Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV lijkt 10 à 15 miljoen te moeten betalen voor toptarget van Peter Bosz

Laatste update:

Anderlecht wil voorlopig niet meewerken aan een vertrek van Zeno Debast, zo weet Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad zondagavond te melden. De Belgische centrale verdediger staat in de nadrukkelijke belangstelling van PSV, dat al een tijdje in gesprek is met Anderlecht. Een transfer lijkt momenteel een ingewikkelde zaak, al kan dat snel veranderen als de Eindhovenaren het verlangde bedrag op tafel leggen. Debast zelf ziet een overstap zitten.

Volgens het Eindhovens Dagblad wil Anderlecht tien à vijftien miljoen euro ontvangen voor Debast. Het lijkt dan ook niet uitgesloten dat het deze zomer alsnog tot een transfer naar het Philips Stadion komt. Feyenoord Transfermarkt, dat als eerste melding maakte van de Eindhovense interesse in Debast, schreef begin deze maand dat Anderlecht bijna twintig miljoen euro wil ontvangen. Het ED schreef vlak daarna dat PSV inderdaad geïnteresseerd is, maar dat een bedrag van rond de twintig miljoen geen optie is voor de Noord-Brabanders. De vraagprijs lijkt nu aardig naar beneden te zijn bijgesteld.

PSV is al langer op zoek naar versterkingen voor het hart van de defensie en informeerde onder meer naar Davinson Sánchez, al liet technisch directeur Earnest Stewart weten dat die mogelijke transfer van de baan is. "Wij zijn in gesprek gegaan, maar we kunnen niet aan zijn eisen voldoen." In tegenstelling tot de voormalig Ajacied is Debast nog wel een serieuze optie, liet Stewart vrijdag voor aanvang van het gewonnen duel om de Johan Cruijff Schaal weten bij ESPN. "Wij zijn in gesprek. Hoe ver we zijn? Uiteindelijk moet er iets uit gaan komen, maar zover is het nog niet." Het is nu de vraag in hoeverre PSV wil voldoen aan het vermoedelijke gevraagde bedrag van tussen de tien à vijftien miljoen euro.

De negentienjarige Debast staat bekend als een toptalent in België. De 1.91 meter lange centrumverdediger kwam ondanks zijn nog jonge leeftijd al 58 keer in actie voor Paars-WitVorig seizoen gold hij als één van de lichtpuntjes in het team uit Brussel. Anderlecht kende een dramatisch seizoen en eindigde uiteindelijk slechts elfde in de Jupiler Pro League. Ook dit seizoen ging de club slecht van start met een 2-0 nederlaag bij Union Sint-Gillis. De ploeg van trainer Brian Riemer herstelde zich zondag met een 1-0 zege op regerend landskampioen Royal Antwerp. Debast maakte beide duels vanaf de aftrap mee.

Riemer werd na afloop van het duel tegen Antwerp gevraagd naar de status van Debast. “Er zijn ploegen die geïnteresseerd zijn. En ik heb geleerd om in voetbal nooit ‘nooit’ te zeggen. Maar we hebben geen enkele intentie Zeno te verkopen. Hij is een heel belangrijke speler voor ons. We zullen hem houden." Of Riemer gelijk gaat krijgen, valt dus nog te bezien. De in Halle geboren verdediger ligt nog tot medio 2025 vast.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom zou een 19-jarig toptalent voor slechts 10 a 15 miljoen naar psv vertrekken? Als het echt zo’n talent is zou hij toch wel naar een meer aansprekende club gaan?

7 augustus 2023 om 03:02

De meer aansprekende clubs hebben geen interesse getoond?

7 augustus 2023 om 09:10

Maar is het dan wel zo'n toptalent?

7 augustus 2023 om 10:53

Dan kan kan een Nederlandse club dus nooit een toptalent halen als je zo gaat redeneren

7 augustus 2023 om 11:07

Je lijkt de vraag zelf al te beantwoorden..?

Ik zou dit nooit aan deze speler uitgeven. Heb hem dit weekend eens bekeken, en vond hem een van de minderen. Hij wordt geroemd om zijn voetballende kwaliteiten, maar hij had vaak erg risicovol balverlies. Daarnaast hebben we met Boscagli al een goede voetballer. Doe mij er maar een die kan verdedigen met het mes op de tanden.

6 augustus 2023 om 22:54

Ik snap dit ook niet. Dure optie, en lijkt Boscagli niet te complementeren.

7 augustus 2023 om 00:23

Ik zie dat veel mensen zeggen dat boscagli goed opbouwde, daar ben ik het mee eens. Maar Ramalho deed dit tegen Feyenoord ook echt goed. Ik vind ook dat er een basis speler bij moet achterin maar Ramalho krijgt wel te weinig credit.

7 augustus 2023 om 00:31

Ramalho is gewoon een type david Luiz, veel te onrustig en regelmatig in de fout. Dat kun je gewoon niet gebruiken bij PSV. Tegenstanders komen zovaak 1 op 1 door zijn fouten.

6 augustus 2023 om 23:11

Wie zegt dat hij direct naast Boscagli komt te staan? Gezien zijn voetballend vermogen zie ik hem ook zomaar rechtsback spelen in een rol die Stones ook bij City heeft, dus inschuivend naar het middenveld. Van aanholt kan dan lekker denderen langs de zijlijn.

6 augustus 2023 om 23:40

Zijn grootste tekortkoming schijnt zijn snelheid te zijn…

7 augustus 2023 om 04:41

Een type Alex zou geweldig zijn snel fysiek enorm sterk een hard shot en geweldige positionering.
dat waren nog eens tijden Alex en Gomes de 2 Brazilianen van Psv.
ze hoorde in die tijd bij de beste spelers ter wereld op hun positie, daarom is het zo raar dat ze er na Psv zo weinig uit hebben gehaald.
of misschien op de Koreaanse tour Lee en Park deden het geweldig in Eindhoven

Zakken tot een miljoen of 8 en we hebben een deal. Toch zie ik liever een andere type komen. Liever een slager.

6 augustus 2023 om 23:05

Denk niet dat 8mil realistisch is helaas. Zal wel weer 13-14mil worden

7 augustus 2023 om 00:14

En graag een Mexicaanse of een andere Zuid Amerikaanse slager.
Minimaal Moreno niveau.

20 miljoen is teveel voor debast
Gevalletje Zhino vanheusden

7 augustus 2023 om 10:23

Dan kan je dus blessures voorspellen. Knappe gave.

Ook dat gaat PSV niet betalen. Die Engelse stoppen Branthwaite was ook al te duur. Hoop natuurlijk wel op een talentvolle verdediger. Ben benieuwd wie het uiteindelijk gaat worden.

Debast is voetballend en opbouwend sterk maar laat verdedigend steken vallen. PSV heeft achterin juist een pure verdediger nodig, zeker als Boscagli speelt. Ramalho is soms te druistig en Teze heeft capaciteiten maar ik weet niet hoe goed hij zich verder gaat ontwikkelen. Ik ga er maar vanuit dat technische staf en scouts van PSV verschillende scenario's in kaart hebben gebracht, ik ben benieuwd. Voor Debast zou ik gaan tot maximaal 8-10 miljoen.

Gewoon betalen want voorin maakt noa lang psv wel kampioen 😳

15 miljoen voor een verdediger die niet kan verdedigen? Ik zeg doen!

Het lijkt wel of Steward alleen Amerikanen en spelers uit de jupiler pro league (of met een verleden) kent, wat is er mis met spelers die potentie hebben en in de ere-divisie spelers meter zoals bijvoorbeeld Mbuyamba van Volendam met 21 jaar, 1,96 meter lang, Nederlandse nationaliteit, en afgelopen seizoen ook goed met hoofd met 5 goals. En kost 10 of meer miljoen minder dan Debast. Aangezien Sampdoria een bod van 2,3 + % heeft uitgebracht, Italiaanse clubs scouten redelijk succesvol in de ere-divisie. Zoals Schouten als het waar het geri=ucht is, dan moet is Psv's bod van 12 miljoen voor hem afgewezen want ze willen 20 miljoen.

Ik ken hem niet goed genoeg. We zoeken een type stam/ Alex die er meteen staat

7 augustus 2023 om 11:56

Type Eric Addo zou nu ook al welkom zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren