PSV wendt nederlaag af in spektakelstuk met zes doelpunten

In een spectaculaire wedstrijd heeft PSV zondagmiddag een nederlaag bij ADO Den Haag afgewend. De kampioen van de Eredivisie kwam tweemaal op achterstand, maar voorkwam gezichtsverlies dankzij twee doelpunten van Gastón Pereiro. Het werd uiteindelijk 3-3 in Den Haag en daardoor blijft ADO op de negende plaats staan. De middenmoter moet nog een plek zien te stijgen om te mogen deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal.

Met een verrassende 2-1 voorsprong zocht ADO na 45 minuten de kleedkamer op. Het was een aantrekkelijke eerste helft, waarin PSV aanvankelijk nog goed op weg leek. Na een uitstekende aanval van de bezoekers kopte Hirving Lozano binnen; de voorzet kwam van Gastón Pereiro. Desondanks gaf ADO zich niet gewonnen. De ploeg van Alfons Groenendijk wist dat een ommekeer nodig was in de jacht op een ticket voor de play-offs en opende zodoende de zoektocht naar de gelijkmaker. Een eerste pegel van Nasser El Khayati bloog nog over, maar Björn Johnsen zorgde na zestien minuten wel voor de gelijkmaker.

Lex Immers werd bereikt door een lange bal van Danny Bakker, legde de bal met het hoofd terug op Johnsen en zag dat zijn ploeggenoot wel raad wist met die mogelijkheid. De Noor liet Eloy Room geen kans en bracht het thuispubliek in extase. Een nieuwe domper voor PSV volgde even daarna. Lozano was na zijn doelpunt geblesseerd blijven liggen, leek nog even verder te kunnen en werd na de 1-1 toch gewisseld. ADO rook ondertussen bloed en maakte er na 26 minuten 2-1 van. Johnsen werd vastgehouden door Nicolas Isimat-Mirin en vanaf elf meter zette El Khayati zijn ploeg op voorsprong.

De spelmaker eiste de penalty op, tot ongenoegen van Johnsen. Die hoopt nog op de topscorerstitel in de Eredivisie, maar zag dat El Khayati beheerst in de hoek schoot. PSV kwam er nauwelijks aan te pas in het restant van de eerste helft. Na rust wist de ploeg van Phillip Cocu toch op gelijke hoogte te komen, want Pereiro stond volledig vrij nadat Daniel Schwaab een corner verlengde. De tweede helft voltrok zich in een lager tempo dan de eerste.

Steven Bergwijn liet een aardige kans op de 2-3 liggen en dat bleek een dure misser. Achttien minuten voor tijd kwam ADO immers weer op voorsprong: uit het niets maakte Johnsen zijn tweede van de middag. De clubtopscorer schoot eerst tegen Room op, maar was in de rebound alsnog trefzeker. Het was vier minuten voor tijd echter opnieuw Pereiro die de stand in evenwicht bracht. De Uruguayaan vond knap de verre hoek achter doelman Indy Groothuizen: 3-3.

Verdiende een van beide ploegen meer?

1
2

Mja. We weten allemaal dat het niet meer zo hoeft enzo, maar de thuiswedstrijd tegen Groningen wel winnen zou nog leuk zijn om het seizoen af te sluiten.

Hopelijk valt de blessure van Lozano mee.

Pereiro is gewoon een parel voor Psv. Belangrijk maken, en een jaar lang laten staan komend seizoen, kun je zo 20 goals noteren.

29 april 2018 om 16:28

Mwah, hij is belangrijk gemaakt hoor in het begin van het seizoen. Had gewoon een basisplaats, maar deed daar teveel wedstrijden weinig mee. Dat die jongen ontzettend goed kan voetballen en elke wedstrijd zomaar voor je kan beslissen weet iedereen, alleen moet hij dat dan wel consistenter gaan doen.

Leuke wedstrijd die voor ons nergens meer om ging. Vind het nieuwe uitshirt btw echt mooi. Geïnspireerd op het gouden jaar 88 en heel clean. Ga er zeker een halen!

5 tegengoals, sinds de landstitel binnen is. Verdediging blijft toch wel zeer en zeer kwetsbaar. Des te knapper dat Cocu met dit materiaal, kampioen is geworden.

Leuke pot dat wel. Maar van 1 man heb ik het meest genoten, Gaston Pereiro. Godsamme zeg, wat een speler is dit ook als die er zin in heeft. Zoveel techniek in zijn linkerbeen. Jammer van de blessure van Lozano, hopelijk valt het allemaal mee. En verder ach, ik maak me verder niet druk om. Dan maar de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Groningen, winnend afsluiten. Daarna hoop ik wel dat de verdediging zo snel mogelijk versterkt wordt. Nog een seizoen Schwaab, Isimat en Brenet achterin, kan simpelweg niet. Helemaal als je volgend jaar Europees gaat spelen.

29 april 2018 om 16:30

Ook even een bewijs dat Zoet heel belangrijk is geweest dit seizoen. Toch een klasse beter dan Room.

29 april 2018 om 16:41

Precies. Room vind ik ook geen PSV materiaal, misschien een prima tweede keeper, maar dat gevoel heb ik bij Jurjus ook, die nu bij Roda zit.

PSV zal echt op zoek moeten gaan naar een goede keeper. Of Zoet blijft nog een jaartje, mag natuurlijk ook, maar die kans lijkt me heel klein.

29 april 2018 om 16:52

Zoet blijft alleen als er geen interesse is, wat mij sterk lijkt. Heb namelijk het idee dat PSV bij interesse alle medewerking zal verlenen als tegemoetkoming voor het feit dat Zoet dit seizoen toch nog gebleven is en een grote hand in het kampioenschap heeft gehad. Zoet zelf heeft al aangegeven gewoon weg te willen, is ook wel op de leeftijd dat het echt moet gebeuren als hij nog een buitenlandse carriere wil hebben.

PSV krijgt echt opmerkelijk veel goals tegen zeg. Dat ze met zo een aantal doelpunten tegen nog kampioen worden lijkt me vrij uniek. Als Pereiro dit niveau kan houden wat hij sinds Az uit laat zien is hij in mijn optiek de beste speler in de eredivisie.

29 april 2018 om 16:31

ze spelen toch nergens meer voor joh haha

29 april 2018 om 16:36

Toen ze nog wel “ergens” om speelde waren het ook gewoon 34 tegendoelpunten hoor.

29 april 2018 om 16:48

Zo lang je we meer maakt dan je tegenstander is het toch goed? Maakt verder echt niet uit hoeveel tegendoelpunten je krijgt. Laatste 2 wedstrijden was PSV niet op volle sterkte en met volle drive.

29 april 2018 om 16:49

Hoewel begrijpelijk vind ik het wel jammer dat PSV het nu zo laat liggen.

Wat is er begrijpelijk aan, wat een onzin en goedkoop excuus. Eerst tegen Roda en nu tegen Ado. Alsof je nu niet meer voor je supporters hoeft te vechten voor een overwinning, die vroeg in de ochtend met bussen af reizen om voor hun club klaar te staan.

29 april 2018 om 16:39

PSV heeft er toch weldegelijk voor gevochten hoor. De gehele tweede helft was voor PSV en dan krijgen ze een klutsgoal tegen. De penalty die van Boekel geeft sloeg ook werkelijk nergens op, dan kom je al gauw aan een negatief resultaat. Drie goals uit bij ADO doen niet veel teams PSV na, het getuigd alleen van het feit dat PSV de verdediging grondig onder handen moet nemen in de zomer.

29 april 2018 om 16:46

PSV speelde gewoon prima, zowel tegen Roda JC als tegen Ado. De concentratie was soms niet 100%, misschien. Beide wedstrijd zonder Zoet, Van Ginkel en De Jong. En uiteindelijk toch twee keer gevochten om de gelijkmaker uit het vuur te slepen.

29 april 2018 om 16:53

Precies, volledig eens met jullie Giodinho en est-1913. Kan mij niet helemaal aan de indruk onttrekken dat grasveld de wedstrijd niet gezien heeft. En dat lijkt mij toch wel een voorwaarde om uitspraken te doen als dat PSV er niet voor gevochten zou hebben.

29 april 2018 om 17:05

PSV knokte er zeker voor en speelde gewoon een prima pot. Zeker de tweede helft creëerden de kans op kans en verdienden ze hier te winnen. Wel af en toe wat matig verdedigd en onnodige tegengoals.

Was weer een makkelijk gegeven penalty... cadeautje van de KNVB

29 april 2018 om 16:34

Is gewoon vasthouden, gebeurd dit op het middenveld en je fluit niet en vervolgens wordt er gescoord is het een overtreding.

Wel echt een compliment aan van Boekel. Heel goed gefloten en als hoogtepunt die schwalbe van Arias. Die zag hij echt heel goed!

Roda en Sparta liggen er allebei uit, dus Roda zal denk ik geen vol gas geven. Op naar Kerkrade met zijn allen!!!

Hahah in zo'n pot waarin je ook nog 2 tegengoals tegen krijgt via gewone veldgoals en waarin er niets meer op het spel staat voor PSV nog spreken van een 'cadeautje van de KNVB'.. Kom eens op zeg, wat een gejengel.

Gudmundsson liet in de KNVB beker en ook vandaag zien dat hij geen aanspraak mag maken op een basisplaats. Verder jammer dat we niet het puntenrecord pakken. Verder was Pereiro weer belangrijk met 2 goals. Hele vreemde speler is dat. Hij loopt niet veel maar is wel efficient. Daarom zou ik hem graag een heel seizoen op 10 zien. Als aanvallende middenvelder 10 goals maken terwijl je best veel wedstrijden helemaal niet hebt gespeeld is heel knap. Room was verder ook niet bijzonder. Die zie ik nooit eerste keeper worden. Nu we toch al kampioen zijn kijk ik heel erg uit naar welk elftal er volgend seizoen staat. Het zou mij niks verbazen als het elftal op 5 plekken wijzigd.

Als (jong) PSV het een beetje moeilijk heeft zie je onze Ijslandse vriend nooit. Scoort wat doelpunten met ongelovelijk veel ruimte en verder loopt die alleen met de bal. Begrijp niet dat ze zijn contract willen verlengen als je met Malen, Gakpo en Aboukhlal spelers hebt met meer talent die ook in grote ruimtes kunnen spelen. Mensen hebben vooral een positief beeld van hem als ze de samenvatting kijken en naar Rik Elfrink luisteren die elke wedstrijd "de Albert Gudmundsson show" noemt. (hij noemde bijv de wedstrijd tegen Go Ahead de Gudmundsson show terwijl die letterlijk na de 4-0 twee goede acties had.)

Op naar Roda met zijn allen die 16e zijn geworden. Winnen en we gaan de play offs in.

Hele spannende pot, jammer dat we niet winnen maar echt gestreden. Doodzonde.

Ado 1-1 Ajax
Ado 2-2 Feyenoord
Ado 3-3 PSV

KEURIG!

29 april 2018 om 16:42

Dat zijn inderdaad prima resultaten voor Ado. Tegen de traditionele top 3, in eigen huis niet verloren. Kunnen veel teams niet zeggen.

En alle 3 waren krakers van je welste hahaha

29 april 2018 om 17:16

Het is jullie gegund, wij bij PEC verdienen die play offs zeker niet.

30 april 2018 om 12:44

heb de kaarten al weken geleden in huis gehaald... Helaas ging Utrecht uit niet door maar hier zijn we natuurlijk bij...

30 april 2018 om 18:09

Uit tegen Ajax ook gelijkgespeeld

Begint wel een beetje triest te worden dat Rosario als rechtsback beter is dan Luckassen en als middenvelder.. Nu alleen nog een kans krijgen centraal achterin.

Leuke wedstrijd waarin Ado na een punt mee blijft strijden voor de play-offs,en waarin de technische staf wederom de bevestiging krijgt waarom sommige jeugdspelers er nog niet helemaal zijn,en vooral weet waar er voor komend seizoen volop werk aan de winkel is.
Ook Zoet of Room is een te groot verschil.
Op Perreiro kan je verder bouwen.

Typerende wedstrijd van PSV dit seizoen. Tot twee keer terugkomen van een achterstand en weer een makkelijke penalty tegen.
Volgende week een thuiswedstrijd tegen Groningen als afsluiter. Die wel graag winnen.

Volgende week winnen bij Roda, dan verwacht ik dat ADO de playoffs wel redt. Vooral eerste helft goede pot gespeeld, kunnen het alle teams in de playoffs zeer lastig maken..

30 april 2018 om 03:37

Ik zie Roda "gewoon" winnen ... zijn lekker bezig

30 april 2018 om 12:46

Maar Roda kan niet meer 15e worden dus die gaan helemaal voor de nacompetitie. Ze doen het zeker beter maar ze willen vast ook niet onnodig tegen gele / rode kaarten aanlopen en geblesseerden krijgen in de cruciale wedstrijden in de nacompetitie.

Dus ik gok dat ze zich meer inhouden en pas in de nacompetitie er vol voor gaan...

Roda uit : check - ben erbij

Jammer dat ADO de voorsprong niet over de streep heeft getrokken. Wel heel onsportief van PSV om die terugspeelbal half terug te spelen op de keeper, waardoor de keeper de bal ternauwernood weg kon schieten.