Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV-directeur baalt: ‘Hierdoor 100.000 euro aan extra kosten gemaakt’

Laatste update:

Uit vrees voor confrontaties tussen fans zijn er in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al oefenduels van clubs als Ajax en PSV verzet of geannuleerd. PSV-directeur Toon Gerbrands baalt als een stekker, omdat het de clubs veel geld kost. In gesprek met het Algemeen Dagblad legt Gerbrands uit wat de financiële schade is van het verzetten van het duel met Queens Park Rangers.

/

“Uit vrees voor rellen moest de oefenwedstrijd van PSV tegen Queens Park Rangers op De Herdgang achter gesloten deuren worden gespeeld. Wij hebben hierdoor 100.000 euro aan extra kosten gemaakt, aan het vinden van een andere locatie en het gemis aan de opbrengsten uit de kaartverkoop", vertelt Gerbrands.

Volgens de bestuurder maakte hij in zijn tijd bij AZ nooit mee dat oefenwedstrijden verplaatst of zelfs geannuleerd werden. Hij wijst op een incidentenlijst van de UEFA, die niet meer up-to-date is. “Er zou een verjaringstermijn moeten komen, waardoor die lijst wordt opgeschoond”, vindt Gerbrands.

PSV
Het verplaatsen of annuleren van oefenwedstrijden is overdreven

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vreemd inderdaad dat een dergelijke lijst niet zo nu en dan even wordt nagekeken. Erg laks van de UEFA als het echt zo in elkaar zit.

20 juli 2016 om 08:54

Wat voor een directeur is dat? Extra kosten door het gemis aan de opbrengsten uit de kaartverkoop? Dat is gewoon inkomstenderving, maar extra kosten? waar haal je die dan vandaan?

Het is natuurlijk wel frustrerend. Als ik zie op welk niveau o.a. duitse clubs in deze fase al oefenen en de ned. clubs amper de amateursclubs achter zich gelaten hebben helpt dit natuurlijk niet.

20 juli 2016 om 09:31

Volgens mij zegt hij ook heel duidelijk "het vinden van een andere locatie", waarvan ik me voor kan stellen dat dat kosten met zich mee brengt. Laten we niet vergeten dat VZ ook zomaar verkeerd gequote kan hebben waarmee hij eigenlijk "we missen €100.000 aan inkomsten" bedoelt.

20 juli 2016 om 10:11

Natuurlijk neem je die kaartverkoop mee. Op basis het verleden kan je toch een realistische voorspelling doen over het aantal kaarten dat wordt verkocht. Anders kunnen alle concerten/ pretparken en bioscopen ook wel de deuren sluiten. Kaartverkoop telt immers niet....

Atletico madrid en Wolfsburg was vorig jaar nog, dus niet zeuren Gerbrands, verder heeft hij wel gelijk hoor maar dat had nu ook geen verschil meer gemaakt.

20 juli 2016 om 10:12

In Madrid is niks gebeurd. Alleen een paar dronken gasten die zich niet netjes gedroegen tegenover een groepje zigeuners.

Als het om een incidentenlijst gaat dan zal zelfs als die up to date is niet gunstig uitpakken voor PSV of zijn we het gebeuren in Madrid bijv al vergeten?

Daarnaast stemmen nu veel mensen dat het overdreven is, maar mocht het wel fout gaan dan hadden de voetbalbonden ook beter moeten weten volgens de meesten hier

20 juli 2016 om 10:05

Leuk dat je Madrid er weer bij haalt, maar dat staat natuurlijk los hiervan. Er zijn geen straffen in de zin van spelen zonder publiek uitgedeeld, dus zo hoog nam de UEFA dat niet op. Denk dat het meer te maken heeft met de misdragingen van de Engelsen op het EK en dat komt nu op het bordje van PSV.

20 juli 2016 om 10:05

Vorig jaar mocht PSV geen oefenwedstrijd in Frankrijk spelen vanwege ongeregeldheden in Lyon 11 jaar geleden. Dat is wat hij bedoelt.

Openbare orde is van groter belang dan een oefenwedstrijd. Daar is het in het verleden ook regelmatig misgegaan. Voetbal trekt in het algemeen al een zware wissel op de beschikbare politie inzet. Burgermeesters hebben ook andere prio's.

Waarschijnlijk geen populair standpunt hier op VZ.

20 juli 2016 om 10:19

Probleem is niet zozeer de supporters van de eigen aanhang (die zitten doorgaans redelijk gemakkelijk te herkennen in een stadion 'opgesloten', maar rivaliserende clubs die het als excuus gebruiken om ook langs te komen voor de confrontatie. Ik vraag me af in hoeverre je PSV dan moet bestraffen. De openbare orde valt onder de verantwoordelijk van de overheid. Tussen QPR en PSV is echt 0,0 rivaliteit. Ik zie niet in dat dit een risicowedstrijd is....

20 juli 2016 om 11:04

VZ ten top om deze reactie een groen randje te geven.

Natuurlijk is openbare orde belangrijk, maar als je bij elke kans op verstoring een evenement opschort dan hoef je niets meer te organiseren. Geen festivals, geen kermissen, helemaal niet. Beetje saai, maar he alles voor de openbare veiligheid toch?

Daarnaast draaien voetbalclubs gewoon zelf op voor politie kosten gedurende de competitie. Nederland blijft een bekrompen en bang land dat bij de minste geruchten een voetbalwedstrijd niet door durft te laten gaan. Burgemeesters krijgen hier ook veel te makkelijk de gelegenheid toe

20 juli 2016 om 11:53

Leden kunnen zon randje geven he, niet zozeer mods/ voetbalzone. Ik kan dat bijvoorbeeld ook

20 juli 2016 om 11:55

Voetbalclubs draaien maar gedeeltelijk op voor de kosten van politiemensen. Buiten het stadion betaalt de 'staat' (lees: de kosten worden ondergebracht bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie) de kosten. Daarnaast draait het ook om het aantal manuren. Uit onderzoek van Rtlnieuws (met behulp van Buurtfacts) blijkt dat er per seizoen 300.000 manuren worden gemaakt. Die manuren hadden ook bij andere evenementen ingezet kunnen worden. Moraal van het verhaal: mensen moeten zich beter tegenover elkaar gedragen, dan is het niet nodig om wedstrijden af te gelasten.

Misschien moeten clubs hier dus nu ook rekening mee gaan houden in het plannen van oefenwedstrijden. Dat ze achteraf niet voor verrassingen komen te staan.

20 juli 2016 om 10:21

Tsja. (voorbeeld he). Als Ajax een oefenwedstrijd regelt met Anderlecht en de harde kern van Genk (of Gent, weet ik veel) komt langs om de boel te verstieren. In hoeverre heeft Ajax daar dan invloed op? In de huidige tijd grijpt iedereen wel iets aan om de boel 'op scherp' te zetten. Vriendschappelijke wedstrijden bestaan bijna niet meer, want er zijn altijd wel een stel malloten die het leuk vinden om het te verzieken. Het is voor elke idioot tegenwoordig een simpel (en goedkoop) kunstje om een paar honderd kilometer te rijden puur voor een 'gevechtje'.

20 juli 2016 om 12:45

Nee daar heeft Ajax geen invloed op.

Ajax weet echter wel dat de supporters warme banden hebben met Anderlecht en dat ze een oefenwedstrijd spelen tegen een rivaal van dat Anderlecht. Hier moet je in het plannen van oefenwedstrijden rekening mee houden.

Die vriendschappelijke wedstrijden bestaan niet meer. Dus dat zal je in een professionelere setting moeten gaan plannen.

Het lijkt een hype ofzo. Normaliter kan ik elke oefewedstrijd van RKC bekijken, Dit seizoen pas 2.
Zowel de wedstrijd tegen QPR als tegen FC Dordrecht achter gesloten deuren gespeeld. Steeds meer burgervaders zijn angstig. Waar eerst locaties blij waren met een oefewedstrijd van een profclub i.v.m. kantine opbrengesten voor de amateurverenigingen verbieden steeds meer gemeente dit soort wedstrijden helaas

Kies dan wat gerichter tegen wie je speelt en waar ..... engelsen komen altijd met supporters hier zelfde laken een pak!!
Als je al geen eens tegen schalke "jeugd" kan gaan oefenen in terwolde is het einde al aardig zoek.

Zolang de angst regeert zullen we dit dit blijven houden, vaak zijn die zogenaamde "signalen" waar burgemeesters het over hebben niets meer dan gepraat online van internet hooligans. Je zou toch verwachten dat men tegenwoordig wel genoeg van hooliganisme weet dat die groep supporters die echt uit zijn op rotzooi; dit doorgaans niet publiekelijk van ten voren aankondigen.

Dan zijn er ook nog burgemeesters geweest waar later bleek dat er helemaal geen serieuze signalen waren, maar men het gewoon makkelijker vond om een wedstrijd te verbieden of om een combi in het leven te roepen. Persoonlijk vind ik het ook altijd lachwekkend dat Nederland een Europees kampioenschap of een wereldkampioenschap wilt organiseren als we zelfs niet eens hier een vriendschappelijk/oefenpotje kunnen/willen organiseren. Wat dat betreft is het wel beangstigend hoever we vandaag de dag al leven in een Orwellian world.

Ik moet eerlijk zeggen dat wanneer deze man zijn mond open trekt, het vaak op gezeur lijkt.. toch is het niet zo en heeft hij eigenlijk altijd wel een goed punt. Bijna altijd goede ideeën of opmerkingen, nooit echt zeuren en hij kan dingen ook erg neutraal bekijken. Ik denk dat hij een aanwinst is voor elke club en PSV mag dan ook blij zijn. Dit is een voorbeeld van echt de juiste man hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren