Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV lijkt voor transfervrije aanwinst te gaan: ‘Zijn naam blijft klinken’

Laatste update:

Het is goed mogelijk dat PSV tijdens de winterse transferperiode op zoek gaat naar een centrale verdediger, zo meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad vrijdagochtend. De journalist noemt daarbij één naam: Miles Robinson. De 26-jarige verdediger van Atlanta United loopt op 31 december uit zijn contract bij zijn club, waardoor PSV hem op 1 januari transfervrij kan oppikken.

PSV slaagde er afgelopen zomer in om Armel Bella-Kotchap te huren van Southampton, maar de Duitser wist in het Philips Stadion nog niet te overtuigen. Waar de centrumverdediger eerst kampte met een tandprobleem, heeft hij nu last van een schouderblessure. PSV vreest dat Bella-Kotchap geopereerd moet worden.

“Garanties dat het dan beter wordt, zijn er overigens niet”, aldus Elfrink. “En ze zijn er ook niet als hij een tijd rust neemt, iets wat eveneens wordt overwogen. In goed overleg met de medische staf moet de speler een keuze maken. Duidelijk is dat de beoogde versterking van PSV de afgelopen periode nog weinig heeft kunnen toevoegen.” De 21-jarige international van Duitsland wordt door PSV gehuurd zonder optie tot koop. Bij Southampton ligt Bella-Kotchap nog tot medio 2026 vast.

Elfrink denkt dat PSV in de winter voor Robinson gaat. “Het is logisch dat PSV oren en open blijft houden voor eventuele verdedigende versterkingen in de winterstop, waarbij de naam van de Amerikaan Miles Robinson blijft klinken. Hij kan transfervrij overkomen vanuit de Verenigde Staten, omdat hij bij zijn huidige club Atlanta United FC uit zijn contract loopt.”

De naam van Robinson komt hoogstwaarschijnlijk uit het netwerk van technisch directeur Earnest Stewart, die jaren werkzaam was in de Verenigde Staten. De rechtsbenige verdediger is inmiddels een gewaardeerde kracht in Team USA. Robinson moest het WK in Qatar aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure, maar heeft al redelijk wat interlands achter zijn naam staan. In 27 wedstrijden was hij goed voor 3 doelpunten en 1 assist.

Robinson speelde in zijn loopbaan tot dusver nog niet buiten de VS. Na 147 wedstrijden voor Atlanta staat hij op 4 doelpunten en 5 assists. Bij de Amerikaanse club had hij tussen 2018 en 2020 te maken met Frank de Boer, met wie hij de Campeones Cup en US Open Cup wist te winnen.

Verder won Robinson de MLS Cup met Atlanta. Met zijn geboorteland wist hij de Gold Cup en Nations League aan zijn palmares toe te voegen. Momenteel staat Atlanta op de zesde plek in de MLS. Indien Robinson daadwerkelijk naar Eindhoven vertrekt, kan hij zich met de selectie van Peter Bosz opmaken voor een spannende titelstrijd. PSV is na 9 wedstrijden nog altijd foutloos in de Eredivisie en heeft zodoende 27 punten verzameld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Let’s make Eindhoven great again

27 oktober 2023 om 12:14

Psv blijft gewoon scherp. Ook de talenten kans blijven geven ook heel belangrijk vind ik.

Goed om te horen dat ze in ieder geval iets aan de verdediging willen doen. Is wel eens anders geweest

27 oktober 2023 om 09:29

Vaak halen ze wel verdedigers maar die waren vaak niet van hoog niveau. Ik ben ook benieuwd of deze jongen wat kan toevoegen.

27 oktober 2023 om 09:54

Nouja ook dit is allemaal niet bepaald structureel. Je zit na al die jaren nog steeds met Obispo, Ramalho, Boscagli als CV's. En dan wordt er een CV gehuurd en nu een transfervrije 26 jarige Amerikaan ingelijfd. Ik vind de ambitie er nog niet bepaald van afspatten.

Waarom altijd die assists en goals erbij zetten voor verdedigers? Misschien zijn er betere statistieken te vinden, geslaagde intercepties bijvoorbeeld?

Verder word ik hier niet heel erg warm van, maar de lat ligt ook wel, helaas, ontzettend laag bij PSV voor centrale verdedigers.

27 oktober 2023 om 09:42

Van de huidige verdediging gaan de volgende spelers weg (zonder contractverlengingen of kopen): Dest, Ramalho, Bella, PvA, Sambo, Oppergard. Dan hou je Teze, Boscagli, Mauro, Obispo over, dat zijn 2 rechtsback en 2 lcvs. Aangezien je ook voor al deze vertrekkende spelers 0,0 transfersom zal krijgen lijkt het mij handig om al in de winter voor te sorteren. Deze Robinson aantrekken die dus geen transfersom kost, die Earnest goed kent en die dan waarschijnlijk de vervanger van Ramalho moet worden (back up RCV). Is helemaal geen gekke gedachte.

Deze jongen halen en daarnaast nog een kanon op RCV in de zomer. Dat zou meer dan prima zijn.

27 oktober 2023 om 10:08

@rombomcu, waarvan waarschijnlijk alleen Dest gehaald zal worden. Misschien dat ze van Aanholt proberen vast te leggen aangezien hij transfervrij is (persoonlijk zou ik door selecteren).
Maar het zou mooi zijn als de focus ligt op een echt verdedigend kanon. Meer dan welkom.

Is er eigenlijk al meer bekend over de contract situaties rondom Sambo en Babadi?

27 oktober 2023 om 10:25

Als je dest haalt is er geen enkele reden om van Aanholt een langer contract aan te bieden.hij is al best oud en word steeds minder en nu heb je ook nog Mauro junior die terug komt.

27 oktober 2023 om 12:47

@ Alavez , we weten de prijs van Dests optie tot koop niet, maar bedragen die in de wandelgangen genoemd worden gaan van 10 tot 15 miljoen. Vind ik niet per se onrealistisch. Daarbij heeft hij een Barca salaris gekregen toen daar nog de bomen tot de hemel reikten. Nu zal hij best akkoord zijn gegaan met wat vage constructies om Barcas salariskosten wat te drukken, maar dan vraag ik me af hoe het zit met achterstallige en gespreide betalingen. Bij PSV zal hij in ieder geval in de hoogste schaal belanden.

Hierdoor kan ik me nauwelijks voorstellen dat Dest definitief overgenomen wordt. Lijkt me een slechte deal qua prijs, los van prijs / kwaliteit zelfs nog. Die Amerikaanse enclave vind ik commercieel dan wel weer heel interessant, maar dan heb ik liever nog een echte erbij, naast de genoemde Robinson, in plaats van een Almerenaar.

Ben wel bang dat je gelijk krijgt, want Dest krijgt verdacht veel speeltijd, zonder dat hij het afdwingt. Heb hem nu welgeteld één goede wedstrijd zien spelen, Sparta uit, en dat niet geheel zonder toeval want toen had hij geen directe tegenstander.

28 oktober 2023 om 10:30

@mt87, laatst was er weer een nieuwe update over de transferwaarde van spelers. Dest was geloof ik alweer 2 miljoen gestegen. Het is een dure aankoop maar hij heeft wel een relatief bekende naam. Met het oog op de toekomst zou ik dit dus wel een redelijk veilige keuze vinden om hem over te nemen. Plus hij heeft meerwaarde op het veld, wat het allerbelangrijkste is. Kan zowel als linksback als rechtsback uit de voeten. Lijkt een goede klik te hebben met Lang. Is pas 22 jaar en heeft al een rijke voetbalgeschiedenis. Ajax, Barcelona, team U.s.a.

Volgens mij was de koopoptie uitgelekt en geschat rondom de 10 miljoen euro. Wanneer je wilt groeien als club zal je dus ook voor spelers op de back positie zulke bedragen moeten betalen. Ik vind dit een te verantwoorden transfer in ieder geval.

27 oktober 2023 om 09:45

Zeer terecht punt, heb ik mij ook altijd afgevraagd! Laat dan bij een verdediger het percentage geslaagde tackles of passnauwkeurigheid zien..

Waarom niet een back? Of waarom niet een Sambo gewoon de eerlijke kans geven?
Teze is beter als RCV dan RB in mijn ogen.

Sambo - Teze - Boscagli - Aanholt/dest.

27 oktober 2023 om 09:54

Mauro is ook weer terug en Teze heeft het in het huidige seizoen goed gedaan op rechts met assists en verdedigende acties. Centraal mag er nog wel een speler bij. Dan heb je de vier posities achterin allemaal dubbel bezet

27 oktober 2023 om 09:55

Ik vind Teze het dit seizoen anders meer dan prima doen op rechtsback. Zeker met Dest op links, dan wordt Teze een soort 3e CV.

27 oktober 2023 om 10:18

Teze doet het zeker prima op de RB. Maar in mijn ogen heeft hij meer potentie als RCV. En ik denk dat een duo van Teze - Boscagli complementair aan elkaar is. Teze is in de lucht ook gewoon sterk en voetballend ook gewoon prima. Boscagli is fel en voetballend sterk.

Sambo vind ik daarnaast een talentvolle back. Jammer dat die nu niet speelt.

Waar gaat Mauro spelen? Gaat hij uberhaupt weer spelen? Vond hem als back eigenlijk wel zeer interessant destijds!

Jammer van Bella-Kotchap. Had ik hoge verwachtingen bij, maar blessures gooien roet in het eten...

Ken deze speler overigens niet. Laat mij graag verrassen. Langere tijd interesse al in hem, maar hij krijgt niet heel erg veel aandacht voor een transfervrij speler (in mijn ogen).

Obispo als back-up binnenkort is ook prima. Basis, mweh. Back-up voor Boscagli: prima.

Transfervrij, Amerikaans international, mooie leeftijd, goed postuur, zijn allemaal pluspunten. Daartegenover staat natuurlijk dat je niet precies weet hoe goed hij is, omdat hij alleen MLS wedstrijden heeft gespeeld (en voor team America). Al met al is het wel een gokje waard om te kijken hoe het uitpakt.

Volgens mij ziet iedereen dat Ramalho nog steeds de onstabiele factor is binnen het team. Ramalho loopt ook na dit seizoen uit zijn contract, dus die kan je mooi vervangen. Gelukkig zijn Mauro Junior en Obispo weer op de weg terug om aan te sluiten. Hopelijk dat Mauro Junior snel terugkomt op zijn niveau van voor de blessure. Dan zijn er toch genoeg opties voor achterin.

27 oktober 2023 om 09:43

Zie de pluspunten niet zo, Waarom is hij transfervrij?
Blijkbaar vinden alle andere clubs het niet zo een leuk gokje.
Leeftijd , postuur, Amerikaans int zegt echt helemaal niets.

Dan blijft over ..... niets.
Misschien kan hij wel goed spelen en verdedigen.
Dat zijn wel echte pluspunten trouwens.

27 oktober 2023 om 10:03

Nouja zo kan je alles wel negatief beredeneren. Hij zal ook niet voor niets in het nationale team van U.s.a. voetballen. Wanneer hij klein was dan was het een mindere eigenschap voor een verdediger natuurlijk. Wanneer hij te oud was dan heeft hij geen meerwaarde. Dus die punten die ik opnoem zijn zeker wel pluspunten. Stel het blijft een stabiele waarde te zijn kan die in de toekomst mogelijk nog transfersom opleveren.
Zijn waarde wordt op dit moment op 5 miljoen euro gesteld. En hoe weet jij of andere clubs geen gokje proberen te wagen? Het is ten eerste geen zekerheid dat hij tekent bij PSV en misschien staan er nog 5 andere clubs te hengelen om zijn handtekening.

Waarom praten we bij een verdediger over het aantal doelpunten en assists? Totaal onbelangrijk. Aantal intercepties en geslaagde tackles lijkt mij relevanter. Ook nauwkeuringheid van overspelen is relevanter voor een verdediger.

Typisch PSV. 10 miljoen betalen voor een spits die nooit in actie komt maar voor de CV-positie gaan voor huurlingen en transfervrije opties

27 oktober 2023 om 10:44

Je kunt ook netals Ajax een CV halen genaamd Sutalo voor 20 miljoen dan heb ik liever een spits voor 10 miljoen die er nog weleens 1 in schiet.. dat hij niet zoveel in actie komt dat komt omdat Luuk de Jong zo goed presteerd.

27 oktober 2023 om 14:51

De spits is ook voor de toekomst gehaald. Ik ben het wel met je eens dat er meer geïnvesteerd mag worden in een CV. Ik vind Sutalo een lastig voorbeeld, doet het bij Kroatië en Zagreb goed en bij Ajax duidelijk niet. Past hij wel bij de manier van voetballen? Is het lastig aanpassen in een team van los zand? Heeft Mislintat hem puur voor eigen gewin gehaald ipv te kijken of de beste man bij Ajax past?

27 oktober 2023 om 15:44

Ik vind het nog steeds een verstandige keuze van PSV dat ze Pepi hebben gehaald. Luuk de Jong doet het nu uitstekend, maar hij is voor een voetballer al aardig op leeftijd en moet wekelijks fysiek veel incasseren. Daar moet gewoon een goede backup achter staan. De Jong gaat dit seizoen echt niet alles kunnen spelen en je weet ook niet hoe lang hij nog mee kan.



Een paar jaar geleden begon hij zich goed ontwikkelen bij Atalanta United en kwam daardoor bij het nationaal elftal van de USA. Ook uitgeroepen voor het MLS Allstar team van 2021. In 2022 heeft hij een zware hamstring blessure gehad, waardoor hij bijna een geheel jaar niet heeft gespeeld. Dit jaar lijkt hij weer wat op niveau te komen. Het blijft altijd een gok voor PSV om hem over te nemen, echter heb je met Stewart, Pepi en Dest al wel een link naar Miles Robinson. En in het verleden hebben de Amerikanen ook redelijk geaard in Eindhoven. Dat hij niet bekend is bij het grote publiek, wil niet zeggen dat hij er niks van kan.

27 oktober 2023 om 10:44

Dat was een achillespeesruptuur. Snelle krachtige verdediger. Hij ligt wat in balans met onze Amerikaanse verdediger McKenzie van Genk. Best wel een populaire speler in USA. Voor 0 euro nuttig voor verschillende teams.

27 oktober 2023 om 11:11

je hebt gelijk, een achillespees blessure. Eerder had hij een hamstring blessure, maar daar is hij snel van hersteld.

Interessant dat je nu met Stewart dergelijke spelers kunt binnenhengelen. Zie toch vrij veel potentie in de Amerikaanse markt waar voetbal meer en meer populair wordt en faciliteiten top notch zijn.

Nu ajax degradatievoetbal speelt. Zou psv juist hiervan moeten profiteren en spelers bij ajax weg halen. Hato is nog maar 17. Zijn contract zal wel bijna aflopen, daar moet psv van profiteren. Deze robinson is een ramalho 2.0 heb je niks aan.

27 oktober 2023 om 15:52

Heeft een contract tot 2025. En Ajax is nog steeds een rijke club en zal ook zeker in de nabije toekomst weer bovenin mee gaan draaien (wellicht nog niet dit seizoen, maar komend seizoen heus wel). Waarom zouden die in hemelsnaam de spaarzame lichtpuntjes in de selectie voor een habbekrats naar een concurrent laten gaan?

Goedkoop met een zeker track record en een mate van interesse vanuit de VS. Klinkt als een plan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren