Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV ontvangt hoger bedrag én doorverkooppercentage voor Vertessen

Laatste update:

PSV laat Yorbe Vertessen definitief naar 1. FC Union Berlin vertrekken, meldt clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad maandag. De vleugelaanvaller (23) begon om 7.00 al aan de medische keuring en problemen zijn nog niet aan het licht gekomen. Hij tekent als alles naar wens verloopt een contract tot medio 2028. PSV ontvangt niet vijf miljoen euro, zoals eerder werd aangenomen, maar rond de zes miljoen euro voor de wintertransfer. Een vast bedrag van 4,75 miljoen en de rest aan bonussen. Daarnaast is volgens Elfrink een fraai doorverkooppercentage bedongen.

Vertessen mocht in eerste instantie niet vertrekken bij PSV in de winterstop. Peter Bosz zei zelfs dat een winterse overgang onbespreekbaar was vanwege de blessures van Noa Lang en Hirving Lozano. Enkele weken later heeft Vertessen dan toch zijn gewenste transfer te pakken.

Bosz gunde Vertessen zaterdagavond zijn afscheid van de aanhang van PSV in het Philips Stadion. De vertrekkende vleugelaanvaller viel tegen Almere City FC (2-0 winst) een kwartier voor het einde in en naar nu blijkt waren dat zijn laatste minuten in het PSV-shirt.

Vertessen doorliep de jeugdopleiding van PSV en maakte in februari 2021 zijn debuut in de hoofdmacht. In de afgelopen 3 jaar kwam hij tot 102 duels namens de koploper in alle competities. Vertessen groeide nooit uit tot een vaste kracht en werd vorig seizoen enkele maanden verhuurd aan Union Sint-Gillis.

Het product van de eigen opleiding had met Lang, Lozano en Johan Bakayoko forse concurrentie op de vleugels. Bovendien kan Malik Tillman als buitenspeler uit de voeten. De Eindhovenaren beseften dat Vertessen voelde dat hij niet tot de A-kern hoorde bij de hoofdmacht, waardoor men uiteindelijk instemde met een tussentijdse transfer.

De van PSV afkomstige Vertessen is bij Union Berlin de beoogde opvolger van Sheraldo Becker, die onlangs overstapte richting Real Sociedad. De Belg maakt wellicht zondag zijn debuut in de uitwedstrijd van Union Berlin tegen RB Leipzig.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou knap hoor. Jongen lijkt me gewoon 15m waard, maar oké. Fantastisch gedaan.

29 januari 2024 om 09:22

15mil lijkt me niet maar ik vind 6 op zich ook wel (te) weinig. Benieuwd wel wat een "fraai" doorverkooppercentage zal zijn. 20% ofzo?

29 januari 2024 om 09:24

Sinds wanneer is een speler die dit seizoen 16% van PSV haar eredivisie duels in de basis is begonnen en maar 25% van de totale speelminuten heeft gemaakt met 3 goals en 1 assist 3 miljoen meer waard dan Noa Lang? Die een aantal seizoen in België al aan heeft getoond een heel hoog niveau te kunnen halen?

29 januari 2024 om 09:52

Tja die noor van Ajax wordt voor 12 mil verkocht zonder überhaupt een noemenswaardige wedstrijd gespeeld te hebben. Ligt er maar net an met wie je de vergelijking trekt. Algemene mening lijkt me iig dat ook 6 mil hier te weinig is op dit moment.

29 januari 2024 om 09:54

Ajax wist Botman te verkopen voor acht miljoen zonder ook maar een minuut in Ajax 1 te hebben gespeeld. Hoezo is het dan onmogelijk voor PSV om meer dan 4,75 miljoen te krijgen in een vaste transfersom?

29 januari 2024 om 10:15

Omdat hij weg wil en als je hem nu niet verkoopt hij moeilijk kan gaan doen met zijn contract? Ajax krijgt meer en dat hebben ze verdiend door prestaties uit het verleden. PSV krijgt net iets meer dan Feyenoord en veel minder dan Ajax. Zo werkt het nou eenmaal.

29 januari 2024 om 10:48

Omdat Ajax of PSV op je cv nogal een verschil is. Zeker gezien de prestaties de afgelopen 6 jaar. Dat willen we hier in Nederland altijd maar moeilijk begrijpen maar in het buitenland wordt daar ontzettend naar gekeken.

29 januari 2024 om 11:06

Botman die werd toch verhuurd aan Heerenveen die daar een goede indruk maakte en daardoor goed werd verkocht? Volgens mij is het met Lammers precies hetzelfde gegaan en die werd voor 10MIO verkocht. Met andere woorden, dit zijn maar rare vergelijkingen alsof de potentie van spelers er niet toe doet. Misschien is Vertessen gewoon niet zo heel bijzonder en daardoor niet goed in de markt? 10MIO incl. bonussen was meer marktconform geweest maar met een mooie doorverkoop percentage kom je daar misschien wel aan. Mocht Vertessen nooit meer door worden verkocht voor een aardig bedrag, dan is 6MIO ook weer niet zo dramatisch.

29 januari 2024 om 11:29

Ja en Botman maakte binnen een jaar een transfer van 40m+. Die jongen had natuurlijk veel meer potentie dan Vertessen die ook nog maar een kort contract heeft..

29 januari 2024 om 09:25

15 miljoen? Vergeet niet dat hij 5de keus was achter Lang, Lozano, Bakayoko en Tillman. 6 miljoen met flink doorverkooppercentage is toch prima.

29 januari 2024 om 09:59

Nederlandse topclubs moeten eens een keer de huid duur verkopen. Zo blijf je altijd in Europese middenmoot hangen. Ajax verkoopt zo'n Daramy voor 12 miljoen. Ze hebben Botman zonder ook maar één minuut te spelen verkocht voor 8 miljoen. Vertessen is prima opvulling om in te brengen. Ga je voor 4,75 miljoen een speler halen van vergelijkbare kwaliteit? Denk het zelf van niet.

29 januari 2024 om 10:07

Tja de prijzen die psv en Feyenoord vragen kun je niet vergelijken met Ajax. Wanneer wordt dat is duidelijk? En dat zeg ik als Feyenoord fan.

29 januari 2024 om 10:13

Aan de ene kant heb je helemaal gelijk hoor, maar aan de andere kant, ga je voor 5 miljoen en vergelijkbare speler vinden? Natuurlijk is het mogelijk met goed scouten maar erg groot acht ik die kans niet. Persoonlijk had ik hem dit seizoen gewoon nog gehouden

29 januari 2024 om 10:16

Voor die 5 miljoen ga je inderdaad geen vergelijkbare speler halen. Het is sws erg lastig om een kwalitatieve back up te halen wetende dat je concurrentie hebt met Lang, Bakayoko en Lozano. Een talentje halen uit Zuid Amerika voor dat geld is de beste optie denk ik. Vertessen wou zelf graag weg, op zich kan ik mij daarin wel vinden dat PSV hem die stap gunt.

29 januari 2024 om 09:31

Echt jammer had veel meer op moeten brengen.

29 januari 2024 om 09:56

15 niet, maar wel meer dan dit. Laat die doorverkoop het er maar maximaal uithalen.

29 januari 2024 om 10:35

Yorbe veel succes daar. 14 jaar bij psv mooie en belangrijke dingen laten zien. Hij had een beetje pech te veel concurrentie op zijn plek.Hij word gewoon een speler over twee jaar van 20 miljoen.

29 januari 2024 om 10:43

Eens! Vond het nooit prettig als hij tegen ons speelde of in viel. Veel dreiging, snelheid, aardige actie, prima schot. Deze gaan we nog wel terug zien straks bij een leverkussen, Dortmund of Napoli etc.

29 januari 2024 om 10:48

Leverkusen, Napoli of Dortmund?? Echt absoluut niet sorry, Vertessen is een sympathieke speler maar veel te beperkt daarvoor.

29 januari 2024 om 10:57

tja, beperkt hoeft op zich geen belemmering te zijn, ik kan mij ene kuyt voor me halen, ook erg beperkt, maar dat werd goedgemaakt door een grote dosis vecht en werklust, die heeft toch een aardige carriere achter de rug.

Prima - en het lijkt erop dat dit geïnvesteerd gaat worden in het halen van defensieve versterking(en) - mooi. Hij heeft z’n waarde bewezen dit seizoen, maar 6 mil is prima. Helaas (nog) geen Ajax tax voor alles uit de eigen jeugd in Eindhoven.

29 januari 2024 om 09:36

@burtmacklin,

Die Ajax tax gaat er voor de Nederlandse clubs ook niet snel komen.
Finale EL, Halve finale CL, en grote namen die in het verleden zijn doorgebroken, 3 dingen die Nederlandse ploegen niet in combinatie gaan halen.

29 januari 2024 om 09:55

Men vergelijkt ook appels met peren.

Vertessen was zelfs nog verhuurd vorige jaar. Deze jongen is een goede speler om bij te hebben. Waarschijnlijk niet goed genoeg om bij de eerste 11 te horen.

Die jeugdspelers van Ajax, hebben gewoon basis gespeeld. Of in ieder geval meer dan basis.

Belachelijk laag, zeker met lang meer in de lappenmand dan op het veld. Je gooit niet direct het kampioenschap weg hiermee, maar 6 mln is gewoon te laag. Wat hierboven al staat, 10-15 voor een winterse transfer lijkt toch reëler. Maarja, psv en hoog verkopen, het moet nog uitgevonden worden.

29 januari 2024 om 09:31

Selectief geheugen heb je. Voor het gemak, Gakpo, Malen en Madueke even vergeten

29 januari 2024 om 09:34

Ach, laat maar praten. Veel mensen leggen elke transfer tegen 'wat als ze bij Ajax hadden gespeeld'. Ze spelen daar niet, maar wat vergelijken we toch graag. PSV doet gewoon goede zaken en heeft een kapitaal op het veld lopen. Om dan iemand een transfer te gunnen en daar een prima bedrag aan over te houden lijken mensen dan niet te beseffen.

29 januari 2024 om 10:02

Gakpo, Malen en Madueke zijn gezamenlijk voor 15 miljoen meer gegaan dan Antony in zijn eentje. PSV moet gewoon zijn topspelers voor meer gaan verkopen en ook zijn mindere spelers. Dat is het verschil tussen een Ajax en PSV en dat is ook de enige manier hoe je kan gaan aanhaken met de Europese (sub)top.

29 januari 2024 om 10:24

Voor Antony is ook gewoon veel te veel betaald, denk dat United daar grote spijt van heeft. Natuurlijk heb je een beetje gelijk maar Ajax was destijds wel de club van Nederland. Als PSV zo doorgaat in de volgende seizoenen met de prestaties van dit seizoen kunnen zij vanzelf ook hogere bedragen ontvangen.

29 januari 2024 om 11:07

@burdym, Madueke oke, maar Gakpo was toch echt te weinig. Speelde zich in de kijker op het WK en dan nog maar net aan het record verbroken. Daar had echt veel meer ingezeten. Maar PSV maakt te graag vriendjes, waardoor ook spelers als Guardado, Götze en Moreno voor een afgesproken vriendschapsprijsje weggingen. Ja, Götze had een clausule, maar die heeft PSV ook zelf erin gezet/geaccepteerd. Ik kijk niet direct naar Ajax, maar PSV presteert nu gewoon buitengewoon. 17 overwinningen op rij, volgende ronde CL en nog verkoop je een belangrijke invaller voor een minimaal bedrag.

29 januari 2024 om 12:38

Alles gebaseerd op een half seizoen tot nu, denk dat we allemaal een beetje voorbarig worden. Ajax had al een finale EL erop zitten voordat alles ook nog eens losging in de CL, die hebben zelf aan de reputatie gewerkt weer over tijd. PSV is daar echt nog niet.

Goed voor hem, hij heeft een club verdient waar hij als basis speler aan de gang kan gaan. Toch vind ik Yorbe de enige vleugel aanvaller dit seizoen die tot nu toe in goeie vorm was. De rest van de spelers hebben af en toe wat opvliegingen. Al met al begrijpelijk maar toch jammer.

Vind het toch nog een matig bedrag moet ik zeggen. Vaak toch van meerwaarde gebleken voor PSV en ook zijn inzet en power in wedstrijden is altijd goed. Wel jammer voor hem dat hij het mooiste PSV jaar in jaren niet afsluit..

6 Miljoen nog een mooi bedrag. Komt tekort voor basis PSV. Veel succes Yorbe!

Is dit echt zo goed onderhandeld? Hij is snel, neusje voor de goal en lijkt juist nu stappen te maken. Ik vind het maar een mager bedrag eigenlijk.

Wat vreslijk dom van psv ze gaan deze man nog keihard nodig hebben

ik vind Vertessen echt een leuke voetballer om naar te kijken. Slim van PSV om hem een paar keer basis of hem in te laten vallen, om de prijs op te kunnen schroeven.

29 januari 2024 om 09:37

Hoe kun je dit een leuke voetballer vinden, enige wat hij kan is hard rennen.

29 januari 2024 om 09:43

Hij heeft toch ook een leuke actie in zijn benen, scoort makkelijk..

29 januari 2024 om 09:43

Naast hard rennen is zijn inzet altijd top, heeft een redelijk overzicht aan de bal en heeft een goede trap, waarom zou je dat niet een leuke voetballer kunnen vinden?

29 januari 2024 om 09:50

Zijn inzet klopt, maar de trap is niets bijzonders, en inzicht vind ik juist dat hij zwaar tekort komt.

Dit vind ik niet veel geld voor een gewaardeerde kracht in dit sterrenteam van PSV.

Dit is echt een van de slechtste uitgaande transfers die ik als supporter heb meegemaakt.

Het gevoel dat ik hierbij kreeg is vergelijkbaar met het gevoel dat ik had toen PSV Lazovic naar Zenit liet gaan in de winter van 2010. Een transfer waarvan de club later zei dat het de titel had gekost.

Vertessen is dan wel geen basisspeler, maar gezien de blessuregevoeligheid van Lang, de vormdip van Bakayoko en Lozano die ook nog niet helemaal de oude is, is het voor mij een open deur dat PSV hem eigenlijk gewoon nog heel hard nodig heeft in de tweede seizoenshelft. Ik vind deze transfer echt onbegrijpelijk. Zes miljoen voor een speler met de kwaliteiten en staat van dienst van Vertessen is zwaar beneden marktconform

29 januari 2024 om 09:54

Is het zeker. Maar het is wel een jongen van de club, die je nooit echt de kans gegeven hebt. Ook nu mag hij pas invallen als de rest niet in vorm is of geblesseerd. Ik snap Yorbe dus wel. PSV staat er goed op en in Berlijn zal hij op handen gedragen worden!

29 januari 2024 om 09:56

Ik ga er dan toch maar vanuit dat er een vervanger komt. Maar goed, ik dat zal dan wel weer een huurconstructie worden en je moet maar afwachten of het wat wordt. Met Vertessen wist je precies wat je in huis had.

Dan zal hij wel echt heel erg graag weg hebben willen gaan, want voor dit bedrag zou ik em anders echt niet laten gaan. Geen topper, maar zeker voor de Eredivisie iemand die je er lekker bij kan hebben.

erg jammer dat psv hier zo weinig uit heeft weten te halen.
is gewoon een jonge speler die vorig jaar al heeft laten zien dat hij goed is.
ook met de minuten die hij dit jaar heeft gekregen (volgens mij zo'n 10 volle wedstrijden als je alles bij elkaar optelt..misschien zelfs minder) toch goed voor een g/a per anderhalve wedstrijd bijna.
natuurlijk zijn dit maar statistieken, en is er nog werk aan de winkel wat betreft zijn kwaliteiten over het algemeen.

het helpt ook niet dat je op rechts een nog jongere speler hebt staan, die veel waarde vertegenwoordigd.en op links twee aankopen.
persoonlijk had ik eerder bakayoko voor een bak geld verkocht (35-40mil+), als die mogelijkheid er was.

snap niet zo goed dat vertessen "maar" rond de 6mil oplevert, ook omdat het een winter transfer is. Kan ook niet zo snel met een alternatief komen van hetzelfde niveau dat rond dat bedrag zou zitten.

Wat is hier precies slim aan? PSV ontvangt een lager vast bedrag en verliest een gewaardeerde wisselspeler. Vooral met de blessure van Lang moet er een vervanger klaarstaan.

Met andere woorden, het bedrag is nog lager dan de 5 miljoen euro die in eerste instantie werd gemeld. Maar het kan misschien met bonussen en een doorverkooppercentage nog een beetje oplopen.

Mooie transfer voor alle partijen lijkt me. Dat gezeur over geld altijd. PSV gunt die jongen gewoon zijn transfer naar Berlijn en er is een doorverkoop percentage ingebouwd. Hoop dat ie Union erin houden.

Los van de transfersom vind ik de verkoop van een buitenspeler halverwege het seizoen niet echt slim. Bakayoko heeft een vormdip, Lozano heeft los van blessures zijn oude niveau nog niet te pakken buiten die ene wedstrijd tegen Ajax en Lang blijkt de nieuwe man van glas. PSV heeft dan enkel Tillman achter de hand als provisorische linksbuiten maar die is ook al geblesseerd of ziek geweest. Over minder dan een week moet PSV aantreden tegen Ajax in De Arena en over drie weken moet PSV tegen Dortmund, hopelijk gaat PSV met deze transfer niet weer de kans op een succesvol seizoen verspelen zoals eerder gebeurde met de transfers van bijvoorbeeld Lazovic (2010), Gakpo en Madueke. Bosz was uiteraard geen voorstander van deze transfer en eerder gold hetzelfde voor Van Nistelrooij met Gakpo en Madueke, dat zegt eigenlijk al genoeg. Nu maar hopen dat Vertessen de pannen van het dak speelt waardoor PSV nog wat kan verdienen aan het doorverkooppercentage maar dan moet dat wel 20% zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren