Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV-talent in bijzonder rijtje met sterren als Rooney, Fàbregas en Kroos

Laatste update:

PSV kan maar beter zuinig zijn op Steven Bergwijn, die een mooie toekomst tegemoet lijkt te gaan. De aanvaller van de Eindhovenaren is jeugdinternational van Oranje en maakte deel uit van het Nederlands elftal Onder-17, dat op Malta de finale van het EK haalde, maar die na strafschoppen verloor van Engeland. Ondanks deze zeperd is Bergwijn gekozen tot beste speler van het toernooi.

De zestienjarige aanvaller, die in de finale nog een prachtige assist op zijn naam schreef, kwam als 'UEFA Golden Player' in een mooi rijtje namen te staan. In 2002 ging de prijs voor beste speler van het EK naar Wayne Rooney en later werden inmiddels bekende namen als Cesc Fàbregas (2004), Nuri Sahin (2005), Toni Kroos (2006) en Bojan Krkic (2007) nog in het zonnetje gezet.

Bergwijn is de tweede Nederlandse speler die is gekozen tot Golden Player na het EK Onder-17: in 2011 werd Kyle Ebecilio, die inmiddels voor FC Twente speelt, nog gekozen tot beste speler van het toernooi. Bergwijn heeft bij PSV nog een contract dat tot de zomer van 2017 doorloopt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die assist op Jari Schuurman was inderdaad wel meesterlijk.

27 mei 2014 om 22:17

Die was hoppie gruwelijk

27 mei 2014 om 22:22

Dat vind ik ook weer wat overdreven.

27 mei 2014 om 22:24

Inderdaad. Super mooie assist. Hij komt van Ajax toch? Waarom is hij naar PSV overgestapt?

Hopelijk wordt hij net zo goed als z'n voorgangers.

27 mei 2014 om 22:38

Ik geloof dat hij nooit bij Ajax te boek stond als supertalent en dat hij ruzie kreeg met een jeugdcoach.
Toen wilde hij geloof ik vertrekken.
Blij dat PSV hem heeft opgepikt, de jongste speler (geloof ik) in de selectie en 1 van de beste.

28 mei 2014 om 08:46

@ Yami, dat werd wel gezegd, maar 2e keeper, Justin Bijlow van Feyenoord, is nog jonger, die is van januari 98, dus mag nog bij u16 spelen..

28 mei 2014 om 10:23

Jongste speler in actie was hij

27 mei 2014 om 23:07

Persoonlijk vond ik Jari zelf toch echt de beste speler van het toernooi. Assists zijn leuk maar er moet er wel steeds een op de goeie plek staan om ze binnen te schieten.

27 mei 2014 om 23:19

En diegene die de ballen erin schiet moet ze ook maar net krijgen hè..

Mooi voor hem om in dat rijtje terecht te komen. Heeft een zeer goed toernooi gedraaid, net als het hele team eigenlijk.

@Voetbalzone.. sinds wanneer is een verlies na penalties een zeperd?!

27 mei 2014 om 21:52

Het zijn wel mooie namen, maar na de beste speler van 2007 wordt niemand meer opgenoemd dus dat is wat minder positief.

27 mei 2014 om 21:54

Enige na 2007 die nog op doorbreken staat is max meyer.

27 mei 2014 om 22:20

Dan nog is dit in ieder geval leuk voor hem. Je staat toch in de boeken haha.
En daarbij zou ik hier meer waarde aan hechten dan aan de Golden boy van vroeger, daar stond Sarpong toen zelfs in de top 3!

27 mei 2014 om 22:33

2014: Steven Bergwijn
2013: Anton Mitryushkin
2012: Max Meyer
2011: Kyle Ebecilio
2010: Connor Wickham
2009: Benjamin Siegrist
2008: Danijel Aleksić
2007: Bojan Krkić
2006: Toni Kroos
2005: Nuri Şahin
2004: Cesc Fàbregas
2003: David Rodríguez
2002: Wayne Rooney

27 mei 2014 om 21:59

Het is geen zeperd maar het voelt wel zo

27 mei 2014 om 22:39

Die penalty serie alleen kan je wel een zeperd noemen, niet te zuinig hoe slecht die werden ingeschoten.

Kun je zeggen wat je wilt. Maar dit is toch wel een leuk stukje feedback voor PSV en het nieuwe (jeugd) - beleid dat in is geslagen onder Art Langeler. Bewijs dat er kwaliteit is en bewijs dat dit eindelijk op een goede manier tot uiting komt.

Hij zal nou wel op verschillende lijstjes terecht komen, hopelijk houd hij het hoofd koel en blijft hij zich zo door-ontwikkelen. Hopelijk beleven we snel plezier aan deze jongen in de ED!

27 mei 2014 om 21:54

Het is super voor PSV maar nou te zeggen dat dt door de weg van Langerer komt gaat wel erg ver hoor! Zal niet zo zijn dat hij voordat Langerer er was niks kon en door hem nu beste speler is geworden of door zijn beleid.

27 mei 2014 om 21:58

Hij is in 2011 gekomen, dus het is al voor Langeler. Maar dat maakt verder niet uit. Het gaat erom dat dit een PSV product is, en dat dit een stap in de goede richting is. Het talent dat binnen gehaald word, wordt dus blijkbaar ook goed begeleid, dat doet mij als Psv'er deugd

27 mei 2014 om 22:47

Een PSV product? Ooh, dus men mag de Ajacieden Moisander, Boilesen, Eriksen, Dijks en De Jong ook producten van Ajax noemen?

Echter als ik hen eigen jeugd noem dan krijg ik tig reacties over dat Ajacieden alle jonge spelers eigen jeugd noemen. Dus mijn vraag is, waarom zou het bij PSV dan anders moeten zijn?

Echter gaat het hier nu om een jeugdspeler van PSV en nu toe heeft PSV nou niet bepaald een geweldige status als het om eigen producten gaat die het ooit in de toekomst ver gaan schoppen.

27 mei 2014 om 23:17

Moisander?
Verder zit Bergwijn al sinds 14e bij Psv, al die Denen en De Jong (van Dijks weet ik het niet) pas rond hun 16e...
Twee jaar is veel over een periode van 4 jaar...

Hopen dat ie niet zo eindigt als bojan ;p

27 mei 2014 om 22:00

Hoezo, gun je hem geen mooie carriere? Als de speler echt talentvol is, zal hij toch zo na een paar seizoentjes naar het buitenland gaan, dus zal het alleen maar beter voor het Nederlands voetbal zijn uiteindelijk.

27 mei 2014 om 22:30

Hij bedoelde het natuurlijk in de zin dat het bij Barca de 'nieuwe Messi' zou zijn omdag hij 1000 goals in de jeugd had gescoord maar uiteindelijk.het daar niet gered heeft, bij Milan en Roma niet en ook bij Ajax geen sterkhouder was(door blessures)

27 mei 2014 om 22:36

Haha excuses, ik had het belangrijke woordje 'niet' niet gelezen

En wat doet Stekelenburg? Haalt hem ongeveer halverwege de wedstrijd van het veld. Ik begreep die wissel toen niet en nu met deze verkiezing is het alleen maar grappig. Nederland had makkelijk met Bergwijn kunnen winnen. Slabbekoorn kreeg een uitbraak kans op het einde maar kon het niet overbruggen voordat hij weer ingehaald werd. Ik heb het idee dat een Bergwijn dat wel had kunnen doen en dan netjes had kunnen afronden. Heel erg jammer.

27 mei 2014 om 21:52

Bergwijn speelde tegen Engeland in de finale beroert, tegen Schotland kreeg hij alle ruimtes van de verdedigers van schotland om gevaarlijk te worden in de halve finale waardoor hij zijn stempel kon drukken.
Maar in de finale in de kleine ruimtes leek het echt nergens op... hij was in de finale ook echt niet goed.

27 mei 2014 om 22:07

Bergwijn was vrij stil, maar gaf wel weer de beslissende pass voor de 1-1 en dat was heel mooi gedaan. Engeland had echt beren achterin staan. Dat moet je meewegen in je beslissing. Bergwijn heeft gescoord tegen Frankrijk en was ook vrij beslissend tijdens het EK. Hij heeft rendement en zijn snelheid + afrondingsvermogen geven een team de kans om op elk moment toe te slaan. Ga ook na voor wie hij eraf moest.

Slabbekoorn was pas slecht dit EK. Als Bergwijn het verwijt krijgt niet goed te spelen in de finale, dan kan dat ook van de laatste gezegd worden. Hij kon vrij op de keeper afrennen maar werd gewoon doodleuk ingehaald nadat die verdediger de bal had verspeeld. Ik had Bergwijn die situatie wel eens willen oplossen. Los daarvan, heeft die jongen gehoord van mee verdedigen en niet alleen in actie komen als je de bal krijgt?

Maar goed, wat is gebeurd is gebeurd.

27 mei 2014 om 22:12

Voetbeweging die die assist mogelijk was wat mooi was was van Nouri.

Wel grappig dat iedereen hem de beste van deze lichting vind , terwijl voetballend gezien Nouri er ver bovenuit steekt .... maar we zullen zien wie het het verste gaat schoppen , ik durf te stellen dat Nouri veel en ook echt veel meer talent beschikt dan Bergwijn heeft.

27 mei 2014 om 21:57

Ik vond Nouri vrij vlak voetballen op een teruggetrokken positie op het middenveld. Had wel zijn aanvallende bijdrage, maar ik denk meer vuurwerk van hem te zien als hij echt op 10 speelt. Nu speelde hij meer als Serero, die laat zich ook vaak zakken. Klaassen staat vaak hoger en dat was de rol die Schuurman van Feyenoord op zich nam. Voetballend was Ould-Chikh ook niet mis. Die kan zeker ook veel met een bal en heel makkelijk om zijn man heen. Bergwijn heeft eigenlijk van alles wat. Snelheid, techniek, kan een goal maken, heeft een assist in huis, heeft ook wel wat fysiek voor zijn leeftijd. Vrij compleet. Nouri is een en al voetbal. Dan moet er wel een van de Beek in de buurt staan, wat ik overigens ook een groot talent vind.

27 mei 2014 om 21:57

Dat liet die Nouri dan toch niet zien tegen Engeland.
Veruit de zwakste schakel van Nederland o17 en ging er dan ook volledig onderdoor omdat hij fysiek niets meebrengt. Categorie "pielebazen".
Tegen Schotland was het ook al niet veel soeps.

28 mei 2014 om 12:25

Ik vind hem niet zo indrukwekkend eigenlijk.

Mooi dat die jongen op deze manier in een adem genoemd kan worden met grote namen. Dit geeft Nederland wat hoop voor de toekomst!!

Fysiek kan je op latere leeftijd nog vrij gemakkelijk bij brengen , terwijl voetballende vermogen moet je echt al rond je 6-12 jaar creeëren beste is volgens de Coever methode ,

Rooney, Fabregas, Kroos..... Nuri Sahin, Bojan, Ebecilio.

Ik hoop van harte dat hij een mooie carrière krijgt, maar dat rijtje zegt niks over de toekomst. Hopen dat hij de juiste beslissingen neemt in zin carrière en bij elke tegenslag er 2 keer zo sterk uit komt.

27 mei 2014 om 22:41

Waarom die haat op Sahin?
Doet het erg goed bij Dortmund, de club die vorig seizoen de Champions League net niet won.
Daarnaast kan Ebecilio nog altijd doorbreken.
Beetje kortzichtig om hem nu al af te schrijven.

27 mei 2014 om 22:52

Hoezo haat? Van Sahin is toch duidelijk dat hij het potentieel dat hem werd aangemerkt nooit helemaal heeft waargemaakt? Voor Bojan geldt precies hetzelfde.

27 mei 2014 om 22:59

Ik vind het altijd mooi als Turken bij Europese clubs spelen, dus haten? Nee.

Maar we kunnen er toch eens over zijn dat Rooney, Fabregas en Kroos van een ander niveau zijn dan Nuri Sahin en daar onder komt dan weer Ebecilio en Bojan. Ik schrijf niemand af, dat interpreteer jij uit mijn opsomming van namen.

Daarnaast heeft Nuri Sahin vorig jaar in de Champions League maar ongeveer 30 minuten gespeeld, dus vind je argument niet echt sterk.

Wou gewoon even duidelijk maken dat het rijtje niet veel zegt en dat je net zo goed kan falen net als Bojan.

De wedstrijd die ik heb gezien maakt hij op mij een sterke indruk, een natuurtalent waar PSV nog veel plezier aan zal beleven. PSV moet hier echt zuinig mee zijn. Trots zijn dat ze een speler van dat kaliber hebben lopen.

Wij willen hem wel huren hoor!

27 mei 2014 om 23:32

Zou helemaal geen verkeerd idee zijn voor dord psv en bergwijn

28 mei 2014 om 00:04

Ja stratumeind, dan komt hij terecht in een goed voetballend ploeg.

28 mei 2014 om 00:11

De humor ligt op straat zie ik.
Eredivisie ervaring voor zo n jonge gozer is een prima zaak .
Dord heeft er een leuke speler aan en psv kan er de vruchten van plukken.
Ongeacht of dordrecht komend seizoen in de eredivisie nog steeds zo n "goed voetballende ploeg " is.

28 mei 2014 om 00:40

Dan is het wel te hopen voor Dordrecht en Bergwijn dat de accomodatie eens aangepast wordt.

Die Bergwijn zal vreemd staan te kijken dat hij daar niet naar het toilet kan omdat hij dan moet aansluiten achter hele rijen toeschouwers.

Edit:
Hopelijk doet de gemeente Dordrecht iets aan die accomodatie.
Dat verdient die ploeg nu ze in de eredivisie spelen.

Zaak is om de weg van de geleidelijkheid te kiezen, zodat hij het snelst zichtbare stappen gaat maken. Ebecilio was destijds een giga talent, maar heeft dit seizoen weinig exceptioneels laten zien. Zo zie je maar weer dat je van niet spelen in Engeland echt geen snars beter wordt.

27 mei 2014 om 23:49

Kalou, zo zie je dat Nederland wel degelijk talenten heeft oor de toekomst. Helaas keizen grote talenten te snel oor het grote geld, waardoor ze verdrinken en zich niet meer ontwikkelen, met gevolg dat ze jaren stil staan in hun vooruitgang.

28 mei 2014 om 11:01

En geloof jij het als ik zeg dat er een boel mensen zijn die dat nog steeds niet inzien en een vroege stap richting een grote club naar het grote geld nog steeds goed praten?

Ik vind die Schuurman al erg volwassen spelen. Clubs doen er goed aan hem op te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren