Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV heeft goud in handen: 'Hij heeft betere techniek dan Suárez'

Laatste update:

Gastón Pereiro maakte zondag in de topper tegen Ajax zijn basisdebuut voor PSV. De jonge aanvaller uit Uruguay liet zich niet onbetuigd: met twee doelpunten zorgde bij voor het klassenverschil. Voetbalmakelaar Peter Gerards, die zijdelings was betrokken bij de transfer van Pereiro, maakte zich geen zorgen over de trage start van de Uruguayaan in Eindhoven.

/

"Bij Luis Suárez ging het in het eerste halfjaar nog veel moeizamer", zo geeft Gerards in De Telegraaf als voorbeeld aan. "Daar hebben we heel wat mee te stellen gehad toentertijd bij FC Groningen." De voetbalmakelaar stelt dat het voetbal in Uruguay ook zo verschillend is van dat in Europa. "Je zit soms een wedstrijd te kijken dat je denkt ’welk niveau is dit nou?'"

Een goede mentaliteit zorgt ervoor dat Uruguayaanse voetballers stuk voor stuk spelers zijn die voor elke meter knokken. "Dat heeft Suárez misschien nog sterker dan Pereiro, maar voor Pereiro geldt dat hij een betere techniek heeft dan Suárez op die leeftijd." Volgens Gerards mag voetbalminnend Nederland blij zijn met de aanwezigheid van Pereiro in de Eredivisie. "Hij is iemand die iets extra’s kan brengen en daar hebben we er niet meer zoveel van in de Eredivisie."

Gastón Pereiro gaat minimaal net zo goed worden als Luis Suárez

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat kunnen spelers toch snel gehyped worden. Laten we aan het seizoen nog eens kijken.

6 oktober 2015 om 08:08

idd. voor de wedstrijd twijfelde men of hij die 7 miljoen wel waard was en of hij er wel iets van kon. nu is het ineens een topper. rustig aan en laat die jongen zijn ding doen, dan zien we aan het eind van dit seizoen wel hoe goed hij is

6 oktober 2015 om 08:21

Een voetbalmakelaar die er zijdelings bij betrokken is? Die stapt natuurlijk direct in die hype-wagen. Aan ons inderdaad om even normaal te doen goeie wedstrijd, klaar

6 oktober 2015 om 08:48

precies dit, is toch niet normaal wat voor reacties je nu overal voorbij ziet komen, lees zelfs dat sommige psv'ers roepen dat hij zelfs de ster van psv wordt en klaar is voor de europeese top? aub zeg, hoe zet je jezelf voor paal, deze jonge heeft 1 goede wedtrijd gespeeld en wordt al van hier tot japan van de daken geschreeuwd dat hij oh zo goed is.. 1 Lucky goal en is goede kapbeweging waar een doelpunt uit valt tegen een uiterst zwak ajax maakt je nog geen superheld. laten we eerst dit seizoen aankijken.

6 oktober 2015 om 08:58

Pereiro wordt de ster van PSV, let maar op. Sterk in de combinatie, balvast, schitterende techniek, goed schot en kan goed koppen. Ik kan niet begrijpen dat mensen niet zien dat dit een uitzonderlijke aankoop is voor eredivisie begrippen. PSV heeft idd goud in handen.

6 oktober 2015 om 11:29

Wat dat betreft had hij zo bij Ajax kunnen spelen. Daar wordt elke speler tot een potentiële wereldtopper gebombardeerd. Dat hier 3 Psv'ers zeggen dat hij een ster wordt daar moet je je niks van aan trekken. Dat is totaal niet wat de gemiddelde Psv supporter nu denkt.

Als je dan toch kritiek wil hebben dan moet je over de analisten beginnen. Voor hun is hij 'ineens' een superheld. Ineens zagen ze allemaal allang dat het een topper zou worden. Ik zie Van Hanegem met een of ander zwets verhaal komen dat Pereiro geen aanpassingstijd nodig heeft. Terwijl die jongen juist grote aanpassingsproblemen had. Hetzelfde geldt voor Hendrix, ook die wordt ineens enorm gehypet. En dan wederom vooral door de media.

6 oktober 2015 om 12:30

Bieroloog, je zal vast wel van je stoel gaan vallen. Ik denk dat Pereiro binnen een paar jaar bij de Europese top speelt, mits hij geen tegenslagen te verwerken krijgt zoals Jonathan Reis. Het talent spat er van af. Een super aankoop van PSV en dat mag best gezegd worden. Knap trouwens dat jij weet hoe de gemiddelde PSV supporter denkt. Kan me niet voorstellen dat je in korte tijd representatief onderzoek hebt gedaan.

6 oktober 2015 om 12:47

Ik heb al jaren een seizoenskaart en ga naar bijna elke uitwedstrijd. Ik moet zeggen dat je daardoor wel een beeld krijgt van wat de gemiddelde fanatieke supporter vindt van de club. Daarnaast is het te makkelijk om te zeggen dat het een topspeler wordt mits hij geen tegenslagen te verwerken krijgt. Dit geldt namelijk zowat voor elk talent. Het gaat er juist om dat 90 procent door een of andere tegenslag wordt tegengehouden om de top te bereiken. Iedereen ziet dat die jongen kan voetballen, maar er zijn meer talenten ten onder gegaan dan dat er de top hebben bereikt.

6 oktober 2015 om 13:21

Ok, daar heb je een punt. Je ziet dan zelf toch hopelijk ook wel dat Pereiro een uitzonderlijk talent is. Echt weer een speler waarvoor je graag naar het stadion gaat om hem in actie te zien. Qua tegenslag doelde ik meer op Reis zn zware blessure. Kijk bijvoorbeeld naar Strootman, hij had het ook in zich om de sterkhouder te worden op het middenveld in de Europese top. Het kan ook echt tegen zitten. Ik ben iig weer onzettend blij dat PSV een echte top aankoop uit Zuid Amerika heeft gedaan. Iets wat volgens velen in deze tijd onhaalbaar zou zijn. De tijd zal leren of het onze ster gaat worden, maar ik heb er alle vertrouwen in!

6 oktober 2015 om 13:37

Trouwens vorig seizoen was volgens vele Memphis onze ster. Goede voetballer met een sterke drive, maar minder getalenteerd dan Pereiro. Daarnaast stond Memphis nooit echt op in top westrijden. Eerste optreden van Pereiro in de Arena is het direct raak. Speelde zeer sterk en was direct bepalend met 2 goals. Hij komt pas net kijken zoals Cocu gister zei... Hij heeft nog veel aanpassingsproblemen met de cultuur, speelstijl etc. Als je dat allemaal meeneemt dan kan je toch niet anders concluderen dat dit een topper gaat worden.

6 oktober 2015 om 15:54

Dus Lestienne is nu na een enkele wedstrijd van Pereiro verleden tijd ?

6 oktober 2015 om 16:42

Een basisplaats voor Pereiro zal niet ten kosten gaan van Lestienne. Ik denk dat Narsingh zal moet vrezen, maar ik verwacht dat Cocu hem rustig blijft brengen. Op het moment dat Jetro weer terug is kan je perfect met Lestienne en Pereiro aan de flanken spelen. Beide spelers trekken graag naar binnen. Echter heb je dan twee overlappende backs; Arias en Jetro. Dit zal ongetwijfeld voor veel dreiging zorgen. In de eredivisie is PSV dan niet meer te houden.

6 oktober 2015 om 16:50

Jawel hoor, ook in de eredivisie zal PSV wedstrijden hebben waarin het voorin niet loopt en waarin zij achterin verrast kan worden door een counter. Je staat niet voor niets achter Ajax, Feyenoord en Heracles op de vierde plaats.

6 oktober 2015 om 10:01

Hoezo is het een gehypte speler? Die voetbalmakelaar heeft hem al veel vaker aan het werk gezien als ons dus hij heeft recht van spreken! Als bakker henk het had gezegd was het inderdaad hypen. Ben wel echt benieuwd hoe pereiro het gaat doen. Hoop dat hij narsingh snel uit de basis speelt!

Moeilijk om nu al te zeggen dat hij net zo goed als suarez gaat presteren. Ook moeilijk om op basis van een wedstrijd ervan uitgaan dat hij een hele grote gaat worden. Maar ik hoop het wel en heb ook vertrouwen in hem

6 oktober 2015 om 07:57

Dat zegt hij toch niet. Hij zegt alleen dat hij een betere techniek heeft dan Suarez. Touzani heeft ook een betere techniek dan Ronaldo maar profvoetballer is hij nooit geworden dus alleen techniek zegt niet zo veel.

6 oktober 2015 om 09:55

Touzani heeft echt geen betere techniek dan Ronaldo. Hij heeft mooie skills en trucjes, maar dat is iets anders dan kunnen dribbelen en handelen.

6 oktober 2015 om 10:47

Het is maar net wat je onder techniek verstaat. Touzani kan in kleine ruimtes meer dan Ronaldo dus in dat opzicht is hij beter.

Als je het over functionele techniek op het voetbalveld gaat is Ronaldo natuurlijk 100x beter maar daar heb ik het niet over.

Verder heeft het weinig zin om deze discussie te voeren want het gaat er niet om of Ronaldo beter is dan Touzani maar om het feit dat er meer komt kijken bij het professionele voetbal dan technisch hoogbegaafd zijn.

Deze jongen heeft alles om een sensatie te worden.

Suarez moest het dan ook nooit echt van zijn techniek hebben. Begrijp me. Niet verkeerd, Suarez is technisch prima, maar het verschil maakt hij door achter de meest zinloze ballen aan te rennen waarbij een verdediger verwacht tijd te hebben of te sprinten achter een pass waar anderen geen heil meer in zien.. Daarbij heeft hij ook een fantastische manier van positie kiezen doordat hij altijd in beweging is. Nee, deze Pereiro zal vast goed potje kunnen voetballen, maar met Suarez kunnen we hem verder dan zijn afkomst eigenlijk niet vergelijken.

6 oktober 2015 om 07:59

Suarez deed het in zijn eerste 5 wedstrijden meteen super goed. Scoorde dacht ik 4x in de eerste 5 wedstrijden.

6 oktober 2015 om 08:23

Ik kan niet helemaal opmaken waar jij nou op reageert, maar om toch even op jou te reageren:
Suarez scoorde 4 keer in zijn eerste 5 wedstrijden bij Ajax als ik het goed heb. Bij Liverpool en Barca deed hij dat iig niet(in de competitie bedoel ik nu trouwens) en voor zover ik kan zien ook niet bij Groningen. Enfin, hij had toen natuurlijk al een jaartje geacclimatiseerd in Nederland, wat sowieso helpt. Verder was hij ouder, stond hij in de basis, was het niet in de topper.. etc etc..
Is niet te vergelijken, en er is van deze prestatie dan ook niet af te leiden of Pereiro ooit beter wordt dan Suarez, of zelfs in de buurt komt. Is niet eens af te leiden of hij beter wordt dan Geneiro Zeefuik.

6 oktober 2015 om 10:48

Ik reageer op Gerards uit het artikel. Ik weet het nog zeer goed Suarez liet in zijn eerste wedstrijden bij Groningen al zien dat het een topper zou worden. Een jaar later werd babel verkocht en suarez gekocht. Ik had toen al het gevoel dat ajax met suarez een veel betere speler had en daarbij ook nog vele miljoenen verdient aan de transfer van babel

6 oktober 2015 om 10:56

Aah, ik was een beetje in de war omdat het een reactie op iemand was. Dacht dat het wellicht als reactie op iemand anders was bedoeld.
Ik had niet op het Gerardsstuk gerekend omdat bij Groningen bij lange na niet 4 keer scoorde in zijn eerste 5 wedstrijden. Hij scoorde er namelijk 4 in zijn eerste 17(13 met 90 minuten, 2 keer gewisseld en 2 keer ingebracht). Toch een heel groot verschil en iets wat je in mijn ogen wel een Moeizame start mag noemen voor een aanvaller.

6 oktober 2015 om 07:59

Volledig mee eens. Het viel me ook al op hoe die speelt. Het is best apart maar dat is de reden waarom ik hem respecteer. Zijn carriere begon echt bij FC Groningen en kijk hem nu

1 Goede wedstrijd en Pereiro wordt alweer de hemel in geschreven . Als hij werkelijk zo goed is waarom ziet Cocu dat dan pas als er andere spelers zijn die niet kunnen spelen? Of is Lestienne nog beter dan Pereiro?

6 oktober 2015 om 10:39

Lestienne idd al betrokken bij 11 goals van Psv, dus die blijft wel basis. Narsingh en Maher mogen sowieso vrezen voor hun basisplaats, pereiro werd al vaak voor hem gewisseld en liet dan bij vlagen zien dat hij over een fluwelen techniek bezit, maar had nog moeite met zijn plek in het team, communicatie en tactiek.. hopelijk gaat dit steeds beter maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer... mis staat ie volgende week basis en raakt hij geen pepernoot!!

6 oktober 2015 om 15:56

Maher heeft zijn plek toch verloren aan Hendrix?

9 oktober 2015 om 17:42

klopt, maar dat kwam door blessureleed, maar hij zat tegen ajax idd ook op de bank! Hendrix en Guardado zijn idd het meest constant.

Tornado ! Cocu heeft aan gegeven pereiro rustig te brengen , omdat deze jongen in een ander land speelt , de taal niet kent , cultuur verschillen , andere weersomstandigheden , zijn familien vrienden zitten in een ander land . problemen met de nieuwe manier van spelen. we kunnen ook zoals ajax spelers een half jaar laten aanklooien , (sinkgraven ) , nu een gudelj . Beter zo een jongen de tijd geven !

Vond het erg goed wat hij liet zien zondag. Trok zelf ook al de vergelijking met Suarez omdat elke frommelbal bij een duel op de één of andere manier toch bij Pereiro in zijn bezit blijft. Dat heeft Suarez ook altijd. Die loopt dwars door mensen heen en frommelt de bal er op een onverklaarbare wijze altijd langs..

vergeten te melden dat ern maher bijvoorbeeld uit dit land komt . en niet mee kan gaan . terwijl hij wel de taal spreekt! , in zuid amerika uitgeroepen tot grootste talent ( G Pereiro ).

6 oktober 2015 om 11:24

In zuid amerika roepen ze iedereen uit tot grootste talent. Ooit hadden we ook ene Manco? Moest the new big thing worden? Ik ben tevreden met de manier waarop Cocu hem brengt maar uit zijn reactie kon ik wel opmaken dat hij het wel eens tijd vond dat hij minuten kreeg. Wordt nog een luxeprobleem als iedereen fit en gewend is :P

Ja ik denk het wel, niet op basis van zondag maar op wat Cocu en Brands zeggen. Brands heeft niet voor niets zoveel moeite gedaan om hem t ehalen. Denk echt een pareltje, het is allleen de vraag hoelang hij bij psv blijft.

Het is natuurlijk erg overdreven om deze jongen te vergelijken met Suarez. Totaal andere spelers qua speelstijl maar ook qua positie. Suarez is een spits, Pereiro is zowel een ''10'' als een buitenspelers. Al is hij op ''10'' vind ik een klasse beter. Daar heeft hij het overzicht. Klinkt misschien gek maar van wat ik tot nu toe heb gezien van hem, bij zowel Nacional, Uruguay en PSV vind ik zijn speelstijl een beetje lijken op die van Zidane. Balbeheersing ten top en heel veel rust aan de bal. Weet waar en hoe hard hij moet schieten op goal als hij ziet waar de keeper staat. Het is nog vroeg maar heel eerlijk denk ik dat we veel van deze jongen kunnen gaan genieten. Laten we hopen dat hij zich doorontwikkelt, zowel voor hemzelf als voor de 7 miljoen die geïnvesteerd is.

6 oktober 2015 om 08:55

Overdreven om hem te vergelijken met Suarez en dan zelf de vergelijking trekken met Zidane, het moet echt niet gekker worden! Die jongen heeft precies 1!!! goede wedstrijd gespeeld in Nederland. Daarvoor speelde hij in de Mickey Mouse league in Uruguay, een competitie waar Twente en Vitesse fluitend kampioen zouden worden.

6 oktober 2015 om 11:12

Ik vergelijk zijn speelstijl met Zidane, zelfde dat je Memphis met Ronaldo vergelijkt. Is niet zo gek toch? Ik zeg toch niet dat hij ooit zo goed wordt of al zo goed is. Het doet me denken aan Zidane, kan toch?

6 oktober 2015 om 11:28

Hij had het niet over potentie maar over speelstijl? En Elke speler moet ergens beginnen? Als hij aangeeft dat hij bij Nacional ook wel heeft zien spelen den heeft hij er iets meer zicht op lijkt me om zijn speelstijl te kunnen definiëren. Vind ik iig interessant.

Dit is weer zo typisch Nederlands. Die jongen heeft voor de eerste keer in de basis gestaan en ook voor het eerst wat beslissends gedaan en direct hebben ze goud in handen. Laat hem nou eerst eens 10 tot 20 wedstrijden achter elkaar goed spelen. Als hij de komende 5 wedstrijden niet goed speelt is hij opeens de veel te dure miskoop van 7 miljoen.

Laten we nou met z'n allen eerst dit seizoen eens afwachten, dan kunnen we volgend seizoen echt gaan oordelen of hij een groeibriljant is, een goede speler of een miskoop.

Ik zou Pereiro graag in de basis willen zien de komende wedstrijden. Hij heeft natuurlijk maar 1 goede wedstrijd gespeeld maar ik heb er alle vertrouwen dat die het goed gaat doen. We moeten alleen niet gelijk teveel gaan verwachten. Als iedereen weer fit is lijkt dit me de ideale opstelling:

zoet
arias
Bruma
Moreno
Willems
Pröpper
hendrix
Guardado
Pereiro
de Jong
Lestienne
6 oktober 2015 om 16:59

Einde oefening Maher en Narsingh dus, twee peperdure aankopen van vele miljoenen euro's waarbij destijds de vlag uit ging omdat andere geinteresseerde clubs waren afgetroeft.

Hij heeft het zeker kwaliteiten, maar vorige week las ik nog reacties van mede-PSV'ers die hem al afschreven. Twee goals tegen een onthutsend zwak Ajax later en hij is zo'n beetje de nieuwe Messi. Of hij echt gaat slagen weet je gewoon niet, dus deze poll is wel erg voorbarig. Technisch gezien lijkt het dik in orde, maar er komt in de top zoveel meer bij kijken. Laten we eerst maar eens afwachten of hij dit niveau ook op de langere termijn handhaaft, hoe hij met onvermijdelijke tegenslagen omgaat en hoe sterk hij mentaal is. Kijken we dan wel of 'm kunnen vergelijken met andere topspelers.

6 oktober 2015 om 09:48

Volgens mij heeft niemand hem afgeschreven dat ze narsingh gaan afschrijven en maher ook als die binnen nu en een half jaar niet gaan presteren snap ik wel zeker

1 goede wedstrijd en al direct goud in handen.
Als hij echt zo goed is waarom speelde hij dan nooit?

6 oktober 2015 om 11:14

Lees de andere artikelen hier op VZ even over hem. Weet je genoeg. Taal, heimwee, cultuur etc.

6 oktober 2015 om 11:30

PSV vond voor die ene goede wedstrijd vast ook wel dat ze goud in handen hadden want anders betalen ze niet 7 miljoen in een onderhandelingstraject van 2 maanden voor 80% van de transferrechten (wat ze 'nooit' zouden doen)...

Conclusie... Voor Ajax uit waren ze er intern bij PSV al van overtuigd dat ze goud in handen hadden...

6 oktober 2015 om 11:56

En waarom speelt hij zo weinig dan?

Vond hem ook geweldig spelen tegen Ajax, maar om nu te stellen dat ze goud in handen hebben...

6 oktober 2015 om 13:39

Lijkt me dat ze hem de tijd geven om aan te passen... Andere cultuur andere taal.. breng je hem te snel kan je het verkloten.

6 oktober 2015 om 14:48

Zuid-Amerikanen spreken over het algemeen maar een enkele taal: Spaans. Behalve Brazilianen dan. Zelfs enorm welgestelde mensen kunnen nog geen Engelse zin vormen. Pereiro heeft ook al aangegeven dat hij enorm blij is met de hulp van Moreno en Guardado. Kortom, hij moet zich zien te redden als nieuweling in een vreemde cultuur met een taal die in niets vergelijkbaar is met iets wat hij zou herkennen. Hem rustig brengen en alles in werking stellen om hem te laten wennen is de enige manier om hem te brengen, vind ik.

Om dan maar over de verschillende voetbalstijlen niet eens te beginnen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren