Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV wil toeslaan bij Chelsea en is in de markt voor achttienjarig talent

Laatste update:

PSV hoopt zich te versterken met Charlie Webster, schrijven Felix Johnston en Rik Elfrink. De achttienjarige middenvelder van Chelsea beschikt over een aflopend contract. The Blues willen de verbintenis graag verlengen en voldoen aan de financiële eisen van het talent, maar hebben nog geen groen licht gekregen. PSV hoopt net als Borussia Dortmund te profiteren van de impasse door Webster naar Eindhoven te halen.

Webster is een centrale middenvelder die al sinds 2014 onderdeel uitmaakt van de jeugdopleiding van Chelsea. Na verschillende jeugdteams te hebben doorlopen werd hij twee jaar geleden al eens in verband gebracht met een overgang naar Dortmund. Destijds legde hij de interesse naast zich neer met het ondertekenen van een nieuw contract. Hij werd opgenomen in de Next Generation-lijst van 2020 van The Guardian als een van de beste talenten uit de Premier League en speelde als zeventienjarige regelmatig mee in de Onder 23.

De kansen op speelminuten in de hoofdmacht zijn echter gering, waardoor Webster bereid zou zijn om naar aanbiedingen van andere clubs te luisteren. Chelsea heeft de middenvelder een voorstel gedaan om het tot volgend jaar zomer lopende contract te verlengen, maar daar is de jeugdinternational nog niet op ingegaan. Vanaf 1 januari mag hij officieel met andere clubs in gesprek. De tiener kwam onder meer één keer uit voor Engeland Onder 19. Zijn debuut voor Chelsea maakte hij nog niet. Wel zat hij meermaals bij de wedstrijdselectie.

Chelsea hoopte op zijn beurt deze winter zaken te doen met PSV. Elfrink schreef woensdagavond dat de Londenaren zich onlangs voor Cody Gakpo hebben gemeld. Chelsea wilde echter niet verder gaan dan veertig miljoen euro, een bedrag waar PSV niet mee akkoord ging. Liverpool deed dat wel en betaalt 45 miljoen euro exclusief een aantal bonussen. De Eindhovenaren kunnen maximaal vijftig miljoen euro opstrijken. Met dat geld moet onder meer een vervanger worden aangetrokken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mega slim! Is ook home grown, veel waard

29 december 2022 om 13:22

Sowieso zou ik als Nederlandse topclub eens wat vaker scouten in de jeugdteams van clubs in de grote 5 competities. Als je kijkt wat voor talent daar rondloopt en hoe weinig perspectief ze vaak hebben, dan kan ik me niet voorstellen dat sommige talenten niet te verleiden zijn tot een stap waar veel speeltijd en een mooie springplank in het verschiet ligt.

Goed dat PSV zich mengt in de engelse markt, maar de noodzaak op het middenveld is nou niet bepaald hoog in Eindhoven. Ik zou denken dat ze op zoek gaan naar talent voor de voorhoede met het vertrek van Gakpo en blessure gevoeligheid van Madueke.

29 december 2022 om 10:39

Als ik het goed begrijp is Webster een centrale/verdedigende middenvelder toch? Die kan PSV natuurlijk prima gebruiken komende zomer. Sangare vertrekt 100%, Guti zal ook vast niet nog 2 jaar blijven en van Veerman weten we ook vrijwel zeker dat hij binnen 1/2 seizoenen een transfer gaat maken. Dat zijn al 3 middenvelders voor de nummer 6 en 8 positie die op korte termijn gaan vertrekken. Op tijd daarop inspelen lijkt mij geen overbodige luxe. Dat staat natuurlijk helemaal los van wat er in de aanval nodig is.

29 december 2022 om 11:12

Hoezo is het eigenlijk vrijwel zeker dat Veerman weggaat? Heeft nog niet bewezen een stap hogerop aan te kunnen dit seizoen.

29 december 2022 om 11:24

Wie heeft het over een stap hogerop? Het lijkt mij gewoon een logische ontwikkeling dat je na een paar jaar PSV een stap naar een grotere competitie gaat maken. Dat hoeft dan niet naar een topclub te zijn he. Over 1 a 2 jaar heeft Veerman er 2/3 jaar PSV op zitten. Normaal gesproken is dat het moment dat er verder gekeken wordt. Buiten dat draait Veerman volgens mij een prima seizoen, dus ik sluit ook zeker niet uit dat er wel een mooie club uit Spanje of Duitsland gaat komen hoor.

29 december 2022 om 12:50

Top gezegd Fossen. Denk zelf wel dat Veerman een stap hogerop gaat maken. Zit zoveel voetbal in hem. CL ploegje moet wel lukken.

29 december 2022 om 12:58

Ja ben ook benieuwd waar zijn top zit. Hij draait helemaal geen slecht seizoen maar denk wel dat er nog meer inzit dan er nu uit komt. Handelingssnelheid en duelkracht moet wel echt omhoog als hij nog veel hoger dan PSV wil eindigen.

29 december 2022 om 10:47

Dat zullen ze ook zeker doen. Maar naast het korte termijn beleid zullen ze ook aandacht moeten besteden aan het lange termijn beleid. In de zomer vertrekken misschien weer andere spelers en wie weet heeft deze speler eerst wel 0-2 jaar jong PSV nodig voordat hij aan kan sluiten bij het eerste.

29 december 2022 om 14:01

Nou ja, ze hebben met Xavi Simons een groot talent en verder hebben ze Gutierrez, Veerman, Sangare, Til, Ledezma en Van Ginkel. Daarvan is enkel Sangare een middenvelder waarmee je de CL eventueel in kan. Bovendien is de kans groot dat hij de komende zomer vertrekt.

Gutierrez blijft wisselvallig en is ook geen bijzondere speler, Veerman heeft de handelingssnelheid niet, Guus Til evenmin en kan bovendien dat niveau niet aan, Ledezma moet nog doorbreken en je kunt je afvragen hoe groot het aandeel van Van Ginkel nog gaat zijn.

PSV heeft wel meer mankementen, maar John de Jong heeft veel geld verdampt waardoor ze nu met een niet bijster sterke selectie zitten en veel geld is er niet op het moment. Daarnaast is het salarishuis ook best stevig voor de kwaliteit die het heeft. Eigenlijk heeft PSV buiten de doelman geen enkele linie die sterk genoeg is voor CL-voetbal.

29 december 2022 om 15:47

Veel jonge spelers moeten vaak genoegen nemen met een marginale rol bij het eerste, ook bij PSV. Jongens als Ledezma en Bakayoko pendelen tussen Jong PSV en de bank van het eerste en mogen al blij zijn met een invalbeurtje af en toe. Ik denk dat Charlie Webster echter al heel snel een rol van grotere betekenis kan spelen, afgaand op zijn volwassen spel bij Chelsea U21 waar hij bovendien aanvoerder is. Fysiek sterke speler met een uitstekende techniek, die op 6 en 8 uit de voeten kan.

Hoewel ik denk dat PSV voor Sangaré een meer ervaren vervanger zal willen halen - hopelijk wagen ze nog een nieuwe poging voor Vinicius Souza deze zomer - zal Webster een meer dan waardevolle vervanger kunnen zijn voor Marco van Ginkel en is het niet ondenkbaar dat Gutierrez zijn benen eens bij een andere club onder tafel wil schuiven volgend jaar. Maar zou het middenveld met Veerman, Simons, Souza, Gutierrez, Webster en Ledezma zijn dubbele bezetting krijgen, dan heb je uitermate veel kwaliteit in deze linie. Wetende dat een seizoen bij PSV vaak uit zeker 50 wedstrijden bestaat, zou dat Webster genoeg perspectief moeten bieden om als volwaardig selectiespeler bij PSV zijn ontwikkeling vorm te kunnen geven. Hoop dat PSV hem weet vast te leggen, want van wat ik lees maak ik op dat deze jongen binnen de Chelsea-gelederen echte als 'the next big thing' wordt gezien.

Gratis en Engels, als die zijn talent ontwikkelt dan kan die veel opleveren. Echter moet de focus nu vooral niet op het middenveld liggen. Daar loopt kwantitatief al genoeg rond. Verdediging en aanval moet bekeken worden.

29 december 2022 om 10:42

Je zult toch moeten anticiperen voor de zomer he haha. Elke linie heeft komende zomer versterkingen nodig. Je hoeft echt niet pas aan het middenveld te beginnen als de verdediging klaar is.

29 december 2022 om 10:46

Nee eens, maar zou toch daar beginnen met energie insteken, waar het nu het hardst nodig is. Dat is de verdediging en een vervanger voor Gakpo + back-up voor De Jong. Middenveld loopt over aan spelers, als daar 2 weggaan, heb je er alsnog genoeg.

29 december 2022 om 10:54

Het een sluit het ander niet uit toch? Het is niet dat je maar met 1 transfer tegelijk bezig kunt zijn natuurlijk. Komende zomer kan het zo zijn dat er 2 centrale middenvelders vertrekken, dan moet je daar nu al op inspelen. Gelukkig maar dat ze dat doen.

29 december 2022 om 11:01

We gaan het niet eens worden, dat is prima. Ik geef ook aan dat dit geen verkeerde spelers zijn om te scouten. Beter dan spelers uit de ED waar je het 3dubbele van betaalt, dan wat ze waard zijn. Ik geef alleen aan dat je nú spelers nodig hebt voor bepaalde posities, die moeten komende maand binnengehaald zijn. Middenvelders voor in de zomer kun je nog de komende maanden naar kijken, focus zou daar nu zeker niet op moeten liggen.

29 december 2022 om 11:16

@The-Jump,

Onzin wat je hier stelt. Als je hier geen aandacht aan besteedt loopt een ander dadelijk weg met hem. Ook een speler als Malen kwam op vergelijkbare leeftijd van een Engelse club naar PSV, we weten allemaal hoe dat afgelopen is. Je moet gewoon op meerdere borden schaken en ik denk eerlijk gezegd niet dat, dat onmogelijk is. Ik denk namelijk niet dat het personeel daar 8 uur per dag mee bezig zijn en misschien focust bijvoorbeeld Vennegoor of Hesselink zich op dit soort transfers.

29 december 2022 om 11:17

We hoeven het zeker niet altijd eens te zijn inderdaad haha. Maar, niet lullig bedoeld, ik denk dat je dan niet helemaal begrijpt hoe transfers werken of tot stand komen. Ik ook niet volledig, daar niet van, maar het is natuurlijk niet zo dat je, omdat je nu ook bezig bent met een middenvelder, geen focus kunt hebben op aanvallende versterkingen. Daarom zeg ik: het een sluit het ander niet uit. Sommige transfers, zoals die van Benitez en Simons, waren maandenlang werk bijvoorbeeld. Dan kun je ook niet in de zomer even denken: oja, nu gaan we even contact opnemen met een keeper en middenvelder. Nee, die scouting en technische afdeling bestaat gewoon uit een heel groot team die allemaal zowel met dit seizoen als met volgend seizoen bezig zijn. Het is heus niet zo dat er nu minder focus kan liggen op een vervanger van Gakpo omdat ze ook contacten leggen met een middenvelder.

29 december 2022 om 14:04

Maar in hoeverre kan PSV adequaat anticiperen? Op dit moment kunnen ze enkel dit soort transfers doen, want het potje lijkt aardig leeg te zijn. Verder is het aannemelijk dat het geld van Gakpo grotendeels gebruikt gaat worden om gaten te dichten.

29 december 2022 om 14:14

Dat zal komende maanden moeten blijken. Er is zeker geen enorme pot met geld maar het is ook weer niet zo dat de centjes bij elkaar geschraapt moeten worden. Als je dan een paar aankopen kunt aanvullen met transfervrije spelers zoals deze jongen (als ie echt goed is natuurlijk) dan ben je creatief en financieel prima aan het anticiperen.

29 december 2022 om 11:06

Het ene sluit het ander niet uit. Waarmee ik wil zeggen: ja, de focus voor het eerste ligt nu op een aanvaller.

Maar als technische leiding kijk je toch ook naar versterkingen voor de toekomst?

Hij kan bij Chelsea blijven tegen de voorwaarden die hij zelf stelt. Hij kan naar Dortmund waar Engelse talenten zich de laatste jaren prima hebben ontwikkeld. Waarom zou hij dan in hemelsnaam naar PSV gaan. Leuk geprobeert maar dat gaat hem dus niet worden voor PSV.

29 december 2022 om 11:17

Ik ben het met je eens. Het hangt er meer van af wat zijn potentieel is en wat hij verwacht te krijgen qua speeltijd. Bij Chelsea breek je bijna nooit door en bij Dortmund moet je een goede talent zijn. PSV is dan een makkelijkere route.

29 december 2022 om 11:19

Staat toch in de tekst, dat hij bereid is naar andere voorstellen te luisteren vanwege speeltijd. Bij Dortmund doen inderdaad veel Engelse spelers het goed, maar het blijft makkelijker om door te breken bij PSV dan bij Dortmund. Het zijn beide goede clubs voor jonge spelers.

29 december 2022 om 11:22

Tja, Madueke kon destijds ook naar andere clubs. Xavi Simons kon naar Barcelona, Sangare kon naar Arsenal vanuit Toulouse. Benitez kon naar PSG. Kortom: stellen dat het volkomen onlogisch is om naar PSV te gaan voor je ontwikkeling is een beetje vreemd. Neemt niet weg dat het lastig zat wordt als je met Dortmund moet concurreren. Maar kansloos zeker niet.

29 december 2022 om 11:52

Weet je wat het voordeel is psv heeft ook al een Engels talent waar over geschreven wordt.
En dan doet die van Everton het ook niet slecht dus ja en veel jonge buitenlandse voetballers willen toch graag naar Nederland.
Om hier het Nederlandse voetbal om aan te leren.

29 december 2022 om 14:07

Bij Chelsea komt hij in de verhuurcarrousel terecht, bij Dortmund heb je met de Bundesliga ook nog wel een pittige opgave als talent. Bovendien vind ik het argument betreft Engelse talenten wat simpel. Sancho was al een groot talent en kwam bij Dortmund binnen als eerste selectie materiaal. Daarnaast is Bellingham gewoon een aankoop van minimaal 25 miljoen euro die al redelijk belangrijk was in de Championship. Zover is deze Webster niet. Bij PSV is de kans op speeltijd in het eerste wel veel groter. Het zijn totaal andere omstandigheden.

29 december 2022 om 14:54

Dat zei iedereen ook over Simons. 'die gaat never nooit naar PSV, en als ze 'm halen is het huren voor een jaar'. Look where we're at now. Hij zal vast ook hebben gehoord van Madueke hoe het in NL is en wat de mogelijkheden zijn. Alhoewel is het niet prioriteit voor PSV, een transfervrije speler van Chelsea die ook nog Engels is, ik zou de gok wel maken. Het kan een gevalletje Josh Mceachran worden, maar het kan ook zomaar raak zijn en dan rinkelt de kassa.

Haal Rijkhof van Dortmund maar binnen, grootste NL talent. onder voormalig topspits RvN laten wennen aan de eredivisie

29 december 2022 om 11:57

Die heeft Ajax heel bewust verlaten en doet het prima in Dortmund. Die gaat dan op dit moment natuurlijk nooit de stap terug naar PSV doen.

29 december 2022 om 14:09

PSV is toch wel wat stapjes hoger dan de U19 Bundesliga-West en de Youth League. Buiten dat heb je gelijk. Die gaat niet na een jaartje terug naar de top van Nederland. Dan kon hij namelijk net zo goed bij Ajax blijven.

29 december 2022 om 14:21

Xavi Simons deed het ook, van een topclub weer ''terug'' naar Nederland

29 december 2022 om 14:49

Verschil is wel dat Simons niet net eerst uit Nederland was vertrokken. Dat is Rijkhoff wel. Die heeft volgens mij enorm goede cijfers bij Dortmund in de jeugd dus die zal vast eerst aankijken of en hoeveel kansen hij daar gaat krijgen.

Hij is nog niet binnen en er wordt hier al gesproken over 'goede investering', 'engelse markt' en 'home grown'. Vind het maar bijzonder. Liever lees ik over zijn voetbalkwaliteiten en wat hij aan een team kan toevoegen. Als ik wil lezen over investeringen, dan ga ik wel naar het Financieel Dagblad.

29 december 2022 om 14:10

Toch is dit voor Nederlandse clubs net zo belangrijk, zeker als het om jonge spelers gaat. Dat is waar Nederlandse club het meeste geld vandaan halen; uitgaande transfers.

Ik schat de kans nog wel groot dat PSV dit gaat lukken. Voorheen gingen Engelse talenten niet of nauwelijks naar clubs in het buitenland.

Maar nu kiezen steeds meer jonge Engelse spelers ervoor om een tijdje buiten Engeland te spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren