Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV scoort drie keer en is FC Eindhoven de baas in Lichtstadderby

Laatste update:

PSV heeft beslag gelegd op de Lichtstad Cup. De ploeg van Peter Bosz was in eigen huis met 3-1 te sterk voor stadsgenoot FC Eindhoven. Namens de thuisploeg, die met veel jonge spelers in de basis begon, waren Ricardo Pepi, Anwar El Ghazi en Jason van Duiven trefzeker. Zondag oefent PSV nog tegen Nottingham Forest, waarna op 4 augustus het duel om de Johan Cruijff Schaal met Feyenoord op het programma staat.

Na iets minder dan twintig minuten opende de thuisploeg de score. Pepi kreeg de bal goed teruggelegd na een knappe actie van Julian Kwaaitaal. De van FC Groningen overgekomen spits aarzelde niet en schoot hard en hoog raak: 1-0. Vlak na de openingstreffer deed Eindhoven bijna iets terug. Ozan Kökçü, broer van Orkun Kökçü, haalde uit van buiten het zestienmetergebied en raakte de lat. Luttele minuten later was PSV alweer dicht bij de tweede treffer. Patrick van Aanholt schoot een vrije trap voorbij de muur, maar zag Eindhoven-doelman Jorn Brondeel in de weg staan.

Nog voor rust verdubbelde PSV dan toch de score. Yorbe Vertessen trok de bal strak voor, waarna El Ghazi goed voor zijn man kwam en de 2-0 binnenknalde. Na rust ging PSV verder waar het mee begonnen was. Invaller Ismael Saibari schoot twintig seconden in de tweede helft van dichtbij op het doel, maar zag zijn poging gekeerd worden door Brondeel. Eindhoven zette na de 2-0 even aan, maar zag PSV vervolgens een grote kans krijgen in de omschakeling. Het vizier van Vertessen stond echter niet op scherp en schoot de bal naast.

In de tweede helft nam PSV duidelijk gas terug, al was Van Aanholt nog wel dichtbij met een afstandsschot. De keeper van Eindhoven lag echter weer in de weg. Vlak voor tijd leek Pepi er nog 3-0 van te gaan maken, maar hij wist even niet waar het doel was en schoot van ongeveer tien meter afstand de bal ver naast. Aan de andere kant wist David Garden wel het doel te vinden. Hij kapte Jordan Teze uit in het strafschopgebied en zette Joël Drommel op het verkeerde been: 2-1. In de laatste minuut maakte Van Duiven er op aangeven van Saibari nog 3-1 van.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Heb op een paar spelers zitten letten deze wedstrijd. Van de blaak is er daar een van die wil ik wel als tweede optie zien dit seizoen achter de basis.

Vertessen die mag van mij een andere club gaan zoeken. Veel te matige speler voor PSV.

Kwaaitaal en Land ook wel mooie talenten evenals Van Duiven. Het zit wel goed met onze jeugd. Kwaaitaal lijkt veel op Gakpo trouwens.

26 juli 2023 om 22:00

Kwaaitaal lijkt echt niet normaal veel op Cody inderdaad, zijn familie van elkaar.

26 juli 2023 om 22:00

Kwaaitaal is neefje van Cody Gakpo.

26 juli 2023 om 22:00

Vertessen is altijd nuttig geweest als invaller, zeker gezien de krappe selectie nu. De selectie bestaat sws al uit driekwart matige spelers.

26 juli 2023 om 22:10

Als je ergens een leuk talent kan halen voor om en nabij het bedrag dat je Vertessen kan verkopen, dan vooral doen.

26 juli 2023 om 22:25

Naja, hoeveel zou je voor Vertessen kunnen krijgen? Tussen de 3,5 en 5,5 miljoen ergens? Dat geld zouden ze in ieder geval mooi kunnen investeren in betere spelers.
De aan PSV gelinkte Batista Mendy, zou je voor dat bedrag kunnen halen. Je hebt er 1/3 van het bedrag voor een speler als Vrancxk vragen. Of je hebt 1/2 van het bedrag waarvoor Chotard op te halen is. Dan heb je in ieder geval weer de gewenste versterkingen op het middenveld.

Ik hoop gewoon met heel mijn PSV hart dat we niet te laat zijn straks en achter het net vissen of dat we CL mislopen door transfers die te laat arriveren.

26 juli 2023 om 22:02

Ik vond van de Blaak minder overtuigend dan andere jeugdspelers vandaag. Comenencia en Kwaaitaal waren met Pepi de grote uitblinkers.

Comenencia speelde erg goed op het middenveld, Kwaaitaal deed het aardig op een voor hem onbekende positie. Land is een enorm sierlijke speler en ook Pepi was prima. Teze en Vd Blaak (moet veel minuten maken in de KKD) waren matig en ook El Ghazi niet erg goed.

'Peter Bosz wint geen prijzen' 🤫🤫
Wedstrijd zelf was weinig aan. Teze valt weer tegen, jammer, zag er toch meer in dan Ramalho. Lood om oud ijzer. Comenencia, Kwaaitaal en Land prima. Vd Blaak wil ik meer van zien. Wat teruggeworpen door blessures maar zit wel potentie in. Had hem inmiddels wel verder verwacht eerlijk gezegd. Pepi ook prima. Zondag weer de A keus gelukkig.

26 juli 2023 om 22:13

Probleem met Teze is dat hij nog steeds niet zich 90 minuten lang lijkt te kunnen concentreren. Heeft in principe alles wat een centrale verdediger in het 'Bosz-voetbal' nodig heeft, maar je kunt gewoon niet van hem op aan. Obispo idem dito. Enorm hoge pieken en dan weer treurige momenten. Kortom: altijd talent gebleven, niet goed genoeg. Zonde

26 juli 2023 om 22:18

Ze moeten ook gewoon stoppen met dit soort onzin wedstrijden. Je kan er niks uit afleiden omdat het niveauverschil gewoonweg te groot is.

26 juli 2023 om 22:24

Ah joh, is leuk voor de mensen uit de buurt. Beetje binding kan nooit kwaad, en dit zijn wel de potjes waar je de jeugd dan eens lekker aan het werk kan zien.

26 juli 2023 om 23:08

Nee joh, Lichtstadderby is juist mooi voor de stad. Brengt heel voetbalminnend Eindhoven bij elkaar.

27 juli 2023 om 09:24

Je weet dat PSV speelde met een jeugdelftal en wat nieuwe spelers? Dit is gewoon een leuke kans voor die spelers en van FC Eindhoven om in een driekwart gevuld stadion te spelen. Supporters zitten door elkaar, veel gezinnen op de tribune. Is toch gewoon mooi?

27 juli 2023 om 01:26

@ Fossen , Teze is het echt niet. Alleen Boscagli heeft het voordeel van de twijfel. Maar dat is ook geen hoogvlieger. Ramalho geef ik over een heel seizoen gemiddeld een 5,5. Teze een 5. Obispo een 3,5. Boscagli scoort dan gemiddeld een 6,5. Op PSV niveau. Ter vergelijking:

Teze: Eric Addo (zonder cultstatus)
Ramalho: Daniel Schwaab (eerste periode)
Obispo: Jérémie Bréchet, of die gare Australiër van Van Bommel.
Boscagli: net iets onder Fredje Bouma: Nick Viergever

Nu weet ik dat een nieuwe Alex of Moreno heel moeilijk gaat worden in de huidige markt, maar een Andre Ooijer moet toch kunnen? Dat is een nette 7,5 overall.

27 juli 2023 om 03:56

Mij heb je in ieder geval nooit horen praten wat betreft het feit dat Bosz geen prijzen wint maar het is wel zo dat hij al jaren geen prijzen gewonnen heeft en de enige prijs (op deze na) binnen gehaald werd in de KKD met Heracles Almelo heel veel jaren terug toen het destijds alleen nog maar de Eerste Divisie werd genoemd...

Iemand die de wedstrijd heeft gezien die iets over Pepi kan zeggen? Ben heel benieuwd naar die jongen, omdat je zo veel tegenstrijdige berichten leest en ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit echt wedstrijden van Groningen heb gezien

26 juli 2023 om 22:11

Prima goaltje, verder nog wat wild in de afwerking. Voetballend viel het me alles mee. In ieder geval een serieuze concurrent voor Luuk, dus dat is al winst tov vorig seizoen.

26 juli 2023 om 22:33

Speelde goed. Zo relaxed als hij die eerste goal erin knalde lekker hoor.
In de tweede helft miste hij wel een grote kans waar hij gek genoeg veel te wild was in de afronding.
Verder sterk aan de bal, je krijgt ‘m er niet snel af. Paar keer goed weggedraaid en de aanval versneld.
Gast komt er wel. Ik denk dat we daar veel plezier van gaan krijgen.

Had niet veel vertrouwen in Pepi maar toch 2 goals in 2,5 wedstrijden! Nu is het tegen niveautje van niets en oefenpotje maar beter dan helemaal niet scoren. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen in de eredivisie

26 juli 2023 om 22:19

Tja zeggen die goals nou zoveel? Zolang hij voetballend goed blijft kan hij zeker ook op een andere manier zeer belangrijk zijn. Vind zijn inzet nu het meest prettig om te zien.

Land heeft toch wel veel weg van Frenkie. Ben benieuwd waar hij over twee seizoenen staat, is pas 17, maar oogt erg frivool.

27 juli 2023 om 02:50

Inderdaad dat loopje lijkt er op. Hopelijk kan hij de bal wel snel verplaatsen.

Het talent bij de familie kokcu is ook niet helemaal eerlijk verdeeld

Ik vind de cupnaam oprecht heel leuk, “lichtstad” door philips ?

Ben benieuwd hoe psv er voor staat met het oog op de voorrondes CL, hoop dat ze het gaan redden

Helaas heb ik niks gezien van de wedstrijd. Aan jullie commentaar te lezen gaat het de goede kant op. Maar versterkingen voor de achterhoede hoor je niks van. Of sangare moet nog vertrekken.

Moeten er eerst spelers verrekken om ruimte in het budget en selectie te krijgen en het nodige geld voor de tranfersom te krijgen, hierdoor het halen CL cruciaal anders moet het verkoop van Sangare het finiacieel gat gaan dichten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren