Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV bindt al vroeg in seizoen strijd aan met Champions League-deelnemers

Laatste update:
/

PSV oefent in de aanloop naar het nieuwe seizoen tegen minimaal één Champions League-deelnemer. De Eindhovenaren maakten bekend dat zij hun opwachting zullen maken bij de Valais Cup in Zwitserland, waar onder meer Olympique Lyon tot de tegenstanders behoort.

Ook vindt een ontmoeting plaats met FC Basel. De Zwitsers maakten het afgelopen seizoen indruk door de groepsfase van de Champions League te overleven en nemen dit jaar deel aan de voorronde van het kampioenenbal. Datzelfde geldt voor AS Monaco, dat kort na het toernooi in Zwitserland als sparringpartner fungeert voor het elftal van Phillip Cocu. Dat duel vindt plaats in Italië.

PSV is daarnaast nog op zoek naar een alternatief voor het geschrapte oefenduel met Borussia Mönchengladbach. Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven verbood die ontmoeting omdat er te veel politie voor nodig was. De voorbereiding van de landskampioen op het nieuwe voetbaljaar begint op 29 juni. Op 2 augustus wacht met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Groningen de eerste echte test.

Denk jij dat PSV de groepsfase van de Champions League overleeft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach PSV gaat het ook niet redden. Als ze h et afgelopen jaar al niet in de EL redden dan al helemaal niet in de CL. Wel leuke wedstrijden misschien, maar ze moeten hopen dat ze na de groepsfase gewoon doorgaan naar de EL waar ze thuishoren.

11 juni 2015 om 12:03

Met die instelling inderdaad ja!

Het is ajax de afgelopen paar jaar 2x bijna gelukt om door te komen. En ik vind dat dit PSV meer indruk gemaakt heeft dan dat ajax dat deed in de laatste jaren. We moeten gewoon proberen zo goed mogelijk te presteren en dan zien we wel. Als we er maar alles aan gedaan hebben.

11 juni 2015 om 12:07

Het is bijna gelukt met ajax zeg je (dat klopt). Psv totaal niet maar toch maken ze meer indruk de afgelopen jaren? Waaruit blijkt dat dan? Europees gezien doet ajax het beter.... was vaak beter dan de tegenstander en psv juist niet...:/

11 juni 2015 om 12:07

De enige reden dat PSV door zou kunnen stoten is omdat ze sowieso in een makkelijkere poule komen dan al die 5 poules van Ajax..continu de poule des doods. Daarbij: in Europa heeft Ajax een veel betere indruk achtergelaten met overwinningen op Barça, City, United en prachtige duels tegen Dortmund (finalist toen), PSG thuis etc..

11 juni 2015 om 12:12

Hij zegt dat het voetbal van het PSV van nu meer indruk maakt dan Ajax in de afgelopen jaren

11 juni 2015 om 12:14

Het vervelende voor Psv, en wat ook telkens het probleem van Ajax was, is dat de beste spelers vertrekken. Depay is al weg, nu Wijnaldum, De Jong en Willems nog en wat blijft er dan over? Maar wie weet, ze hebben sowieso een makkelijkere poule dan Ajax dus misschien is er wat mogelijk.

11 juni 2015 om 12:14

Ik ben geen supporter van Ajax, maar ik vind jouw mening te gekleurd:

Ajax laatste jaren:

2014/2015:
Ajax - PSG 1-1

2013/2014:
Ajax - Barcelona 2-1
Ajax - AC Milan 1-1
AC Milan - Ajax 0-0
Ajax - Celtic 1-0

2013/2013:
Ajax - Manchester City 3-1
Manchester City - Ajax 2-2
Borussia Dortmund - Ajax (1-0, waar Ajax even goed was)

2011/2012:
Manchester United - Ajax 1-2
Ajax - Lyon 0-0
Lyon - Ajax 0-0

2010/2011
Ajax - AC Milan 2-0
AC Milan - Ajax 1-1

2009/2010
Juventus - Ajax 0-0

PSV 2014/2015 (alleen omdat jij ze dit jaar beter vond presteren dan hun afgelopen jaren):
Panathinaikos - PSV 2-3?

Dat was het enige beetje noemenswaardige en dan heb ik bij Ajax ook nog is de wedstrijden tegen Dynamo Kiev, Anderlecht, Steaua Boekarest, Dinamo Zagreb, Auxerre en Apoel weggelaten. Ja, Apoel die laatste jaren het niet slecht doen in de Cl.

11 juni 2015 om 12:14

Nou nou die poule met Milan Lyon en Zagreb was meer de Poule der armoede in de CL.. Met een uitgehold Milan en een leeg gekocht Lyon!!

11 juni 2015 om 12:22

Het team van Milan 2011/2012 bevatte spelers als Inzaghi, Ibrahimovic en Thiago Silva. Die anderen ben ik het met je eens, maar dat zijn nog altijd betere prestaties geweest dan zweten tegen Ludogorets en Estoril.

En daar ging zijn punt om, dat PSV beter presteerde dit jaar, toch?

11 juni 2015 om 12:26

Precies Pelle, dat uitgeholde Milan waar PSV 2 jaar geleden kansloos van verloor in de laatste kwalificatieronde voor de CL.

11 juni 2015 om 12:33

Vergeet Redbull Salzburg en Steau Boekarest niet?

11 juni 2015 om 12:44

Dnirpo ook niet maar ja dat mogen we niet zeggen hea alleen tegen de grote clubs worden de uitslagen bij gehaald.

11 juni 2015 om 12:45

Euhm waar Psv thuis in Eindhoven veel beter was tot depay de bal inleverde en de goal uitviel ?

11 juni 2015 om 13:35

@rugu

Volgens mij maakte El Shaarawy alle vier de goals tegen PSV over twee wedstrijden, en was PSV qua veldspel de bovenliggende partij in beide wedstrijden (voor wat het waard is). Zonder El Sharaawy, die net na het tweeluik een zware blessure kreeg en vrijwel de rest van het seizoen out was, zakte Milan pas ver weg. Dus appels met peren vergelijken.

Wel moet ik zeggen dat Ajax de laatste jaren in de CL veel meer heeft laten zien dan PSV in de EL. Europees vind ik tot nu toe PSV onder Cocu nog niet best qua resultaten - geen enkele stunt tot nu toe maar wel al van een paar zeer matige ploegen verloren/gelijkgespeeld, maar hopelijk zit ook daar volgend jaar verbetering in. Wat de competitie betreft heeft Cocu er met PSV echt alles uitgeperst wat mogelijk was met een puntenrecord.

11 juni 2015 om 13:36

Hij heeft het niet over het verleden maar over wat psv heeft laten zien afgelopen jaar, buiten dat al half nederland al zegt dat de selectie van psv heel erg goed is zijn ze op dat punt al beter dan ajax de afgelopen ajax, ajax presteerde het met een mindere selectie om toch bijna door te gaan, dat is erg knap want het zijn gewoon moeilijke wedstrijden, dat hij psv dan een kans acht omdat ze beter hebben gepresteerd in de competitie dan ajax deed afgelopen jaren en daarbij ook nog eens een betere selectie heeft mag je hopen en supporten op het overleven van de groepfasen. Voel je niet op je pik getrapt, praat over gekleurde brillen en haal er prestaties bij uit het verleden want dat is niet echt relevant!
Elk seizoen is anders en elke wedstrijd is een wedstrijd op zich, hopelijk behoudt psv wijnaldum(kleine kans) en willems en kan het hopelijk voor het Nederlands voetbal de groepsfase overleven... net zoals Ajax hopelijk de voorrondes door komt!

11 juni 2015 om 14:14

@street50
Ben je dom of wat? Het gaat erom dat PSV dit jaar beter heeft gepresteerd dan Ajax volgens PSV- er!. Inderdaad Ajax doet het matig in de EL, maar als we het vergelijken hebben ze het beter gedaan dan Psv. Als neutrale supporter heb ik dan liever dit soort wedstrijden tegen grote clubs en met name in de CL dan verliezen tegen Ludogoretz.

@vendemen?
Op mijn pik getrapt? Ik ben geen Ajaxfan hoor haha. Dat qua voetbal klopt, Ajax is erg saai, maar 'beter dan' meet je alleen door resultaten. Anders hoorde Nederland ook het EK te winnen in 2008 in plaats van Spanje.

11 juni 2015 om 16:04

Prachtige duels tegen dortmund? Twee keer van de mat gespeeld worden lijkt me niet zo prachtig als ajax fan

11 juni 2015 om 16:08

@ t0mmy_psv,

Veldspel leuk en aardig, uiteindelijk had je toch (ik in elk geval) geen seconde het gevoel dat er ook maar iets te halen was voor PSV in die wedstrijden. Ze speelde leuk omdat Milan nog midden in hun voorbereiding zat en nog niet helemaal wedstrijdfit waren. Daarom lieten ze PSV gewoon het spelletje spelen en speelde ze de wedstrijd volwassen uit.

Ajax stijgt juist vaak in grote Europese wedstrijden boven zichzelf uit, in de CL halen ze heel vaak een niveau wat ze in de competitie bij lange na nooit halen. Als je de afgelopen jaren Ajax ziet, dan heeft Ajax ook gewoon heel erg weinig topwedstrijden (europees en nationaal) verloren.

PSV heeft juist heel veel moeite om topwedstrijden te winnen. In Nederland lukt het wel tegen Heracles, Excelsior en ADO maar als je dit jaar al bijvoorbeeld ziet. Dan hebben ze in Eindhoven van Ajax verloren en in de Arena had het bij rust al 3-0 moeten staan en heeft PSV Ajax (zeer effectief overigens) weg gecounterd. Maar goed, als je zoals jij ook aangeeft bij de wedstrijden PSV-AC Milan kijkt naar het veldspel van die wedstrijd dan had Ajax PSV af moeten slachten. Ook heeft PSV thuis tegen Feyenoord gewoon erg veel geluk gehad, Feyenoord jaagde op de overwinning en PSV countert in de laatste seconde van de wedstrijd nog de overwinning binnen. Uit tegen Vitesse zelfde verhaal als Ajax-PSV. Het was een wonder dat het geen 5-1 werd. Zenit dit jaar was nog erger.

Dat is het grote verschil tussen Ajax en Psv. PSV laat het vaak afweten in de topwedstrijden waar Ajax boven zichzelf uitstijgt.

11 juni 2015 om 17:21

Vaak beter maar toch niet winnen geldt niet in het topvoetbal.

11 juni 2015 om 18:51

MVA7, van de mat gespeeld? In de arena wel ja, in dortmund bij lange na niet.

13 juni 2015 om 12:42

Apart dat Ajax dan 4x de CL gewonnen heeft..

11 juni 2015 om 12:07

Een beetje voorbarig vind je niet. Je weet nog niet eens wie de tegenstanders zijn in de poule. Maar misschien is de wens de vader van de gedachte!

11 juni 2015 om 12:07

Met de nieuwe regeling is het wel gewoon mogelijk. PSV krijgt nu zeer waarschijnlijk een makkelijkere poule dan Ajax in de afgelopen jaren had. De nederlagen tegen Dynamo Moskou en de eerste tegen Zenit waren ook helemaal niet terecht, uit die wedstrijden kon je zeker opmaken dat PSV ook tegen wat grotere Europese teams iets kan laten zien.

11 juni 2015 om 13:22

@MABelhaj: vindt dat er te makkelijk gedacht wordt dat PSV een makkelijkere poule krijgt terwijl de Topclubs die er normaal inzaten nu naar poule 2 schuiven en die daar inzaten naar poule 3 enzovoort.
Uiteraard zou het mooi zijn als de poules makkelijker worden dit jaar voor PSV en Ajax (als Ajax zich plaats wat wel gaat lukken denk ik)maar heb er een hard hoofd in.
En PSV wordt er niet beter op komend jaar zie er nog wel één of twee weg gaan.

11 juni 2015 om 17:29

Daar heb je natuurlijk gelijk in, maar de kans wordt kleiner. Vorig jaar kon Ajax vrijwel alle goede clubs loten, terwijl volgend jaar clubs als Barcelona, Chelsea en Bayern Munchen in ieder geval niet geloot kunnen worden.

11 juni 2015 om 12:19

Overigens ben ik het niet eens met Magicrd2. Het vertrek van Depay is moeilijk op te vangen, maar hou dit team dit jaar bij elkaar en kan een mindere versie van de 2004/2005 uitvoering komen. En dat team had met spelers als Vogel, Voh, Lee, Lucius, Bouma driekwart van het team dat het niet in de absolute top heeft gered.

Dit team heeft met Willems een absolute topspeler in potentie en Wijnaldum, Arias, Guardado (ja Guardado, want hij werd misbruikt als LB bij Valencia en Leverkussen, zie zijn Deportivo tijd maar), Maher (nog steeds ja) spelers die het minimaal in de subtop kunnen redden.

11 juni 2015 om 12:23

Ze vlogen eruit tegen Zenit, een ploeg die normaal gesproken gewoon meestrijd om de bovenste plaats in een CL poule. Daarnaast zitten ze nu in pot 1, dus zullen ze waarschijnlijk maar 1 topploeg in de poule krijgen. Maar het kan ook zomaar dat hun sterkste tegenstander Bayern Leverkusen of Valencia is. Uiteraard ook sterkere ploegen dan Psv, maar dan kan je weleens punten tegen pakken.

Zoals het er nu uitziet kan PSV zomaar in een poule komen met: Leverkusen, Olympiakos Pireaus en AA Gent. Dan ben je eigenlijk aan je stand verplicht om door te gaan, en kan je zelfs proberen eerste te worden!
Worst case zou iets kunnen zijn als: Real, Sevilla/shaktar/lyon en AS roma/galatasaray/bmg.

Kan dus alle kanten op, maar kansloos zijn ze zeker niet. En 3 wedstrijden tegen ploegen van dit niveau is natuurlijk een mooie manier om alvast te wennen, beter dan 10 wedstrijden tegen de plaatselijke Fc's!

11 juni 2015 om 13:25

Het record is nog steeds in handen van Psv: 10 x op rij in de eerste ronde er uit.
Ajax nu 4x op rij. Valt dus reuze mee.
Ajax heeft 3 vd 4 x extreem zwaar geloot en een paar keer pure pech gehad.
Daarom is het hopelijk ook mooi dat er eindelijk eens een nieuwe opzet vd CL komt met eerlijker kansen voor iedereen.
Respect voor Ajax is op zijn plaats.
Niet alleen vanwege de historische resultaten maar ook vanwege enkele prachtige resultaten tegen een aantal grootmachten de afgelopen 4 jaar.

11 juni 2015 om 14:05

Uhm, dat komt omdat je wel mee moet doen om er in de eerste ronde uit te gaan..

Los daarvan is het een onzinnige discussie. Wel of niet een keer de tweede ronde halen zegt niets. Het boeit ook niet, ik snap die onderlinge rivaliteit en negativiteit ook niet als het de CL betreft.

Ik ben maar één keer tegen een Nederlandse ploeg geweest in Europa en dat was tegen Feyenoord in de wedstrijden dat ze tegen PSV moesten spelen, in het jaar dat ze de EL wonnen. Maar dat was alleen tijdens die twee wedstrijden.

Dus wie het in Europa de laatste jaren het beste heeft gedaan is irrelevant. Volslagen irrelevant.

11 juni 2015 om 15:08

Als het een volslagen onzinnige discussie is waarom reageer je dan?
Mijn commentaar is gebaseerd op de commentaren er boven waar Ajax wordt aangehaald. En weet je wat irrelevant, volslagen irrelevant is?
Jouw verslag over het bijwonen van een europese wedstrijd. Wat maakt ons dat nou uit?
En je hoeft trouwens niet overal commentaar op te geven als zgn betweter. Ik zie je naam overal tussen door verschijnen. Onzinnig en irrelevant.
Net of je mee kunt praten als je ook een keer een wedstrijdje hebt bezocht.
Pffffff

11 juni 2015 om 15:26

Nounou.... Ik heb het nergens over het bezoeken van een Europese wedstrijd hoor. Ik schets alleen dat het ongelooflijk onzinnig is om zo je best te doen om de prestaties van andere ploegen dan je eigen teampje naar beneden te praten alsof je andere Nederlandse ploegen geen succes gunt. Daarbij geef ik aan dat ik elke Nederlandse ploeg succes gun, behalve als ze tegen mijn ploeg spelen. Dat jij het niet snapt is natuurlijk niet mijn schuld.

Verder, nou ja, dat je mij een betweter vindt is je goed recht. Het is een discussiesite, dus geef ik mijn mening.

11 juni 2015 om 14:02

Onderschat ze niet, ze zijn geweldig goed maar ze komen niet verder dan de achste finale

Ben erg benieuwd hoe de zomer er uit gaat zien voor PSV qua transfer en bovendien ben ik ook erg benieuwd hoe ze gaan presteren in de CL. Persoonlijk hoop ik dat PSV Arsenal loot in de groepsfase, want dan kan ik eens naar een wedstrijd van Arsenal gaan.

Misschien handig om te weten is dat PSV nu in pot 1 zit bij de loting van de groepsfase van de Champions League. Hierdoor is de kans groter dat ze tegen 'makkelijkere' ploegen hoeven te spelen.

Potindeling voor de geïnteresseerde:
Pot 1:
- Barcelona
- Chelsea
- Bayern Munich
- Juventus
- Benfica
- Paris Saint-Germain
- Zenit Sint Petersburg
- Psv

Pot 2:
- Real Madrid
- Atletico Madrid
- Porto
- Arsenal
- Manchester City

Pot 3:
- Olympiacos
- Galatasaray

Pot 4:
- Gent

Pot 2 of 3:
- Sevilla
- Lyon
- Dynamo Kiev

Pot 3 of 4:
- Roma
- Borrusia Monchengladbach
- Wolfsburg

11 juni 2015 om 12:15

Helaas kunnen ze nog tegen Real, Arsenal, City, United, Porto en Atletico, maar niet tegen Barca, Psg, Juve etc. dat scheelt zeker.

11 juni 2015 om 12:21

Je kunt ook gewoon een PL duel van Arsenal bezoeken. Het niveau van de CL is top. Ik zie een gelijkwaardig niveau van clubs uit pot 1, 2 en 3. Uiteraard met uitzonderingen van FCB, RM, BAY en CFC. Het zal iig erg moeilijk gaan worden voor PSV om de poulfase door te komen, ook al zitten ze in pot 1.

11 juni 2015 om 12:26

Maar je hebt ook uitzonderingen in pot 2 en 3, evenals in pot 4 waar een paar hele sterke tegenstanders inzitten.
Zo zit Bayern Leverkusen ook in pot 2, daar ben je op een goede dag niet kansloos tegen en in pot 3 kan je blijvoorbeeld Olympiakos Pireaus tegenkomen, maar dan heb je in pot 4 weer ploegen als Wolfsburg, Bmg, Roma en Galatasaray(volgens mij zitten die uiteindelijk in 4).

11 juni 2015 om 13:42

Daarom is de vz poll ook zo dom. Want natuurlijk maakt Psv geen kans als ze met Real Madrid , Lyon en Roma/wolfsburg in 1 groep zitten. Maar als ze Gent , Galatasaray en Porto loten dan zouden ze zomaar wel door kunnen gaan. Kun je vooralsnog nog niets over zeggen tot de loting.

56 procent ja? Waarom jongens? Ik snap dat de loting gunstiger wordt maar Nederlandse ploegen hebben al jaren de grootste moeite in Europees verband. Ik hoop dat ik ongelijk krijg maar de derde plek lijkt mij het hoogst haalbare.

Poule overleven is geheel afhankelijk van de loting dus daar kan je nu niets over zeggen!

psv heeft goede herinneringen aan dus laat dat nep clubje uit londen maar komen

Mooie potjes om zo te oefenen. Hoop dat Psv het 4-3-3 systeem vergeet in de CL en het, zoals jaren geleden, het gaat proberen met counter voetbal. Toch de beste manier om Europees ver te komen.

Mochten ze een goede vervanger vinden voor Depay en de rest blijft, zie ik ze zeker een minimaal kansje maken.

Laten we hopen dat er een heel goede vervanger voor Depay komt, want hij is toch een groot deel van het succes van PSV en als ze willen overwinteren is het belangrijk een goede vervanger te halen.

PSV mag blij zijn als ze derde worden in de groep. Een groep met Real Madrid, Olympique Lyon en AS Roma is gewoon mogelijk.

11 juni 2015 om 13:17

Eentje met Leverkusen, Olympiakos Pireaus en AA Gent ook.

11 juni 2015 om 13:28

Laten we het hopen, dat zou echt goed zijn voor het Nederlandse voetbal; want we moeten er voor zorgen dat we die directe CL ticket kunnen behouden.

Ik dacht dat Shaktar ook mee deed aan dit toernooi ?
Velen hier hopen zo erg dat Psv niks klaar speelt in de CL omdat hun eigen team er ook vrij weinig van bakt en wint van B teams of leeg gestreden 'grootmachten' of de return wedstrijd winnen terwijl ze bij de heenwedstrijd zijn weggespeeld.
Niemand kan nu nog wat zeggen de selectie is nog niet in orde .. de Poules zijn nog niet gemaakt .. dus wacht maar nog lekker af.

Zullen we anders met heel Nederland gewoon hopen dat Psv door de groepsfase heen komt en punten scoort voor het Nederlandse voetbal, zodat we over een paar jaar pas echt kunnen vergelijken wie beter is wanneer zowel PSV als Ajax de groepsfase is gaat?

Jankies! De bal is rond. Of ajax nu goed of slecht is of was, dat maakt nu geen kont meer uit. Champions league is een verhaal apart en het word knallen

Mocht Ajax de CL-voorrondes overleven, in welke pot komen ze dan?

12 juni 2015 om 12:46

Ik verwacht gezien de ranking dat Ajax mochten ze de CL voorrondes doorkomen ze in pot 3 komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren