Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘PSV en Manchester City zijn bezig een oplossing voor hem te vinden’

Laatste update:
/

Karim Rekik speelt voor het tweede jaar op rij in Eindhoven. De verdediger wordt door PSV gehuurd van Manchester City; in Engeland maakt de negentienjarige mandekker weinig kans op speelminuten. Volgens Rekik was er ‘alle reden’ om voorafgaand aan het seizoen terug te keren in Eindhoven.

“Bij PSV speel je in de top van Nederland en ervaar je de druk dat je elke wedstrijd moet winnen”, laat Rekik optekenen in het Brabants Dagblad. Het broertje van Rekik, de twaalfjarige Omar Rekik, wordt eveneens door Manchester City bij PSV gestald. Volgens Karim is het een bijzondere constructie: Omar traint bij PSV, maar mag alleen oefenwedstrijden spelen.

“Dat is wel vreemd, mijn familie is hier komen wonen omdat ik in Nederland ben”, geeft de oudste Rekik te kennen. “PSV en Manchester City zijn bezig een oplossing voor hem te vinden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha niet alleen de titel maar ook de eerste alinea is misleidend. Is toch ongelooflijk. Verder denk ik dat het voor die jongen beter is om zich bij de jeugdopleiding van PSV aan te sluiten. De familie ging naar Engeland vanwege Karim en zijn nu weer in Nederland vanwege Karim. Ik denk dat ze daar nu ook wel blijven mocht Karim volgend jaar bij een andere club spelen. Veel beter voor Omar (en eventuele andere kinderen) ook om ergens op een vaste plek te zijn.

23 oktober 2014 om 08:57

Beter? Lijkt me niet. Omar mag alleen meetrainen en oefenwedstrijden spelen. Competitiewedstrijden mag dus niet. Iets waar je als jeugdspeler moet laten zien waar je heel de week op traint.

23 oktober 2014 om 11:32

Daarom zeg ik, lijkt me beter als 'ie zich dan aansluit bij de jeugdopleiding van PSV. Omdat hij nu in de opleiding van City is mag hij geen wedstrijden spelen voor PSV.

23 oktober 2014 om 14:31

Psv wordt dus opleider van city en krijgt er een huurspeler voor terug. Psv jeugd is sowieso niet al te best dus lijkt me een goede constructie

Manman, dat is toch gewoon kinderhandel? Hierbij doel ik op het broertje van Rekik, Omar. Die jongen is twaalf, is van Manchester City, maar speelt bij Psv?

Snap sowieso niet dat PSV hiermee akkoord gaan, Manchester City gebruikt PSV nu als 'opleidingsclub'. PSV zelf heeft later mogelijk helemaal niks aan het opleiden van Omar.

Het lijkt me trouwens ook een opleiding van 3x niks. Omar mag meetrainen en oefenwedstrijden spelen. Met alleen trainen kom je er niet, als jeugdspeler moet je ook heel veel wedstrijden spelen om beter te worden. Met alleen oefenwedstrijden gaat dat echt niet lukken. Hij moet lekker met zijn leeftijdgenootjes in de competitie meeballen.

Ik weet niet hoelang Rekik nog een contract zou hebben bij City. Maar ik zie Rekik in de toekomst niet in de basis staan bij een City. Ik vind Rekik niet opvallend goed of iets dergelijks. Het is een talent ja, dat staat vast. Maar een potentiële wereldtopper? Nee.

Ik denk dat het goed zou zijn voor PSV én voor Rekik dat PSV Rekik overneemt van Manchester City. Vervolgens nog lekker een aantal jaar hier blijft voetballen bij Psv. Om vervolgens een mooie vervolgstap te kunnen maken in zijn carriere.


23 oktober 2014 om 09:06

Idd hij is nog erg jong kan nog grote stappen zetten.

23 oktober 2014 om 09:09

Karim Rekik kan wel degelijk een topper worden, je moet niet vergeten dat die jongen pas 19 is. In vergelijking met bijvoorbeeld een Veltman, die al 22 is, doet Rekik het gewoon zeer goed als 19-jarige.

Sowieso ben je als je pas 19 jaar bent en al voor het 2e jaar op de centrale verdediger positie staat goed genoeg, en heb je zeker potentie. Hij is fysiek zeer sterk voor iemand van 19 en straalt dat ook uit.

Overigens is de overgang van Omar puur een 'gunst' van beide clubs aan de familie, zodat ze weer bij elkaar zijn. Of Omar een heel groot talent is in de ogen van City, kun je je afvragen..

23 oktober 2014 om 09:36

@dvc'er

Ik weet dat Rekik nog 19 is, en dat hij talent is. Ik zie hem alleen in de toekomst niet eindigen bij een club als Manchester City.

De overgang van Omar kan wel een gunst zijn, maar het lijkt me ook dat het een doel is die jongen op te leiden. Iets wat in mijn ogen nou niet kan omdat die jongen geen officiele duels mag spelen..

23 oktober 2014 om 09:45

Die mening deel ik, dat lijkt mij onbegonnen werk. Met Kompany en Mangala staan er 2 sterke jongens. Wanneer een van hen de club verlaat, staat er binnen no-time een nieuwe. Echter denk ik wel dat Rekik de top elders kan bereiken.

Voor de ontwikkeling van Omar op voetbalgebied is het niet de meest ideale oplossing. Wellicht doet City dit omdat ze hem misschien toch al niet zo'n groot talent vonden. Het lijkt me niet dat City een groot talent stilt laat staan in zijn ontwikkeling.

23 oktober 2014 om 10:46

Veltman is niet echt een eerlijke vergelijking, omdat hij op die leeftijd langdurig geblesseerd was, en ook toen hij fit was lang moest wachten op een kans door concurrentie. Rekik is natuurlijk nog erg jong, zeker voor een verdediger, maar komt er heus wel. Het lijkt me dan wel beter definitief afscheid te nemen van City.

23 oktober 2014 om 11:16

Veltman was ook lang uit de roulatie geweest. Daarnaast zijn beiden jongens bezig met hun 2de seizoen als basisspeler. Wat je ook leuk vergeet is dat Ajax Toby had als RCV toen Veltman dus wat jonger was.

Neemt niet weg dat ik Rekik ook een topper vind, maar je vergelijking is in dit geval misplaatst.

23 oktober 2014 om 11:33

Goed, Veltman was misschien niet de beste keuze om als voorbeeldje te pakken.
Tuurlijk is het moeilijk om jezelf in de basis te spelen wanneer een Alderweireld er staat, zeker wanneer je blessureleed hebt gehad.

Ik ben het er mee eens dat Rekik beter afscheid kan nemen van City, dan ben je afhankelijk van City waar ze je aan willen verhuren. Wat dat betreft kun je beter het heft zelf in handen nemen en een club kiezen die goed is voor je ontwikkeling.

Al met al, komt Rekik er inderdaad wel, speelt tot nu toe een zeer degelijk seizoen met maar weinig doelpunten tegen.

23 oktober 2014 om 09:47

Van Omar is het geen kinderhandel in mijn ogen, natuurlijk blijf je als 12 jarig joch het liefst in 1 omgeving wonen, maar zijn ouders verhuisden nou eenmaal terug naar Nederland. Het zou dan juist schandalig zijn als City hem dwong om in Engeland te blijven. Dat hij dan geen wedstrijden mag spelen vind ik mierenneukerij(van waarschijnlijk de Knvb, Fifa, FA oid).

Dat PSV ermee akkoord gaat vind ik gewoon terecht, PSV is er ook gebaat bij om zo'n goed mogelijke band te hebben met de familie Rekik. En het is ook niet zo dat een 12 jarig jongetje, die nog bij zijn ouders woont, bakken met geld kost of ineens de nieuwe Pelé ophoudt in zijn ontwikkeling.

23 oktober 2014 om 13:09

Ook al waren ze niet gebaat bij een zo goed mogelijke band met de familie Rekik, je laat zo'n jongetje van 12 gewoon meespelen omdat dat gewoon hoort. Goed fatsoen. Vind ik dan

Denk niet dat Rekik een toekomst heeft bij City.
Centraal achterin zit City met Kompany en Mangala nog jaren goed, intrinsiek is dat mss wel het beste centrale duo in een clubelftal.

Ik weet wel een goede oplossing als Karim gekocht wordt kan Omar ook aansluiten bij de club.

In potentie wel Decades naar nu nog niet. Maken echt nog teveel fouten. Verdediginfis op dit moment Man city grootste probleem

Zijn de 'leden' hier hun stukje menselijkheid verloren omtrent een12 jarige jongen? Kinderhandel?
Normaal gesproken speelt zo'n jongen in de jeugdopleiding omdat hij zo lekker kan voetballen en zijn grote broer bij de club speelt en waarschijnlijk wel een beetje talent heeft. Nu de hele familie weer terug is in Nederland sluit deze jongen gewoon aan in de jeugd van PSV zodat hij bij zijn familie kan blijven, maar omtrent de regels mag hij daarom geen wedstrijden spelen. Wat moet de familie dan doen? Hem in Engeland achterlaten?

23 oktober 2014 om 11:51

Het gaat er hier mij om dat Omar om erg jonge leeftijd van Nederland naar Engeland is gegaan, om een paar jaar later weer van Engeland naar Nederland te gaan. Dit kan nooit goed zijn voor de opvoeding van een kind lijkt me.

Zijn moeder was directrice van een basisschool hier bij mij in de buurt.

City is een koopclub en heeft momenteel een ijzersterke selectie waarin voorlopig geen plekje weg gelegd is voor Rekik. Als je kijkt naar een jong groot talent als Nastasic die daar buiten de boot is gevallen moet Rekik 3x nadenken over zijn volgende stappen. Het beste voor Psv, Rekik en Manchester City is dat PSV hem overneemt voor een miljoentje of 3 en Manchester City een terugkoopoptie in dat contract zet. Zo kan Rekik zich doorontwikkelen in een vertrouwde omgeving en puur op het voetbal concentreren, PSV heeft een goede verdediger die de club kent en City heeft de eerste optie op hem wanneer hij zich buitengewoon goed ontwikkeld.

Misleiding met de hoofdletter M natuurlijk.wel grappig dat er toch nog zijn die hierin tuinen.

Maar als het het om de "grote" Rekik zou gaan zie ik zo 1,2,3 geen oplossing.
Rekik heeft destijds zijn contract verlengd bij city en het is omgezet naar "een langlopend contract".

Nergens wordt echt duidelijkheid gegeven wat dat precies in houdt maar 1 ding is wel duidelijk : PSV kan dat contract never nooit afkopen natuurlijk.

De enigste oplossing is dat city een sloot water bij de wijn gaat doen maar dat betwijfel ik gezien het verleden met andere (reserve) spelers.guidetti bijvoorbeeld

Dat over zijn broertje is toch echt wel stom, hij mag een jaar lang niet voetballen in competitieverband omdat City hem niet wil afstaan aan Psv, ze kunnen Omar toch ook gewoon laten gaan naar PSV om hem daarna terug te halen?

Karim Rekik moet na dit seizoen bij een club uit de onderste regionen van de Premier League aan de slag. Op termijn kan hij de basiself misschien aan, al is Jason Denayer verder en heeft nog veel meer potentieel dan deze Rekik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren