Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'PSV en Ajax zijn in Colombia grote namen, dat ik speel maakt indruk'

Laatste update:

PSV nam Santiago Arias in de zomer over van Sporting Portugal en de 22-jarige Colombiaan kende een moeizaam begin in Eindhoven. Joshua Brenet kreeg aanvankelijk de voorkeur van trainer Phillip Cocu, maar inmiddels heeft Arias zich in de basis geknokt. Nu de rechtsachter zijn draai heeft gevonden lijkt hij zich op te kunnen maken voor deelname aan het WK in Brazilië.

/

“De laatste wedstrijden heb ik allemaal gespeeld, inclusief het vriendschappelijke duel met Nederland. PSV en Ajax zijn in Colombia grote namen. Dat ik hier in de basis sta, maakt indruk”, laat de verdediger optekenen in het Eindhovens Dagblad.

Arias erkent dat hij het in het begin moeilijk had in Eindhoven. “Mijn start hier was moeilijk. Een andere manier van voetballen in combinatie met het niet beheersen van de taal, het was in het begin van de competitie te veel voor me”, klinkt het. Hij geeft aan dat zijn vertrouwen is gegroeid en dat hij zijn plek in het veld inmiddels heeft gevonden.

Santiago Arias is beter dan Joshua Brenet

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
19 februari 2014 om 13:25

Ajax heeft de magie en PSV had de talentvolle Brazilianen.... reken er maar op dat dat nog steeds waardevol is voor je reputatie en aanzien

19 februari 2014 om 13:44

En we blijven gewoon een doorgeefluik. Hoeveel spelers komen er wel niet via Ajax en PSV terecht bij Europese (sub) toppers?! Meer dan genoeg en daarom zullen deze Europese clubs Ajax en PSV ook altijd blijven volgen.

19 februari 2014 om 14:44

Arias blijkt een prima aankoop te zijn van Cocu/brands.
In het begin moest hij nog duidelijk wennen aan de ned speelstijl.
Maar nu is hij wekelijks 1vd betere.
Op dit moment na janmaat de beste back van de eredivsie.

19 februari 2014 om 15:08

Opportunisme viert weer hoogtij?? Hij heeft zich zeker herpakt na een slechte start, maar de beste back na Janmaat? Kom op zeg. Neem sowieso aan dat je alleen op de rechtsback doelt, en dan nog zijn alleen Leerdam, van Rhijn en zelfs Rosales nog beter. En dan laat ik de linksbacks nog buiten beschouwing. Hij doet het redelijk nu, maar heeft de laatste weken ook nauwelijks tegenstand gehad.

19 februari 2014 om 17:54

@sjakiewolfs

Alleen Janmaat en Leerdam zijn op dit moment beter. van Rhijn is speelt al het hele seizoen slecht en Rosales kan niet goed verdedigen. Zijn Ajax, AZ en FC Twente dan geen weerstand? Daar speelde hij erg goed. Deze jongen wordt met de wedstrijd beter echt mooi om te zien en heeft een erg groot uithoudingsvermogen.

Het verbaasd mij ook hoe bekend beide clubs nog zijn in Zuid Amerika. Als ik in Brazilië ben en men weet dat ik uit Nederland kom, dan gaat het altijd over de gouden jaren van Ajax. Sommigen volgen Ajax nog op de voet. De wedstrijd tegen Barca werd natuurlijk uitgebreid besproken. Mooi om te zien hoeveel aanzien we nog hebben in het buitenland.

19 februari 2014 om 13:29

Hier in engeland word met name ajax ook enorm gerespecteerd , en nog vaak gevolgd ook . Het valt me op dat overal de eredivisie word gevolgd en hoog aangeschreven , behalve in Nederland waar men toch moeilijk vind om een eigen mening te vormen en vooral luisterd naar de snor .... Ook veel pubers vinden het vooral intressant om voor een buitelandse club te zijn zonder dat ze doorhebben dat dit alleen averechts werkt als ze wilen dat Nlse clubs ook weer europees gezien iets gaan winnen . Ik ben er van overtuigd als ploegen als ajax fnoord psv het budget hadden van bijvoorbeeld arsenal dat wij wel in staat waren jarenlang europa te domineren door de Nlse visie om talenten op te leiden

19 februari 2014 om 13:58

Klopt, in Engeland zijn er redelijk veel Ajax supporters/volgers. Op vakantie ben ik wel eens een Engels jochie van 12 tegen gekomen die een Ajax-shirt droeg. Geeft toch wel aan dat Ajax een grote naam in het buitenland is.

19 februari 2014 om 17:00

Wat goed onderbouwde mening! Ben ik het volledig mee eens

19 februari 2014 om 13:32

"in het buitenland" is een heel groot begrip voor Nederland. Ik denk dat "zo'n grote" naam wel mee valt. In Afrika of Azië zullen ze de deur niet plat lopen voor deze teams. En in Zuid Amerika is Amsterdam of Nederland om andere redenen als voetbal zeer bekend.

19 februari 2014 om 13:37

Lees: Zuid Amerika. Ik heb het ook niet over de deur plat lopen, ik verbaas me gewoon over het feit dat clubs als Psv en Ajax toch redelijk wat aanzien hebben. Juist in een tijd waar clubs als Bayern, Manchester City, Barca, Real Madrid etc. heersen. Men weet nog heel goed hoe goed Ajax in de jaren 90 was. Dat maakt me toch trots.

19 februari 2014 om 13:42

Nou ook in Azie staat de Eredivise hoog aangeschreven hoor, Want door middel van Speler Young-Pho Lee , Shinji Ono , Ryo Miyaichi , Park en Honda kwamen er ook veel Aziaten hier zelfs wedstrjden bezoeken. Dus

Arias maakt nu eindelijk een zeer goede indruk en laat nu zien waarom PSV hem gehaald heeft.

19 februari 2014 om 14:10

Geloof me. In de gouden tijden van Ajax of Feyenoord hadden ze niet eens radio, laat staan interesse. In de jaren 90 en begin 21e hadden ze amper een TV en al helemaal geen internet. Dus over interesse voor deze voetbal club's zou ik me echt geen illusie maken.
En in Azië wedden ze net zo makkelijk op kamelen.
Leuk voor hun als je er een toerist mee kan paaien, verder echt o,o.

19 februari 2014 om 13:34

Haha...klopt! Het is dan altijd leuk om dan wat te vragen over de rivaal, maar die kennen ze niet. Maar dat kan ik goed begrijpen, Europees zijn ze er niet laat staan CL. Wel kennen ze van Persie en van Bronckhorst.

On: Ik vind Arias een prima verdediger echt een bijtertje.

19 februari 2014 om 13:42

Feyenoord kennen ze nauwelijks inderdaad. Psv daarentegen is vrij bekend (logisch ook..). Maar het Nederlandse totaalvoetbal (wat we al jaren niet meer spelen) is nog erg geliefd bij Zuid Amerikanen.

19 februari 2014 om 13:57

Ja net zoals ze amsterdam wel kennen en rotterdam niet, kwestie van topografie. Maar toch leuk dat je zo scherp probeert te reageren.

19 februari 2014 om 14:04

Je weet dat Rotterdam juist heel bekend is vanwege de wereldhaven? En dat juist Brazilië heel veel van doen heeft met de stad Rotterdam? Wel scherp blijven Chrisje.

19 februari 2014 om 14:14

Ja hier kent iedereen de haven van rotterdam ja, maar in het buitenland niet op die manier, daar kijken ze naar hoofdsteden. Ben altijd scherp.

19 februari 2014 om 15:48

Dat is precies wat ik aangeef Jan. Je lijkt er toch steeds moeite mee te hebben dat ik iets meer over Ajax zeg dan over Psv. Rot voor je, man. Maar ik zeg toch vrij duidelijk: "het verbaasd mij ook hoe bekend beide clubs nog zijn in Zuid Amerika." & " Mooi om te zien hoeveel aanzien we nog hebben in het buitenland. ". "we" doelt op Ajax en Psv. Maar ook jij van harte gefeliciteerd! Echt top!

Santiago Arias beschikt wel degelijk over kwaliteiten, maar ik heb het gevoel dat PSV telkens weer spelers voor op de back-posities koopt, terwijl die spelers beter tot hun recht komen wanneer zij minimaal één linie opschuiven. Ik vind Arias geen echt back, meer een hangende middenvelder.

19 februari 2014 om 13:22

Ze willen daar per se opkomende backs en dan kom je vaak bij ongeschoolde aanvallers uit die relatief laat zijn begonnen met puur verdedigen. Daarom poogt Ajax zijn toekomstige backs in de jeugd ook centraal achterin te zetten. Om defensieve weerbaarheid op te doen

19 februari 2014 om 14:00

Dit zie je bij bijna elke club die het spel wil maken, een aanvallende back die veel op komt. Zie je bij bijna elke topclub.

Dit bewijst weer dat in sommige landen we nog een groot voetbal land zijn. Ik hoop dat we doormiddel van het langer houden van de jeugd we weer eens wat kunnen betekenen in Europa. (Als PSV het serieus neemt) het zou toch top zijn als Feyenoord, Ajax en PSV hun top talenten Bij elkaar kunnen houden voor 4/5 jaar.. Helaas is dit een utopie

Ik begin zeker de laatste weken toch wel écht te zien waarom ze deze jongen gehaald hebben hoor! In praatprogramma's werd hij de eerste weken/maanden al klein gemaakt/als miskoop geposteert, hij speelde ook alles behalve goed, maar iedereen heeft tijd nodig om te wennen.

Schaars en hij zijn samen voor 1.600.000 gekocht en dat vind ik toch zéér, zéér goed gedaan van Brands hoor! Want het zijn gewoon 2 zeer belangrijke spelers gebleken dit seizoen voor Cocu.

Deze jongen legt echt al zijn energie in de wedstrijd, ik kan daar echt van genieten, ik zie hem vaak ballen van de voet plukken in de verdediging, kan aardig verdedigen en ik vind hem aanvallend echt heel erg veel toevoegen.

En na het WK waar deze jongen waarschijnlijk gewoon in de basis zal staan bij een outsider voor de titel kan deze jongen best wel eens miljoenen waard zijn en dan moet je echt niet staan te kijken als de gekken in het buitenland gewoon dichter tegen een bod van 15 miljoen gaan zitten dan bij de paar ton waarvoor ze hem opgehaald hebben bij sporting.

Prima versterking gebleken voor psv! ik geniet van deze jongen!

19 februari 2014 om 13:35

Haha 15 miljoen voor deze speler? Dat kan je wel op je buik schrijven! En schaars vind ik zelf egt een slechte speler! ik moet wel zeggen dat die arias me aardig verrast heeft sinds hij een beetje ze draai begint te vinden! Maar het is geen echte top back vind ik zelf! Maar wie weet dat hij alleen maar beter gaat voetballen als hij helemaal op ze plek is!

19 februari 2014 om 14:51

Nabbejh,

Ik zeg niet dat iemand 15 miljoen voor hem gaat betalen, maar na een goed EK weet je het nooit, hij word dan gekocht als 'rechtsback van de halve finalist van het WK 2014, bijvoorbeeld..

En dichter bij de 15 dan bij de 1 is ook 8,1 miljoen he, heb het expres zo gezegd, want ik vrees ook dat niemand hiervoor 15 miljoen neerlegt maar je weet nooit als hij een top wk speelt kan hij zomaar een hele mooie prijs op gaan leveren.

Ik denk dat dit logisch is dat Ajax en psv daar het meest bekend zijn, Ajax grotendeels om het verleden en psv natuurlijk helemaal om het verleden met Romario en Ronaldo.
Draai het eens om, van Botafogo had ik ook amper wat gehoord totdat Seedorf er ging spelen.

Maar echt veel indruk maakt Arias niet op mij.

Vond hen begin dit seizoen echt een drama, maar begint langzaam wat beter te worden. Toch is deze jongen net als Willems geen back, maar een middenvelder. Komt vaak mij naar voren, is snel heeft een leuke pass, maar verzaakt zijn verdedigende taken. Slecht in duels, totaal niet sterk en het verdedigende inzicht is ook ver te zoeken.

19 februari 2014 om 13:28

Hij is noujuist de laatste weken uiterst sterk in verdedigen.. Dacht dat je dat wel was opgevallen tegen de wedstrijd tegen jou club..
En buiten dat, de backs van PSV krijgen noujuist de opdracht om mee aan te vallen.. Om zo meer ruimte te creëren voor de buitenspelers.. En ook daar wordt Arias steeds beter in!

19 februari 2014 om 13:34

Uiterst sterk gaat nou wel erg ver. Hij wordt inderdaad met de wedstrijd beter, maar is nog absoluut niet op een niveau waarbij je normaal gesproken bij de eerste 3 mee eindigt.

Tegen Heracles speelde hij inderdaad een goede pot, maar trof met een niet fitte Linssen op een belabberd veld ook niet echt tegenstand.

Ik ga de komende weken zeker nog op hem letten!

Toch mooi dat PSV en Ajax grote namen hebben in dat soort landen.. Want niet alleen in Columbia maar in Brazilië en Mexico zijn het ook grote namen. Vond het wel mooi, tijdens de Confederations Cup in Brazilië gewoon mensen in een PSV shirtje daar op de tribunes zaten..

Buiten dat, Arias heeft de afgelopen weken echt top gespeeld! De eerste paar keren dat ik hem zag dacht ik dat het een miskoop was maar nu is dat beeld totaal omgedraaid! En dat voor slechts een paar ton!

Hij doet het nu goed, en elke speler moet wennen, zeker als je de taal niet spreekt en moet wennen aan de andere manier van spelen. Motivatie inzet zijn bij hem goed de drang naar voren is prima. Verdedigend doet hij het redelijk goed.

Is de laatste wedstrijden echt een van de beste aan de kant van Psv. Is aanvallende gevaarlijk, maar staat ook verdedigend zijn mannetje is met name door zijn snelheid moeilijk te passeren. Ook levert hij veel strijd en zit hij er kort op, dingen die bij Willems nog wel beter kunnen.

Altijd mooi om te horen hoe groot de clubs hier in Nederland daadwerkelijk zijn. Ajax en vooral Feyenoord zijn toch echt namen in Europa en hebben ook in Europa ontzettend veel fans.

Maar wat Arias hier zegt, in Zuid-Amerika is het echt Psv. Ajax natuurlijk ook maar PSV is daar echt de nummer 1 club. Ik heb er zelf twee jaar gewoond en kwam in diverse steden. Je kwam de dag niet door zonder een Braziliaan in een PSV shirt, welliswaar een verschrikkelijke namaak maar toch.

Arias zelf ontwikkelt zich overigens fantastisch. Hard werken en je ziet ook echt dat ie jongen veel talent heeft. Gaat als een echte zuid Amerikaan de duels in.

Als ik al die reacties zo lees gaat een kwart over voetbal, en in de rest van de reacties worden mensen gewoon zwart gemaakt. Misschien een plan om ook daadwerkelijk op een respectvolle manier met elkaar over voetbal te praten i.p.v. anderen mensen zwart te maken? Zonder respect geen voetbal, toch? Of Ajax nou beter is als PSV of Feyenoord maakt toch niet uit, het is toch al mooi dat het nederlandse voetbal nog zoveel aanzien heeft in het buitenland?

Ik heb veel gereisd en in Zuid - Amerika kennen ze PSV inderdaad eerder dan Ajax. In de rest van de wereld is het doorgaans andersom. Maakt je toch altijd trots en leuk om t daar met mensen over te hebben. Zo kwam ik Indonesië een keer iemand tegen die kende alle spelers van Ajax in de jaren 70.. Dat weet ik niet eens.

Laten we er geen doekjes om winden: geen enkele speler wil naar de eredivisie toe, naar welke club dan ook. We zijn gewoon van het niveau Belgie en internationaal spelen we al 10 jaar helemaal niks klaar.

Zo vind ik Boca Juniors ook altijd leuk klinken, net als Nottingham Forest, maar als ik als speler de keuze had, ga je daar ook niet spelen.

19 februari 2014 om 18:05

Niveau België? Anderlecht heeft volgens mij geen een wedstrijd gewonnen in de CL? Normaal komt PSV altijd ver en heeft het altijd de meeste punten verzameld. Maar heeft op dit moment gekozen om een stap terug te zetten. De toekomst ziet er net juist goed uit Ajax, Psv, AZ, FC Twente en Feyenoord hebben jonge team's en Vitesse kan goede spelers huren van Chelsea. Niveau België Nee! Niveau Oekranie, Rusland en Turkije maar dan met minder geld!

Jammer dat die Brenet zo is teruggevallen, leek toch wel een talentje

19 februari 2014 om 18:08

Is nog jong 18 jaar? Maakte beginners fouten is normaal denk dat 1 jaar Jupiler Leauge hem wel goed doet dat hij talent heeft zeker maar fysiek vind ik hem erg zwak! Komt misschien door zijn leeftijd.

Ik woon nu ruim een jaar in Colombia, ik moet jullie teleurstellen. In ruim een jaar tijd 2 keer een shirt met het logo van ajax erop (geen wedstrijdshirts) en 1 PSV shirt gezien. Er zijn inderdaad wel redelijk wat mensen die de clubs kennen, maar in Zuid Amerika is het ook gebruik om uit beleefdheid maar te zeggen dat je ze kent. Zijn selectie in de nationale ploeg heeft hij inderdaad wel verdiend bij Psv. Toen PSV heb ik rondgevraagd bij veschillende voetbalkenners, nota bene uit zijn geboortestad, en niemand had ooit van hem gehoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren