Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘PSV wacht drukke transferzomer door naderende leegloop binnen selectie’

Laatste update:

PSV is momenteel de koploper van de Eredivisie, met een voorsprong van vijf punten op naaste achtervolger Ajax. De Eindhovenaren liggen dus op koers om de tweede landstitel op rij binnen te hengelen. Volgens Voetbal International is er daarna werk aan de winkel voor technisch manager John de Jong, omdat de nodige spelers lijken te vertrekken.

Het is volgens het weekblad aannemelijk dat Hirving Lozano en Steven Bergwijn komende zomer niet meer te houden zijn voor PSV. De Mexicaanse aanvaller werd eerder al eens gelinkt aan Arsenal, Napoli en Barcelona, terwijl er nu melding wordt gemaakt van de interesse van Engelse en Italiaanse topclubs. Voor Bergwijn zouden op dit moment Manchester United, Internazionale en Bayern München in de markt zijn.

Het contract van de 21-jarige vleugelaanvaller loopt nog tot medio 2022, maar de kans is dus niet zo groot dat hij deze verbintenis gaat uitdienen. Bergwijn zou afgelopen zomer al diverse mogelijkheden hebben gehad om naar het buitenland te verkassen, maar koos bewust om nog een jaar in de Eredivisie te blijven. Daarnaast zou Luuk de Jong na dit seizoen weleens de keuze voor een lucratieve transfer kunnen maken.

De 28-jarige spits heeft nog een contract tot medio 2021 en werd eerder al eens nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar het Mexicaanse Club América. Gastón Pereiro ligt nog anderhalf jaar vast in Eindhoven en leek eerder niet open te staan voor contractverlenging. Als men er niet in slaagt om zijn verbintenis te verlengen, zal hij komende zomer verkocht moeten worden om een transfervrij vertrek te voorkomen. Daniel Schwaab is in het bezit van een aflopend contract en laat in maart weten of hij langer wil blijven.

Denk jij dat het een drukke transferzomer wordt bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja er kunnen zomaar 5 basisspelers vertrekken deze zomer. Dit kun je niet tegenhouden. Zoet zal misschien ook nog wel weggaan. Het wordt bouwen aan een nieuw team en misschien is daar een tussenjaar voor nodig. Als dit seizoen de titel wordt gepakt vind ik een tussenjaar niet zo erg na 4 titels in 5 jaar. Er loopt genoeg talent rond , maar de scouting moet wel echt naar verdedigers gaan zoeken nu.

6 februari 2019 om 08:00

Gakpo, Malen, Zakaria en Ihatarren staan al klaar. Al zul je ook wat ervaren spelers moeten aantrekken. Rosario, Guti, Hendrix, Pereiro, Dumfries, Viergever zie ik hoe dan ook blijven. Angelino ook wel.

6 februari 2019 om 08:07

Aboukhlal en (vooral) Ihatarren staan toch nog niet klaar? Grote talenten maar vooral laatstgenoemde kan alleen nog als invaller fungeren volgend jaar lijkt me. Voor een vaste rol is hij echt nog te jong hoor!

6 februari 2019 om 08:12

Hoezo? Goed genoeg, oud genoeg. Ihattaren heeft voor zijn positie ook lekker zijn fysiek mee a la de Ligt. Hij is een top 10 talent van zijn leeftijd wereldwijd. Kluivert was ongeveer 17 toen hij doorbrak en die was fysiek en qua potentie minder ver.

6 februari 2019 om 08:46

Gaat er niet om hoe jong of oud je bent. Maar hoe goed je bent! En Ihattaren komt nu al makkelijk uit de voeten op 10. Nog een paar wedstrijden en zie Pereiro al zitten

6 februari 2019 om 09:19

Oke, fair enough, daar heb je gelijk in! Ik zie hem niet super vaak spelen, eerlijk is eerlijk, misschien kan hij het inderdaad al wel aan. Volgend seizoen zou hij op 17-jarige leeftijd inderdaad door kunnen breken, zeker aangezien Guti er ook nog is, hij hoeft natuurlijk nog niet alle minuten te maken

6 februari 2019 om 09:29

Zou persoonlijk nog proberen om Guus Til te halen voor het middenveld. Type speler die PSV nog niet heeft op dit moment. Kan als 10 spelen, maar ook als box to box middenvelder. Met Hendrix, Rosario, Gutierrez, Til en Ihatarren, aangevuld met spelers als Sadilek en Mauro jr heb je dan een mooi uitgebalanceerd middenveld voor volgend seizoen.

6 februari 2019 om 09:47

Als je ambtie hebt kun je niet blind vertrouwen dat dat soort talenten een heel seizoen constant kunnen presteren. Ajax is ook afgestapt van het idee dat ze spelers als Riedewald, Bazoer, Andersen in de basis kunnen vertrouwen. Niet iedereen ontwikkeld zich als de Ligt of de Jong (of Rosario) De marges tussen kampioen en 2de zijn ontzettend klein voor Psv. De meeste spelers worden pas stabiel nadat ze meerdere jaren meedoen op eredivisie niveau.

6 februari 2019 om 09:49

Kluivert was toch ook geen stabiele factor voor Ajax. En zelfs als hij dat wel was, de meeste spelers hebben meerdere seizoenen nodig voordat je ze bij een topclub als vaste basisspeler kan zien. Psv/ajax kunnen zich niet meer veroorloven om zwak opgevulde posities te hebben.

6 februari 2019 om 09:58

Ik zei nog expliciet om nog wat ervaren jongens erbij te halen. Kluivert was dat overigens zeker wel vanaf zijn 2e seizoen, was toen net 18. Je kan ook kijken naar mega talenten zoals Mbappe, De Ligt, Upamecano, Rashford, Bellerin etc.

6 februari 2019 om 10:09

@ajaxcunian

Quote: "hoezo? Goed genoeg, oud genoeg. Ihattaren heeft voor zijn positie ook lekker zijn fysiek mee a la de Ligt".

Naieve en onrealistische reactie. Spelers van die leeftijd kunnen het zowel mentaal als fysiek nog niet aan om 25 wedstrijden op een gelijkmatig niveau af te werken, laat staan 50 tot 60. En dan is er ook nog het gebrek aan ervaring. Ik neem aan dat PSV geleerd heeft van Ajax dat lange tijd over een selectie beschikte waarvan de spelers allemaal bovenmatig getalenteerd waren, maar waarmee geen prijzen gewonnen werden omdat het aan andere kwaliteiten als ervaring en fysieke en mentale hardheid ontbrak. PSV heeft de schaal de afgelopen jaren vaak van Ajax afgesnoept omdat het over een ervarenere en meer uitgebalanceerde selectie kon beschikken dan Ajax, terwijl die van Ajax meestal talentvoller was.

6 februari 2019 om 10:15

@sanderkoevoets

Deze jongens moeten rustig gebracht worden maar met name Ihattarren is zo'n mega groot talent daar kan van Bommel komend seizoen echt niet meer omheen, als je ziet hoe die nu al as invaller speelt op 16 jarige leeftijd dan gaat het niet meer lang duren, voor dat soort spelers komen mensen naar het stadion, straalt een en al voetbal uit die jongen.

6 februari 2019 om 10:19

Scepticus

Maar dat betekend toch niet dat je jonge spelers niet meer kan opstellen in de basis?

Het gaat om de juiste mix van talent en ervaring, Ajax greep er juist vaak langs omdat die mix niet goed was, de reden dat die jonkies door het ijs zakte kwam juist omdat er teveel van rond liepen, een Ihattaren kan je echt wel een basisplaats geven als hij spelers als De Jong, Guti, Bergwijn en Lozano om zich heen heeft.

6 februari 2019 om 10:46

Magistra

Til vind ik geen 10 eerlijk gezegd. Ik vind het een Box-to-Box speler. Soort van het verre neefje van Van Ginkel. Maar dan met minder scorend vermogen. Lijkt mij geen sterke vervanger voor Pereiro. Daarnaast denk ik ook dat hij 'te duur' is voor Psv. AZ zal echt geen bedrag onder de tien miljoen vragen en dan moet je dat als PSV zijnde gewoon niet doen. Ik vertrouw erop dat PSV binnen het scouting apparaat echt wel weer een mooie parel ergens vandaan tovert om Pereiro te vervangen.

6 februari 2019 om 10:59

Ze hebben ook Ryan Thomas nog. Denk dat AZ 10 mln plus voor Til gaat vragen. En dat gaat PSV niet betalen. Daarnaast is Pereiro ook nog niet weg. Al is dat ook een speler die ik wel zie vertrekken na dit jaar. Al zou ik die graag zien blijven, en dat van Bommel op middenveld gaat kiezen tussen Hendrix en Rosario en dan gaat spelen met Guti en Pereiro.

6 februari 2019 om 11:07

Fabregas, De Ligt, Mbappe o.a doen jouw verhaal de prullenbak in.

6 februari 2019 om 12:25

Scepticus

"psv heeft de schaal de afgelopen jaren vaak van Ajax afgesnoept omdat het over een ervarenere en meer uitgebalanceerde selectie kon beschikken dan Ajax, terwijl die van Ajax meestal talentvoller was."

Dat laatste, dat ze 'talentvoller' zouden zijn geweest is een mening. En ik deel die niet. Zeker als je ziet waar Riedewald, Van Rhijn, Van der Hoorn, Tete, Dijks, Klaassen, Fisher, Andersen, El Ghazi en Younes, om maar wat jonge 'talentvolle' spelers te noemen, nu allemaal spelen.

6 februari 2019 om 13:15

@atleticofc

En waarom gaat PSV dat niet betalen? Ze hebben wel eens vaker meer dan 10 mil uitgeven.

6 februari 2019 om 13:21

Mij lijkt dat voor een binnenlandse transfer, voor een speler die ik persoonlijk niet eens een topspeler van de eredivisie vindt, op dit moment gewoon nog een te groot bedrag. Wellicht is ook natonaal straks tien miljoen het nieuwe vijf mijoen, maar in mijn ogen nu nog niet.

6 februari 2019 om 13:40

Constant Kante

Til speelt bij momenteel ook als 10 bij AZ en is daar juist sterk met zijn loopactie sin de diepte. Bovendien lees ik hierboven dat Ihatateren wellicht volgend jaar al klaar is om op 10 te spelen en kan Til als box-to-box speler gebruikt worden naast Rosario/hendrix. Met de verkoop van krijg je een hoop opbrengsten dus ik denk dat dit wel een goede investering voor PSV zal zijn. Uiteraard moet je ook niet verder gaan dan 12/14 miljoen.

6 februari 2019 om 19:18

Snap er echt helemaal niks van, Ihattaren heeft bij elkaar nog geen half uur gespeeld voor PSV 1 in de Eredivisie en weten nu al of die goed genoeg is voor een basisplaats? Je hebt voor aankomend seizoen hoe dan ook een middenvelder nodig met wat ervaring.

6 februari 2019 om 20:22

"til speelt bij momenteel ook als 10 bij AZ en is daar juist sterk met zijn loopactie sin de diepte. "

Ja, klopt, maar dat is exact de reden dat ik hem dus geen tien vind. Hij draait een beduidend minder seizoen dan vorig jaar én je zegt het zelf al: hij heeft loopacties en diepte. Dat vind ik nou net niet de kwaliteiten die een tien vooral moet hebben, althans ik vind het creatieve aspect veel en veel belangrijker voor een club als Psv. Diepgang is mooi, maar effectiever in mijn ogen als box to box speler in een ssysteem met depunt naar achteren.

En verder, 'niet verder gaan dan 12/14'?? Voor Til? Ik vind tien al veel en veel te veel, zeg maar. Je zou wellicht hem als rechtshalf kunnen nemen, prima, maar dan alleen als hij maximaal 7-8 kost. Maar ik schat in dat AZ hem daarvoor echt niet laat gaan. Dus ja, dan zeg ik sla maar lekker over en haal iemand uit het buitenland.

6 februari 2019 om 08:13

Waarom spreken over een tussenjaar?

Stel dat Zoet, Schwaab, Pereiro, de Jong, Bergwijn en Lozano weggaan.
Daar staan dan "aardige" transfers tegenover.

Dan krijg je de volgende opstelling
Unnerstall, Dumfries, aankoop, Viergever, Angelino, Hendrix, Rosario, "Guti", aankoop, Lammers/Romero, Malen.

Sommige vervangers (Malen, Guti, spelen al regelmatig en Sadilek, Ihattaren, Gakpo laten zien er aan te komen.

Wellicht dat dit frisse bloed wel juist het niveau omhoog stuwt daar er ook nieuwe leiders opstaan.

6 februari 2019 om 08:27

Verder is het natuurlijk ook nog de mogelijkheid dat Robben deze zomer bij PSV tekent. Ik zie graag de volgende opstelling op 1 september dit jaar. Unnerstal, dumfries, Alvarez, aankoop, Angelino, guti, Rosario, aankoop, Robben, Lammers/Romero en aankoop. Mochten al deze basisspelers vertrekken komt er genoeg ruimte vrij in het salarishuis en komt er een grote zak geld binnen. Maar zoals elk jaar zal het wel meevallen met transfers en vertrekken er maar 2 basisspelers.

6 februari 2019 om 09:15

Huidige basis is wel een heel ander niveau dan de namen die jij noemt. Malen laat bijvoorbeeld alleen maar dingen zien zodra hij de laatste 20 minuten mag spelen. Iedere keer dat hij langer mag spelen dan 30 minuten laat hij helemaal niets zien. Wat ook al wel duidelijk is, is dat Guti niet op 10 kan spelen. Oftewel er moet een 10 komen.

6 februari 2019 om 09:16

Waarom zou Robben terug gaan naar Psv? Hij heeft in de jaren na zijn vertrek toch niets laten zien van zijn liefde voor Psv, iets wat hij enorm duidelijk heeft gemaakt voor FC Groningen.

6 februari 2019 om 11:02

Ja dat klopt. Alleen kan ik me niet voorstellen dat Robben nog gaat spelen bij Groningen. Dat verschil tussen hem en zijn medespelers is zo enorm groot dat hij zich toch alleen maar gaat ergeren aan het niveau, en het niet zien van snelle oplossingen etc. lijkt mij. Daarnaast is Robben een op en top prof die er alles voor geeft en er ook alles voor laat. En of dat voor zijn medespelers bij Groningen dan ook geldt vraag ik me af. Zie Sergio Padt met zijn iets te veel wijn na een nederlaag. Dan gaat het me niet eens om dat trein incident, maar wel het feit dat hij na een wedstrijd iets te veel drinkt zodat hij de trein moet nemen.

6 februari 2019 om 09:42

Er moeten punten gehaald worden in Europa dus ik hoop dat psv de selectie gewoon op orde heeft. En met alle respect je gaat het in de CL niet redden met Malen of Gakpo. Als bergwijn en Lozano verkocht worden zullen die 1 op 1 vervangen moeten worden en van het geld dat overblijft moeten er 2 centrale verdedigers gehaald worden die wel meekunnen op Europees niveau. Robben is al zijn snelheid kwijt en kan daardoor alleen op 10 nog van waarde zijn zou wel de ideale vervanger zijn voor pereiro.

6 februari 2019 om 10:24

@martijnovic

Quote: "als bergwijn en Lozano verkocht worden zullen die 1 op 1 vervangen moeten worden en van het geld dat overblijft moeten er 2 centrale verdedigers gehaald worden die wel meekunnen op Europees niveau".

Volstrekt onrealistisch. Je kunt Bergwijn en Lozano niet 1 op 1 vervangen, die gaan niet voor niets tientallen miljoenen opbrengen, dat heeft met hun kwaliteiten te maken. PSV kan geen 20 tot 30 miljoen uitgeven voor 1 speler en dat heeft niets te maken met de transfersom, maar met de afschrijving op de transfersom en het salaris dat een speler met die transferwaarde zal verlangen. Dat zijn in tegenstelling tot de transfersom, structurele kosten. PSV zal met het vertrek van die twee aan kwaliteit gaan inboeten net zoals dat voor Ajax door het vertrek van De Ligt en Frenkie de Jong zal gelden. Hun vervangers zullen zeker de eerste jaren van een lager niveau zijn. Vergeet niet dat het Marcel Brands naar eigen zeggen meer dan een half jaar onderhandelingen heeft gekost om Lozano naar Nederland te krijgen, dat geeft m.i. genoegzaam aan hoe moeilijk het is om dergelijke spelers aan te trekken. Bergwijn is een speler uit de eigen opleiding, een speler met die kwaliteiten aantrekken, is zo goed als onmogelijk. Die moet je zelf opleiden om er over te kunnen beschikken. Dat Bergwijn en Lozano weg gaan, hoeft op zich geen ramp te zijn, ook niet als PSV geen vergelijkwaardige vervangers kan aantrekken. In de jaren 80 was men bij de club ook in mineur toen men Gullit naar Milan moest laten vertrekken. De club is er toen echter in geslaagd om voor het geld dat die transfer opleverde de selectie op een fantastische manier in de breedte te versterken. En dat leverde uiteindelijk de overwinning in de CL op. Voor Ajax gold in de jaren 90 exact hetzelfde. Iedereen was ervan overtuigd dat Ajax door het vertrek van Jonk en Bergkamp teveel kwaliteit had ingeleverd om nog potten te kunnen breken, maar een aantal jaren later mocht het team zich de trotse winnaar van zowel de CL als de Wereldbeker noemen. Dat zal door de compleet veranderde voetbalwereld nu niet gaan gebeuren, maar panikeren is ook weer niet nodig. En heeft bovendien geen zin omdat het niets aan het "feit" zal veranderen dat Nederland een opleidingsland is.

6 februari 2019 om 10:41

Scepticus

"volstrekt onrealistisch. Je kunt Bergwijn en Lozano niet 1 op 1 vervangen, die gaan niet voor niets tientallen miljoenen opbrengen, dat heeft met hun kwaliteiten te maken. PSV kan geen 20 tot 30 miljoen uitgeven voor 1 speler en dat heeft niets te maken met de transfersom, maar met de afschrijving op de transfersom en het salaris dat een speler met die transferwaarde zal verlangen. "

Mee eens. Spelers die dergelijke bedragen kosten zijn qua salaris onhaalbaar voor Psv.

Maar de vraag is of PSV die twee spelers, als ze allebei daadwerkelijk vertrekken, ook 1 op 1 zou moeten vervangen. Ik denk dat als PSV gewoon het setje Malen, Gakpo plus de jongste talenten inzet en daarnaast één stevige aankoop doet in de prijsklasse onder de 15-20 miljoen, dat PSV uitstekende zaken kan doen.

Daarnaast kan PSV met de bult met geld die ze voor Lozano en Bergwijn opstrijken ook gewoon nog zaken doen om een fatsoenlijke CV te vinden die Viergever kan vervangen. Want die verhalen over Bruma daar word ik een beetje bang van. Hoezo zijn we alweer vergeten dat we het over 'koning Uitglijden' hebben? Die Bruma was zelfs bij PSV vaak nog gewoon een tijfelgeval he. No way dat je die terug moet halen, ik was echt blij dat hij weg was. Want leuk dat hij in de CL een paar leuke wedstrijden speelde, ik vond juist tegen mindere goden dat hij de man was die stond te schutteren en struikelen. Die moet je never nooit terug halen.

Verder ook volledig eens met je analyse over hoe het soms kan gaan na het vertrek van belangrijke spelers. Soms kan je gewoon jezelf in de breedte versterken en daarmee juist opmerkelijk succesvol zijn. Dus je hoeft echt niet altijd iedereen 1 op 1 te vervangen. Dat geldt evenzeer voor Ajax, als Ziyech weg gaat. Een vergelijkebare speler loopt er niet rond. Dus doe je het met andere spelers en misschien je speelwijzen.

Voorlopig niet heel veel aan de hand dus.



6 februari 2019 om 10:46

@martijnovic Jij hebt Robben nog niet zien spelen dit jaar dus. Speelt gewoon nog steeds 2 of 3 man uit om vervolgens te scoren. Niet meer elke wedstrijd 90 minuten lang, maar om de wedstrijd, of na 60 minuten wisselen kan prima. Zou veruit de beste vleugelspeler in de Eredivisie zijn als hij besluit daar nu te gaan spelen.

6 februari 2019 om 11:12

@scepticus 1 op 1 vervangen bedoel ik natuurlijk niet mee van de zelfde kwaliteit maar wel 2 spelers halen die beter zijn dan Gakpo en malen. Bijv Doan en berghuis. Als er dan geld over blijft voor 2 Europees waardige centrale verdedigers kan het een heel mooi seizoen voor psv worden.

@jimmypsv
Voor het spelletje dat psv speelt komt robben op 34 jarige leeftijd echt snelheid tekort 'm gelukkig heeft hij wel de kwaliteiten om op 10 van grote waarde te zijn.

6 februari 2019 om 10:29

Precies er komt zeker een leegloop.het is straks bouwen aan een nieuwe team ik zou als scouting jonge technische talenten als een rashaan Fernandes van een Twente binnenhalen van de zomer.een protegé als bergwijn snel behendig en een scorend vermogen.verder is er genoeg jong talent aanwezig bij PSV om op te gaan bouwen.

6 februari 2019 om 10:49

Rasdago

" Het wordt bouwen aan een nieuw team en misschien is daar een tussenjaar voor nodig."

PSV moet sinds begin deze eeuw al bijna iedere seizoen ongeveer een nieuw team opbouwen. Dat is het lot van een topclub in de eredivisie. De beste spelers gaan altijd weg naar grotere competitie en dan moet je die vervangen met jeugdspelers of gehaalde spelers die je dan beter maakt en weer doorverkoopt. Dus er is niets nieuws onder de zon wat dat betreft.

En tussenjaar? Hoezo dat precies? Cocu werd vorig seizoen kampioen in wat veel mensen dachten dat voor PSV een 'tussenjaar' zou worden. Onzin.

Lammers voor de Jong, proberen Bruma te strikken voor Schwaab evt.. klopt ook flink wat jeugd op de deur(Gakpo, Malen). Nog geen reden tot paniek(aankopen)

6 februari 2019 om 08:50

Heeft Bruma niet net getekend bij Schalke? Wordt lastig dan

6 februari 2019 om 09:02

Bruma is in eerste instantie gehuurd tot de zomer. Zou dus na zijn huurperiode alweer naar een andere club kunnen gaan

6 februari 2019 om 09:11

En hoogstwaarschijnlijk zal hij bij Schalke ook gaan banken, dus zal hij in de zomer mogelijk wel weer een andere club zoeken.

6 februari 2019 om 09:52

Bruma vind ik niet stabiel genoeg. Nauwelijks beter dan Viergever en zeker niet zo goed als Schwaab.

6 februari 2019 om 10:30

Laten we alsjeblieft niet gaan doen wat Feyenoord doet en alle oude spelers terug halen. Als Bruma niet goed genoeg is voor Wolfsburg dan hoef ik hem bij PSV ook niet terug. We moeten wel echt een goede CV gaan halen a la Moreno dat is naar mijn mening toch de zwakke plek van dit PSV

6 februari 2019 om 11:10

Malen is niet goed genoeg. Gakpo daarin tegen wel. Lammers in de spits en Romero op 10. Dan aanvullen met 1 grotere naam en de rest talenten toevoegen.

6 februari 2019 om 12:28

niels221

Romero is absoluut geen 10. Is meer een spits type als Jonathan Reis. Sluipmoordenaar. Heeft geen zin die op tien te zetten.

Waarom trouwens die fixatie met een 'nummer tien'? Je hoeft helemaal niet met een nummer tien te spelen, Van Bommel kan, als ook Luuk de Jong zou vertrekken, kiezen voor een totaal andere speelwijze, met Romero of Lammers centraal voorin, en de punt naar achteren op het middenveld. Dan heb je geen 'tien' nodig.

6 februari 2019 om 13:19

Malen is niet goed genoeg en Gakpo wel? Dat kun je alleen maar baseren op een enkele wedstrijd (tegen Fortuna afgelopen zondag) want Malen speelde vrijwel alle wedstrijden daarvoor wel sterke wedstrijden en Gakpo heeft nog nauwelijks de kans gehad. Kortom je bent veel te kortzichtig, Malen is in potentie echt wel een waardevolle basiskracht en is gewoon een groot talent en Gakpo heeft zich letterlijk pas een wedstrijd op het hoogste niveau laten zien dus veelste voorbarig.

6 februari 2019 om 13:23

"malen is niet goed genoeg en Gakpo wel? Dat kun je alleen maar baseren op een enkele wedstrijd (tegen Fortuna afgelopen zondag) want Malen speelde vrijwel alle wedstrijden daarvoor wel sterke wedstrijden en Gakpo heeft nog nauwelijks de kans gehad."

Eens.
Malen heeft prima wedstrijden gespeeld en Gakpo heeft het zondag geweldig gedaan, dus puur opportunisme. Malen is gewoon een prima speler voor PSV voor de toekomst. En zeker een potentiele basisspeler voor komend seizoen.

6 februari 2019 om 16:07

Volgens mij volg ik Gakpo al meerdere jaren, is dus biet gebasseerd op 1 wedstrijd. Ben geen fan van Malen hij is snel, jij is te onrustig voor de goal. Ik vind het een matige speler, lekker weg doen die Malen.

Afgelopen seizoen was hetzelfde verhaal. Toen is het allemaal mee gevallen. Je weet nooit hoe het precies gaat lopen. Dat een Lozano en Bergwijn langlopende contracten hebben betekend dat je er ook een goede transfersom voor kunt vragen. En als beide gaan dan heb je met 1 vervanger van buitenaf en het doorschuiven van jeugd dat al opgevangen. Daarnaast ligt Unerstall al vast, is Robben gepolst. Denk dat de focus vooral moet liggen op het door selecteren van de centrale verdedigers. Schwaab en Viergever zijn stabiel in de eredivisie, maar Europees moet het allemaal wat fysieker en sneller.

Ik denk dat het wel mee zal vallen met die leegloop. Met een beetje mazzel kunnen ze of Lozano of Bergwijn behouden. Luuk wordt volgens mij dan al 4 jaar gelinkt aan een transfer, welke in de 3 jaar ervoor niet heeft plaatsgevonden. Hij maakt ook niet de indruk dat een transfer een specifieke wens is. Natuurlijk heeft ie interesse in een mooie kans. Schwaab valt niks over te zeggen. Die heeft redenen om te willen vertrekken, maar ook om te blijven. Wil hij om prijzen spelen of wil hij in zijn thuisland bij een middenmotor of subtopper spelen? Pereiro moet ik nog maar zien of wegkomt. Heeft veel kwaliteit, maar door zijn voorkomen is hij zelfs in Eindhoven lang niet altijd verzekert van een basisplaats.

6 februari 2019 om 09:15

Ik denk ook dat Lozano sowieso vertrekt, maar Bergwijn misschien nog wel een jaartje wilt blijven. Ik denk dat hij ook merkt dat er een leuke periode aanbreekt bij PSV met veel talent, jongens die hij allemaal goed kent waarschijnlijk, zou er niet gek van opkijken.

En mocht hij toch vertrekken hebben we gelukkig juist op die positie de nodige altneratieven rondlopen met Gakpo en Malen. Dat Robben Lozano opvolgt zou natuurlijk het ultieme scenario zijn, maar dat is afwachten.

Schwaab zou in principe ook nog wle te vervangen zijn, wellicht door Bruma, al hoop ik dat hij gewoon blijft. Ik vind het een stabiele factor in onze verdediging, hopelijk wil hij verlengen.

Ook voor Luuk de Jong staan er enkele alternatieven klaar en Pereiro gaan we ook niet enorm missen, zeker niet als Ihattaren zich stormachtig blijft ontwikkelen en PSV ook nog de markt op gaat (wellicht Afellay).

Ik heb er juist zin in, weinig mutaties is ook saai.

Ik vraag me af of dit wel gaat gebeuren. Lozano speelt ook niet sterk dit seizoen en Bergwijn is ook niet echt constant. Als deze spelers vertrekken, dan zal het voor in de breedte zijn bij een club. Ik zie Luuk en Zoet ook niet vertrekken. Angelino maakt wel een kans hoe zich momenteel manifesteert.

Dit kan Psv makkelijk opvangen zonder al te veel geld uit te geven. Lozano en Bergwijn vervangen door Malen en Gakpo. De Jong door Lammers en Swaab door Obispo. En mocht Zoet gaan hebben ze met Unerstall al een top keeper gehaald. Ik denk echt dat deze jongens het waar kunnen maken. Misschien dat je voor 1 positie een meer ervaren speler kunt kopen met al het geld wat van de verkopen binnenkomt maar echt nood is er niet.

Benieuwd wat PSV gaat doen bij een vertrek van bijvoorbeeld 2 aanvallers. Met Lammers en Romero staan er twee hele interessante spitsen klaar achter De Jong, alleen is het de vraag of deze goed genoeg zijn om al een heel seizoen eredivisie en CL te spelen voor Psv. Voor de vleugels staan er met Gakpo, Malen en Ihaterren ook hele interessante spelers klaar. Wellicht zou één aanvaller met ervaring goed zijn voor deze ploeg. Babel zou een optie kunnen zijn, kan in de spits spelen en aan de zijkant. Geen idee alleen of hij geïnteresseerd is om bij PSV te komen spelen.

Als PSV zijnde zou ik persoonlijk met name focussen op een goede opvolger van Pereiro. Die loopt niet direct in de jeugd rond (ihateren voorlopig nog meer vanaf de vleugel) en Gutierez heeft laten zien beter in een controlerende rol uit de voeten te kunnen. Guus Til zou in Nederland een optie kunnen zijn, zelfde geldt voor Stengs aan de zijkant. Voor de rest lopen er niet veel interessante spelers in Nederland rond.

Als Schwaab weggaat zou ik gelijk aankloppen bij Bruma. Zou samen met Viergever een goed duo kunnen zijn dat ik elkaar goed aanvult.

Aaah, het 'L-woord' is weer gevallen! Er komt een leegloop aan mensen! Het mooie hieraan vind ik altijd dat het gebracht wordt als iets ergs. Alsof het einde van de wereld nadert. Hoezo eigenlijk?

Maar bekijk het even nuchter. In de praktijk blijkt het vaker behoorlijk mee te vallen met zo'n leegloop. Het is echt niet zo dat er komend seizoen elf compleet nieuwe basisspelers in het team staan of zoiets. En doorselecteren is een natuurlijk proces binnen een topclub. En zeker bij een topclub die in een kleine markt zit, en die daardoor gedwongen is om een strategie neer te zetten waarin het opleiden en beter maken van spelers zodat ze voor mooie bedragen worden (door)verkocht de kern vormt. Oftewel, het is al geruime tijd lang zo dat een club als PSV elk seizoen opnieuw haar beste spelers kwijt raakt en moet vervangen door nieuwe spelers te halen. Dat is het lot van elke topclub in de eredivisie.

Overigens denk ik dat Lozano én Bergwijn niet allebei vertrekken. Lozano waarschijnlijk wel, daar is heel erg veel interesse voor en die jongen wil zelf, schat ik in, na twee jaar PSV wel die stap omhoog maken. Maar Bergwijn zie ik zomaar nog een jaartje blijven, al is het maar dat er simpelweg echt niet zoveel clubs in Europa zijn die de bedragen die PSV vraagt voor beide spelers echt op kunnen hoesten. Subtopclubs leggen niet zomaar 40 miljoen neer voor Bergwijn en iets in mij zegt dat de topclubs nog eventjes wachten met Bergwijn. Lozano, zoals ik al zei, is een ander verhaal. Die heeft zichzelf internationaal al veel meer laten zien en bewezen.

Daarnaast zal het vertrek van Luuk de Jong lastig zijn, maar Romero is niet voor niets gehaald. Het betekent wel dat Van Bommel een andere speelwijze zal moeten gaan bedenken omdat de huidige vooral op Luuk de Jong afgestemd is. Maar dat is exact wat ik hierboven zei: doorselecteren is een natuurlijk fenomeen en vraagt dat je weer een andere manier van spelen vindt en daarmee ook succesvol probeert te zijn.

Bij PSV zal het wel loslopen gok ik. Bergwijn wordt inderdaad her en der zeer begeerd. Wat Lozano betreft, iedereen roept wel, maar vooralsnog denk ik dat het reuze mee zal vallen qua (top)clubs die hem zo genaamd zo heel graag willen hebben. Dan houdt het qua grote belangstelling voor de PSV spelers wel een beetje op. Hooguit dus dat er spelers bij zijn die zelf een vertrekwens hebben of waar PSV eventueel zelf niet mee verder gaat.

Ik verwacht dat het wel allemaal zal meevallen. Elk jaar wordt er bij Ajax en PSV voorspelt dat er een grote leegloop is maar het valt altijd wel mee.
Hoop wel dat PSV een mooie zak geld krijgt voor Lozano en Bergwijn. Met een beetje geluk kan van Bommel Robben overtuigen om nog een jaartje af te bouwen bij Psv, dan heb je eigenlijk al genoeg spelers om het op te vangen voorin.
Ik hoop wel dat Luuk de Jong blijft, hem samen met opkomende backs als Dumfries en Angelino geeft al garantie voor veel doelpunten en dan nog een robben, malen,gakpo en misschien Romero(ik ken hem niet goed genoeg om in te schatten of hij op de zijkanten kan zoals Locadia ook veel heeft gedaan) staat het aanvallend al goed.
Middenveld kun je een Pereiro ook wel missen, met een Hendrix, Rosario, Guti, Ihattaren heb je al wat maar je zou nog wel een andere talentvolle middenvelder erbij kunnen halen(of bijv. een rammelaar moet toch opeens gaan opbloeien)
Veel mensen hoor ik klagen over de Cv's, maar ik denk eerlijk gezegd dat een Schwaab een van de belangrijkste spelers is(samen met de Jong) het zou mooi zijn als hij blijft, misschien dat Obispo of andere verdediger iets vaker kan invallen om alvast ervaring op te doen. Maar de huidige verdedigers zijn goed genoeg om Kampioen mee te worden. Heb het idee dat veel fans onderschatten hoe belangrijk ervaring is. Natuurlijk moet je een nieuwe verdediger gaan halen als je denkt dat het een kwaliteit impuls kan worden, maar een Bruma vind ik niet echt een grote stap vooruit tov viergever en schwaab.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren