beeld waar je minder trots op kan zijn.

10 december 2018 om 14:12

Je had beter kunnen loten, maar ook slechter, zoals Ajax enkele jaren de 3 landskampioenen lootte van de 3 zwaarste competities, Real Madrid, Man City en Dortmund (die de finale zelfs haalde).

In die poule werd Ajax echter 3e boven City, PSV is kansloos laatste met 1 puntje wat met mazzel behaald is.

Kortom, het zijn gewoon excuusjes, smoesjes omdat niemand durft toe te geven dart PSV gewoon te kort komt voor de CL met deze ploeg. Is geen schande om dat toe te geven toch of wel?

Als je beter had geloot en ipv Inter AEK had geloot, dan had je hooguit 3e geworden en had PSV gespeeld op het niveau waar het thuis hoort, de EL.

Ik snap niet waarom dat niet gewoon gezegd mag worden en iedereen zo krampachtig doet alsof {SV echt wel wat in de CL te zoeken had dit jaar. Onzin, het heeft er niks te zoeken, anders pak je Barcelona thuis gewoon.

10 december 2018 om 14:21

Wat een onzin. PSV had zwaarder kunnen loten? Welke poule was zwaarder geweest dan? Ze zitten gewoon in de zwaarste poule, klaar.

Vervolgens ook lekker een vergelijk trekken naar een Champions League seizoen van 6 jaar terug. Een poule waarin Ajax drie maal (waarvan twee keer thuis) met 4-1 verloor. Echter door een zeer matig City, wat totaal niet te vergelijken is met het City van nu, werden ze 3e.

En welke escuusjes, smoesjes? Tuurlijk komt PSV te kort in deze groep, dat ontkent niemand en zei iedereen al toen de loting verricht werd. Dat PSV thuis hoort in de EL, zeker, Ajax ook. En met de clubs die daar actief zijn ga je ook die niet winnen.

Ach, jij mag het krampachtig noemen, jij reageert net zo krampachtig op mensen die wat positiever zijn.

Als je 1 punt uit 5 wedstrijden behaald dan presenteer je jezelf niet bepaald op een goede manier. En het is ook niet zo dat in die 5 wedstrijden PSV steeds met een hoop pech aan het kortste eind trok, de meeste keren was de nederlaag terecht en de keer dat PSV beter was dan Barcelona verloren ze alsnog.

Ik snap best dat je positieve dingen uit je Europese wedstrijden wilt halen, maar ik snap gewoon niet hoe ze bij PSV nu kunnen beweren dat ze goed mee konden?

Tegen Tottenham 2x kansloos en met veel geluk een puntje gepakt, tegen Barcelona 1x kansloos verloren en 1x de betere en verloren en tegen Inter hebben ze thuis gewoon de Europese wetten om de oren gekregen, al met al geen indrukwekkende campagne die je het recht geeft om te beweren dat je je kan meten op dit niveau.

PSV mist daavoor net 2 bepalende spelers, het collectief is niet goed genoeg om op dit niveau mee te kunnen, daar waar het collectief PSV in de competitie vaak naar simpele overwinningen tilt.

Bij Ajax hebben we jaren lang goed mee gedaan en net steeds 3e geworden in de poule, ook in een poule desdoods met City, Real en Dortmund, een poule van 4 landskampioenen.

Nu we eindelijk een paar ervaren, beslissende spelers hebben zien we hoe we net wel die stap kunnen maken en mee kunnen doen. Net wel een punt of een overwinning behalen ipv net niet zoals bij Psv.

Dit roep ik niet perse om te jennen richting Psv, maar ik vind dat we in Nederland onszelf zo in de maling nemen met dit soort beweringen, nog steeds denken we dat we mee kunnen, terwijl de realiteit in de poule vaak anders laat zien.

10 december 2018 om 14:02

Foebele

"als je 1 punt uit 5 wedstrijden behaald dan presenteer je jezelf niet bepaald op een goede manier."

Alleen mensen die graag kort door bochten gaan en meer waarde hechten aan statistiekjes en cijfertjes in plaats van naar het hele plaatje te kijken zullen dit soort eenzijdige conclusies trekken. Mensen die vooral ook naar de feiten én omstandigheden kijken, die hebben uiteraard een wat genuanceerder en wat realistischer beeld en visie op die zaak.

Of hoorde jij ook bij die mensen die ik destijds na de loting niet heb gezien (toen iedereen het er wel over eens was dat PSV in deze poule nagenoeg kansloos was) maar die nu met volksstammen tegelijk overal beweren dat PSV 'europees niet meekan'. Dit was toch het resultaat dat we vooraf konden verwachten? Nou, dat wil toch niet zeggen dat Psv, dus, Europees niets kan? Het zegt alleen dat deze tegenstanders van een te goed kaliber waren. En dat de loting ongelukkig was, dat is ook al een feit. Dus met een betere loting had het allemaal anders en beter kunnen zijn.

En dat is exact wat ik bedoel. Kijk even wat verder dan '1 uit 5'. We kijken nationaal namelijk ook wat verder dan alleen die 2 keer 3-0 winst van PSV op Ajax en de ranglijst waar Ajax al een jaar of wat niet boven PSV gestaan heeft! Ook dan kijken we naar de feiten en omstandigheden.

10 december 2018 om 14:09

Welke feiten? Noem ze dan als je het zo goed weet. Goed spelen is geen feit, dat is een mening, Italianen hebben namelijk een heel ander beeld bij goed spelen dan wij, in Nederland maken we onszelf graag wijs dat als we meer balbezit hebben en het balletje rond tikken dat we dan ook gelijk beter zijn.

Zo grappig, beiden beginnen over feiten en noemen er vervolgens geen een.

Als je mee kan op dit niveau (ik doel op CL niveau en niet EL niveau, want daar zou PSV gewoon moeten overwinteren en tot min de kwart finale kunnen reiken) dan haal je gewoon meer punten uit die wedstrijden, dan win je hem thuis tegen Barcelona wanneer die kans er is.

En omdat je geen feiten noemt val je me maar persoonlijk aan, dat zegt genoeg.

10 december 2018 om 14:23

"zo grappig, beiden beginnen over feiten en noemen er vervolgens geen een."

Nope, lees nog even terug. Ik zei letterlijk:
"mensen die vooral ook naar de feiten én omstandigheden kijken, die hebben uiteraard een wat genuanceerder en wat realistischer beeld en visie op die zaak. "

Als je daarop inhoudelijk wilt ingaan, heel graag. Maar als jij vandaag vooral graag semantische spelletjes wil spelen over wat 'feiten' zijn en wie hier wat moet noemen om op jou te mogen reageren, dan heb ik liever dat je het hierbij laat. En tenzij jij nog ingaat op wat ik exact stel, en niet op waar jij heen wilt, zal ik ook niet meer op jou reageren verder.

10 december 2018 om 14:59

Slap man, geen feiten, geen goede argumenten, continue om de hete brei heen draaien en niet ingaan op mijn argumenten. Valt niet te discussieren met iemand die niet in gaat op de argumenten die je neer legt.

Ja, PSV heeft zwaar geloot, het heeft de pech dat Inter een club in verval is die weer op de terug weg is, waardoor het een zware club in pot 4 was, die pech hadden wij een aantal jaar geleden toen we kampioen Dortmund uit pot 4 kregen.

Als je in pot 3 zit tref je dus altijd 2 zware teams, het enige wat dit een zware loting maakt is die ongelukkige club uit pot 4 die jullie troffen, maar als dit AEK had geweest en PSV hier 6 punten tegen had behaald hadden ze nog steeds 3e geworden en hadden ze dus nog steeds niks in de CL te zoeken, omdat ze te weinig punten tegen de clubs uit pot 1 en pot 2 behaald hebben.

Dat is mijn hele punt, als je mee kan op dit niveau haal je ook punten tegen de clubs uit pot 1 en 2, als je niet mee kan dan kun je nog wel leuk spelen tegen deze teams, maar haal je de punten niet.

Maar goed, er zal vast geen reactie komen, want je hebt inhoudelijk niets te zeggen op dat wat ik stel, namelijk dat PSV te weinig heeft laten zien tegen de clubs uit pot 1 en 2 om te beweren dat je mee kan op dit niveau...

10 december 2018 om 15:31

" PSV te weinig heeft laten zien tegen de clubs uit pot 1 en 2 om te beweren dat je mee kan op dit niveau..."

Onzin.
PSV heeft in vier duels in 2018 tegen Spurs en Barca één punt gehaald. Maar dit zijn de club in pot 1 en 2:

Real Madrid, Borussia Dortmund, Atlético Madrid, FC Porto, Barcelona manchester United, Bayern München, Shakhtar Donetsk, Manchester City benfica, Juventus, Napoli, Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur
Lokomotiv Moskou en AS Roma. Dat zijn dus 14 clubs waar PSV niet tegen speelde, waar we dus niet van weten hoe PSV daar tegen gespeeld zou hebben, (hooguit een vermoeden, maar dan nog, want in voetbal kan alles dus ook dat PSV van Benfica of Shaktar of United wint).

Hieruit volgt dat de opmerking dat het een 'feit' zou zijn dat PSV 'dus niet meekan op dit niveau' op nonsens berust. Dat is géén feit. Nu niet, nooit niet. PSV had gewoon punten kunnen halen op 'dit niveau' want dat 'niveau' waar jij het over hebt bestaat uit zestien teams, in pot 1 en 2. Anyway, duidelijk is wel dat jij kennelijk graag in je coconnetje zit en het graag hebt zoals jij het wilt zien. Prima.

Ik laat het hier verder maar bij. Ik vroeg je vriendelijk vooral ijn te gaan op wat ik wel stel en niet op wat ik niet stelde. Maar daarop ging je verder niet meer in. Prima verder maar ik ga verder niet meer in op die verdwaalde afslag waar je maar op blijft zitten door mij aan te vallen op dingen die ik helemala niet heb gezegd. En vooral ook om deze toevoeging van je:
'maar goed, er zal vast geen reactie komen, want je hebt inhoudelijk niets te zeggen op dat wat ik stel'

Want jongejonge, wat heb ik 'inhoudelijk niets te zeggen' zeg, Poehpoeh! Ben je hier nou voor de discussie, of ben je hier voor je monoloog?\

Volgens mij zijn mensen echt gek geworden. PSV heeft de moeilijkste poule van de cl. Als PSV in de poule van bijvoorbeeld Liverpool en napoli zat. Zat PSV erin inplaats van Liverpool. Meteen 1 van de sterkste eruit. Verder loot PSV 1 van de sterkste uit pot 1 en de beste speler ter wereld zit erbij. Verder loot PSV de sterkste uit pot 4 en 1 van de sterkere uit pot 2. Kom op jongens. Iedereen zei dat het kansloos was en PSV laatste ging eindigen met 0 punten. nu roepen mensen dat PSV het er meer uit zou moeten halen. Verder waren de resultaten niet eens zo slecht. Ze hadden 3 van de 5 moeten winnen of gelijk spelen. Verder om het met Ajax te vergelijken. Dat zullen wij nooit weten. Feit is dat Ajax het knap heeft gedaan en PSV verloren van zichzelf heeft. Zo kan ik ook zeggen. Emmen had meer gehaald. Bewijs is er niet.

10 december 2018 om 13:17

Wat een onzin verhaal zeg, Ajax speelde een aantal jaar geleden pas echt in een poule des doods met de 3 landskampioenen van de sterkste competities ter wereld, Real Madrid, Man City en finalist Dortmund, in die poule wist Ajax knap 3e te worden.

PSV heeft gewoon niks laten zien, is 2x weggespeeld door Tottenham en heeft 1 punt teveel behaald tegen hun, 1x weggespeeld door Barcelona, 1x beter dan Barcelona maar zelf de kansen niet afgemaakt en 1x verloren van Italianen zoals Nederlandse clubs wel vaker van Italianen verloren hebben.

PSV heeft veel te weinig laten zien, slechts 1 puntje behaald en dat was al met mazzel.

Nee, echt onzin wat je roept, in een andere poule hadden ze wellicht iets meer puntjes behaald, maar ook dan had 3e niet zomaar een feit geweest, overwinteren in de CL had dit PSV in geen enkele poule gedaan.

10 december 2018 om 13:35

Even om je te verbeteren. Mijn verhaal is gebasseerd op feiten aangevuld op mijn visie/mening. Dus het kan geen onzin zijn. Verder werd PSV tegen de spurs 1 keer weggespeelt. Verloren ze onterecht van Barcelona en onterecht en werden terecht door Barcelona de eerste wedstrijd opzij gezet. Ookal deden ze leuk mee En zoals ik al zei. We kunnen niks bewijzen en jij ook niet. Vervolgend zeg jij dat PSV in geen 1 poule hoger dan 3e komt. Knap van je. Welke glazen bol gebruik je ?

10 december 2018 om 13:44

Welke feiten doel je dan op? Het feit dat er 1 punt behaald is uit 5 wedstrijden? Je roept dat PSV zomaar 3 van de 5 had moeten winnen, maar dat is totaal geen feit, dat is jouw mening en een mening die op niks gebaseerd is.

Thuis werd PSV weggespeeld door Tottenham en uit scoorde PSV vroeg waarna het dacht 90 minuten voor de goal te kunnen gaan liggen en te counteren, maar zelfs dat lukte niet. PSV was in geen van beide wedstrijden de betere, op welke manier dan ook.

De enige wedstrijd waarin PSV beter was was thuis tegen Barcelona en toen liet het zien een onervaren ploegje te zijn die de ene na de andere kans miste, waarna Barcelona PSV met de wetten van het topvoetbal om de oren sloeg door hun schamele kansjes wel af te maken.

Grapig dat jij over een glazenbol begint terwijl je zelf beweerd dat PSV in de poule van Napoli wel even 2e was geworden.

Ik baseer me op wat Nederlandse clubs al jaren in de CL doen, altijd het zelfde liefdje waarbij we onszelf wijsmaken dat we mee konden, heel af en toe konden we dat ook, maar dan moet je dus net aan 3e worden ipv 2e en niet kansloos 4e zoals Psv, want dan moet je dus ook punten tegen ploegen als Inter, Barca of Tottenham halen.

Het enige wat een feit is is dat PSV kansloos in deze poule was en dan moet je dus niet roepen dat je aardig mee kon, want dat kon je dus niet.

10 december 2018 om 14:07

Foebele

" Ajax speelde een aantal jaar geleden pas echt in een poule des doods met de 3 landskampioenen van de sterkste competities ter wereld, Real Madrid, Man City en finalist Dortmund,"

Precies ja! En wat was destijds de reactie van de Ajaxfans?
"ja jeetje mensen, maar Ajax had wel de lastigste loting van de hele Cl." Exact hetzelfde als in het geval van PSV nu dus. Weet niet waarom je dus nu zo selectief 'verontwaardigd' doet, maar wellicht kun je dat nader uitleggen.

10 december 2018 om 14:24

En andermaal geen feiten, want je hebt ze niet, je hebt namelijk totaal geen punt. Daarom ga je nu ook om de hete brei heen draaien, nergens ontken ik namelijk dat PSV zwaar geloot heeft.

Ja de loting is zwaar, soms heb je wat meer pech dan andere jaren al is het ook zo dat de regels zo zijn dat je al snel grote landen loot, want twee clubs uit het zelfde land mogen bijvoorbeeld niet in 1 poule komen wat zorgt dat grote teams elkaar hoe dan ook ontlopen (naast de potindelingen natuurlijk).

Het hele punt wat ik maak is dat als je beweerd dat PSV mee kan op CL niveau je meer dan 1 punt had moeten behalen, want bij een makkelijkere loting had je bijvoorbeeld AEK gehad ipv Inter en dan had je hooguit (niet eens 100% zeker) 7 punten gehad nu en dan had je dus ook niet zomaar 2e geworden, want dan had Tottenham ook meer punten behaald tenkosten van Aek.

Dit PSV kan niet mee op CL niveau, dat hebben de 5 wedstrijden uitgewezen, een iets makkelijkere poule had geen enkele garantie op overwintering in de CL geweest, want dan nog had je een team uit pot 1 of 2 moeten verslaan en PSV heeft tegen zulke teams gewoon keihard verloren en tegen Tottenham thuis met mazzel een puntje behaald.

Maar goed, kom maar weer met een onzin verhaal zonder feiten, ga maar weer om de hete brei heen draaien zoals je de hele tijd doet.

Zeker weten kun je het natuurlijk nooit, maar het is denk ik wel aannemelijk dat Ajax het beter gedaan zou hebben. Velen lijken te zijn vergeten dat Ajax in het recente verleden ook een paar keer de poule des doods lootte, en beide keren slaagde Ajax erin om uiteindelijk derde te worden (waarbij zelfs minimaal 1x nog de kans hadden om tweede te worden), en er zijn nog wel een aantal andere zaken waarom ik denk dat Ajax meer punten behaalt zou hebben.

In tegenstelling tot dit Psv; is Ajax het meer gewend om echt druk naar voren te zetten, ongeacht wat het formaat is van de tegenstander. Uiteraard speelde PSV niet ultra defensief/controlerend (wat geen waarde oordeel) zoals men tot voor kort deed, maar zoals van Bommel PSV laat spelen is toch echt een andere manier/intentie van spelen in vergelijking tot hoe PSV sinds pakem beet 2005 speelde.

Ook denk ik dat Ajax kwalitatief beter in balans is in vergelijking tot Psv, en als ploeg ook wat verder is in haar ontwikkeling. Ja, ik ben mij er van bewust dat PSV (nog) bovenaan staat, en dat wij een pak rammel kregen in Eindhoven. Alleen de verdediging van PSV is verdedigend (maar ook aanvallend) niet van het niveau wat PSV normaliter nastreeft voor haar Europese campagnes. Naar mijn mening ontbrak er ook een degelijke creatieve middenvelder, en was Lozano vooral met een solo tour bezig. Vooral dat laatste was jammer omdat ik wel het idee had dat de rest van de ploeg meer als een collectief opereerde.

Ondanks dat de Jong het net wist te vinden, vind ik hem kwalitatief niet goed genoeg voor een club als PSV wanneer men Europa (en helemaal de Champions League) in moet. Het aller belangrijkste naar mijn mening is; dat er meer ervaring van "toegevoegde waarde" in Ajax zit. In Nederland vinden we veel spelers (snel) "ervaren zoals bijvoorbeeld Viergever en de Jong. Het feit dat spelers veel ervaring hebben qua speeltijd wilt niet automatisch zeggen dat die spelers in staat zijn om hun ervaring over te brengen op de minder ervaren ploeggenoten.

Ajax heeft dit seizoen met Blind, Huntelaar, Schone, Tadic, Tagliafico en Ziyech ook een aantal ervaren spelers voor Nederlandse en Ajax begrippen waar je "u" tegen zegt. Waarbij allen ook in staat zijn om hun ervaring ook over te brengen op de minder ervaren ploeggenoten. Al doet de Ligt het als jonge captain ook boven verwachting goed in het coachen van zijn medespelers. In het recente verleden had PSV dat soort "kwaliteit ervaring" (dus niet ervaring om ervaring) ook in huis in spelers zoals Cocu, van Bommel en Guardado. Dat soort "kwaliteit ervaring" en met gezag op basis van hun carriã£â¨re mis ik wel bij dit Psv.

Ondanks dat PSV een pittige loting had, ben ik ook van mening dat PSV er meer uit had kunnen/moeten halen. Wellicht is dit wel het verschil in mentaliteit tussen Ajax en Psv; wij mogen weleens eens briesen en dan vervolgens hard op onze plaat gaan. Door die mentaliteit weet Ajax vaak wel een goed resultaat te behalen tegen veel beter geachte tegenstanders. Die zijn het veelal niet gewend (en vinden het ook maar niets) een ploeg te treffen die over het algemeen altijd serieus de intentie heeft om vooruit te spelen.

Ook vind ik de loting, of het wel of niet in vorm zijn van beter geachte tegenstanders een gelegenheid excuus. Of het nu Ajax of PSV betreft, elk keer hoor je vooraf hetzelfde. De beter geachte tegenstander moet ook wanneer men in mindere vorm verkeerd, of door wat voor reden dan ook niet op volle oorlogsterkte is; alsnog in staat zijn om simpel te winnen. Vervolgens word er een goed resultaat geboekt, en dan zijn opeens de zaken die vooraf geen issue waren nu opeens wel een issue. Of de kritiek van velen dat Ajax qua namen een minder zware poule had, maar datzelfde gegeven was geen issue toen PSV verdiend de tweede ronde behaalde. Naar mijn mening had Ajax dit seizoen een normale Champions League poule.

In het algemeen vind ik het jammer dat Ajax en PSV nooit in staat zijn om tegelijkertijd een goed Europees seizoen te draaien. Het is altijd de een of de ander.

Da's mooi Steven, dan hebben we volgend seizoen weer een goed CL seizoen. Nu viel de loting wat tegen, maar dat is niet ieder jaar zo.

Hoe lastig de poule ook was, tenzij er gewonnen wordt hebben we gewoon gefaald. 4 punten in deze pot is mager, maar is voor mij het minimale om tevreden te zijn.

Natuurlijk wilde ik van tevoren gaan voor een minimale plek 3, maar die verdienden we ook echt niet gezien het spel helaas.

Dit jaar de ED winnen en volgend jaar nog een keer proberen, dan wat beter investeren en hopen op een ietwat makkelijkere poule

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren