Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV krijgt wel hulp van de KNVB als het van AS Monaco weet te winnen

Laatste update:

De KNVB schiet PSV te hulp als de Eindhovense club de play-offs van de Champions League bereikt. Dat hebben de Brabanders laten weten. Als AS Monaco dinsdagavond verslagen wordt, zal PSV op zaterdag 20 augustus niet hoeven te spelen. Op die manier heeft de formatie van trainer Ruud van Nistelrooij meer tijd om zich voor te bereiden op de terugwedstrijd in de play-offs.

Mocht PSV dinsdagavond af weten te rekenen met Monaco, dan gaat het in de play-offs om een plekje in de groepsfase van de Champions League spelen. Daarin is het Rangers van trainer Giovanni van Bronckhorst of Union Saint-Gilloise, dat de heenwedstrijd met 2-0 won, de tegenstander. De terugwedstrijd van dat tweeluik zou dan in de week van maandag 22 augustus worden gespeeld en dus heeft de KNVB besloten om PSV te hulp te schieten.

De thuiswedstrijd tegen FC Volendam van zaterdag 20 augustus wordt verplaatst als PSV erin slaagt om de play-offs te halen. Dat duel zal dan op woensdag 31 augustus worden gespeeld, tussen twee andere Eredivisie-wedstrijden in. Dat is goed nieuws voor de Brabantse club, dat eerder nog nul op rekest kreeg vanuit Zeist. Het verplaatsen van de strijd om de Johan Cruijff Schaal, om meer voorbereidingstijd te krijgen voor de heenwedstrijd in en tegen Monaco, bleek namelijk niet mogelijk.

Dinsdagavond gaat PSV proberen om de laatste voorronde van de Champions League te halen. Er wordt om 20.30 uur afgetrapt in het Philips Stadion en dan is iedere overwinning genoeg voor de mannen van Van Nistelrooij om door te gaan. In het ministaatje werd er met 1-1 gelijkgespeeld door goals van Joey Veerman en Axel Disasi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze zijn eindelijk wakker in Zeist. Het gaat namelijk niet persé om PSV, maar het nationale belang.

8 augustus 2022 om 14:52

Mosterd na de maaltijd noemen ze dat

8 augustus 2022 om 14:53

Hoezo? Dit gaat toch al sinds een paar jaar zo. De JCS is vaker niet dan wel verplaatst, maar competitiewedstrijden vaker wel dan niet. Dit is niks nieuws hoor.

8 augustus 2022 om 16:02

De JCS schaal werd vorig jaar ook gespeeld rondom de CL voorronde wedstrijden. Maar toen stond PSV na de 1e leg al met 3-0 voor tegen Midtjylland, toen heb ik ze niet gehoord. Overigens opent PSV in de competitie tegen Emmen, Eagles, Volendam en Excelsior. Laten we dus ook niet overdrijven dat er absoluut geen hulp was met het programma.
Uiteindelijk had de JCS op vrijdag gespeeld kunnen worden, en was het natuurlijk wat ongelukkig dat de wedstrijd op dinsdag werd geloot en niet op woensdag. Aan de andere kant; het is potverdomme de eerste wedstrijd van het seizoen. Als je dan al beng bent voor oververmoeidheid dan vraag ik me af of ze wel in de CL moeten gaan spelen.

8 augustus 2022 om 16:28

Waarom mosterd na de maaltijd, de wedstrijden moeten toch nog gespeeld worden?

8 augustus 2022 om 15:03

Ja en nee. Ja, PSV had initiatief kunnen en misschien wel moeten tonen en nee, de KNVB wist precies wanneer PSV in de voorronde mocht aantreden en had dit dus bij voorbaat anders kunnen plannen.

8 augustus 2022 om 15:02

Dan zou het juist beter zijn als PSV wordt uitgeschakeld en in de EL door gaat. Daar zullen ze veel meer punten voor Nederland halen.

8 augustus 2022 om 15:06

Beetje hinken op twee gedachten. Ik denk dat als PSV het startkapitaal van de CL binnenharkt, zij in de toekomst financieel meer mogelijkheden krijgen hetgeen goed zou moeten zijn voor de breedte van het Nederlands voetbal. Maar ik begrijp je gedachtegang zeker.

8 augustus 2022 om 15:29

Dus je vraagt aan de KNVB om te helpen om voor meer startkapitaal voor PSV te zorgen?

8 augustus 2022 om 15:32

Niet helemaal mee eens, bij het bereiken van de groepsfase ontvang je 4 bonuspunten voor de coëfficiënten wat gelijkstaat aan 2 overwinningen in de EL.

8 augustus 2022 om 15:35

Markovv waar heb je het nou over? Met meer kapitaal kan PSV toch een betere selectie op de been zetten en het voor Nederland beter doen qua punten waar meerdere clubs van Nederland van kunnen profiteren Europees..

8 augustus 2022 om 15:35

Het is een investering in het Nederlandse voetbal. Andere Nederlandse clubs profiteren ook van financiële successen van PSV en Ajax

8 augustus 2022 om 15:36

Dit is zo'n non-argument wat steeds vaker herhaald wordt... na CL groepsfase is EL ook gewoon mogelijk. Bovendien heeft een competitie met 2 CL deelnemers veel meer aanzien en zal PSV daardoor uiteindelijk ook Ajax/ Feyenoord sterker maken (meer weerstand). "Meer punten" roepen is kortzichtig en getuigd van weinig lange termijn visie.

8 augustus 2022 om 15:43

Maar vorig seizoen behaalde PSV ook niet veel punten in de EL

8 augustus 2022 om 15:03

Wat is dit weer voor een bericht? Als PSV tijdig haar verzoeken in dient dan houdt de KNVB er doorgaans rekening mee, niet alleen als het om Ajax gaat, maar om alle Europees spelende clubs.

Aan de andere kant denk ik, een thuiswedstrijd tegen FC Volendam, hoe moeilijk en belastend kan dat zijn voor je selectie.

8 augustus 2022 om 15:46

Psv kreeg laat te horen dat de uitwedstrijd tegen Monaco definitief op dinsdag zou worden gespeeld. Psv had nog een verzoek gedaan aan Monaco om woensdag de wedstrijd te spelen. ( de thuisclub mag bepalen welke van de 2 dagen) Maar Monaco weigerde dat verzoek.

8 augustus 2022 om 17:12

Ja, dat zou kunnen, maar de KNVB had zeer waarschijnlijk ook alles rondom de JC-schaal al geregeld. Dat kun je ook niet zomaar even anderhalve week van te voren verzetten.

Maar gaat me er ook meer om dat sommige doen als of de KNVB voor een bepaalde club (zoals hun het noemen, maar ze bedoelen natuurlijk Ajax) alles willen regelen/verzetten en voor andere clubs niet. Daar word ik een beetj emoe van zo langzamerhand.

8 augustus 2022 om 15:24

Nationaal belang lijkt me echt overdreven hoor. Punten halen is zeker in het belang van het Nederlandse voetbal, maar die mogelijkheid heeft psv, ongeacht het resultaat tegen monaco.

De Champions League zou voornamelijk in het (financiele) voordeel van PSV. Die hebben net als alle andere clubs in de Eredivisie een kans om zich direct voor dat toernooi te plaatsen, namelijk kampioen worden. Dat is PSV niet gelukt, maar ze krijgen een tweede kans door goede resultaten uit het verleden. (Waarin de feitelijke bijdrage van PSV teleurstellend was).

Natuurlijk zijn twee clubs in de CL goed voor het imago van het Nederlandse voetbal, en met de financiele klapper is een kwaliteitsinjectie mogelijk voor PSV. Maar dat mag toch op eigen kracht gebeuren?

Ik vind een halve finale in een toernooi anders als de derde voorronde voor de playoffs van een toernooi. Bij de een zijn de punten al binnen. Het standpunt van de knvb om bij de uiteindelijke playoffs mee te denken is wat dat betreft te billiken.

Maar om nou te roepen dat ze eindelijk wakker in Zeist zijn is te makkelijk. Buiten het sentiment om (je wil psv graag in de CL zien), zijn er ook logistieke gevolgen die erbij komen. Daarnaast is het schema met het WK in de winter ook al geruime tijd bomvol.

Laten we de return gewoon maar afwachten. De playoffs halen ten op koste van PSG (edit: Monaco) is een puike prestatie; maar PSV heeft nog niet gewonnen. Fiks dat eerst even voordat je de knvb op de hak neemt.

8 augustus 2022 om 15:43

PSG zelfs. Monaco moet nog lukken maar PSG lijkt me wat lastiger

Maar serieus. Dit is altijd een discussie het zo in het midden ligt dat het subjectieve bepaalt hoe je ernaar kijkt. Jij wil geen geld / succes bij PSV en wel bij Ajax en dat stuurt jouw mening de ene kant op. Een PSVer zegt weer.. ja maar 4 punten gratis in CL en ook nog dus punten meer uit voorrronde CL.. daar heeft ajax ook wat aan. Non discussie. Leuk als ze helpen. Helpen ze niet ook goed.

Oh enige punt... PSV heeft in het verleden ooit niet echt goed gepresteerd in Europa. Ik zal je vertellen. Ajax en Feyenoord hebben die periodes ook gehad en dan haalden anderen (oa PSV) de kastanjes weer uit het vuur. Voor je het weet is het weer andersom en dan zal je mij iig niet horen zeggen dat Ajax het niet verdiend

8 augustus 2022 om 15:50

@engelz, het ging er toen niet om dat PSV niet presteerde in Europa, maar het wrange lag bij de gehele opvatting van het bestuur en trainer. Die toen letterlijk aangaven dat de Europese wedstrijden niet belangrijk waren. En die wedstrijden heeft PSV ook echt laten varen toen, daarin zit het verschil.

8 augustus 2022 om 15:59

Tijdens het schrijven dacht ik nog: "niet PSG gebruiken: MONACO monaco!!"

Ik kan me zeker vinden in jouw kijk hierin. Natuurlijk speelt concurrentie bij mij erg mee.

Betrekkend op het verleden heb ik nog wel wat aanvullingen. Het Europese voetbal heeft in de laatste 10 (-20) jaar wel een enorme groei en ontwikkeling gemaakt. Met name financieel is de CL van een buitencategorie. Het belang van de coefficienten weegt dan de laatste jaren ook een stuk zwaarder. Daarbij heeft Ajax in voorrondes weinig "hulp" gehad vanuit zeist. Ook niet in het jaar van de halve finale.

Tot slotte toch nog een argument vanuit mijn supporterschap. Ajax, maar ook Feyenoord en Vitesse (mindere mate AZ en twente zelfs) hebben laten zien dat Europees voetbal onder de CL ook bijzonder lucratief kan zijn. Ik heb het idee dat PSV het bepaalde seizoenen in het recentelijke verleden ook wel heeft laten lopen en zeker zelf heeft laten liggen. Ik vind het dus een beetje krom.

8 augustus 2022 om 16:02

Ook dat kan ik me nog wel van ajax herinneren tijdens de periodes tussen de hoogtepunten in hoor. Dat ze door de ene na de andere club uit oostenrijk/denemarken werden gewipt. Als je mentaliteit klopt gebeurd ook Ajax dat niet

8 augustus 2022 om 17:31

@engelz ja Ajax verloor toen opzettelijk de CL voorrondes van Kopenhagen, Slavia Praag en Rapid Wien. Want ze hadden begin van het seizoen geen behoefte daaraan. Wat een onzin. Dat Ajax een slechte prestatie leverde was een feit, maar niet omdat ze niet wilden. Bij PSV werd dat laatste juist luidop uitgesproken, vandaar dat er toen door sommigen werd geroepen dat PSV ook geen CL verdiende te halen in het vervolg.

8 augustus 2022 om 18:14

Ik sluit me bij Silverfront aan. Op het seizoen onder Keizer na zaten er domme verliezen bij. Tottenham thuis hebben ze ook weggegeven, maar het lag niet aan de intentie.

De schijn heeft psv hierin gewoon tegen. Nu het om heel veel centen gaat moet alles wijken en iedereen meewerken uit vaderlandsliefde.

8 augustus 2022 om 19:47

He Steek-mans, alles wel? Long time no see...

Het is natuurlijk wel zo dat het pas een issue werd, toen bleek dat Monaco verkoos de eerste wedstrijd op dinsdag te spelen en niet op woensdag (wat, als thuisclub, hun keuze was). Maar toen was het te laat om de JCS wedstrijd om te zetten, vanwege allerlei organisatorische problemen.

9 augustus 2022 om 08:59

Hey Ronald, alles goed hier!!

Daar zit natuurlijk wat in. Apart ook dat Monaco die keuze had. Als ze het gewoon op één bepaalde datum hadden gepland, dan was het allemaal wat makkelijker te organiseren.

Goed dat de KNVB nu wel meedenkt. Al denk ik dat je FC Volendam (á la FC Emmen thuis) prima tussendoor kan afwerken. Is toch andere koek dan Ajax-uit. Nu speel je tegen Volendam thuis voordat je uit naar Twente moet, ook geen makkelijke partij. Maar ja, het is altijd wel wat. Eerst morgen maar eens winnen.

8 augustus 2022 om 14:54

Valt me ook op dat het zo lijkt alsof Ajax, Feyenoord en PSV heel vaak tegen elkaar spelen na een midweekse speelronde?

8 augustus 2022 om 14:57

@r.vatros

Vraag me niet waarom maar de KNVB heeft het inderdaad zo gepland dat teams die midweeks Europees spelen, in het weekend veelal tegen elkaar spelen.

8 augustus 2022 om 15:10

De clubs weten allemaal ruim van te voren hoe de kalender er uit ziet.
Erger, ze zijn er bij betrokken.
Dus alle schuld volledig bij de KNVB leggen is niet fair.
Psv heeft er niet aan gedacht en toen puntje bij paaltje kwam hebben ze met spoed om hulp gevraagd.
In de ogen van de KNVB is het verplaatsen niet ,mogelijk gewest.
Ik schuif de schuld voor het grootste deel bij de gemeente Amsterdam, zij hebben alle manschappen nodig, maar er is wel ruimte voor een week lang Lbhtq feest
PSV en KNVB treft ook blaam, maar als ik alles op een rij zet dan treft Psv meer blaam dan de knvb. EN dit staat los van mijn voetbal voorkeur.

Dinsdag stelt PSv orde op zaken neem ik aan en dan de Belgen niet onderschatten.

8 augustus 2022 om 15:14

Dat is toch ook bijna niet te voorkomen?

Tussen nu en het WK spelen de clubs die europees spelen met uitzondering van de interland break in september elke week een europese wedstrijd. Ze zullen toch een keer tegen elkaar moeten spelen. Zonder WK speelden clubs om en om door de weeks in Europa, maar nu dus welke week.

Het verhaal over het verplaatsen van de JC schaal klinkt daarom ook op papier leuk, maar de eerste vrije dag en vrije zaterdag waaran je zeker had geweten dat er tijd was in het speelscheme zou 24 december zijn geweest en ook midweeks is de eerste mogelijkheid voor de JC schaal of een andere inhaal wedstrijd pas in 2023 voor clubs die Europees spelen pas in 2023.

8 augustus 2022 om 15:31

Dit is expres gedaan, vanwege de belasting.
Anders krijg je het verhaal dat het oneerlijk is wanneer er ploegen zijn die extra rust krijgen.

Daarom heeft de KNVB dit gepland.

8 augustus 2022 om 15:46

@burwatti
Ik vraag me wel af of het op deze manier veel eerlijker is. De clubs die CL spelen (op dinsdag of woensdag) hebben dan altijd meer rust dan deelnemers aan de EL of ECL aangezien zij op donderdag spelen. Tevens hebben de CL-deelnemers vaak een veel bredere selectie. Het omgekeerde, toppers spelen in het weekend voor de Europese wedstrijden, is natuurlijk ook niet wenselijk aangezien je de CL-deelnemers benadeeld.
Lastig verhaal zo voor de Knvb, zeker met het winterse WK dit jaar.

8 augustus 2022 om 16:04

Maar waarom plant de KNVB de supercup niet gewoon op vrijdag of zelfs de woensdag in.
Ook de KNVB weet dat er op die bewuste dinsdag Europees gespeeld dient te worden....

8 augustus 2022 om 16:55

Dan heeft de CL deelnemer elke topper een extra dag rust. Of 2. Ergens niet eerlijk. Wel een extra belangrijke reden om niet op die vervloekte donderdagavond te komen spelen voor ons PSV.

Waarom plannen ze ALLE toppers eigenlijk na Europese wedstrijden in? Je wilt als organisatie toch kwalitatief toppers van t hoogste niveau. Viel me vorig seizoen ook al op btw.

Ach ja want ze spelen wel een thuiswedstrijd tegen Volendam daar zou je idd zomaar heel moe van kunnen worden. Kijk even voor de grap hoe de KNVB PSV in de maand Augustus de eerste 4 competitie wedstrijden al het pretpakket programma heeft gegeven en dan moet een thuiswedstrijd tegen Volendam ook nog verplaats worden want je zou eens vermoeid kunnen raken. Gaat nog lachen worden hoe PSV dit dan gaat handelen als straks voor het winter WK de complete groepsfase van de Champions League dan wel Europa League in een paar weken tijd afgeraffeld moet worden. Dan speel je van September tot half November elke 3 dagen een wedstrijd. Moet er dan misschien ook nog geschoven worden?

8 augustus 2022 om 15:01

Als dat de Nederlandse clubs helpt dan kijk me dat wel handig. Omtrent Ajax zal er ook nog geschoven neem ik aan. Dan kijken ze eerst of ze dinsdag of woensdag moeten spelen en passen ze daar het schema op aan. Vrij logisch.

8 augustus 2022 om 15:01

@ajaxclub wat een zure piep reactie van je! Ik kan me ook herinneren dat er voor jouw Flippie geregeld werd geschoven. Het gaat om het doel CL bereiken te halen gezien dat in nationaal belang is ... Eenmaal in de CL is er geen ruimte meer voor geschuif behalve bij extreme onvoorziene zaken. Wat heeft deze beslissing voor pijn bij jou (persoonlijk) gedaan gezien je zo zuur en gebeten reageert?

8 augustus 2022 om 15:05

Nog steeds zuur van de jcs vriend? Doe je bril toch eens af. Ben blij dat de KNJB eindelijk eens iets voor ons wil doen.

8 augustus 2022 om 15:18

Hij moet zn bril afzetten en dan zelf termen als KNJB gebruiken. De ironie...

8 augustus 2022 om 15:05

Rare reactie van een Ajax-supporter. Even vergeten dat de KNVB een paar jaar geleden voor Ajax ook verschillende wedstrijden verplaatst heeft, en dat toen zelfs de competite een halve week verlengd werd, omdat de volledige 33e speelronde ineens na de 34e gespeeld moest worden?

8 augustus 2022 om 15:16

Gaan we nou serieus een situatie waarin Ajax een halve finale CL, ik herhaal nog even een halve finale CL kon halen vergelijken met een ploeg die een voorronde om de CL te halen moet spelen? Ik zal maar zeggen appels en peren en dan druk ik me nog heel netjes uit.
En al dat gelul over het Nederlandse belang, die mensen denken ook niet verder dan hun neus lang is. Het PSV belang is het halen van de CL omdat ze daar een sloot geld mee kunnen binnenhalen maar als we zo graag over het Nederlandse belang praten zou het dan niet veel beter voor de punten zijn dat PSV Europa League zou spelen dan Champions League? In de Europa League moet PSV in staat zijn om minimaal te overwinteren en mss wel tot de kwartfinale of verder te komen. Plaatsen ze zich voor de Champions League komen ze in pot 4 bij de loting wordt je ingedeeld bij 3 kanonnen, hoeveel punten gaat PSV dan pakken denken we voor het zogenaamde Nederlandse belang. Maar goed enig tegenwicht is hier verboden dat weet ik wel, we moeten allemaal zogenaamd in de polonaise meelopen zonder even een paar seconden logisch na te denken.

8 augustus 2022 om 15:18

Toen ging het wel om een halve finale CL en geen voorronde CL. Ajax heeft een keer 3 keer voorrondes moeten spelen en toen is er niks verschoven.

8 augustus 2022 om 15:20

Blijft Europees voetbal... kwalificatie of halve finale etc. Don t care.

8 augustus 2022 om 15:27

Ook als psv verliest blijft het europees voetbal he? Wat zou de knvb het nou bommen in welke competitie psv speelt?

Als je in de halve finale speelt heb je in ieder geval genoeg punten gehaald om wat terug te mogen verwachten.

8 augustus 2022 om 15:40

En tijdens de groepsfase krijgt psv het nu extra druk met nog een inhaalwedstrijd dus dat is juist goed voor de concurrentie. Waarom klagen jullie?

8 augustus 2022 om 15:41

Als het de KNVB niet uit zou maken in welke Europese competitie de Nederlandse clubs zouden spelen, waarom zijn die punten dan belangrijk? Wat heb je aan twee vaste CL plaatsen als het toch allemaal voor saus is, want Europa League is ook gewoon Europees, volgens jou.

8 augustus 2022 om 15:44



Ik snap de strekking ook niet echt, dat er maar weer eens AJAX bijgehaald moet worden. Het is slechts zijn persoonlijke mening, ben ik zelf ook niet mee eens. Maar dat mag ook. Maar gelijk als reactie, oh maar Ajax, jaa dat van 4 jaar terug. Een ouwe koe. Beetje flauw. Dan zou je als Ajacied zijnde dus geen andere mening meer hebben dan wat gemiddelde Brabander wilt horen.

8 augustus 2022 om 15:45

@ajaxclub het jaar dat Ajax tot de halve finale kwam moest het ook voorrondes spelen. En nu komt het mooiste: er is toen ook een wedstrijd in de competitie verzet voor Ajax.

8 augustus 2022 om 15:47

Wanneer je begin van het seizoen, play offs CL gaat vergelijken met een halve finale CL (waarvoor je al minimaal 16 wedstrijden heb gespeeld). Dan kan je echt beter niks zeggen...

8 augustus 2022 om 15:51

@cuco welke wedstrijd dan?

8 augustus 2022 om 15:57

3 kanonnen als BVB Sporting Lissabon Bestiktas bedoel je? Je kunt beter zeggen dat je PSV zover mogelijk onder Ajax wilt houden. Maar je mag natuurlijk ook een kort verhaal lang maken.

8 augustus 2022 om 16:08

Hoe kun jij bepalen wat belangrijker is??
Voor PSV bereiken van van de groepsfase mischien wel net zo belangrijk.
Maar sorry dat ik het mischien weer vergeet.... ja ajax is de grootste club van Nederland en die mag wel iets meer geholpen worden .....

8 augustus 2022 om 16:39

"en al dat gelul over het Nederlandse belang"

Ik heb het niet eens over Nederlands belang. Ik heb het over het niet geringe belang van PSV. Waarom mag de KNVB daar niet mee bezig zijn? Als Nederlandse voetbalbond hoor je er waar mogelijk toch gewoon te zijn voor de Nederlandse clubs die internationaal spelen?

Overigens begrijp ik niet waar je je druk om maakt, het is alleen een wedstrijd van PSV die verplaatst wordt, geen hele speelronde.

8 augustus 2022 om 17:39

Ajax moest op dinsdag voetballen en die speelronde was zondag voor iedereen. Volgens mij wilde juist psv niet dat Ajax alleen op zaterdag zou spelen, maar zondag-dinsdag mag qua rust niet eens. Hele speelronde naar zaterdag of vrijdag was geen optie ivm koningsdag/nacht.

8 augustus 2022 om 15:06

Niet zo zuur, we moeten elkaar in Europees verband helpen en elkaar gunnen. Meer geld naar PSV, betere aanwinsten en langer aanblijven sterspelers, hoger niveau eredivisie. Dit is goed voor iedereen.

8 augustus 2022 om 16:05

ajaxf1 zo werkt t. Van concurrentie wordt je sterker. Doordat Ajax zich de laatste jaren relatief sterk manifesteert Europees , zijn PSV en Feyenoord ook sterker geworden. Successen van Ajax hebben PSV ook doen besluiten meer te gaan investeren en hoger in te zetten.

8 augustus 2022 om 16:15

ajacf1 Zo vindt ik ook dat de gedachte moet zijn.
Probleem is dat er geen duidelijke lijn/visie bij de KNVB is wbt verzetten van wedstrijden.
En daarbij wat is een belangrijke wedstrijd????
Dat is in veel gevallen de eerst volgende.... want dat zou ook zomaar de laatste kunnen zijn.
Dus ja wanneer is een Europese wedstrijd belangrijk????

8 augustus 2022 om 15:11

Gaat ff om meer, dan alleen PSV. Zoals aangegeven, ff vergeten dat er kortgeleden voor Ajax ook allerlei wedstrijden werden verplaatst? Wat als Ajax in deze situatie zou zitten? Dan was je toch ook blij dat er vanuit Zeist, meegedacht werd en actie ondernomen?

8 augustus 2022 om 15:23

Er zijn natuurlijk wel 2 verschillen, de eerste is dat Ajax bij de eerste aanpassing recht had op 3 dagen rust, net zo veel als PSV er nu had, tussen wedstrijden.

De tweede, waar iedereen aan voorbij lijkt te gaan is dat er midden in het seizoen ineens een WK gespeeld moet worden. Het verplaatsen van de JC schaal de toekomst in past gewoon niet omdat zowel PSV als Ajax tussen nu en kerst elke week een al een dubbel programma hebben.

8 augustus 2022 om 15:24

@koenpsv
Ajax speelde in het jaar dat ze tot de halve finale kwamen 3 voorrondes in plaats van die 2 die PSV dit jaar moet spelen. Toen werd er voor die voorrondes geen wedstrijd geschoven hoor maar dat zal vast in deze situatie heel anders zijn.

8 augustus 2022 om 15:44

Ajaxclub,

Dus jij bent niet voor consistentie en de kans zo groot mogelijk maken voor Nederlandse clubs om zo hoog mogelijk Europees te spelen?

Waar ligt dan volgens jou de grens, als er voor een voorronde geen potje verschoven mag worden, maar voor een halve finale wel een hele speelronde? Zal wel een ingewikkelde constructie worden.

8 augustus 2022 om 15:25

Uiteindelijk speelt PSV over het hele seizoen tegen dezelfde tegenstanders als Ajax. Dat PSV nu makkelijker begint, maar de maanden erna weer moeilijker. Dat compenseert elkaar gewoon.

8 augustus 2022 om 15:33

Sjonge, en ik maar denken dat wij calimero waren. Miss de azijn voortaan in de kast laten staan. Uiteindelijk gaat het om de plaatsing voor de CL en de coefficienten (en het geld), dus daar heeft iedereen profijt van. Dat PSV een makkelijk programma aan het begin heeft betekent ook dat PSV een lastig programma aan het eind heeft. Dat maakt dus echt niets uit voor het competitieverloop. Bovendien vind ik ook niet dat je naar de tegenstander moet kijken om een wedstrijd te verplaatsen, maar naar de planning. Anders wordt het allemaal we erg willekeurig.

8 augustus 2022 om 15:41

Verrekte jankbal

8 augustus 2022 om 15:41

@ajaxclub het zou je sieren als Ajacied om hierover niet te spreken, aangezien jullie ook vaak geholpen zijn. In beide gevallen terecht overigens.

8 augustus 2022 om 16:02

Ajaxclub ,jouw beredenering volgende hoop je ook dat Ajax derde wordt in de CL poule. Want meer kans in EL om coëfficiënten te pakken. Of werkt t dan anders?

Los van het feit dat ik het volledig eens ben met het verzetten om teams in Europees verband meer rust te geven, vraag ik me nou toch af wat de exacte criteria daarvoor zijn. Gaat het hierbij enkel om de Champions League en de beslissende play-off ronde, of geldt dit dalijk ook voor AZ en/of Twente in de Conference League? Daarnaast speelt op zaterdag thuis tegen Volendam en pas op dinsdag tegen Rangers/usg, waardoor ze minimaal 48 uur rust hebben tussen de wedstrijden (wat het meest gebruikte argument is).

Laat ik voorop stellen dat ik er blij mee ben dat er wedstrijden verzet gaan worden, maar er is geen pijl te trekken op het beleid van de KNVB en ik vrees dat deze lijn niet consequent voortgezet gaat worden de rest van het seizoen.

8 augustus 2022 om 15:18

Nou ik denk dat we hier gewoon mee moeten ophouden. Gewoon spelen wedstrijd op dinsdag zaterdag spelen, wedstrijd op woensdag zondag spelen. Niet zeuren maar gaan. Voor elke club, voordat er weer mensen gaan zeiken, ja maar voor Ajax bla bla bla.....

8 augustus 2022 om 16:30

Ze hebben dan geen 48 uur rust, want je vergeet dat ze nog naar het buitenland moeten afreizen.

8 augustus 2022 om 17:12

@PSV, VVV, LFC!

Bij de berekening van 48 uur gaan ze uit van de daadwerkelijke wedstrijden en niet de eventuele reistijd. Mochten ze dat wel doen, zou er namelijk geen enkele wedstrijd in het weekend gespeeld kunnen worden door een team die op dinsdag een uitwedstrijd heeft in de CL (behalve op vrijdagavond): er vanuit gaande dat ze op maandagochtend/middag vertrekken, zou dat betekenen dat wedstrijden op zaterdagavond de 48 uur rusttijd al zouden verpesten.

8 augustus 2022 om 18:08

Die rust van 48uur is geen argument, maar een regel vanuit de UEFA als ik het wel heb. Verder zou het natuurlijk prettig zijn als er enigszins kaders hiervoor komen.

En nu nog iets bedenken voor de Johan Cruyff schaal in de toekomst.
Die wedstrijd moet nooit in de weg liggen van een voorronde van Europees toernooi.
Die wedstrijd kan makkelijk een paar weken later gespeeld worden.
Dan is het alsnog de eerste prijs van het seizoen, en dan heb je waarschijnlijk 2 complete teams tegen elkaar staan, dus is zelfs die prijs iets meer waard.
(Overigens was dit jaar de JCS wel een pareltje)

8 augustus 2022 om 15:06

JCS is de opening van het nieuwe seizoen, dus dan (ruim) een week voor de eerste eventuele kwalificatiewedstrijd? Had evt die woensdagavond daarvoor gekund, of zaterdagmiddag.

Net zoals de bekerfinale, wat mij betreft, als afsluiting van het seizoen zou moeten worden gespeeld.

8 augustus 2022 om 15:18

Ik heb liever dat die wedstrijd pas wordt gespeeld als de transfermarkt gesloten is.
Dan kan ik het als een krachtmeting zien ipv een oefenpotje (als je verliest )

9 augustus 2022 om 15:03

Die transfermarkt is wel n dingetje ja... bizar dat dat tijdens het seizoen door kan gaan.

Dat is een goede zaak en ik begrijp de eerdere kritiek op de KNVB ook wel maar volgens mij was het ook wel zo dat PSV een beetje laat is geweest bij het vragen van het verzetten van de JC schaal. Ik weet niet of de berichtgeving die ik heb gelezen klopte, maar als PSV in een vroeger stadium had aangegeven dat ze de wedstrijd graag hadden willen verzetten, lijkt het mij niet meer dan logisch dat de KNVB daar aan had meegewerkt.

8 augustus 2022 om 16:32

Je komt er gewoon pas veel te laat achter of je op de woensdag of de dinsdag speelt.

Dit moet PSV wel een extra boost geven voor morgen! Er op en er over.
Fijn dat de KNVB mee denkt met PSV, veel kritiek daar in Zeist, gemeente Amsterdam, maar hierin denken ze dus vast mee, met het oog op de volgende ronde.
Vrij logisch ook natuurlijk, je wilt gewoon 2 clubs in de CL en dit jaar mag je daar toch wel echt van uit gaan dat, dat gaat lukken.

Zou de topprioriteit van de KNVB moeten zijn dat PSV cl haalt, die eventuele laatste voorronde is net zo belangrijk als die nu tegen Monaco. Met deze wetenschap een gekke actie dat die JC schaal zo kort op die uitwedstrijd in Monaco viel.

Aan de andere kant benoemen PSV’ers graag dat Ajax wordt voorgetrokken vanuit Zeist en kunnen ze nu helaas niet meer terugvallen op dat argument.

8 augustus 2022 om 15:45

Ik zou het woord voorgetrokken niet gebruiken, maar het zou wel gelijk getrokken moeten worden. Maar goed, dat inzicht lijkt er nu te zijn dus wat mij betreft prima.

8 augustus 2022 om 15:52

Ik ben superblij dat we daar niet meer op kunnen terugvallen. Gelukkig hebben we de VAR nog😆😆

8 augustus 2022 om 15:51

Wat? De bus, het vliegtuig of een sprong over de sloot?

Hoe zit dit met Twente en AZ dan, dan moeten ze ook hiernaar gaan kijken, qua Europese ranglijst is dit niet eens essentieel aangezien ik PSV meer punten zie pakken in de EL.

8 augustus 2022 om 15:36

Niet uitgesloten lijkt me dat zij ook geholpen worden wanneer ze doorgaan, maar PSV meldt dit zelf op haar website en zal misschien nu wel tijdig aangeklopt hebben bij de Knvb. Lijkt me raar als Twente en AZ niet geholpen zouden worden.

8 augustus 2022 om 15:39

Naar mijn weten is al tijdens de bekendmaking van het speelschema bekend gemaakt dat Twente en PSV worden verzet naar 31 augustus mochten ze Europees doorgaan. Vind het vreemd dat dit als nieuws wordt gebracht.

8 augustus 2022 om 16:34

Ja precies. Bij de ticketverkoop van PSV staat al sinds het begin van de kaartverkoop voor de eerste wedstrijden van het seizoen: Let op! Deze wedstrijd wordt verplaatst naar 31 augustus 18.45 mocht PSV voorronde-champions league spelen. Dit is dus helemaal geen nieuws.

Ze moeten toch na Monaco rondes nog 2 rondes dus 4 wedstrijden?

8 augustus 2022 om 15:43

Ik dacht 1 ronde. Winnaar union/ glasgow

8 augustus 2022 om 15:45

Sinds dit seizoen weer wat hoger op de coëfficientenlijst, dus start de #2 in de derde voorronde i.p.v. de tweede.

Wat een zure reacties lees ik hier, helemaal top toch! Ik vond het ook terecht dat mijn cluppie eerder geholpen werd door de KNVB, en nu in het geval van PSV ook. Hopelijk kunnen ze zich hierdoor optimaal voorbereiden en hebben we straks twee NL ploegen in de CL!

Heel goed. Vergeten wat is geweest. Zowel PSV en KNVB zijn deels te kort geschoten in t verleden. Fijn dat er van geleerd is.Geeft me een prettig gevoel. Nu nog zaak om van deze "privilege" te profiteren.

De bonden moeten eens ingrijpen tegen de Uefa om de clubs en die er overigens wel aan verdienen om zoveel toernooien te organiseren.
De blessures zullen alleen maar meer worden door deze geldwolven. Miljarden worden er verdiend door mensen die alleen maar uit zijn op geld . Begrijp me niet verkeerd maar dit gaat de verkeerde kant op als dit zo doorgaat .De wk in november zal zeker niet bevoordelijk zijn voor het mooie voetbal.

8 augustus 2022 om 15:49

Voetbal is te onbeperkt vermarkt...

competitie vervalsing, geef die schaal maar alvast aan psv.

8 augustus 2022 om 15:58

*knvb bellen doet en huldiging regelen gaat.

Als ze niet afhankelijk zijn van de arena en politie Amsterdam is het ineens wel mogelijk, terwijl de vorige aanvraag maanden geleden al kwam.... Absurd.

On topic: in deze fase van de competitie zou rust voor een midweeks programma echt niet nodig moeten zijn. Al zeker niet als je Volendam op bezoek krijgt.

Wat een gelul straks ook de ploegen die EL en ConL spelen allemaal vrijgeven dan is de competitie in Nederland pas in juni 2023 klaar kunnen ze gelijk door met seizoen 23/24. Elke ploeg moet toch 2 wedstrijden per week kunnen spelen worden ze dik voor betaald.

Bij elke Europees wedstrijd. Nederlandse club moet er rekening mee gehouden worden . Dat weten ze in Zeist slecht. Ondersteuning zo belangrijk

Dat is goed nieuws.
Fijn dat de KNVB nu de hand toereikt.
Van Monaco winnen en dan vol gaan voor de laatste horde!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren